Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2842
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Viimeisen kerran linkittynyt keskustassa.
Mistäs sinä sen tiedät? :D
xhj kirjoitti:Edelleen nostan esille tämän Raisan puhelin asian, nyt kun tiedetään että poliisi on ollut kiinnostunut ns. löytöpuhelimesta tarkoittaa sitä että Raisan puhelin on kateissa. Muistaakseni poliisilta on annettu tieto että Raisan puhelin ollut päällä vielä 1.30 aamulla. Ihan varmasti on operaattorilta saatu tieto missä tukiasemassa ja missä tukiaseman solussa puhelin on ollut silloin lukkiutuneena.
Minä muuten tiedän kertoa uutisoinnin perusteella, että puhelin on sulkeutunut aamulla joskus 05-07 aikoihin. Täällä tuodaan jostain syystä jatkuvasti esiin sitä, että puhelin olisi sulkeutunut puolen yön jälkeen, tai että ei olisi kerrottu, koska puhelin on suljettu. Nyt siis vielä toiston vuoksi, että puhelin on sulkeutunut aamulla.

Jos puhelin on sulkeutunut aamulla keskustassa, eikä sitä olla löydetty, niin eikö se kertoisi sitten sellaista, että Raisa on surmattu keskustassa sijaitsevassa asunnossa?
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4524
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Aikain alussa poliisin mukaan linkittyi viimeisen kerran keskustan alueella.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

pilipali
Remington Steele
Viestit: 209
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 3:25 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja pilipali »

Tässä keississä väistämättä tulee mieleen että Raisa on kylmissään yöllä jäänyt luonnon armoille eikä juttu sittenkään ole henkirikos. Raisa on myös ollut ulkonäöltään vähemmän huomiota herättävä, sellainen joita Suomesta löytyy paljon joten hänet olisi voinut sekoittaa helposti johonkin muuhun.

Mietin että millaiseen tilanteeseen tuollainen kuskin kuullen heitetty " miten minun nyt käy" -heitto vois liittyä niin en kyllä ymmärrä että jos kyse on ollut Raisasta joka on kylmissään joutunut suostumaan jonkun hidalgon mukaan lähtemään ja ollut peloissaan niin miksei hän ole taksissa sanonut kuskin kuullen että mä jatkankin matkaa ja antanut kotiosoitteen. Jos on noin järjissään miettinyt kohtaloaan tuossa kohtaa niin ei kovin tiedottomassa tilassa ole voinut olla ja varmaan kotiinkin olis jo tuossa kohtaa ollut kiire mennä. Eikä ainakaan kenenkään tuntemattoman luokse yöksi. Ja jos tosiaan tuollaisen heiton nuori nainen yömyöhään taksista noustessaan sanonut niin miksei kuski ole kysynyt että mitä tarkoitat...

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4524
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Mistä Dazu löysit tiedon? Ehdin vasta 88 sivua selata ensimmäistä ketjua, kun etsin tietoa?
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2842
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

^En muista enää tarkkaan, että mikä uutinen se tarkalleen ottaen oli, josta tuon puhelimen sulkeutumisajan luin, mutta kyseinen uutinen on ollut jossain mediassa viimeisen parin-kolmen vuoden aikana. Uutinen on ollut selvästi sen jälkeen, kun taksikuskin vihjeestä uutisoitiin 2015, eli olisko ollut vuonna 2017, tai 2018. Tähän uusimpaan aihetta käsittelevään "uutisaaltoon" se on kuitenkin liittynyt.
Siinä uutisessa asia kerrottiin muistaakseni jotenkin niin, että kello viiden aikaan aamulla puhelin on ollut vielä auki, mutta kello yhdeksän aikaan aamulla se on ollut jo kiinni.

Jos miettii, että puhelin on ollut aamuun saakka keskustassa aukinaisena, eikä sitä ole koskaan löydetty, niin ainakin hukkumisvaihtoehto lienee täysin poissuljettu ja hyvin vahvasti näyttää siltä, että Raisa on päätynyt juurikin johonkin keskustan asuntoon sisään.
Tässä voisikin sitten ajaa tekijän profiilin keskustassa asuneisiin ja katsoa sieltä 20-30-vuotiaat miehet, jotka ovat asuneet yksin ja, joilla on ollut auto käytössään.

Toisaalta myös turkkilaislinja vaikuttaa hyvin vahvalta jo senkin takia, että taksikuskin mainitsemat miehet eivät ole ilmoittautuneet poliisille laajasta mediahuomiosta huolimatta. Jos miehillä ei olisi asian kanssa mitään tekemistä, niin he voisivat aivan hyvin ilmoittautua poliisille.
pilipali kirjoitti:Tässä keississä väistämättä tulee mieleen että Raisa on kylmissään yöllä jäänyt luonnon armoille eikä juttu sittenkään ole henkirikos.
Tampereella on kuitenkin vaikeaa joutua luonnon armoille niin, ettei koskaan löydetä. Ihan lähialueillakaan ei helposti voi kadota metsään, koska metsisssä on niin paljon liikennettä, metsästäjiä, marjastajia, suunnistajia, koiranulkoiluttajia, muuten vaan luonnosta nauttivia ja sitten tietysti maanomistajia, jotka yleensä tuntevat omat maansa metri metriltä.
Kyllä Raisan ruumis on melkeinpä pinnan alla, joko haudattuna niin, että eläimet eivät ole sitä kaivaneet ylös, tai sitten veteen upotettuna.
Tampereen Tyttö kirjoitti:Aikain alussa poliisin mukaan linkittyi viimeisen kerran keskustan alueella.
Erityiskiitos vielä tästä tiedosta. Palasia yhdistelemällä kokonaiskuva tapauksesta on nyt aikalailla vahva.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

kid
Jane Marple
Viestit: 1010
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kid »

Voisiko olla käynyt niin, että Raisan puhelin on linkittynyt keskustaan sen takia, että puhelin on hukkunut yön aikana?

– Puolen yön kieppeillä, hieman sen jälkeen puhelin hälytti, mutta ei enää aamulla. Ei siellä kukaan vastannut, Keskusrikospoliisin rikoskomisario Paavo Tuominen kertoo Ilta-Sanomille.

Tuominen kertoo, että Räisäsen kanssa liikkunut ystävä yritti soittaa tälle ja antoi puhelimen soida pitkään. Räisänen ei vastannut. Viiden minuutin kuluttua ystävä yritti uudelleen, eikä Räisänen vastannut tälläkään kertaa.

Aamulla Räisäsen äiti soitti tyttärensä puhelimeen. Puhelin ei enää hälyttänyt, vaan puhelu meni suoraan vastaajaan.


Lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001942851.html

Eli olisiko käynytkin niin, että tuossa puolen yön kieppeillä Raisan puhelin on jäänyt johonkin alueen juottolaan tai ihan vaan pudonnut taskusta/kädestä (tosin noihin aikoihin kännykkä oli vähemmän esillä kuin nykyään)? Tämän vuoksi känny on linkittynyt keskustaan, eikä sieltä ole tullut vastausta. Raisa on voinut olla hengissä vielä pitkäänkin tuon jälkeen.

Puhelittomana, rahattomana, ja kylmissään Raisa päättää sitten ottaa taksin miehen kanssa, joka sitä on tarjonnut, ja lähtenyt Multisiltaan. Ihan varmasti molemmat on tienneet, että vähän siellä voi jotain kädestä pitelyä vahvempaa tapahtua.

Itse en usko, että Raisa olisi tapettu tahallaan. On voinut tapahtua esim. alkoholimyrkytys, sairaskohtaus, vahinko... jne. Ulkomaalaistaustaisilla ei yleensä ole mitään syytä luottaa poliisiin, tämä on etenkin yleistä niiden keskuudessa joiden syntymämaassa poliisi ei ole niinkään luotettava kuin Suomessa. Eli ehkä asianomainen ei uskaltanut soittaa poliisille, sillä hänet olisi taustansa takia lähes heti leimattu syylliseksi? Ja kuka tietää, ehkä siellä on ehkä jotain vähän alkoholia vahvempaa otettu eikä senkään takia uskalla ottaa viranomaisiin yhteyttä.

Kenties hän on sitten saanut ystävän tai muun läheisen mukaan, ja he ovat yhdessä hankkiutuneet eroon ruumiista, ja päättäneet ettei asiasta enää koskaan keskustella.

Tamperelaisena haluan uskoa, että Raisaa ei mikään kylmäverinen raiskaajatappaja vienyt, sillä tämä ihminen olisi ollut vapaana tähän päivään saakka... Haluan uskoa siihen, että Raisa on ollut väärässä paikassa väärään aikaan.
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

Maura Isles
Harjunpää
Viestit: 303
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:01 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Maura Isles »

Aamulehti kertoo että tutkitaan murhana.
Enempää en maksumuurin takia päässyt lukemaan.
Haluaako joku referoida?

Kliina
Hetty Wainthropp
Viestit: 494
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kliina »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33e2 ... f866fb3d5e

AL: KRP muuttaa Raisa Räisäsen katoamistapauksen murhatutkinnaksi

Poliisi on muuttanut Raisa Räisäsen henkirikostutkinnan nimikkeen murhaksi, Aamulehti uutisoi.

Katoamista on tutkittu tappona, jonka syyteoikeus vanhenee 20 vuodessa. Räisänen katosi Tampereella 16. lokakuuta 1999, eli siitä tulee lokakuussa kuluneeksi 20 vuotta.

Keskusrikospoliisin Tampereen yksikön rikoskomisario Paavo Tuominen on aiemmin Iltalehdelle kommentoinut harkitsevansa rikosnimikkeen muuttamista murhaksi.

Nyt hän vahvistaa Aamulehdelle, että tutkinta muuttuu murhatutkinnaksi.

Tuominen ei halua tarkentaa syitä sille, miksi Räisäsen tapausta tutkitaan henkirikoksena tai mitkä ovat syytä epäillä -perusteet murhalle.

KRP on aiemmin ilmoittanut, että henkirikosepäillylle ei ole mitään konkreettista perustetta.

Lähde: Aamulehti

JARI HIMANEN
[email protected]

Herravee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Loka 12, 2016 1:49 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Herravee »

Tuo kun keskusrikospoliisi on tiedottanut viimeisimmän uutisen mukaan että:
henkirikosepäillylle ei ole mitään konkreettista perustetta.
Niin minkähän tähden murhatutkinnaksi muutettiin? Onkohan jokin vahvakin epäily että ratkeaa muttei luultavasti ajoissa, joten pelataan lisäaikaa? Muutenhan tappona syyteoikeus vanhentuisikin kuukauden päästä.

chachi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Su Syys 02, 2007 9:24 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja chachi »

Herravee kirjoitti:
Pe Syys 20, 2019 4:39 pm
Tuo kun keskusrikospoliisi on tiedottanut viimeisimmän uutisen mukaan että:
henkirikosepäillylle ei ole mitään konkreettista perustetta.
Niin minkähän tähden murhatutkinnaksi muutettiin? Onkohan jokin vahvakin epäily että ratkeaa muttei luultavasti ajoissa, joten pelataan lisäaikaa? Muutenhan tappona syyteoikeus vanhentuisikin kuukauden päästä.
Tämä kävi ensimmäisenä mielessä. Toivotaan, että tällekin tapaukselle saataisiin ratkaisu - tavalla ta toisella.
"How will I laugh tomorrow when I can't even smile today?"

MikaK
Harjunpää
Viestit: 294
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Saavat lisäaikaa murhalla mutta pahoin pelkään että seuraavatkin 20 vuotta menee ilman ratkaisua. Itselleni tosin tuo Multisilta-linja tuntuu päivänselvältä tapahtumien kululta. Kroppa vaan on tässä tapauksessa niin hyvin hävitetty että ei ehkä ikinä löydy (mitä siitä enää olisikaan jäljellä).

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3005
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Joko tutkimukset on edennyt tai on otettu aikalisää, mutta nyt on hyvä ettei rikos vanhene ikinä.
Mahdollisesti on tullut tietoon harkitusta murhasta suunniteltu? Niin sitten kase näyttäiskin ihan erilaiselta ja vakavalta.

Avatar
sdude
Sofia Karppi
Viestit: 400
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 9:56 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sdude »

Tutkinnanjohtaja Tuomisen mukaan murhana tutkiminen liittyy siihen, kun ruumista ei ole löytynyt, niin murhaa ei voida myöskään poissulkea. Käytännössähän poliisi tietää enemmän mitä me aina näissä keisseissä, eikä voi sitä paljastaa. Lisäaikaahan tuossa oikeasti tavoitellaan, ja saadaan.

Itse uskon siihen, että poliisin nykyinen Multisillan pizzakebab karvakäpälien tutkintalinja on se oikea ja heidän joukostaan tekijä löytyy, jos vaan poliisilla paukut riittää, eikä tekijä(t) ole jo koiranputkea lykkäämässä.
There are some people who always feel happy. They're called psychopaths

Martti
Neuvoja-Jack
Viestit: 506
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Martti »

Jaa-a jotenkin tuntuu, että tässä vaan otettiin oppia siitä Nokian tapauksesta, joka tappona vanheni, eikä ketään saatu asiasta tilille.

Poliisin ympäripyöreät selittelyt, tiedämme sitä ja tätä ja kyllä verkko kiristyy ei täällä Tampereen seudulla oikein vakuuta. Toivon olevani väärässä.

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3005
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Joo, ei se aina täällä Tampereen nurkilla vakuuta, että verkko kiristyis, mutta Tesoman jutussa onnistuttiin, yleisön ja poliisin "yhteistyöllä". Ilmeisesti jokin kebabi yrittäjän apureita tässä ollut mukana, hehän usein on urheilussakin siis jalkapallossa mukana, erityisesti kosovon tyypit.

Vastaa Viestiin