Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

alvari_ykspere
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Su Huhti 10, 2011 11:28 pm
Paikkakunta: Länsi-rannikko

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja alvari_ykspere »

Se kommenttini talosta PTn viimeisen havaintopaikan ja Kinnulan rajan tuntumassa oli pelkkää voivottelua. Talo löytynee google-kartasta, Perhon puolelta rajaa tien oik.puolelta Perhoon mentäessä.

Matkusjoki (lähellä viim. havaintopaikkaa) on tosiaankin vuolas, kapea joki, jopa kesäaikaan, ja myös jyrkkäreunainen. Kiinnitin asiaan huomiota, ja ajattelin, että sinne pulahtaminen on se toinen mahdollinen katoamisen syy : PT oli tarponut jo 18km, ja taatusti kävi voimille & jano tai jopa nestehukka mahdollisesti painoi päälle. Noissa olosuhteissa juomisen tarve on aika pakottava.

Hauki
Poliisikoira Rex
Viestit: 587
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja Hauki »

Olen koko ajan pitänyt erittäin varteenotettavana vaihtoehtona veteen joutumista tapaturmaisesti. Tuo joki vaikuttaa juuri sellaiselta paikalta, johon on voinut tipahtaa ja virta vienyt jo väsyksissä olevan miehen. Tuskinpa tuolta on naarailtu. Jokien pohjissa on myös yleensä paljon sellaista, johon ruumis voi tarttua kiinni. Nyt siellä ei ole enää kuin johonkin ajelehtineet luut, joten omaiset jäänevät ikuisiksi ajoiksi epätietoisuuteen siitä, mitä Pekalle on käynyt :(

Toinen vaihtoehto on ollut pudota jonnekin kiven/kallionkoloon kauemmas tiestä tai upota suohon, joskin ihmisen nielaisevia suonsilmäkkeitä ei taida niin ylenpalttisen paljon olla. Syy, miksi olisi mennyt kauemmas tiestä, voinee liittyä aiemmin puhuttuun porukkaan ja autoon. Ehkä he ovat pelottaneet/pelotelleet Pekkaa ja hän on mennyt siksi tieltä piiloon metsään tai joen varteen. Taitaa olla sellaista porukkaa, että eivät puhu edes Pekkaa nähneensäkään.

matlockb
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4487
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Hauki kirjoitti:Toinen vaihtoehto on ollut pudota jonnekin kiven/kallionkoloon kauemmas tiestä tai upota suohon, joskin ihmisen nielaisevia suonsilmäkkeitä ei taida niin ylenpalttisen paljon olla.
Lainausta lyhennetty. Olen tuosta kyseisestä asiasta täällä jo puhunut. Tuolla alueella, jossa Pekka katosi, on kyllä suonsilmäkkeitä joihin ihminen voi pudota. Aikanaan (ennen Tuukkasen katoamista) v. 1916 syntynyt isoisäni varoitteli siitä, kuinka petollinen suo on, kun kertoi kokeilleensa kerran pisimmällään löytämällään kepillä suota kyseisellä alueella ja tuo millä suoaluetta koitti, oli isoisäni mukaan ainakin 2 metriä pitkä (pidempi kun hän itse, n. 160cm) ja vaikka tuon kepin työnsi niin syvälle suohon kuin mahdollista, ei pohja tullut vastaan.
Ja tämä nimenomaan tapahtui tuolla Matkusjoella Kinnulan ja Perhon rajalla kun hän varoitteli marjastajia ja meitä muita siellä olevista suonsilmäkkeistä.
Näin ollen on aivan mahdollista että Pekka Tuukkanen on uponnut tapaturmaisesti tai henkirikoksen uhrina suohon.

kurvijor
Ran-tan-plan
Viestit: 358
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

Kadonneet ohjelmassakin kerrottiin,että Pekka oltaisiin tapettu pesäpallomailalla ja upotettu suohon.itse en usko tapaturmaan tai onnettumuuteen.

tj_eme
Matlock
Viestit: 801
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Varmaanhan tässä on niin käynyt kun oikein telkkarissakin on niin sanottu. Melko saamattomia viranomaisia kun eivät ole telkkarista huolimatta saaneet syytettä aikaiseksi.

Suohon upottaminen on tekijän kannalta valtava riski, koska ruumis säilyy suossa erittäin hyvin. Tanskassa on tehty ruumiinavauksia tuhatvuotta vanhoille vainajille, jotka ovat olleet suossa. Rosvon kannattaisi panna vainajat muunlaiseen maahan.

matlockb
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4487
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Niin mutta siellä Matkusjoen tietämillä on niin paljon suoalueita että niistä kaikista tuskin tajutaan etsiä epäiltyjen tekijöiden elinaikana.
Lisäksi pitää muistaa Matkusjoki ja sinne romun sekaan takertuminen sekä erittäin laaja suoalue josta löytyminen on lähes mahdotonta ilman tunnustusta ja kuten huomattu, niin pääepäillyt eivät tule tunnustamaan.

ekman
Alokas
Viestit: 27
Liittynyt: To Syys 15, 2011 5:52 pm

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja ekman »

Kyllähän jokainen on varmaan sen verran suolla kävellyt ,että tietää ettei sinne noin vain humpsaha.Märilläkin nevoilla kulkiessaan saa tuskin muuta kuin kumppareihinsa vettä.Jos suohon ihmistä piilottaa niin ruumis pitää sinne kepeillä painaa ja kepeillä tms myöskin ankkuroida ettei nouse myöhemmin pintaan.Sammaloituneiden lampien rannat on monesti petollisia ,ite oon joskus virvelöidessä puonnut kainaloita myöten semmoseen.

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1697
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

ekman kirjoitti:Kyllähän jokainen on varmaan sen verran suolla kävellyt ,että tietää ettei sinne noin vain humpsaha.Märilläkin nevoilla kulkiessaan saa tuskin muuta kuin kumppareihinsa vettä.Jos suohon ihmistä piilottaa niin ruumis pitää sinne kepeillä painaa ja kepeillä tms myöskin ankkuroida ettei nouse myöhemmin pintaan.Sammaloituneiden lampien rannat on monesti petollisia ,ite oon joskus virvelöidessä puonnut kainaloita myöten semmoseen.
olen kainaloita myöten uponnut suonsilmään muutamassa sekunnissa,jalat ei ottaneet mistään kiinni ja käsillä sai vain lisää vauhtia alaspäin,samoin kun koitti jaloilla polkea niin uppos vaan nopeammin,jos kaverit ei olis olleet lähellä niin ei olis ollu paluulippua yksin pois,sinne olisin menny aivan varmasti ja tukehtunut.
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

MONDEO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: La Loka 20, 2007 2:54 pm

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja MONDEO »

Pakko kommentoida pitkästa aikaa tätä tapausta... Kun heräsi muutamia teorioita...

Elikkäs Pekka liikkui NS. Pultsari/puliukko yms porukassa, hyvin usein näkyi keskustassa kaljaa juomassa yms.(tiedän kun sukulaisia sieltäpäin ja tullut vietettyä lomie keski-pohjanmaalla/-suomessa). Uskoakseni autistinen tai muuten "erilainen".

Noniin sitten siihen TEORIAANI:
Tuolla alueella liikkuu Karhuja ja Susia, olisiko mahdollista että joku nälkäinen karhu tai susi(lauma?) olisi hyökännyt Pekan kimppuun? ja raahannut tieltäpois ja syönyt siellä kaikessa rauhassa linja-auton yms ohi ajaessa.

Sillä tuolla alueella ei pahemmin asutusta ja liikettä ole(muistaakseni nykyään siellä asuu about 20talossa asukkaita tuossa Kinnulan raja-Perhon Salamajärvi välillä. Eli siellä voi hyvin tehdä mitä vain ihmisten tietämättä, ja tuskin tuota HONDAN polttoa/savuja kukaan on nähnyt. Ottakaa Google mapsi auki ja katsokaa onko siellä taloja, tosin tuo Googlemaps näyttää ladotkin yms. eli varmasti alle 10% näkyvistä rakennuksista on asuttuja.

Todella toivon että tapaus selviäisi, varsinkin jos tappo on ihmisen tekosia. Ja JOS on eläimen tappama, niin silloinhan on toteutunut vain luonnonlaki, joku tappoi syödäkseen.
Laitkin ovat ihmisten laatimia. Luonnon laki on elinehto.
I´am HOT, drugs are not.
...

alvari_ykspere
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Su Huhti 10, 2011 11:28 pm
Paikkakunta: Länsi-rannikko

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja alvari_ykspere »

* ei ole autisti
* elukan tappamaksi joutuminen on ääri-harvinaista varsinkin marja-aikaan
* suolle kävely ei oikein tunnu mahdollisuudelta

-- pahiksien kyytiin joutuminen tuntuu edelleen hyvin mahdolliselta : tuntuu todennäköiseltä, että samalla seudulla samaan aikaan pahiksien tekemä autonpoltto ja tämä katoaminen liittyvät yhteen. Siellä kun sattuu niin harvoin tällaisia, ja nyt sit yhtäaikaa.
-- pieni mahdollisuus siihen, että on pulahtanut jokeen yrittäessään juoda. Kroppa olisi siis jossakin alavirralla.

aniko
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 653
Liittynyt: To Kesä 18, 2009 10:52 pm
Paikkakunta: Gamla Motown

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja aniko »

MONDEO kirjoitti:Tuolla alueella liikkuu Karhuja ja Susia, olisiko mahdollista että joku nälkäinen karhu tai susi(lauma?) olisi hyökännyt Pekan kimppuun? ja raahannut tieltäpois ja syönyt siellä kaikessa rauhassa linja-auton yms ohi ajaessa.
Ei ole.

kyselijä
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Touko 19, 2011 8:09 pm

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja kyselijä »

Pekan kohtaloa olen ihmetellyt.. Olen kuullut muutamia "huhuja" kylän miehiä jututtaessani. Rajuin huhu mielestäni oli kun muutama vuosi sitten kuulin väitteen, että Pekan ruumis olisi jauhettu lihamyllyllä (sellaisella myllyllä, millä eläimille jauhetaan ruokaa) ja syötetty eläimille. Ken tietää.. tosin jos näin raju juttu olisi tehty niin todennäköisesti todistajia olisi tullut lisää. Tuntuu liijoittelulta.
Paljon uskottavampi "huhu" taas on se, että tapaukseen liittyy nainen, joka on aikoinaan pahoinpidellyt Pekan sairaalakuntoon. Ei varmaan yllätä, että tuo nainen ei ole enää elossa.. :(

Hauki
Poliisikoira Rex
Viestit: 587
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja Hauki »

Olisiko tämä nainen sama, joka liikkui silloin yöllä sen miesporukan mukana, joka oli mennyt sille metsäkämpälle :?:

miumiu
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 54
Liittynyt: Ma Heinä 26, 2010 3:09 am

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja miumiu »

Pekan tapaus se tulee mieleen vähänväliä. Onko kellään mitään uutta tietoa/huhuja?

matlockb
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4487
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Pekka Tuukkanen, kadonnut Kinnulassa 2004

Viesti Kirjoittaja matlockb »

miumiu kirjoitti:Pekan tapaus se tulee mieleen vähänväliä. Onko kellään mitään uutta tietoa/huhuja?
Valitettavasti itse en ainakaan ole kuullut paikallisislta mitään, eli jos jotain uutta olisi niin 99 prosentin varmuudella olisin jotain kuullut.
Kyllä tämä homma näyttää arvoitukseksi nyt jäävän, valitettavasti.

Vastaa Viestiin