65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Bohemian Rhapsody
Neuvoja-Jack
Viestit: 272
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody » Ti Marras 20, 2018 11:09 pm

Tähtisade kirjoitti:
ristweiler kirjoitti:Jos loppuvuodesta on ollut veroja maksamatta tuollainen määrä, niin mistä rahat kampaamokauppaan on saatu?
Niinpä. On varmasti ollut pinna kireällä noihin aikoihin. :roll:

Menin etsimään sitä päivitystä pakettiautosta, joka oli P.W:n henkilökohtaisella tilillä, mutta kaikki vanhat päivitykset on joko poistettu tai piilotettu. Kovin on pelkistetty profiili nykyisin.
Hyvä etten ole ainoa, joka muistaa tuon.
Mortui vivos docent

ristweiler
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:29 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja ristweiler » Ke Marras 21, 2018 4:18 pm

Joopa joo. Veroja melkein 20k pykälässä, kampaamokauppa ja liiketilaan iso remontti (jota varten pakua huudeltiin lainaan) :roll:

Noh, onhan tietysti maailmassa ihmisiä, joiden ei tarvitse pankista pyytää lainaa, vaan sitä on saatavilla vaikka vanhemmilta.

aivoriihi
Tarkastaja Morse
Viestit: 964
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja aivoriihi » To Marras 22, 2018 3:00 pm

sikakyösti kirjoitti:Protestilistalta terve

Täällä on jossain välissä spekuloitu, oliko uuden kampaamoyrittäjän (PW) ja Birgitan välillä hoitamattomia raha-asioita. Kyllä oli.

6.11.2018 velkomustuomio, 5000e, saamapuolella Tmi Salon Birgitta Silander

https://www.protestilista.com/yritys/2484571-0
Tasta samasta viiden tonnin velasta kuulin jo syksylla 2015.

Taman kampaamoliikkeen kommandiittiyhtion yhtiomiesten ja/tai naisten henkilollisyys olisi kiinnostavaa tietoa. And I am not saying anything :?
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

LAWoman
Sledge Hammer
Viestit: 1605
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja LAWoman » To Marras 22, 2018 5:09 pm

Tässäkin tapauksessa olisi mahdollisuus kääntyä MAHDOLLISEN henkirikoksen merkeissä kolmeen suuntaan.
1) satunnainen tekijä, ryöstö tms. - no, en usko näin käyneen koska päiväsaika ja ruumista ei ole löytynyt.
2) miesystävä - paljon jo spekuloitu tätäkin, mutta en nää mitään motiivia tälle. Aikuinen (tässä tapauksessa normaali) pariskunta voi elää yhdessä parhaaksi katsomallaan tavalla. Jos eivät halua niin sitten voi erota.
3) kampaamon kollega - yrityksen myyminen ja kaikki muu sen ympärillä pyörivä spekulaatio antaa kummasti pohjaa tälle mahdollisuudelle.
Sanoisin että vaihtoehtoa 3 tulisi poliisien hieman vielä tutkiskella lisää. Kummasti sattui ettei Birgitta koska saapunut paikalle, vaikka puhelin oli oikealla suunnalla ja kampaamokin rempattiin pikapuoliin hänen katoamisensa jälkeen. Rahan suhteen selkeästi oli jotain epäselvyyttä ja mikäpä muu sen selvempi motivaattori suuntaan jos toiseen yleensä kuin raha.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Avatar
paccasucco
Lovejoy
Viestit: 1658
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Pe Marras 23, 2018 1:27 am

Neljäs ja todennäköisin vaihtoehto:Päätti omat päivänsä.Oma hypoteesini ja mahdollisesti täysin virheellinenkin.

garcia
Wallander
Viestit: 1043
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja garcia » Su Marras 25, 2018 11:52 am

Ja mä pidän edelleen mahdollisena sitä että BS on hypänny Helsingin keskustasta jonkun puolituttunsa autoon, esim kampaamoasiakkaan. Menny tämän kotiin ja siellä on tapahtunu onnettomuus. . Syy miksi poliisia ei ole sit kutsuttu paikalle voi johtua siitä että BS:n tuttavalla on rikostausta tai ollu ehdollinen päällä.
Ruumiin poiskuljetus asunnosta on onnistunu yön pimeydessä, mehän emme tiedä missä mitäkin on tapahtunu.
Onko BS esim menny vanhan asiakkaansa luo omakotitaloon? Yhteisiä bisneksiä? Antiikkia, huonekalu?
Sen jälkeen rajuhkoa lähentelyä, B pistäny hanttiin ja tyrkätty johonkin = kuolema vahingossa. Ruumis raahattu yöllä autoon ja kuljetettu seuraavana päivänä 200 kilsan päähän pk-seudulta.

Ja entäs se ulkomaalainen tuttava?

Harhoja
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2011 11:00 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Harhoja » Ti Marras 27, 2018 12:36 am

YTJ:n mukaan Salon Birgitta Silanderin elinkeinotoiminta on päättynyt 4.9.2018. Mielenkiintoista, että tuota velkomustuomiota on haettu vasta nyt. Tokihan tuo on voinut pyöriä jossain viraston pöydällä sen kolmisen vuotta..

Pilar
Alokas
Viestit: 23
Liittynyt: Pe Loka 19, 2007 3:31 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Pilar » Ti Marras 27, 2018 3:57 pm

Tai sitten poliisi tietää PW:n osuudesta, mutta todisteet puuttuvat ja olisivat toivoneet edes jotain vahvistusta siitä, että BS on liikkunut kampaamon nurkilla.
Itse en usko muuhun kuin pahasti pieleen menneeseen tapaamiseen ja johonkin se BS on saatu haudattua niin nätisti, ettei vielä sitten ole löytynytkään.

Zessie
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 157
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2018 12:37 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Zessie » To Marras 29, 2018 6:52 am

Olikohan baku vuokrattu vai kaverin? Kuljetusta kilometrimäärästä näkisi ainakin kuinka kauas olisi viety. Vaikkakaan se ei paljon auta. Täytyisi myös tietää miltä alueelta tekijällä tai kavereilla oli tuntemusta.

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3755
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja skoone » To Marras 29, 2018 2:20 pm

Zessie kirjoitti:Olikohan baku vuokrattu vai kaverin? Kuljetusta kilometrimäärästä näkisi ainakin kuinka kauas olisi viety. Vaikkakaan se ei paljon auta. Täytyisi myös tietää miltä alueelta tekijällä tai kavereilla oli tuntemusta.
Tiedä häntä kenen oli, PW kyseli autoa lainaan fb-sivullaan. Äitinsäkin jostain muutosta mainitsi somessa. Ja PW ilmoitti fb-ssä kai syyskuussa, että hänellä on "förhållande" (anteeksi, en juuri nyt muista mitä suomalaisilla sivulla sellaisessa postauksessa lukee...
Muista lähdekritiikki!

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Scoopy » Ti Joulu 25, 2018 11:01 pm

Koko ketju luettu läpi. Infoan heti tähän alkuun, että tämäkään viesti ei sisällä mitään uutta faktaa, pelkkiä omia ajatelmia :) ne ovat samansuuntaisia kuin muillakin, mutta esitänpä vielä tällaisen seijamörö-tyyppinen skenaarion.... joku vastaava taisi olla aiemmin ketjussa, mutta tässä oma pidemmän kaavan mukaan.

Naapurustossa asuu BS:n tuttava, samaa ikäluokkaa oleva nainen, joka myös (BS:n tietämättä) ihastunut BS:n mieheen, tai on esim. tämän vanha heila jolta kuitenkin saanut lopulta pakit. Nainen kihisee mustasukkaisuuksissaan kiukusta koko viikonlopun, kun näkee miehen hengailevan BS:n luona. Maanantaiaamuna hän sitten huomaa esim. ovisilmästä tai naapuritalon ikkunasta katsoessaan miehen lähtevän matkalaukkuineen pois BS:n luota, kutsuen heti aamupäivällä pahaa-aavistamattoman BS:n luokseen kahville. BS lähteekin tapaamaan hyvän päivän tuttavaansa, aikaakin on mukavasti kun se kampaamopalaveri oli vasta kolmelta. Kahvitellessa jutellaan niitä näitä, ja BS mainitsee jossain välissä myös että pitäisi mennä kolmen maissa kampaamoon puuhastelemaan. Mutta mustasukkaisuudestaan sairaalloisella tuttavalla onkin pahat mielessä, ja BS pääsee kahvihetken päätteeksi hengestään, esim. myrkytettyjen kahvileipien avustuksella tai vaikkapa takaapäin kuristusotteella yllätettynä. Surman jälkeen tuttava ottaa BS:n matkakortin ja puhelimen, ja menee ne mukanaan metrolla ym. kampaamon lähistölle pariksi tunniksi, lavastusmielessä (ottaen ehkä mukaansa BS:n aurinkolasit ja jopa jotain vaatteita jne). Hän sulkee puhelimen klo 17, ajatellen että BS olisi tuohon aikaan lähtenyt kampaamolta takaisin kotiin, yrittäen siis saada tilanteen näyttämään siltä kuin BS olisi kadonnut kotimatkalla; tuttava ei kuitenkaan tiennyt, että BS:a odoteltiin muiden henkilöiden toimesta kampaamolla. Yön tullen tuttava käy sitten kippaamassa BS:n ruumiin mereen, josta se on sittemmin jäänyt löytymättä, ja vielä jos kukaan muu ei ole tiennyt tästä mustasukkaisuudesta, ei kukaan osaa yhdistää tätä hyvän päivän tuttua katoamiseen.

Tosin tuo lavastushomma on sellainen mihin en minäkään oikein halua uskoa. Jotta tappaja osaisi tällaista lavastuskuviota edes suunnitella, olisi hänen oltava suht. ”fiksu” ja tällöin hänen pitäisi ymmärtää myös kameroiden olemassaolo metroasemilla yms. Mutta kuten sanoin, ehkä hän käytti BS:n aurinkolaseja yms matkalla, ja jos oli itsekin BS:n kaltainen vanhempi nainen niin ei bussikuskikaan tällöin kysele mitään. Ja tässä tapauksessa taisi käydä vielä tekijällä tuurit kun kameroiden tallenteita alettiin tutkia niin myöhään, että ainakin osa tallenteista lienee ollut jo tuossa vaiheessa jo menetetty. Puhuuko mahdollisen lavastuksen puolesta myös se, että poliisi on pariinkiin otteeseen uutisissa korostanut, että BS:n puhelin ja matkakortti liikkuivat keskustaan, mutta BS ei välttämättä itse ollut käyttäjä..? Mene ja tiedä.

Itsemurhalle antaisin silti suurimmat prosentit tässä tapauksessa. Kampaamon uusi omistaja ollutkin paha pettymys, BS saanut vasta kauppojen jälkeen tietoonsa tämän vanhat ei-niin-mairittelevat ”meriitit”, liikkeen uusi ilme kaukana entisestä, ja kokenut BS nähnyt että nykyisellä meiningillä konkurssi on vain ajan kysymys; vähemmästäkin sitä masentuu kun elämäntyö valuu hukkaan. Ehkä tapaamisen aihekin oli se, että uusi omistaja ei pystynyt vieläkään kuittaamaan BS:lle sovittuja summia kaupasta, vaan tarvitsi taas kerran lisäaikaa. BS lähtee kohti tapaamista, mutta menomatkalla iskee lopullinen epätoivo. Puhelin roskikseen tai mereen ja BS itse on voinut hypätä vaikka Ouluun menevään bussiin (maksaen käteisellä) ja päättää siellä päivänsä tavalla tai toisella. Bussikuskien yms silminnäkijähavaintojen puuttumisessa ei minusta ole mitään ihmeellistä – BS:n kaltaisia mummoja mahtuu 13 tusinaan enkä minäkään enää muista minkälaista väkeä oli bussissa vaikkapa viime perjantaina.

Toiseksi kovimmat prosentit sille, että kampaamossa tapahtui jotain mikä vei BS:n hengen. Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen että BS sinne sovitusti meni. Ja puhelimen sulkeutuminen klo 17 kampaamon (lähi)alueella kertoo ehkä siitä, että tekijä(t) on hoksannut vasta siinä vaiheessa koko puhelimen olemassaolon esim. BS:n käsilaukussa, ja laittanut sen kiinni, heittänyt viemäriin tms. Tai vaihtoehtoisesti, jospa kampaamon väen alkuperäinen suunnitelma on ollut kertoa poliisille, että BS kyllä tuli palaveriin, ja lähti kotiinsa vähän ennen klo 17 (eli että hän olisi "kadonnut kotimatkallaan"), mutta ruumiinpiilotusreissulla sitten surmaajat tuumineet että kannattaa varmaan kuitenkin kertoa ettei hän koskaan edes tullut kampaamoon niin epäilykset kohdistuvat paremmin muualle.... itse ruumis viety yömyöhään jonnekin kauas, se kyllä onnistuu keskellä Helsinkiäkin varsinkin jos on avustajia. Sopivaan saumaan osuivat nuo paritkin eri remontit ja muutot, hävisivät loputkin jäljet... mutta kyllähän kampaamon porukkaa on epäilemättä grillattu, ja uskomattomalta tuntuu että he olisivat pystyneet tekemään kaiken ”onnistuneesti” niin että heitä ei edes epäillä. Toisaalta poliisi ollut muutenkin harvasanainen sen suhteen ketä tai mitä on epäilty missäkin vaiheessa.

Miesystävän syyllisyyttäkin joutuu tottakai miettimään ihan jo siksi, että monesti se syyllinen löytyy lähipiiristä, henkilön viimeisen kerran elossa nähneiden joukosta. Eivätkä mies surmaa puolisonsa -tapaukset ole myöskään mitenkään harvinaisia... olisiko miesystävä ollut jopa poliisin ykkösepäilty aluksi, koska kesti yli vuoden ennen kuin poliisi kertoi hänestä oikeastaan mitään? Tämäkin kuvio olisi tosiaan vaatinut myös sen lavastuksen matkakorttia ja puhelinta ajatellen, mikä mieheltä aika riskaabelia touhua, ellei sitten ollut apuria.. vaan mistäpä sitä tietää olisiko hän edes miettinyt koko kamera-asiaa vaikka olisi BS:n kortilla kylmästi metroon astellut, nyt vaan oli tuurit kohdallaan tämän asian suhteen.

Itsemurha 50%, surma kampaamossa 25%, miesystävä tai joku muu surmasi 20%... loput 5% onnettomuudelle tai omaehtoiselle piilottelulle tms.

ps. Tähtisade ansaitsee kyllä täydet pisteet toiminnastaan, ilman sinua meillä ei luultavasti olisi tiedonmuruja Birgitan tapauksesta tätäkään vähää mitä nyt!

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3755
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja skoone » Ke Joulu 26, 2018 11:31 am

Scoopy kirjoitti:...
Itsemurha 50%, surma kampaamossa 25%, miesystävä tai joku muu surmasi 20%... loput 5% onnettomuudelle tai omaehtoiselle piilottelulle tms.
...
Kiitos Scoopy pitkästä jutustasi. Kommentoisin lyhyesti noita eri vaihtoehtoja.

Kun tarkastelee BSn fb-kaverilistaa, siellä oli vain muutama fb-ystävä. PW ja hänen Birgitanikäinen äitinsä KW (joka siis tunsi myös BSn, olisiko vaikka ollut aiemmin BSn asiakas tai vaikka työskennellyt joskus siistijänä Birgitan kampaamossa/ kotona?) Täysin spekua tuo suluissa oleva juttu...

Miesystävä poisti BSn sivuilta itsensä. Hänen päivityksistään omilla sivuillaan (on uusikin fbsivu nykyään) on kuvia Bstä (Gittanista) mm katoamista edeltäviltä kuukausilta. Jossain kesäpaikassakin oltiin käyty Bn lisäksi kahden muun naisen seurassa (Btä nuoremman ja vanhemman).

Sitten on henkilö MK, josta ei paljoa tietoja löydy. Sukunimensä viittaa pohjoiselle Pohjanmaalle. Ainoa, mitä olen löytänyt tietoja tästä fb-kamusta on jotkut päivitykset Kauko-Idän kohteisiin... (missä asuu Bn sukunimisiä ihmisiä).

Sitten on miesystävän sisar itäisestä mansikkapitäjästä (mistä kai miesystäväkin on kotoisin).

Yksi fb-kamu on tunnettu muusikko, joka asu(i)u lähellä kampaamoa viikot. Tämä mies oli myös miesystävän fb-kaveri. Hänellä tuskin oli mitään tekemistä Bn katoamisen kanssa.

Yhden fb-kontaktini kautta sain muinoin tietoa, että ystävät oli hakeneet Baa vedestä, mutta eivät löytäneet. Tämä tieto otettiin sitten hetikohta takaisin...

Eli, oma järjestys Bn katoamiselle on seuraava
1. Kampaamokytkös sinällään, tai..
2..joka ehkä johti katoamiseen
a) oman käden kautta tai b) muuhun "katoamiseen". Itsemurhan mahdollisuutta voisi puoltaa myös tieto jostain vakavasta sairaudesta (tai vakavasta masennuksesta) tai yleisesti taloudellisista vaikeuksista.
3. Miesystävän syyllisyyteen en usko ja joku ulkopuolinen surmaajakin vaikuttaa melko epätodennäköiseltä. Ja jos olisi mustasukkaisuussurma, niin en usko, että miesystävästä olisi ollut riitaa (anteeksi..) vaan ehkä Birgitalla oli naimisissa oleva rakastaja, jonka vaimo tulistui... vai kuka tietänee jos vaikka Bllä oli salainen naisystävä (kaikki nämäkin on spekua!)

4.Onnettomuuteen en usko, ruumis olisi löytynyt varmasti.

5. Kysymys vielä, onko kaikilla sairaaloilla vaitiolovelvollisuus sinne otetuista potilaista?
Muista lähdekritiikki!

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Scoopy » Ke Joulu 26, 2018 7:16 pm

^ Näinpä, lähestulkoon kaikki vaihtoehdot ovat auki, ja halusinkin vähän spekuloida myös niitä epätodennäköisempiä skenaarioita kun näistä muista alkaa olla jo melkeinpä kaikki sanottu. Onnettomuuden uhrina ruumis olisi tosiaan melkoisella varmuudella löytynyt, ainakin jos se olisi tapahtunut tuolla puhelinsignaalialueella Helsingin keskustan tuntumassa. Sama juttu itsemurhan kanssa, siksipä veikkaankin että hän teki sen jossain kauempana, jos teki. Tosin eipä oman ruumiin lopullinen kadottaminen ole helppoa missään tapauksessa muuallakaan, tuo veteen meno melkeinpä ainoa järkevä mahdollisuus.

Itsemurhaa jos vielä ajatellaan, niin voisin kuvitella moiseen ratkaisuun päätymisen voineen olla Birgitalle aika "nolokin" juttu ja siksi hän on halunnut sen salata. Koko ikänsä pärjännyt ilmeisen urheasti yksin, pyörittänyt firmaa menestyksellisesti vuosikymmenet ja matkustellut niin että tuttavia löytyy ympäri maailman, mutta sitten loppujen lopuksi kaikki meni kuitenkin perseelleen, ja elämä päätyi luovuttamiseen eli itsemurhaan. Halusiko hän tässä tilanteessa vain kadota niin, että kuolinsyy ei paljastu ulkopuolisille ja hänestä jää jälkipolville tuo "reipas omillaan pärjännyt" kuva? Etenkin jos ja kun ei ole lähiomaisia (vaan vain "pelkkä" miesystävä ja sisko + hyvän päivän tuttuja), joille katoaminen toisi suunnatonta tuskaa vuosikausiksi.

Zipe
Neuvoja-Jack
Viestit: 286
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Zipe » Su Joulu 30, 2018 11:57 am

Onko BS:n mahdollisista mielenterveysongelmista mitään todellisuuspohjaisia viitteitä? Ihmisen elämä vaikuttaisi olevan mukavalla mallilla, jos on juuri päässyt eläkkeelle, tekee ehkä vähän työkeikkoja, mikäli huvittaa. On toimintakykyä ja rahaakin sekä läheisiä, kuten sisko ja miesystävä sekä liuta tuttuja, joukossa varmaan hyviäkin sellaisia. Mikäli vastuullisesti ja järkevästi aina toiminut ihminen päätyisi itsemurhaan, hän varmasti jättäisi viestin läheisille, koska ymmärtäisi näiden kaipaavan jonkinlaista selitystä. Omaisten jättäminen täyteen epätietoisuuteen ei tunnu sopivan kuvaan, joka Birgitasta on mediajuttujen perusteella muotoutunut.

Avatar
TiiaStiina
Komisaario Köster
Viestit: 1817
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina » Su Joulu 30, 2018 12:59 pm

Vertailun vuoksi: olen tavannut muutamia samanikäisiä henkilöitä, sama ammatti, hyvin samanlainen elämäntilanne, työpaikka samalla suunnalla. Ei mitään huolta mistään, talous kunnossa ja elämä tuntui hymyilevän.

Vastaa Viestiin