Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Konsta_Aapeli
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Elo 12, 2014 1:19 pm

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Konsta_Aapeli »

Ehkä se on sittenkin niin, että tämä Hellun kuulema kommentti "ei onnistunut tällä kertaa" saattaa viitata siihen, että tekijä onkin eri ja koska aikanaan Lukkarisen tapaus oli arvatenkin pitkään "kuuma" aihe paikkakunnalla, niin joku, joka suunnitteli surmaa päätti uhrin viedä tänne "hiekkakuopille" koska väin "ääliö" sanoisi "ei onnistunut tällä kertaa", jos kerran on sarjamurhaaja eli se oli sittenkin ehkä hämäystä? Haantien korukin, joka löytyi samalta alueelta on todennäköisesti tuotu jälkikäteen. Kenties tekijöitä voi olla 2 tai jopa 3. Kuitenkin paikka tuli tutuksi kun Lukkarinen löytyi sieltä ja tekijää ei saatu kiinni, niin sen piikkiin menee tietysti muutkin?

OscM
Poliisikoira Rex
Viestit: 253
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja OscM »

Mietin pystyisikö jotenkin päättelemään, olisiko laukku Hyvinkään ravintolassa a)jäänyt uhrilta b) ns. ulkopuolinen, ei tuttu, (sarja)murhaaja tuonut myöhemmin hämäykseksi - miksi- johdattaakseen jäljet pois Järvenpäästä, jossa siis siinä tapauksessa liikkuu paljon/asuu
c) uhrin lähipiiriin kuulunut tuonut jälkeenpäin johdattaakseen myöskin jäljet pois Järvenpäästä, jossa sinä iltana liikkui.

Aiemmin esitettyjä argumentteja: käsilaukku yleensä kai naisille (vanhemmille, tai siis sinä aikana) niin olennainen mukana kulkija, ettei sitä puolitajuttomanakaan unohda. Tai ketjupolttaja tupakoita, kuten Haantiestä todettu. Eikä baarista ilman laukkua heitetään ulos.(?) Laukun löytyminen jotenkin hyvin outoa, en osaa oikein täsmentää miksi...vähemmän outoa olisi ollut, ettei mitään olisi löytynyt. Siinä mielessä erikoista, ettei ns. Haantien miesystävää kai liiemmin epäilty, koska kai juuri hänellä olisi syytä antaa vaikutelma siitä, että naisystävä vietti illan aivan toisella paikkakunnallakin kuin hän.


Kun Haantie ilmeisesti on kadonnut parisuhderiidan jälkeen, luulisi, että tämä on otettu huomioon, ja toiv mahdollisuus suljettu pois? Silloin sen /niiden todisteiden jotka katoamisesta tekee todennäköisen murhan, ja luultavimmin ulkopuolisen tekijän tekemän(?) täytyy kyllä olla aika hyvät.

Jos taas tekijä ei aivan lähipiiriin kuulunut, mutta silti hänellä olisi ollut tarve viedä epäilyt pois Järvenpäästä, täytyy hänen mielestäni olla sellainen, jonka Haantien jollain tapaa tiedettiin Järvenpäästä tuntevan.

Mielestäni julkisuudessa on sanottu vain, että "tapauksia yhdistää juuri hiekkakuoppa", muttei olla kerrottu onko löydetty joku esine, tai onko se nimenomaan koru. Jos se olisi jokin esine, voisiko silloin pikemminkin ajatella, että siinä murhaaja on tehnyt virheen, että se on pudonnut vahingossa. Eikä ole hämäys. Oli sitten tuntematon uhrille tai tuttu. Koska jos ruumista ei ole löytynyt, silloin tuo murhaaja/tuolla kertaa ei ole halunnut, että hiekkakuoppaan viittaisi mikään? Jos kerran laukku oli, teorian mukaan, viety Hyvinkäälle.
Ehkä jotenkin liian työlästä viedä laukku Hyvinkäälle, koru tai mikä ikinä Hikiälle ja ruumis ties minne?

Silloin, edelleen teorian mukaan, tekijä ei ole halunnut että näitä kahta, murhaa ja katoamista yhdistetään toisiinsa. Miksei? Eikö telkassa sarjamurhaajat aina halua niin... Ehkä juuri siksi, että tekijä on pelännyt tarjoavansa liikaa informaatiota, tai jotain risteyskohtia, eli on tuntenut molemmat uhrit jollain tapaa. Ehkä tavalla, jota on tänä pvänä vaikeaa enää jäljittää.

Paikalla käyneiden kirjoittajien mukaan hiekkakuopat toisaalta niin valtavan laajat, että ruumis on saattanut jäädä löytymättä. Mutta mahtoikohan Lukkarisen murhaaja tosiaan jättää ruumiin tarkoituksella "näytöksenomaisesti" esille? Vaiko ei, sekin jää vähän epäselväksi, kuinka vilkkaasti liikennöity kuoppa on kyseessä, vai oliko "kotiin palaava metsuri" joku sattuma.

Eli samaa mieltä siitä, että tekijä ei välttämättä sama näissä. Hellu saattaa johtaa vielä enemmän metsään siitä millainen tekijä on tai miltä näyttää.

Kaiken läpi kahlaamani Minfo-aineiston jälkeen loppuvaikutelma on myös se (korjatkaa, jos erehdyn), että 90-luvun alussa tästä katoamisesta ja aiemmasta murhasta ei lehdissä kohuttu läheskään yhtä paljon kuin vuosia myöhemmin, ns. sarjamurhaajateorian esilletuomisen jälkeen, jolloin vasta ensi kertaa käsittääkseni tuotiin ns. Hellun tapaus julkisuuteen. Ei siis synny sellaista vaikutelmaa että niihin aikoihin kaikki alueella olisivat pelänneet hullua hiekkakuoppamurhaajaa. Kaverini asui tuolloin alueella ja oli teini-ikäinen, joutuen ajokortittomana pyytämään tutuilta ja puolitutuilta kyytejä, liftaamaankin, eikä käsittääkseni ollut lainkaan huolissaan.

Oliko siis ehkä niin, että koko ajatus "kyytiin houkuttelijasta" tekijän profiilina syntyi vasta paljon myöhemmin. Järvenpään keskustastakin (sikäli kun joku "keskusta" on?) keskellä päivää, tarkoitan nyt siis Lukkarista, luulisi olevan todennäköisempää esim. kävellä jonkun, ehkä jopa tutun, kämpille, tai soittaa puhelinkopista ja pyytää hakemaan.

Mariangel
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: Ma Marras 03, 2008 2:00 am

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Mariangel »

Vielä nykypäivänäkin saattaa käydä niin, että baarista heitetään ulos nainen väärin perustein. Ja joo, kyllä se kassi nyt vaan kuuluu kaiken ikäisten naispuolisten ns. varustukseen. Siellä on kaikkea tärkeää :) Saattoihan tuossa käydä niinkin, että Haantie oli unohtanut laukkunsa vaikkapa vc:hen, ja sitten käyttäytynyt ulosheittämisen arvoisesti.

Avatar
Tabula Rasa
Poliisikoira Rex
Viestit: 277
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

Illan Rikospaikassa tänään 5.4. aiheena mm. hiekkakuoppasurma. Muistakaa katsoa!
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe

Trina
Harjunpää
Viestit: 291
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Trina »

Mä muistan 90-luvulta tapauksen kun kuljin yhdeltä työllisyystoimenpide-kurssilta Jäkestä Keravalle. Juuri kahden surmattujen profiiliin kuuluvan naisen kanssa. Molemmat olivat kovia tenuttamaan, mutta kurssin aikaan osasivat olla suht koht selvin päin. Siksi viitsinkin kulkea heidän seurassaan nuo koulumatkat.
Siinä aseman tienoilla oli aivan järkky äijä parkkeerannut autonsa.

Oli tuulinen päivä ja jostain leijui joku pieni roska jälkeemme. Tää äijä sai ihan mielettömät kilarit siitä ja ajatteli että jompikumpi seuralaisistani olisi tiputtanut roskan. Itte vittuunnuin täysin, koska tajusin että kyse oli vain seuralaisteni habituksesta kiinni ja näytin äijälle keskaria. Se äijä oli siis aivan raivona ja keskusteltiikin junassa siitä että mikä vitun toripoliisi toikin oli olevinaan.Mulla on vaan ongelma etten muista auton merkkiä enkä elävästi äijääkään. Ainoastaan sen punaiset rystyset puristamassa auton rattia kun oli niin helvetin vihainen.
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!

hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2152
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/22a5 ... cf2905bb96

Kuka kyyditsi naisia?

Poliisi on saanut uusia vihjeitä Hausjärven hiekkakuoppasurmista, joihin liittyy epäily sarjamurhaajasta.

Tänään klo 19:50

Japanilaisvalmisteisen auton takapenkillä oli lasten turvaistuin. Se herätti luottamusta: ehkä ratin takana oli perheenisä, joka oli viattomalla ilta-ajelulla.

Siksi 39-vuotias Hellu ei epäröinyt, kun Järvenpään juna-asemalla tämä mies tuli hänen luokseen ja tarjosi kyytiä. Matka Riihimäelle olisi paljon miellyttävämpi henkilöauton pehmeillä penkeillä kuin kolisevassa lähijunassa.

Lasten turvaistuimen omistavan miehen kyytiin voisi varmasti mennä turvallisin mielin.

Oli marraskuu 1990 ja kuukausi perinteiseen tapaan kylmä ja synkkä. Hellu, oikealta nimeltään Helena Meriläinen, oli upottanut päänsä virkattuun myssyyn. Mukavan lämmin päähine saattoi pelastaa hänen henkensä myöhemmin illalla.

Kävi nimittäin niin, että automatkan aikana tavalliselta perheenisältä vaikuttanut mies alkoi tarjota Hellulle vahvoja alkoholijuomia ja lääkkeitä. Ne menivät päähän nopeasti – ohikiitävistä kilometreistä tuli mustaa mössöä.

Yhtäkkiä Hellu huomasi, että nyt ei olla Riihimäellä. Ympärillä oli vain autiota hiekkakuoppaa.

Hellu nousi ulos autosta, raitis ilma tekisi hyvää.

Kaikki tapahtui nopeasti. Hellua alettiin pahoinpidellä törkeästi. Teräaseen iskut osuivat pahimpaan paikkaan eli päähän. Hellun onneksi virkattu myssy vaimensi pahimmat iskut, ja hän pääsi pakenemaan. Kun Hellu juoksi henkensä edestä, hän kuuli miehen sanat:

– Eipä onnistunut tällä kertaa.

Hellu oli mahdollisesti kohdannut rikollisista pahimman: sarjamurhaajan.

Järkyttävä löytö

18. huhtikuuta vuonna 1991 kevät teki tuloaan vauhdilla. Ilmassa oli odotuksen aikaa: lintujen kuuli jo laulavan, jäinen kohme muuttuisi pian vedeksi.

Paikallisella työmiehellä oli syytä hymyyn, sillä työpäivä oli pulkassa ja edessä vapaa ilta.

Kun kotia kohti matkannut mies saapui Hausjärven Hikiän hiekkakuopalle, hän kohtasi elämänsä järkyttävimmän näyn: metsässä makasi raa’asti teräaseella surmatun naisen ruumis. Ruumis oli jätetty vain muutaman kymmenen metrin päähän tiestä. Tarkka paikka oli 15 kilometriä Hyvinkäältä.

Kuollut oli vain 28-vuotias Tuula Lukkarinen. Hänet oli surmattu brutaalisti.

Lukkarinen oli iloinen ja eläinrakas ihminen, kotoisin Tuusulasta. 17. huhtikuuta eli edellisenä aamuna hän oli poistunut kotoaan Kellokosken psykiatrisesta sairaalasta. Hän oli saanut luvan poistumiseen, sillä hänen oli tarkoitus matkustaa Tuusulaan sopimaan 9-vuotiaaseen poikaansa liittyviä asioita.

Myöhemmin selvisi, että Lukkarinen oli nähty heti aamuyhdeksältä Alkon edessä. Hän odotti sen aukeamista.

Mitä Lukkariselle tapahtui sen jälkeen? Keskusrikospoliisi uskoo, että hänet surmattiin muualla, minkä jälkeen ruumis kuljetettiin autolla hiekkakuopalle.

Tuo hiekkakuoppa oli sama, jossa Hellu oli joutua lastenistuinta kuljettaneen miehen uhriksi.

2a129c605cb073d8771bce38333c77ec0c7a0285dc9e48c1b202f8b2a66847fa.jpg
2a129c605cb073d8771bce38333c77ec0c7a0285dc9e48c1b202f8b2a66847fa.jpg (57.33 KiB) Katsottu 1606 kertaa
Tuula Lukkarinen surmattiin erittäin raa’asti. [IL-ARKISTO]


Kohtalo on mysteeri

On kolmaskin nainen, jonka lopullisen kohtalon epäillään liittyvän Hausjärven hiekkakuopille. Hän on Maarit Haantie.

40-vuotias Haantie oli ollut viettämässä hauskaa iltaa Järvenpäässä elokuussa 1993. Hän oli seurueessa, jonka suuntana oli ravintola Zapata. Haantie ei kuitenkaan päässyt sisään. Kello oli tässä vaiheessa noin 21.

Ikävän keskeytyksen hauskaan iltaan saanut nainen yritti sisään Zapataan vielä iltakymmeneltä, jolloin hän joutui sanaharkkaan ovimiehen kanssa. Tämän jälkeen Maarit Haantiestä ei ole varmoja havaintoja. Hänen tyttärensä kertoi Ylen Kadonneet-ohjelmassa huolestuneensa äidistään, kun tämä ei saapunut hoitamaan lapsenlastaan.

Lastenlapsista huolehtiminen oli tehtävä, jota mummon rooliin vakavasti suhtautunut Haantie ei koskaan laiminlyönyt.

Omaisille jäi ikuinen epätietoisuus. Haantien ruumista ei ole koskaan löydetty, mutta hänen käsilaukkunsa löytyi myöhemmin ravintolasta Hyvinkäältä. Poliisi uskoo, että hän on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Haantien ruumista on etsitty Hausjärven hiekkakuopilta. Niiltä samoilta, josta Tuula Lukkarisen ruumis löytyi ja jossa Hellu oli menettää henkensä. Hyvinkäältä, josta Haantien käsilaukku löytyi, on autolla Hausjärvelle alle 30 kilometriä.

Myöhemmin selvisi, että on neljäskin nainen, joka voi liittyä tapauksiin. Rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista kertoi keväällä 2017 MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa, että vuonna 1989 eräs 30-vuotias nainen oli tulossa ravintolasta päihtyneenä.

– Paikalle saapunut mies oli tarjonnut naiselle kyytiä, ja kyydin aikana mies oli vielä tarjonnut alkoholia sekä pillereitä. Matka päättyi lopulta metsäalueelle, Töyräs kertoi ohjelmassa.

Olivatko nämä kaikki neljä naista saman miehen uhreja? Onko mahdollista, että heitä on vielä enemmän?

304ca5c750a2a951026a7f6973c5bfe4044ab5bd90903d7b53d4aab6f3978562.jpeg
304ca5c750a2a951026a7f6973c5bfe4044ab5bd90903d7b53d4aab6f3978562.jpeg (54.63 KiB) Katsottu 1606 kertaa
Maarit Haantien ruumista ei ole löydetty. [IL-ARKISTO]

Tilanne nyt

Iltalehti kysyi rikoskomisario Töyräkseltä, missä tutkinnan kanssa tällä hetkellä mennään. Asiaa ei missään nimessä ole unohdettu.

– Tilanne on se, että yksi ihminen on selkeästi surmattu ja yhden ihmisen ruumis on kateissa. Asia otetaan työlistalle aina, kun siitä tulee vihjeitä, Töyräs sanoo.

– Jos vihjeet ovat vähänkin konkreettisen realistisia, niin ilman muuta niitä tarkistetaan.

Vihjeitä tulee edelleen, ja niitä on tullut myös viime aikoina. Töyräs kertoo, että yksi aiheutti toimenpiteitä aivan hiljattain: KRP on tehnyt kuluneen kesän ja syksyn aikana muun muassa maastoetsintöjä.

Töyräs korostaa, että kaikki asiaan liittyvät tiedot ovat tarpeellisia ja poliisi haluaa ne kuulla. Vihjeet voi lähettää osoitteeseen [email protected].

– Monta kertaa rikosjuttu, on se sitten vanhempi tai tuoreempi, saattaa ratketa ihan pieneenkin vihjeeseen, muistijälkeen tai tiedonsiruun. Ainakin se saattaa johtaa tutkintaa oikeille jäljille tai eteenpäin, Töyräs sanoo.

– Jos on kaksi vaihtoehtoa, otanko yhteyttä vai en, niin se on pieni vaiva sekä ilmoittajalle että poliisille, että asiasta ilmoittaa. KRP ottaa kaikki vihjeet vastaan ja käy ne kaikki läpi.


Kuva
Poliisi on saanut Hausjärven hiekkakuoppasurmiin liittyen uusia vihjeitä ja kehottaa kaikkia asiasta vähänkään tietäviä olemaan yhteydessä. [Pressikuva FI / Jani Hakala]


Kuka hän on?

Julkisuudessa tapauksista on puhuttu Hausjärven hiekkakuoppasurmina ja tekijästä Järvenpään sarjamurhaajana. Ensimmäisestä, MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa mainitusta kyydityksestä tuli tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

Poliisi on kertonut aiemmin julkisuuteen joitain arvioita tekijän profiilista. Tekijä arvioitiin 30–40-vuotiaaksi sulkeutuneeksi mieheksi, jolla oli ongelmia normaaleissa naissuhteissa. Epäiltiin jopa, että mies tuntisi vastenmielisyyttä naisia kohtaan.

Mikäli mies on elossa, hän on nyt 60–70-vuotias.

Poliisi on myös arvioinut, että miehen paikallistuntemus Hyvinkään, Riihimäen ja Järvenpään alueilta on hyvä.

Yksi poliisin antama arvio on mieleenpainuvan karmiva: sen mukaan tekijä tuntee erityisen hyvin ihmisen tai suuren eläimen anatomian. Tämä on päätelty tavasta, jolla Tuula Lukkarinen surmattiin.

– Varsinkin Tuula Lukkarisen surmatapa viittaa siihen, että on perusteltua syytä epäillä tekijän tunteneen ihmisen anatomiaa. Surmatapa oli poikkeuksellisen raaka, rikosylikonstaapeli Jorma Hautala keskusrikospoliisista sanoi Iltalehdelle vuonna 2008.

Sekä Lukkarisen että Maarit Haantien viimeiset elonmerkit jäävät Järvenpäähän. Sieltä myös Hellu nousi henkilöauton kyytiin. Heillä kaikilla oli ruskeat hiukset.

Saavatko he koskaan oikeutta? Onko jollain se ratkaiseva muistijälki tai tiedonsiru, joka ratkaisisi 30 vuoden piinan?

ccf57bec5ce9a954049842ce42bf5448ee796cb183de157b26b937669e03017d.jpg
ccf57bec5ce9a954049842ce42bf5448ee796cb183de157b26b937669e03017d.jpg (97.04 KiB) Katsottu 1606 kertaa
Hausjärven hiekkakuopan seutu kätkee monta kohtalokasta kysymystä. [JYRKI VESA]

Kolmen kuvan kokoa kohtuullsiettu
-NILS-
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Wolff
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Su Elo 23, 2020 11:36 am

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Wolff »

Minulle on jäänyt mieleeni keskustelu joika käytiin tauolla työpaikalla. Siinä olivat minä minua 70 luvulla kuskannut mies pari naista ainakin ja yksi mies joka alkoi kertoa miksi ei kannata mennä zapataan, siittä jutut menivät lukkariseen ja keskustelijat ihmettelivät sitä ettei tekijä jättänyt lainkaan johtolankoja.heidän keskusteluaan kuuntelivat minä ja minua kuskannut mies. mies tapansa mukaan seisoskeli. kesken toisten ihmettelyä johtolankojen puutteesta mies tiuskaisi näille keskustelijoille vihaisena että jättipäs se...niin mitä jätti ja kuka jätti mutta tämä keskustelu on oikeasti käyty..kyllä..muistan keskusteluun osallisujien nimet ja tarkemminkin miksi keskustelu zapatasta aloitettiin..Miksi minua kuskannut mies suutahti ja sanoi nuo sanat: Jättipäs se...tarkoittaen sitä johtolankaa.............

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 820
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Jätti sen narunpätkän.

Wolff
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: Su Elo 23, 2020 11:36 am

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Wolff »

tj_eme kirjoitti:
Ke Marras 04, 2020 10:42 am
Jätti sen narunpätkän.
Jeps. Samaa olen itsekkin ajatellut ja siksi olisi mielenkiintoista tietää milloin on julkisesti mainittu tuosta köydestä ensimmäisen kerran..Mielenkiintoista on myös ajatella minkä takia piti sanoa tuo ett jättipäs se,mikä siinä keskustelussa ärsytti?..Kertoiko omasta mokastaan vai tiesikö jonkun muun jättäneen tämän köyden. Vai tokaisiko muusta syystä,esimerkiksi siksi että vain tiesi sieltä sellaisen köyden pätkän löytyneen..palomiehellä voi olla omat kanavansa kuulla asioista.

Thesjoart
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Helmi 14, 2020 12:06 pm

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Thesjoart »

Maaritin tapausta käsittelevässä Kadonneet -jaksossa sanottiin, että aviomies oli katoamista seuranneina päivinä yrittänyt useaan kertaan tehdä Maaritista katoamisilmoitusta, mutta oli onnistunut vasta viikon kuluttua katoamisesta. Miksi? Oliko/onko edelleen kadonneen läheisten odotettava viikko ennen kuin ilmoituksen voi jättää?

Dope Boy
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1380
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Maarit Haantien katoaminen, Järvenpää 1993

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Thesjoart kirjoitti:
Ke Helmi 17, 2021 7:21 pm
Maaritin tapausta käsittelevässä Kadonneet -jaksossa sanottiin, että aviomies oli katoamista seuranneina päivinä yrittänyt useaan kertaan tehdä Maaritista katoamisilmoitusta, mutta oli onnistunut vasta viikon kuluttua katoamisesta. Miksi? Oliko/onko edelleen kadonneen läheisten odotettava viikko ennen kuin ilmoituksen voi jättää?
Riippuu tilanteesta, jos kadonnut on niin sanottu laitapuolenkulkija niin poliisi ei hirveää kiirettä pidä mutta jos esim. lapsi niin sitten pitävät.
"If you aim for a king, you better not miss"

Vastaa Viestiin