19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
MEG
Javier Pena
Viestit: 1877
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja MEG »

Aavedata linkit ja keskustelu on syytä siirtää HuuHaa osioon. "Aito" selvännäkijä voi omia alitajuisia intuiitioitaan kokea tuonpuoleisesta saapuneeksi. Mutta Aavedata äänineen tarkoituksellista ihmisten kusetusta.

-Nixu-
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 4:08 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja -Nixu- »

Onhan tuo vaikeakulkuista maastoa. Mutta jos ja kun etsintäpartio taas kokoontuu tuonne, niin eikö he porukalla saisi siirrettyä sitä autoa kunnolla. Jos poliisi on vähän nostanut sitä ja kurkannut alle, niin eihän se vielä ihan poissulkeva ole.
-= Nixu =-

L.A
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 3:59 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja L.A »

Mun on vaikea käsittää sitä, miksi poliisit eivät ole tätä tapausta ottaneet tosissaan ja tutkineet. Mikä siinä on syynä, että uskovat Jarvaa? Autoa ei ole viety tutkittavaksi, tuskin vaivauduttu tutkimaan onko sen alla jotain. Kuvista näkee paloalueen, sekä sen että auto ei ole liikutettu/nostettu tai mitään. Miksi auto on jätetty metsään, sehän olisi pitänyt viedä tarkempaan tutkintaan.

En ole kyllä ennen törmännyt yhteenkään tapaukseen, jossa poliisikin tuntuu puhuvan mitä sattuu, antavan tietoa joka jopa samassa jutussa muuttuu (pidätettiin huoltoasemalla ja saman jutun lopussa otettiin kiinni huvilalta). Ensin Riina nähtiin Abc:n kamerassa ja tuosta noin olikin Tokmanni. Mutta miksi poliisi on haluton tutkimaan?

- auto syttyi palamaan juurakosta, voi päivää. Kyllä se on ajettu tarkoituksella tuonne tuhottavaksi.
-Jarva ei ole ampunut vaan äänet kuuluivat palosta. Miksi sitten piilotti aseen. Siis ihan oikeasti, haloo poliisi!!! Kyllä se niin taitaa olla, että tasan yksi ihminen tietää Riinan kohtalon. Miksi poliisi ei halua ottaa selville?

Wolff
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Su Elo 23, 2020 11:36 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Wolff »

Moi. Katselin eilen tuon aave data homman Riinasta..HEHHEE. Huvittava yksityis kohta oli tämä kun näitä levyjä tai lautoja nosteltiin oli heinä niiden alla tuoretta ,heh ei olisi jos pitkään olisivat olleet siinä maassa. Satelliittikartalta katsellessa en löytänyt autoa mutta hyviä paikkoja dumpata ruumis mikäli sitä edes on. Voihan olla teatteria koko auto palo Riina jossain aivan muualla ja teatteria koko touhu. Miten vene voisi liittyä tähän? no teatteria voi olla sekin mutta jos ei niin isot vesistöt lähellä. Mutta se ajatus minkä vene nostaa esiin onkin se pää pointti,sekavammaksi menee......Outoa myös jos auton alta ei tarkemmin ole tutkittu. Kyllikki saaren hauta esimerkiksi. on nähty vaivaa ja pintamaa paloin ylös ja takas kropan päälle palava auto polttaa pinta kasvillisuutta auton alta ja jäljet kaivamisesta häviää. Ylimääräset mullat roudattu vex näin niinkuin teoriassa mut mahdollista. Mutta olisiko tähän kaivamiseen ollut aikaa? no kuka tietää. Hmm viime hetken ajatus olisiko koira käynyt paikalla tutkimassa mut kuulemma diisselillä voi peittää ruumiin hajut,,,,

SuomenColumbo
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 1:04 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja SuomenColumbo »

Mun mielestä lähinnä olennaisin asia on se, että oliko sillä jo vankilaan tuomitulla miehellä lapiota mukana. Koska tuollaisen ruumiin piilottaminen johonkin maastoon on aikalaisen vaikeaa ilman teräslapion kaltaisia vehkeitä...

Että entäs jos se kävi jo siellä Loviisassa ostamassa ruumiin hautaamisvälineitä ?

Kuva

Mutta tämä on se mielenkiintoisin kohta, että jos he olivat matkalla Kouvolasta - Helsinkiin, niin miksi he poikkesivatkin Loviisaan asti ? Kun Google Mapsin navigaattori ei Loviisaa sille reitille ehdota.

Että olisikohan ollut, niin että se murha olisi jo sattunut sillä matkalla ?

piipertäjä
Frank Drebin
Viestit: 391
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2020 12:13 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja piipertäjä »

Tekisi mieli osottaa seuraava kysymys tapausta tutkivalle poliisille miksi ette ole pyytänyt KRP:lta apua? Milla Arosen tapausta avusti KRP ja minun mielestä tässä Riina Mäkisen tapauksessa on jotain samankaltasuutta. Jos tähänki caseen KRP panostaisi panoksensa voisi olla lopputulos aivan eri.

Touhupuntti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2020 11:21 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Touhupuntti »

Lähdin leikittelee mielessä ajatukselle et autossa on ollut matkalla jo menehtynyt Riina, mies ja tuo tyttöystävä apukäsinä hävittämässä. Missä mahdollinen surma tapahtu ja miten? Menehtyikö esim yliannostukseen, huonolaatuiseen päihteeseen, kokeilukertaan väärillä määrillä ja huumetuomion pelossa itsekin huunepäissään (+ kiinnijäämisen pelko skitsoilut jne) eivät ole apua halunneet soittaa vaan ajatelleet nakkaavansa jonnekin. Autossa voi olla ollut verijälkiä, tai ei välttämättä edes niitä -pelkkä pelkokin voinut saada tekijät pärähtämään ajattelemaan "suojaustoimenpiteet" överiksi.
Riita autonluona on voinut olla keskustelua jossa toinen halunnut ilmiantaa tapahtumat ja toinen psykooseissaan sen kieltää.

Variaatio 2.
Entä jos Riina kuollut autonalle jäämisen seurauksena "auton alle"?

SuomenColumbo
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 1:04 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja SuomenColumbo »

Facebookissa joku väittää, että se auton alinen ois jo tutkittu, eikä sieltä löytynyt ruumista.

Minusta taas se viestii jostain, että miksi se auto oli ajettu todella vaikeaan maastoon ja se oli jumittunut renkaista hiekkaan...
Että entäs jos se tyttö on jo siinä vaiheessa surmattu ja ruumis käyty jonnekin dumppaamassa ?

Kliina
Hetty Wainthropp
Viestit: 494
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Kliina »

Aavedatan Jupe jakoi Facebook-päivityksessään omia saamiaan lisätietoja tapauksesta.

https://www.facebook.com/aavedata/posts ... 8637689966
Päivitystä Riinan tapaukseen.

Olen saanut lisätietoa Riinan liikkeistä katoamispäivänä. Hänet oltiin varmuudella tavattu Tokmannilla juttuun liitetyn miehen kanssa. Näin ollen valvontakameran kuvat olisivat olleet Riinasta. Tämä tieto on erittäin tärkeä sillä nyt tiedämme hänen liikkuneen puolen päivän aikana kuninkaantien ABC- aseman läheisyydessä Tokmannilla. Tämän havainnon teki turvallisuusalan ihminen, joka jututti Riinaa. Samaan aikaan Riinan seurassa ollut mies kiinnitti Tokmannin ilmoitustaululle myynti- ilmoitusta varastetusta veneestä.

Sain myös koiran ulkoiluttajan puhelimitse kiinni. Hän uskoi nähneensä auton palopaikalla Riinan vaikka kuvailikin naisen näyttäneen 30- vuotiaalta. Ennen autopalon havaitsemista hän oli kuullut laukauksia metsästä.

Toinen mielenkiintoinen lisätieto on seuraava. Loviisan kaupungissa kiersi toukokuussa 2017 Googlen Street View- auto ja vahvistamattoman lähteen mukaan se olisi ollut juuri 11.5 tapahtuma- aikana. Olisiko jotan oleellista tallentunut tähän kameraan? Itse löysin vain 2004 sekä 2019 vuoden kuvia ABC:n läheisyydestä.

Kolmas mielenkiintoinen havainto on seuraava. Saimme vastauksina "tyttö" sekä "kamera" useamman kerran tutkimuksiemme aikana. Tässä välissä on hyvä muistuttaa, että Riinan puhelin paloi auton mukana johon seuraavaksi viittaan. Kuka oli tuntematon tyttö, joka käveli heskerintietä louhoksen kohdalla kohti auton palopaikkaa seuraavana päivänä? Hänet havaitsi louhoksen työntekijä, joka jututti myös tyttöä. Tyttö oli silminnähden hermostunut ja räpläsi puhelimensa kuorta ilman katsekontaktia huppu vedettynä pään yli. Kun mies kysyi mihin tyttö olisi menossa, hän vastasi menevänsä kuvaamaan metsää. Tällä välin poliisit olivat tutkimassa mökkimurtoa heskerintien päässä, johon syylliseksi paljastui myöhemmin Riinan seurassa ollut mies. Tämä tyttö oli näin ollen kävelemässä samaan suuntaan missä poliisit jo olivat.

Louhoksen työntekijä ajoi edellä kertomaan poliiseille havainnostaan mutta tyttö katosi ennen kuin virkavalta ehti takaisin louhokselle. Vastaukset tyttö, kamera ja huppari saattaisivat viitata siis tähän heskerintieltä karkuun lähteneeseen tyttöön. Kuka hän oli?
Tiivistelmä
- Riina nähtiin Tokmannilla 10.5 klo 11.00-12.00 välillä. Auto paloi noin 17.00 aikoihin
- Koiran ulkoiluttaja kuuli laukauksia metsästä ja uskoi nähneensä Riinan auton palopaikalla
- Metsästä kuului vielä kaksi laukausta muistuttavaa ääntä klo 19.00 aikoihin illalla
- Kuka tyttö oli, joka katosi ennen poliisin saapumista paikalle seuraavana päivänä?

Linkki jaksoon:
https://youtu.be/WRyNpVTO_8k

Neo7
Neuvoja-Jack
Viestit: 503
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 8:28 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Neo7 »

Kliina kirjoitti:
To Marras 19, 2020 2:58 am
Päivitystä Riinan tapaukseen.

Kuka oli tuntematon tyttö, joka käveli heskerintietä louhoksen kohdalla kohti auton palopaikkaa seuraavana päivänä? Hänet havaitsi louhoksen työntekijä, joka jututti myös tyttöä. Tyttö oli silminnähden hermostunut ja räpläsi puhelimensa kuorta ilman katsekontaktia huppu vedettynä pään yli. Kun mies kysyi mihin tyttö olisi menossa, hän vastasi menevänsä kuvaamaan metsää. Tällä välin poliisit olivat tutkimassa mökkimurtoa heskerintien päässä, johon syylliseksi paljastui myöhemmin Riinan seurassa ollut mies. Tämä tyttö oli näin ollen kävelemässä samaan suuntaan missä poliisit jo olivat.

Louhoksen työntekijä ajoi edellä kertomaan poliiseille havainnostaan mutta tyttö katosi ennen kuin virkavalta ehti takaisin louhokselle. Vastaukset tyttö, kamera ja huppari saattaisivat viitata siis tähän heskerintieltä karkuun lähteneeseen tyttöön. Kuka hän oli?
Lyhentelin lainausta. Jos tuo pitää paikkansa ja jos tyttö oli Riina, niin se kai voisi olla se syy miksi Jarvaa ei niin vahvasti epäillä Riinan katoamisesta. Jarvahan oli jo otettu kiinni tuohon mennessä, eli aamulla huoltoasemalta, jos en muista päiviä väärin. Vaikka ei olisikaan saatu varmistettua tyttöä Riinaksi, niin siitä voi olla vahva epäilys, että Riina se kuitenkin oli. On saattanut tuntomerkit sopia kohdalleen. Mutta Jarvaa ei tietenkään ole voitu sulkea poiskaan epäillystä, koska tytön henkilöllisyyttä ei ole saatu selvitettyä, vaikka todennäköisyydet sanoisi mitä.

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13511
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

KritikaL kirjoitti:
La Marras 14, 2020 7:31 pm
Toi Aavedatan setti on kyllä sellasta huuhaata ja huijausta, et toivottavasti porukka ei tosissaan usko noihin juttuihin. Ihan hirveetä, että on houkutellu omaisetkin tohon paskaan mukaan.
En ymmärrä tätä Aavedataa. Hyvä kun kohteessa kävivät, mutta moinen leikki "ottamalla jokin yhteys korkeimpiin voimiin" on silkkaa pilkkaa. Joku tuonpuoleiseksi tarkoitettu ääni rutisee keinotekoisesti taustalla, luoden myötähäpeää tuottavaa tunnelmaa.
- Toivottavasti eivät lähde tekemään muista kadonneista moista ivailua.

Kummastelen myös sitä, että tämän pila-ohjelman alussa kuvataan Loviisan kaupunkia ja tunnelmia siellä. Ollaan täysin ulkona jo siitä missä katoaminen tapahtui.
- Sama kuin Helsingin Kaivopuistossa tapahtuneen katoamisen kerronta aloitettaisiin kuvaamalla Malmin lentokentän kiitoradan päässä olevaa perämetsää ja todeta, että "keskellä Helsinkiä katosi..." ja että "tässä metsässä havahduttiin siihen, että Kaivopuistossa..."

Kartta googlemaps.
Kartta googlemaps.
Kartta_Itäiseltä_Uudeltamaalta.jpg (66.83 KiB) Katsottu 1598 kertaa
Vaaleanpunainen = ABC liikenneasema, josta puhutaan Loviisan ABC:nä, vaikka Loviisan kaupunkiin on matkaa noin 20 kilometriä.
Punainen = Alue missä Riina Mäkinen, tai häntä muistuttava henkilö viimeksi nähtiin
Sininen = Loviisan kaupungin keskus. Täältä Aavedata lähetti kuvaa sekä puhetta "täällä herättiin siihen tunnelmaan..."
Vihreä = Tesjoki. Paikka jossa Jarva ja mannekaverinsa rosvoilivat (ainakin) elo- syyskuussa 2015.
Violetti = Liljendal. Paikka jossa Jarva ja mannekaverinsa rosvoilivat (ainakin) elo- syyskuussa 2015.

Kartassa on merkittynä vt 6 ja vt 7. Ei enää pitäisi oleman epäselvää missä on Loviisa ja missä on Vanhakylän ABC.

Veneen ja trailerin Jarva oli varastanut tien 167 varrelta.
SuomenColumbo kirjoitti:
Ke Marras 18, 2020 12:30 am
Mun mielestä lähinnä olennaisin asia on se, että oliko sillä jo vankilaan tuomitulla miehellä lapiota mukana. Koska tuollaisen ruumiin piilottaminen johonkin maastoon on aikalaisen vaikeaa ilman teräslapion kaltaisia vehkeitä...

Että entäs jos se kävi jo siellä Loviisassa ostamassa ruumiin hautaamisvälineitä ?

Mutta tämä on se mielenkiintoisin kohta, että jos he olivat matkalla Kouvolasta - Helsinkiin, niin miksi he poikkesivatkin Loviisaan asti ? Kun Google Mapsin navigaattori ei Loviisaa sille reitille ehdota.

Että olisikohan ollut, niin että se murha olisi jo sattunut sillä matkalla ?
Nyt tässä sekoitetaan Loviisan kaupunki, sekä siihen vuonna 2010 liitetty Pernajan kunta sen verran voimakkaasti ja toistuvasti (kirotut kuntaliitokset), että yhä kuvitellaan Riina Mäkisen kadonneen Loviisan kaupungissa.
- No joo, pitää paikkansa, mutta kyseessä on entisen Pernajan (Pernå) kunnassa sijaitsevan Vanhakylän (Gammelby) kylä, joka sijaitsee Loviisaan ja edelleen Kotkaan jne johtavan vt 7:n (E18) varrella. Siitä hieman eteenpäin on Koskenkylä, josta erkanee vt 6 Kouvolan suuntaan.
- Missään ei ole mainittu, että Jarva ja Mäkinen kävivät Loviisan kaupungissa. Tarkoitan tällä kaupungin keskustaa.

Hautausvälineet on voinut ostaa vaikka Vanhakylän Tokmannilta. Tai varastaa jostain.

Loviisan ja mm. sen itäpuoli, Tesjoki sekä Ruotsinpyhtää tulevat esille Jani Jarvan rikoshistoriassa: Jarva - valkoinen neekeri kun on - oli käynyt yhdessä parin mustalaisen kanssa rosvoamassa Tesjoella (kylä entisessä Ruotsinpyhtään kunnassa, kuuluu nykyään Loviisaan) pienyrittäjän baarista erilaista tavaraa. Samanlaisia reissuja oli tehty myös vt6:n varrella sijaitsevassa Lapinjärven kunnassa, sekä Loviisan kuuluvasta (vsta 2010) Liljendalin kylässä (entinen kunta).
- Enemmän kiinnittäisin huomiota näihin katoamisen yhteydessä täysin sivuutettuihin Jarvan mustalaiskavereihin.

Oliko heistä apua kun Jarva "jäi jumiin" ja piti soittaa apua?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Touhupuntti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2020 11:21 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Touhupuntti »

Kliina kirjoitti:
To Marras 19, 2020 2:58 am
Aavedatan Jupe jakoi Facebook-päivityksessään omia saamiaan lisätietoja tapauksesta.

https://www.facebook.com/aavedata/posts ... 8637689966
Päivitystä Riinan tapaukseen.

Louhoksen työntekijä ajoi edellä kertomaan poliiseille havainnostaan mutta tyttö katosi ennen kuin virkavalta ehti takaisin louhokselle. Vastaukset tyttö, kamera ja huppari saattaisivat viitata siis tähän heskerintieltä karkuun lähteneeseen tyttöön. Kuka hän oli?
Louhoshavainto näpräsi puhelinta vaikka puhelin paloi autossa? Oliko riina? Vai joku muu?

Lainausta lyhennetty
-NILS-

Touhupuntti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2020 11:21 am

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Touhupuntti »

Puskaparkit - Google My Maps
2017-07-06 20:51:58. Aulanko. Ylläksen Maisematie P -paikka. 2017-07-16 20:58:51 ... Loviisan uimaranta. Sanelma proomu. Pääkannanniemi venesatama.

Googlesta hain sanoilla Google view Loviisa 2017 ja tuli tollainen linkki- linkistä en saa tällä mun päivityksellä ja vanhalla puhelimella auki, mut onko toi uimaranta lähellä? Siellä siis vissiin ollut joku Googlen puskaparkki

MUOKS väärä kuukausi 😅

MEG
Javier Pena
Viestit: 1877
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja MEG »

Aavedataa ei ehkä voi kusetuksesta syyttää koska tekijät ymmärtänevät ,ettei kukaan usko heidän tuottamassaan kohinassa Riinan henkimaailmasta käsin puhuvan. Ehkä jotkut heidän tekeleensä nähneet kiinnostuvat aidosti Riinan katoamisesta. Silloin pitäisi vaivautua ottamaan selkoa. Vaikeutena kyllä massiivisen kirjoitusmassan sisältämä turha ja harhaanjohtava kuona.

Catdog
Nikke Knakkertton
Viestit: 168
Liittynyt: Ma Syys 30, 2019 3:48 pm

Re: 19-vuotias Riina Mäkinen katosi Loviisassa 5/2017

Viesti Kirjoittaja Catdog »

Touhupuntti kirjoitti:
To Marras 19, 2020 9:56 pm

Louhoshavainto näpräsi puhelinta vaikka puhelin paloi autossa? Oliko riina? Vai joku muu?
Riinalla muu kuin oma puhelin kädessä, pre paid -liittymä..?

Vastaa Viestiin