Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Innostunut
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2016 12:38 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Innostunut »

Dermott kirjoitti:
Ande kirjoitti:Ei ole tainnut kukaan käydä vielä katsomassa sitä Kalottivartioinnin osoitetta?
Joku innokas ja hyvät puhelahjat omaava voisi tietysti yrittää soittaa Rovaniemen kirjastoon sinne Lappi-osastolle ja pyytää josko asiakaspalvelija kävisi osoitteen luettelosta katsomassa. Hyvällä tuurilla virkailija on auttavainen ja ymmärtäväinen...
Hei! Olen vasta lukemassa ketjua alusta asti ja olen nyt menossa 2. ketjun alkupäässä (kirjoituksia vuodelta 2012).

Pahoittelut, jos tämä tieto on käsitelty jo monta kertaa tulevilla sivuilla, mutta löysin juuri Kalottivartiointi Oy:n osoitteen Lapin puhelinluettelosta vuodelta 1982 ja se on Vapaudentie 5.

Edit: olihan se mainittu jo sivulla 4.

Jatketaanpa, ettei tule ihan turha viesti. Tutkailin tuossa Rovaniemen karttoja vuosilta 1978 ja vuosilta 1982. Ensimmäisessä oli liikenneympyrä, jälkimmäisessä ei. Milloinkahan siinä tienpätkällä on ollut tietyö menossa? Tuli mieleeni, voisiko liittyä Merjan katoamiseen, jos siinä oli urakka kesällä 1980. Onnettomuus? Ruumiin piilottaminen?

Pahoittelut, jos näitäkin asioita on jo käsitelty (jatkan lukemista!).

Innostunut
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2016 12:38 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Innostunut »

^ Ehkä tuo edellisen viestini ajatus tietöistä on vähän turha, sillä eiköhän sitä mahdollisuutta olisi tutkittu, jos asia olisi ollut ajankohtainen.

Tätä ei ilmeisesti ole vielä linkitetty tänne, laitan nyt, vaikka kuuluisi varmaan ennemmin huuhaa-osastolle: Rovaniemeläinen Merja vaara tapettiin nyrkin iskulla 1980....27/7.. Julkaistu 14.5.2017. Aiempi blogikirjoitus oli vuodelta 2012.

"1984 sain Rovaniemelta kutsun tulla tutkimaan kadonneen Merja Vaaran tapausta ja heti siihen suostuin.
Merja katosi työpaikaltaan aamusella 27/7-1980. Hän oli ns puhelinkeskusvaihteessa töissä öisin ,eikä tullut kotiinsa yötyönsä jälkeen.
Ja minä sinne paikalle mukanani Seinäjokinen toimittaja Simo Nikula, suoraan Merjan työpaikalle ja minä näin ja minä kuulin:
"annakko....annakko....en anna.....mene heti pois siitä....mene..mene....annakko...annakko....saatanan ämmä.....kyllä minä sua opetan..".
Kuulemani äänet kuuluivat Merjalle sekä J S nimiselle miehelle, joka väkisin yritti Merjaa ns ottaa.
"annakko perkelees"
Merja ei antanut. Ei. Siitä sisuuntuneena S löi yhden kerran nyrkillä Merjaa päähän ja Merja kuoli.
Kerta riitti.
Merja nukkui soittojen välillä keskushuoneensa kapealla vuoteella ja sen viereen tuli herra J S. ja iski yhden kerran. S siitä kovasti hätääntyi, raahasi kuolleen Merja Vaaran mustassa jätesäkissä tehdasrakennuksen roskasäiliöön ja siitä kolmen päivän päästä kantoi rakennuksen alakerrassa olevaan keskuslämmitysuuniin, jossa poltti Merjan.
"Tuon risteyksen kohdalla näin Merjan vinkkaavan peukalokyyttiä kotiinsa aamulla ja sitten en enempää nähnyt" sanoi J S poliiseille...."Noin vuoden kuluttua katoamistaan näin Merjan (mukamas) Rovaniemen torilla peruukkiin pukeutuneena ja sanoi minulle ettei koskaan enää palaa tuttujen luokse, vaan katoaa suureen maailmaan" sanoi J S......Merjan tappaja.....ja valehteli.
Valehteli.
J S yritti noin vuotta ennen tapausta päästä poliisikouluun, mutta ei päässyt. Hän oli naisten hakkaaja humalassa, oli myöskin kuulusteluissa useamman päivän Merjan katoamisesta, mutta ei tunnustanut. "Epäilimme heti alussa J S, mutta todisteet puuttuivat"
, kertoi minulle Rovaniemeläinen poliisi XXX....
Kun keskuslämmitysuunissa polttaa ruumiin, joissa tuli on jatkuvasti päällä, niin takuulla mitään ei jää jäljelle. Ruumis muuttu tuhkaksi.
Tälläistä tänään.

Ekku Mattila.

jk. Soittakaa Simo Nikulalle Seinäjoelle ja hän varmistaa asian."


Olisipa mielenkiintoista kuulla Simon versio tapahtumista, jos hän todella oli mukana tällä kyseisellä käynnillä.

Innostunut
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2016 12:38 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Innostunut »

Jatkan yksinpuhelua, toivottavasti ette pahastu!

Löysin ajankuvaa Rovaniemeltä Merjan katoamista edeltävältä kesältä: Korttelirallia Rovaniemellä vuonna 1979. Mielenkiintoista näin 80-luvulla syntyneelle!

Tiedä vaikka videolla vilahtaisi Merja tai joku muu tapaukseen liittyvä henkilö.

Olen myös yrittänyt selvitellä, mitä tapahtumia tuona viikonloppuna oli Rovaniemellä. RoPsin peliä siellä ei ainakaan ollut tuolloin. (Otteluohjelma: RoPS 1. Divisioona 1980)

Sunnuntaipäivä on ilmeisesti ollut lämmin eikä ole satanutkaan:
Mittausasema: keskilämpötila, maksimilämpötila, minimilämpötila, sademäärä mm
Rovaniemi lentoasema: 21.7, 27.3, 14.6, -1
Rovaniemen mlk Meltaus: 20.9, 26.8, 10.5, -1
Rovaniemi Apukka: 20.1, 27.5, 7.9, -1
(Ilmatieteen laitoksen sääasemien arkisto, Ajankohta: 27.07.1980)

Edellinen päivä eli lauantai näytti olevan vähän viileämpi, mutta ei sateinen sekään.

Innostunut
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2016 12:38 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Innostunut »

Hei taas! Olen uppoutunut ihan täysin tähän juttuun! Tämä olkoon kuitenkin viimeinen viestini tällä erää, etten valtaa koko ketjua.
ounaskoski kirjoitti:Tarkistin tänään Kalottivartioinnin osoitteen vuoden -80 puhelinluettelosta. Osoite oli Vapaudentie 6
https://maps.google.fi/maps?q=vapaudent ... CAUQ8gEwAA

Siis kivenheiton päässä oletetusta liftauspaikasta.
Ounaskosken mukaan vuoden 1980 puhelinluettelossa osoite oli siis Vapaudentie 6. Vuoden 1982 luettelossa osoite oli Vapaudentie 5 ja O.N.:n oma osoite toisaalla, mutta O.N.:n oma autopuhelinnumero on myös Kalottivartioinnin mainoksessa keltaisilla sivuilla. Tutkailin karttoja vuosilta 1978 ja 1989 (Vanhat painetut kartat- Zoom Rovaniemi - Peruskartta 1:20 000 - 361207_1978.jpg ja 361207_1989.jpg) ja huomasin, että Vapaudentie on muuttunut tällä välillä: kaksi liikehuoneistoa on yhdistynyt yhdeksi isommaksi, joka on nyt osoitteeltaan Vapaudentie 5. Ehkä tuossa yhteydessä firma on muutti uuteen liiketilaan ja omistaja perheineen muualle? Tästä ei ole tietoa, arvailua vain.

Spekulointia: Mitä jos kyseessä oli tuttu kyyditsijä ja tapaamispaikka oli sovittu muualle kuin vilkkaan 4-tien varteen? Ehkä kyyditsijä poimi Merjan kyytiin Vapaudentie 6:n läheisyydestä, jossa oli todennäköisesti vähemmän liikennettä ja muita liikkujia aikaisin sunnuntai-aamuna. Ehkä myös kyyditsijä teki yövuoroa ja oli tutustunut Merjaan tämän liftatessa. Asuiko kyyditsijä samalla suunnalla vai tekikö hän ylimääräisen lenkin Merjan vuoksi? Voisiko kyseessä olla vuorotyötä tekevä poliisi, kuten joku (olikohan Ande?) aiemmin heitti? Voisiko kyseessä olla salainen suhde, joka oli kehittynyt yhteisten kotimatkojen aikana? Merja oli tosin ollut töissä vain parisen viikkoa, joten olisiko tällaista ehtinyt tapahtua? Ehkä ei. (Olisipa muuten mielenkiintoista tietää, kuinka monta työpäivää Merjalla oli viikossa!)

Jos lähdetään tätä ajatusta kuitenkin jatkamaan, niin miksi Merja katosi? Ehkä kyyditsijä raiskasi ja/tai pahoinpiteli Merjan tuona aamuna, minkä vuoksi tytöstä täytyi päästä eroon. Olisiko tällainen pilannut uran, kuten vartiointifirman johtajankin kohdalla joku pohdiskeli? Kuka hyötyisi siitä, että tapausta ei tutkita aktiivisesti ja epäilyt lankeavat joko tuntemattoman liftarimurhaajan tai vartiointiliikkeen omistajan suuntaan? Kuka voisi mahdollisesti jopa vaikuttaa siihen, että tapausta ei tutkita aktiivisesti, tyyliin ”tekijä tiedetään, mutta todisteet eivät riitä eikä tutkintaa jatketa”? Poliisiasemalta (v. 1982 puhelinluettelon mukaan Valtakatu 1-3, nykyisin Hallituskatu 1 A - sama paikka?) pääsisi helposti koukkaamaan Vapaudentien kautta nelostielle… Kaikki poliisit eivät ole puhtaita pulmusia, kuten tiedämme Jari Aarnion ja Original Night Stalkerin tapauksista.

Näkikö O.N. oikeasti Merjan matkalla 4-tien varteen kyseisenä aamuna vai sanoiko hän niin, koska pelkäsi joutuvansa viattomanakin epäillyksi, jos Merjasta ei ole havaintoja työpaikalta lähtemisen jälkeen? Entä miestään kyyditsevän naisen havainto: olisiko se voinut olla joku muu tai Merja jonakin toisena päivänä? Onko havainto ylipäätään luotettava?

Tietääkö muuten kukaan, moneltako poliiseilla on vuoronvaihto?

Toistan: kaikki tämä on 100% spekulaatiota, en tiedä ketään rovaniemeläisiä tuolta ajalta enkä itse ollut tuolloin vielä syntynytkään.

Edit. Lisäys: Minua on alusta lähtien hämännyt se, että Merjan työpaikan sijaintia ei ole kerrottu vanhoissa lehtiartikkeleissa (tai en ole ainakaan huomannut). Tuntuu melkein siltä kuin kaikki silminnäkijähavainnot olisi haluttu rajata 4-tielle (harhautuksen omaisesti?). Tai sitten minulla on liian vilkas mielikuvitus :D Ehkä paikalliset ovat tienneet yrityksen sijainnin ja siksi sitä ei ole tarvinnut alleviivata.

Sorotkin
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Elo 14, 2019 8:18 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sorotkin »

Hei, kirjoitan tänne ensimmäistä kertaa.
Tämä Merja Vaaran katoamistapaus on kyllä ollut luennassani useasti. Nyt rohkaisin itseäni myös spekuloimaan asiaa muiden kesken.

Itseäni on häirinnyt tapauksen ohjaaminen liftari suuntaan liiaksi. Sekä kalottivartioinnin tietojen ja osoiteen puute. Oma spekulointini on täysin fiktiivistä! Mutta omassa järjessäni yksi mahdollisuus.

Tarinaan tarvitaan nyt muutama henkilö, että saan jäsenneltyä ajatukseni.
-JS selvännäkijän ja poliisin epäilty.
-Toinen vartiointiliikkeen omistaja O. N:en lisäksi, mahd. poliisi.

J. S.

Tämä JS on ollut töissä kyseisessä Kalottivartioinnissa. Se on toiminut hänelle mahdollisena ponnahduslautana poliisikouluun pääsemisessä(ilmeisesti ei koskaan päässyt). Merjan tultua kesätyöhön on JS ihastunut ja iskenyt silmänsä häneen. Hän on käynyt muutamana yönä aiemminkin Merjaa tervehtimässä liikkeen valvomossa. Tuona kyseisenä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä JS on ollut ravintolassa ja jopa jatkoilla ystäviensä kanssa. Hän on saanut päähänsä lähteä Merjaa moikkaaman, koska ryyppyreissulta ei ole morsianta löytynyt.
Liikkeen valvomossa kuitenkin humalaisen törkeä käytös on saanut Merjan korottamaan ääntänsä lääpijää kohtaan. Merjaa on lyöty hiljentämiseksi ja siinä on käynyt onnettomasti tavalla tai toisella. JS on tiennyt toisen omistajan asuneen yläkerrassa ja siksi paniikissa hiljentänyt naisen, ettei itse saa lopputiliä tapauksen johdosta ja ettei unelma poliisin ammatista murene. Hän on humalassa kantanut naisen ulos ja dumpannut roskikseen ja poistunut.

O. N.

O. N. on herännyt sunnuntai aamuna sisäiseen kelloonsa 05:35 ja kironnut kesälikan jättäneen herätyssoiton tekemättä. Hän on varma, että tyttö nukkuu työnsä äärellä. Menee alas ja huomaa tytön kuitenkin lähteneen. Miettii mielessään, että tästä keskustellaan vielä.
Käy kuitenkin niin, että Merjasta tiedustellaan, joko äidin tai poliisin toimesta. Eihän hän voi sanoa, että tyttö oli vain häipynyt yöllä. Vartiointiliikkeen uskottavuus olisi kärsinyt ja olisi käynyt ilmi ettei hän ole huolehtinut alaikäisestä työntekijästään. Olisi asiakaskato edessä. Niinpä hän kysyttäessä päästää valkoisen valheen nähneensä tytön lähteneen 05.30 ja tietämättään suojelee JS:ää. He keskustelevat asiasta liikkeen toisen omistajan kanssa ja päättävät pitää kiinni tästä, ettei yritystä mustamaalattaisi. Toisen omistajan ollessa poliisi tarinaa pidetään uskottavana ja tutkinnat keskitetään JS:n hyväksi onneksi nelostien 40km matkalle.

Vartiointiliikkeen omistajat epäilevät JS:ää, jota poliisi kuulusteleekin. Omistajat tietävät hänen käyneen ennekin Merjaa moikkaamassa yöllä ja tarjoutuneen kotiinkin kyyditsemään töiden jälkeen. Merja on kieltäytynyt vedoten ettei näe 80km edestakaisin matkaa järkevänä, koska voi liftatakkin 40km matkan sinne suuntaan menevän kyydissä.
J. S. Jatkaa työtään ja saa lähiöinä työnlomassa mahdollisuuden hävittää Merjan ruumiin lopullisesti. Hänellä on avaimet vartioitaviin kiinteistöihin.

Kalottivartioinnin omistajia kalvaa asia, että heidän pikkuvalheensa takia asia ei selviä. Heillä on vahva epäily asiasta.
O. N. on mahdollisesti kuullut surmayönä alakerrasta JS:n äänen, mutta tarinaansa muuttamalla kaivaisi itsensä syvemmälle suohon.
He kutsuvat selvännäkijän :) neljä vuotta myöhemmin toivoen tämän herättävän asiaan jotain henkeä ja saamaan JS:n tunnustamaan. Selvännäkijää on asiasta kuitenkin briiffattu etukäteen, jotta näky olisi vielä kirkkaampi :) Epäilyt ovat vahvat JS:ää kohtaan, koska JS on kertonut nähneensä Merjan vuosi katoamisen jälkeen peruukissa ja torilla. Totta hän on puhunut siitä että merja on kadonnut maailman tuuliin. Jep jep.

Että tällaisella tarinalla ajattelin puhaltaa tähän hiillokseen henkeä.
Nyt jään odottamaan puolustusasemissa hyökkäyksiä.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2701
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Huomauttaisin näitä selvännäkijän juttuja lukevia siitä, että samainen selvänäkijä väitti, että Kyllikki Saari joutui nuorisojoukon auton töytäisemäksi ja kertoili tapauksesta pitkät pätkät.
Sitten poliisi julkaisi Kyllikki Saaren- tapauksen tutkintamateriaalin ja selvisi, että Saarta oltiin löyty mahdollisesti metallisella putken pätkällä sivusta vaakasuuntainen isku kasvoihin, jonka jälkeen hänet oltiin raiskattu ja kuristettu. Lisäksi selvisi, että todennäköinen tekijä tapauksessa oli tekopaikan lähellä asunut Vihtori Lehmusvirta, joka oli aikaisemmin samalla hyökkäyspaikalla raiskannut toisen teini-ikäisen tytön. Myös psykologinen profilointi on osoittanut Lehmusvirran todennäköiseksi syylliseksi tekoon.

Uskon tällä hetkellä, että Merja Vaaran tappoi random- liftarisurmaaja, joka hävitti ruumiin tuntemalleen metsäalueelle. Uskon, että tekijä on osallistunut aihetta käsittelevään keskusteluun internetissä.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Ande
Tarkastaja Morse
Viestit: 970
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ande »

Jaaha, olemme saaneet joukkoon uusia jäseniä, tervetuloa kerhoon!
Kerrankin jotain uutta. Erityisen suuri kiitos tuosta videosta! Siellä näkyi olevan liikkeellä minunkin autoni - tai eihän se vielä silloin ollut minun, vaan ostin sen käytettynä paljon myöhemmin.
Kesäiltoina oli ehkä tuollaista. Onko tietoa, minä päivänä se on kuvattu? Minä en kesiä Rovaniemellä viettänyt vaan menin sinne vasta syksyllä koulujen alkaessa. Muistanpa eräänkin elokuisen illan vuonna 1978, kun piti päästä kaverin kanssa kaupungilta ja siellä sysipimeässä löydettiin kuski erään grillin parkkipaikalta. Ei edes pelottanut, päästiin perille eikä mitään ongelmaa.
Syksyisin oli vielä vilkkaampaa, mutta ei taatusti sunnuntaiaamuisin. Siksi minusta on peräti outoa yrittää vierittää syytä oudon liftarin niskoille. Tuskin Merja olisi edes yrittänyt liftata niin epätoivoiseen aikaan eli ... kyyti oli sovittu tai sitten hänellä oli joku muu oma suunnitelma.

Tuo selvännäkijäjuttu on sitten pelkkä vitsi. Minäkin tuohon aikaan kysyin jotain eräältä selvänäkijältä. En muista, oliko juuri tässä ketjussa mainittu, mutta pohjoissuomalainen jossakin lehdessä palstaa pitänyt oli. Hänen vastauksensa oli niin mitäänsanomaton "kaikki järjestyy aikanaan", että kuka tahansa olisi voinut kirjoittaa samanlaisen.

Ja mihinkö aikaan yövuorot tuolloin päättyivät? Ei mitään tietoa, mutta ainakin joskus poliiseilla oli kolme 8 tunnin vuoroa, samoin sairaaloissa. Vaihtoaika oli klo 8, 16 ja 24. Vartiointiliikkeen sijaintia ei kai ole tarvinnut erityisesti pimittää, olihan se varmaan rovaniemeläisten tiedossa.

Jos en vallan väärin muista ( en sentään ulkoa osaa koko tarinaa), niin Merja ei ehtinyt kovin monta yötä tuossa paikassa olla. Miten sitten joku JS olisi useammankin kerran ehtinyt siellä käydä häntä tapaamassa?

HS:n artikkeli on julkaistu sunnuntaina, eli ravit juostiin ilmeisesti lauantaina. Oliko sunnuntaina raveja niillä seuduilla muualla kuin Sallassa?

Se mistä minä melkein 30 vuotta sitten niin kovasti närkästyin, oli poliisin ylimielinen suhtautuminen mahdolliseen ruumiin sijaintipaikkaan. Ensimmäiseksi epäilin, että huijataanko meitä röyhkeästi noin 40 vuotta vanhempien sotavainajien jäännösten "löytämisellä", kun poliisi oli niin varma siitä, että ei noin vanhaa vainajaa enää löydy. Murha ei kai Suomen lain mukaan vanhene koskaan, joten miksi ei selvitetä asiaa? Silloin oli Merjan äiti vielä elossa ja hän olisi varmaan toivonut varmaa tietoa lapsensa kohtalosta.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2701
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Merja oli ollut vartiointiliikkeessä vajaat kolme viikkoa ja hän oli aiemminkin ollut viikonloppuna töissä ja lähtenyt silloinkin sunnuntaiaamuna liftillä kotiin. Jollain keinoa hän oli siis sen kyydin kuitenkin kyennyt saamaan. Oliko kyseessä täysin random kyyti, vai oliko Merjalla joku vakikyyti, niin sitä ei nyt voi tietää, mutta sanoisin, että jos kyseessä oli vakikyyti, niin kyyditsijä ei ollut samasta työpaikasta, vaan joku jo pidemmältä ajalta tuttu henkilö.
Uskon kuitenkin, että tällaisessa tapauksessa, jos tekijällä olisi ollut näin vahva yhteys Merjaan, niin poliisi olisi selvittänyt tapauksen. Tämänkin vuoksi uskon tekijän olleen randomilla kohdattu henkilö...
Jos Rovaniemellä on pyörinyt jokin pilluralli lauantai-iltana, niin mä lähtisin etsimään tekijää tästä pilluralliporukasta. Voisi olla joku sellainen tyyppi, joka syyllistynyt useampaankin raiskaukseen.

Tässä oli muistaakseni joku rovaniemeläinen seksuaalirikollinen epäiltynä. Onko tietoa, kuka hän oli?

Mielestäni tämä on opportunistirikollisen homma ihan täysin... Henkilö huomaa tytön autostaan, tajuaa, että hän voi poimia tytön kyytiin ilman, että kukaan näkee mitään... Hänellä on rikos jo valmiina päässään... Mielestäni hyvin samantyyppinen juttu ollut, kuin Sari Liinaharjan keissi.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

L'amourha
Columbo
Viestit: 2342
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Ande kirjoitti:
HS:n artikkeli on julkaistu sunnuntaina, eli ravit juostiin ilmeisesti lauantaina. Oliko sunnuntaina raveja niillä seuduilla muualla kuin Sallassa?
Se ravi-uutinen oli sunnuntaina julkaistu juttu lauantain avauspäivästä, kuten jutussa mainitaankin. Sunnuntaina oli päätapahtuma.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3776
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja skoone »

Ande kirjoitti:...
Syksyisin oli vielä vilkkaampaa, mutta ei taatusti sunnuntaiaamuisin. Siksi minusta on peräti outoa yrittää vierittää syytä oudon liftarin niskoille. Tuskin Merja olisi edes yrittänyt liftata niin epätoivoiseen aikaan eli ... kyyti oli sovittu tai sitten hänellä oli joku muu oma suunnitelma.

...
Se mistä minä melkein 30 vuotta sitten niin kovasti närkästyin, oli poliisin ylimielinen suhtautuminen mahdolliseen ruumiin sijaintipaikkaan. ... Murha ei kai Suomen lain mukaan vanhene koskaan, joten miksi ei selvitetä asiaa? ...
Asuin Roissa noihin aikoihin ja olen melkein sata siitä, että sunnuntaiaamuna ei kukaan yritä liftata töistä päästyään... varmaan joku tuttavapiiristä a) otti autoonsa ja ... b) jotain tapahtui jo ennen töistä lähtöä...
Muista lähdekritiikki!

Innostunut
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2016 12:38 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Innostunut »

Ande kirjoitti:Jaaha, olemme saaneet joukkoon uusia jäseniä, tervetuloa kerhoon!
Kerrankin jotain uutta. Erityisen suuri kiitos tuosta videosta! Siellä näkyi olevan liikkeellä minunkin autoni - tai eihän se vielä silloin ollut minun, vaan ostin sen käytettynä paljon myöhemmin.
Kesäiltoina oli ehkä tuollaista. Onko tietoa, minä päivänä se on kuvattu?
...

Tuo selvännäkijäjuttu on sitten pelkkä vitsi. Minäkin tuohon aikaan kysyin jotain eräältä selvänäkijältä. En muista, oliko juuri tässä ketjussa mainittu, mutta pohjoissuomalainen jossakin lehdessä palstaa pitänyt oli. Hänen vastauksensa oli niin mitäänsanomaton "kaikki järjestyy aikanaan", että kuka tahansa olisi voinut kirjoittaa samanlaisen.
Kiitos! :) En valitettavasti löytänyt videon kuvaamisen tarkkaa ajankohtaa. Videon alussa kerrotaan vain, että "Tällaiselta näyttää Rovaniemen keskustassa kesäisenä torstai-iltana seitsemän tienoilla".

Minä mietin tuota selvännäkijäjuttua siitä näkökulmasta, että yritetäänkö joku lavastaa syylliseksi tai muuten vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Myös Sorotkinin ajatus "briiffaamisesta" oli mielestäni hyvä!
dazu kirjoitti:^Merja oli ollut vartiointiliikkeessä vajaat kolme viikkoa ja hän oli aiemminkin ollut viikonloppuna töissä ja lähtenyt silloinkin sunnuntaiaamuna liftillä kotiin. Jollain keinoa hän oli siis sen kyydin kuitenkin kyennyt saamaan. Oliko kyseessä täysin random kyyti, vai oliko Merjalla joku vakikyyti, niin sitä ei nyt voi tietää, mutta sanoisin, että jos kyseessä oli vakikyyti, niin kyyditsijä ei ollut samasta työpaikasta, vaan joku jo pidemmältä ajalta tuttu henkilö.
Uskon kuitenkin, että tällaisessa tapauksessa, jos tekijällä olisi ollut näin vahva yhteys Merjaan, niin poliisi olisi selvittänyt tapauksen. Tämänkin vuoksi uskon tekijän olleen randomilla kohdattu henkilö...
Missä on kerrottu, että Merja oli aiemminkin ollut töissä lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä? En muista nähneeni. Kiinnostaisi kovasti kaikki Merjan työvuoroihin liittyvä tieto.

Puhuiko Merja totta, kun kertoi liftaavansa töistä kotiin vai salasiko jotakin? Mitä jos joku pelaa omaan pussiin tai suojelee vakikyyditsijää..? (Sorry taas, jos liian vilkas mielikuvitus!)

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Mukava, että asia pysyy esillä ja ollaan saatu uusia aktiivisia kirjoittajia. Tämä osoittaa,ettei asia suinkaan ole loppuun käsitelty.

Selvännäkijästä olen kirjoittanut ennenkin, että sellaisen kutsuminen paikalle kertoo kutsujasta ja hänen suhtautumisestaan selvännäkijöihin. Tietenkään tuollainen näkijä ei oikeasti saa tietoja toisista ulottuvuuksista, vaan on herkkä huomaamaan ihmisten ilmeitä ja eleitä ja hyvällä mielikuvituksella ja näyttelijän kyvyillä selostaa sitten näkemäänsä kuin se olisi jotakin yliluonnollista.

Selvännäkijän kutsuja ilmeisesti oli työnantaja ja/tai hänen vaimonsa, ja he nimenomaan uskoivat selvännäkijöihin. Heidän vilpittömyyttään tukee se, että he uskalsivat jättää asian selvännäkijälle, koska jos he olisivat olleet syyllisiä, niin tietenkin he olisivat pelänneet näkijän näkevän heidän lävitseen ja paljastavan heidät.

Toisaalta taas kannattaa kyseenalaistaa tämäkin, koska joskus yllättäviäkin asioita paljastuu jälkeen päin. Saattoihan työnantajapari ajatella niinkin, että selvännäkijän tarinat suuntaisivat mielenkiinnon heistä pois, kun eivät varmastikaan pitäisi paikkaansa, mutta joku muu saattaa uskoa niihin. Tuskinpa se palkattu selvännäkijä tilaajiaan syyllisiksi nimittäisi.

hannu hanhi
Hercule Poirot
Viestit: 2125
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

dazu kirjoitti:Mielestäni tämä on opportunistirikollisen homma ihan täysin... Henkilö huomaa tytön autostaan, tajuaa, että hän voi poimia tytön kyytiin ilman, että kukaan näkee mitään... Hänellä on rikos jo valmiina päässään... Mielestäni hyvin samantyyppinen juttu ollut, kuin Sari Liinaharjan keissi.
Olen tässäkin asiassa dazun kanssa samaa mieltä. Kannattaa palata tähän paljon siiterattuun artikkeliin, jos epäilee, ettei Merja kadotessaan liftannut. Tästä jutusta käy hyvin ilmi, että Merjalla liftaaminen oli lähes ainoa tapa kulkea työmatkansa Jaatilan ja Rovaniemen välillä. Samassa jutussa myös haastatellaan Merjan äitiä Vieno Vaaraa. Vaikka katoaminen tapahtui sunnuntaiaamuna, kaikki aikalaistieto vahvasti viittaa siihen, että Merja todellakin liftasi.

https://img.aijaa.com/b/00687/5424478.jpg

Selvännäkijöihin uskottiin ihan eri tavalla vuonna 1980 kuin tänä päivänä. Lappilaiset olivat 40 vuotta sitten hyvin taikauskoisia ja Merjan katoamisessa se näkyi hyvin selvästi. Selvännäkijöiden lisäksi tapetilla oli hyvin vahvasti Louen kummitusliftari, jonka itsekin uskoin olevan Merjan haamu, koska aikuiset tuntuivat uskovan sen niin vahvasti. Täyttä soopaahan ne jutut olivat, mutta silloin ajateltiin toisin.

Ande
Tarkastaja Morse
Viestit: 970
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ande »

Menkää nyt joku liftaamisesta vouhottaja ensi sunnuntaina klo 6 liftaamaan samalle paikalle! Tulkoon sitten kertomaan, montako autoa kulki Kemiin päin. Ottakaa huomioon se, että Merja liftasi siellä v. 1980. Silloin sanomalehtiä, mainoksia tai mitään muutakaan ei jaettu sunnuntaiaamuisin, kaupat eivät olleet auki eikä viimeiset yöbaareista lähteneet viivytelleet ulkona aamuun saakka.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2701
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Merja Vaaran katoaminen 1980 Rovaniemi (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Mikä on Ande sun idea sen suhteen, että miten Merja onnistui liftaamaan kotiinsa aiempana sunnuntaina tuohon samaan aikaan samasta paikasta? Sitten toisekseen, että miksi Merja oli sanonut äidilleen, että liftaa kyydin tuona katoamisaamuna?
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Vastaa Viestiin