Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Mitä Turkin ja Kreikan rajalla pitäisi tehdä? Sisäministeri Ohisalo haluaa eurooppalaisen ratkaisun, perussuomalaiset vaatii rajatarkastuksia
Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan Suomi ei ole harkinnut sisärajatarkastuksia.

Turvapaikanhaku2.3.2020 klo 18.34päivitetty 2.3.2020 klo 21.12

Turkista Kreikan kautta Eurooppaan pyrkivien ihmisten tilanteeseen haetaan nopeaa ratkaisua EU-maiden kesken. Ulkoministerit kokoontuvat perjantaina ylimääräiseen kokoukseen Turkin ja Syyrian tilanteen takia.

Sisäministerit odottavat parhaillaan kutsua ylimääräiseen tapaamiseen Kreikan rajan tilanteen takia.

– Tässä on kehittymässä humanitäärinen kriisi ja paikoin on jo päällä, sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo.

Turkin ja Kreikan rajalle on pakkautunut tuhansia turvapaikanhakijoita, sillä Turkki on aiemmasta poiketen päästänyt ja mahdollisesti jopa kuljettanut heitä rajalle. Kreikka taas toistaiseksi kieltäytyy käsittelemästä turvapaikkahakemuksia.

EU-maat ovat ottaneet vain varovasti kantaa Kreikan ja Turkin tilanteeseen.

– Suomen näkökulmasta on tietysti niin, että kansainvälisiä sopimuksia pitäisi noudattaa, mutta näistä asioista pitää yhdessä eurooppalaisittain keskustella.

Suomen linja on sisäministerin mukaan ollut tarjota asiantuntija-apua, auttaa vaikeassa asemassa olevia ja vastaanottaa heitä sisäisin siirroin Suomeen.

Ohisalon mukaan se, että Kreikan rajalla ei voi hakea turvapaikkaa, ei ole Euroopan linja. Se on vain Kreikan linja. Suomi on lähettämässä Kreikkaan apua sekä rajavalvontavirasto Frontexin että turvapaikkavirasto Eason kautta.

Ainakaan toistaiseksi Suomi ei Ohisalon mukaan harkitse sisärajatarkastuksien käyttöönottoa.

– Vapaa liikkuvuus on myös Suomen kansalaisille ja yrityksille tärkeä asia ja sisärajatarkastuksiin on siksikin hyvin korkea kynnys, Ohisalo sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-11237366
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17110
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Paljon puhuva kuva tuossa OAK:n postauksessa!

Kävikö (toistaiseksi) kuitenkin niin, että Vasemmistoliiton, demareiden ja Vihreiden unelma peruuntui (siirrettiin tuonnemaksi):
Kommentti: Pakolaistulva peruttu – Erdoganin pelisilmä petti

Turkin vahvan miehen erehdys ehti näyttää taas pakolaiskriisin rumat kasvot, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

Viime viikonloppuna vuoden 2015 pakolaiskriisi näytti uusiutuvan. Turkki ilmoitti, että ei enää estä lähtöä maastaan turvapaikanhakuun EU:n alueelle. Turkin alueella on miljoonia Syyrian sotaa ja muitakin laajemman Lähi-idän kriisejä paenneita ihmisiä. Lisäksi sen kautta pyritään siirtolaisiksi Afrikasta ja Etelä-Aasiasta.

Nyt vastaanotto Kreikan rajalla oli kuitenkin kova. Uutiskuvissa kreikkalaiset alukset hätistelevät heiveröisiä kumiveneitä ja ampuvat niitä kohti varoituslaukauksia. Yksi lapsi hukkui rantautumisyrityksessä. Turkkilaiset väittävät kreikkalaisten myös ampuneen miehen, minkä Kreikka kiistää.

Viikonlopun jälkeen Eurooppaan haluaville näyttää selvinneen, että tie on tukossa. Turkki jatkaa silti pelotteluaan. Se ei ole ainoa, jolle turvaan tai parempaan tulevaisuuteen haluavat ihmiset ovat vain pelinappuloita. Heidät petetään, heitä hakataan ja heidän henkensä on halpa.

Erdoganin erehdys
Turkin johtajan Receep Tayyip Erdoganin yritys painostaa EU:ta näyttää kuivuneen kasaan. Erdogan tosin väittää torjuneensa nyt EU:n miljardin euron lisätarjouksen rajan sulkemisesta. Hän puhuu siitä kuinka Eurooppaan pian pyrkii miljoonia ihmisiä.

Turkki on viime päivinä taistellut suoraan Syyrian joukkoja vastaan Idlibin maakunnassa. Yhteenotto Venäjän kanssa on koko ajan lähellä. Kymmeniä turkkilaisia sotilaita on jo kuollut. Koska taisteluja käydään Syyrian puolella rajaa, Turkki ei voi suoraan pyytää tukea Nato-liittolaisiltaan.

Pakolaiskriisin käynnistäminen uudestaan vaikuttaa epätoivoiselta keinoilta painostaa länttä puuttumaan peliin Turkin hyväksi. Joukkojen sijasta voisi riittää Venäjän diplomaattinen painostaminen.

Erdogan ei juurikaan ole nyt säälinyt Syyrian rajalla olevia ihmisiä, jotka yrittävät Turkkiin taisteluita pakoon. Eurooppalaisilta hän odotti nyt muuta. Siinä Erdogan pettyi.

Kreikka ilmoitti keskeyttävänsä turvapaikkahakemusten käsittelyn ainakin kuukaudeksi. Käytännössä se tarkoittaa rajan sulkemista. YK:n pakolaisjärjestö on tuominnut Kreikan, mutta se ei piittaa.

EU-kumppanit ilmoittavat, että Kreikalla on niiden täysi tuki. Tavallisten kreikkalaisten sydän on kylmennyt, koska Kroatia ja Unkari voivat katkaista turvapaikanhakijoiden matkan pohjoiseen. Silloin he jäävät jumiin Kreikkaan ja EU:n ulkopuolisiin Balkanin maihin. Köyhtynyt Kreikka pelkää, että jää selvittämään tilannetta ilman apua.

EU:n rumat kasvot
Vuosien ajan EU on maksanut Turkille miljardeja, jotta se pitäisi Eurooppaan haluavat rajojensa sisällä. Sinänsä tilanne ei paljoa muutu siitä pysähtyykö matka turkkilaisen vai kreikkalaisen poliisin pamppuun. Mutta kun kamerat ovat paikalla, EU näyttää varsin ikävältä paikalta tulijoille. Tämä on varmasti tarkoituskin.

EU:n sisällä tilanne on aivan toinen kuin vuonna 2015 kansallismielisten ja muukalaisvastaisten puolueiden nousun vuoksi. Huoli on levinnyt valtavirran poliitikkoihin. Viikonloppuna presidentti Sauli Niinistö puhui kansainvaelluksen toisesta aallosta Ylen haastattelussa.

Se vaikuttaa toistaiseksi perutulta.
IltaSanomat
3.3. 14:21
EU-kumppanit ilmoittavat, että Kreikalla on niiden täysi tuki.
Paitsi Suomi, koska "onhan meillä varaa", "meidän pitää kantaa vastuumme", "nuo kaikkein haavoittuvaisimmat".
YK:n pakolaisjärjestö on tuominnut Kreikan, mutta se ei piittaa.
Oikein tekee. Siis että ei piittaa. Mokoma pakolaisjärjestö ottaisi kaikki vastaan, koska sehän tietää heille enemmän rahaa ja valtaa. Nyt kun ei piitata, niin he todennäköisesti pöyristyvät.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Silakat itkee tämän lausunnon takia.
Niinistö kuvaa tilannetta Turkin ja Kreikan rajalla todella tukalaksi: "Hallitsemattoman kansainvaelluksen toinen aalto"
Presidentti toivoo, että Turkin ja Venäjän presidenttien Idlib-tapaaminen rauhoittaisi myös Turkin asennetta pakolaistilanteeseen.

Turvapaikanhaku2.3.2020 klo 20.17

Presidentti Sauli Niinistön mukaan EU:n tulisi ohjata turvapaikanhakijoiden tuloa entistä täsmällisemmin, jotta järjestelmän väärinkäyttö voidaan estää. Pahimmassa hädässä olevat tulijat haettaisiin esimerkiksi pakolaisleireiltä.Yle

Turkin ja Kreikan rajalla nyt vallitseva tilanne on tasavallan presidentin Sauli Niinistön mukaan huomattavan samanlainen kuin vuonna 2015. Kyse on Niinistön mukaan taas hallitsemattomasta kansainvaelluksesta, ja sen toisesta aallosta.

– Se (tilanne) on todella tukala. En näe kovin paljon eroavaisuuksia tilanteeseen, joka 2015 vallitsi. Silloinhan lähinnä ihmissalakuljetuksen myötä paljon väkeä tuotettiin ja tuli Eurooppaan. Taisin sitä silloin kutsua hallitsemattomaksi kansainvaellukseksi ja tämä on nyt sitten toinen aalto.

Kyse on melko hallitsemattomasta kansainvaelluksesta, ja aika paljon siitä, että tullaan puoliväkisin.


EU ja Turkki solmivat vuonna 2016 pakolaissopimuksen, jossa Turkki sitoutui EU:n rahaa vastaan ottamaan vastaan sinne saapuvat tai sen kautta kulkevat turvapaikanhakijat, sekä olemaan päästämättä heitä länsirajansa yli EU:n alueelle.

– Ihmiset, jotka Turkissa ovat odotelleet ilmeisen pitkään mahdollisuutta päästä Eurooppaan, nyt käyttävät sitä mahdollisuutta, kun Turkki ei enää estä heitä saapumasta rajalle, Niinistö sanoi Ylen haastattelussa.

Vuonna 2016 valtiopäivien avajaisissa sanoitte että kansainväiset säädökset ovat syntyneet, ja niiden tulkinta on kehittynyt aivan toisenlaisissa olosuhteista. Mitä ajattelette nyt, pitäisikö näitä kansainvälisiä säädöksiä muuttaa?

– Jos puhutaan Geneven pakolaissopimuksesta, sen muuttaminen on käytännön mahdottomuus.

Niinistö huomauttaa, että käytännössä ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa Kreikka on jo sulkenut rajansa turvapaikanhakijoilta. Muut Euroopan unionin maat eivät ole myöskään Kreikan toimintaa tuominneet.

– Kyse on melko hallitsemattomasta kansainvaelluksesta, ja aika paljon siitä, että tullaan puoliväkisin. Kyllä tässä kaksi asiaa aika lailla törmäävät toisiinsa.

– Ollaan tilanteessa, jossa hyvää tarkoittava, sivistynyt Europpa, suvaitsevainen Eurooppa joutuu silmätysten omien periaatteidensa kanssa, noudatetaanko niitä vai ei.

Pitäisikö esimerkiksi EU:n turvapaikkajärjestelmää miettiä uusiksi?

– Tuolloin, 2016 eduskunnassa jo totesin, että näitä hallitsemattomia maahanmuuttoilmiöitä, kansainvaelluksia, ei voida torjua kuin sillä tavalla, että EU rakentaa yhteisen rajan, yhteiset periaatteet siihen kenellä on turvapaikkaoikeus, ja kenellä ei.

Niinistön mukaan EU:n tulisi ohjata turvapaikanhakijoiden tulo entistä täsmällisemmin niin, että heidät voitaisiin valikoida ja hakea Eurooppaan esimerkiksi pakolaisleireiltä.

– Noudettaisiin turvapaikanhakijat leireiltä, jolloinka varmistettaisiin että kaikkein pahimmassa hädässä olevat voidaan auttaa – ja estettäisiin tavalla tai toisella väkisin tuleminen.

On esitetty, että EU voisi perustaa pakolaiskeskuksia lähtömaihin, mikä on teidän näkemyksenne tästä?

– Se on tainnut jäädä puheen asteelle. Niitä on pitkin Lähi-itää vaikka kuinka paljon. Turkkilaiset sanovat että heillä on kolme miljoonaa pakolaista, Jordaniassa ja Libanonissa on paljon.

Niinistön mukaan EU voisi ottaa Turkin kanssa puheeksi Turkin eteläpuolisen alueen, jonka Turkki loppusyksystä tyhjensi. Maa nimitti sitä turva-alueeksi.

– Sinne aikanaan kaavailtiin jonkinnäköistä leiriä. Nyt olisi tilaa sellaista tehdä. Mutta aivan varmasti EU joutuu keskustelemaan tästä Turkin kanssa.
https://yle.fi/uutiset/3-11237465
Avatar
acp
Christopher Lorenzo
Viestit: 1522
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja acp »

Pitääkö tuo paikkansa, että kreikkalaiset sotilaat ampuneet miehen? Vai ovatko maahantunkeutujat tappaneet yhden omistaan jotta saisivat myötätuntoa?
Avatar
Isopää
Susikoski
Viestit: 37
Liittynyt: Su Kesä 29, 2014 10:49 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isopää »

Turkki boikottiin ja pakolaiset sisään eurooppaan,nyt on aika kantaa vastuuta ja auttaa.
haista rasisti v....
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja putsari »

Isopää kirjoitti: Ke Maalis 04, 2020 2:21 am Turkki boikottiin ja pakolaiset sisään eurooppaan,nyt on aika kantaa vastuuta ja auttaa.
Miksi et menisi auttamaan sinne rajalle. Etkö uskalla, vaan huudat pusikosta hyvä, hyvä ja viskaat jonkun kiuaskiven, ennen kuin pinkaiset karkuun.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja putsari »

Venäjä: Turkki yrittää puskea 130 000 pakolaista Syyriasta Kreikkaan – valtaosa muita kuin syyrialaisia

Venäjän mukaan Turkki yrittää puskea 130 000 pakolaista Syyriasta Kreikkaan. Asiasta kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax, joka viittaa maan puolustusministeriön kertomaan.

Väliaikaisilta pakolaisleireiltä liikkuvista pakolaisista valtaosa on Venäjän mukaan muualta kuin Syyriasta. Venäjän mukaan kaksi kolmasosaa heistä on afganistanilaisia, irakilaisia ja afrikkalaisia.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ven ... #gs.yt1nid
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17110
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ulkoministeri Pekka Haavisto: Presidentin ja hallituksen välillä ei ole näkemyseroja turvapaikanhakijoista Kreikan rajalla

Pekka Haavisto ei ota suoraan kantaa, voisiko Kreikka lipsua pakolaissopimuksesta Turkin hybridivaikuttamisen vuoksi.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan hallituksen ja presidentin välillä ei ole näkemyseroja, miten Euroopan unionin pitäisi suhtautua Turkin ja Kreikan rajalle jumiutuneisiin turvapaikanhakijoihin.
– En usko, että tässä on mitään näkemyseroja. Tilanne on sellainen, jossa on hyvä käydä keskustelua periaatteista, sanoi Haavisto.

Presidentti Sauli Niinistö arvioi maanantaina Ylen haastattelussa, että Euroopan unioni joutuu pohtimaan tekojaan suhteessa omiin periaatteisiinsa.

Niinistö huomautti, että käytännössä ollaan tilanteessa, jossa Kreikka on jo sulkenut rajansa turvapaikanhakijoilta. Muut Euroopan unionin maat eivät ole myöskään Kreikan toimintaa tuominneet.

Ulkoministeri Pekka Haavisto puolestaan muistuttaa, että Suomi ja EU-maat ovat sitoutuneet YK:n pakolaissopimukseen. Ulkoministeri pitää tärkeänä, että aitojen pakolaiskriisien osalta periaatteista pidetään kiinni.

Mutta:
– Meillä ei ole kansainvälisesti välttämättä sellaisia pelisääntöjä, jos puhutaan hybriditilanteista. Kreikan ja Turkin rajalla on myös näitä hybridielementtejä, kun varta vasten kehotetaan ihmisiä lähtemään kohti rajaa, Haavisto pohtii.

Kysymys on siitä, onko presidentillä ja hallituksella yhteinen linja siitä, miten tällaisessa poikkeustilanteessa pidetään kiinni kansainvälisestä pakolaissopimuksesta ja pakolaisten oikeudesta hakea turvapaikkaa.

Sisäministeri ei jaa presidentin käsitystä turvapaikanhakija-aallosta
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) ei allekirjoita presidentti Sauli Niinistön näkemystä, että tilanne Turkin ja Kreikan rajalla olisi nyt samankaltainen kuin vuonna 2015 ja, että kyse olisi toisesta suuresta turvapaikanhakija-aallosta.
– Tällaista näkymää meillä ei ole. Meidän viranomaisilla ei ole tällaista tietoa, Ohisalo sanoi Verkkouutisten mukaan toimittajille tiistaina eduskunnassa.

Ohisalon mukaan ei ole odotettavissa, että Suomeen tulisi niin paljon turvapaikanhakijoita kuin vuonna 2015.

Ulkoministeri: bussikuljetukset viittaavat halusta luoda paine rajalle
Ulkoministeri ei vastaa suoraan, pitäisikö Kreikan nyt ottaa vastaan maan rajalla olevien pakolaisten turvapaikkahakemuksia vai olla noudattamatta pakolaissopimusta.

Siis voisiko Kreikka nyt lipsua kansainvälisistä sopimuksista Turkin hybridivaikuttamisen vuoksi.
– Tietysti pitää katsoa sitä realismia, että millä aikataululla pysytään turvapaikkahakemuksia ottamaan vastaan ja käsittelemään.
– Ehkä ennen sitä täytyy vielä katsoa, että onko tosiaan esimerkiksi järjestettyjä bussikuljetuksia. Bussikuljetukset viittaisivat siihen, että joku varta vasten koittaa luoda painetta rajalle joistain muista syistä kuin tähän alkuperäiseen turvapaikkahakemukseen liittyvistä syistä, Haavisto pohtii.

Kreikka on ilmoittanut, ettei se ota Turkin vastaiselta rajalta turvapaikkahakemuksia vastaan.

EU maksanut Turkille puolet 6 miljardin pakolaissopimuksesta
Haavisto on sanonut Turkin ulkoministerille, että Suomen näkökulmasta näyttää siltä, että bussiliikennettä on järjestettyja ihmiset ovat lähteneet liikkeelle väärin lupauksin ja odotuksin.
– Silloin tietysti vastuussa on myöskin tällaisten lupausten antaja, jos tällaista kansainvälistä hämminkiä rajalla tietoisesti järjestetään, Haavisto sanoo.

Ulkoministeri Pekka Haavisto oli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kuultavana Lähi-idän tilanteesta keskiviikkona.

Haaviston mukaan Euroopan unionilla ja Turkilla on vuodelta 2016 noin kuuden miljardin euron sopimus pakolaistilanteen hoitamisesta. Summasta noin puolet on tähän mennessä maksettu Turkille.
– On erittäin valitettavaa, että pakolaisilla pelataan tämmöisessä tilanteessa tällä tavalla.

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Joseph Borrell käy keskusteluja Ankarassa turkkilaisten kanssa, mitä turkkilaiset tässä tilanteessa tarvitsisivat.

Presidentti: EU joutuu miettimään periaatteitaan, noudattaa vai ei
Euroopan unioni joutuu pohtimaan Turkin ja Kreikan rajalle jääneiden ihmisten kohtaloa. Ottavatko Kreikka ja muut EU-maat kaikki turvapaikkahakemukset vastaan?
– Kyse on melko hallitsemattomasta kansainvaelluksesta, ja aika paljon siitä, että tullaan puoliväkisin. Kyllä tässä kaksi asiaa aika lailla törmäävät toisiinsa, arvioi presidentti Sauli Niinistö tilannetta maanantaina.
– Ollaan tilanteessa, jossa hyvää tarkoittava, sivistynyt Europpa, suvaitsevainen Eurooppa joutuu silmätysten omien periaatteidensa kanssa, noudatetaanko niitä vai ei.

Pitäisikö esimerkiksi EU:n turvapaikkajärjestelmää miettiä uusiksi?
– Tuolloin, 2016 eduskunnassa jo totesin, että näitä hallitsemattomia maahanmuuttoilmiöitä, kansainvaelluksia, ei voida torjua kuin sillä tavalla, että EU rakentaa yhteisen rajan, yhteiset periaatteet siihen kenellä on turvapaikkaoikeus, ja kenellä ei.

Niinistön mukaan EU:n tulisi ohjata turvapaikanhakijoiden tulo entistä täsmällisemmin niin, että heidät voitaisiin valikoida ja hakea Eurooppaan esimerkiksi pakolaisleireiltä.
– Noudettaisiin turvapaikanhakijat leireiltä, jolloin varmistettaisiin että kaikkein pahimmassa hädässä olevat voidaan auttaa – ja estettäisiin tavalla tai toisella väkisin tuleminen.
4.3.2020 klo 14.42
...vai olla noudattamatta pakolaissopimusta.
Suomi ja EU-maat ovat sitoutuneet YK:n pakolaissopimukseen
Että nää jaksaa jauhaa tätä sopimusta. Rikottavaksi ne on ennenkin tehty. Tai siis; olosuhteisiin sopivaksi, mutta kun halutaan leikkiä hyvää ihmistä, kympin tyttöä, niin ei siinä paljoa paina, että...
...jossa hyvää tarkoittava, sivistynyt Europpa, suvaitsevainen Eurooppa...
...ottaa vastaan pahaa tarkoittavia, sivistymättömiä ja suvaitsemattomia, luullen, että kaikki muuttuu hyväksi.

Sanna Marinin (sd) hallituksen tekisi mieli ottaa kaikki "siirtolaiset" vastaan, mutta kun EU:ssa muutkin maat kuin nämä "nationalistiset" alkavat lipsua, niin on havaittavaissa epävarmuutta ja ikään kuin presidentin kanssa (muka) samaa mieltä oleminen olisi oljenkorsi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kreikan ja Turkin raja-alueella ammuttu jälleen laukauksia – maat syyttävät toisiaan kovista toimista
Tänään klo 14:28

Kummaltakin puolelta rajaa on myös heitelty kyynelkaasua.
Tuoretta videokuvaa Kreikan puolelta rajaa, jolta siirtolaisten tuloa maahan estetään kyynelkaasulla.
Tilanne Kreikan ja Turkin välisellä rajalla on taas kiristynyt torstaina.

Uutistoimisto AFP kertoo, että yhtä Turkin puolelta tullutta siirtolaista ammuttiin tänään jalkaan Turkin Pazarkulen raja-aseman lähettyvillä. AFP:n mukaan mies tovereineen pyrki leikkaamaan raja-aitaa auki. Ampumisen jälkeen loukkaantuneen miehen kanssa rajaa ylittäneet siirtolaiset heittivät Kreikan poliiseja kivillä.

Uutistoimisto Reutersin kuvaamilla otoksilla näkyy, kuinka yhtä loukkaantunutta miestä kannetaan samassa paikassa poispäin rajalta. Reutersilla ei ole kuitenkaan tarkempia tietoja hänen loukkaantumisestaan.

Turkin viranomaiset syyttävät jälleen Kreikkaa vielä tätäkin kovemmista otteista. Edirnen maakunnan kuvernöörin toimiston välittämän tiedon mukaan Kreikka ampui keskiviikkona rajalla yhden siirtolaismiehen kuoliaaksi, ja kaikkiaan kuusi muuta miestä loukkaantui laukauksista.

Lähteet Turkin puolelta rajaa esittivät samanlaisen väitteen myös maanantaina, mutta Kreikka kielsi tiedon jyrkästi. Taas tänään keskiviikkona Kreikka kertoi ”kiistävänsä kategorisesti” vastaavat syytökset ja kutsui niitä jälleen valeuutisiksi.

Kyynelkaasua
Uutistoimisto Reutersin mukaan kreikkalaiset mellakkapoliisit ovat keskiviikkona ampuneet rajavyöhykkeelle Turkista tulleita siirtolaisia vesitykeillä ja kyynelkaasulla. Kreikan sotilaiden kerrotaan myös ampuneen ilmaan varoituslaukauksia.

Toisaalta silminnäkijälausuntojen mukaan myös Turkin puolelta rajaa on heitetty kyynelkaasua kreikkalaispoliiseja päin. Reutersin tiedossa ei kuitenkaan ole, kuka kyynelkaasua viskoi. Kreikan hallinto syyttää heittelystä turkkilaista poliisia.

Rajalla on lukuisia Kreikan armeijan ajoneuvoja, joista kuulutetaan kovaäänisillä arabiaksi ja muilla kielillä rajan olevan suljettu.

Eilen tilanne rajalla rauhoittui ainakin hetkiseksi. Kova merenkäynti on lisäksi eilen ja tänään estänyt siirtolaisten kumiveneitä seilaamasta Kreikan saarille itäisellä Egeanmerellä.

Kreikan vastaisella maarajalla päivystää parhaillaan ainakin 10 000 Turkista tullutta siirtolaista.

JOONAS LEHTONEN

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/586 ... 5a65d8aa0d
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Väliaikaisilta pakolaisleireiltä liikkuvista pakolaisista valtaosa on Venäjän mukaan muualta kuin Syyriasta. Venäjän mukaan kaksi kolmasosaa heistä on afganistanilaisia, irakilaisia ja afrikkalaisia.
Aina pakolaisia sieltä maista eniten missä ei ole mitään sotaa? Eikö noilla leireillä ole mitään valvontaa?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17110
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helsingin Sanomissa mielenkiintoinen kysely eduskuntapuolueille:
Onko oikein, ettei rajansa sulkenut Kreikka ota turvapaikka­hakemuksia vastaan? Näin eduskuntapuolueet vastaavat

HS kysyi kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, pitävätkö ne Kreikan päätöstä turvapaikkahakemusten jäädyttämisestä oikeana.

PRESIDENTTI Sauli Niinistö sanoi tiistaina HS:n haastattelussa EU:n joutuvan vakavasti puntaroimaan, otetaanko kaikki turvapaikkahakemukset vastaan.

Pohdinnan taustalla on Kreikan päätös, jonka mukaan maa ei ota uusia turvapaikkahakemuksia vastaan ainakaan kuukauteen. YK:n pakolaisjärjestön mukaan Kreikan päätökselle ei ole laillista pohjaa. Kansainväliset sopimukset takaavat oikeuden hakea turvapaikkaa.

Kreikka pyrkii sulkemaan rajansa ja estämään Turkista Eurooppaan pyrkivien ihmisten pääsyn Kreikkaan.

”Moni pohtii varmasti sitäkin, että jos nyt Kreikan raja avataan, huomenna ihmisiä on kaksinkertainen määrä. Viime kädessä vastaan tulee punninta siitä, kuinka paljon EU-maat kestävät näiden vanhojen periaatteiden noudattamista. Kysymys on iso”, Niinistö sanoi.

HS kysyi kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajilta, pitävätkö ne Kreikan päätöstä turvapaikkahakemusten jäädyttämisestä oikeana.

Eniten tukea Kreikan päätös saa perussuomalaisilta, kokoomukselta ja nyt-liikkeeltä. Kriittisimmin päätökseen suhtautuvat vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp.

Antti Lindtman, Sdp
”Kansain­väliset sopimukset ja niiden noudat­taminen muodostavat pohjan EU-valtioiden toiminnalle, eikä näistä sopimuksista voi irrottautua määrä­ajaksi.

Samalla jokaisella maalla on oikeus valvoa ja turvata rajojaan. Tässä tapauksessa Turkissa oleskelevia syyrialaispakolaisia mitä ilmeisemmin käytetään välineenä vihamielisessä hybridivaikuttamisessa Kreikkaa ja laajemmin Eurooppaa vastaan. Tilanteen poikkeuksellisuus on huomioitava Kreikan toimia arvioitaessa.”

Ville Tavio, perussuomalaiset
”Kreikan tilanteessa täytyy huomioida se, että eivät nämä ihmiset ole pyrkimässä Kreikkaan hakemaan turva­paikkaa. He pyrkivät niihin maihin, joissa on hyvä sosiaaliturva.

Olisi tärkeää, että EU:n ulkoraja pidetään kiinni, jos vain mahdollista. Mielestäni Suomen on tuettava Kreikkaa estämään siirtolaistulvaa.

Ongelma on siinä, että kun vedotaan näihin kansainvälisiin sopimuksiin, niin tuntuu, että niihin vedotaan hyvin valikoivasti. Myös Schengen on kansainvälinen sopimus, ja sen mukaan EU:n ulkorajojen on pysyttävä valvonnassa.”

Kai Mykkänen, kokoomus
”Kyllä peli pitää voida viheltää poikki silloin, kun naapuri käyttää ihmisten liikkeelle työntämistä painos­taakseen. Ja siitä tässä selvästi on kyse. Kreikan ja Turkin rajalla on käynnissä Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin operaatio.

Käsitykseni mukaan kansainvälinen oikeuskin tunnistaa sen, että jos kansallinen turvallisuus on uhattuna, tämänkaltaiset poikkeustoimet voidaan tulkita kansainvälisen oikeuden mukaisiksi.

Jos tätä ei tehtäisi, niin kysyn vaan, halutaanko sitten jättää kaikki kortit tässä tapauksessa Erdoğanin tai jossain toisessa tapauksessa muiden EU:n ulkovaltojen käsiin.”

Antti Kurvinen, keskusta
”Kyllähän tämä vähän huolestuttava viesti on, että Kreikassa ei hakemuksia käsitellä. Kuitenkin siellä on nyt varmasti sellainen force majeure -tilanne käsillä. Suomi lähtee kaikissa oloissa siitä, että ihmisen perus­oikeuksia ja EU:n yhteisiä sääntöjä pitää kunnioittaa, mutta tässä on yli­voimainen este lähellä.

Koko EU:n asia ja myös Suomen intressi on se, että EU:n ulkoraja ei murru.”

Emma Kari, vihreät
”On väärin, että Kreikka on jätetty niin yksin kantamaan vastuuta. Katsomme, että vastuu on tässä koko EU:n.

Samaan aikaan edellytämme sitä, että kansain­välisistä ihmisoikeus­sopimuksista pidetään kiinni, vaikka tilanne olisi kuinka vaikea.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on todennut, että tällä toiminnalla [Kreikan päätöksellä olla käsittelemättä uusia turvapaikkahakemuksia] ei ole laillista perustaa. Ihmisoikeuksia täytyy kunnioittaa.”

Paavo Arhinmäki, vasemmistoliitto
”Kansain­välisen oikeuden ja sopimusten mukaan sen maan, johon turvapaikan­hakija tulee, tulee myös käsitellä turvapaikka­hakemus. Julkisten tietojen perusteella Kreikan päätös on aika kyseenalainen.

Frontex on siellä rajaa turvaamassa ja ohjaa joka tapauksessa luvattomasti maahan pyrkivät sinne, mistä käännytetään heti takaisin. Turvapaikkaa hakevien hakemukset pitää vain ottaa sisään.

Olemme pitkään nostaneet esiin sitä, että tarvitaan EU:n yhteistä taakanjakoa. Ei yksi maa voi sijaintinsa vuoksi joutua kärsimään ja muut katsoa sivusta.”

Anders Adlercreutz, Rkp
”Paine Kreikan suuntaan on kestämätön. Ei voi hyväksyä sitä, että Erdogan käyttää sotaa paenneita painostus­keinona, hybridi­vaikuttamisen välineenä.

On tärkeää, että vaikeassakin tilanteessa kunnioitetaan ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia. Kreikan linjaus voi hyvinkin olla tästä näkökulmasta ongelmallinen.”

Päivi Räsänen, kristillisdemokraatit
”Kreikka on äärimmäisen vaikeassa tilanteessa, mutta eihän tämä tietenkään ihanteellista ole [rajan sulkeminen].

Mutta sekin on täysin kestämätön tilanne, jos rajan yli tulee hallitsematon kymmenientuhansien ihmisten joukko – tai ehkä sieltä voi olla tulossa satoja tuhansia ihmisiä aika nopeastikin. Se ei ole kenenkään etu.”

Harry Harkimo, nyt-liike
”Mielestäni Kreikka toimii oikein. EU:n rajoja pitää suojella. Koko turvapaikka­järjestelmä perustuu siihen.

Jos turvapaikan­hakijoita alkaa tulla joka puolelta, se ei lopu ikinä. Se johtaa vain siihen, että yksittäiset maat alkavat sulkea rajoja.”
5.3.2020 2:00, Päivitetty 6:20
Katsomme, että vastuu on tässä koko EU:n.
Emma Kari se on vahva lapsenuskossaan. Edelleen; miksi se on EU:n vastuu ja missä on niiden maiden vastuu, joista ihmiset (muka) pakenevat?
”Kansain­välisen oikeuden ja sopimusten mukaan...
Arhinmäki vetoaa sopimuksiin, että saisi lisää kavereitaan Suomeen ja voisivat taas Palefacen kanssa hoilata "emme suostu pelkäämään" - vaikka useat tilastot sekä uutiset osoittavat, että yhä useammin väkivallan kohteena Suomessa on enemmistö ja tekijänä vähemmistö.
On tärkeää, että vaikeassakin tilanteessa kunnioitetaan ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia
RKP:n setä se jaksaa kunnioittaa. Sitten kun Eurooppa on täynnä islamisteja, niin he pyyhkivät sellaisilla sopimuksilla oman ahterinsa - ja sen jälkeen sillä samalla sopimuksella pyyhitään eurooppalaisten kasvot. Mutta koska rkp:läinen, niin vähemmistö nostetaan jalustalle.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
erämaaetsivä
Rico Tubbs
Viestit: 1292
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Tässä ei ole enää kyse pakolaisista anelemassa pipo ellipsin mallisena, vaan kyse on terrorismista. Käyvät tyypillisin kivikautisin asein hyökkäykseen euroopan rajalla. EUn pitäisi julistaa nämä joukot terroristeiksi niin olis helpompi tehdä päätöksiä. Nyt nämä vihervassujen kommentit on luokaa: Ammutaan tunkeutujia kyynelkaasu kranaateilla ja putkeen lyödään jokatoinen kerta leipä, samalla otetaan aidan raosta turvapaikkahakemuksia vastaan...
Väkivallantarkastaja
Roger Murtaugh
Viestit: 899
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Marokonsoturi kirjoitti: To Maalis 05, 2020 1:13 am
Väliaikaisilta pakolaisleireiltä liikkuvista pakolaisista valtaosa on Venäjän mukaan muualta kuin Syyriasta. Venäjän mukaan kaksi kolmasosaa heistä on afganistanilaisia, irakilaisia ja afrikkalaisia.
Aina pakolaisia sieltä maista eniten missä ei ole mitään sotaa? Eikö noilla leireillä ole mitään valvontaa?
Ööö... miten niin Irakissa, Afghanistanissa ja useissa Afrikan maissa ei ole sotaa?

Ja jos Turkki haluamalla haluaa työntää nämä jepet Kreikkaan, niin mikä intressi heillä olisi valvoa leirejä sen kummemmin? Ei muuta kuin huhu liikkeelle, että raja Kreikkaan on auki ja poliisi opastaa sinne mistä bussikuljetus rajalle lähtee. Ei siinä sen kummempaa valvontaa tartte.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.
blindpedestrian
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian »

Isopää kirjoitti: Ke Maalis 04, 2020 2:21 am Turkki boikottiin ja pakolaiset sisään eurooppaan,nyt on aika kantaa vastuuta ja auttaa.
Turkille pakotteita niin kauan, kun jatkavat syyrian terroristien tukemista. Ois hyvä jos saatais rauha sinne, niin voitais lähettää meille 2015 tulleet naiset ja lapset takaisin turvalliseen kotimaahansa rakentamaan tulevaisuutta.
Vastaa Viestiin