Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Nooruska
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4190
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Nooruska » Su Huhti 15, 2012 12:31 am

Kuva
(Voi Jumalan pyssyt, kun en osaa pienentää tota kuvaa! Sori siitä. :oops: No, ainakin on ruhtinaallinen ketjun aloitus...)

Sekava vyyhti

MITÄ TAPAHTUI:
Vatikaanin työntekijän tytär, Emanuela Orlandi, katosi 22. kesäkuuta 1983. Tyttöä ei koskaan löydetty.

TUTKINTA:
Emanuelan katoamisesta on eri versioita.

Ensimmäisen mukaan tytön kaappauksella haluttiin kiristää viranomaisia, jotta nämä vapauttaisivat paavin murhayrityksestä pidätetyn Mehmet Ali Agcan.

Katoamisen on epäilty liittyneen myös toiseen mysteeriin, "Jumalan pankkiiriksi" kutsutun Roberto Calvin kuolemaan.

Emanuelan avulla mafia olisi halunnut kiristää takaisin rahat, jotka se menetti Calvin johtaman Banco Ambrosianon konkurssissa.

VIIMEISIN KÄÄNNE:
Kesäkuussa 2008 poliisi avasi Emanuelan katoamistutkinnan uudestaan sen jälkeen, kun se kuuli uutta silminnäkijää.

Sabrina Minardi väitti, että Emanuelan sieppasi Banda della Magliana Vatikaanin pankin johtajan, arkkipiispa Paul Marcinkusin käskystä. Minardin mukaan sieppauksella "haluttiin antaa viesti jollekin ylemmälle tasolle"...

En tälle tapaukselle löytänyt omaa ketjua, mutta jos sellainen jo on niin yksäriä tulemaan niin poistan tämän. 8)

lähde: iltasanomat.fi
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

Nooruska
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4190
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Nooruska » Su Huhti 15, 2012 12:35 am

Vatikaanin katoamismysteerin avain rikollispomon kryptassa?

Rikollispomon krypta saatetaan avata uusien vihjeiden toivossa.
Vatikaani ilmoitti lauantaina tehneensä kaiken mahdollisen ratkaistakseen vuonna 1983 kadonneen paavinistuimen työntekijän teini-ikäisen tyttären tapauksen.

Vatikaani ei myöskään aio estää katoamiseen liitetyn rikollisjärjestön johtajan kryptan tutkimista.

Paavinistuimen tiedotuspäällikkö Federico Lombardi otti kantaa median spekulaatioihin siitä, että Vatikaani tietää jotakin, mitä se ei ole vielä paljastanut liittyen Emanuela Orlandin katoamiseen.

Emanuela Orlandi katosi 15-vuotiaana matkalla musiikkitunnille Roomassa. Hänen isänsä oli paavinistuimen työntekijä.

Spekulaatiot saivat tulta alleen pitkäperjantain saarnassa huhtikuun 6. päivänä Pyhän Pietarin basilikassa, kun eräs pappi kritisoi saarnassaan monien hirvittävien rikosten jääneen ratkaisua vaille.

Pastori Raniero Cantalamessa puolestaan huomioi tämän seikan omassa saarnassaan, jossa sanoi: ”Älä vie salaisuutta mukanasi hautaan!”

Hän ei nimennyt yhtäkään tiettyä rikosta, mutta hänen erikoinen huomionsa nostatti välittömästi spekulaatioita siitä, että vetoomuksen täytyi olla osoitettu Vatikaanin virallisille tahoille, joilla olisi tietoa Orlandin tapauksesta, jota Vatikaani on aikaisemmin pitänyt kidnappauksena.

Koska tyttö katosi kaksi vuotta sen jälkeen kun paavi Johannes Paavali II yritettiin salamurhata Pietarin aukiolla, myös Vatikaanin viranomaiset epäilivät, että sieppaus saattoi olla jonkun rikollisen organisaation yritys vaikuttaa murhasta epäillyn Mehmet Ali Agcan vapauttamiseen.

Tiedotuspäällikkö Lombardi antoi kuitekin monia esimerkkejä siitä, kuinka Vatikaani on työskennellyt totuuden selvittämiseksi. Tutkijat ovat muun muassa kuunnelleet Vatikaanin puhelinkeskusta mahdollisen sieppaajan puhelun toivossa.

- Sen valossa mitä tiedämme, mitään ei ole piiloteltu eikä Vatikaanilla ole salaisuuksia paljastettavana.

Sen toivossa, että saisivat spekulaatiot loppumaan, Vatikaanin viranomaiset saattavat avata sieppaukseen liitetyn rikollispomo Enrico De Pedisin haudan dell'Apollinaren basilikassa.

Neljä vuotta sitten pomon entinen rakastajatar kertoi roomalaisille viranomaisille, että Magliana-niminen rikollisjärjestö oli sieppauksen takana, ja että tytön ruumis hävitettiin myöhemmin.
iltasanomat.fi
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/vati ... 17205.html
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

hannu2hanhi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi » Su Huhti 15, 2012 5:27 pm

Mielenkiintoinen tapaus, en ollut tästä aikaisemmin kuullutkaan. Lueskelin Wikipediaa ja sieltä täältä vähän muualtakin. Ilmeisesti kuitenkin kyseessä on "tavallinen" seksuaalimurha, jossa ruumis on hävitetty perusteellisesti. Erilaiset mafia- ja salaliittoteoriat lähtivät oletettavasti käyntiin siksi, koska kadonneen tytön isä kuului paavin lähipiiriin. Tuolta kryptasta todennäköisesti ei löydy ratkaisun avainta, mutta näissä tapauksissahan pitää jokainen kivi kääntää.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

Nooruska
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4190
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Nooruska » Su Huhti 15, 2012 8:13 pm

^ En itsekään ollut tuosta kuullut, mutta empä ole ollut katoamisen aikoihin edes syntynyt. :D

Mustakaan tässä ei ole oikeasti mitään mafia-kuvioita, eikös näistä usein syyllinen löydy ihan lähipiiristä...?
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!

Täysi Purenta
Helen Mirren
Viestit: 1483
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta » Ma Huhti 16, 2012 4:54 pm

Minä hämmästyin ensin että eivätkös kaikki Vatikaanin virkailijat olekaan katolisen kirkon naimattomia pappeja. Mutta onhan siellä iso liuta siviilivirkamiehiäkin.
Tuo Vatikaani on muuten aika synkkä paikka. Enkä viittaa nyt mihinkään graalin malja-tyylin tarinoihin vaan siihen, että siellä on mieletön valta ja varallisuus hyvin pienten piirien käsissä. Siellä ei ihan pehmoinen kirkollispoliitikko pärjää. Niiden seinien sisällä on salaisuus poikineen. Voi hyvinkin olla että noiden saarnojen vihjailu koskee jotakin ihan muuta rikosta. Minulla on joku hämärä muistikuva jostakin isommasta rahaan liittyvästä kuprusta joka sekin vaiettiin kuoliaaksi mutta josta maailman lehdistössä takavuosina vihjailtiin. En vain yhtään muista minkä asian tiimoilta se oli julkisuuteen putkahtanut?
Olisi iloinen asia jos Emanuelan katoamisen tutkiminen olisi katalyytti joka saisi muiltakin osin vanhoja kupruja selviämään.

hannu2hanhi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi » Ma Huhti 16, 2012 5:18 pm

Vatikaanissa todellakin valta pyörii pienellä piirillä. Alueen pinta-ala 0.44 nelikilometriä ja asukasluku vain 836 Wikipedian perusteella. Pappien ja kardinaalien lisäksi siellä tosiaan kaikesta päätellen on siviilityöntekijöitäkin, myös Sveitsiläiskaartin vartijat muodostavat ison osan asukkaista. Valta todellakin pyörii pienellä piirillä.

Itselleni muodostui kuitenkin se käsitys, että Orlandin tapaus on saanut poikkeuksellista julkisuutta juuri siksi, että hän kuului harvoihin ja valittuihin Vatikaanivaltion kansalaisiin. Muuten kaikki sopii perinteiseen seksuaalimurhaan, jossa ruumis on hävitetty perusteellisesti. Emanula oli kertonut ennen katoamistaan saaneensa poikkeuksellisen hyvän työtarjouksen. Huilutunnin jälkeen hänellä oli tapaaminen tuohon "työhön" liityvän kontaktihenkilön kanssa. Viimeinen havainto oli, että hänen nähtiin nousevan tummaan Bemariin. Tapahtumien kulku muistuttaa erittäin paljon amerikkalaisia nuorten naisten katoamisia, joissa kyse on ollut seksuaalimurhasta.

En jaksanut alkaa suomentamaan tarkemmin, mutta Wikipediassa asiaa on käsitelty:
http://en.wikipedia.org/wiki/Emanuela_Orlandi
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » To Touko 24, 2012 5:43 pm

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201205 ... 2_ul.shtml

"Teinityttö siepattiin Vatikaanin poliisin seksijuhliin"
Torstai 24.5.2012 klo 15.46

Emanuela Orlandin kohtalo on ollut mysteeri jo kolmen vuosikymmenen ajan. Uusia teorioita katoamisesta muodostuu koko ajan.

Emanuela Orlandi katosi kesäkuun 22. päivä vuonna 1983. (EPA/AOP)
Roomalaiskatolisen kirkon johtava manaaja isä Gabriele Amorth väittää, että 30 vuotta sitten Roomassa kadonnut Emanuela Orlandi, 15, on joutunut seksuaalirikosten kohteeksi.

Amorth kertoo La Stampa -lehdelle, että sieppaajat veivät tytön seksijuhliin, joihin osallistui muun muassa Vatikaanin poliiseja ja ulkomaalaisia diplomaatteja. Tyttö joutui manaajan mukaan julman seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Tyttö siepattiin Rooman keskustassa kesäkuussa vuonna 1983.

The Telegraph -lehti kertoo, että erään teorian mukaan Emanuelan sieppasi rikollisjengi, joka halusi kiristää Vatikaanin virkamiehiltä rahaa. Toinen teoria väittää, että tyttö kidnapattiin pelinappulaksi, jonka avulla haluttiin vapauttaa paavi Johannes Paavali II:n murhaa yrittänyt mies.

Isä Amorth on kuitenkin hylännyt kaikki aiemmat teoriat, ja uskoo vakaasti tytön joutuneen tahtomattaan seksijuhlien keskipisteeksi.

Aiemmin toukokuussa tutkijat avasivat jengijohtaja Enrico "Renatino" De Pedisin haudan, jotta voitiin tarkistaa väite, jonka mukaan Emanuela olisi haudattu hänen rinnalleen, lehti kertoo.

Haudan lähettyviltä löytyikin lisää luita. Asiantuntijat tutkivat nyt voiko luiden joukossa olla Emanuelan jääneitä, vaikka pääosan luista uskotaankin olevan peräisin 1800-luvun alusta.

IL

hannu2hanhi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi » To Touko 24, 2012 6:22 pm

Jos Vatikaanivaltiossa pyörisi asukkaiden pedofiilirinki, joka tappaisi uhrinsa, se tulisi kyllä nopeasti esiin. Vatikaanilaisia kun on vain se vähän yli 800 ja he asuvat hyvin tiiviisti pienellä alueella. Kaiken lisäksi Orlandi perheineen kuului vatikaanilaisiin. Uskon edelleen, että kyse on tavanomaisesta seksuaalimurhasta ilman kytkentää Vatikaanivaltioon. Muutan toki mielipiteeni, jos sieltä kryptasta löytyy Emanuelan luita.

Se on varmaan kaikille selvää, että uskonnollisten kulissien taakse piiloutuneita perverssejä löytyy pilvin pimein. Vatikaani on kuitenkin valtiona ja yhteisönä niin pieni, että siellä olisi asiat selvinneet, jos tämän manaajaherran puheet olisivat totta. Huhut olisivat varmasti nopeasti levinneet Orlandin perheen tietoon, todennäköisesti he olisivat kääntäneet joka kiven, ehkä ovatkin jo kääntäneet.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

elli72
Charlien Enkeli
Viestit: 1911
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja elli72 » Pe Touko 25, 2012 9:35 am

hannu2hanhi kirjoitti:Jos Vatikaanivaltiossa pyörisi asukkaiden pedofiilirinki, joka tappaisi uhrinsa, se tulisi kyllä nopeasti esiin. Vatikaanilaisia kun on vain se vähän yli 800 ja he asuvat hyvin tiiviisti pienellä alueella. Kaiken lisäksi Orlandi perheineen kuului vatikaanilaisiin. Uskon edelleen, että kyse on tavanomaisesta seksuaalimurhasta ilman kytkentää Vatikaanivaltioon. Muutan toki mielipiteeni, jos sieltä kryptasta löytyy Emanuelan luita.

Se on varmaan kaikille selvää, että uskonnollisten kulissien taakse piiloutuneita perverssejä löytyy pilvin pimein. Vatikaani on kuitenkin valtiona ja yhteisönä niin pieni, että siellä olisi asiat selvinneet, jos tämän manaajaherran puheet olisivat totta. Huhut olisivat varmasti nopeasti levinneet Orlandin perheen tietoon, todennäköisesti he olisivat kääntäneet joka kiven, ehkä ovatkin jo kääntäneet.
Yhteisö on tosiaan pieni, ja sillä perusteella salaisuuden olisi pitänyt selvitä. Mutta toisaalta noin pienessä yhteisössä saattaa olla niin tarkat säännöt mistä saa puhua, että salaisuuksia saattaa olla. Seksuaalimurha Vatikaanin sisällä kuullostaisi todella hurjalta sellaisenaankin.

hannu2hanhi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi » Pe Touko 25, 2012 12:47 pm

Vatikaani vastaa asukasluvultaan pientä kylää, jossa varmasti kaikki tuntevat tai ainakin tietävät toisensa. Toisaalta se on kuitenkin koko katolisen maailman polttopisteessä ja vähän laajemminkin.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » Pe Touko 25, 2012 12:57 pm

Rooma sen sijaan on iso, joten siellä on sopinut olemaan rikollisia, tai vaikka mafiaan kuuluvia, jotka ovat Orlandin vieneet ja pitäneet suunsa kiinni. Seksi ja uskonto ovat aina mielikuvitusta kiehtovampi yhdistelmä, niin Suomessa kuin muuallakin.

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11971
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Pe Touko 25, 2012 2:22 pm

Kyllä tässä uutisessa annettiin ymmärtää, että näitä seksiorgioita, joihin on siepattu tyttöjä, on järjestänyt ihan oma pappisvelijärjestö:
Katolisen kirkon manaaja: "Kadonnut koulutyttö siepattiin Vatikaanin orgioihin"

Italialaisen Emanuela Orlandin katoamiseen on vuosien saatossa liitetty mm. mafia, KGB ja Vatikaanin pankki.

Julkaistu: 22.05.2012 22:45

Katolisen papin isä Gabriel Amorthin mukaan Vatikaanissa saalistetaan nuoria tyttöjä seksiorgioihin.
Katolisen kirkon johtava manaaja, 85-vuotias isä Gabriel Amorth väittää, että murhatun gangsterin haudasta löytyneet jäänteet kuuluvat kadonneelle koulutytölle Emanuela Orlandille.

Eikä siinä vielä kaikki, Amorthin mukaan tyttö joutui kadottuaan Vatikaanin seksiorjaksi.

Emanuela Orlandi, 15, katosi Vatikaanissa jäljettömiin vuonna 1983.

Poliisi ja rikosteknisen laboratorion tutkijat avasivat mafioso Enrico de Pedin haudan viime viikolla pian sen jälkeen, kun poliisi sai yleisövihjeen.

Emanuela Orlandin tapausta oli juuri käsitelty paikallisessa kadonneita etsivässä tv-ohjelmassa.

Gangsterin haudasta löytyi luita, jotka eivät kuulu de Perdille, mutta toistaiseksi ei vielä ole vahvistettu, että kyseessä olisi kadonnut koulutyttö.

The Sunin mukaan yli 70 000 henkeä manannut Isä Amorth astui esiin La Stampa -lehdessä ja lausui, että Orlandin tapaukseen liittyy "rikos, jossa on seksuaalinen motiivi".

Pappismies väittää myös, että seksuaalisuuteen tiukasti suhtautuvassa Vatikaanissa on vuosien ajan hankittu nuoria tyttöjä orgioihin.

- Uskon, että Emanuelasta tuli osa ketjua, kertoo isä Amorth.

Asiasta kertoo The Sun .

IS

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/kato ... 01469.html
Tällä herralla, jos kellä, pitäisi olla sisäpiiritietoa. No, itse veikkaan, että hänet on laitettu pikku hiljaa vuotamaan Vatikaanin asioita, ettei kaikki rysähdä kerralla. Vatikaanihan on syytettynä rahanpesusta ja ties mistä. Vatikaani yhdessä mafian kanssa omistaa myös merkittäviä maa-alueita Espanjan Aurinkorannikolta.
Alethes doksa meta logu

hannu2hanhi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi » Pe Touko 25, 2012 5:22 pm

Tällainen salaliittoteoria on Sirpan unelma. Minä uskon siis tavanomaisempaan seksuaalimurhaan, toki uhrin ja omaisten kannalta lopputulos on yhtä karmea.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11971
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Pe Touko 25, 2012 6:04 pm

Minun salaliittoteoriaunelma?! Uskoa johonkin?! No kaikkein vähiten uskon hänen korkeimman pyyhyytensä pyhään ja siveelliseen veljeskuntaa. Hyvä että kaivetaan kaikki Vatikaanin luurangot esille komeroista, ja niitä ei todellakaan ole vähän.

Vatikaani on maailman vihonviimeisin paikka, johon suomalaisen kannattaa ryhtyä suitsuttamaan Joulupukki-uskoaan, hölmöläisten kirjaan pääse helpommallakin.

Vatkaanin ja mafian yhteydellä tietää kuka tahansa eurooppalainen (paitsi suomalainen) olevan pitkät perinteet.

Jos ajattelet itseäsi, siis siten, että välität itsestä, niin illalla, kun menet nukkumaan, niin keskity pohtimaan tuota salaliittoteoria asiaa ja sanaa - ihan kaikessa rauhassa; mikä se on, mitä se tarkoittaa - siis ajattelusi kannalta ja itsellesi, ei käytännössä.

Minkä verra ja miten se ohjaa ajatteluasi? Aiheuttaako se joidenkin asioiden kieltämisen tai hyväksymisen, vaikuttaako se jotenkin maailman asioiden tai todellisuuden havainnointiin - noin ihan omalta kannaltasi. Tai siihen kuvaan maailmasta, jonka muodostat.

Huomioi uutisten faktat:

- mafiooso on haudattu pyhään paikkaan
- pyhään paikkaan, jonne ei ole asiaa haudatusta mafian haudasta löytyy ylimääräisiä luita
- annetaan tiedoksi, että pidetään poliisien ja diplomaattien seksiorgioita, joihin siepataan tyttöjä

Nämä on nyt annetut faktatieto, ja jos se aiheuttaa sinussa torjuntaa, niin kyse on sinusta, ei minusta eikä salaliittoteoriasta. Nyt on vain ryhdyttävä mallaamaan sitä maailman totuutta oikeille paikoilleen, eikä torjua.

Minun unelmani on saada ihmiset tajuamaan realistisesti maailmanmeno, jotta heitä ei pystyttäisi käyttämään hyväksi - tosin tuo unelma tuskiin tulee koskaan toteutumaan, mutta tuon unelman eteen teen täällä töitä useita tunteja, ja olen tehnyt jo usean vuoden.

Pysähdy. Ajattele.
Viimeksi muokannut Sirpa, Pe Touko 25, 2012 6:12 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Alethes doksa meta logu

hannu2hanhi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Emanuela Orlandi katosi 22.6.1983, Vatikaani

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi » Pe Touko 25, 2012 6:11 pm

Paranoidisuus ja realismi ovat kaksi erilaista tapaa suhtautua ympäröivään maailmaan. Ei saa olla liian sinisilmäinen, mutta paranoidisuus tekee maailmasta ahdistavamman paikan elää. Vatikaanilaiset ovat ihmisiä eivätkä mitenkään muita puhtoisempia, mutta ihan kaikkea hekään eivät pysty salaamaan.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)

Vastaa Viestiin