Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

En turhaan viitsi kopioida tuoreinta IL:n uutista kokonaisuudessaan tänne, koska suurimmalti osin siinä ei ollut mitään uutta, mutta tämän verran kuitenkin:
Iltalehti.fi kirjoitti:Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo poliisin saaneen uutisen jälkeen paljon vihjeitä.

- Kaikkia vihjeitä ei ole vielä ehditty tarkistaa. Viikonlopun aikana tiedottamisen jälkeen vihjeitä tuli viitisenkymmentä. Muutamia on jo ehditty tarkistaa, mutta niissä ei ole ollut sopivia tuntomerkkejä, Tuominen selvittää.

- Hyvä, että ihmiset ilmoittelevat, Tuominen kiittelee.

"Voidaan toivoa"

Tutkinnallisista syistä Tuominen ei voi kertoa vihjeistä sen enempää.

- Aina voidaan toivoa, että Raisa Räisänen löytyisi. Kun uusia tutkimuslinjoja tulee, todennäköisyys on parempi.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111 ... 1_uu.shtml
Eli vihjeitä satelee, hyvä niin. Toivottavasti nappaisi.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.

lammas1
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

Katoin ton kadonneet sarjan jutun Raisa Räisäsestä. Siinä kerrottiin että hänellä oli bleiseri ja sen alla ohut? neule (villapaita). Eiö tätä ole huomioitu kun on puhuttu topista. Kästin että hänellä oli bleiseri päällä kokoajan.
Toiseksi poliisi pitää tätä ehdottomasti henkirikoksena? Eikö mahdollisuutta että hän on saanutkin kyydin Huittisiin ja jäänyt pois siellä? Joutunut eksyksiin ja jotain on tapahtunut.

Saksiniekka
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Kesä 05, 2015 5:59 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Saksiniekka »

lammas1 kirjoitti:Katoin ton kadonneet sarjan jutun Raisa Räisäsestä. Siinä kerrottiin että hänellä oli bleiseri ja sen alla ohut? neule (villapaita). Eiö tätä ole huomioitu kun on puhuttu topista. Kästin että hänellä oli bleiseri päällä kokoajan.
Hänellä on ilmeisesti ollut topin päällä (ainakin jossakin vaiheessa iltaa) myös lyhythihainen, ohut neuletakki/pusakka. Tuossa Kadonneissa sanottiin noin ja aiemmin Raisa-ketjussa ollut jonkin lehden vaatetusinfo sanoo samaa.
MTV:n uutinen (2009) (http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ia/2041058) käyttää vain termiä "sisävaatteet"silminnäkijöiden havainnosta:
Hän on ollut pukeutuneena sisävaatteisiin ja punaiseen hihattomaan toppiin, vaikka ulkona on ollut kylmä nolla-asteinen ilma.
Onhan hänellä voinut olla ohut neule, mutta sitä ei ole näkynyt (siis että bleiseri auki kävellyt menemään, ihmiset nähneet vain että likalla on bleiseri+punainen toppi).
Tässä vielä kuva tuosta mtv:n jutusta:
Kuva

edittiä vielä, eikun saakels, pariskunnan havainnosta on puhuttu että Raisalla olisi ollut vain hame+toppi. Bleiseri siis jäänyt jonnekin. Samoin lie se ohut neuletakki jäänyt?
edit2., koska käyn hitaalla :mrgreen: : hänellä on saattanut olla hame+lyhythihainen neule+toppi. Bleiseri jäänyt jonnekin. Tämä passaisi "sisävaatteet+hame" -komboon. Jos asialla nyt suurta merkitystä on...

peiteseppo
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: Ke Elo 21, 2013 8:32 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja peiteseppo »

Eiköhän Raisa ole tuolla asunnolla päässyt eroon hengestään. Varmasti raiskattu ensin. Ruumis on lähialueelle kuljetettu osissa ja haudattu maastoon. Tekijöitä on enemmän kuin yksi, ehkä kaksi.

Menny varmaan näin: Tyttö tullut asunnolle. Paikalla tytön kanssa tullut mies, Raisa, ja asunnossa valmiiksi ollut mies. Juotu aikansa ja seurusteltu. Miehet kiimaisina. Raisa ollut lähdössä kotiin. Etpäs mene, pakkoseksiä ja tyttö huutanut, ollut pakko kuristaa. Tyttö kuoli.

Miehet shokissa. Mitä nyt? Tyttö ammeeseen. Miettimistä. Jossakin vaiheessa tyttö on kappaleina. Miehet miettii että tästä jos jää kiinni niin elämä on pilalla. Ruumis vietiin vesitiiviissä astioissa ja kuljetettiin autolla 20km - 100km säteelle. Miehet yhdessä toisilleen: Tästä ei sitte vittu ikinä puhuta kenellekkään. Eivät ole enää keskenään tekemisissä, toinen mahdollisesti jo kuollut. Joku tietää, ja se joka tietää saattaa lukea tätä.

Kertoisit edes missä jäänteet on niin omaiset pääsisi pitämään hautajaiset. Laita vaikka nimetön kirje poliisille, kiitos.
Ei ole voittajaa valuutalle.

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3311
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Oliko Raisa kiltti vai tuhma meidän mielestämme, on aivan yhdentekevä asia. Kenenkään ei ole varmasti tarkoitus mitenkään mollata hänen elintapaansa,
mutta silloin kun ihminen katoaa, on erityisen tärkeää antaa hänestä oikea kuva. Jos Raisa esim. on kulkenut ulkomaalaisten miesten porukoissa (kuten tälläkin palstalla on esille tuotu), käyttänyt alkoholia ja käynyt useinkin ravintoloissa, on tällaiset asiat otettava etsinnöissä huomioon.
Onhan hyvin paljon mahdollista, että hän on sinisilmäisesti luottanut ihmisiin, joihin ei luottamista ole. On eri asia etsiä tyttöä, joka yleensä istuu kotona illat raamattua lukien. En väitä, että raamatunlukija olisi sen parempi kuin bilettäjäkään, mutta etsintöihin on suhtauduttava eri tavoin ja otettava huomioon ne vaarat, jotka Raisaakin ovat vaanineet, kun hän on 16-vuotiaana suuhannut aikuisten maailmassa alkoholin vaikutuksen alaisena.
Lisäksi on otettava huomioon, että nuo eri kulttuureista tulevat miehet eivät kunnioita pätkääkään tyttöjä, jotka kulkevat yksin yöllä humaltuneena kaupungin bilepaikoissa. Saalista nämä tytöt heille ovat.
Siitä on hyvin vähän ollut lehtijutuissa, että onko missä määrin yritetty selvittää, miten paljon Raisa oli illan aikana alkoholia käyttänyt ja mihin kellon aikaan viimeksi juonut. On vain mainittu, ettei hän nyt missään hirveässä kunnossa ollut tullessaan ystävänsä kanssa ravintolasta. Raisa oli isonkokoinen, mutta tuskin hänkään nyt kovin kummoisesti alkoholia on kestänyt.

Edelleen oli pohdittu, oliko Raisalla silmälasit kadotessaan. Ei ollut. Hänellä oli piilolinssit. Isä on tämän haastattelussa maininnut ja siksi uskon siihen. Isä olisi varmasti tuonut esille, jos asia olisi ollut toisin.

Juuri tuolla edellisessä viestissä toin esille, että Raisan hiukset olivat auki, ei siis ponnarilla, hänen kadotessaan. Jo seuraavalla sivulla oli mietitty tätä asiaa, että olikohan se nyt mitenkä. Tämäkin oli isän esille tuoma asia.

peiteseppo
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: Ke Elo 21, 2013 8:32 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja peiteseppo »

Ailar kirjoitti:eri kulttuureista tulevat miehet eivät kunnioita pätkääkään tyttöjä, jotka kulkevat yksin yöllä humaltuneena kaupungin bilepaikoissa. Saalista nämä tytöt heille ovat.
Termi: Drill. Suomennettuna poraaminen. I Drill she´s Ass. (Suom.) Minä porasin häntä perseeseen, tarkoittaen että on penetroitu peräaukkoon.

Jenkeistä kantautunut mustien miesten slangia ja kulttuuria minkä suomessa somalit on omaksunut.

Tytöt ja naiset itse alistavat itseään ja tekevät itsestään halvan. Oksettaa ja samalla hävettää kun näkee valkoisen naisen työntämässä lastenvaunuissa mustaalasta. Tai kun valkoinen tyttö on elukkalauman keskellä, jossakin yökerhossa.

Jos Raisa oli tällainen tyttö, niin hyvä että kuoli.
Ei ole voittajaa valuutalle.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2847
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

LinneaBorealis kirjoitti:Olet väärillä jäljillä väittäessäsi ettei tässä ole kysymys uhrin sukupuolesta/ulkonäöstä.
Nyt sä sekoitat asioita oikein kunnolla. Mä en ole kirjoittanut mistään sukupuolesta, iästä, tai ulkonäöstä yhtään mitään. Sulla alkoi reality check luistelemaan.
Raisan katoamiseen liittyen otin esille vain sen seikan, että Raisasta on haluttu painottaa mediassa tätä mallioppilas-kuvaa, koska se myy lehtiä ja tämä kuva on ostettu myös näillä foorumeilla aika vahvasti, kuten kirjoituksista näkyy. Samaan aikaan kuitenkin on ollut mahdollista, että Raisa olisi itse omannut riskialtista käyttäytymistä.
Taksikuski on saattanut kokea tekemänsä havainnon olevan ristiriidassa julkisuuteen annetun kuvan kanssa.

Myöskään kommentoidessani Tales of the Grimm sleeper- dokumenttia, en esittänyt oikeastaan mitään muuta mielipidettä, kuin sen, että tuo yksittäinen dokumentti sisälsi asiavirheitä. Mitään laajempaa kokonaisuutta en kritisoinut, kuin vain tätä yhtä dokumenttia.

LinneaBorealis kirjoitti:Missing white girl syndrome on ilmiö joka on täyttä totta, ja sen toteamiseen riittää vaikka vain tänkin foorumin selailu. Ketkä saavat eniten huomiota kadotessaan?
Kyllä ilmiö on varsin totta, mutta kuten nimimerkki saksiniekka tähän jo erittäin hyvin vastasikin, niin ilmiö sopii paremmin Yhdysvaltoihin, kuin Pohjois-Europpaan, jossa ulkomailta muuttaneita on pieni prosentti väestöstä ja kantaväestö on hyvin vaaleaihoista.
En tosin ymmärrä, miksi jankutat tätä asiaa minulle, koska itse olin juuri kirjoittanut vähän samantapaisesta ilmiöstä, eli tästä, että Raisaa haluttiin tuoda esille koulumenestyksen ja urheiluharrastuksen kautta ihan, kuin näillä asioilla olisi ollut jotain merkitystä rikoksen selviämisen kannalta.

LinneaBorealis kirjoitti:Niin, kuten itsekin sanoit, kiltteinä markkinoidut, ja lisään : valkoiset, nuoret, keskiluokkaiset tytöt. Ja miksi? Väität että syynä on lehtien levikki, muttet vaivaudu miettimään, miksi valkoisten kilttien tyttöjen katoaminen myy paremmin kuin muunlaiset tapaukset?
Miksi asiaa pitäisi tässä yhteydessä miettiä? Sä sekoitat nyt keskenään tätä Raisan tapausta koskevaa kommentointiani ja dokumenttia koskevaa kommentointiani. Dokumenttia kohtaan esittämässäni kritiikissä oli kyse siitä, että dokumentti pyrki myymään juuri tällä ihonväri-aiheella, eli siinä tehtiin mustaihoisista naisuhreista mediaseksikkäitä asiavirheitäkin hyödyntäen.
Raisan tapauksessa taas pidetään esillä kunnollisen tytön kuvaa, millä myydään lehtiä. Molemmissa jutuissa on kyse rahan tekemisestä, vääristeltyä, tai puutteellista kuvaa antamalla.
Sinä esität, että dokumentissa ei olisi tästä kyse, vaan että dokumentti pyrkisi murtamaan tällaista Missing white girl- ilmiötä.

LinneaBorealis kirjoitti:Mihin perustat tietosi siitä, että ko dokkari sisältää asiavirheitä?


Perustan tietoni siihen, että olen käynyt läpi aika läjän sarjamurhaajakeissejä, joten pistää vähän silmään, että dokumentissa väitetään, että uhrien ihonvärillä olisi ollut jotain tekemistä sen kanssa, että tapauksen ratkeamiseen meni niin pitkän aikaa.
Sattumoisin tiedän, että suurimmassa osassa sarjamurhatapauksista tekijä on vaaleaihoinen ja urit ovat vaaleaihoisia. Sarjamurhaajan motiivina on omien sadististen seksuaalisten tarpeiden tyydyttäminen ja tekijä on yleensä seksuaalisesti kiinnostunut omaa ihonväriään edustavista nasista. Näistä syistä johtuen on myös paljon enemmän selvittämättä sellaisia tapauksia, joissa uhrit ovat vaaleaihoisia, kuin sellaisia tapauksia, joissa uhrit ovat tummaihoisia.
Lähellä Grimm sleeperin toiminta-aluetta toimi samaan aikaan Grim sleeperin kanssa sarjamurhaaja, joka iski sisään asuntoihin keskiluokkaisilla asuinalueilla, valiten uhreikseen pariskuntia, raiskaten naisen ja tämän jälkeen tappaen sekä naisen, että tämän aviomiehen. Tekijää ei ole koskaan saatu kiinni mutta tämä tummia prostituoituja tappanut tekijä on saatu kiinni.
Minusta se, että Grimm sleeper- tapauksen selvittäminen on ollut niin hankalaa ja hidasta, ei ole vedenpitävä argumentti rasismin puolesta, kun samaan aikaan on enemmän vaaleaihoisiin kohdistuvia tapauksia, jotka ovat jääneet kokonaan selvittämättä. Dokumentti ohittaa tämän faktan kokonaan ja esittää Grimm sleeper- tapauksen jotenkin ainutlaatuisena.

LinneaBorealis kirjoitti:Valehteleeko Amnesty internationalkin mielestäsi, kiinnittäessään huomiota alkuperäiskansan naisten paljon korkeampiin katoamis- ja murhalukuihin kanadassa?
Tuskin valehtelee, mutta minähän en kritisoinutkaan tässä Amnestya, vaan ainostaan tätä yhtä dokumenttia. En myöskään esittänyt mitään laajempaa kantaa ihonväriin liittyen.

LinneaBorealis kirjoitti:Ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä selvittääkseen miten mustia ja alemmista sosiaaliluokista olevia naisia katoaa paljon enemmän kuin valkoisia, mutta media kiinnittää näihin huomattavasti vähemmän huomiota. Tiedän että se myy, mutta kysymys kuuluukin miksi?


Juuri tästä kirjoituksestasi näkyy se valhe, minkä dokumentti Tales of the Grimm sleeper tarjosi katsojille. Todellisuudessa vaaleaihoisia on joutunut sarjamurhaajien saaliiksi moninkertainen määrä tummaihoisiin verrattuna. Juuri johtuen siitä, että sarjamurhaajien enemmistö on vaaleaihoisia.
Tai, no tuo on toki totta, että alempiin sosiaaliluokkiin kuuluvia katoaa enemmän, mutta kyse on lähinnä siis vaaleaihoisista alempiin sosiaaliluokkiin kuuluvista. Mutta tältä sosiaaliluokkien osalta en ole kritiikkiä esittänytkään.

LinneaBorealis kirjoitti:Oma teoriani on, että nuoren, kauniin, kiltin, valkoisen naisen koetaan jotenkin tiedostamatta "edustavan" kansaa, ja olevan julkista omaisuutta. Siksi se on aina niin poikkeuksellisen traagista, kun tällainen henkilö katoaa. Tähän perustuu myös rasistien diskurssi siitä miten "neekerit vie meidän naiset". Ei ketään kiinnosta jos thaikut vie meidän äijät, mutta valkoinen nainen on huippuun idealisoitu ihmistyyppi. Huomauttaisin, että siinä ei voita kukaan.
Kiltin tytön katoaminen myy paremmin ehkäpä siksi, että se näyttää traagisemmalta, koska se näyttää siltä, että tytöllä on itse vähemmän osuutta katoamiseen. Tapauksissa, joissa kadonneella näyttää olevan itse jotain osuutta katoamiseen, yleisö voi ajatella, että "ei minulle, tai kenellekään tutulleni voisi käydä noin, koska emme altista itseämme vaaroille", mutta, kun juttu näyttää siltä, että uhri ei ole voinut sille itse mitään, niin tapaus koskettaa vahvemmin kaikkia ja näin ollen sitä on helpompi markkinoida lehdissä, rikoksen selviämisen kustannuksellakin.

Oli kyse sitten minkä värisestä tahansa, niin idealisointi, tai mustamaalaaminen ei ole kumpikaan koskaan hyväksi asian kannalta. Tiedottajan kannalta voi ollakin.

Thaikut kiinnostaa vanhoja juoppoja äijiä ja vanhoja huorissa käyviä pedofiileja, joten jos heidän kiinnostus thaikkuja kohtaan on Suomen naisille joku ongelma, niin kannattaisi vähän miettiä omia miesvalintoja.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Saksiniekka
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Kesä 05, 2015 5:59 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Saksiniekka »

Sellainen tuli mieleen, että ilmeisesti Raisan kännykkä tosiaan on vaiennut iäksi tuolloin n. klo 22.18 Tampereen keskustassa. En sen aikaisista kännykän paikannusmahdollisuuksista tiedä, mutta että ei ilmeisesti ole känny mennyt enää uudelleen päälle tuolla Multiojantiellä? Eli ei ole enää kännykkäänsä tuolla ladannut missään asunnossa.
Muutenhan poliisit olisivat jo ajat sitten osanneet tutkia tuota seutua. :|

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja fangs »

peiteseppo kirjoitti: Jos Raisa oli tällainen tyttö, niin hyvä että kuoli.
Yleensä en tällaisiin typeriin oksennuksiin jaksa puuttua, mutta jotain rajaa tohon perseilyynkin nyt jo kiitos.

japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja japittaja »

Saksiniekka kirjoitti:Sellainen tuli mieleen, että ilmeisesti Raisan kännykkä tosiaan on vaiennut iäksi tuolloin n. klo 22.18 Tampereen keskustassa. En sen aikaisista kännykän paikannusmahdollisuuksista tiedä, mutta että ei ilmeisesti ole känny mennyt enää uudelleen päälle tuolla Multiojantiellä? Eli ei ole enää kännykkäänsä tuolla ladannut missään asunnossa.
Muutenhan poliisit olisivat jo ajat sitten osanneet tutkia tuota seutua. :|
Näin sen itsekin näen. Kännykästä loppui virta ja se vaikeni sen jälkeen lopullisesti. Jos tutkinta olisi osattu suunnata heti tuonne Multisillan suunnalle ja Pirkkalan perämetsiin, niin olisi ollut jotain pienen pieniä mahdollisuuksia ratkaista juttu. Toisaalta Multisillan-Pirkkalan keskustan ja Lentoaseman välinen erämaa-alue pikkujärvineen ja lampineen on niin laaja ja suurelta osin vaikeakulkuinenkin, että sieltä on vaikea vainajaa löytää, vaikka jälkikin olisi tuore.

Nythän Raisan etsinnät kohdennettiin tämän uuden taksaritiedon valossa ihan vääriin paikkoihin ja valtaosa (lue kaikki) etsinnöistä meni ihan hukille.

lammas1
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

Onko aivan varmaa että Raisa ei mennyt auto kyydissä Huittisiin päin ja on jossain Tampereen
ja Huittisten välillä? Tai Huittisissa? Sinnehän hän oli menossa?


Mielenkiintoisia nämä kadonneet mutta oisko mulle sukankudonta parempaa tekemistä :lol:

mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

fangs kirjoitti:
peiteseppo kirjoitti: Jos Raisa oli tällainen tyttö, niin hyvä että kuoli.
Yleensä en tällaisiin typeriin oksennuksiin jaksa puuttua, mutta jotain rajaa tohon perseilyynkin nyt jo kiitos.
Komppi. Jos peiteseppo omasta mielestään edustaa sitä, mitä suomalainen mies voi mielestään parhaimmillaan olla (mikäli hän nimimerkkinsä mukaan on mies), en lainkaan ihmettele että ne tyttölapset valitsevat sen etnisen vaihtoehdon mieluummin kuin suomikönsin 8) Mutta sepä siitä.

Olisi aika hienoa jos Raisalle olisi jokin oma sivu, johon olisi kerätty kaikki faktat katoamiseen liittyen, ja vaikka lehtiarttikeleita jne. Vai onkohan tällainen jo olemassa jossain?
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja fangs »

^ Olen miettinyt ihan samaa, tai jos vaikka ihan vaan täällä minfossakin voisi tehdä "fakta-ketjun" Raisasta samaan tapaan kuin websleuths-foorumilla monesti vähääkään isommista keisseistä on, siis ketjun johon voisi linkittää kaikki Raisaan liittyvät lehtiartikkelit, haastattelut yms, ilman että mitään keskustelua ja kommentointia olisi siinä ketjussa sallittua tehdä - kommentointi ja keskustelu tehtäisiin edelleen tässä ketjussa ja siinä toisessa olisi vaan siististi kerättynä linkit kaikkiin mahdollisiin artikkeleihin ja muihin lähteisiin. Se auttaisi todella paljon löytämään lähteet, poliisin tiedotukset, vanhempien haastattelut jne jne ja toimisi sellaisena tietopankkina ilman että tarvisi kahlata SATOJA sivuja tätä keskustelua. Täällä vaan ei taida olla oikein sallittuja nuo rinnakkaisketjut ellei sitten aiheelle ole kokonaista omaa osiotaan kuten bodomille ja ulvilalle. Tuli vaan tuo mieleen kun tuossa hiljattain yritin kahlata vanhempia viestejä läpi ja jumituin sinne loputtoman jankkauksen ja spekuloinnin suohon.

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7290
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tiina »

mobiililaiteukkeli kirjoitti: Olisi aika hienoa jos Raisalle olisi jokin oma sivu, johon olisi kerätty kaikki faktat katoamiseen liittyen, ja vaikka lehtiarttikeleita jne. Vai onkohan tällainen jo olemassa jossain?
Raisan äidillähän oli aikoinaan kotisivu, mutta enää ei löydy.
Tässä kuitenkin tämä televisiosta tullut ylen ohjelma, jossa äiti kertoo tapahtumista...

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/08/26 ... a-raisanen

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja fangs »

Kävin muuten juuri aivan hiljattain tämän uuden "vinkin" ilmitulon jälkeen katsomassa sitä Raisan äidin kotisivua wayback machinen avulla. Kuvat eivät ladanneet ollenkaan, tässä teksti jonka sieltä sain haettua (siis tässä ei ole mitään uutta infoa, mutta tämä on tosiaan sieltä Raisan äidin nykyään jo suljetulta sivustolta wayback machinen kautta haettuna):
Raisa vietti iltaa tyttökaverinsa kanssa mm.ravintola Casablancassa. Hän oli pukeutunut mustaan blazeriin ja punaiseen toppiin sekä minihameeseen. Raisan siniturkoosi, hilekoristeinen kännykkä vaikeni klo 23 aikaan.samoihin aikoihin hän erosi ystävästään? Menikö hän takaisin ravintolaan vai auton kyytiin? Where is she now?


Koripalloilija

Raisa harrasti koripallon pelaamista ja hän oli siinä taitava, maajoukkuevalmennettava. 16.10. hänellä oli peli ja hän teki yli 20 pistettä. Seuraavana päivänä hänen piti olla toimitsijana pelissä Tammelassa. Sinne hän ei koskaan ilmestynyt. Missä hän on nyt?


Raisa aloitti syksyllä –99 urheilulukiossa. Hän oli edellispäivänä saanut syksyn ensimmäiset arvioinnit kursseistaan – kaikki yhdeksikköjä. Koulu sujui hyvin ja hän oli suosittu tyttö luokallaan. Hänellä oli taito selviytyä tilanteesta kuin tilanteesta. Luottiko hän siihen liikaa? Popular girl, too trusting?Raisa oli syntynyt ja kasvanut Tampereella. Syksyn aikaan ja keväällä 2000 häntä etsittiin Tammerkoskesta ja Näsijärvestä ruumiskoiran avulla.

Keskustassa hän jutteli nuorisojoukon kanssa ennen katoamistaan, mitä hän heidän kanssaan puhui? Ventovieraiden?

Eu-kokous Tampereella päättyi lauantaina 16.10.1999.
Strangers, top summit in Tampere?
Ilo sydämessä, nauru huulilla

Kesä –99 oli Raisalle kasvun kesä: yläasteen tytöstä lukiolaiseksi.
Hän oli nuori, unelmia täynnä.
Mitä tapahtui? Kerro? Laita viesti minulle.
What happened, do you know, please, tell?

[email protected]
Viimeksi muokannut fangs, Ke Marras 11, 2015 11:32 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin