Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

fangs
Nikke Knattertton
Viestit: 864
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja fangs » Ke Huhti 12, 2017 4:21 pm

Kuolinpesän toimesta ei ole myyty mitään vuonna 2000, se nyt ainakin on varmaa. Ei Ojalalla ole voinut olla kuolinpesää ennen vuotta 2004. Silloin kun alkaa näyttää siltä että on pitempikin katoaminen kyseessä, voidaan kadonneelle määrätä virallinen edunvalvoja, joka hoitaa mm. kadonneen raha-asioita. Edunvalvojuus loppuu joko siihen että kadonnut löytyy hyvissä voimissa, tai siihen että hänet julistetaan kuolleeksi ja syntyy kuolinpesä. Tässä tapauksessa sitä velkaa autosta oli ilmeisesti vielä huomattavasti ja vasta yksi erä maksettu, eikä Ojalalla kaikesta päätellen ollut tilillään makaamassa sellaisia rahoja että niillä olisi voitu noita eriä korkoineen maksella, joten järkevintä ihan Ojalan etua ajatellen olisi tuossa vaiheessa myydä auto asap estääkseen kadonnutta velkaantumasta lisää. Virallisella edunvalvojalla tällaiseen toimenpiteeseen olisi myös valtuudet. Toinen vaihtoehto on että rahoituslaitos on sanonut rahoitussopimuksen irti kun ei niitä lainaeriä ole tietenkään kuulunut Ojalan ollessa kadonneena (tässä tapauksessa kuusi kuukautta maksamattomia eriä jo ennen kuin Ojalasta tehtiin katoamisilmoitus!) ja auto on sitten ulosmitattu kun se on löytynyt ja Automankki sen virallisena omistajana on myynyt sen eteenpäin. Kummassakin tapauksessa on kyllä kieltämättä hämäävää että tuossa asiakirjassa lukee haltijan kohdalla Ojalan kuolinpesä kun siihen aikaan ei Ojalalla ole voinut olla kuolinpesää. Voisiko se olla vain inhimillinen erehdys asiakirjan laatineen osalta, en tiedä.

miesasiamies
Alibin kestotilaaja
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja miesasiamies » Ke Huhti 12, 2017 4:25 pm

Luulisin, että sana "kuolinpesä" on lisätty auton virallisiin tietoihin (lisäyshetkestä lähtien julkaistuihin tietoihin) jälkeenpäin, vaikka siinä ei sanatarkasti ajateltuna järkeä olekaan.

Onko olemassa jokin menettelytapa, että pitkään kadonneena olleen henkilön omaiset voivat halutessaan käydä realisoimaan kadonneena olevan omaisuutta? Muutenhan tässäkin tapauksessa kadonneen omaisuus ja tavarat olisivat olleet vain olemassa ilman käyttöä tai realisoimista viiden vuoden ajan, vaikka kaikki olisivat ajan mittaan järjellä ajateltuna tienneetkin, ettei Kimmo enää palaa. Tämä siitä huolimatta, vaikka tunnetasolla toivo olisi vielä elänytkin.

Jos kadonneen henkilön omaiset tai muu taho voidaan valtuuttaa hoitamaan kadonneen asioita mlk. myymään omaisuutta, voi "kuolinpesä" selittyä terminologian kautta. "Poissaolevan henkilön" omaisuuden hallinnointiin esim. auton omistajuusrekistereissä käytettävässä terminologiassa ei ehkä (luultavasti) ole olemassa termiä "kadonneen henkilön omaiset" tai vastaavaa, joten käytetään lähintä termiä "kuolinpesä", siinäkin on kysymys poissaolevan (tms.) henkilön omaisuuden hallinnoimisesta. Jos ja kun tässä tapauksessa henkilö myös on myöhemmin julistettu kuolleeksi, on "kuolinpesä" myös lähempänä totuutta kuin tapauksessa, jossa auto olisi myyty, mutta Kimmo olisi palannut sen jälkeen takaisin. Kun rekistereissä halutaan pitää kiinni mahdollisimman oikeasta terminologiasta, on "Ojala, Kimmo Untamo (kuolinpesä)" ollut auton hallinnoijana -> omistajana -> myyjänä oikeampi termi kuin "Ojala, Kimmo Untamo"..

Lisäksi (ja osittain myös edellisen ohella), kun myöhemmin on määritelty Kimmon kuolinpesä, on voitu katsoa, että auto olisi kuulunut kuolinpesään, ellei sitä olisi omasta syystään myyty jo aiemmin. Loogisesti ajateltunahan kuolinpesä käsitti sen omaisuuden, joka Kimmolta jäi, johon hän ei enää koskenut. Olisi ollut "virheellistä", että siitä irrallaan olisi ollut Kimmolta jäänyt auto, jonka myyntiasiakirjoissa auto olisi ollut Kimmon, ei kuolinpesän. Nämäkin vain arvailua/päättelyä.

Kuolinpesä ko. auton omistajuustiedoissa on mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta ei sisältäne itse katoamiseen liittyvää tiedonjyvää saati "mystiikkaa", koska laistahan se suoraviivaisesti tulee, milloin kyseessä on kuolinpesä. (Jos joku on ollut vastuussa Kimmon katoamisesta, ei hänellä luonnollisestikaan ole ollut kuolinpesijyyden määrittelyssä virallisiin asiakirjoihin osaa eikä arpaa.)

Auto myytiin 10 kuukautta katoamisen jälkeen, se on jo melko pitkä aika odotella kadonnutta takaisin. Aniharva kadonnut tulee hengissä takaisin noin pitkän ajan jälkeen. Kimmo oli todella pitkään kadonneena ennen katoamisilmoitusta, mutta katoamisajankohta saatiin selville -> päätelmiä, oliko kadonnutta odotettavissa takaisin. Myyntikynnystä on voinut laskea, jos autosta on joku vaikka oma-aloitteisesti tehnyt tarjouksen. Tai sitten rahoituskuvio on johtanut myyntiin.

Vaikka ei katoamiseen liittynekään, on mielestäni erikoista, että autolla on ollut noin monta omistajaa reilussa kymmenessä vuodessa. Onko autossa ehkä ollut jokin sellainen vika, joka ei tule myyntitilanteessa esille, mutta tulee käytössä pian esille? Ja vaikka olisikin, ei välttämättä silti kaikki omistajat olisi pimittäneet vikaa autoa eteenpäin myydessään.
Uusi omistaja on usein löytynyt myös nopeasti. Mikä pointti on siis ollut omistaa auto noin lyhyet ajanjaksot, esim. 09.10.1990-17.11.1990, 10.10.1995-29.10.1995, 28.09.1996-08.11.1996 ja 08.11.1996-26.01.1997? Liittyisikö näihinkin joku rahoituskuvio..? Autoista enemmän tietävät voivat ehkä pystyä valaisemaan asiassa.

EDIT: Juuri tulleen tiedon mukaan fangs kirjoitti kadonneen henkilön edunvalvonnasta, joten Kimmolla on voinut sellainen olla -> "kuolinpesä".

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3318
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Ailar » La Huhti 15, 2017 12:11 pm

Jos ajatellaan, että Kimmo olisikin palannut takaisin, ei hänellä enää olisi ollut nokan koputtamista auton suhteen sikäli, että hän siis oli tullut sen haltijaksi 7.5.1999. Jo kuukauden pästä tästä eli 6.6.1999 Kimmo katosi. Tämän jälkeen hän ei tietenkään ole suorittanut autosta mitään maksuja ja tuskinpa kukaan muukaan on sitä hänen puolestaan tehnyt. Jos hänen tarkoituksenaan oli lyhentää autolainaa esim. kerran kuussa , on hänellä jäänyt noin 8-9 kk:n suoritukset hoitamatta auton löytymiseen mennessä.
Auton arvoa on vaikea sanoa, mutta luulisin, että Kimmolla olisi vielä euro jos toinenkin ollut siitä velkaa. Oliko hän ehtinyt maksaa siitä juuri mitään.

Kirjoitin aiemmin tuosta, että auto on ollut huomiotaherättävä, mistä asiasta doctor Lecter ei tainnut olla samaa mieltä kanssani. :D Olen itse kiinnostunut näistä amerikkalaisista autoista ja paljon niitten parissa puuhaillutkin, joten ehkä Kimmon auto ei sittenkään ole herättänyt yleistä kiinnostusta, mutta minä olisin sitä voinut tutkia lähemminkin.

Ehtivä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 138
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Ehtivä » Ma Huhti 17, 2017 5:58 pm

Ailar kirjoitti:Jos hänen tarkoituksenaan oli lyhentää autolainaa esim. kerran kuussa , on hänellä jäänyt noin 8-9 kk:n suoritukset hoitamatta auton löytymiseen mennessä.
Auton arvoa on vaikea sanoa, mutta luulisin, että Kimmolla olisi vielä euro jos toinenkin ollut siitä velkaa. Oliko hän ehtinyt maksaa siitä juuri mitään.
Ohjelmassa haastatellun tutkijan mukaan Kimmo maksoi 1.6.99 viimeisen näistä eristä ja seuraava olisi ollut 15.6. Korkeasta lainasta kyllä puhuttiin kertojankin suulla.

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3318
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Ailar » Ti Huhti 18, 2017 10:33 am

Kiitos tiedosta Ehtivälle! Siitä on aikaa, kun olen tuon ohjelman katsonut.
Montaa suoritusta Kimmo ei ole siis ehtinyt maksaa; mahdollisesti maksu auton ostohetkellä, toukokuun puolivälissä ja kesäkuun alussa.

Salavalas
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: To Syys 17, 2015 12:44 am

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Salavalas » Pe Kesä 30, 2017 3:41 pm

Tutustuin tähän keissiin vasta nyt ja hämärä on. Oon samaa mieltä niiden kanssa, jotka epäilevät että mökillä on jotain sattunut. Esim. näin:

Pahaa riitaa seuraavana päivänä Kimmo päättää lähteä ajamaan eksänsä vanhempien mökille. Ehkä Kimmo tietää, että Sinikka on mökillä, ja haluaa jatkaa asioiden selvittelyä, tai on vaikka jättänyt jotain omia kamojaan mökille ja haluaa hakea ne pois nyt kun ero on selvä. Kohtaa kaverinsa huoltsikalla ja jatkaa mökin suuntaan. Mökillä on paikalla Sinikka ja/tai Sinikan sukulaisia. Homma menee riitelyksi, ja Kimmo tai joku muu rupeaa fyysiseksi. Kimmo tönäistään tai lyödään hengiltä, todennäköisesti vahingossa.

Kimmon tappaneet ovat varmaan aika paniikissa tässä vaiheessa ja miettivät, että mitäs nyt. Kimmon ruumis haudataan maahan, esim. metsään johonkin syrjäiseen paikkaan tai jopa mökkitontille. Joku asianosaisista ajaa auton satunnaiseen paikkaan Kouvolaan. Ikkunat jäävät auki joko tarkoituksella, jotta auto ryöstettäisiin, tai vahingossa (tapon jälkeisessä paniikissa ei ehkä auton ikkunat ole päällimmäisinä mielessä). Joku miespuolinen paikalla ollut tai luotettu henkilö soittaa Kimmon toimeksiantajalle sen omituisen ryyppyputkipuhelun, jotta Kimmoa ei heti alettaisi etsiä.

Tämän jälkeen tappajilla käy ihan uskomaton tuuri, kun Kimmoa ei kukaan kaipaa puoleen vuoteen. Ainoa paha paikka on se kaveri, joka tiesi, mihin Kimmo on menossa, mutta sekään vihje ei johda paljastumiseen. Jos mökkinaapureilta kysellään maaliskuussa havaintoja edellisen kesän tapahtumista, ei kukaan enää muista tarkasti milloin joku tietty auto on siellä liikkunut (ja tuskin oli Kimmolle eka kerta sillä mökillä). Sinikka ei ole kaipaillut (ja on "vaiennut", kuten ohjelmassa sanottiin), koska tietää mitä on käynyt. Tappajien mieletön tuuri jatkuu, kun autosta ei saada tutkimustuloksia eikä poliisi koskaan tutki mökin ympäristöä.

Huonosti toteutettu rikos + huonosti toteutettu tutkinta = vahingossa täydellinen rikos.

Uskomatonta kyllä, että Raisa Räisästä 20 vuodenkin jälkeen etsitään hyvin epämääräisen vihjeen perusteella jonkun mökin pihasta, mutta Kimmo Ojalaa ei saatu etsittyä melko todennäköisestä mökkisijainnista alle vuoden kateissaolon jälkeen.

LAWoman
Sledge Hammer
Viestit: 1605
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja LAWoman » Su Heinä 02, 2017 4:14 pm

Totta. Uskomatonta on ettei ketään tunnu kiinnostavan Kimmon kohtalo!
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12442
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Heinä 02, 2017 8:55 pm

Salavalas kirjoitti:Huonosti toteutettu rikos + huonosti toteutettu tutkinta = vahingossa täydellinen rikos.

Uskomatonta kyllä, että Raisa Räisästä 20 vuodenkin jälkeen etsitään hyvin epämääräisen vihjeen perusteella jonkun mökin pihasta, mutta Kimmo Ojalaa ei saatu etsittyä melko todennäköisestä mökkisijainnista alle vuoden kateissaolon jälkeen.
Hyvää pohdintaa. Noinko se sittenkin meni. Vertaus Raisan tapaukseen tuosta mökkihommasta on erinomainen. Mutta toki poliisilla syynsä siihenkin (kumpaankin) on.

Niih, kävikö poliisi oikeasti koskaan ko. mökillä ja mikä ihmeen selittely tuo "ei nyt voida kun on luntakin ja kaikkee". Ei kait siellä mökillä sentään mikään ikijää ole maassa.

Kadonneet ohjelma antoi meille tästä jutusta paljon - emmehän edes tienneet/muistaneet tästä aiemmin mitään, mutta yhtä lailla ohjelma jätti jälkeensä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Niitä jo pohdinkin sivulla 23.

Tästä jutusta Kadonneet osa 2, mutta jämäkällä otteella.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Myrskylintu
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu » Su Marras 05, 2017 5:51 pm

Katselin Kadonneet-jakson.
Tuota auton makselua tuskin kannattaa sen enempää pohtia, kyseessä oli jo lähes 20 vuotta vanha verovapaa laulufarmari, joidenka hinta tuon ikäisenä lienee tonnin-kahden luokkaa.
Kimmo siis osti osarilla parin tonnin lauluauton, ne osamaksuerät tuskin olivat kovin suuria.
Enemmän huomio kiinnittyy siihen, että halpakin auto täytyi hankkia pitkällä osarilla. Ei mennyt hyvin.

Ohjelmassa puhutaan uudesta autosta, mutta tässä ketjussa käy ilmi että kyseessä oli 1982 piilofarmari-Ford. Kimmon kuolinpesältä auton ostanut poisti sen lopullisesti rekisteristä, eli käytännössä romutti auton, joten aika finaalissa taitaa vanha lotja jo olla ollut.
Kuntoon on varmasti vaikuttanut myös tuo seisominen ikkunat auki yli puoli vuotta ulkona. Sinne on satanut sisään lukemattomia kertoja, se lienee ollut sisältä jo homeessa.
Jutusssa todella hämmästyttää kaksi asiaa.

1. Miten poliisi käytännössä jätti auton teknisesti tutkimatta lähes kokonaan.
2. Yli puoli vuotta ilman, että kukaan kaipasi vaikka kuljetusalan yrittäjänä Kimmolla oli tuolloin kännykkä jo ihan taatusti. Itse ajelin töikseni 90-luvun lopussa jonkun aikaa, ja kaikissa autoissa oli jo kännykkä plus minulla vielä oma Nokian banaani. Mies on taatusti tekstaillut sinne ja tänne arjessaan.

Se pitäen mielessä, on yli puolen vuoden tauko aivan täysin käsittämätön. Miehellä oli kaksi exää, lapsia, vanhemmat, velkasuhde, työ yrittäjänä. Tyypiltä ei puoleen vuoteen tule edes tekstaria, ja kukaan ei ihmettele! :? En vaan voi käsittää. Kimmon kaikkien ihmissuhteiden on täytynyt olla todella, todella tulehtuneita mutta siltikin...kaksi exää! lapset! oma äiti! KUKAAN ei kaipaa miestä ollenkaan. Päiviin, viikkoihin, kuukausiin.
Huh huh.

Oma veikkaukseni on, että siellä mökillä Kimmo hengestään pääsi. Exä ehkä kosti ja käski vieraan miehen Kimmon kimppuun, tai Kimmo itse hyökkäsi väkivaltaisesti. Tutkinnan vähyys tässä casessa ihmetyttää. Noissa tuoreissa Armanin jaksoissa poliisi kääntää kivet ja kannot juttujen tutkinnassa, tässä jutussa ei paljoa ole tutkinta hikoillut.

Gepardi
Parranpäristäjä
Viestit: 64
Liittynyt: Su Heinä 22, 2012 9:58 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Gepardi » Ke Loka 09, 2019 8:21 pm

Katoin jakson. Uskon eniten avovaimon syyllisyyteen. Kimmo mennyt mökille kuten oli koulukaverille kertonut ja sitte jotain tapahtunut.
Kyllä niitä töitä pian tekis,ajatukset ne on kun ajan vie.

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1089
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Su Loka 13, 2019 9:18 am

Tämmöinen hypoteesi: Kimmo on pahoinpitellyt vaimoaan fyysisesti ja henkisesti jo mahdollisesti vuoden päivät ellei pidempään. Vaimo ja vaimon sukulaiset ovat kyllästyneet siihen ja järkkäävät Kimmon sinne mökille tapettavaksi.
"If you aim for a king, you better not miss"

EllaVee

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja EllaVee » Pe Loka 18, 2019 12:12 am

Törmäsin pari vuotta sitten Saksassa noin nelikymppiseen suomalaismieheen, joka kertoi olevansa rekkakuski ja asuneensa Saksassa lähes 10 vuotta. Vaikutti hieman katkeralta kaverilta, Suomessa ei kuulemma ollut käynyt eikä koskaan aikonutkaan palata, mutta suomalaisten juttuseuraan kuitenkin hakeutui. En usko kyseessä olleen tämä Ojala, mutta jostain syystä muistin sen tyypin nyt tätä ketjua lukiessa. Mikä lie hänenkin tarinansa.

Tämä tapaus on hyvin outo. Auton sijainti mietityttää erityisesti. Jos Ojala olisi tehnyt jotain itselleen, eikö auto olisi silloin parkissa mökillä, kotona, asemalla, tai jossain metsässä. Tai yhä kateissa. Auton löytyminen kerrostalon pihasta herättää epäilyksen rikoksesta. Mutta, miksi juuri sieltä, mikä se yhteys on?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12442
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Loka 24, 2019 6:08 pm

Katoamisestaan tuli kesällä kuluneeksi 20 vuotta. Henkirikoksena tätä on tutkittu jo yli 6 vuotta, mutta tulokset lienevät jääneet laihoiksi. Edellisellä sivuilla pohdin katoamistaan laajemminkin ja nuo esittämäni kysymykset ovat edelleen vastauksia vaille. Kadonneet-ohjelman jakso antoi enemmän kysyttävää kuin antoi vastauksia.

Edelleen:
a) kuka soitti Ojalan työnantajalle tuon puhelun; "olen ryyppäämässä seuraavat kaksi viikkoa". Onko selvitetty?
b) miksi sitä Ristiinan mökkiä, pihaa, mökkitietä ja sen reunamia koko matkalta ei ole tutkittu (tai ainakaan kerrottu sitä tutkitun). Poliisi kertoi aikoinaan, että "no kun on talvi ja maa jäässä". Raisa Räisäsen tapauksessa jopa epämääräinen huhu sai aikaan mediavyöryn ja poliisin sekä kaivinkoneen yhteistyön. Miksi Ojalan tapauksessa varma tieto siitä, että kadonnut on käynyt mökillä (sanonut käyneensä/ollut menossa) ei anna aihetta tutkimuksiin?
c) Ojalan kaverit. Oliko heitä ja kuka kyseli mutta ei tavoittanut? Milloin huolestuivat?
d) Ojalan exä. Oliko edes kummastellut Ojalan katoamista ja jos tämä aiemmin otti yhteyttä usein vaikkapa jotain jutellakseen, niin pitikö outona, että enää ei soittoa kuulu eikä käy kylässä?
e) kuolinpesän ilmaantuminen Ojalan Fordin omistajaksi alle vuoden kuluttua Ojalan katoamisesta. Kävikö siinä tosiaan niin vai onko kuolinpesä tieto lisätty jostain syystä jälkikäteen kun auto on myyty? Kuka sen myi ja mistä hän tiesi, että Ojala ei enää autoaan tarvitse?
f) työnantajan toiminta ja ajamansa kuorma-auton omistussuhde? Sanoiko työnantaja työspimuksen irti heti Ojalan soiton jälkeen ja kaipasiko työpaikalla kukaan Ojalaa? Soittiko hänelle kukaan töistä ja jos, niin kuka ja miten usein? Oliko työnantaja yhteydessä poliisin missään vaiheessa. Oliko Ojalalla oma yritys ajohommaa varten ja hän teki töitä vain yhdelle asiakkaalle?
g) Ojalan Fordin ilmaantuminen Kouvolan Lehtomäkeen. Autosta tehtiin ilmoitus poliisille vasta helmikuussa 2000. Kuka sen sinne ajoi ja miksi jätti sillensä ikkunat raollaan. Jotain piti tuulettaa? Ajettiinko auto Ristiinasta Kouvolaan "hämäysmielessä", tämä siksi, että jos ja kun Ojala ajoi Ristiinaan mökille, niin tuskin kukaan mökillä olleista (oliko siellä joku, en tiedä) tiesi, että Ojala tapasi sattumoisin tuttunsa Ristiinan Nesteellä ja että käyntinsä Ristiinassa voitaisiin myöhemmin todentaa. Ajateltiinko, että jäljet päättyvät Kouvolaan ilman poikkeamista Ristiinaan?
h) ketkä kaikki ovat Ojalaa tavoitelleet puhelimitse? Luulisi olleen helppo selvittää jo vuonna 1999/2000.

Poliisi & KRP ovat ahkerasti olleet vanhojen selvittämättömien juttujen kimpussa - toki siinä on valtava työmaa jo yhdenkin tapauksen tutkinnassa, mutta eikö nyt olisi jo korkea aika selvittää mitä Kimmo Ojalalle tapahtui. Joku tietää. Oletan, että tietäjiä on enemmän kuin yksi.

Kouvolan Sanomissa oli 25.8.2019 artikkeli otsakkeella:
Kouvolassa neljä henkirikosta on jäänyt selvittämättä — Keski-ikäinen nainen katosi hämärissä olosuhteissa, mies ammuttiin Lehtomäessä kerrostalon rappukäytävään, rekkakuski katosi jäljettömiin, naista puukotettiin Savonkadulla omakotitalossa
Ojalan kohdalla sanottin se mikä muutama vuosi aiemminkin:
6.6.1999 Vanha koulukaveri tapasi kouvolalaisen rekkakuskin Kimmo Ojalan Ristiinan Nesteellä. Sen jälkeen Ojalasta ei ole kuulunut. Poliisi tuli tutkinnassa luottokorttitietojen ja muiden todisteiden valossa siihen tulokseen, että tapausta on syytä pitää henkirikoksena. Miehen kohtalosta on ollut tutkinnan aikana useita teorioita, mutta juttu ei ole selvinnyt.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Puliukko
Poliisikoira Rex
Viestit: 582
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja Puliukko » To Loka 24, 2019 6:58 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
To Loka 24, 2019 6:08 pm
Katoamisestaan tuli kesällä kuluneeksi 20 vuotta. Henkirikoksena tätä on tutkittu jo yli 6 vuotta, mutta tulokset lienevät jääneet laihoiksi. Edellisellä sivuilla pohdin katoamistaan laajemminkin ja nuo esittämäni kysymykset ovat edelleen vastauksia vaille. Kadonneet-ohjelman jakso antoi enemmän kysyttävää kuin antoi vastauksia.

Edelleen:
a) kuka soitti Ojalan työnantajalle tuon puhelun; "olen ryyppäämässä seuraavat kaksi viikkoa". Onko selvitetty?
b) miksi sitä Ristiinan mökkiä, pihaa, mökkitietä ja sen reunamia koko matkalta ei ole tutkittu (tai ainakaan kerrottu sitä tutkitun). Poliisi kertoi aikoinaan, että "no kun on talvi ja maa jäässä". Raisa Räisäsen tapauksessa jopa epämääräinen huhu sai aikaan mediavyöryn ja poliisin sekä kaivinkoneen yhteistyön. Miksi Ojalan tapauksessa varma tieto siitä, että kadonnut on käynyt mökillä (sanonut käyneensä/ollut menossa) ei anna aihetta tutkimuksiin?
c) Ojalan kaverit. Oliko heitä ja kuka kyseli mutta ei tavoittanut? Milloin huolestuivat?
d) Ojalan exä. Oliko edes kummastellut Ojalan katoamista ja jos tämä aiemmin otti yhteyttä usein vaikkapa jotain jutellakseen, niin pitikö outona, että enää ei soittoa kuulu eikä käy kylässä?
e) kuolinpesän ilmaantuminen Ojalan Fordin omistajaksi alle vuoden kuluttua Ojalan katoamisesta. Kävikö siinä tosiaan niin vai onko kuolinpesä tieto lisätty jostain syystä jälkikäteen kun auto on myyty? Kuka sen myi ja mistä hän tiesi, että Ojala ei enää autoaan tarvitse?
f) työnantajan toiminta ja ajamansa kuorma-auton omistussuhde? Sanoiko työnantaja työspimuksen irti heti Ojalan soiton jälkeen ja kaipasiko työpaikalla kukaan Ojalaa? Soittiko hänelle kukaan töistä ja jos, niin kuka ja miten usein? Oliko työnantaja yhteydessä poliisin missään vaiheessa. Oliko Ojalalla oma yritys ajohommaa varten ja hän teki töitä vain yhdelle asiakkaalle?
g) Ojalan Fordin ilmaantuminen Kouvolan Lehtomäkeen. Autosta tehtiin ilmoitus poliisille vasta helmikuussa 2000. Kuka sen sinne ajoi ja miksi jätti sillensä ikkunat raollaan. Jotain piti tuulettaa? Ajettiinko auto Ristiinasta Kouvolaan "hämäysmielessä", tämä siksi, että jos ja kun Ojala ajoi Ristiinaan mökille, niin tuskin kukaan mökillä olleista (oliko siellä joku, en tiedä) tiesi, että Ojala tapasi sattumoisin tuttunsa Ristiinan Nesteellä ja että käyntinsä Ristiinassa voitaisiin myöhemmin todentaa. Ajateltiinko, että jäljet päättyvät Kouvolaan ilman poikkeamista Ristiinaan?
h) ketkä kaikki ovat Ojalaa tavoitelleet puhelimitse? Luulisi olleen helppo selvittää jo vuonna 1999/2000.

Poliisi & KRP ovat ahkerasti olleet vanhojen selvittämättömien juttujen kimpussa - toki siinä on valtava työmaa jo yhdenkin tapauksen tutkinnassa, mutta eikö nyt olisi jo korkea aika selvittää mitä Kimmo Ojalalle tapahtui. Joku tietää. Oletan, että tietäjiä on enemmän kuin yksi.

Kouvolan Sanomissa oli 25.8.2019 artikkeli otsakkeella:
Kouvolassa neljä henkirikosta on jäänyt selvittämättä — Keski-ikäinen nainen katosi hämärissä olosuhteissa, mies ammuttiin Lehtomäessä kerrostalon rappukäytävään, rekkakuski katosi jäljettömiin, naista puukotettiin Savonkadulla omakotitalossa
Ojalan kohdalla sanottin se mikä muutama vuosi aiemminkin:
6.6.1999 Vanha koulukaveri tapasi kouvolalaisen rekkakuskin Kimmo Ojalan Ristiinan Nesteellä. Sen jälkeen Ojalasta ei ole kuulunut. Poliisi tuli tutkinnassa luottokorttitietojen ja muiden todisteiden valossa siihen tulokseen, että tapausta on syytä pitää henkirikoksena. Miehen kohtalosta on ollut tutkinnan aikana useita teorioita, mutta juttu ei ole selvinnyt.
Kiitos! Tuo vahvistaa sen mitä olen oinaullutkin, että Poliisi pitää tapausta henkirikoksena. Katsokaapa Kadonneet-jakso, missä haastateltava poliisimies sanoo, että "kun RIKOS tuli ilmi" ja toinen lause vielä mielenkiintoisempi "tälläinen riita on saattanut aiheuttaa jossakin henkilössä reaktion, että hän halusi "Sinikan" (avovaimon) hyväksi tehdä jotain". Kyllä tuo on minusta selvä vihjaus siihen suuntaan, että Poliisi epäilee, että mökillä joku on kostanut Kimmolle avovaimon puolesta. Lisäksi hän mainitsee "AINAKAAN POLIISIN SAAMIEN TIETOJEN mukaan ei ole mökille saapunut".

En usko, että ruumista on haudattu lähelle tuota mökkiä, sillä se olisi liian riskialtista. Vaivaa Ojalan hävittämiseen on muutenkin nähty, koska auto on viety Kouvolaan.

Sitten vielä sellainenkin asia muistui mieleen 2000-luvun alkupuolelta, että Ristiina-Mikkeli välisellä tiellä oleva mökki olisi liittynyt romaneihin ja heidän bisneksiin. Sen tarkemmin ei ole tietoa, että millaista toimintaa siellä oli harjoitettu. Kaukaa haettua, mutta tuli mieleen, kun juttuun sanotaan liittyvän autokauppoja. Jos nyt oikein muistan, niin kyseinen 2009 huhtikuussa myynnissä ollut mökki oli tämä https://www.google.fi/maps/@61.6146212, ... 312!8i6656

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1245
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Kimmo Ojalan, 29v. katoaminen kesällä v. 1999

Viesti Kirjoittaja vasikka » To Loka 24, 2019 10:54 pm

Oma veikkaukseni on, että Kimmo Ojala on surmattu hänelle tutun henkilön toimesta Ristiinasta ja ruumis on haudattu johonkin. Tapahtuiko mökillä tyypillinen suomalainen kännitappo, jonka jäljet vain peiteltiin jälkikäteen? Vai oliko taustalla suunnitellumpi kuvio? Ehkä motiivi liittyi jollain tavalla hänen exäänsä. Onko missään kerrottu exän uudesta miesystävästä?. Laitettiinko Kimmo maksamaan jostain tekosestaan? Vai olisiko jotain mustasukkaisuutta taustalla.
Uskoisin, että surmaaja tai hänen kätyrinsä ajoi Kimmon auton Kouvolaan. Ehkä auto olisi aikanaan pitänyt tutkia paremmin. Olisikohan vieläkään myöhäistä käydä etsimässä ruumista Ristinan mökin ja valikoitujen metsäautoteiden välittömästä läheisyydestä. Olisiko jonkun autoa vielä aihetta ottaa tarkempaan syyniin tai selvitellä jonkun pakettiauton vuokrailuja?

Vastaa Viestiin