Aikakone

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, salaliitot.

Valvoja: Moderaattorit

Unhola
Sofia Karppi
Viestit: 444
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 7:50 pm

Aikakone

Viesti Kirjoittaja Unhola »

Mitäs mieltä olette aikamatkailusta, onko sellainen touhu mahdollista ja miten se vaikuttaisi asioihin. Jos nyt vaikka Helsingin tuomiokirkko siirrettäisiin aikakoneella kahden vuoden taakse, niin olisiko kahden vuoden takaisessa Helsingissä sitten kaksi tuomiokirkkoa. Ja olisivatko ne kirkot vierekkäin vai päällekkäin?
May contain suicide or self-harm topics.
Walrus
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: To Touko 15, 2008 4:24 pm
Paikkakunta: Soome

Re: Aikakone

Viesti Kirjoittaja Walrus »

Ne varmaan olis sisäkkäin ja siellä sisällä kulkis kahen ajan porukkaa yhtäaikaa... Sattus vaikka niinkin,että saman tyypin häät ja hautajaiset olis siinä yhtä aikaa...

Eikös tästä aikamatkailusta ollut se video youtubessa,kun ukko oli jotain putkea korjatessaan tavannu ihtesä vuosien päässä ja ottanut siitä kuvaakin???
:shock: :shock: :shock:
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2587
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Aikakone

Viesti Kirjoittaja MEG »

Aikakoneet taitavat jäädä tieteiskirjallisuuden jutuiksi. Tunnetuin taitaa olla H.G. Wellsin "Aikakone" romaani vuodelta 1917. Sama kirjailijalta on myös "Maailmojen sota" ja "Näkymätön mies".

1960-70-lukujen ufokulttuurin isä, sweitsiläinen Erich von Däniken väitti suhteelisuusteorian aikaparadoksin mahdollistavan aikamatkailun avaruudessa, muistan kuinka naistulkkia alkoi naurattaa hänen haastatellessaan Dänikeä, Akateemisessa kirjakaupassa Helsingissä 1970-luvulla.

Tunnetaan myös teknohumppaa esittävä "Aikakone", nelihenkinen yhtye.
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Aikakone

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Ulottuvuuksista yksi tuntemamme on aika. Paljonko ulottuvuuksia on kaikkiaan? Kuka tietää.

Voisiko ajallakin olla "X"- ja "Y"-akselit? Ja ehkä "Z"?

Tuota teknohumppa-Aikakonetta ei ole onnistuttu siirtämään nykyaikaan kuin tukevassa nostalgiakännissä.
Avatar
Rorschach
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Aikakone

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Aikamatkustukseen kannattaa suhtautua käytännöllisesti, kuten Douglas Adamsin Linnunrata-sarjan osassa Maailmanlopun ravintola:

Ajassa matkaamisen suurin ongelma ei ole se, että siinä sattumalta tulee omaksi isäkseen tai äidikseen. Omaksi isäkseen tai äidikseen muuttuminen ei ole niin suuri ongelma, etteikö suvaitsevainen ja sopeutuvainen perhe sitä sulattaisi. Historian kulun suhteen ei myöskään ole ongelmia - historian kulku ei muutu, sillä kaikki sopii kohdalleen niin kuin palapelin palaset. Kaikki tärkeät muutokset ovat tapahtuneet ennen asioita, joita niiden on määrä muuttaa, ja lopulta kaikki kyllä järjestyy.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2587
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Aikakone

Viesti Kirjoittaja MEG »

Monimaailmateoreetikkona tunnettu David Deusch sivuaa kirjassaan TODELLISUUDEN RAKENNE myös aikamatkustamista.
" Fysiikan lait sallivat tietokoneen, joka voi toteuttaa jokaisen fysikaalisesti mahdollisen ympäristön käyttämättä epäkäytännöllisen suuria resusseja.-------------Menneen ympäristön kokemisen luonteenomaiset piirteet liittyvät määritelmän mukaan tiettyihin fysikaalisiin esineisiin tai prosesseihin, kelloihin ja kalentereihin, jotka ovat mahdollisia vain menneinä aikoina eli menneissä valokuvissa. Lumetodellisuuden generaattori voisi luonnollisesti tuottaa nämä esineet näissä tiloissa. Se voisi esimerkiksi antaa dinosaurusten tai ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoissa elämisen kokemuksen.---------.Turingin periaatteen mukaan universaalin lumetodellisuuden generaattorin voi rakentaa ja ohjelmoida siten , että se tuottaa minkä tahansa fysikaalisesti mahdollisen ympäristön."

Näin siis David Deutsch. Menneisyyteen tai tulevaisuuteen ei voisi matkustaa, mutta ne voisi tuottaa. Ja tuotos olisi k.o. maailmankaikkeudessaan yhtä aito kuin "alkuperäinenkin".
Minusta hänen lumetodellisuutensa vaikuttaa ristiriitaiselta, toisaalta kaikki olevainen olisi lumetodellisuuden generaattorin tuottamaa. toisessa yhteydessä hän ilmoittaa vasta elollisen elämän kaltaisten sekundaaristen systeemien kehittymisen mahdollistaneen lumetodellisuuden, joka siis edellyttäisi kokijaa.
Vastaa Viestiin