Atlantis - totta vai tarua?

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Crishelle
Poliisikoira Rex
Viestit: 570
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Crishelle » Su Marras 10, 2013 1:43 pm

Monet ovat varmasti kuulleet juttuja mahdollisesta hävinneestä mantereesta nimeltä Atlantis, joka olisi ollut olemassa jossain päin maailmaa noin 10 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Tässä Wikipediasta koottua tietoa:

"Atlantis (muinaiskreikaksi Ἀτλαντὶς νῆσος, Atlantis nēsos, atlanttinen eli Atlaksen saari) on myyttinen mereen uponnut saari tai manner, joka tiettävästi ensimmäisen kerran esiintyy kreikkalaisen filosofin Platonin kirjoituksissa. Hänen mukaansa saari sijaitsi Herakleen pylväiden takana ja atlantislaiset olivat mahtava merikansa, jotka olivat jo valloittaneet suuren osan Länsi-Euroopasta ja Afrikasta. Pian epäonnistuneen Ateenan valtauksen jälkeen Atlantis upposi mereen yhden päivän ja yön aikana 9 000 vuotta ennen Solonin aikaa (eli noin 9600 eaa) luonnonkatastrofin takia. Ilmeisesti kaikki myöhemmät Atlantista koskevat kirjoitukset pohjautuvat Platonin dialogeihin Timaios ja Kritias (kirjoitettu n. 360 eaa.).

Platonin tarina

Platonin dialogissa Kritias sanoo kuulleensa kertomuksen Atlantiksesta isoisältään, joka puolestaan oli kuullut sen isältään, joka oli valtiomies Solonin sukulainen ja ystävä. Solon taas oli kuullut sen egyptiläiseltä papilta.

Kritiaan kertomuksen mukaan aikojen alussa jumalat arpoivat, mikä osa maailmasta kuuluisi kenellekin. Poseidon, meren jumala, sai osakseen Atlantiksen saaren. Se sijaitsi Atlantin valtamerellä Herakleen pylväiden eli nykyisen Gibraltarin salmen takana. Saaren varhaisia asukkaita olivat Euenor ja hänen vaimonsa Leukippe, joilla oli tytär nimeltä Kleito. Poseidon sai Kleiton kanssa viisi paria kaksospoikia, jotka kukin vuorollaan hallitsivat Atlantista. Vanhimman kaksosparin vanhin poika oli nimeltään Atlas, josta sai nimensä sekä Atlantis-saari että sitä ympäröivä valtameri.

Saari ja kaupunki

Luonnonvaroiltaan Atlantis oli paratiisin kaltainen, ja sen hyveelliset asukkaat elivät rauhassa ja nauttivat yltäkylläisyydestä. Poseidonin ja Kleiton vuorelle atlantislaiset rakensivat palatsin. Saarelle he rakensivat maasiltoja yhdistämään keskussaarta ja sitä ympäröiviä vesikehiä, sekä kaivoivat kanavia ja tunneleita, joiden läpi alukset pääsivät kulkemaan vesikehästä toiseen. Samankeskisiä renkaita muistuttavat maakehät olivat noin 540 m leveitä ja vesikehät 180-540 metriä leveitä. Keskussaari oli halkaisijaltaan 900-metrinen. Siten kaupunkialueen läpimitta ensimmäisestä vesikehästä alkaen oli 5 220 metriä. Kaupunki sijaitsi ylängöllä, joka laskeutui jyrkähkösti mereen. Saaren pohjoisosa oli vuoristoa ja eteläosa alankoa, jonka mitat olivat 540 x 360 kilometriä. Se oli tasainen, suorakulmion muotoinen ja vuorten ympäröimä. Tasankoa ympäröi 180 metriä leveä ja 30 metriä syvä kanava. Sen pituus oli 10 000 stadionia eli 1 800 kilometriä. Kanava kokosi vuorilta tulevat valumavedet johtaen ne kaupunkiin ja sieltä viimein mereen. Alue oli jaettu palstoihin suorilla 30 metriä leveillä kanavilla, joita taas oli yhdistelty poikittaisilla kanavilla. Platonin antamien mittojen mukaan oli koko Atlantis-saaren pinta-ala noin 400 000 km².

Tuhon syyt

Sukupolvien saatossa jumalainen perintöaines väheni, atlantislaiset alkoivat ylenkatsoa hyveitä ja ahneus sai heissä vallan. Lopulta atlantislaiset toteuttivat suuren sotaretken Euroopan mantereelle. Myös Ateenassa vallitsi kukoistava kulttuuri, ja juuri kreikkalaiset kunnostautuivat atlantislaisten lyömisessä takaisin. Ylijumala Zeus oli kyllästynyt pahuuden vallassa olleeseen valtakuntaan. Hän päätti rangaista atlantislaisia ja kutsui koolle jumalien kokouksen, jossa hän piti näille puheen.

Kritias-dialogi päättyy tähän, mutta Timaios-dialogissa mainitaan Atlantiksen vajonneen meren syvyyteen maanjäristysten ja tulvan saattelemana yhden ainoan vuorokauden aikana. Tämän jälkeen kului pitkiä aikoja, jolloin meri oli mutainen ja kulkukelvoton, niin että Herakleen pylväiden taakse yrittäneet merenkävijät joutuivat kääntymään takaisin.

Kritiaan mukaan katastrofi tapahtui noin 9 000 vuotta ennen kuin Solon kuuli tarinan egyptiläisiltä eli noin 11 600 vuotta sitten.

Nimen alkuperä

Atlantis-nimi on selvästi samaa alkuperää kuin Atlantin valtamerenkin nimi, joka tarkoittaa kreikan mytologian mukaan Atlaksen merta. Atlas oli Kreikan mytologiassa titaani, ja hänestä saivat nimensä myös Pohjois-Afrikan Atlasvuoret. Mytologian mukaan Atlas myös tuomittiin kannattelemaan taivaankantta hartioillaan, ja siksi sana Atlas on myöhemmin muuntunut tarkoittamaan kartastoa tai kuvateosta, jonka symbolina usein käytetään Atlasta kannattelemassa Maapalloa hartioillaan.

Atlantiksen etsintää

Kartta joka esittää Atlantiksen oletettua sijaintia. Ignatius Donnellyn kirjasta Atlantis: The Antediluvian World, 1882.Jo antiikin aikana monet oppineet (esimerkiksi Strabon) epäilivät Platonin tarinaa, mutta monet myös pitivät sitä totena.[1] Filosofi Krantor yritti todistaa Atlantiksen olemassaolon kommentaarissaan Platonin Timaiokseen. Teksti on sittemmin kadonnut, mutta Prokloksen mukaan Krantor matkusti Egyptiin, jossa hän näki pylväitä joihin Atlantiksen historia oli kirjoitettu hieroglyfeillä[2]. Tästä ei kuitenkaan ole mitään muita todisteita kuin Prokloksen väitteet.

Antiikin jälkeen Atlantiksesta on kirjoitettu arviolta 130 000 sivua tekstiä. Vuonna 1624 Francis Bacon kuvaili kirjassaan The New Atlantis Amerikan länsirannikolla sijaitsevaa utopistista yhteiskuntaa nimeltä Bensalem. Atlantiksen toi suuren yleisön tietoisuuteen yhdysvaltalainen Ignatius Donnelly kirjallaan Atlantis: The Antediluvian World (Atlantis - Maailma ennen vedenpaisumista, 1882). 1800-luvun keskivaiheilla ja loppupuolella useat Väli-Amerikan tutkijat kuten Charles Etienne Brasseur de Bourbourg, Edward Herbert Thompson ja Augustus Le Plongeon esittivät, että Atlantis oli yhteydessä mayojen ja asteekkien sivilisaatioihin.

Atlantista tutkittiin myös Natsi-Saksassa, johtuen natsi-Saksan johtajan, Adolf Hitlerin pakkomielteestä löytää kadonnut Atlantis. Natsi-Saksassa uskottiin "puhtaan arjalaisen rodun" jota natsien ideologiassa mm. saksalaiset ja brittiläiset edustivat, olevan peräisin Atlantikselta. Niinpä vuonna 1938 Heinrich Himmlerin organisoima ja Ernst Schaferin johtama retkikunta matkasi Tiibetiin etsimään jälkiä atlantislaisesta rodusta.[3] Toisen maailmansodan jälkeen aiheesta ovat kirjoittaneet muun muassa neuvostoliittolainen maantieteilijä ja atlantologi Nikolai Zhirov, joka analysoi 1960-luvulla viimeisimpiä geologian, valtameritutkimuksen ja Atlantin pohjan muotojen tutkimustuloksia[4], ja hän julkaisi aiheesta vuonna 1964 teoksen "Atlantis: Atlantology: Basic Problems". 1970-luvulla tutkimuksia tehtiin muun muassa Biminillä

Atlantiksen tutkimus

Tulivuorenpurkaus tuhosi Theran minolaisen kulttuurin.Tieteen kannalta katsottuna Atlantis ei ole mahdollinen ainakaan sellaisena kuin Platon sen kuvasi, koska eri tieteenalojen vakiintuneiden käsitysten mukaan Platonin kuvaaman kaltaisia korkeakulttuureita ei ollut olemassa vielä 11 600 vuotta sitten.

Varhaisimpia tunnettuja kaupunkimaisia yhteisöjä ovat Jeriko (noin 8000 eaa.) ja Çatal Hüyük (noin 7000 eaa.). Platonin kuvaama monumentaalinen rakentaminen tunnettiin jo 9000 eaa. (Göbekli Tepe), mutta ei pronssinvalua (5000 eaa.), ei kesytettyä karjaa (Lähi-idässä 6000 eaa.) eikä kesytettyä hevosta (Ukrainassa 4000 eaa.), ei pyörää (Mesopotamiassa 3500 eaa.), ei teitä (3000 eaa.) eikä laivoja (Egyptissä n. 2600 eaa.). Tieteen kannalta Platonin kuvaama kulttuuri olisi siis voinut olla olemassa aikaisintaan 2500-luvulla eaa.[5]

Ei ole myöskään todisteita, että sana ”Atlantis” olisi esiintynyt ennen Platonia. Pidetään mahdollisena, ettei Platonin dialogin tavoitteena ollut kertoa historiasta, vaan opettaa ja kuvata Platonin valtioihanteita.

Tästä huolimatta on usein pohdittu, voisiko Atlantis-tarun taustalta löytyä mielikuvituksellisesti värittynyt muisto jotakin todellista kulttuuria kohdanneesta luonnonmullistuksesta. Kaikkiaan Atlantiksen sijaintipaikaksi on ehdotettu ainakin 27 eri kohdetta.[6].

Vuonna 2005 Miloksen saarella järjestettyyn kansainväliseen Atlantis 2005 -konferenssiin kokoontui eri alojen tutkijoita ja asiantuntijoita viidestätoista eri maasta.[7] Konferenssin tarkoituksena oli keskustella teorioista, missä Atlantis sijaitsi sekä milloin ja miksi se tuhoutui[8], vaikkakin usea tutkija esitti epäilynsä siitä, onko sitä ollut lainkaan olemassa.

Platonin kertomukseen tukeutuen konferenssin osanottajat hyväksyivät 24 kriteeriä, jotka Atlantikseksi ehdotetun paikan pitäisi täyttää.[8] Kriteerien joukossa olivat esimerkiksi vaatimukset siitä, että sen tulisi sijaita Herakleen pylväiden ulkopuolella, olla suurempi kuin Libya, Anatolia, Lähi-itä ja Siinai (yhteensä) ja uponnut veteen kokonaan tai osittain 9 000 vuotta ennen kuudetta vuosisataa eaa. Myös joitakin epäilyksiä esitettiin; esimerkiksi professori Christos Doumasin mukaan Atlantis on pelkkä myytti ja sen etsintä utopiaa.

Vuonna 2003 venäläiset tutkijat pitivät Moskovassa Atlantista käsitelleen konferenssin.[9]

Merenalainen tutkimus

Platon sijoitti Atlantiksen Herakleen pylväiden taakse, joka on yleensä tulkittu Gibraltarin salmeksi. Myöhemmin on esitetty Platonin tarkoittaneen Herakleen pylväillä jotain muita luonnonmuodostumia, mihin liittyen Atlantis on usein kytketty Välimeren alueen arkeologisiin löytöihin.

Ajatus uusien muinaistutkimuksen löytöjen mahdollisesta yhteydestä Platonin tarinaan nousee usein nykyisinkin esille. Merenalaisiin tutkimuksiin liittyy kysymys siitä, kuinka hyvin rakennukset ja esineet voivat säilyä merivedessä. Metallit tuhoutuvat suhteellisen nopeasti, koska metallien ja meriveden yhdistelmä liuottaa metalleja. Kalkkikiveä ja marmoria puolestaan vahingoittavat nilviäiset tekemällä niihin reikiä. Kvartsipitoiset kivilajit säilyvät parhaiten. Puuesineet säilyvät huonoiten, koska eliöt syövät niitä. Parhaiten rauniot ja esineet säilyvät jos ne peittyvät sedimentteihin, mutta silloin ne ovat vaikeammin löydettävissä. Satunnaiset löydöt ovat osoittaneet, että esihistoriallisten kulttuurien jäännöksiä on säilynyt meren pinnan alla jopa vuosituhansien ajan. Edinburghin yliopiston professorin ja Lähi-idän sivilisaatioiden spesialistin Tony Wilkinsonin mukaan useita muinaisia temppeleitä ja kaupunkeja on jäänyt meren alle viimeisten tuhansien vuosien kuluessa ilmaston muutosten vuoksi.[10]

Geologinen tutkimus

Atlantiksen esitetyt sijaintipaikat Välimeren alueella.Geologia ratkaisee, onko muinaisen saaren tai mantereen uppoaminen Atlantin valtamereen tai Välimereen edes periaatteessa mahdollista. Atlantin itäpuoliset saaret ovat kaikki vulkaanisia, eikä niissä ole merkkejä vajoamisesta. Joitakin saaria ympäröivät merenalaiset rantapengermät, jotka ovat seurausta siitä että jääkaudella merenpinta oli jopa 200 metriä nykyistä alempana. Rantapengermien pinta-ala on kuitenkin pienempi kuin Platonin mainitsema Atlantiksen saari.[11] Atlantilla on tehty lukuisia porauksia osana vuodesta 1969 nykypäiviin jatkuneessa Deep Sea Drilling -Projektissa (DSDP), jonka yhtenä saavutuksena oli mannerliikuntoteorian todistaminen.[12] Tämän seurauksena teoriat Atlantiksesta mantereena alkoivat menettää suosiotaan. Nykyään teoriat kadonneista mantereista eivät ole geologien parissa suosittuja, koska merenpohja on luodattu tarkasti ja laattatektoniikkatutkimusten mukaan esimerkiksi Azoreilla ei ole erillistä Atlantiksen mannerlaattaa. Pidetään myös mahdottomana että mannerlaatta voisi vajota lyhyessä ajassa mereen."

Tässä linkki lähteeseen, johon on myös koottu kattava kokoelma niin tieteellisiä kuin näennäistieteellisiäkin teorioita. En kopsannut niitä tänne kun tekstistä olisi tullut aivan tuhottoman pitkä. Mutta mitä mieltä olette? Onko Atlantis voinut olla olemassa vaiko ei?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Atlantis
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"

BlackFriday
Neuvoja-Jack
Viestit: 284
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 7:52 pm
Paikkakunta: Kotham City

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja BlackFriday » To Marras 14, 2013 2:38 pm

Hyvin kirjoitettu! :)

Olen lukenu aikoinaan (eli noin 20 vuotta sitten) Charles Berlitzin kirjan (tai kaks) Atlantiksesta, vois lukea uudestaankin jos vielä kirjastosta löytyy.
Hmm. Kuulostaa mielenterveysongelmaiselta kakkapyllyltä!
ny rillataan @ murobbs: "En puutu tuohon sherlockointiin mutta nyt tässä ketjussa alkaa olla oikeanlaista otetta. Vähän kuin murha.info mutta järkevillä ihmisillä."

Crishelle
Poliisikoira Rex
Viestit: 570
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 7:29 pm

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Crishelle » La Marras 23, 2013 1:09 pm

Olisinpa kirjoittanut tuon. Teksti on wikipediasta. Jotenkin olen sitä mieltä että Atlantis on todella voinut olla olemassa muttei välttämättä juuri niin kuin väitetään.
"You say stick to the highway. I say we should take my shortcut.
Why don't we just flip a coin?"

Tracker
Wallander
Viestit: 1084
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Tracker » Pe Helmi 06, 2015 12:17 am

Tokihan Atlantis on ollut olemassa, ei välimerellä, vaan atlantin keskiselänteellä.
Scott-Elliot kertoo tarkemmin.

Avatar
paccasucco
Helen Mirren
Viestit: 1426
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja paccasucco » La Helmi 14, 2015 12:52 am

Oma ja mahdollisesti hyvinkin virheellinen käsitykseni on se,että Atlantis on todellakin ollut olemassa.Sitähän emme voi todistaa.Mm.Platon kertoi Atlantiksen tuhosta.

Olen kuitenkin sitä mieltä,että Atlantista ei ole fyysisessä mielessä ollut olemassa.Vain henkisessä mielessä.Sekin on yhtä todellista.

Voimme kenties rinnastaa asian Raamatun "Johanneksen ilmestyskirjan" sanomaaan.Muita ei ollut paikalla.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1170
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ti Helmi 17, 2015 3:04 am

Otto Muck oli myös vahvasti Atlantin keskiselänteen - Sargassomeren kannattaja. Toisin kuin Berlitz, Muck oli vakavasti otettava tutkija, vaikka hänen Atlantis-teoksensa eivät varsinaista "tiedettä" vielä olleetkaan. Tohtori Muck oli diplomi-insinööri, fyysikko, geofyysikko, historiantutkija, lentäjä, kuvataiteilja, keksijä ym. Hän työskenteli 2. Maailmansodan aikana Peenemunden rakettitutkimuskeskuksessa. Muck valitettavasti kuoli onnettomuudessa Wienissä jo 1956 (64-vuotiaana) ja osa hänen Atlantis-tutkimuksistaan julkaistiin postuumisti.

Kuva

Atlantis-taru on eri versioineen niin laajalti levinnyt, että se voi hyvinkin olla osa ihmiskunnan kollektiivista muistia. Konkreettisia todisteita veden alle jääneistä kulttuureista on löydetty esimerkiksi Karibianmeren - Meksikonlahden rannikoilta. Ei kuitenkaan mitään niin suurta, että se voitaisiin tulkita Atlantikseen liittyväksi. Välimeren tuliperäisestä toiminnasta johtuvat kaupunkien tuhoutumiset ovat hieman uudemmalta ajalta, enkä usko niiden olevan tarun taustalla.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Tracker
Wallander
Viestit: 1084
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Tracker » Ti Helmi 17, 2015 9:33 am

Otto Munc'illa näyttää olevan melko samanlainen käsitys kuin Scott-Elliot'illa.

Kuva
Kartta Scott-Elliot

http://atlantisforschung.de/index.php?t ... t%E2%80%9C

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1170
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Pe Helmi 20, 2015 3:55 am

Tracker kirjoitti:Otto Munc'illa näyttää olevan melko samanlainen käsitys kuin Scott-Elliot'illa.

Kuva
Kartta Scott-Elliot

http://atlantisforschung.de/index.php?t ... t%E2%80%9C
Scott-Elliot taisi olla teorian ensimmäinen esittäjä. Muck lähinnä vertaili aiempia teorioita tieteellis-teknisin menetelmin uuden aineiston pohjalta ja päätyi samantyyppiseen, joskin vahvistusta vaille jääneeseen, lopputulokseen.

En tosin sulje pois sitä, että Muck aikoinaan kiinnostui aiheesta epätieteellistä linjaa Scott-Elliot - Blavatsky - List - Liebenfels. Atlantis oli myös osa arjalaista myyttiä.

Tähän aiheeseen liittyvä kuvaliite ja kysymys (kun huuhaa-puolella ollaan): Oliko kuvan (Atlantikseen liittyvä) henkilö oikeasti olemassa sillä henkilöllisyydellä, joka kuvan naiseen liitetään?
Kuva
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Tracker
Wallander
Viestit: 1084
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Tracker » La Helmi 21, 2015 7:13 pm

Chikatilo kirjoitti:
Tracker kirjoitti:Otto Munc'illa näyttää olevan melko samanlainen käsitys kuin Scott-Elliot'illa.

Kuva
Kartta Scott-Elliot

http://atlantisforschung.de/index.php?t ... t%E2%80%9C
Scott-Elliot taisi olla teorian ensimmäinen esittäjä. Muck lähinnä vertaili aiempia teorioita tieteellis-teknisin menetelmin uuden aineiston pohjalta ja päätyi samantyyppiseen, joskin vahvistusta vaille jääneeseen, lopputulokseen.


En tosin sulje pois sitä, että Muck aikoinaan kiinnostui aiheesta epätieteellistä linjaa Scott-Elliot - Blavatsky - List - Liebenfels. Atlantis oli myös osa arjalaista myyttiä.

Tähän aiheeseen liittyvä kuvaliite ja kysymys (kun huuhaa-puolella ollaan): Oliko kuvan (Atlantikseen liittyvä) henkilö oikeasti olemassa sillä henkilöllisyydellä, joka kuvan naiseen liitetään?
Kuva
Maria Orsic oli selvänäkijä, kuten varmaankin jokainen, joka kuului Alldeutsche Gesellschaft für Metaphysik seuraan, Maria oli jossakin vaiheessa seuran johtaja.
Näkijät ovat yhteydessä kosmiseen muistiin (Atlantis siis "silmien" edessä) ja henkimaailman tietoon. (näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan.)
Maria "katosi" 1945. Todennäköisesti meni yhdysvaltoihin kuten muutkin huipputekniikan kanssa tekemisissa olleet okkultistit.
Panssarikenraali Patton oli myös näitä okkultisteja, hän tiesi tarkkaan mistä oli kysymys.
Maria näyttää myöhemmin sotketun ufo-juttuihin, Mediumeilla, meedioilla, selvänäkijöillä on huono kaiku, siksi on raflaavanpaa ja uskottavampaakin kertoa kiinnostuneille massoille maan ulkopuolisista tahoista jotka pyrkivät vaikuttamaan maan asioihin.

Anubis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Anubis » Su Huhti 15, 2018 12:14 am

Chikatilo kirjoitti:
Tracker kirjoitti:Otto Munc'illa näyttää olevan melko samanlainen käsitys kuin Scott-Elliot'illa.

Kuva
Kartta Scott-Elliot

http://atlantisforschung.de/index.php?t ... t%E2%80%9C
Scott-Elliot taisi olla teorian ensimmäinen esittäjä. Muck lähinnä vertaili aiempia teorioita tieteellis-teknisin menetelmin uuden aineiston pohjalta ja päätyi samantyyppiseen, joskin vahvistusta vaille jääneeseen, lopputulokseen.

En tosin sulje pois sitä, että Muck aikoinaan kiinnostui aiheesta epätieteellistä linjaa Scott-Elliot - Blavatsky - List - Liebenfels. Atlantis oli myös osa arjalaista myyttiä.

Tähän aiheeseen liittyvä kuvaliite ja kysymys (kun huuhaa-puolella ollaan): Oliko kuvan (Atlantikseen liittyvä) henkilö oikeasti olemassa sillä henkilöllisyydellä, joka kuvan naiseen liitetään?
Kuva


Onko antaa tietoa mistä Scott-Elliot sai aiheeseen innostuksen?

Mikä johdatti hänet tutkimuksen pariin ja mitä todisteita hän lopulta aikaiseksi väitteilleen?

Entä Muckin löydökset? Osaatko tarkemmin kertoa niistä? Onko tiede puoli hänen tutkimuksissaan ollut nykykäyntöjen kanssa yhtenäistä?

HerraHöö
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Huhti 15, 2018 7:18 pm

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja HerraHöö » La Huhti 21, 2018 8:35 pm

Sellastakin ehdoteltu, että olis anarctican jääpeitteen alla piilossa? Tää tosin kai vääräks todistettu? Tai sitte lepää siellä atlantin pohjassa.

Luulis, että ensin tutkittais tää planeetta läpikotasin vesistöjä myöten ja vasta sit avaruuteen..

Anubis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Atlantis - totta vai tarua?

Viesti Kirjoittaja Anubis » Ti Kesä 19, 2018 11:33 pm

HerraHöö kirjoitti:Sellastakin ehdoteltu, että olis anarctican jääpeitteen alla piilossa? Tää tosin kai vääräks todistettu? Tai sitte lepää siellä atlantin pohjassa.

Luulis, että ensin tutkittais tää planeetta läpikotasin vesistöjä myöten ja vasta sit avaruuteen..
Taidat nyt sekoittaa Tähtiportti Atlantis (Stargate Atlantis) sarjaan, jossa Atlantis oli merenpohjassa piilossa?

Vai onko joidenkin oikeiden teorioiden mukaan Atlantis antartiksen jääpeitteen alla?

Pegasus galaksiin on muutama kilometri, jos suunnittelet tutkimusmatkaa.

Vastaa Viestiin