USA: Sanna Anttila, kadonnut vuonna 2001

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2152
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

USA: Sanna Anttila, kadonnut vuonna 2001

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

http://www.studio55.fi/tositarina/artik ... tta-sitten

Viimeinen outo viesti – Sanna katosi jäljettömiin 11 vuotta sitten

Anttila Sanna.jpg
Anttila Sanna.jpg (33.16 KiB) Katsottu 6786 kertaa
Minne katosi Yhdysvaltoihin baptistiperheen luokse muuttanut suomalainen Sanna? Sitä Sannan perhe ja ystävät ovat ihmetelleet jo yli kymmenen vuoden ajan.

Eila Anttilan Sanna-tytär soitti lapsena urkuja, pianoa, selloa ja haitaria ja haaveili urkurin ammatista. Peruskoulun jälkeen musikaalinen tyttö kävi Sibelius-lukion. Lukiossa tulevaisuudensuunnitelmat muuttuivat, ja Sanna kiinnostui lääketieteestä. Kun Suomessa lääketieteellisen ovet eivät auenneet, sinnikäs tyttö päätti hakea Viroon, Tarton yliopistoon.

Hän aloitti siellä opinnot vuonna 1998.

Viroon muutettuaan Sanna vieraili Suomessa vanhempiensa ja sisarustensa luona säännöllisin väliajoin. Yhteyttä pidettiin myös sähköpostitse ja puhelimitse.

Tartossa Sanna tutustui Yhdysvalloista kotoisin olevaan baptistipapin perheeseen.

– Siinä vaiheessa vähän ihmettelin, kun Sanna pyysi yhtäkkiä lähettämään postit tämän baptistiperheen osoitteeseen, vaikka tytöllä oli asunto, jonka hän jakoi erään toisen suomalaisen opiskelijatytön kanssa.

"Ilmaisia matkoja ei ole"

Joulun alla vuonna 2000 Sanna ilmoitti perheelleen lopettavansa opiskelut ja muuttavansa Yhdysvaltoihin tämän Tartossa asuvan baptistiperheen rouvan vanhempien luokse. Hän kertoi perheen luvanneen maksaa matkan. Eilaa uutinen epäilytti.

– Sanoin Sannalle, ettei ilmaisia matkoja ole olemassa ja pyysin häntä selvittämään etukäteen, mitä häneltä vaaditaan vastapalvelukseksi. Kehotin Sannaa myös laittamaan opinnot tauolle lopettamisen sijasta, jotta hän voisi halutessaan palata takaisin. En kuitenkaan saanut tytöltä vastauksia.
Viimeinen outo viesti – Sanna katosi jäljettömiin 11 vuotta sitten

Niin Sanna lähti Yhdysvaltoihin baptistiperheen suurelle maatilalle. Sieltä hän lähetteli kotipuoleen säännöllisesti sähköpostia. Sittemmin Eila on tulostanut viestit paperille ja lukenut ne moneen kertaan. Kaikki vaikutti kirjeissä olevan hyvin.

– Sanna lähetti hauskoja viestejä, joissa hän kuvaili talon elämää. Kaupunkilaistyttö kun oli, niin kyllä siinä oli naurussa pitelemistä, kun hän kuvaili varsinkin pikkuveljelleen maatilan töitä, joita hän joutui tekemään, Eila muistelee.

Viimeinen viesti

Lähes puoli vuotta perhe piti yhteyttä normaalisti, kunnes toukokuussa 2001 Eila sai sähköpostiinsa oudon viestin. Tuntemattomasta osoitteesta lähetetyssä viestissä oli vain kaksi sanaa: elossa ollaan.

Se oli viimeinen viesti, jonka Eila sai tyttäreltään. Samaan aikaan katkesi Sannan yhteys myös sisaruksiin sekä entisiin koulukavereihin ja ystäviin.

Huolestunut perhe yritti tavoittaa Sannaa, mutta turhaan.

– Yritin soitella Tarttoon baptistiperheelle. He olivat töykeitä, ja jos mies sattui vastaamaan puhelimeen, hän suunnilleen huusi, ettei tyttö ole täällä, Eila kertoo.

Vuoden lopussa perhe teki Sannasta etsintäpyynnön.

Poliisin selvitysten mukaan Sanna oli lähtenyt Yhdysvaltoihin ja käynyt jossain vaiheessa Kanadan puolella uusimassa viisuminsa. Torontosta hän oli kuitenkin palannut takaisin Yhdysvaltoihin. Viimeiset jäljet nuoresta naisesta löytyivät Buffalosta.

– Poliisi totesi, että tyttö oli täysi-ikäinen, eikä rikosta voitu epäillä, joten tyttö sai tehdä mitä halusi. Sitä piti sulatella jonkin aikaa.

Ulkoministeriön kautta Eila sai lopulta selville, että Sanna oli kieltänyt osoitetietojensa luovutuksen. Eilan oli vaikea uskoa kuulemaansa.
Viimeinen outo viesti – Sanna katosi jäljettömiin 11 vuotta sitten

– Se tuntuu edelleen käsittämättömältä, koska meillä ei ollut juurikaan erimielisyyksiä. Asioista puhuttiin ja neuvoteltiin yhdessä. Kaikki oli hyvin, kunnes yhtäkkiä yhteydenpito loppui.

Epätietoisuus ei hellitä

Vuosien mittaan Eila on tehnyt kaikkensa tyttärensä löytämiseksi. Hän on jopa selvittänyt kansainvälisten hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaa, sillä Sanna harrasti järjestötoimintaa Suomessa asuessaan. Mikään ei ole kuitenkaan johtanut Sannan jäljille.

Hakukoneetkaan eivät löydä hänen nimellään mitään.

Eila on lähetellyt yhteydenottopyyntöjä baptistiseurakuntiin, mutta mitään vastauksia hän ei ole saanut.

– Olen korostanut kirjeissä, etten tahdo estää tyttäreni ratkaisuja millään tavalla, vaan haluan vain tietää, että hän on kunnossa. Samalla haluan kertoa, että rakastamme ja kaipaamme häntä. Seurakunnista ei ole vastattu mitään.

Vuonna 2009 perhe sai yllättävän viestin Kiovan suurlähetystöstä.

– Saimme tietää, että Sanna oli asioinut siellä. Nekin jäljet päättyivät kuitenkin siihen. Emme saaneet hänen yhteystietojaan.

Eila uskoo itse, ettei Sanna vapaaehtoisesti olisi luopunut yhteydenpidosta. Hän uskoo jonkun estävän häntä ottamasta yhteyttä Suomeen. Vaikka aikaa on kulunut jo yli kymmenen vuotta, uskoo Eila edelleen, että tytär vielä löytyy ja palaa kotiin.

– Tämä epävarmuus vain on tässä pahinta.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuva lisätty
-NILS-
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1372
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Bias »

Siltähän tuo kuulostaa, että Sanna olisi joutunut johonkin lahkoon mukaan ja yhteys ulkomaailmaan olisi siksi kadonnut. Toinen skenaario voisi olla, että Sanna ei enää ole elossa, mutta hänen henkilöllisyytensä on kaapattu. Jäin miettimään, löytyisiköhän Sanna, - jos on vielä hengissä, Facebookin kautta. Jos omaiset laittaisivat kiertämään sitä kautta kuvan ja yhteyspyynnön ja tekisivät sivun jota kautta voisi olla yhteydessä, jos Sannan on nähnyt? Sanna kun tuntuu matkailleen ympäri maailmaa, jossain on joku hänet varmaan nähnyt.

Täytyy kyllä sanoa, että jos Sanna on hengissä ja voi itse valita, niin saisi edes ilmoittaa perheelleen, että on kunnossa. Tuollainen katoaminen ilman mitään viestiä on ala-arvoista, vaikka olisi sitten välitkin tulehtuneet. Siitä tosin ei tainnut tässä tapauksessa olla kyse.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Babtismi on yksi Yhdysvaltain suurista kirkoista (valtiokirkoahan heillä ei ole), joten mikään hämärä salaseura se ei ole. Babtisteja ovat mm. presidentti Jimmy Carter, varapresidentti Al Gore ja mm edesmennyt laulaja Whitney Houston.

Eipä silti, etteikö joku outo hiippari olisi voinut lyöttäytyä babtistipapiksi, kuten vähän vaikuttaa. Yhdistäviä tekijöitä ovat silloin myös entisen Neuvostoliiton alueet, Viro ja Kiova.

Sitä helposti luisuu huonoille teille niin Itä-Euroopassa kuin Amerikassakin. Ehkä lapsesta saakka urkuja soittanut ja vanhempiinsa yhteyttä pitänyt tyttö vaan kyllästyi pingottamaan lääkiksessä ja vaihtoi vapaalle. Babtistipapin perhe osui kohdalle ja tarjosi mahdollisuuden lähteä Amerikkaan. Suunnitelmista ei kannattanut paljoa kotiin kertoa, jos niitä olikaan.

Ehkäpä kuvassa on huumeita ja muuta, ja siitä syystä babtistipappi Virossa ei juuri viitsi vastailla tiedusteluihin. Amerikan babtistiseurakunnista kysely voi olla melkoista hakuammuntaa, koska nyt puhutaan kymmenistä miljoonista ihmisistä. Monta kiusallista yhteensattumaa, ehkä. Toivotaan kuitenkin, että Sannalla on homma hallussa ja hän antaa kuulua itsestään.

Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1372
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Bias »

Tiedän kyllä baptismin olevan suuri kirkkokunta, ja aika paljon heistä muutenkin. Kovin usein silti uskonnollisissa yhteisöissä tai niiden liepeillä on näitä pienempiä "radikaaliryhmiä", joilla on sitten se karismaattinen narsistijohtaja, ja soppahan on silloin valmis.

On tietenkin mahdollista sekin, että tyttö sairastui henkisesti ja ei halua olla tekemisissä enää ihmisten kanssa. Ikävä vaihtoehto, jota eivät varmasti vanhemmat halua ajatella, muttei kuitenkaan ainutkertainen.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Ymmärsinkö minä oikein, että Sanna Anttila oli Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa? Suurlähetystössä...? Minkä maan suurlähetystössä? Oliko hän ottamassa yhteyttä Suomeen?

Hän on siis kulkenut linjalla: Suomi-Viro-Yhdysvallat-Kanada-Yhdysvallat..... Ukraina!

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja fangs »

Spekultantti kirjoitti:Ymmärsinkö minä oikein, että Sanna Anttila oli Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa? Suurlähetystössä...? Minkä maan suurlähetystössä? Oliko hän ottamassa yhteyttä Suomeen?

Hän on siis kulkenut linjalla: Suomi-Viro-Yhdysvallat-Kanada-Yhdysvallat..... Ukraina!
Ei tuota oikein muutenkaan voi tulkita, kuin että Kiovassa on ollut. Veikkaisin, että Suomen suurlähetystössä, kun kerran ovat jotain Sannan vanhemmille viestineet. Ehkä on käynyt jotain passi- tai viisumiasiaa siellä hoitamassa(?), on varmaan kuitenkin Suomen kansalainen edelleen jos on elossa. Tuo Kanada on varmaan ihan vain turistivisan uusimista varten.

Jos kyse tosiaan oli Suomen suurlähetystöstä, niin silloin Sanna on joko ollut elossa vuonna 2009 tai hänen henkilöllisyyttään on käyttänyt joku toinen suomalainen. Henkilöllisyyden varastanut ulkomaalainen ei menisi läpi Suomen lähetystössä. JOS Sanna on elossa, vaihtoehdot ovat, että hän
a. ramppaa 3 kk välein US:n ulkopuolella ja tekee pimeitä töitä (epätodennäköistä, että tuolla meiningillä jatkaisi 11 vuotta - se tekisi 44 rajanylitystä, jossain vaiheessa varmasti olisi jäänyt rajalle);
b. oleskelee US:ssa laittomasti;
c. on saanut green cardin tai mahdollisesti jopa US:n kansalaisuuden, tässä tapauksessa hän on ihan "kunnon" töissä tai naimisissa;
d. asuu jossain muualla kuin US:ssa, kukaties vaikka siellä Ukrainassa, mutta mahdollisesti ihan missä vain maailmassa.
Sepä oli kapea rajaus... :D
Spekultantti kirjoitti:Amerikan babtistiseurakunnista kysely voi olla melkoista hakuammuntaa, koska nyt puhutaan kymmenistä miljoonista ihmisistä.
Periaatteessa joo, mutta jos ja kun on tiedossa paikkakunta, jolla maatila sijaitsee ja paikkakunta vielä sattuisi olemaan pieni, voi olla hyväkin idea ottaa yhteyttä paikalliseen ja lähialueiden seurakuntiin, tuskin siis ympäri Yhdysvaltojen on random seurakuntiin kirjoiteltu. Baptistiseurakunnat ja niiden aktiiviset seurakuntalaiset ovat usein aika tiiviitä yhteisöjä. Harmi, ettei niistä ole mitään edes vastattu.

Missä osavaltiossa ja millä paikkakunnalla tuo baptistiperheen maatila on? Sannan perhe ei ilmeisesti ole käynyt siellä kyselemässä, kun ei ainakaan mitään mainita. Jutussa sanotaan, että viimeiset jäljet Sannasta on Buffalossa - missä hemmetin Buffalossa? Sen nimisiä paikkoja on US:ssa ainakin kymmenen. Ja onko se maatilakin siellä vai onko muuten vain pyörinyt siellä? Jotenkin veikkaisin että kyse ei ole NY:n Buffalosta vaan että olisi pyörinyt ennemminkin jossain etelä-midwest akselilla, mutta se on tietysti puhdas arvaus.

Jutussa sanottiin, että on Virossa asuessaan pyytänyt lähettämään postit baptistiperheen osoitteeseen, vaikka hänellä oli oma kimppa-asunto jonkun toisen suomalaisen tytön kanssa. Onkohan tätä entistä kämppäkaveria jututettu ollenkaan? He kuitenkin jakoivat asunnon, joten hänellä voisi olla jonkinlainen käsitys tästä perheestä, Sannan suhteesta perheeseen ja siitä miksi ne postit piti yhtäkkiä siirtää perheen osoitteeseen. Muuttikohan Sanna asumaan perheen luo ennen kuin lähti perheen rouvan vanhempien maatilalle?

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4524
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Suomestakin löytyy Baptisteja. Voisiko yhteydenotto heihin auttaa asiaa? Facebook on tosiaan laajalle levinnyt, sinne ilman muuta sivu kadonneisiin.
Onkohan Sannan perhe käyttänyt jo Pelastusarmeijan etsintäpalvelua:
http://www.pelastusarmeija.fi/index.php?id=433
Etsitkö omaista tai ystävää?
Oletko kadottanut omaisesi tai ystäväsi? Pelastusarmeija on tehnyt etsiskelytyötä yli 90 vuotta. Pelastusarmeija toimii 113 maassa. Kaikkiin näihin voimme lähettää etsiskelypyyntömme. Tänä päivänä tavoitat meidät:
Pelastusarmeija
Etsiskelytoimisto
Uudenmaankatu 40
PL 161
00121 Helsinki
(ma ja to 10.00–12.00)
puh. (09) 6812 300
fax (09) 6812 3033
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Miksi perheen jäsenet eivät ole käyneet kaikessa ystävyydessä Virossa kyselemässä baptistipapilta tai muilta ystäviltä Sannan vaiheista? Eikä Amerikkakaan kovin saavuttamaton enää nykymaailmassa ole. Nyt vaikuttaa, että on vaan kyselty sähköpostilla, tai soiteltu/lähetetty kirjeitä.

Ehkä perheellä on kuitenkin ollut aavistus, että Sanna on elossa, mutta on halunnut katkaista yhteytensä entiseen elämäänsä. Urkujensoitto ja lääkiksessä pingotus on saanut riittää, ja papin vanhempien kautta päästiin Amerikkaan ja sitä kautta pois.

Nyt sitten perhe ja ystävät sättivät baptisteja tyttären kääntämisestä pois heidän luotaan. Jos seurakuntiin lähetetyt tiedustelut ovat olleet syyttäviä, ei ihme, että niitä on pidetty kummallisina ja jätetty vastaamatta.

Eniten huolettaa tuo Itä-Eurooppaan palaaminen. Siellä ei kyllä paljoa perään kysellä, jos joku katoaa.

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja fangs »

Minusta ei kuulosta tuon jutun perusteella siltä, että olisi syyttäviä viestejä lähetetty - "Olen korostanut kirjeissä, etten tahdo estää tyttäreni ratkaisuja millään tavalla, vaan haluan vain tietää, että hän on kunnossa. Samalla haluan kertoa, että rakastamme ja kaipaamme häntä" - lähinnä tavalliselta huolestuneiden vanhempien viestinnältä. Tosin emmehän me voi tietää mitä niissä sitten oikeasti on lukenut. Sitä minäkin kyllä vähän ihmettelen, että eivät ole (jos eivät ole) käyneet ollenkaan paikanpäällä, luulisi että sitä lähtisi saman tien jos perheenjäsen katoaa oudosti. Tarton baptistipapilta tuskin kovin hedelmällistä olisi lähteä kyselemään, jos kerran puhelimessakin vain huutaa ja kieltäytyy enempää puhumasta asiasta. En lähtisi näiden tietojen perusteella vanhempia syyttelemään ollenkaan. (En siis väitä että kukaan muukaan niin olisi tehnyt, ihan yleisenä toteamuksena vain.)

Selvästi tässä on haluttu lähteä maailmalle siipiään kokeilemaan, mutta jotain outoa tuossa minusta on tapahtunut, tuossa vaiheessa kun tiiviin ja ilmeisesti hyväntuulisen yhteydenpidon jälkeen yhtäkkiä on tullut tuo erikoinen "elossa ollaan" -viesti ja sen jälkeen 11 vuoden hiljaisuus. Sannahan selvästi meni ja teki mitä halusi, ei sen takia tarvinnut välejä katkaista. Minkä takia se "elossa ollaan" viesti on yhtäkkiä lähetetty oudosta osoitteesta, eikä Sannan omasta spostista? Olikohan se edes Sannan lähettämä?

Osoitetietojen luovutuksen kieltäminen viittaa kyllä siihen, että on halunnut "kadota". Mutta miksi? Jos ihan oikeasti pelkästä vapaasta tahdosta ja harkitusti on päättänyt jättää koko entisen elämän ml. perheen taakseen, on kyllä harvinaisen kusipäinen temppu tehdä se noin. Aikuinen ihminen on vapaa lähtemään ja katkaisemaan välit kehen haluaa, mutta vähintä mitä silloin voi tehdä, on ilmoittaa päätöksestä läheisilleen. Tuollainen katoaminen mitään sanomatta on kidutustuomio perheelle. Eikä mun mielestä normaali ihminen, jolla on normaalit välit perheeseensä, tee noin. Jotain tuossa on tapahtunut, tuossa välissä kun kaikki yhtäkkisesti muuttui.

En oikein tiedä mitä ajatella tuosta baptistiperheestä. Jotenkin tuntuu oudolta tuo homma, että ovat hänet maksaneet sinne, mutta toisaalta ehkä siinä on sovittu, että Sanna lähtee auttelemaan sinne maatilalle, ja saa vastineeksi ylläpidon ja lentomatkat. Samalla periaatteellahan esimerkiksi au pairit lähtevät auttamaan lasten ja kodinhoidon kanssa, eikä siinäkään ole mitään hämärää. Se on kuitenkin todella outoa, että käyttäytyvät töykeästi kadonneen lapsensa perään kyselevää äitiä kohtaan - se ei vaikuta siltä että olisi puhtaat jauhot pussissa.

Minua kiinnostaisi kovasti tietää, missä se maatila sijaitsee. Siis paikkakunta tai vähintään osavaltio.

Tällainen löytyi suomi24:stä... http://keskustelu.suomi24.fi/node/2046104 tuossa parin sanan viestissä ei kyllä mitään lisätietoa ole Sannasta, paitsi että häntä kaipaa muutkin kuin vanhemmat (kaveri, veli ehkä?) ja hän on Kiviniemestä kotoisin (Oulun Kiviniemestä?)

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Minulle tulee ekana ajatus mielenterveyden järkkymisestä jossain vaiheessa. Joko ennen jenkkeihin lähtöä jos tai sitten ongelmat on alkanut ja vain syventyneet paikan päällä.

Ei olisi ensimmäinen henkilö kuka harhoissaan tai muuten tekee outoja ratkaisuja. Myös tuo osoitetietojen luovutuskielto kielii siitä että ei välttis oo ihan tasapainossa ollut tuolloin.

Olisiko ihan lähtenyt lähetystyötä tekemään maailmanlaajuisesti. Pientä omnipotenssi ongelmaa..
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja fangs »

Bias kirjoitti:Tiedän kyllä baptismin olevan suuri kirkkokunta, ja aika paljon heistä muutenkin. Kovin usein silti uskonnollisissa yhteisöissä tai niiden liepeillä on näitä pienempiä "radikaaliryhmiä", joilla on sitten se karismaattinen narsistijohtaja, ja soppahan on silloin valmis.
Tuli jostain mieleen, että eikö se Phelpsin surullisenkuuluisa aivopesty hörhölaumakin kutsu itseään Westboro Baptist Churchiksi, vaikka tuskinpa viralliset baptistikirkot heitä tunnustavatkaan. En siis tietenkään tarkoita että se liittyisi tähän, mutta demonstroi hyvin kuinka kummallisia pieniä radikaalilahkoja voi tuonkin nimikkeen sivuliepeiltä tosiaan löytyä. Ja kai tällaisten friikkiryhmien lisäksi on myös ihan virallisesti baptistikirkon sisällä toimivia herätysliikkeitä tms, eroaahan vaikka joku lestadiolaisuuskin "tavallisesta" luterilaisuudesta huomattavasti.
HerloCCi Solmunen kirjoitti:Minulle tulee ekana ajatus mielenterveyden järkkymisestä jossain vaiheessa. Joko ennen jenkkeihin lähtöä jos tai sitten ongelmat on alkanut ja vain syventyneet paikan päällä.

Ei olisi ensimmäinen henkilö kuka harhoissaan tai muuten tekee outoja ratkaisuja. Myös tuo osoitetietojen luovutuskielto kielii siitä että ei välttis oo ihan tasapainossa ollut tuolloin.
Tämä kyllä voisi olla yksi mahdollisuus. Ja jos siihen henkisen tasapainon järkkymiseen vielä yhdistetään joku radikaali uskonnollinen ryhmä ja manipulaatio, niin pahaa jälkeä voi tulla.

19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Tuo viimeinen s-posti viesti on aika outo. Äidin kertoman mukaan Sanna piti yhteydenpitoa koti-Suomeen säännöllisin väliajoin. Viestit olivat varmasti vähän pidempiä ja selkeämpiä.
Jos viestin lähettäjä oli Sanna itse miksi hän lähetti viestin noin lyhyesti. Halusiko hän kertoa ettei halua pitää yhteyttä kotiin eikä halua osoitetietoja ym vanhemmilleen? Oliko viesti tarkoitus kenties kertoa että hän on tehnyt radikaalin muutoksen elämässään esim johonkin uskonlahkoon siirtymisestä?
Tosin jos viestin lähettäjä oli joku muu ei varmasti lähettäjällä ollut asiat aivan kunnossa Sanna suhteen.

Kainonsorttinen
Sabrina Duncan
Viestit: 376
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:22 pm

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja Kainonsorttinen »

Mulle tuli siitä "viimeisestä viestistä" heti olo, että sen on kirjoittanut joku muu. Tyyliin "ai niin, pitääkin muistaa ilmoittaa tytön perheelle jotain etteivät huolestu, kertoa että hengissä ollaan vielä" jne. Eikä ole tullut mieleen, että viestin sävy on täysin erilainen. Ja miksi Sanna olisi lähettänyt sen eri osoitteesta? Rehellisesti sanottuna mulla on mielessä, että tässä olisi ehkä jonkinlaista ihmiskaupan tapaista kuvioissa. Olisiko joku muu voinut masinoida tuon osoitetietojen luovutuskiellon? Epäilen, että Sanna on jonkinlaisen paritusringin/ihmiskaupan uhri. Enkä ihmettelisi Ukrainan-matkaa siinä suhteessa ollenkaan. Ehkä tyttö nykyään pelkää tai on jo "tottunut" ja alistunut osaansa / voi olla mieleltään järkkynytkin.

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja fangs »

Kainonsorttinen kirjoitti:Mulle tuli siitä "viimeisestä viestistä" heti olo, että sen on kirjoittanut joku muu. Tyyliin "ai niin, pitääkin muistaa ilmoittaa tytön perheelle jotain etteivät huolestu, kertoa että hengissä ollaan vielä" jne. Eikä ole tullut mieleen, että viestin sävy on täysin erilainen. Ja miksi Sanna olisi lähettänyt sen eri osoitteesta? Rehellisesti sanottuna mulla on mielessä, että tässä olisi ehkä jonkinlaista ihmiskaupan tapaista kuvioissa. Olisiko joku muu voinut masinoida tuon osoitetietojen luovutuskiellon? Epäilen, että Sanna on jonkinlaisen paritusringin/ihmiskaupan uhri. Enkä ihmettelisi Ukrainan-matkaa siinä suhteessa ollenkaan. Ehkä tyttö nykyään pelkää tai on jo "tottunut" ja alistunut osaansa / voi olla mieleltään järkkynytkin.
Tässä tapauksessa ihmiskauppajutussa täytyisi olla mukana joku suomalainen osapuoli. Ulkomaalainen joka yrittäisi pähkäillä miten ilmoitetaan suomeksi elossaolemisesta, ei varmasti päätyisi tuollaiseen arkityyliseen passiivimuotoon. Ja onhan se luovutuskielto täytynyt myös osata tehdä.

Lisäksi sen jonkun muun olisi täytynyt tietää Sannan äidin sähköpostiosoite. Se tosin on voinut lukea Sannalla jossain muistiinpanoissa tms.

Osoitetietojen luovutuskielto on näin helppoa tehdä. Vaikea arvioida onko tuota sähköisen ilmoituksen mahdollisuutta vielä silloin ollut olemassa, mutta kirjallisen ilmoituksen tekeminen ei ole sen hankalampaa. (Tai puhelimitsekaan tehtävä, mutta silloin on täytynyt mukana olla jonkun naispuolisen suomalaisen.) Henkilötunnus tosin täytyy tietää, mutta sekin löytynee jostain Sannan papereista.

fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 895
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Sanna Anttila, kadonnut 11 vuotta sitten

Viesti Kirjoittaja fangs »

Olen muuten aivan varma, että joku Sannan perheenjäsenistä lukee tämän ketjun ennemmin tai myöhemmin, koska tämä tulee Googlesta 1. sivun hakutulokseksi kun hakee Sannan nimellä. Haluaisin sen takia sanoa, että facebook ja netin sosiaaliset verkot muutenkin voisivat olla hyvä keino saada näkyvyyttä asialle, kun fyysistä välimatkaa on näin paljon. FB:ssa on ryhmiä kadonneille ihmisille, samoin on useita amerikkalaisia blogeja, joiden pitäjiä voisi pyytää laittamaan jutun Sannasta sivuilleen. Nämä eivät ole mitään virallisia missing persons -listoja, vaan toimivat vähän kuin virtuaalisen viidakkorummun tavoin. On tietysti epätodennäköistä, että juuri Sanna sattuisi niitä näkemään, mutta joku joka tietää jotain tai on nähnyt Sannan jossain, voi hyvinkin nähdä, ja pienikin vihje voi olla ratkaiseva! Esimerkiksi Missing Persons of America on yksi blogi, jonka pitäjä varmasti laittaisi mielellään jutun Sannasta sivuilleen kuvan, yksityiskohtien ja viimeisen tunnetun olinpaikan kanssa, ja Missing Persons toinen. Vastaavia osavaltiokohtaisia sivuja löytyy myös. FB-ryhmiä esim: Missing Persons Alert, North American Missing Persons Network, osavaltiokohtaisia ryhmiä löytyy myös. Sannalle voisi myös luoda oman sivun. Oli Sannan elämässä tapahtunut mitä tahansa, hän ei ole missään tyhjiössä elänyt, vaan jossain on ihmisiä jotka ovat hänet nähneet ja tavanneet ja tietävät hänen vaiheistaan edes jotain.

Toivon täydestä sydämestäni että Sanna jotenkin vielä löytyy, en osaa edes kuvitella kuinka kamala tuska se on perheelle kun yksi perheenjäsenistä katoaa.

Vastaa Viestiin