Ruotsinlaivalla kadonneet - sarjamurhaajako?

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Urho

Re: Mieleeni minun tulevi

Viesti Kirjoittaja Urho »

[quote="EuroJR"]Tässä muutama vuosi sitten oli joku jamppa kertoillut kännispäissään muijalleen tapelleensa ruotsinlaivalla jonkun kanssa ja heittäneensä kiistapukarin kannelta mereen. Asia meni poliisille ja taisi mies aivan ekaksi tunnustaakin surman. Myöhemmin kiisti ja muistan että tapausta käsiteltiin lehdistössä suht. laajaltikin. Muistaako kukaan mitä tuli tuomioksi? Ainakin tunnustus piti aikaslailla kutinsa mitä erääseen kadonneeseen tuli, ainakin mitä tapahtuma-aikaan tulee.[/quote]


JiiÄrrän muisti ja lukeneisuus pätkii pahasti :wink:

Tapaushan herätti kovasti kohua, ja siinä mies vapautettiin käräjäoikeudessa, mutta hovi tuomitsi.

Lyhyesti homma meni näin (muistinvaraisesti, lehtitietojen perusteella, hajanaisesti...) :

Tämä kannella käväissyt perheenisä oli mennyt juttelemaan naiselle, jonka miesystävä sai primitiivisen mustiskohatuksen ja heitti miehen yli laidan. Nainen oli kertonut asiasta paljon myöhemmin jollekin, ehkä psykiatrille, ja juttu lähti liikkeelle. Nainen jossain vaiheessa perui "tunnustuksensa". Syyttäjän oli aivan hiton vaikeata siinä vaiheessa edes todistaa, että mies oli ylipäänsä Ruotsinlaivalla ollut. Yksi puolustuksen todisteista oli, että mies olisi tehnyt laivan saapumispäivän aamuna hevosten harjoituksista päiväkirjamerkintöjä eli ollut työpaikallaan Pohjanmaalla.

Käräjäoikeus vapautti syytteestä, mutta HUOM!, ei tehnyt mitään puolustuspuhetta ja päästänyt löysästä hirrestä, vaan totesi, ettei näyttö riitä. Hovi oli toista mieltä, ja ukko linnaan.

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3342
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Juu Urholle tunnustus oikeammin muistetusta tapauksesta, noinhan se taisikin mennä kun nyt muisti palailee pät-kit-täin...

Olisiko tuosta jossain lisää juttua? Omista lehdistäni en ole löytänyt. Onko päässyt Pohjolan Poliisi Kertoo -sarjaan? Kohta meinaan kokoelmani päivittyvät taas...

Hemmetti jostain syystä on noinkin mielenkiintoisesta asiasta jäänyt vain hatarat muistikuvat. Lieneekö sitten mitä kiireitä ollut tuolloin elämässä :?

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4518
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Hih .J.R. , oli ihan pakko lainata lausettasi: Arkke on pituudeltaan 180-senttinen, tummavartaloinen ja tummahiuksinen
Hmmm... siis myös "tummavartaloinen"... Herkkis, oletko se Sinä? :P
(Että mulla on omaa kivaa taas! :lol: )
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Onko kyseinen herra romani? Ulkonäön perusteella sellainen epäilys heräsi.
Tampereen Tyttö kirjoitti:Hih .J.R. , oli ihan pakko lainata lausettasi: Arkke on pituudeltaan 180-senttinen, tummavartaloinen ja tummahiuksinen
Hmmm... siis myös "tummavartaloinen"... Herkkis, oletko se Sinä? :P
(Että mulla on omaa kivaa taas! :lol: )

Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 273
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Lennox »

Kyllä Niko Arkke tietääkseni on romaniväestöön kuuluva.
Keep the city clean, keep the trash in jail.

Samarina
Martin Beck
Viestit: 808
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 6:19 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Samarina »

Näistä laivakatoamisista tuli mieleen vielä tämä tapaus, josta on tulossa juttua Kadonneet-sarjassa.

"19-vuotias Paimiolainen Niku Patronen katosi m/s Viking Isabellalla viikkoa ennen juhannusta 17.06.2006. Hän oli lähtenyt laivaristeilylle Turusta Tukholmaan 16.06. illalla.

Viimeinen havainto Patrosesta on 17.06. klo 02.45 (ruotsin aikaa), jolloin hän on poistunut laivan yökerhosta kahden naisen seurassa. Tällöin Patrosella oli ollut yllään vaalea kauluspaita, tumma huppari ja siniset farkut.

Niku Patronen on ristiverinen, 165 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Turun kihlakunnan poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoja katoamiseen liittyen, ottamaan yhteyttä Turun poliisiin (puh. 02-2815150)." Lähde Kunnallislehti 25.7.2006

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4518
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Nämä laivoilta katoavat nuoret miehet... :(
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Kylli
Perry Mason
Viestit: 3700
Liittynyt: Ti Maalis 27, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: Helsinki

Laivatragedioita

Viesti Kirjoittaja Kylli »

Muistaako kukaan Toni Nordborgin katoamista? Tapahtui n. 10 v. takaperin jollain laivalla.
Yö ja aamu jokainen, jollekin on viimeinen. Joka ilta, joka yö, jonkun sydän riemuin lyö. Jonkun sydän riemuin lyö, jonkun osa ikiyö...

skoone
Perry Mason
Viestit: 3823
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Nämä laivoilta katoavat nuoret miehet... :(
Tuossa oli juuri noita "laivauutisia", että 3-vuotias lapsi oli otettu hoitoon, kun vanhemmat olivat sikana humalassa. Kai silloin aina joku "katoaakin" ilman apuakin, eli tipahtaa laidan yli.

Kovax
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 11:27 am
Paikkakunta: Pori

Re: Jouni Mäki

Viesti Kirjoittaja Kovax »

EuroJR kirjoitti:Alibi 2/2004
-------------
Silja Serenaden risteilyllä ollut Jouni Mäki katosi selittämättömällä tavalla. Kokemäkeläinen Jouni Mäki oli matkalla Helsingistä Tukholmaan ja Alibin saamien tietojen mukaan tarkoitus oli osallistua erään Bandidos-moottoripyöräjengin jäsenen hautajaisiin Tanskassa.
Mäki oli itsekin liikkeellä Harley Davidson - merkkisellä moottoripyörällä. Mäki oli pukeutunut laivalla moottoripyöräkerhon liiviin, jossa oli teksti "No Speed Limit MC Finland".
-----------------------------------------------
Paikkakunnallahan pyöri pitkään huhu aiheesta, että että Mäen katoaminen olisi liittynyt NSL:n haluun liittyä Bandidoseihin.

Lisa-G
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Kesä 28, 2007 6:50 pm
Paikkakunta: Tampere

Jouni Mäki

Viesti Kirjoittaja Lisa-G »

Huhuja Kokemäelle liikkuu, joidenka mukaan Mäki olisi tullut tapetuksi omien puolelta. Kyseinen No Speed Limit jen..kuuluu nykyisin Bandidokseen, ja heidän toimipisteensä on Harjavallassa. Lisäksi viikko sitten poliisit salakuuntelivat Mc Bandidos Harjavalta- toimitiloja, joissa joku porukasta on nauhalle tunnustanut henkirikoksen hmn..ettei vaan olisi tunnustanut Jouni Mäen surmaa. Syy surmaan huhujen mukaan olisi ollut Mäen halu lähteä porukasta. ( Jouni Mäen yhteys näihin venkuloihin tuli vanhalle luokkakaverille yllätyksenä, poika oli kiltin, hiljaisen ja ujon oloinen..) Mikä ylipäätään saa nuoret liittymään moisiin paskaporukoihin..?
Tiedän mm. kaiken.

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1255
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Mun mielestä ei ole mitenkään yllättävää, että laivoilta katoaa paljon ihmisiä. Kun miettii miten paljon ihmisiä siellä liikkuu ja vieläpä humalassa, jolloin yleensä ne elämän huonoimmat hetket (miksei myös parhaimmatkin) yleensä koetaan.
Ajatus varmaan monella mereen päätymisestä tulee aika äkkiä ilman pidempiaikaista vakavaa harkintaa, joten en tuota viestin puuttumistakaan ihmettele ollenkaan. Enkä kyllä yleensäkän ihmettele sitä, toisinkuin Jr.
Pitäisin erittäin epätodennäköisenä, että ruotsin laivoilla oikeasti liikkuisi sarjamurhaaja joka vaanisi sattumanvaraisia uhreja.

Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1882
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

On aivan pakko kertoa eräs tarina,mikä sai vilunväreet nousemaan pystyyn. Oli jotain 80-luvun loppu abiristeily. Eräs järjestyksenvalvoja käyttäytyi koko laivamatkan erittäin agressiivisesti meitä nuoria kohtaan,jopa pukkasi kerran meitä tyttöjä kun olimme hissiin menossa. Sellainen vaalea pitkätukkainen mies,lihaksikaskin. Laiva oli muistaakseni Cinderella. Sitten tapahtui valitettava juttu,eräs luokkatoverimme särki vahingossa ikkunan,tämä mies oli alkanut aivan hurjana etsiä tätä poikaa,poika oli kätketty erääseen toiseen hyttiin koska oli aika kännissä :roll:
Tämä mies mesosi kuin "hullu" etsien poikaa,agressiivisuus vain lisääntyi tästä. Itse ajattelin tuolloin,että en ikinä uskaltaisi olla tuon ihmisen kanssa samassa tilassa. Hänhän olisi vienyt tämän pojan laivan putkaan.Luulen,että pojalle olis käynyt ohrasesti. Onkohan sama väkivaltainen henkilö vielä töissä laivalla.
Pelottaa vieläkin kun ajattelen. :oops:

Sen vain sanon,että jos sen henkilön nyrkin väliin joutuu,henki lähtee varmasti,todella joka aistilla pelottava henkilö,muistan ulkonäön vieläkin.
Harvoin ketään muuten pelkään :twisted:

Kovin muuten kuulostaa esim. tuo Arken tapaus samanlaiselta,ensin häikkää henkilökunnan kanssa...huh

murhavaari
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 8:54 pm
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja murhavaari »

Patricia C. Itämaa kirjoitti:.Sitten tapahtui valitettava juttu,eräs luokkatoverimme särki vahingossa ikkunan,tämä mies oli alkanut aivan hurjana etsiä tätä poikaa,poika oli kätketty erääseen toiseen hyttiin koska oli aika kännissä :roll:
Kieltämättä mieleen tulee että missä muualla tuon pojan olisi pitänyt olla kuin putkassa jos "aika kännissä" alkoi jo ikkunatkin vahingossa hajoamaan.

Se ei toki silti oikeuta henkilökuntaa käyttäytymään epäasiallisesti.
Viimeksi muokannut murhavaari, To Elo 09, 2007 9:26 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1882
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

murhavaari kirjoitti:
Patricia C. Itämaa kirjoitti:.Sitten tapahtui valitettava juttu,eräs luokkatoverimme särki vahingossa ikkunan,tämä mies oli alkanut aivan hurjana etsiä tätä poikaa,poika oli kätketty erääseen toiseen hyttiin koska oli aika kännissä :roll:
Kieltämättä mieleen tulee että missä muualla tuon pojan olisi pitänyt olla kuin putkassa jos "aika kännissä" alkoi jo ikkunatkin vahingossa hajoamaan.

Se toki silti oikeuta henkilökuntaa käyttäytymään epäasiallisesti.
Eipä siitä mitään haittaa ollut,kun nukkui kun tukki. Muuten en antaisi ketään sen ihmisen käsiin joka raivosi siellä,en pahinta vihamiestänikään..kamala kokemus,puistattaa vieläkin.
Totuus on tarua ihmeellisempää

Vastaa Viestiin