Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
MaAl
Sofia Karppi
Viestit: 408
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Kyllä tuo on totta, että adhd:ssa on moninaisia oireita, mutta kyllä riskinotto, sanavalmius, sisäinen levottomuus ja yleinen sähläys "ylivilkkaus" siihen kuuluu.
Moni ei ole erityisluokalla, siksikin kun ei ole sitä diagnoosia. Kunnalliset tutkii tätä edelleen hitaasti ja usein lapsi saa häirikön leiman ja saattaa ehtiä jopa aikuis-ikään ennenkun⁰ koko elämän jatkuneet ongelmat selviää mistä kaikki johtuikin.
Itselläkin dg.1v iässä jo ylivilkkaus, mutta olin aikuinen ennenkun kaikki oireet ja pieleen mennyt elämä saivat nimen.
Lääkkeistä sen verran, että kyllä ne varsinaiset adhd-lääkkeet kuuluvat huumausaineisiin ja vaativat mm.rajalla tullissa Shengen todistuksen, että sinulla on lääkkeet sairauteen, ei huumaustarkoitukseen. Puhdasta piriä ne ei ole, sitä mitä katukaupassa, mutta väärinkäyttäjille ne on haluttua tavaraa ja kyllä lääkärini muutaman virallisen adhd-lääkkeen luokittelee ihan suoraan piriksi. Niillä jopa testataan onko henkilöllä adhd vaiko ei. Adhd ihmistä ne rauhoittaa ja pienemmällä annoksella toimivat jopa unilääkkeen tavoin, mutta ylikierroksille pirin tavoin ne vievät sellaisen, jolla tätä adhd:tä ei ole. Tämä neuropsykiatrin suusta sanottua sanasta sanaan.
Narkkarille ei taas henki välttämättä maksa mitään, kun aineet painaa vaakakupissa.

Eli ne riskit oli dg.tai ei, jos Janilla sattuisi adhd olemaan, sillä sairaudella on isot riskit käytöksessä, joutua siis ongelmiin.
Tämä oli vain näkemys, että jos Jani on adhd sairastava, joku voi lääkkeiden takia tehdä jotain. Saattaa olla myös, että käytös on aiheuttanut riitaa ja jotain on sattunut ja Jani joutunut näin henkirikoksen uhriksi.

Toivotaan, että hän löytyy, on vanhemmille äärimmäisen raskas tilanne. Nuori ihminen.
Toivottavasti Jani löytyy.

Vielä sen verran, että oliko Janilla masennusta?
Monissa masennuslääkkeissä, etenkin serotoniinivalmisteissa on riski joutua maaniseen psykoosiin. Tälläisen olen nähnyt ihan läheltä, jossa masennuslääkettä annettiin univaikeuksiin ja se johti maaniseen tilaan ja muutamassa vrk psykoosiin. Tällöin ihminen ei hallitse itseään, mutta kyllä mitä todennäköisemmin olisi jo "korjattu talteen" sekavasti käyttäytyneenä henkilönä. Ainakin jos ulkona olisi liikkunut.

Tämä kaikki ihan spekua, mutta tuli vain mieleeni, että kaikki mahdollisuudet pitää nyt pitää avoina ja etsiä kadonnutta henkilöä.

Omaisille voimia, heille tämä on painajainen.

Ryder
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Ryder »

MaAl kirjoitti:Jos Jani on käynyt erityiskoulua, oliko hänellä mahdollisesti adhd?
Se altistaa riskinotoille, sähläykseen ja käytösongelmiin srkä hetken ideat toteutetaan ilman sen kummempaa miettimistä tai vaaroista välittämättä. Adhd ihminen on myös hyvin sanavalmis eli suu toimii aivoja nopeammin. Näin voi joku kommentti väärälle ihmiselke altistaa hyvin helposti esim.pahoinpitelylle.
Tiesikö joku esim.Janin käyttävän adhd-hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, jotka rauhoittaa adhd-ihmistä, auttaa keskittymään ja rauhoittumaan ja ajatteleen selkeästi. Terveelle nämä lääkkeet toimii kuin amfetamiini (ovat amfetamiinia) eli ovat haluttuja päihtedenkäyttäjien keskuudessa.
Tämä täysin spekua vain sen pohjalta, että itselläni adhd ja tiedän sairauden aiheuttamat vaarat ja riskit, mikäli se on diagnosoimatta tai jätetty lääkkeet ottamatta.
Tuli vaan mieleeni tuosta erityiskoulusta. Usein adhd ihmiset käyvät erityiskoulua, ovat nk.pienluokassa (ent.tarkkis).
Jos Jania olisi koulussa kiusattu,niin paremminkin näillä koulukiusaajilla olisi ollut adhd,kuin Janilla itsellään;enempi Asberger/lievä autismi,silloin hän ollut altis hyväksymään kaverikseen myös ikäviäkin tyyppejä. Tälläset tyypit ovat voineet houkutella Janin johonkin asuntoon jollakin tekosyyllä ja tarkoituksena on ollut joko antaa opetus jostakin kouluaikaisesta pikkuasiasta,joka on näitä kiusaajia jäänyt vaivaamaan tai ihan vaan ryöstettäväksi. Jani on voinut epähuomiossa kouluaikoina vaikka levitellä rahojaan,kun ei ole ymmärtänyt,että jotkut eivät ole niin hyviä kavereita,kuin antavat ymmärtää. Kyllä Janin katoaminen mielestäni liittyy nimenomaan kouluaikoihin ja sen aikaisiin kavereihin.

Ryder
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Ryder »

ktaina kirjoitti:
Ryder kirjoitti:
ktaina kirjoitti:Veikkaan että on omaehtoinen katoaminen.
Miksi Jani olisi kadonnut omaehtoisesti? Mitä syytä hänellä olisi ollut siihen,ellei sitten netissä tutustunut johonkin tyttöön,eikä vaan saa ilmoitettua kotiväelleen.Miksi hän olisi vaan huvin vuoksi hypännyt linja-autoon ns.extempore ja sattunut päätymään juuri Pieksämäelle,jos hän ei tunne sieltä ketään,niin missä hän silloin olisi yöpynyt,millä maksanut? Halusiko hän seikkailla tai enemmän vapautta?
Jani on ehkä törmännyt joihinkin entisiin ei niin hyviin koulukavereihin,jotka ovat sitten jollakin tekosyyllä,vaikka tarjoamalla kyytiä kaupalle,saaneet Janin mukaansa.Puhelin on sitten kulkeutunut Etelä-Savoon ,jossa on suhattu Pieksämäen-Rautalammen ja Suonejoen kolmiossa.
Jos Jani harrasti konsoli/tietone pelien pelaamista ja oli hyvä niissä,joillekkin häviäminen voi olla liikaa ja tämä häviäjä halunnut antaa Janille opetuksen.
Kysytkö sä ihan tosissasi vai trollaatko..ihan kuule tarkoitin että hypännyt vaikka jokeen tai roikkuu jossain puun oksassa!!!!!!!
No,sori.Luulin sinun tarkoittaneen omakohtaisella katoamisella nimenomaan häipymistä toiseen kaupunkiin,eikä itsemurhaa. Toivottavasti ei olisi itsemurha.Vai onko ajatellut:oo,olen 23v,eikä minulla elämässä mitään,ei työpaikkaa,ammattia tsm-öö taidankin mennä ostamaan köyttä ja rakennan kiikun.Jani on katoamiseensa saakka elänyt mahdollisesti hyvääkin ja osin ehkä suojattuakin elämää.Normaalille nuorelle työpaikan tsm.puuttuminen ja äidin nurkissa eläminen voisi käydä jo itsetunnon päälle tuhoisen seurauksin.

Haarahaukka
Martin Beck
Viestit: 845
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Onko missään kerrottu, miksi etsinnät on nimenomaan rajattu tuolle pienelle alueelle? Joku yhteys sinne pitää olla. maastot tuolla seudulla ovat rikkonaisia ja mäkisiä. Todella jyrkkäpiirteisiä, joten kännykkä on usein ilman yhteyttä tukiasemiin.
Buy the ticket, take the ride!

Ryder
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Ryder »

Muutahan ei ole kuin että Janin puhelin on paikantunut tuolle Mataranmäen alueelle.Jos Jani on netissä tavannut jonkun tytön ja tarkoituksena onkin ollut vain houkutella Jani Pieksämäelle ryöstettäväksi. Tai jos Jani on halunnut aloittaa Pieksämäellä uuden elämän,sekään ei tunnu uskottavalta,koska Jyväskylässäkin toimii erityisammattioppilaitos,niin miksi lähtisisi Pieksämäelle. Itsemurhan kauniissa maisemassa voi tehdä Jyväskylässäkin. Mielestäni Jyväskylästä ei poistui vain Janin puhelin,joka joutui joidenkin haltuun ja kulkeutui heidän mukanaan Pieksämäen suuntaan ja edelleen Rantasalmelle,Suonejoelle.
Jani,joko mennessään tai poistuessaan Savelassa kaupasta kohtasi joitakin kavereita,joihin kuitenkin luotti ja lähti heidän mukaansa johonkin asuntoon. He ovat ehkä saattaneet ajatella,että Janilla on paljon rahaa,jos hän joko heidän nähtensä maksanut käteisellä tai nostanut käteistä automaatista.

Avatar
MissMallard
Christopher Lorenzo
Viestit: 1560
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Kävikö Jani siellä kaupassa ihan sisällä asti koskaan ja onkohan se kauppareissu tallentunut valvontakameroihin? Onko nauhat katsottu tarkasti ja että lähestyykö joku esim.vanhempi mieshenkilö Jania siellä kaupassa hyllyjen välissä että jututtaisi tms. Lähtisiköhän Jani ventovieraan mukaan esim jos joku tarjoaisi kyytiä tms? Tulee yksi vähän outo juttu mieleen mutkien kautta.

SL0
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ti Heinä 02, 2013 1:21 am

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja SL0 »

Jos siis vain Janin puhelin on kulkeutunut tuonne mihin se linkittyy, niin onkohan katoamisalueen lähistöltä/Jyväskylän alueella tutkittu maastoa ja vesistöä?

Jyväskylässäkin riittää tuota maastoa sekä vesistöä ja nimenomaan katoamispaikan lähistöllä, jos on omaehtoisesti kadonnut ja halunnut päättää päivänsä.

Ryder
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Ryder »

MissMallard kirjoitti:Kävikö Jani siellä kaupassa ihan sisällä asti koskaan ja onkohan se kauppareissu tallentunut valvontakameroihin? Onko nauhat katsottu tarkasti ja että lähestyykö joku esim.vanhempi mieshenkilö Jania siellä kaupassa hyllyjen välissä että jututtaisi tms. Lähtisiköhän Jani ventovieraan mukaan esim jos joku tarjoaisi kyytiä tms? Tulee yksi vähän outo juttu mieleen mutkien kautta.
Joku vaikka on sillä tekosyyllä saanut Janin mukaansa,että hänen äidilleen olis sattunut jotain. Toivottavasti ne valvontakameranauhat on käyty katsomassa.

Ryder
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Ryder »

SL0 kirjoitti:Jos siis vain Janin puhelin on kulkeutunut tuonne mihin se linkittyy, niin onkohan katoamisalueen lähistöltä/Jyväskylän alueella tutkittu maastoa ja vesistöä?

Jyväskylässäkin riittää tuota maastoa sekä vesistöä ja nimenomaan katoamispaikan lähistöllä, jos on omaehtoisesti kadonnut ja halunnut päättää päivänsä.
Jos Jani olisi halunnut päättää päivänsä,niin hän olisi voinut tehdä sen kotonaankin. Jotenkin tuntuu,ettei hän olisi halunnut aiheuttaa äidilleen tälläistä huolta.

Avatar
jukuripää
Theo Kojak
Viestit: 1149
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Toivottavasti Janin puhelinliikenne on myös jo tutkittu, eikä vain puhelimen muodostamat signaalit.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Ryder
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Ryder »

[quote="jukuripää"]Toivottavasti Janin puhelinliikenne on myös jo tutkittu, eikä vain puhelimen muodostamat signaalit.[/quote
No,toivottavasti. Ja myös hänen tietokoneensa,jos hän sopinut jotain jonkun kanssa.Ei kai pelkän matkapuhelimen singaalin perusteella ole keskitetty etsintöjä Pieksämäen maastoon,jos ei ole mitään todistetta,siitä että Jani itse on matkustanut Pieksämäelle.
Miksi ihmeessä hän olisi sahannut peräti kolmen kunnan alueealla?

WannabeH
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Elo 28, 2018 11:54 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja WannabeH »

Ryder kirjoitti:
Miksi ihmeessä hän olisi sahannut peräti kolmen kunnan alueealla?
Ei ole tarvinnut ihmeemmin edes sahata missään, vaan kulkea suoraan 9-tietä Hankasalmelta Suonenjoelle. Kuntarajat menee niin että Hankasalmen jälkeen olet ajoittain Rautalammin ja Pieksämäen kunnan alueella vaikka et fyysisesti ole 20-30km lähempänä kyseisen kunnan taajamaa.

Sitä mietin jo aiemmin että mihin asti Mataramäen maston kantomatka on? Onko Jani tai puhelin koko alueella vai mahdollisesti siellä 10km päässä mastosta?

Ryder
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: To Marras 23, 2017 1:59 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Ryder »

Ei tietenkään,vaan aluksihan hänen liikkeistään sai sellaisen käsityksen. Koko tämä Jani Lehtisen katoaminen on jo alusta pitäen,ollut vähän,jos ei nyt omituinen,niin onko poliisillakaan mitään käsitystä Janin liikkeistä. Jani voinut sotkeentua johonkin vaikka adhd-lääkkeiden kauppaan.Netissä alkanut rahapulassa myymään lääkeittään,niin olisihan hän voinut myydä ne Jyväskylässäkin. Jyväskylässä Janilla oli varmasti ihan hyvä elämä,niin miksi muuttaa mihinkään tuppukylään.
Jos Jani onkin ihan normaali nuori ilman mitään adhd/autismi/asberger-diagnoosia,eikä ole mitään sairautta,eikä niihin lääkitystä,niin silloin hänellä on ollut vielä vähemmän syytä lähteä Jyväskylästä pois.

Herravee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Loka 12, 2016 1:49 pm

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja Herravee »

Hyvin vahva tunne on että Jani on suorittanut varaslähdön omin voimin. Hieman syrjäänvetäytyvä kuva tulee kaverista kun nettiä selaa eikä sieltä löydä mitään linkkiä sosiaaliseen mediaan yms. Ei sillä että kaikki ovat erakoita ja syrjäisiä introverttejä jos ei omaa facebookkia etc. Mutta hyvin vahvat vibat tulee ujosta, omissa oloissaan viihtyvästä ja syrjitystä/kiusatusta kaverista joka taitaa viettää tietokoneella paljon aikaa. Isähahmoakaan ei taida olla kuvioissa kun selaa äitinsä sosiaalista mediaa, niin sekin tuo omia haittapuoliaan elämään jos ei ole sinut itsensä kanssa. Miksei myös hyvinvoivallekin?

Uskon että syynä on juurikin yksinäisyys ja sen tuomat huono itsetunto ja masennus, mahdollinen henkinen väkivalta. Huomiona esimerkiksi kuvat joita hänestä on jaettu: tuo kuva missä on takki päällä, taitaa olla itsensä ottama ja siinä piilottelee kasvojaan huivin alle=häpeää aknen aiheuttamista arvista? Ei ole tyytyväinen ulkonäköönsä? Toinen kuva antaa tunteen että hieman pakon edessä on kameran kuvassa eikä tahtoisi katsoa linssiin, eli varmaan äitinsä ottama.

Ja tuo liikkuminen eri alueilla.
Itsemurhaa hautova henkilö ei toimi aina kovin rationaalisesti kun elellään viimoisia hetkiä. Käyskentelee tutuilla alueilla, miettii mennyttä elämäänsä ja tulevaa kuolemaansa sekä kerää viimeisiä voimia tehdä se mitä tulikin tekemään. Katselee mahdollisesti paikkoja joissa on ollut iloinen joskus ja siitä ehkä tullut vielä haikeammaksi. Sitten lopputulos onkin se mitä ajattelen varmasti kanssa monien muiden.

Kyllä se sieltä vielä löytyy ja saadaan haudan lepoon.

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2613
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Jani Lehtinen, 23, Jyväskylä, kadonnut 22.3.2019

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Herravee täysin samaa mieltä...

Vastaa Viestiin