73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostarista

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Terra
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

Rousku kirjoitti:
parku kirjoitti:Niin kauan kuin Irmelin nopea matkan taittaminen ei selviä, niin kauan tästä palapelistä puuttuu pala.
Selviää luontevimmin ottamalla huomioon ihmisten epätäydellinen muisti, huomiokyky, ajan ja paikankin arviointikyky. Ja vielä lisäksi uskomaton kyky ymmärtää väärin, mitä joku toinen sanoi, etenkin jos se toinen raportoi kolmannen sanomisia.
Tuskin kukaan on nunnan nähdessään kelloa katsonut, jotta voi raportoida, milloin tarkkaan ottaen näki. Sanoo nähneensä Arhinmäellä siinä kahdeksan maissa, vaikka olisi nähnyt jo puoli kahdeksalta, mutta kuulija olettaa että se oli tasan kahdeksalta ja ulkopaikkakuntalaisena määrittää etäisyyden siihen paikkaan, missä kartassa lukee Arhinmäki, vaikka paikkakuntalaisten puheessa sillä tarkoitettaisiin laajempaa aluetta. Ja kun poliisin kanssa monta päivää myöhemmin käydään sitä havaintopaikkaa tarkastamassa, niin alkuperäinen havannoija muistaa vähän väärin jo.
En nyt väitä että tasan noin olisi käynyt, mutta jotakin tuontapaista uskon selitykseksi.
Tässä ko. tapauksessa rajaa aikaa havainnoijan tekemät fb -päivitykset. Tuskinpa teki niitä autoa ajaessaan. Oli Heinäveden lehden fb -sivuilta linkkien jakamista 19.30 - 20 välillä ja sitten kuvien lataamista n. 21.15. Johonkin näiden aikojen väliin sen havainnon on pitänyt sattua, jos ylipäätään havainto oli siltä illalta. Havainnoja itse asuu 5,5 km etäisyydellä LIntulasta. Havaintopaikasta reitistä riippuen n. 9 km (Patoontien kautta) - 11 km (Palokin kosken kautta). Sen käsityksen lehdistä sai, että oli tulossa Arhinmäeltä päin, mutta että oliko menossa kotiinsa vai minnekä, niin sitä ei kerrottu. Ja ylipäätään oliko lähtenyt kotoaan ajelemaan tuonne Honkasalontien varsille tuolloin illan aikana vai oliko ollut jo siellä päin pidempään alkuillasta ja tulossa Juojärven rannoilta kotiinsa päin. Kun katselee Heinäveden lehden naamakirjaa, niin havaitsee, että havainnoija on jakanut linkkejä tuoreimmasta päästä ja jatkanut saman aiheen linkkien jakamista vielä seuraavana päivänä. Ikään kuin jokin katkos tullut välille. Itselle ainakin selatessa hypähti tuo Palokin palon päivityskin noita lehden päivityksiä rullatessa alaspäin. Pelkkää spekua, mutta voisi hyvin kuvitella, että tuli tuo päivitys tuosta palosta ja halusi lähteä sitä katsomaan ja jatkaa sitten linkkien jakamista myöhemmin.
Irene Huss kirjoitti:Olisikohan mahdollista, että nunna olisi bongannut jostain vaikkapa hylätyn polkupyörän rämän ja polkenut menemään sillä tuon matkan? Mankeli mennyt rikki ja nunna hylännyt sen johonkin.
Tuskinpa. Ei siellä maaseudulla ole ajokuntoisia vanhoja hylättyjä polkupyöriä teiden varsilla sillä lailla kuin on taajamissa ja kaupungeissa.
Honkasalontie on hiekkatie ja kiviä siinäkin ihan samalla tavalla kuin metsäautoteilläkin. Että ei se jalankulkeminen niin nopsaa ole kuin päällystetyillä teillä. Tuo 5-6 km taittaminen niin nopsaan on mysteeri. Lintulassa nunnien päiväohjelma loppuu iltapalvelukseen ja -teehetkeen noin klo 19 aikaan. Että siitä sitten vaatteiden vaihdot popliinitakkiin ja meno palopaikalle, niin eipä siinä juuri paljoa ennen klo 20 olla palopaikalla.

Terra
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

Löysin yhden ainoan maininnan kengistä. Tässä ILn artikkelissa kerrotaan mahdollisesti kevyistä kengistä. Maalla, jos vähänkin on ajatusta mennä metsään, tienvarsien ojiin, multapelloille etc., niin ei matkalle lähdetä kevyissä kengissä. Kumpparit ovat vakiovarusteena metsissä ja pelloilla liikuttaessa. Jos ja kun todella oli kevyet kengät, niin eipä ole ainakaan suunnitelmissa ollut mennä metsään saniaisille, marjapaikoille, sienipaikoille.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017071 ... 8_u0.shtml

Kadonnut on yli 164cm pitkä, mutta kulkee kumarassa. Hän on erittäin laiha ja pukeutunut sini-harmaaseen popliinitakkiin. Päässään hänellä on kirjava huivi, sekä jaloissaan hänellä on mahdollisesti kevyet kengät.

parku
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Touko 02, 2015 11:29 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja parku »

Tiistai-iltaisin luostarissa on ollut klo 20.30 akatistos Jumalansynnyttäjälle hautausmaan tsasounassa. Ilmeisesti Irmelin ei tässä tapahtumassa ole tarvinnut olla mukana, koska silloinhan Irmelin puuttuminen olisi huomattu heti.

Vaikka aikajanaa venyttäisi siten, että Irmeli olisi lähtenyt edellisen jumalanpalveluksen jälkeen (En tiedä, kauanko kestää. Tunnin?) noin 19.15 käppäilemään palopaikalle, olisi ollut siellä klo 19.30 maissa. Jos hän olisi katsellut jälkisammutuksia sen kymmenisen minsaa ja lähtenyt siitä jatkamaan matkaa, niin aika voisi olla noin 19.40. Tällöin havaintojen väliaika olisi noin 40-45 minuuttia. Aika ei siltikään mun mielestä riitä siihen, että iäkäs ihminen niin reippaasti kulkisi sen reilu 5 kilsaa.

(Jos nyt kuitenkin ajatellaan, että Irmeli olisi kävellen tuonne asti ehtinyt, niin ei olisi ehtinyt siitä ainakaan pidemmälle. Jolloin todennäköisesti silminnäkijä näki hänen kulkevan Honkasalontietä pois päin luostarista.)
On olemassa sellainen asia kuin kohtalo.

Simpsa
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 1:53 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Simpsa »

Kirjoitin tänään Suomi24:ään tällaisen olettelun, kun ajattelin että se on on liian sinisilmäinen tänne sivustolle :wink::

"Mitä aattelen tapahtuneen: nunna pyysi luvan vain tulipaloa katsomaan, jalassa oli kevyet kengät, marjasteli ja liikkui yleensä vain luostarin läheisyydessä. Siis hyvin poikkeuksellista että nähtiin 6 km päässä. Tulipalopaikalla nunnalle tapahtui jotain: sairauskohtaus, paniikkireaktio tms. minkä takia hän lähti kävelemään. Tuo viimeisen havainnon tehnyt naapurikyläläinen autoili Honkasalon suunnalla, tuli nunnaa vastaan tienhaarassa 5-6 km päässä ja yllättyi mitä nunna siellä asti harhailee. Moikkasivat, päällisin puolin nunna näytti olevan kunnossa. Autoilija ei pysähtynyt eikä puuttunut asiaan.
Seuraavana aamuna naapurikyläläinen meni luostarin ristisaattoon ja kuuli heti että tuttu nunna on kadonnut. Iski shokki: miksi hän ei pysähtynyt, kysynyt vointia, tarjonnut kyytiä luostarille. Jos hän kertoisi nähneensä nunnan niin kaukana korvessa häntä ehkä syyteltäisiin ja epäiltäisiin. Hän vatvoo asiaa ja kertoo sen iltapäivällä poliisille, etsinnät siirretään kaemmas Honkasaloon päin.

Loppuviikosta suuretsinnät päätetään tuloksettomina, nunnaa ei ole löytynyt. Naapurikyläläistä haastatellaan iltapäivälehteen ja hän ilmaisee havaintopaikan ja ajan ympäripyöreästi, jotta syntyisi vaikutelma, että ehkä näki nunnan hieman lähempänä luostaria ja aiemmin, jotta olisi olisi ymmärrettävämpää ettei hän puuttunut asiaan. Myös poliisi joutuu etsintöjen loppuvaiheessa varmistamaan havaintipaikan, jolloin ilmenee että se on hieman kauempana koillisessa kuin havaitsija aiemmin antoi ymmärtää. Etsintöjä on kuitenkin jo tehty laajoilla alueilla eikä tarkennuksella ole käytännön merkitystä suuntaan tai toiseen."

Siihen tuli tällainen kommentti:

"Miks_sotketaan
8.8.2017 14:43
Tuo havainto ilmoitettiin poliisille vasta ristisaattopäivän iltana siinä vaiheessa, kun sen päivän etsintöjä oltiin lopettelemassa eli tosi myöhään illalla. Ei siis iltapäivällä, jolloin etsinnät oli vielä käynnissä.
Ja ensimmäiset uutisoinnit oli, että mökkiläiset olivat tehneet havainnon Honkasalontieltä myöhään tiistai-iltana. Iltakahdeksan eikä edes iltayhdeksän ole vielä mitään iltamyöhää. Sanoisin, että klo 22-23 olisi vata iltamyöhää."

Vastasin hänelle:
"Tuo kirjoitukseni oli ihan olettelua ja omaa tulkintaa. En tiennyt että havainnosta ilmoitettiin vasta myöhään illalla, luulin että etsinnät siirrettiin jo keskiviikkoiltana kauemmas. Siinä menetettiin mahdollisesti elintärkeää aikaa.
Onko noista mökkiläisistä mitään enempää tietoa? Jos ne viimeiset havaitsijat ovatkin he eikä naapurikyläläinen. Ja jos mökkiläiset havaitsivat nunnan 6 km päässä vaikka klo 21.30-22 niin siinä ajassa hän olisi varmaan ehtinyt sinne asti, jos olisi lähtenyt palopaikalta klo 20."

Kiinnostavaa on tuo aika-asia, ja ovatko "mökkiläisten" ja poliisin vahvistama havainto sama asia.

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja ktaina »

En ihmettele että ois vaikka sotkettu..viranomaiset ovat voineet kertoa oikein mutta "se"toimittajahan sen kirjoittaa..ei oo eka kerta ku sotketaan.

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8560
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Vastoin yleisiä tietoja, en usko nunnan olleen kevytkenkäinen, mutta se ei sulje pois mahdollista rakkaussuhdetta. Olisi hyvin surullista kuulla jonkun eksyneen elämässään kokematta miehistä rakkautta, pakokauhu voi iskeä vähemmästäkin?


parku
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Touko 02, 2015 11:29 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja parku »

En yhtään ihmettele, että asioissa sekoilee toimittajatkin. Poliisin sivuilla tiedote Irmelin katoamisesta on virheellinen. Tiedotteessa puhutaan Honkaniementiestä, joka on kolmisenkymmentä kilsaa vikaan HonkaSALONtiestä. Laitoin palautetta asiasta jo viikonloppuna, mutta vielä virhettä ei ole korjattu.

Liitteenä pitäisi näkyä kuvakaappaus virheellisesti kirjoitetusta tiedotteesta.
Liitteet
poliisin tiedote nunnasta.jpg
poliisin tiedote nunnasta.jpg (165.15 KiB) Katsottu 3852 kertaa
On olemassa sellainen asia kuin kohtalo.

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

On Anoi Kaa kirjoitti:Vastoin yleisiä tietoja, en usko nunnan olleen kevytkenkäinen, mutta se ei sulje pois mahdollista rakkaussuhdetta. Olisi hyvin surullista kuulla jonkun eksyneen elämässään kokematta miehistä rakkautta, pakokauhu voi iskeä vähemmästäkin?
Nunnius ei näyttele tässä katoamistapauksessa yhtään minkäänlaista roolia. Ei ole kysymyksessä mikään elokuvien roomalaiskatolinen luostari, vaan lähinnä maatila ja pienimutoinen tuotantolaitos Suomen maaseudulla, jossa nunnat ovat tavallisia suomalaisnaisia, monet alunperin ihan luterilaisia, jotka ovat vaihtaneet ortodokseiksi. Joillakin on ollut aviomies ja lapsetkin, mutta ovat eron tai leskeyden jälkeen muuttaneet luostariin. Kadonnut on siis ihan tavallinen ikääntynyt nainen, joka on tuupertunut metsään.

Simpsa
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 1:53 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Simpsa »

Hesarissa oli tänään juttu poliisietsintöjen tilanteesta:

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005318545.html

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Elikkä puhelinta ei ole ollut ja nähty edelleen 5km päästä. Otti silmään tuo uudet etsinnät kun lehdet ovat pudonneet puista..
Ei luulis helpottavan ainakaan maastoetsintöjä vai onko tarkoitus etsiä ylhäältä..

Berenices
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Su Tammi 13, 2013 1:14 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Berenices »

Jutussa luki, että lentoetsintöjä ei voida tehdä ennen kuin lehdet ovat pudonneet puista. Myös heinäkasvuston lakoontuminen auttaa asiaa.

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Berenices kirjoitti:Jutussa luki, että lentoetsintöjä ei voida tehdä ennen kuin lehdet ovat pudonneet puista. Myös heinäkasvuston lakoontuminen auttaa asiaa.
:oops: Aivan huonosti luin...

Coachman
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Su Huhti 30, 2017 6:20 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Coachman »

Luulisi näillä keleillä kalmon haisevan aika voimakkaasti,jos on maastoon menehtynyt.Onkohan kunnolista koiraa ollu haistelemassa.

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2143
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005319848.html

Lintulan nunna Elisabet jo neljä viikkoa kateissa – poliisi etsinnöistä: ”Odotamme, että heinä lakoaa”

Poliisi jatkaa etsintöjä partiokoirilla työvuorojen ohessa ja mahdollisia vihjeitä tarkistamalla.
Poliisi vahvistaa IS:lle, että Lintulasta heinäkuussa kadonnut nunna Elisabet, siviilinimeltään Irmeli Vuolle, joka tuli luostariin jo vuonna 1964, on yhä kateissa.

Etsinnät alkoivat keskiviikkoaamuna 12.7. sen jälkeen, kun luostari noin kello yhdeksän aikaan teki nunna Elisabetista katoamisilmoituksen.

Lintulan luostarin pitkäaikaisinta asukasta on etsitty kymmenien neliökilometrien alueelta.

Ilta-Sanomat kysyi Itä-Suomen poliisilta, onko Lintulan luostarista Heinävedeltä, Etelä-Savosta kadonneen nunnan etsinnöissä edistytty.

– Häntä ei ole löydetty. Poliisi jatkaa etsintöjä partiokoirilla työvuorojen ohessa ja mahdollisia vihjeitä tarkistamalla, rikoskomisario Harri Hauhia Varkauden poliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Miten tutkintaa jatketaan nyt?

– Nyt odotamme, että lehti putoaa puista ja että heinä lakoaa, niin sitten suunnittelemme poliisikoirille jälleen uuden etsintätapahtuman, ellei kadonnutta sitä ennen löydy. Tässä välissä vapaaehtoiset etsivät aluetta omatoimisesti omalla ajallaan, poliisivetoisia operaatioita ei nyt ole meneillään, Hauhia sanoo.

Ei lähtenyt autolla

Maastoetsintä on ollut poliisin ykköstehtävä nunnan paikantamisessa. Itä-Suomen poliisi kertoi heinäkuun lopussa, että se ei pidä mahdollisena sitä, että nunna olisi kadonnut nousemalla auton kyytiin.

IS kertoi aiemmin katoamispaikan läheisyydestä löytyneestä mustasta kynttilälyhdystä, jonka alkuperästä poliisi pyysi vihjeitä. Lyhdyn tarina on yhä arvoitus.

Petri Turunen
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Terra
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

Poliisin toimet tukeutuvat, että nunna kadonnut omia aikojaan. Kuitenkin olisi hyvä tsekata koirilla lähistön ne lammet, joille pääsee autolla korpi- ja metsäautoteitä myöten. Ei kait tuo niin suuri homma olisi vai. Ja entä vapepan koirapartioilla etsinnän jatkaminen?

Vastaa Viestiin