Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Elly Kedward
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: To Kesä 14, 2012 10:22 pm

Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Elly Kedward »

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... pos=ok-nln
Koko maailma ja ennen kaikkea Pohjola on hämmästellyt yli 30 vuoden ajan, kuka lähettää mystistä radiosignaalia venäläiseltä lyhytaaltoradioasemalta.
Kukaan ei tiedä lähettäjää tai miksi signaali lähetetään - saati mitä se sitten tarkoittaa. Asiasta uutisoi ruotsalainen Aftonbladet.

Koko tapaus on kuin kylmän sodan aikaisesta vakoojaromaanista. Aftonbladet kertoo, että taajuudella 4625 kHz voi kuulla venäläisen lyhyen matkan radioaseman lähettämän signaalin, joka on pysynyt samana yli 30 vuotta. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta se on lähettänyt noin 25 signaalia minuutissa läpi vuorokauden. Joskus venäjäksi luettu viesti katkaisee signaalit.

Radioamatöörit ovat mysteerisignaalista tietoisia. Aftonbladetin mukaan se on saanut lempinimet ”Summeri” ja ”Humisija.” Lähettävä asema taas sai nimen UVB-76, mutta se muutettiin vuonna 2010 MDHzHB:ksi.

Aftonbladetin mukaan yksi suosituimmista teorioista on se, että Venäjän armeija käyttää taajuutta salaisten koodien lähettämiseen. Ruotsin radioamatöörien puheenjohtaja Tore Andersson tukee näkemystä.

– Yleisin teoria on se, että armeija tai jonkinlainen turvallisuuspalvelu haluaa lähettää viestejä halutuille ryhmille, jotka voivat purkaa signaalin. Siihen ympärille kuuluu kaikenlaista koodia.

Signaalin syyksi on epäilty yksityishenkilöitäkin tai jopa vitsiä. Pelottavin teoria on kuitenkin se, että signaali olisi niin sanottu ”kuolleen miehen kytkin.” Kyseessä voisi olla siis esiohjelmoitu, sotilaallinen järjestelmä Neuvostoliiton ajoilta, joka laukaisisi ydinaseet, jos signaali joku päivä sammuisi.

Suomen radioamatöörejäkin häiritään

Suomen Radioamatööriliitto ry:n puheenjohtaja Merja Koivaara sanoo, ettei mysteerisignaali ole hänelle tuttu, mutta Ruotsin kollegan selitykset tuntuvat järkeviltä.

– Tämä voisi viitata armeijan ja turvallisuuspalvelun viestiliikenteeseen, mutta emmehän me sitä voi tietää. Kuolleen miehen kytkin kuulostaa aika hurjalta ja kaukaa haetulta. En usko, että siitä on kyse. Jos signaalin taustalla olisi yksityishenkilö, se olisi paikallistettu jo kauan aikaa sitten. En usko, että asema voisi olla pystyssä 30 vuotta ilman, että kukaan siihen puuttuisi.

Koivaara sanoo, että sen sijaan Suomen radioamatöörien omalla kanavalla on ollut kummallista venäjänkielistä keskustelua ja musiikkia.

– En tiedä tuleeko se Ukrainasta vai Venäjältä, vai haluaako joku uskotella, että se tulee sieltä. Sieltä tulee keskustelua, haitarinsoittoa tai jotain muuta hälyä.

Koivaara sanoo, että radioliikenne ei toimi kuten puhelin, että osapuolet voivat kuunnella ja puhua samaan aikaan. Toinen lähettää ja toinen vastaanottaa.

– Tämä lähetys jää päälle taajuudelle. Se on tavallaan häirintää. Emme ole pystyneet selvittämään mistä se tulee, emmekä halua ottaa asiaan kantaa. Ihmettelemme vain, kun se on vähän niin kuin meille annettu taajuus.

Käsittämätöntä puhetta

Ruotsin ulkopoliittisen instituutin tutkija Jakub Swiecicki ei usko, että lähetys on sotilaallinen. Hän sanoo Aftonbladetille, että armeijalla on parempiakin viestintämahdollisuuksia.

Ajoittain signaalin katkaisee monotoninen miesääni, joka lukee kummallisia asioita venäjäksi. Aftonbladet antaa esimerkin, että jouluaattona 1997 ääni olisi lukenut ”Ya UVB-76, Ya UVB-76. 180 08 180 08 BROMAL 74 27 99 14. Boris, Roman, Olga, Mihail, Anna, Larissa. 7 4 2 7 9 9 1 4.”

Viesti on toistunut muutaman kerran, kunnes se signaali on palannut ennalleen. Muissakaan venäjänkielisissä viesteissä ei ole ollut sen enempää järkeä.

Syyskuussa 2010 tapahtui jotain vielä ihmeellisempää. Taajuudelta tuli venäläisen säveltäjän Pjotr Tshaikovskin baletti Joutsenlampi. Aftonbladet kertoo, että Ruotsin viime vuoden sukellusvenejahdin aikaan taajuudella kuului naisen lukemia koodeja.

Signaalin kuunteluun riittää Pohjolassa mainiosti lyhytaaltoradio, joten periaatteessa kuka tahansa voi yrittää koodin murtamista. Tore Andersson sanoo Aftonbladetille, että niillä pystyy kuuntelemaan muita samantyylisiä signaaleja. Signaaleja tulee niin idästä kuin lännestä. Anderssonin mukaan niiden tarkoituksena voi olla ohjusten paikantaminen tai häirintä.

Radioamatöörit ovat yrittäneet selvittää mistä salaperäinen venäläinen signaali tulee. Pitkään uskottiin, että se tulee maatilalta Povarovon pikkukaupungista Moskovan ulkopuolelta. Vuodesta 2010 sen on kuitenkin oletettu tulevan Pihkovan kaupungin läheltä Länsi-Venäjällä.
Antti Halonen

Teorioita kehiin ;) Mitkä mahtavat olla Venäjällä käytössä olevat radioaakkoset? Voisiko Boris tarkoittaa vaan B-kirjainta, Roman R jne. ?
There's a witch and she keeps leaving shit outside your door. There's no one here to help you!

JackSparrow
Sammakkoprofessori
Viestit: 461
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

Heh, ehdeit ennen minua! Itseäkin alkoi kiinnostamaan. Mitähän koodeja nuo nyt sit ovat? Ainakin länsimaissa A on Alfa, B= Bravo, C= Charlie, jne. mutta mistäpä sitä ryssien kohdalla tietää. Joku jopa vetäny ydinasekortinkin kehiin.
Syntyminen on vain kuoleman odotusta

saksanundulaatti
Parranpäristäjä
Viestit: 84
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 2:32 pm

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja saksanundulaatti »


107
Alibin satunnaislukija
Viestit: 126
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 12:36 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja 107 »

Ja kaikesta on tehty leffoja, myös numeroasemista: http://www.imdb.com/title/tt1659338/

Buzzerin asema paikannettiin viime vuonna. Tuossa vähän analyysiä numeroasemista:
http://www.numbersoddities.nl/N&O-200.pdf

kid
Tarkastaja Morse
Viestit: 973
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja kid »

UVB-76:sta löytyy ketju täältä: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=9&t=8687
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

Köpekman
Alibin satunnaislukija
Viestit: 104
Liittynyt: To Marras 28, 2013 2:35 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Köpekman »

Siinähän ne alffat ja bravot on, Boris, Roman, Olga, Mihail, Anna, Larissa = BROMAL.

Nopeasti googlesta tuli seuraavaa vastaan: (Medicine) a yellowish oily synthetic liquid formerly used medicinally as a sedative and hypnotic; tribromoacetaldehyde. Formula: Br3CCHO

Mitä muutaman viestin sisältöjä katseli, niin kemiaan ja osin geologiaan liittyviä juttuja näyttäisivät lähettelevän. Tai sellaiseksi naamioituja juttuja ainakin. Tiedä sitten mikä virka noilla numeroilla on, koodinpätkiä, koordinaatteja, kemiaan liittyviä, helevetistäkö näitä tietää.

S. Makela
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: To Tammi 29, 2015 3:45 pm
Paikkakunta: Livingston, Texas

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja S. Makela »

Numeroasemat liittyvät oleellisesti suurvaltojen tiedustelutoimintaan. Todennäköisesti kertakäyttöisellä avainlukulistalla nuo koodit avataan. Idea on vanha mutta yhä edelleen toimiva. Voihan tiedustelija ottaa käskyjä vastaan tor-verkossa mutta käytetylle koneelle jää aina jälki jne. Numeroasemia suurempi kysymys on miksi ja mitä nuo agentit touhuavat. On selvää että viime vuodenloppu puoliskolla Venäjän federaation itämeren laivaston spetsnaz-yksikkö kävi Ruotsin aluevesien sisäpuolella. Tuolloin yksi Venäjän numeroasemista lähetti jatkuvasti viestiä vaikka oli ollut hiljaisena vuosia, ja kun yksikkö oli päässyt turvaan niin hiljaisuus jatkui. Kyseessä saattoi olla spetsnazien harjoitus joka meni pieleen koska "sika" joutui käymään pinnalla. Siaksi siis kutsutaan tuollaista italialaisten toisessa maailman sodassa kehittämää torpedoa joka kuljettaa sukeltajia ja räjähteitä veden alla (pienois s-vene). Kyseisen yksikön sodan ajan toimintaan kuuluu valtioiden avainhenkilöiden eliminointi ja yhteiskunnan toimintojen sabotointi. Käytännössä he siis saattoivat hakea tai viedä materiaaliakin johonkin saareen. On selvää että Suomesta kun heitä komentavat toimijat ovat hankkineet maata strategisten alueiden lähettyviltä niin niihin on tarkoitus sijoittaa esim matkalaukkuydinpommi joka H-hetkellä laukaistaan "vihollistoimintaa lamaannuttavana" toimintana koska Venäjän federaation sotadoktriini kieltää ennalta ehkäisevän ydiniskun nykyään. On selvää että ohjuksella voisi tuhota helposti ja hetkessä vaikka puoli ruotsia mutta se ei palvele välttämättä tarkoitusta jos riittää että muutama henkilö eliminoidaan tukikohdista (karlskrona/tukholma). Suurvalta politiikka on aina outoa tavalliselle lampaalle joka menee 08:00-16:00 väliseksi ajaksi töihin joka arkipäivä. Tällä tarkoitan ajattelua hyvä amerikka, paha venäjä. Itsehän USa ärsyttää toiminnallaan jatkuvasti Venäjää. En itsekään ymmärrä mihin USa tällä toiminnalla pyrkii koska Venäjällä on niin paljon ydinaseita että se voisi paukuttaa kaikki muut ydinasevaltiot hetkessä pois pelistä. Tämän tietää jokainen joka on perehtynyt Venäjän mannertenvälisten ohjusten kykyihin. Ne meinaa tulee jokaisesta ohjusverkosta läpi ja kestää jopa ydinaseella ladatun torjuntaohjuksen räjähdyksen. Käytännössä Venäjä voi tuhota niillä USa:n 10minuutissa. Johon USa vastaa omilla kostotoimenpiteillä sukellusveneistään ja tukikohdistaan USa:n ulkopuolelta ja tottakai jos kerkee niin laukaiseen USa:nkin kaikki siilot ja satellitit joihin ydinohjusten asentaminen oli kielletty. Jos em toimintaan USa:n toiminta tähtää niin tekisi suoraan sodan julistuksen vai onko niin että USa on sortumassa kuin Rhodesia zimbabweksi. :mrgreen:
you can be a king or a street sweeper, but everyone dances with the grim reaper.

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

UVB-76 on lähettänyt puheviestejä vain 3 (KOLME) kertaa 20 vuoden aikana, toisin kuin hurrit antavat vihjauksillaan ymmärtää.

Vennäällä toimitaan paljon radioverkkojen varassa, koska monille syrjäisille alueille ei ole rakennettu tele- tai tietoliikenneyhteyksiä. Nykyään niitä kuitenkin korvataan jo satelliittiyhteyksillä. Todennäköisesti kyseinen lähete on jonkin mekanismin etäohjaus- tai valvontajärjestelmään liittyvä. Todennäköisesti ei kovin tärkeä, jos toimii edelleen radioteitse.

Ydinaseen "kuolleen miehen kytkin" :mrgreen: !!! Todennäköisyys 0,00001%.
Miksi helvetissä se olisi toteutettu näin epävarmalla ja keliriippuvaisella mekanismilla? ja olettaako ryssä USA:n ohjuksien osuvan 40 km sivuun Moskovasta, Povarovoon, jossa asema sijaitsee?

Aakkoset ja nimet ovat todellakin slaavien versio radioaakkosista. Numerot voisivat periaatteessa olla paikkaa ja suuntaa ilmaisevia.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Wikipedia: Radiomajakka on radioaaltoja lähettävä laite, joka lähettää vakioitua radiosignaalia määritellyllä radiotaajuudella. Radiomajakan tarkoitus on ohjata ilma- ja meriliikennettä radioteitse.

Radioamatöörit käyttävät radiomajakoita testatakseen radioaaltojen etenemistä maapallon paikasta toiseen. Muun muassa ilmakehällä ja auringon säteilyllä on vaikutusta etenemiseen.
Kuulostaa t o d e l l a vaaralliselta. Siksi menenkin tänä yönä perunakuoppaan nukkumaan, kun ryssästä ei koskaan tiedä. Vielä kun ovat pirut kehittäneet radioaseman, jota ei varmuudella pystytä suuntimaan Moskovaan tai 700 km:n päässä sijaitsevaan Pihkovaan. Seuraavaksi Haglund väittää ryssän olevan niin kiero, että sen radioaallotkin ovat mutkalla. :mrgreen:
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tiedä sitten? Povarovon hummeri?http://habrahabr.ru/post/102614/

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Tracker kirjoitti:Tiedä sitten? Povarovon hummeri?http://habrahabr.ru/post/102614/
Joo, ja ne hyökkää ensiksi HAMINAAN!
Как сообщают западные радиолюбители, примерно в 17:32 GMT станция УВБ-76 передала следующее сообщение: «УВБ-76, УВБ-76 — 93 882 НАИМИНА 74 14 35 74 — 9 3 8 8 2 Николай, Анна, Иван, Михаил, Иван, Николай, Анна, 7, 4, 1, 4, 3, 5, 7, 4»
НАИМИНА tarkoittaa venäjäksi HAMINAA!!!
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Chikatilo kirjoitti:
Tracker kirjoitti:Tiedä sitten? Povarovon hummeri?http://habrahabr.ru/post/102614/
Joo, ja ne hyökkää ensiksi HAMINAAN!
Как сообщают западные радиолюбители, примерно в 17:32 GMT станция УВБ-76 передала следующее сообщение: «УВБ-76, УВБ-76 — 93 882 НАИМИНА 74 14 35 74 — 9 3 8 8 2 Николай, Анна, Иван, Михаил, Иван, Николай, Анна, 7, 4, 1, 4, 3, 5, 7, 4»
НАИМИНА tarkoittaa venäjäksi HAMINAA!!!

Öh....НАИМИНА on suomeksi kirjoitettuna NAIMINA. ja HAMINA on venäjäksi kirjoitettuna ХАМИНА. ....Хамина-инфо - Hamina- info..http://www.hamina.fi/ru/%D0%A5%D0%B0%D0 ... 1%84%D0%BE ...... Putin yrittää ehkä harhauttaa salakirjoituksella Xaakluntin? :mrgreen:

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Pilasit sitten haminalaisilta jännän loppuviikon... :(

Olen lähes varma, että uskossaan lujimmat olisivat tuon "käännökseni" johdosta paenneet, kaivautuneet pottukuoppiin tai alkaneet korjaamaan Salpalinjan jäänteitä kypärä päässään. Herkkäuskoisia nimittäin piisaa, ja heidän vouhkaamisensa on perin hupaisaa katsottavaa!
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Chikatilo kirjoitti:Pilasit sitten haminalaisilta jännän loppuviikon... :(

Olen lähes varma, että uskossaan lujimmat olisivat tuon "käännökseni" johdosta paenneet, kaivautuneet pottukuoppiin tai alkaneet korjaamaan Salpalinjan jäänteitä kypärä päässään. Herkkäuskoisia nimittäin piisaa, ja heidän vouhkaamisensa on perin hupaisaa katsottavaa!
Voi, harmi, :( Pilasinko sinun ilon :? Taas mokasin :oops: Mutta toisaalta on kyllä syytä koko Suomen suojautua kun ryssä tuo huomenna Leninin muumion säteilemään Turun Tuomiokirkkoon :roll:

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Venäjältä yli 30 vuotta lähetetty mysteerisignaali

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Ja nyt sitten kerroit??? Ehdin altistua koko päivän! :cry:
<Vietti pääosan 1.4. ilman ohuesta alumiinista muovattua suojapäähinettään>

Vaimokin sanoi, että "jopahan sinussa kaikkinainen ryssänmielisyys ja bolshevismi tänään nostaakin päätään"! Leninin säteilystähän se johtui?
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Vastaa Viestiin