Berliinin kadonneet lapset

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Irvikissa
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 9:42 pm

Berliinin kadonneet lapset

Viesti Kirjoittaja Irvikissa » Pe Joulu 05, 2014 1:40 pm

Henkirikokset ulkomaat –osiossa on käsitelty joitakin Berliinissä tapahtuneita lasten tai nuorten katoamisia, jotka ovat päättyneet onnettomasti: kadonnut on löytynyt surmattuna. Osa kadonneista ei ole löytynyt tänäkään päivänä, vaikka aavistukset heidän kohtalonsa suhteen ovat erittäin pahoja. Esittelen ohessa muutaman tunnetun tapauksen. Linkeistä lisätietoja, olen suomentanut tekstin niistä ja lisännyt sulkeisiin muualta lukemiani huomioita, joiden lähteitä en tietenkään enää löytänyt.

Yli 3500 lasta ja nuorta katoaa vuosittain Berliinissä. Useimmissa tapauksissa poliisi pystyy auttamaan nopeilla etsinnöillään. Suurin osa kadonneista on nimittäin vain karannut kotoa ja heidän jäljilleen päästään nopeasti. Katoamisen syyt ovat usein epädramaattisia. Huono kouluarvosana, tietokoneen käyttökielto tai uusi kaveri, josta vanhemmat eivät pidä. Kaikki tapaukset eivät selviä nopeasti ja niiden taustalla on yleensä väkivallanteko. Viimeisinä kymmenenä vuonna kadonneista 15 joutui rikoksen uhriksi.

Heidän nimensä on Sandra (11), Till (11), Manuel (12) tai Georgina (14). He ovat Berliinin kadonneita lapsia. Tyttöjä ja poikia, jotka katosivat yhtäkkiä. Ei jäähyväiskirjettä, ei jälkiä. Kukaan ei tiedä, mitä kauheaa kohtalo oli heille varannut.

Sandra Wißmann halusi ostaa äidilleen Miriamille (41) pienen syntymäpäivälahjan. Oli 28. marraskuuta 2000. Tyttö lähti liikkeelle noin kello 15 Böckhstraßelta Kreuzbergistä. Matka Sandran kodista Karstadtin tavarataloon Hermannplatzille on 950 metriä edestakaisin. Sandra Wißmann on siitä lähtien ollut kuin maan nielemä huolimatta sadoista vihjeistä ja 10 000 euron palkkiosta. (Myöhemmin lähistöltä löydettiin verta, mutta se ei kuulunut Sandralle.)

http://www.berlin.de/polizei/polizeimel ... .83178.php

Georgine Krügerin tapaus on yhtä lailla arvoitus poliisille. Tyttö oli 25. syyskuuta 2006 bussissa kotimatkallaan koulusta. Hän jäi bussista Perleberger Straßen pysäkillä n. klo 13:50. Kotiin olisi ollut vain muutama sata metriä matkaa. Georgina ei tullut kotiin. Kännykkä sammui muutama minuutti bussimatkan jälkeen. Viime vuosina on ollut useita suuretsintöjä koululaisen löytämiseksi ja vihjeitä on tullut parisataa, mutta häntä ei ole löydetty. Poliisi uskoo tytön joutuneen rikoksen uhriksi.

http://www.berlin.de/polizei/polizeimel ... .83816.php

Manuel Schadwald (12), Samir Beganovic (11) ja Till Kratzsch (13) katosivat kolmen vuoden sisällä. Jälkiä ei ole, vain paha aavistus, että kaikki kolme poikaa ovat joutuneet lapsipornoringin uhriksi. Manuel lähti kotoaan 24. heinäkuuta 1993 Tempelhofista matkustaakseen julkisilla kulkuneuvoilla vapaa-ajan viihdekeskus Wuhlheideen ja katosi. (Hollannin poliisi on tehnyt tapauksen johdosta iskun Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueelle, sillä eräs yksityisetsivä väitti nähneensä pojan siellä, mutta poikaa ei löytynyt.)

http://www.berlin.de/polizei/polizeimel ... .82998.php

Samir halusi vierailla 12. helmikuuta 1994 klo 22 maissa enonsa/setänsä luona Kreuzbergissä ja poistui siksi kotoaan Wilmersdorfista. Hän ei tullut enonsa /setänsä luo. (Poliisi ei vahvista epäilyksiä, että joku omainen olisi vastuussa katoamisesta.)

Till saattoi 14. heinäkuuta 1995 keskipäivän maissa erään bielefeldiläisen ystävänsä Zoologischer Gartenin asemalle. Sen jälkeen häntä ei ole nähty.

http://www.berliner-kurier.de/archiv/je ... 99926.html (vapaasti suomennettu)

Lisäksi on katoamistapauksia, joissa poliisilla on ollut vahva epäilys tekijästä, mutta ei tarpeeksi todisteita.

21. syyskuuta 1997 piti olla lapsille kuuluva päivä Berliinissä. Alexanderplatzilla järjestettiin juhlatapahtuma maailman lasten päivän kunniaksi. Myös 10-vuotias Marcel Hermeking halusi osallistua tapahtumaan. Niinpä hän lähti kotoaan Gaudystraßelta Prenzlauer Bergistä kohti Alexanderplatzia, jonne hän saapui metrolla noin kello 17 maissa. Sen jälkeen häntä ei ole nähty elävänä. (Poika oli jäänyt muiden matkustajien mieleen röyhkeän käytöksensä vuoksi, hän oli mm. haukkunut muita matkustajia ilman syytä. Jotkut muistavat nähneensä pojan aikuisen miehen seurassa juhlissa.) Poliisi etsi kadonnutta viikkokaupalla.

Murharyhmä otti jutun hoitaakseen ja perusti erikoisryhmän jutun selvittämistä varten. Vaikutti siltä, että poika oli joutunut rikoksen uhriksi. 25. lokakuuta tutkijat uskoivat selvittäneensä tapauksen. He ottivat kiinni työttömän sähköasentajan Michael K:n eräästä asunnosta Rosenthaler Straßella. Mies myönsi tunteneensa Marcelin mutta kiisti tehneensä lapselle mitään. Tutkijat eivät uskoneet häntä, sillä asunnosta löytyi alastonkuvia lapsista. Selvisi, että Michael K. oli useaan otteeseen vienyt lapsia kotiinsa kuvatakseen näitä. Heinäkuussa 1998 mies tuomittiin tästä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Ei kuitenkaan voitu todistaa, että Michael K. olisi murhannut Marcel Hermekingin. Jo lakkautettu erikoisryhmä "SoKo Marcel" perustettiin uudelleen, jutun tutkintaa jatkettiin ja yhä ilman tulosta.

http://www.tagesspiegel.de/berlin/vermi ... 17856.html

Näitä tapauksia on ollut paljon, erityisesti 90-luvulla ja vielä erityisemmin entisen Itä-Berliinin alueella (erityisesti Prenzlauer Berg osuu silmiin usein). Miksi? Asuuko siellä enemmän ihmisiä, kasautuuko sinne sosiaalisia ongelmia, onko se vain sattumaa? Onko tilanteeseen tullut muutosta vuosikymmenten kuluessa?

Destiny
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2517
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Berliinin kadonneet lapset

Viesti Kirjoittaja Destiny » Pe Joulu 05, 2014 3:43 pm

Kiitos Irvikissalle. Mukavaa kun tulee uusia juttuja ja etenkin ei-englanninkielisiltä alueilta, joista juttuja on paljon enemmän, juurikin kielikysymyksen vuoksi. Saksankieli ei minulta taivu, joten en itse pääse penkomaan tapauksia.

Lopussa oli hyvää pohdintaa tilanteesta. Vielä voisi pohtia, onko alueella tilastollisesti enemmän lasten katoamisia, kuin muilla vastaavilla alueilla esim. euroopassa vai johtuuko "silmiin osuminen" muista syistä, esim. tiedottamiseen/uutisointiin liittyen.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

Dr Bergmeister
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2841
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Berliinin kadonneet lapset

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister » La Joulu 13, 2014 3:53 pm

Tässä on Marcel Hermekingin kuva:
Liitteet
Marcel Hermeking.jpg
Marcel Hermeking.jpg (16.4 KiB) Katsottu 5593 kertaa
Gods made heavy metal.

Irvikissa
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 169
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 9:42 pm

Re: Berliinin kadonneet lapset

Viesti Kirjoittaja Irvikissa » Ti Elo 06, 2019 9:28 am

Ainakin yksi tapauksista on edennyt oikeuteen asti. Berliinin poliisi on viime vuoden lopulla pidättänyt Georgine Krügerin naapurustossa asuneen miehen, lehdistö käyttää hänestä nimeä Ali K. (Saksassa on tapana kertoa syytetyn nimi julkisuuteen noin, etunimi ja sukunimen alkukirjain). Ali K. on tuomittu 2013, kun hän kaappasi nuoren, vei tämän kellariinsa ja raiskasi. Epäillään, että hän on kohdellut Georginea vastaavalla tavalla.

Georgine katosi syksyllä 2006 14-vuotiaana tullessaan koulusta. Hän nousi bussista kotipysäkillään ja jäljet päättyivät siihen. Syyttäjä uskoo, että Ali on pyytänyt tyttöä auttamaan häntä jossakin asiassa, vienyt tämän kellariinsa, lyönyt tajuttomaksi, raiskannut, kuristanut hengiltä ja heittänyt jätteisiin.

Oikeudenkäynti alkoi heinäkuussa, mutta puolustus haki heti lisäaikaa. Istunnot jatkuvat syyskuussa ja aikaa on varattu marraskuulle saakka.

Lähde: googlella löydetyt saksankieliset lehdet. Hakusanana tytön nimi.

Pohdintaa: Näin on todennäköisesti käynyt monelle muullekin lapselle tai nuorelle, joka on kadonnut matkalla jonnekin. On käytetty hyväksi hyväntahtoisuutta ja naiiviutta ja houkuteltu mukaan. Tai sitten naamatuttuutta kuten tässä tapauksessa. Minusta nämä ovat rikoksista kauheimpia ja toivon todella näiden ratkeavan.

Vastaa Viestiin