Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Mies 1968
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Loka 23, 2019 10:11 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mies 1968 » Ke Marras 06, 2019 4:47 pm

Silmukka kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 4:22 pm
Mies 1968 kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 1:06 pm
Mitään kielteistä EU-vastaista ei todellakaan haluttu päästää julkisuuteen. En välttämättä usko että sitä haaraa on ronkittu liikaa. Ylipäätänsä niin eikö se ole niin että henkilö jolla on eniten menetettävää(ura, yhteiskunnallinen asema, talous)myös samalla on valmis radikaaleihin toimiin ylläpitääkseen elintasonsa? Toisaalta niin eihän tässä osoitella EU ihmisten suuntaan vaan enemmänkin kokouksen tukitoimia tuottaneisiin, kuljettajiin.
Tässä hiukan pidemälle menevää spekulointia kun nyt kerran vauhtiin pääsimme.
En edelleenkään usko siihen koska mikä olisi yksittäisen keikkakuskin motiivi pakottaa keskeltä kaupunkia kyytiin naisihminen. Siis autoon joka varmasti jää mieleen silminnäkijöille joita on ollut useita. Ihan ketä tahansa kadunmiestä ei vähäpätöisiinkään kuskaustehtäviin ole otettu, vaan henkilöllä on ollut jonkunlaista "taustaa" noihin hommiin
Kaikki kirjoittamasi on järkeenkäypää ja mahdollista, ryyppyremmi/kaveriporukka kruisailemassa on täysin mahdollinen syyllinen. Jos suot niin sparraan kuitenkin myös sen yksinään toimivan tekijän tutkintahaaran puolesta. Motiivina voi olla niinkin yksinkertainen asia kuin kiima, saa tekemään monta asiaa. Pakottamisen ja kännisen ohjailun välillä on eroa. Ehkei auton näkyminen ollut ongelma koska tarkoituksena ei siinä vaiheessa ollut että kukaan pääsee hengestään. Totta että katsotaan melko tarkkaan ketä laitetaan kuskiksi mutta eiköhän me tiedetä ettei virkamieskään erehtymätön ole.

sossikran
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Loka 01, 2018 10:50 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sossikran » Ke Marras 06, 2019 5:33 pm

Onhan mahdollista että kuljettaja on vain pysähtynyt huomatessaan koirat. Kun on huomannut koirien olevan omistajansa hallinnassa on sitten ohittanut pikaisesti.

Se lienee varmaa että jos kaupungissa on kokouksen takia suuri määrä poliiseja on jokainen liikenevä majoitustila käytössä. Mikä olisi luontevampi majoituspaikka poliiseille, kuin poliisien maja.

MEG
Lovejoy
Viestit: 1677
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MEG » Ke Marras 06, 2019 5:45 pm

Tätä Hervannan vihjeen uskottavuutta varjostaa mahdoton ajoitus pimeään aamuun. Tutkinnanjohtaja on kuitenkin arvioinut ilmoittajan väärän aikamuistin mahdollisuuden ,ja päättänyt tutkia alueen. Aluehan on suppeana suhteellisen helposti tutkittavissa ,kun muistetaan, ettei kätketty ruumis voi olla kaukana autolla ajettavasta paikasta. Useat salmenkalliontiestä haarautuvat tiet on puomitettu ,ainakin nykyään .Ajettavien teiden varret koirilla tutkittavissa . Poliisimajan lisäksi vain kahdessa paikassa tie johtaa rantaan tai kulkee rannan tuntumassa. Uimarannan kuvissakin näkyy tyypillinen matala järvenranta. Olisiko kätkijä nostanut ruumiin autosta ja se sylissään kahlannut kymmeniä metrejä lokakuisessa vedessä? Kaasukellunta vaihe tietysti ajoittunut marraskuulle ,jolloin vähän rannalla kulkijoita.

wonderland
Neuvoja-Jack
Viestit: 290
Liittynyt: To Joulu 05, 2013 2:57 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja wonderland » Ke Marras 06, 2019 5:48 pm

sossikran kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 5:33 pm
Onhan mahdollista että kuljettaja on vain pysähtynyt huomatessaan koirat. Kun on huomannut koirien olevan omistajansa hallinnassa on sitten ohittanut pikaisesti.

Se lienee varmaa että jos kaupungissa on kokouksen takia suuri määrä poliiseja on jokainen liikenevä majoitustila käytössä. Mikä olisi luontevampi majoituspaikka poliiseille, kuin poliisien maja.
Ei tarvitse liittyä poliisien majaan yhtään mitenkään. Tuon alueen voi tuntea joskus Hervannassa asunut. Otaksun, että metsätiellä vastaantullut autoilija on joskus asunut Hervannassa ja siksi tuntenut alueen hyvin. Tuollaisen kohtaamisen voi kyllä muistaa 20 vuotta myöhemminkin tarkasti. Hervannan metsissä ei kauheasti ruuhkaa ole ja jos siellä tulisi vastaan olosuhteisiin nähden poikkeavasti ajeleva museoauto, varmasti se piirtyisi tarkasti mieleen. Itsekin olen yli 20 v sitten liikkunut koirien kanssa metsissä ja muistan tarkasti juuri ne tilanteet, kun koira on reagoinut johonkin, vaikka metsästä kuuluviin ääniin, poikkeavasti.
" Heikoin lenkki, hänen sydämensä, petti. Se oli ajan kysymys." - Laiho oikeudessa

sossikran
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Loka 01, 2018 10:50 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sossikran » Ke Marras 06, 2019 5:55 pm

Mahtaisiko kyseinen etsitty auto olla tallentunut EU-kokouksen aikaan kokouspaikan valvontakameroiden kuviin. Luulisi asian jo tarkistetun.

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupun ... 019_3.html#

VittoriaVetra
Neuvoja-Jack
Viestit: 261
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra » Ke Marras 06, 2019 6:39 pm

"Se seisoi hetken paikoillaan, ja kiihdytti sitten ohittaen Vitelin kovalla vauhdilla.
Vitelin muistikuvien mukaan kuski oli vaaleahiuksinen, ”skandinaavisen” näköinen ja riskin oloinen. Yllä oli punainen kauluspaita ja farkkutakki.
Viteli kertoo lehdelle, ettei tiedä paljon autoista, mutta kyseessä saattoi olla nyt etsitty auto. Takaosan lasit olivat joka tapauksessa tummennetut."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aam ... #gs.ew3hm9


Kello on tosiaan ollut aamulla 06.15 eli on ollut aivan säkkipimeää.

Miten on mahdollista nähdä pimeällä metsätiellä ajavan auton sisälle. Jopa niin hyvin, että pystyy vaatteetkin sekä hiustenvärin kuvailemaan. Vitelin itsensä mukaan auto on kiihdyttänyt kovaa ohi niin miten hän on edes ehtinyt näkemään autoon sisälle.

Auton sisällä vasta pimeää onkin. Tuskin kuski sentään on sisävalo päällä ajanut. Auton ajovalot myöskin sokaisevat aika hyvin vastaan tulijaa.

Viteli myös toteaa, että ei tiedä autoista.

Hänen mukaansa kyseessä SAATTOI olla nyt etsitty auto.
SAATTAA myös olla, että kyseessä on joku aivan muu auto.

Peräänkuulutan loogisuutta.
Viimeksi muokannut VittoriaVetra, Ke Marras 06, 2019 7:02 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tuomari Dredd
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Loka 22, 2018 3:09 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tuomari Dredd » Ke Marras 06, 2019 6:59 pm

Spekulaatioiden osalta mahdollisuudet ovat rajattomat. Uhri on voitu raiskata ja / tai tappaa autossa, metsässä, asunnossa, mökissä, ihan missä vaan. Jos auto on sama kuin keskustan valvontakamerassa ja liittyy vielä katoamiseen, on mahdollista, että ruumista on joko viety tai haettu Hervantajärven rannasta. Mökit eivät välttämättä asiaan liity lainkaan tai voivat liittyä. Konkreettisen todistusaineiston osalta nämä ovat vain sitä spekulaatiota, mutta jos auto tai ruumis (tai vaate tai sen osia) löytyy, voidaan päästä lähemmäs ratkaisua. Kyseessä tuskin on kuitenkaan kovin tarkkaan etukäteen suunniteltu murha, koska olosuhteet olivat melko spontaanin oloiset, joten myös ruumiin kadottaminen on mahdollisesti jouduttu tekemään melko spontaanisti ja hieman improvisoiden. Ehkä ei ollut alunperin myöskään tarkoitus tappaa vaan vaikka raiskata tms. mutta se on vähän epäolennaista lopputuloksen kannalta. Multisillan taksilinjan jälkeen tämä vihje tuntuu yhdeltä merkityksellisimmistä ajatellen, että poliisi etsi vastaavanlaista autoa jo kauan aikaa sitten. Olen itsekin lukenut hämärimmätkin salaliittoteoriat tähän liittyen netistä, mutta silti yritän pysytellä konkreettisten todisteiden parissa ajatuksen tasolla. Silti kaikenlaiset skenaariot hiipivät helposti mieleen.

Se eräs (nyt jo edesmennyt) lääkäri toki naisystävän mukaan toimi näin: Naisen mukaan hänen miesystävänsä oli tuolloin katsonut tapansa mukaan väkivaltavideoita, kun puheeksi oli tullut Raisa Räisäsen katoaminen. Naisen mukaan lääkäri kertoi ylpeilevään sävyyn, että hän tietää, mitä Räisäselle tapahtui. Mies myös kertoi, että Räisästä ei koskaan löydetä ja että juttuun on sekaantunut henkilöitä, joiden ei ikinä uskoisi sekaantuneen siihen.

Ns. poliisien majaranta on vuokramökki ja sitä on voinut vuokrata kuka vaan. JOS nyt oletetaan, että tämä mahdollinen henkirikos siihen liittyisi, olisi varmaan syytä selvittää kenellä mökki silloin on ollut vuokralla. Kuinka helppoa SE on, onkin sitten eri asia. Onko mökillä ollut esim. SM-henkistä iloittelua, jossa on voinut tapahtua jotakin tai ehkä muuten vaan vahvasti juopunut (ja ehkä muita aineita saanut?) on kuukahtanut kesken lemmiskelyn tms. Ruumis käsissä poliisien vuokramökillä olisi tietysti aika erikoinen ja ikävä tilanne kelle tahansa. Varsinkin jos olosuhteet, joissa henki on lähtenyt ovat olleet jotenkin poikkeuksellisen hämäräperäiset.

Tuohan on Hervannan valtaväylää keskustasta ajettaessa ensimmäinen pieni metsäinen hiekkatie joka vastaan on tullut, että jos keskustasta on ajettu hävittämään ruumista, tuo on ollut aluetta tuntemattomallekin ensimmäinen vaihtoehto katsoa syrjäistä paikkaa. Sitä ennen joka puolella oli jo 90-luvulla katuvaloja ja asutusaluetta.

Avatar
Yggdrasil
Alibin kestotilaaja
Viestit: 318
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil » Ke Marras 06, 2019 7:28 pm

VittoriaVetra kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 6:39 pm
Miten on mahdollista nähdä pimeällä metsätiellä ajavan auton sisälle. Jopa niin hyvin, että pystyy vaatteetkin sekä hiustenvärin kuvailemaan.
Ainakin täytyi nähdä toodella läheltä.

Avatar
myrskylyhty
Alibin kestotilaaja
Viestit: 319
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty » Ke Marras 06, 2019 7:50 pm

Karttoja tutkimalla näkee saaren tuossa järvessä jonka viereisellä tiellä tämä todistajahavainto tehtiin. Lieneekö tarkkaan tutkittu. Saaret on muutenkin olleet hyviä paikkoja piilottaa tavaraa kautta aikain. Saarissa vierailu muutenkin harvinaista ilman venettä tai jäätä pitkin kävellen.

Aikaa on kulunut kuitenkin niin kauan että tekijä on voinut siirtää tai hävittää ruumiin. Mahdolliset johtolangat kannattaisi silti aina tutkia, jos vaikka löytyisi tekijältä jääneitä todisteita tai poltettuja vaatteita.
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1239
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja vasikka » Ke Marras 06, 2019 7:55 pm

Muistelisin, että Sirkka-Liisa Meskasen surmassa, joka sekin oli Tampereella osana näyttöä oli naapurin koirien poikkeava reagointi. Tämä liittyi siihen, että ruumis oli ollut auton tavaratilassa. Osaako kukaan sanoa, että mihin koira reagoi ruumiin hajussa? Voiko alkaa reagoimaan vielä tuoreeseen ruumiiseen? Reagoiko se veren hajuun vai siihen, että ruumis alkaa jo hajoamaan? Osaisiko kukaan antaa valistunutta arviota ja olisiko mahdollista, että koira reagoisi jo aika tuoreeltaan kuolleeseen ruumiiseen?

MEG
Lovejoy
Viestit: 1677
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MEG » Ke Marras 06, 2019 8:04 pm

Ruumis alkaa kuoleman jälkeen ,melko välittömästi tuottaa eritettä jonka koirat haistavat. Mutta eivät kaikki reagoi ja välitä "ilmoittaa" siitä ihmisille.

Ghost hunting
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1292
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » Ke Marras 06, 2019 8:06 pm

Mut hienoo jos älämölö kasen ympärillä on tuottanut tulosta, jatkamme kaikki siis samaan malliin.
Todellakin tää kaahaaja on tiennyt mistä pääsee, tais tulla yllätetyksi ja paskat housussa hävisi sitten autoineen jonnekkin, myi raggarikaaran pois.
Kaikki koirat ei ilmoita mutta nää ilmoitti juuri sillä tavalla kun parhaimmat reagoi kun jokin mättää, jotakin silloin tapahtui.
Totuus ei ole rahaa ja valta politiikkaa TOTUUS on jotakin muuta!
-Veijo Baltzar-

Mies 1968
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Loka 23, 2019 10:11 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mies 1968 » Ke Marras 06, 2019 8:18 pm

Yggdrasil kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 7:28 pm
VittoriaVetra kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 6:39 pm
Miten on mahdollista nähdä pimeällä metsätiellä ajavan auton sisälle. Jopa niin hyvin, että pystyy vaatteetkin sekä hiustenvärin kuvailemaan.
Ainakin täytyi nähdä toodella läheltä.
Mikä olisi silminnäkijän motiivi keksiä olemattomia? Jos päätetään uskoa niin tokkopa aivan säkkipimeätä jos kerran liikkeellä koirien kanssa, oliko pilvistä vai tähtitaivas? 80-luvun GM fullsize-autojen kojelaudat on melko joulukuusia, on mittariston, ilmastoinnin ja radion valoja, ehkä niistä hohkasi kuljettajan kasvoille?

Tuomari Dredd
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Loka 22, 2018 3:09 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tuomari Dredd » Ke Marras 06, 2019 8:44 pm

Itsekin mietin, että tuskin omalla nimellään tulisi julkisuuteen kertomaan asioita, joita ei ole nähnyt.

makkaranpaistaja
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 38
Liittynyt: Su Syys 20, 2015 7:46 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja makkaranpaistaja » Ke Marras 06, 2019 8:45 pm

https://www.aamulehti.fi/a/a402110e-450 ... c5aec063ec

Saisko joku tilaaja kopsattua koko jutun tänne.

Raisa Räisänen katosi 20 vuotta sitten, mutta uusia todistajia ilmestyy vieläkin – miksi moni todistaja odottaa vuosia tai vaikenee iäksi?
Analyysi: Ihmisen muistikuvat voivat vääristyä heti tapahtuman jälkeen. Toisaalta vanhan rikostapauksen silminnäkijähavainnot voivat ratkaista tapauksen kymmenien vuosien kuluttuakin. Silti moni todistaja epäröi vuosia ennen kuin puhuu poliisille. Media voi vääristää ihmisen muistia, mutta samalla se pitää rikoksentekijän painetta yllä ja aktivoi todistajia.

Vastaa Viestiin