65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

miesasiamies
Alibin kestotilaaja
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

Nikolajevits kirjoitti:Vanha nainen, ei toimeentuloa, eläkepäivät tulossa yms.
Riippumatta siitä, onko omaehtoinen katoamisteoria hyvä tai huono, niin mitä oikeastaan tiedämme Birgitan raha-asioista ja taloudellisesta tilanteesta..? Tuloja voi olla monelta muultakin suunnalta kuin eläkkeestä. Joillekin Birgitan ikäisille on myös kertynyt huomattavia omaisuuksia (ilman lottovoittojakin :) ). (Pieni) osa suomalaisista eleleekin mukavasti ilman minkäänlaisia tulojakin. En jäisi jumiin siihen otaksumaan, että Birgitan toimeentulo olisi pelkän eläkkeen ja sivutyön varassa.

Täysi Purenta
Helen Mirren
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Tiedän muita eläköityneitä parturi-kampaamon pitäneitä ja heille on kertynyt työvuosistaan sangen mukavat tulot. Eläkesäästöjä on tehty kauan ja usein liikehuoneistot ja asunto-osakkeet on hankittu aikaan jolloin se vielä oli mahdollista ilman hulvatonta velkaantumista.
Jo edesmennyt isotätini oli yksi esimerkki. Oma ja velaton asuinhuoneisto Töölössä hyvällä paikalla, maksettu jo hyvissä ajoin ennen eläköitymistä. Liikehuoneiston myynnistä kertyneillä lisätuloilla hän matkusteli pitkiä reissuja kaukoitää myöten ja vaikka hän omissa puheissaan oli pelkkä pienellä eläkkeellään kituutteleva mummeli, oli hänen elämäntapansa näin lamavuosina suuren osan elämästään viettäneen silmissä aika hulppea.
Täti oli muuten eläkkeelle jäädessään alta seitsenkymppisenä kovakuntoinen nainen jolle ei ollut ongelmia tanssia ristelylaivalla koko yötä ja vaeltaa jalan Espanjan vuoriston pyhiinvaellusreittejä. Hänellä oli myös terävä järki ja rahan laittamisesta poikimaan hän tiesi kaiken. Hän oli täyttänyt ikänsä omat yritysveroilmoituksensa eikä tarvinnut kirjanpitäjää kuittiensa hallinnointiin.
Jos Silander on ollut yhtään samaa lajia kuten ilmeisesti on ollutkin, ei todellakaan puhuta mistään seniorimummelista jolta katkeilevat luut ja jonka muisti pätkii.

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2539
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Joku Birgitan tuntevahan ajat sitten sanoi että tuo kuva Birgitasta ei tuo oikeutta hänelle,on kuulemma tosi nuorekkaan näkoinen ja piti itsestään hyvää huolta.

Plan B
Parranpäristäjä
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Maalis 10, 2015 10:34 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Plan B »

Tunnen pari 60-luvulla aloittanutta kampaamoyrittäjää keskikokoisessa suomalaiskaupungissa. Aika oli tuolloin toinen verrattuna nykyiseen, todella kilpailtuun aikaan. 60-, 70- ja vielä 80-luvullakin suosittu kampaaja tienasi tosi hyvin. Ja on huomioitava, että Birgitan tapauksessa kampaamo on sijainnut keskellä kaikkea tapahtumaa; varmasti varakkaat töölöläisrouvat ovat käyttäneet Birgitan palveluja kiitettävästi. Kertoohan sekin jo jotain, että on ollut alalla pitkään eläkeikään saakka.

Se, että jäi vuokratuolille, kertoo minusta siitä, että oli lupautunut auttamaan uutta yrittäjää ja kuten olen aiemminkin maininnut, voi yrityskaupan maksu liittyä tuohon vuokratuoliyrittäjyyteen. Eli Birgitta ei välttämättä maksanut siitä vuokraa, vaan kuittasi siten kauppahintaa ja halusi palvella omia asiakkaitaan ns. pehmeällä laskulla tulevaan.

miesasiamies
Alibin kestotilaaja
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

Täysi Purenta kirjoitti:Tiedän muita eläköityneitä parturi-kampaamon pitäneitä ja heille on kertynyt työvuosistaan sangen mukavat tulot. Eläkesäästöjä on tehty kauan ja usein liikehuoneistot ja asunto-osakkeet on hankittu aikaan jolloin se vielä oli mahdollista ilman hulvatonta velkaantumista. Jo edesmennyt isotätini oli yksi esimerkki. Oma ja velaton asuinhuoneisto Töölössä hyvällä paikalla, maksettu jo hyvissä ajoin ennen eläköitymistä. Liikehuoneiston myynnistä kertyneillä lisätuloilla hän matkusteli pitkiä reissuja kaukoitää myöten ja vaikka hän omissa puheissaan oli pelkkä pienellä eläkkeellään kituutteleva mummeli, oli hänen elämäntapansa näin lamavuosina suuren osan elämästään viettäneen silmissä aika hulppea.
Erittäin hyvin pureskeltu. Ei myöskään ole poikkeuksellista, että näissä tapauksissa on "lopputuloksena" ulkoisesti vaatimatonta elämää elävä kroisos. Kun lapsuudenympäristössä on korostunut työ ja nuukuus, kerryttää tuon yhdistelmän toteuttaminen 50 vuoden ajan jotain taskunpohjalle. Lapsena opittu työhön ja nuukuuteen perustuva elämänmalli ei lopu välttämättä koko elinaikana.

lammas1
Ran-tan-plan
Viestit: 380
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

Birgitta on tai on ollut yhdessä yhtiössä, jonka päätoimi liityy metsään.

Nikolajevits
Aloitteleva dekkari
Viestit: 538
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 3:14 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Nikolajevits »

Hmph :?

Hyvin törkeää kyllä lavastaa katoamisensa tällä tavoin varsinkin P.W:tä kohtaan :|
Totuus on jossain kaurapuuron ja lusikan välissä

nuusku-nella
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2748
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

On ihan mahdollista että P.W on silloin keskiviikkona ollut yhteydessä poliisin ja yrittänyt tehdä katoamisilmoituksen Birgitasta mutta koska hän ei ole omainen ja Birgitta oli ollut tavoittamattomissa vasta pari päivää niin poliisissa ei ehkä ole virallista katoamisilmoitusta kirjattu. On voinut myös olla yhteydessä omaisiin silloin ja ilmoittanut katoamisesta heille. Yhtä mahdollista on että podcastin toimittaja sekoilee. Siihen en usko että P.W tarkoituksella valehtelisi asiasta nyt ja suuntaisi epäilyksiä itseensä eli joko toimittaja sekoilee tai P on jollekin silloin keskiviikkona ilmoittanut että Birgittaa ei ole näkynyt.

Atlanta
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2563
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Täällä on nyt tuosta katoamisilmoituksen teosta ollut vääntöä, niin tuonpa oman ihmettelyni aiheen esiin.
Luetun ja ymmärtämiseni mukaan Birgitalla oli kaksi tytärtä. Ihme, ettei kumpikaan tehnyt virallista katoamisilmoitusta, vaan sen teki miesystävä. Olivatko tytöt jossain lomailemassa vai eivätkö asu Suomessa? Vai eikö heitä tavoitettu?

Kun tuossa luin myös, että asunnolla käytiin, mutta ovi pysyi kiinni, niin tuli mieleen, että poliisit saattoivat käydä asunnolla sen jälkeen, kun P.w. oli tehnyt ilmoituksen.
Sen enempää ei siinä vaiheessa voitu tehdä. P.W. ei ollut omainen eikä aikaa katoamisesta olut kulunut tarpeeksi.
Omaisia n sitten alettu etsiä.

Ja edelleen. Kuka näki Birgitan varmasti elossa juuri 24.8. ja missä?
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.

miesasiamies
Alibin kestotilaaja
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

Laitanpa vähän vielä pöhinää tuohon salattu omaehtoinen katoaminen -kuvioon, vaikka en pidä sitä edelleenkään 10% todennäköisempänä. Muutama seikka kuitenkin voisi viitata siihen, jos haluaa nähdä seikat tästä näkökulmasta.

On spekuloitu sitä, että niitä harvoja syitä, miksi Birgitta olisi häipynyt, olisi jonkin, luultavasti taloudellisen velvoitteen pakeneminen ulkomaille. Tämä sopisi yhteen KadonneenEtsinnän viimeisimmän tiedotteen kanssa, jossa viitataan "poliisiasiaan" ja toivotaan, että Birgitta olisi elossa jossain päin maailmaa. On ihmetelty PW:n erikoista käytöstä ja jopa välinpitämättömän oloista julkista suhtautumista Birgitan katoamiseen. PW:n ainoat Fb-postaukset asiasta ovat olleet viipyileviä ja jollain tapaa väkisin väännetyn tuntuisia, ikään kuin PW ei aidosti "etsisi" Birgittaa, vaan kuin muodon vuoksi postailisi asiasta. On spekuloitu, että PW tietäisi asioiden oikean laidan - ehkä tietääkin, sen, että Birgitta on elossa? PW olisi mukana juonessa, joko lojaaliudesta Birgittaa kohtaan, tai sitten itsekin taloudellisesti motivoituneena, hyötyen jollain tapaa Birgitan ratkaisusta. Jos Birgitta olisi kadonnut omaehtoisesti, olisi apuri ollut hänelle katoamisen käytännöntoteutusta huomattavasti helpottava, ja PW sopisi kuvioon "ei saapunut tapaamiseen" -lausuntoineen kuin nenä päähän. Mm. Atlantan ja muutamien muiden toistama ajatus, että Birgitta ei todellisuudessa olisi matkustanut keskustaan, voisi sopia tähän myös. PW on saattanut vasta myöhemmin tajuta, että häneen kohdistuisi paljon spekua siltä kantilta, että hän olisi aiheuttanut Birgitan katoamisen (fataali kampaamossa). Tästäkin johtuen PW olisi sittemmin hermostunut häneen kohdistuvista epäilyistä. (Tietää olevansa vain katoamisen avustaja, ei rikollinen, mutta ei voi kertoa asioiden oikeaa laitaa -> frustraatio.)

Mutta miksi harhautus, miksi Birgitta ei olisi lähtenyt suoraan ilman lavastusta? Tavoiteltaisiinko tällä sitä, että jättämällä katoaminen täydellisen epäselväksi, ei Birgittaan voisi kohdistaa niin selkeästi rikosepäilyä kuin vaikkapa Maija-Liisa Lahtisen tapauksessa. Lahtisen tapauksessa on päivänselvää, että hän piileskelee ulkomailla paetakseen suomalaista tuomioistuinta, tuomiota kavalluksesta ja samalla myös saaliin menettämistä, ja on siksi kansainvälisten etsintäkuulutettujen listalla.

Toisaalta se taloudellinen asia, josta Birgitta tässä salattu omaehtoinen katoaminen -teoriassa hyötyisi, ei välttämättä ole/ollut vielä "langennut" häntä vastaan, vaan jokin maksu tai muu voi/on voinut erääntyä vasta myöhemmin. Tätä kautta Birgitta ei olisi vielä tehnyt katoamisellaan kuprua, mutta jossain vaiheessa siitä sellainen syntyisi/on voinut nyt jo syntyä. Katoaminen etukäteen olisi tästä näkökulmasta katsottuna sangen näppärä ratkaisu, henkilöstä tulisi rikollinen vasta (ehkä huomattavastikin) katoamisensa jälkeen. Juontuukin kysymys, mikä on kupru, voiko kadonneesta tulla rikollinen, jos ei yhtään tiedetä, miksi ja miten hän on kadonnut? Tässä tulee esille juuri se, että verrattuna vaikka Maija-Liisa Lahtiseen, jäisi kupruuntuminen Birgitan tapauksessa huomattavasti epäselvemmäksi. Birgitta ei olisi ensimmäinen kadonnut, jonka talousasiat menevät katoamisen jälkeen vähitellen solmuun. Huomattavaa on, että katoamisen tyypillä ei ole tässä merkitystä, vaan olennaista on se, että kukapa niitä laskuja ja muita makselee, jos ketään ei ole enää "paikalla". Birgitan taloudellisten velvoitteiden erääntyminen näyttäisi siten samalta kuin muidenkin kadonneiden kohdalla. Tästä syystä salattu omaehtoinen katoaminen on tällaisessa tapauksessa parempi ratkaisu kuin suora salaamaton pako ulkomaille, siis katoajan kannalta. Mm. Ismo Kumpulaisen katoamisessa on spekuloitu juuri tämäntyyppisellä vaihtoehdolla, joskin Ismon tapauksessa velkojat ilmeisesti koostuivat paljolti yksityishenkilöistä. (Mistäpä tiedämme, kenelle Birgittakin oli velkaa.)

Lopullinen oma loma vaikka Italiassa sopisi kuvioon erinomaisesti. Ei se olisi kummallistakaan, jos Birgitan italialaiset ystävät kirkkain silmin kertoisivat puhelimessa tai sähköpostilla Suomen poliisille, että eivät ole kuulleet Birgitasta esim. kesän 2015 jälkeen, vaikka Birgitta samanaikaisesti istuisi ystäviensä kanssa samassa pöydässä.

edna
Sammakkoprofessori
Viestit: 412
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja edna »

Olen tätä ketjua lukiessani mietiskellyt, että josko PW on sukua Birgitalle? Birgitta olisi siksi luovuttanut kampaamonsa hänelle. Tai sitten PW voisi olla tuttu Birgitan miesystävän kautta. Tuntuu muuten oudolta, että kaksi näin erityylistä ihmistä tekisivät kauppaa keskenään. Jos Birgitalla on/oli omia tyttäriä, luulisi heidän jotenkin avautuvan tästä katoamisesta.
Tai sitten, välit ovat olleet vuosikausia huonot, joten he eivät nytkään haluta puhua.
Tuntuu niin oudolta kun yksikään Birgitan sukulaisista ei ota mitään kantaa katoamiseen.
Tulee mieleen, että he eivät välitä. Ja miksi eivät? Sieltä voi löytyä isoja sukuriitoja. Birgitta on kulkenut omia polkujaan, jota jotkut tahot eivät ole voineet hyväksyä?

kurkkupurkki
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 10:52 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja kurkkupurkki »

Pumpuliunelma kirjoitti: Miettiny jo pääni puhki, että mitä voisi tapahtua keskellä päivää lähteä keskustaan.
Ainut skenaario, joka mieleen tulee tuolla nuorten asuttamalla alueella on huumehörhöt. Ne oli ostaessaan asunnot ihan osa pukumiehiä ja elämä ero vei ihan pelottaviksi. Tuolla alueella, kun asui kun se vasta alkoi muotoutuun niin siellä oli monenlaista. Asunnot oli halpoja ostaa, kun ei ollut palveluja.
Kertomatta enempää, missä roolissa olin niin tiedän muutamankin asunnon haltuunoton. Niissä kiinteistöissä jokainen kulki rappukäytävässä vähän riskialttiisti.
lech kirjoitti: Voisitko Pumpuliunelma selventää, mistä kirjoitat? Liittyykö tämä Birgitta Silanderiin?
Pumpuliunelma kirjoitti: Onhan sillä oleellinen merkitys, minkälaista muuta väestöä alueella asuu. Ihan yleistä, että alueet joissa on muita ongelmia on myös enemmän rikollisuutta.
Harvoin ne ihmiset ihan ilmaankaan haihtuu.
Halusin vain tuoda ilmi, että kyseisellä alueella oli taloyhtiöissä ongelmia erinäisistä syistä, mutta pahoittelen jos se nyt ei tähän katsottu liittyvän.
Haluaisin taas puuttua tähän Pumpuliunelma paikkatietouteen. Puhutko tässä siis Silanderin asuinalueesta vai Kampista? Silanderin osoite oli aiempien tietojen mukaan Viikinmäentiellä, josta matkaa Rautatieasemalle suoraan bussilla 6,5km.
Viikinmäentieltä Pumpuliunelman mainitsemille Siilitielle 4,8km jaTilanhoitajankaarelle 2,8km.
Viikki, Latokartano ja Viikinmäki kaikki ovat ihan erillisiä alueita. Asun itse tässä 500m päässä ja huumehörhöistä ei tietoakaan. Alue on ehkä Helsingin turvallisin - omasta (huom. nuori nainen olen! :wink: ) mielestäni ainakin. Puhuisin Viikin ja Viikinmäen sijaan Vanhastakaupungista tai Viikinrannasta. Epämääräistä porukkaa ei näy ollenkaan ja esimerkiksi tuohon aikaan iltapäivästä porukkaa on liikenteessä reilusti. Pientä pilkunnu.... näin keskiviikkoillan ratoksi! Ohessa vielä kartta: http://imgur.com/Kwn7rDN
Viimeksi muokannut kurkkupurkki, Ke Maalis 02, 2016 9:15 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2539
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Jospa ne tyttäret(en ole huomannut missä niin on mainittu)ei pidä meteliä tai lähimmät ystävätkään kun tietävät enemmän kuin antavat ymmärtää :wink:

Plan B
Parranpäristäjä
Viestit: 97
Liittynyt: Ti Maalis 10, 2015 10:34 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Plan B »

Minuakin ihmetyttää tieto kahdesta tyttärestä? Missä tämä asia on kerrottu?

Avatar
Pumpuliunelma
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Tammi 29, 2016 9:42 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Pumpuliunelma »

kurkkupurkki kirjoitti:
Pumpuliunelma kirjoitti: Miettiny jo pääni puhki, että mitä voisi tapahtua keskellä päivää lähteä keskustaan.
Ainut skenaario, joka mieleen tulee tuolla nuorten asuttamalla alueella on huumehörhöt. Ne oli ostaessaan asunnot ihan osa pukumiehiä ja elämä ero vei ihan pelottaviksi. Tuolla alueella, kun asui kun se vasta alkoi muotoutuun niin siellä oli monenlaista. Asunnot oli halpoja ostaa, kun ei ollut palveluja.
Kertomatta enempää, missä roolissa olin niin tiedän muutamankin asunnon haltuunoton. Niissä kiinteistöissä jokainen kulki rappukäytävässä vähän riskialttiisti.
lech kirjoitti: Voisitko Pumpuliunelma selventää, mistä kirjoitat? Liittyykö tämä Birgitta Silanderiin?
Pumpuliunelma kirjoitti: Onhan sillä oleellinen merkitys, minkälaista muuta väestöä alueella asuu. Ihan yleistä, että alueet joissa on muita ongelmia on myös enemmän rikollisuutta.
Harvoin ne ihmiset ihan ilmaankaan haihtuu.
Halusin vain tuoda ilmi, että kyseisellä alueella oli taloyhtiöissä ongelmia erinäisistä syistä, mutta pahoittelen jos se nyt ei tähän katsottu liittyvän.
Haluaisin taas puuttua tähän Pumpuliunelma paikkatietouteen. Puhutko tässä siis Silanderin asuinalueesta vai Kampista? Silanderin osoite oli aiempien tietojen mukaan Viikinmäentiellä, josta matkaa Rautatieasemalle suoraan bussilla 6,5km.
Viikinmäentieltä Pumpuliunelman mainitsemille Siilitielle 4,8km jaTilanhoitajankaarelle 2,8km.
Viikki, Latokartano ja Viikinmäki kaikki ovat ihan erillisiä alueita. Asun itse tässä 500m päässä ja huumehörhöistä ei tietoakaan. Alue on ehkä Helsingin turvallisin - omasta (huom. nuori nainen olen! :wink: ) mielestäni ainakin. Puhuisin Viikin ja Viikinmäen sijaan Vanhastakaupungista tai Viikinrannasta. Epämääräistä porukkaa ei näy ollenkaan ja esimerkiksi tuohon aikaan iltapäivästä porukkaa on liikenteessä reilusti. Pientä pilkunnu.... näin keskiviikkoillan ratoksi! Ohessa vielä kartta: http://imgur.com/Kwn7rDN
Saat toki kyseenalaistaa paikkatietouteni, jos siten koet.
Se kyseenalaistus ei vähennä minulta sitä tietoisuutta ja työmäärää, minkä alueella tehnyt.
Alueen totuutta ei kerro se, että katsoo elämää yhden taloyhtiön ja rappukäytävän silmin.
Ongelmat Viikissä ( ja tiedän kyllä vallan hyvin erot Latokartano, Viikinmäki ym., jos niitä nyt tarvitsee siis erikseen luetella ) alkoivat jo heti alueen alkuvaiheen aikana, jolloin Viikkiseura joutui alvariinsa painottamaan sitä, että alueesta ei haluta uutta Pihlajanmäkeä ( joka siinä kivenheiton päässä ongelmineen ).
Pitää myös muistaa, että alue on vieläkin kasvuvaiheinen niin sen julkisuuskuva asuntojen myyntihintojenkin osalta pyritään pitämään kiillotettuna.
Kannattaa tutustua alueeseen ja ei saa olla liian sinisilmäinen.
Mutta tämä vastauksena tähän omaan paikkakuntatietoisuuteen, joka kumpuaa noin 17 vuoden ajalta niin ei se toki kaikkea kata, mutta vain nuo vuodet.
Enpä nyt tiedä onko tämä mitenkään relevanttia yhdistää koko katoamiseen laisin, kunhan mainitsin kokemukseni vuosien varrelta alueelta.

Vastaa Viestiin