Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettajaa

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Spekultantti
Philip Marlowe
Viestit: 1145
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettajaa

Viesti Kirjoittaja Spekultantti » Pe Joulu 05, 2014 4:19 pm

Mikäs aaveveturi se tällainen on, joka on pimeinä aamuyön tunteina kolkutellut yksikseen kymmenen kilometriä...? Poliisi kaipaa havaintoja, onko kukaan nähnyt ketään veturin ohjaamossa.


Veturi lähti mysteerisesti liikkeelle Rautaruukilta, pysäytettiin ilman kuljettajaa

http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-su ... aa/683323/

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja junanveturista, joka liikkui rautatiellä Raahessa perjantaiaamuna.

Veturi oli jostain syystä päässyt liikkeelle SSAB:n Rautaruukin tehdasalueelta. Se liikkui kiskoja pitkin noin kymmenen kilometrin matkan aina Pattijoen Kastellintielle asti ennen kun se saatiin pysäytettyä.

Junassa ei ollut pysäyttämishetkellä ketään sisällä.

Poliisi tutkii, onko veturi anastettu vai onko se päässyt liikkeelle esimerkiksi teknisen vian vuoksi. Tapaus kävi ilmi, kun Rautaruukilla huomattiin yhden veturin kadonneen.

"Nyt toivomme silminnäkijähavaintoja siitä, onko junan kyydissä ollut joku henkilö vai ei", rikoskomisario Hannu Mensonen sanoo.

Juna liikkui päärataverkolla. Pattijoen kohdalla on vain yksi raide. Mensonen ei ota kantaa siihen, onko veturista ollut vaaraa muulle junaliikenteelle ja olisiko karannut veturi voinut aiheuttaa esimerkiksi junaonnettomuuden.

"Sitä selvitellään. Suomen rataverkolla on kuitenkin hyvät järjestelmät kulunvalvonnan puolella", Mensonen toteaa.

Veturi on karkumatkan jälkeen palautettu Rautaruukille.

Poliisi pyytää silminnäkijöiden havaintoja veturin aamuisista liikkeistä. Havainnot voi soittaa puhelinnumeroon 0295 416 419.

Veturi on 3-akselinen, väriltään punainen ja sen ikkunoiden alaosan kohdalla on valkoinen raita. Veturi oli liikkeellä kello 5.45-7.00.

-------------
Tehtaanjohtaja: Veturin karkaaminen selvitetään tarkkaan

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/te ... an/683358/

SSAB:n Raahen tehtaan johtaja Kari Ojala kertoo, ettei karannut veturi ollut radio-ohjattava veturi, vaan tavallinen.

Perjantaiaamuna ilman kuljettajaa kulkenut veturi oli tuntemattomasta syystä päässyt liikkeelle SSAB:n Rautaruukin tehdasalueelta. Se kulki kiskoja pitkin noin kymmenen kilometrin matkan Pattijoen Kastellintielle asti, ennen kun se saatiin pysäytettyä.

Ojalan mukaan kysymyksessä oli sisäinen järjestelyveturi, joka oli tyhjänkäynnillä tehtaan alueella. "Nyt selvitetään, oliko kysymyksessä tekninen vika vai käyttäjän inhimillinen vika", Ojala kommentoi. Sen jälkeen tehdään teknisiä muutoksia tai ohjeistetaan käyttäjää.

Ojalan mukaan veturin karkaaminen tehdasalueelta oli ensimmäinen kerta, vastaavaa ei ole Raahen tehtaalla sattunut.

Tehdasalueelta on yhteys päärataverkkoon. Kun vaihde on ollut sopivasti, teollisuusveturi on päässyt päässyt kulkemaan ilman kuljettajaa hiljaisella vauhdilla pääradalle.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1170
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ke Touko 13, 2015 2:11 pm

Tämän täytyy olla itsensä perkeleen tekosia!

Se, että suunta on alamäkeen, MoVe 66:n massa 45 tonnia ja jarrut kykemättä, ei mitenkään voi selittää tapahtunutta kuin illuminatien salaisissa haaveissa.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5703
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Huhti 16, 2018 5:50 pm

Noille vetureille oli aikanaan hyvinkin vapaa pääsy ja niitä pidettiin tyhjäkäynnillä tuntikausia ajojen välillä. Etenkin tuohon kellonaikaan portista on helppo luikkia sisälle myös asiattomien, kun lailliset orjat vaeltavat kustannuspaikoilleen aamuvuoroon.

Junassa on saattanut käydä muistelemassa joko potkut saanut tai eläköitynyt RROY:n veturikuski. Veturin käyttölaitteet ovat tuttuja myös kymmenille opiskelijoille, jotka olivat aikanaan kesätöissä vetureilla. Ko. tehtaalla on tapahtunut vuosien saatossa mystisempiäkin asioita ja en ihmettelisi, vaikka joku työntekijä olisi ollut kyytiä vailla ja päättinyt päräyttää kotiin rautatietä pitkin

Tapaus pääsi myös iltapulun täytteeksi:
Näitkö aamulla punaista veturia? Poliisi kaipaa havaintoja
Perjantai 05.12.2014 klo 10:58 (muokattu 06.12.2014 klo 13:16)
Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja perjantaiaamuna liikkuneesta veturista.

Poliisia kiinnostavat tehdasveturin liikkeet perjantaina kello 5.45 ja 7.00 välillä. Veturi oli tällöin matkalla Rautaruukista Pattijoen Kastellintien suuntaan.

Rikoskomisario Hannu Mensonen Oulun poliisista kertoo Iltalehdelle, että veturi tavoitettiin myöhemmin Pattijoen Kastellista, jossa se oli raiteilla liikkeessä ilman kuljettajaa.

Oliko veturi siis varastettu tehtaalta?

- Tutkinta on vasta alussa, mutta sitä mahdollisuutta selvitämme teknisiltä videoilta, Mensonen sanoo.

Kolmeakselinen veturi on poliisin mukaan kuorma-auton kokoinen. Se on väriltään punainen ja siinä on ikkunoiden alaosan kohdalla valkoinen raita.

Nyt veturi on jo palautettu takaisin tehdasalueelle.

Havainnot veturin aamuisista liikkeistä poliisi pyytää ilmoittamaan kello 17 mennessä puhelinnumeroon 0295 416 419.

HENNI AUVINEN
[email protected]

https://m.iltalehti.fi/uutiset/20141205 ... 7_uu.shtml

Veturi on kooltaan suurempi kuin kuorma-auto. Pelkkä moottori on pienen henkilöauton kokoinen ja laitteen omapaino reilusti yli 50 tonnia. Myös radanpätkä Raahesta itään on ollut raskaalla käytöllä, onpa tainnut olla tonneissa mitattuna Suomen kärkireittejä, mutta hiljeni paljon 2000-luvun alussa, kun Rautaruukki lopetti rautamalmin ostamisen Venäjältä ja siirtyi alkoi kuskata tätä proomulla Ruotsista.
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

Nimof
Alibin satunnaislukija
Viestit: 135
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2012 6:46 pm

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Nimof » To Elo 23, 2018 5:36 am

Kai se veturikin joskus kaipaa vapauteen...

Vestigia terrent

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1170
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » To Elo 23, 2018 10:59 pm

Veturi halusi vain julkisuutta, kuten tv:stä tutut Iivari veturi ja Tuomas-veturi kumppaneineen.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Anubis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Anubis » Pe Syys 14, 2018 9:16 pm

En yllättäisi jos näitä vetureita ei vartioida kovin tarkkaan, kun varmasti ajatellaan että kukapa niitä varastaisi. Jotkut lapset saattaneet vähän "leikkiä" ja leikki lähtenyt lapasesta. Tai joku päihteitä käyttävä joukko saanut mahti idean "bileputkessa".

Sitä olen monesti miettinyt että onnistuisiko tälläisen piilotus? Ainakin vanhoja hylättyjä tehdas ratoja on Suomessa paljon.

Tietääkö kukaan kuinka vaikeaa olisi käytössä oleva raide yhdistää tälläiseen hylättään raiteiseen joka voisi viedä vanhalle tehdas alueelle? Ja ovatko ne kokonaan "katkaistu/irrotettu" verkosta vai vaan jätetty käyttämättä?

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3345
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ma Syys 17, 2018 10:20 pm

Hyvin todennäköisesti jokainen poistettu rataverkosta. Jokainen ylimääräinen vaihde vie runsaasti rahaa ja vaatii ylläpitoa.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Anubis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Anubis » Ti Syys 25, 2018 8:37 pm

Rescuer kirjoitti:Hyvin todennäköisesti jokainen poistettu rataverkosta. Jokainen ylimääräinen vaihde vie runsaasti rahaa ja vaatii ylläpitoa.
Minulle on hiukan epäselvää, että miten yksinkertainen vaihde voi viedä runsaasti rahaa? Kerro vähemmän tietävälle, että mikä siinä niin kallista on?

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1170
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ke Syys 26, 2018 11:19 pm

Vaihdehan on siitä hassu, että se voi viedä junan joko oikeaan tai väärään suuntaan - määränpäästä riippuen. Tämän vuoksi jokainen tarpeeton, mutta olemassa oleva vaihde aiheuttaa myös tiettyjä riskejä ja kunnossapitotarpeen. Yksinkertainen vaihde itsessään on yksinkertainen, mutta sekin vaatii asetinlaitteen ja opastimet, joiden turvallisuusmääräykset ovat varsin tiukat. Vaihteen toimintaan voivat häiriöitä aiheuttaa esimerkiksi lumi, jää tai pahimmassa tapauksessa ilkivalta. Vähimmillään siitä seuraa viivästys junaliikenteelle. Työ maksaa, samoin viivästykset.

Tarpeettomat vaihteet on syytä purkaa myös siksi, että ilman kuljettajaa liikkeelle lähteneet veturit eivät pääsisi salaiseen piilopaikkaansa. Onhan se veturikin kuitenkin melko arvokas kapistus.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5703
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Loka 12, 2018 5:20 pm

Jokainen voi kokeilla mille tuntuu laittaa edes metrin ratkakisko tukevasti paikalleen. En kyllä ole yhtään varma, että olisivat romuttaneet vanhoja kiskoja vaihteineen joka paikassa, joten periaatteessa pölliminen voisi olla hetkellisesti mahdollista. Jokainen voi kuitenkin miettiä kuinka helppoa tai vaikeaa 50-tonnisen möykyn piilottaminen olisi, kun rikospaikalta lähtee vaan rajallinen määrä reittejä piilopaikkoihin. Voisihan sitä tietenkin rakentaa aluksi hallin johonkin raiteille ja toivoa, ettei kukaan huomaisi, näppärää!

Mutta jos asia oikein kiinnostaa, niin siitä vaan resiinalla tekemään hieman taustatutkimusta ja asialla on kiire sillä mahdolliset ratatyöt tulee suorittaa yön pimeydessä ja pakkanenkin on piru, jos pitää niitä pölkkyjäkin vielä maahan laittaa. Tietenkin voisi pölliä sen VR:n rempparyhmän käyttämän korjausveturin, se nostaa, hitsaa ja vaikka mitä. Siinä olisi jemmaamisen arvoinen saalis, voisi rakentaa ihan oman rautatien - kun pöllisi ensin ne työmiehet kanssa...
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

Anubis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Anubis » To Tammi 24, 2019 9:41 am

Chikatilo kirjoitti:
Tarpeettomat vaihteet on syytä purkaa myös siksi, että ilman kuljettajaa liikkeelle lähteneet veturit eivät pääsisi salaiseen piilopaikkaansa. Onhan se veturikin kuitenkin melko arvokas kapistus.
Jos tuollaisen veturin joku onnistuisi varastamaan niin kenelle sen pystyisi myymään?

Osaatko sanoa onko helppo homma rakentaa salaa junaraiteelle uusi vaihde ja uusi liittymäkohta josta voisi salaa viedä vaikka omille maille piiloon junia? Jokuhan ne alkuperäisetkin raiteet on osannut rakentaa.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1170
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » To Tammi 31, 2019 12:43 am

Tuollaisen veturin voisi ostaa vaikka SSAB. Ajatella, vasta on kadonnut veturi ja nyt saadaan tilalle edullisesti samanlainen. Vieläpä valmiiksi firman väreissä!

Vaihteen rakentaminen ei liene monimutkaista. Ovathan avaruusaluksetkin ihmisen tekemiä. Tärkeintä on voima, sillä kiskot ovat painavia. Rataa on helppoa rakentaa salaa yön pimeydessä, kunhan muistaa purkaa yöllä rakennetun pätkän pois aina aamun kajastaessa - valoisassahan salaisuus paljastuisi heti.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Anubis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 159
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2016 8:40 pm

Re: Veturi kulki mysteerisesti 10 kilometriä ilman kuljettaj

Viesti Kirjoittaja Anubis » La Maalis 09, 2019 5:47 pm

Chikatilo kirjoitti:Tuollaisen veturin voisi ostaa vaikka SSAB. Ajatella, vasta on kadonnut veturi ja nyt saadaan tilalle edullisesti samanlainen. Vieläpä valmiiksi firman väreissä!

Vaihteen rakentaminen ei liene monimutkaista. Ovathan avaruusaluksetkin ihmisen tekemiä. Tärkeintä on voima, sillä kiskot ovat painavia. Rataa on helppoa rakentaa salaa yön pimeydessä, kunhan muistaa purkaa yöllä rakennetun pätkän pois aina aamun kajastaessa - valoisassahan salaisuus paljastuisi heti.
Miten paljon olet perehtynyt laittomaan veturin myynti bisnekseen?

Vastaa Viestiin