Alcatrazin vankilapako 1962

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvoja: Moderaattorit

Mitä uskot vangeille tapahtuneen?

Kaikki kolme selvisivät
66
42%
Ehkä yksi heistä selvisi
36
23%
Kukaan heistä ei selvinnyt
40
25%
Tapaus ei ole tuttu, joten en osaa sanoa
15
10%
 
Ääniä yhteensä: 157

litmanen

Alcatrazin vankilapako 1962

Viesti Kirjoittaja litmanen »

Ovatko sivun kirjoittajat tietoisia tästä vankilapaosta, jota pidetään yhtenä maailman suurimmista mysteereistä?
Allekirjoittanut on yrittänyt selvittää vankilasta paenneiden kohtaloa vähintään yhtä innokkaasti kuin Bodomin murhaajaa, ja Alcatrazin tapaus onkin Bodomin ohella yksi mielenkiintoisimmista tapauksista, joihin olen törmännyt.

Laitetaan nyt linkkeinä pari sivua ja videota, jos ihmisiä kiinnostaa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Frank_Morris
http://www.alcatrazhistory.com/alcesc1.htm
http://www.youtube.com/watch?v=cHPA1Li1iUA
http://www.youtube.com/watch?v=gX7Ul4lIpMI

Varsinkin tuo viimeinen linkki kannattaa avata, erittäin mielenkiintoinen dokumentti tapauksesta.

Ensimmäisen kerran kuulin tapauksesta kun näin Clint Eastwoodin Pako Alcatrazista-leffan joskus vuosituhannen alussa.

Tässä siis lyhyesti infoa tapauksesta:

Alcatraz on vankilasaari, joka sijaitsee Yhdysvalloissa San Franciscon edustalla. Vankila oli käytössä 1800-luvulta aina vuoteen 1963, ja sitä pidettiin yleisesti yhtenä maan tiukimmista, ja pakenemisen sieltä piti olla mahdotonta, mm. sen takia että saarta ympäröivä San Franciscon lahti muodostuu erittäin voimakkaista virtauksista, joita vastaan ei pysty uimaan. Matkaa saarelta mantereelle on lyhyimmillään noin kaksi kilometriä.

Vuosien 1960-1961 paikkeilla mm. aseellisesta rystöstä ja huumausainerikoksesta tuomittu vanki nimeltä Frank Lee Morris (jonka älykkyysosamäärä oli peräti 130) alkoi suunnitella pakoa vankilasta, ja hän päästi kolme muuta vankia ( autoryöstöstä tuomittu Allen West ja pankkiryöstöistä tuomitut Anglinin veljekset Clarence ja John) jyvälle suunnistelmasta. Kaikkia huikeita yksityiskohtia en jaksa tässä kirjoittaa, mutta siihen liittyi vartijoiden hämääminen itse tehdyillä nukeilla, sellien tuuletusritilän irrottaminen, siitä sellin takana olleeseen tyhjään käytävään ryömiminen, vankilan ullakolle ja sitä kautta katolle kiipeäminen, ja lopulta alas rantaan laskeutuminen. Allen West ei saanut oman sellinsä ritilää ajoissa irrotettua, joten hän joutui seuraamaan sivusta kun kolme muuta jatkoivat pakoaan. Rannassa kolmikko otti käyttöön itse tekemänsä lautan ja meloivat San Franciscon lahdelle, eikä heitä ole nähty sen koommin.

Viranomaiset uskoivat alusta asti, ja uskovat edelleen, että miehet hukkuivat, mutta monet ihmiset, mukaanlukien Alcatrazin vangit, uskovat että miehet selvisivät ja elelevät kenties edelleen jossain päin maailmaa.

Juttuun melko tarkasti perehtyneenä olen tehnyt Bodominjärven rikostutkijoiden tapaan listan plussista (jotka siis tukevat mahdollisuutta, että miehet selvisivät hengissä), ja miinuksista (jotka tukevat miesten hukkumista):

+ Kenenkään ruumiista ei koskaan löydetty

+ Frank Morrisin ÄÖ oli noin 130, hän oli nero ja osasi varmasti ottaa huomioon kaiken tarpeellisen pakoon liittyen, myös voimakkaan aallokon.

+ Vangeilla oli noin puolitoista vuotta aikaa suunnitella pakoa

+ Anglinin veljekset olivat ymmärtääkseni voimakkaita miehiä, ja ennen kaikkea hyviä uimareita

+ Myytinmurtajissa heidän uskottiin pyrkineen Marin Headlandsille Angel Islandin sijaan, ja kyseiseen paikkaan olisikin ollut helpompi päästä myötäaallokon takia, varsinkin kun Myytinmurtajat itse onnistuivat tässä yrityksessä. Marin Headlandsista olisi todennäköisesti myös helpompi päästä jatkamaan pakoa ilman että kukaan näkee.

Marin Headlands alkaa muuten tässä kuvassa sillan vasemmalla puolella, ja Alcatraz näkyy vasemmassa ylänurkassa:
http://www.digital-images.net/Images/SF ... _X2531.jpg

+ Myytinmurtajien mukaan pian paon jälkeen virtaus kuljetti airon Alcatrazin saarelle, ja virtauksen suunnan perusteella sen uskottiin vahvasti tulleen Marin Headlandsista.

+ Päivä paon jälkeen John Angliniksi esittäytynyt mies oli soittanut asianajajalle San Franciscoon ja pyytänyt tätä järjestämään tapaamisen viranomaisten kanssa. Kun paosta tietämätön asianajaja oli kieltäytynyt, mies oli lopettanut puhelun.

+ Muutamat Alcatrazin vangeista saivat myöhemmin postikortin "Anglinin veljeksiltä", jossa luki "Menty kalaan". Anglinien sukulaiset olivat myös saaneet myöhemmin postikortin Etelä-Amerikasta Clarenceksi ja Johniksi esittäytyneiltä tyypeiltä.

+ Erään samaan aikaan Alcatrazissa olleen tummaihoisen vangin uskotaan olleen niin vaikutusvaltainen, että hän olisi halutessaan pystynyt järjestämään veneen San Franciscon lahdelle odottamaan vankeja

+ Poliisi on vuosien varrella saanut soittoja ihmisiltä, jotka ovat uskoneet nähneensä ainakin Anglinin veljekset. Koko kolmikko oli kuulemma nähty mm. Anglinin veljesten äidin hautajaisissa.


- On erittäin vaikea uskoa, että miehet, jotka eivät osanneet elää tekemättä rikoksia, olisivat pystyneet elämään jo 46 vuotta niin, ettei heitä ole löydetty.

- Pari päivää paon jälkeen norjalainen tankkeri ilmoitti nähneensä miehen ruumiin San Franciscon läheisyydessä, ja miehellä oli kuulemma päällään vangin vaatteilta muistuttaneet kuteet, ja heidän miehestä antama kuvaus sopi Unsolved Mysteries-ohjelman mukaan Frank Morrisiin.

- Yhtäkään autoa ei ryöstetty lähialueella paon aikoihin

- Lahdessa on voimakas virtaus ja siellä on tavattu myös haikaloja

- Myöhemmin lahdelta löydettiin paketti jossa oli rahaa, perhekuvia ja Anglinin veljesten tuttavien puhelinnumeroita, ja yleisesti on uskottu, etteivät miehet olisi luopuneet näistä, elleivät he olisi olleet hengenhädässä.

- Vankien omaisten postia ja puheluita salakuunneltiin paon jälkeen, mutta kukaan ei ottanut heihin yhteyttä


Mitäs mieltä muut ovat?
Viimeksi muokannut litmanen, Su Touko 18, 2008 6:06 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3342
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Hieno avaus mielenkiintoiselle tapaukselle. Olen tähän mennessä ollut pessimistinen selviytymisen suhteen. Mielestäni taisivat hörpätä vettä koko jengi keuhkoihinsa. Käyn kuitenkin nuo linkit läpi ja koitan hankkia jonkun dokkarinkin tästä, jahka mielipiteeni muuttuisi. Mutta kuten sanottu, tämänhetkisen tietämykseni nojalla uskon heidän kaikkien menehtyneen.

ps. 130 ÄO ei ole vielä lähellekään neron tasoa sikäli mikäli hyväksymme tämän palikkatestin jotain siitä kertovan.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6495
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Hyvin todennäköisesti kaikki kolme hukkuivat ja joutuivat kalojen ruuaksi matkan aikana.

Toki on myös mahdollista, että kolmikko selvisi ja elää edelleen jossain uusien henkilöllisyyksien kera. Juuri hiljattain Yhdysvalloissa saatiin kiinni Marie Walsh, joka oli paennut vankilasta 30 vuotta sitten. Ovatko nämä kolme niin fiksuja, että eivät vaan ole vielä jääneet kiinni (eivätkä jää)?

tempura
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: Ke Elo 08, 2007 4:36 pm

Viesti Kirjoittaja tempura »

Ovatko nämä kolme niin fiksuja, että eivät vaan ole vielä jääneet kiinni (eivätkä jää)?
Ei se välttämättä kovin kummoista fiksuutta vaatisi. Mikäli ovat onnistuneet vielä pääsemään joko Meksikoon tai Kanadaan ja siellä hankkineet väärennetyt henkkarit. Puhutaan kuitenkin 60-luvusta. Silloin ei pahemmin mitään kattavia tietokantoja tainnut olla.

Vanhoja ukkoja olisivat mikäli vielä elävät. Ikää olisi 80:n molemmin puolin.

cromwell
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Maalis 11, 2008 9:49 pm
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja cromwell »

Itseä tämä tapaus on aina kiehtonut, eikä vähiten sen loistavan elokuvan takia...

Mutta kuinka pitkiä tuomioita nämä pakenijat olivat parhaillaan istumassa? Oliko kyse useista kymmenistä vuosista..?

Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1178
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

cromwell kirjoitti: Oliko kyse useista kymmenistä vuosista..?
Käsittääkseni Morris 14 vuoden tuomiota ja Anglinin veljekset 15-25 vuotisia (näistä tosin oli jo n.5 v istuttu ennekuin heidät siirrettiin Alcatraziin).

Järki sanoo, että ovat hukkuneet, mutta ehkä mahdollista, että joku onkin selvinnyt.

Tuosta rikosten jatkamisesta: ei ole mahdotonta, että olisivat pysyneet kaidalla tiellä. Vähän aikaa sitten luin tosi mielenkiintoisen kirjan Back from the Dead, joka käsitteli kuolemaantuomittuja, jotka pääsivät vapaaksi lain muuttuessa 70-luvulla. 322 kokonaan vapautetusta vain 1/3 oli tehnyt uusia rikoksia - suurin osa pikkurötöstelyä. Henkirikoksesta tuomittiin uudelleen näistä "armahdetuista" vain 5. Oli mielenkiintoinen opus kaikinpuolin. Kirja-arvostelu

tempura
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: Ke Elo 08, 2007 4:36 pm

Viesti Kirjoittaja tempura »

Tänään tulee taas televisiosta uusintana mainio aiheesta kertova elokuva Pako Alcatrazista. Pääosassa Clint.

litmanen

Viesti Kirjoittaja litmanen »

tempura kirjoitti:Tänään tulee taas televisiosta uusintana mainio aiheesta kertova elokuva Pako Alcatrazista. Pääosassa Clint.
Niinpäs näköjään tuleekin, no kylläpäs Nelonen valitsikin hyvän ajankohdan, kun juurihan vasta tein tämän topikin tapaukseen liittyen :)

Nyt on niillä sivun salapoliiseilla, jotka eivät ole tapaukseen kunnolla perehtyneet, loistava tilaisuus päästä jutusta jyvälle...Clint Eastwoodia katsomalla.

Jokeri
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Heinä 08, 2007 7:31 pm

Viesti Kirjoittaja Jokeri »

Missä lie säkissä olen elänyt, koska kyseisen elokuvan olen nähnyt, mutta luulin että kyseessä on vain fiktiivinen elokuva.

Noh, pääasia että asia valkeni nyt minulle ja todella mielenkiinnolla rupean tsiikaamaan topicin aloittajan linkit.

Sitten itse asiaan. On hyvinkin mahdollista, että karkurit elävät vieläkin jossain puolella maapalloa uusilla henkilöllisyyksillä. Toisaalta kun miettii, miten kukaan ei ole heitä nähnyt, jos heillä on ollut päällään vangin vaatteet? Kyllä sellainen herättäisi huomiota hieman.

Ken sitten tietää, olisi kiva nähdä kaverit ja kysellä vähän että mitäköhän kaverit on puuhaillu viimeset 40+ vuotta. Sinänsä ihan hatunnoston arvoinen juttu, vaikka olenkin rikollisuutta vastaan.
Kuolemaa on turha pelätä, koska kukaan ei tiedä, etteikö se olisi ihmisen paras onni. - Sokrates

CJS
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 12:19 pm

Re: Alcatrazin vankilapako 1962

Viesti Kirjoittaja CJS »

Ensimmäiseltä kirjoittajalta hyvä ja kattava alustus. Kommentoin tässä kohtia plussin, miinuksin ja kysymysmerkein (joka tarkoittaa epäilyä tai epäselvyyttä) omien ajatusteni pohjalta. Kursivoitu teksti alkuperäisen kirjoittajan.

+ Kenenkään ruumiista ei koskaan löydetty
+/- Toisaalta ruumiit voivat ajautua kauas pois löytämättömiin. Ja toisaalta, kuten myöhemmästä kohdasta käy ilmi, yhdestä ruumiista saattaa olla näköhavainto

+ Frank Morrisin ÄÖ oli noin 130, hän oli nero ja osasi varmasti ottaa huomioon kaiken tarpeellisen pakoon liittyen, myös voimakkaan aallokon.
+? Morris ei ollut tyhmä, mutta ÄÖ ei myöskään kerro kaikkea ihmisen kyvyistä. Osasi varmasti varautua moneen, mutta älykkyys tai hyvä
suunnittelu ei välttämättä auta tositilanteessa kun merivirrat vievät tai aallot iskevät yli

+ Vangeilla oli noin puolitoista vuotta aikaa suunnitella pakoa
+ Ja hyvin oli suunniteltukin (mutta silti sama kuin edellä: suunnittelu ei ehkä auta jos meri vie)

+ Anglinin veljekset olivat ymmärtääkseni voimakkaita miehiä, ja ennen kaikkea hyviä uimareita
+ Kunnossa ei miehillä tosiaan ollut puutteita. Mutta: kylmä vesi voi yllättää hyvän uimarinkin. Anekdoottina voi todeta, että vankilan suihkuissa käytettiin tarkoituksella varotoimenpiteenä poikkeuksellisen lämmintä vettä, jotteivät vangit voineet yrittää karaista itseään kylmässä suihkussa uintimatkoja varten.

+ Myytinmurtajissa heidän uskottiin pyrkineen Marin Headlandsille Angel Islandin sijaan...
+ Angel Island on nimensä mukaisesti saari, joten karkureiden olisi sieltä edelleen täytynyt jotenkin päästä pois. Toinen uintireissu olis ollut tuskin kovin houkutteleva eikä veneitä tiettävästi kadonnut niihin aikoihin sieltä. Marin Headlandsilta olisi päässyt helpommin eteenpäin tai vaikka Golden Gaten yli San Franciscoon (vaikka sillan ylittämisessä olisi saattanut olla kiinnijäämisriskiä).

+ Päivä paon jälkeen John Angliniksi esittäytynyt mies oli soittanut asianajajalle San Franciscoon ja pyytänyt tätä järjestämään tapaamisen viranomaisten kanssa. Kun paosta tietämätön asianajaja oli kieltäytynyt, mies oli lopettanut puhelun.
-/+? Asia oli silloin kaiketi jo yleisessä tiedossa, joten soittaja on voinut olla myös kuka tahansa pilailija tai julkisuudenkipeä häiriintynyt. Miksei soittaja yrittänyt vakuuttaa asianajajaa enempää henkilöllisyydestään tai soittanut johonkin muualle?

+ Muutamat Alcatrazin vangeista saivat myöhemmin postikortin "Anglinin veljeksiltä", jossa luki "Menty kalaan". Anglinien sukulaiset olivat myös saaneet myöhemmin postikortin Etelä-Amerikasta Clarenceksi ja Johniksi esittäytyneiltä tyypeiltä.
-/+? Postikortteja voi myös lähetellä kuka tahansa. Tällaisessa tapauksessa postikorttienlähettelyhuumori voi hyvinkin kukoistaa vankien piirissä ja muutoinkin. Onko näiden korttien käsialaa verrattu karkureiden käsialaan, jos soveltuvia näytteitä on olemassa?

+ Erään samaan aikaan Alcatrazissa olleen tummaihoisen vangin uskotaan olleen niin vaikutusvaltainen, että hän olisi halutessaan pystynyt järjestämään veneen San Franciscon lahdelle odottamaan vankeja
+? Suljetustakin laitoksesta voi tosiaan hoidella kaikenlaista. Tosin tällaista palvelusta tuskin olisi ihan parilla tupakkiaskilla tai jälkiruoalla hoitanut tai paljonko luottoa karkaamista aikovalle mahdetaan myöntää?, mutta eipä toisaalta rikollisten valuuttaliikennettä ole kovin helppo aina saada selville...

+ Poliisi on vuosien varrella saanut soittoja ihmisiltä, jotka ovat uskoneet nähneensä ainakin Anglinin veljekset. Koko kolmikko oli kuulemma nähty mm. Anglinin veljesten äidin hautajaisissa.
+/- Kaikenlaisia havaintoja usein tehdään, mutta ihmiset erehtyvät myös helposti. Tiettävästi mitään erityisen luotettavia havaintoja ei ole.

- On erittäin vaikea uskoa, että miehet, jotka eivät osanneet elää tekemättä rikoksia, olisivat pystyneet elämään jo 46 vuotta niin, ettei heitä ole löydetty.
- Aivan. Ja tämä on kohtuullisen vahva pointti. Kysymyksessä on kuitenkin kolme henkilöä, joiden olisi pitänyt pystyä kaikkien elämään maan alla hyvin pitkään. Mistä ovat saaneet rahaa alkuun ja varsinkin pidemmän päälle? Hyvin vaikea, joskaan ei mahdotonta, elää joutumatta asioimaan viranomaisten kanssa tms. (aina ei väärät paperitkaan ihan riitä) eli sitten rehellisesti tai rikostellen. Todellisuudessa myöskään rikolliseen elämään tottuneen ei ole aina niin kauhean helppo muuttaa tapojaan tilanteissa, joissa mahdollisuudet resurssit muunlaiseen elämään ovat erittäin niukat.

- Pari päivää paon jälkeen norjalainen tankkeri ilmoitti nähneensä miehen ruumiin San Franciscon läheisyydessä, ja miehellä oli kuulemma päällään vangin vaatteilta muistuttaneet kuteet, ja heidän miehestä antama kuvaus sopi Unsolved Mysteries-ohjelman mukaan Frank Morrisiin.

-? Kyseessä voi hyvin olla jokin muu ruumis, mutta jos nyt muistan oikein, niin tankkerin miehistö ei ollut tietoinen paosta, joten havainto vangin vaatteita muistuttavasta asusteesta ei ole voinut olla uutisoinnin ohjaama (vaikka voikin olla sattumaa että jollain muullakin on ollut sen tapaiset vaatteet)

- Yhtäkään autoa ei ryöstetty lähialueella paon aikoihin
- Tässäkin aika vahva kohta. Kävellenkin tietysti pääsee tai on voinut olla kyyti odottamassa, mutta jälkimmäistäkään vaihtoehtoa ei mikään tue. Jos karkureilla olisi ollut kyyti, niin siinä olisi yksi henkilö lisää, jonka olisi täytynyt vaieta hyvin pitkäksi aikaa... Ovat voineet myös pysytellä lähialueella kauan ja poistua vasta paljon myöhemmin.

- Lahdessa on voimakas virtaus ja siellä on tavattu myös haikaloja
- Virtauksia on ja moni on hukkunut, mutta toisaalta monet ovat lahden yli uineetkin, mm. 10-vuotias poika. Onnistuneet uinnit ovat luultavasti tapahtuneet pääosin hyvissä olosuhteissa, ilman paniikkia kiinnijäämisestä ja valvotusti, jolloin suoritus on varmaankin asteen verran helpompi. Haikalojen riski on todellisuudessa kaiketi aika mitätön.

- Myöhemmin lahdelta löydettiin paketti jossa oli rahaa, perhekuvia ja Anglinin veljesten tuttavien puhelinnumeroita, ja yleisesti on uskottu, etteivät miehet olisi luopuneet näistä, elleivät he olisi olleet hengenhädässä.
- Todennäköisesti asia voisi olla näin. Voi tietysti olla ovela juoni istuttaa paketti virtojen vietäväksi, mutta ehkä olisi kuitenkin hieman kaukaa haettu hämäyssuunnitelma heittää jokin tuollainen paketti mereen, uskoa että se löydetään ja uskoa sen merkittävästi hämäävän pakotutkimuksia.

- Vankien omaisten postia ja puheluita salakuunneltiin paon jälkeen, mutta kukaan ei ottanut heihin yhteyttä
- Vaatii aika kovan mielen, mikäli ei ilmoittele itsestään läheisilleen (joku voi tietysti malttaa odottaa aika pitkään). Kovia äijiä olivat, mutta se ei silti tarkoita, etteikö sellaisillakin olisi lähimmäisiä, joista välittävät. Ilmoituksen voi ehkä tehdä mutkan kautta, mutta ei sekään riskitöntä ole. Jos joku sukulainen olisi heistä jotain kuullut edes paljon myöhemmin, niin ihmeellistä edelleen ettei kukaan ole mitään puhunut. Olisivatko myöskään karkurit osanneet ennakoida salakuuntelun yms.?

Varmaa tässä on siis vain jonkinasteinen epävarmuus monessa asiassa. Pitäisin näiden tietojen valossa pakoa jossain määrin mahdollisena, mutta kuolemaa kuitenkin todennäköisempänä vaihtoehtona.

litmanen

Re: Alcatrazin vankilapako 1962

Viesti Kirjoittaja litmanen »

+ Kenenkään ruumiista ei koskaan löydetty
+/- Toisaalta ruumiit voivat ajautua kauas pois löytämättömiin. Ja toisaalta, kuten myöhemmästä kohdasta käy ilmi, yhdestä ruumiista saattaa olla näköhavainto
Jollakin sivulla (harmi kun en muista millä) väitettiin mielenkiintoisesti, että kyseinen ruumis olisi poimittu ylös, mutta se oli liian vaurioitunut tunnistettavaksi. Aika ihmeellistä, miten asiasta voi olla olemassa kaksi erilaista tietoa. Mikäli ruumiin ylös poimiminen pitäisi paikkansa, voitaisiin DNA:lla varmasti nykyään selvittää ruumiin henkilöllisyys.
+ Frank Morrisin ÄÖ oli noin 130, hän oli nero ja osasi varmasti ottaa huomioon kaiken tarpeellisen pakoon liittyen, myös voimakkaan aallokon.
+? Morris ei ollut tyhmä, mutta ÄÖ ei myöskään kerro kaikkea ihmisen kyvyistä. Osasi varmasti varautua moneen, mutta älykkyys tai hyvä
suunnittelu ei välttämättä auta tositilanteessa kun merivirrat vievät tai aallot iskevät yli
Samaa olen itsekin monta kertaa miettinyt, eli vaikka Morris oli nero niin ei siitä paljon apua ollut, jos miehet joutuivat vedessä polskimaan. Silloin (oletettavasti vahvemmilla) Anglineilla oli paremmat mahdollisuudet selvitä.
+ Päivä paon jälkeen John Angliniksi esittäytynyt mies oli soittanut asianajajalle San Franciscoon ja pyytänyt tätä järjestämään tapaamisen viranomaisten kanssa. Kun paosta tietämätön asianajaja oli kieltäytynyt, mies oli lopettanut puhelun.
-/+? Asia oli silloin kaiketi jo yleisessä tiedossa, joten soittaja on voinut olla myös kuka tahansa pilailija tai julkisuudenkipeä häiriintynyt. Miksei soittaja yrittänyt vakuuttaa asianajajaa enempää henkilöllisyydestään tai soittanut johonkin muualle?
Toki se on voinut olla joku pilailija, mutta toisaalta jos John Anglin olisi selvinnyt, voisi hyvinkin kuvitella että mies olisi halunnut keskustella ehdoista, joilla hän antautuu, jos hän ei uskonut pystyvänsä piilottelemaan ikuisesti. Olisi esimerkiksi antutunut, jos paosta ei tulisi lisätuomiota tai jotain. Ehkä puhelun epäonnistuttua totesi, että parempi sittenkin jatkaa pakoa.
+ Muutamat Alcatrazin vangeista saivat myöhemmin postikortin "Anglinin veljeksiltä", jossa luki "Menty kalaan". Anglinien sukulaiset olivat myös saaneet myöhemmin postikortin Etelä-Amerikasta Clarenceksi ja Johniksi esittäytyneiltä tyypeiltä.
-/+? Onko näiden korttien käsialaa verrattu karkureiden käsialaan, jos soveltuvia näytteitä on olemassa?
Siitä en valitettavasti tiedä.
- Myöhemmin lahdelta löydettiin paketti jossa oli rahaa, perhekuvia ja Anglinin veljesten tuttavien puhelinnumeroita, ja yleisesti on uskottu, etteivät miehet olisi luopuneet näistä, elleivät he olisi olleet hengenhädässä.
- Todennäköisesti asia voisi olla näin. Voi tietysti olla ovela juoni istuttaa paketti virtojen vietäväksi, mutta ehkä olisi kuitenkin hieman kaukaa haettu hämäyssuunnitelma heittää jokin tuollainen paketti mereen, uskoa että se löydetään ja uskoa sen merkittävästi hämäävän pakotutkimuksia.


Itsekin olen monta kertaa ajatellut, että ehkä miehet viskasivat ne tavarat tahallaan mereen. Mutta toisaalta, jos jotain haluttiin viskata mereen, jotta heidän uskottaisiin hukkuneen, voisi kuvitella että olisivat heittäneet jotain edes hieman vähemmän tärkeätä, koska ei heillä juuri muuta tainnut olla. Niistä luopumisen jälkeen heillä tainnut olla enää yhtään tavaraa mukana.


Mielestäni tämä mysteerio voitaisiin saada selvitetyksi yhdelle tavalla; jos Yhdysvaltain viranomaiset (tai jopa itse presidentti) pitäisi ison lehdistötilaisuuden, jossa pyydettäisiin miehiä (tai miesten kohtalosta tietäviä) astumaan esiin, mikäli vielä ovat elossa, ja heitä ei varmuudella enää vangittaisi.

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3824
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Viesti Kirjoittaja Luupää »

litmanen:
+ Kenenkään ruumiista ei koskaan löydetty
Mitä sitten? On yleisesti tunnettu tosiasia - ja oli jo tuolloin - ettei San Franciscon lahteen menehtyneitä välttämättä koskaan löydetäkään. Varmempana vakuutena tästä lienee pakenemisyönä useiden silminnäkijöiden todistama masentuneen miehen tekemä itsemurhahyppy Golden Gate -sillalta. Henki meni, se tiedetään, mutta tätäkään ruumista ei ole löydetty. Ja heppu oli meressä yhtaikaa vankikarkureiden kanssa samassa lahdessa.


litmanen:
- Pari päivää paon jälkeen norjalainen tankkeri ilmoitti nähneensä miehen ruumiin San Franciscon läheisyydessä, ja miehellä oli kuulemma päällään vangin vaatteilta muistuttaneet kuteet, ja heidän miehestä antama kuvaus sopi Unsolved Mysteries-ohjelman mukaan Frank Morrisiin.

Nyt nyt! Pientä suurempaa tarkennusta tähän:

Pakohan tapahtui kesäkuun 11. ja 12. päivän välisenä yönä, vuosi on kaiken aikaa 1962.

17.7., siis yli kuukausi karkaamisesta, norjalaisen, Kanadaan matkanneen ja laiturista 38 lähteneen rahtilaiva SS Norefjell'in kannelta tehtiin kiikarihavainto pinnalla kasvot alaspäin ja raajat syvyyksiä kohti riippuen kelluvasta vainajasta. Muuta selvää siitä ei saatu kuin että housut olivat luultavasti samanlaiset kuin vankilassa käytetyt. Vainajan peffa oli pilkistänyt pintaan sen verran, että pöksyjen väristä ja ehkä kankaan laadusta saatiin selko. Kai siinä samalla yläkropan peitekin nähtiin. Sitten asiassa onkin vähän oudompi käänne. SS Norefjell nimittäin jatkoi havainnosta huolimatta järkähtämättä matkaansa ja seilorit ilmoittivat havainnostaan vasta lokakuussa! Että näin.


Lisäisin vielä pari pointtia tuonne miinusosastolle:

- Tyhjentyneenä löydetyn sadetakeista kyhätyn ilmatäytteisen lautan
venttiilissä havaittiin voimakkaasta puremisesta aiheutuneet hampaanjäljet. Tämän perusteella on otaksuttu että venttiilin sulkenut nipistinpatentti olisi pettänyt ja joku ukoista tai kaikki vuorotellen olisivat joutuneet toimimaan elävinä puristimina, mikä alkaa olla jo epätoivoinen tilanne.

- Lahden vesi on läpi vuoden kylmää.


Miinusosastolta plussan puolelle siirtäisin sen tosiseikan, että juuri pakoyönä lahden virtaus oli olematon.

Yhtä kaikki luulen että hemmot hukkuivat vaikkei matkaa kiinteälle maalle kovin pitkälti ollut.
Viimeksi muokannut Luupää, Ke Heinä 23, 2008 7:43 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2532
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Luupää kirjoitti:litmanen:
+ Kenenkään ruumiista ei koskaan löydetty
Varmempana vakuutena tästä lienee pakenemisyönä useiden silminnäkijöiden todistama masentuneen miehen tekemä itsemurhahyppy Golden Gate -sillalta. Henki meni, se tiedetään, mutta tätäkään ruumista ei ole löydetty. Ja heppu oli meressä yhtaikaa vankikarkureiden kanssa samassa lahdessa.
Miten tuosta Golden Gate -hyppääjästä voit varmaksi sanoa että hän kuoli?
Onko sinulla tuosta jotain faktaa?

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3824
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Viesti Kirjoittaja Luupää »

^ Ookkonä vähän avuton? Taidat olla. Etkö sinä ollenkaan lue ajatuksella mitä kirjoitetaan ja katso aiheeseen liittyviä linkkejä edes? Etpä taida.

Lähin paikka mistä asioita selviää ovat juuri nuo avaukseen liitetyt linkit. Tämä nimenomainen tieto löytyy toiseksi ylimmäisen linkin kolmannen sivun ensimmäisestä kappaleesta. litmanen kirjoittaa "perehtyneensä juttuun melko tarkasti" ja on liittänyt linkit johdantoonsa ilmeisesti koska pitää niitä luotettavina tietolähteinä. Lisää asiaa on netissä monessakin paikassa tästä Alcatraz'in paosta vaikka viikon putkeen lukisi. Ymmärrätkö sinä?

Hiiri vaan heilumaan niin ei tarvitse tingata itsestään selviä asioita tuohon yberärsyttävään "mistäs-tiedät-onko-faktaa" -tyyliin. :x

No, koska näyt olevan sitä tyyppiä jolle kaikki täytyy tarjoilla turvan eteen ja vielä pureskellakin valmiiksi niin tässä on linkki suoraan siihen kolmossivulle (Ensimmäinen eli ylin kappale siis? Kytkeekö?):

http://www.alcatrazhistory.com/alcesc3.htm

Siinä sinulle faktaa. Tyytyväinen nyt?

PS
Onko sinulla mitään hajua kuinka korkea Golden Gate -silta on? Ellet tiedä, KATSO NETISTÄ! Ehkä jopa sinullekin valkenee että kuolikohan se hyppääjä vai ei. :evil: ...tanan spämmäri...
Viimeksi muokannut Luupää, Ke Heinä 23, 2008 9:00 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

CJS
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 12:19 pm

Viesti Kirjoittaja CJS »

Solmu kirjoitti:Miten tuosta Golden Gate -hyppääjästä voit varmaksi sanoa että hän kuoli?
Golden Gate silta ei ole vain suosittu, vaan myös suhteellisen tehokas itsemurhaväline. Putoamismatka on 80 metrin hujakoilla ja veteen mäjähtää noin 140 kilometrin tuntinopeudella. Noin kahden (2) prosentin tiedetään selvinneen yrityksestään elossa. Jos selviää hengissä sekä hypystä että viileästä vedestä, niin todennäköisesti on silti loukkaantunut kohtuullisen pahasti, joten tilastoinnin ulottumattomissa olevia selviäjiä tuskin on kovin montaa. (ks. Google "golden gate suicide"). Lisäksi siltaa pidetään kohtuullisen hyvin silmällä, joten suurin osa tapahtuvista hypyistä havaitaan.

Vastaa Viestiin