Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Lukittu
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 1)

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Lainaus Poliisi-tv:n sivuilta
------------------------------
Poliisi kaipaa vihjeitä limousinesta Raisa Räisäsen katoamisen tutkinnassa

TAMPERE
16.10.1999

Uusien tietojen mukaan koripalloilijatyttö Raisa Räisäsen epäillään nousseen vanhaan, limousinetyyppiseen henkilöautoon Tampereen Hämeenkadulla 16.10.1999 kello 23 jälkeen. Auto näkyy valvontavideolla.

Keskustan alueella toimi videovalvonta Tampereen EU-kokouksen vuoksi.

Autolla on ollut liikkeellä useita henkilöitä. Jos joku on ollut mukana seurueessa tai tietää auton omistajasta tai sen liikkumisesta 16.10.1999 illalla Tampereella, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä tutkinnanjohtajaan.

16-vuotiaan Raisa Räisäsen lauantai-illan 16.10. 1999 tiedetään jatkuneen hilpeissä merkeissä noin kello 23:een saakka. Tuolloin hän erosi kaveristaan Hämeenkadulla Sokoksen edessä ja siirtyi kadun toiselle puolelle. Tämän jälkeen Raisan liikkeistä ei ole tarkkaa tietoa. Hänestä on ilmoitettu havaintoja Koskipuistossa ja Lapinniemen suunnalla, mutta näitä poliisi ei pidä todennäköisinä.

Katoaminen kuusi ja puoli vuotta sitten on mahdollista palauttaa mieliin Tampereella samana viikonloppuna järjestetystä EU:n oikeus- ja sisäasioiden huippukokouksesta. Tuolloin virkavaltaakin oli kaupungissa runsaasti enemmän kuin tavallisesti. Ulkona oli nollakeli ja kylmä tuuli puhalsi luihin ja ytimiin asti. Kevyesti pukeutuneen ja humaltuneen Raisan ei uskota vaeltaneen pitkiä matkoja Tampereen yössä.
-----------------------------------------------------

Raisan tapaus ei ole juurikaan edennyt. Lienee selvää ettei tyttöä enää hengissä nähdä. Odotamme uusia päivityksia jutun tiimoilta.
Lydia07
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ma Huhti 02, 2007 10:31 am
Paikkakunta: Tre

Olisiko mennyt lämmittelemään jonnekin?

Viesti Kirjoittaja Lydia07 »

Raisa Räsäsen katominen on myös voinut tapahtua siten, että hän on mennyt johonkin lähitaloihin lämmittelemään jonkun viattomalta näyttävän houkuttelemana.

Gladiattori asui siinä sadan metrin päässä ja tappoi uhrinsa ainoastaan kännykän takia. Onko hänen osuuttaan asiaaan pystytty tarkistamaan? Varmaa tietoa minulla ei ole asuiko hän Raisan katoamisen aikaan Näsilinnankadulla.

Asia tuli mieleen, kun jossakin oli, että Raisa olisi nähty Koskipuistossa kävelemässä vaalean naisen (gladiaattori oli vaalea noihin aikoihin?)kanssa. Koskipuisto on kyllä pois päin Sokokselta, mutta riippuu kai kellonajasta, koska hänet nähtiin siellä.

Tämä on silkkaa arvausta, ei faktaa.
Kun etsii toisen parasta, löytää omansa.
- Platon -
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Hmm.... jos tuo autoon(missä useita henkilöitä) meneminen pitää kutinsa niin omituista ettei kukaan ole löpissyt ohi suunsa tähän päivään mennessä. Yleensähän näin tapahtuu, syystä jos toisesta.

Gladiaattorista, eiköhän olisi tunnustanut tämänkin samaan syssyyn. Miksi olisi surmannut tytön? Ei sovi kuvioon.
Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

Toistan tässä sen minkä olen muissa yhteyksissä jo todennut. Juttua kannattaisi yrittää ratkoa myös sitä kautta, että kuka kohtasi Raisan, eikä vain siten, että kenet Raisa kohtasi. Tarkoitan tällä sitä, että selvitettäisiin kaikkien tunnettujen seksuaalirikollisten tekemiset tuona iltana. Kenen kännykkä on ottanut yhteyden keskustan tukiasemiin, onko jonkun selvityksessä illan tekemisistä aukkoja, jne? Yleensähän tuoreeltaan paljastuneissa seksuaalirikoksissa tehdään juri kuvaamallani tavalla, mutta näissä katoamisissa odotetaan liian pitkään ennen kuin tutkimuksiin ryhdytään tosissaan. Ja silloinkin ilmeisesti tavallaan väärän porukan toimesta.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5196
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Tunnetut seksuaalirikolliset lienee tutkittu, kun krp tuli kuvaan mukaan. Itse ajattelisin, että erittäin tiukalla seulalla tulisi kartoittaa ystävien, sukulaisten, ravintolan työntekijöiden yms. tekemiset k.o. aikana.
Voipi olla, että ruumista ei löydy.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
metallikukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Viesti Kirjoittaja metallikukko »

Eikös Gladiaattorin agressiivisuus kohdistunut lähinnä miehiin?
Ja mikä mahtaisi olla yhteys heidän välillään?

Se minua kyllä kiinnostaisi tietää millainen Raisa oli luonteeltaan.
Sen verranhan hänestä tiedetään että, hänen elämänsä oli pintapuolisesti lähes täydellistä. Hänhän oli hyvä koulussa ja harrastuksessaan koripallossa.
Ja kaunis ulkonäkö lienee taannut menestyksen myös sosiaalisessa elämässä(?)

Ja se myös kiinnostaisi tietää paljonko vanhempien erosta oli ajallisesti väliä tytön katoamiseen.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

metallikukko kirjoitti:Ja se myös kiinnostaisi tietää paljonko vanhempien erosta oli ajallisesti väliä tytön katoamiseen.
Sangen terävä huomio. Minkälainen oli tuo ero? Riitaisa ja katkera? Tämähän on tietysti tällaista nojatuolispekulointia mutta minä tutkijana kääntäisin tältä saralta jokaisen kiven.
Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

[quote="Tampereen Tyttö"]Tunnetut seksuaalirikolliset lienee tutkittu, kun krp tuli kuvaan mukaan. [/quote]

Lienee ja lienee. Ihmetytti nimenomaan se, että asiasta ei ollut mitään siinä tv-ohjelmassa. Ylipäänsäkin voin sanoa, että tutustuttuani joihinkin harvoihin tapauksiin lähemmin, niin esille on tullut hämmästyttävän paljon aukkoja tutkinnoissa. Esim. juuri tuo täälläkin esillä ollut Susanne Lindholmin tapaus. Lehdissä lukee, että "poliisi on käynyt talon asukkaat huolellisesti läpi", mutta jo viimeistään kolmas asukki kertoo ihan muuta. Pitäjänmäellä murhattiin ja raiskattiin kesällä 1981 teinityttö, ja silloinkin muka käytiin läpi tunnetut seksuaalirikolliset. Kävipä vain niin ikävästi, että tekijä pääsi sillä kertaa seulasta läpi, vaikka hänen tiedettiin tissutelleen suht lähellä tekopaikkaa ja olleen matkalla kotiinsa, jonne ajettiin tekopaikan ohi. Paljon myöhemmin toisesta rikoksesta kuulusteltaessa Pitäjänmäen uhrin nimen mainitseminen sai miehen niin pois tolaltaan, että tapaus tutkittiin tarkemmin, ja kotietsinnässä löytyikin heti kättelyssä uhrin tavaroita.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5196
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Kun ihminen katoaa ja sitten kun katoamista aletaan tutkia mahdollisena henkirikoksena, pitäisi ainakin teoriassa syynätä kaikista lähimmät tarkimmin. (Tämän tarkoitus ei siis ole syyttää sukulaisia tms.)

Mahdollisesti näin on heti aluksi tehtykin.
Juuri näitä "uusia ideoita" tutkijat nyt hakevat. Kun on joku tietty tutkintalinja vahvoilla, niin aikaa kuluu ja jäljet katoavat.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
metallikukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Viesti Kirjoittaja metallikukko »

Tulipa tässä mieleen semmoinen juttu kuin että mahtaakohan Raisan tuttavapiirissä olla sattunut itsemurhia tai muita epämääräisiä kuolemantapauksia hänen katoamisensa jälkeen.

Mahdollinen osuus tytön kohtalon suhteen on raskas taakka kelle tahansa ja useille liian raskas.
Yksisilmäinen Änkyrä
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: To Huhti 05, 2007 1:43 pm

Viesti Kirjoittaja Yksisilmäinen Änkyrä »

On kyllä varmasti sukulaiset tarkistettu jo. Luulen että on mennyt tuon auton kyytiin jossa ulkomaalaisia miehiä. Lopun voi arvata.
lost
Olivia Benson
Viestit: 714
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Räisänen

Viesti Kirjoittaja lost »

Tälläisessä tapauksessahan ajatellaan helposti, että tekijä olisi mies, ja kyseiseen juttuun liittyisi seksuaalirikos. Olenkin usein pohtinut sitä, että onko tämä jutun ratkeamattomuus kaatunut ainakin osaltaan siihen asiaan, että epäillyt kohdistuvat suurimmalta osalta mieheen.
Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

Enpä usko, että tuolla sukupuolella on ollut kauhean suurta merkitystä, koska pääpaino kai on ollut toisaalta ruumiin ja toisaalta mahdollisen kyydin tarjonneen auton löytämisessä. Eli mitään kohtalokasta rajaamista ei kai ole tapahtunut. Vai tarkoitatko, että esim. tietyn automallin naispuoliset omistajat olisi jätetty kyselemättä? Vaikea uskoa, mutta eihän sitä varmalla tiedä.

Valtaosa näistä kadonneistahan selittyy Suomen vesistöjen runsaudella. Vesi sekä tappaa että kadottaa ihmisiä jäljettömiin. Useimmiten vahingossa, välillä tarkoituksella.
lost
Olivia Benson
Viestit: 714
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2007 5:11 pm

Viesti Kirjoittaja lost »

En halua suunnata epäilyjäni tiettyyn sukupuoleen, mutta yleensä tälläisessä tapauksessa ajatellaan useimmiten miespuolisen olleen asialla. Kaunis nuori tyttö kepeissä vaatteissa yksin ulkona seisoskelemassa ja kenties odottamassa kyytiä. Helpostihan sitä ajattelee, että Raisa on noussut autoon ja mies on raiskannut hänet. Sen jälkeen uhri pitää vaimentaa ja ruumis piilottaa. Tämä teoria tulee varmasti aika monen mieleen. Onkohan asiaa tutkittu kaikilta kanteilta. Noh en ala ainakaan poliisin työtä tässä spekuloimaan.
Urho

Viesti Kirjoittaja Urho »

[quote="Yksisilmäinen Änkyrä"]On kyllä varmasti sukulaiset tarkistettu jo...[/quote]

Asettumatta mitenkään tätä sinänsä järkevää kommenttia vastaan, kerron esimerkin siitä kuinka yllättäviä poliisin mokia tulee vastaan. - Kute muualla on kerrottu, Susannen Lindholm niminen nuori nainen raiskattiin ja tapettiin kotitalonsa pyöräkellarissa elokuussa 1976 Sofianlehdonkatu 9:ssä. Lukuisissa jutuissa on vuosien varrella kerrottu kuinka "talon asukkaat käytiin huolellisesti läpi". - Näinhän asian luulisi olevan. Kuitenkin voin kertoa, että talon väkeen yhteydessä olleet ovat joutuneet hämmästymään, kun ihmiset ovat kertoneet, ettei heitä kuultu lainkaan, kun eivät sattuneet olemaan poliisin kiertäessä kotona. Ja eräs aivan tapahtumapaikan lähellä asunut kertoi, että hänen seinänaapurillaan oli niihin aikoihin miesystävä, joka oli viinapäissään huomattavan väkivaltainen. Niin väkivaltainen, että kertoja oli joskus joutunut menemään apuunkin. Ja tämäkään tieto ei ollut koskaan mennyt poliisille. - Eli ei kaikki tieto aina mene poliislle, vaikka se tuntuisi kuinka luonnolliselta.
Lukittu