Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2844
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Niitä jukuripäitä on joka maassa, pääsääntöisesti ruotsalaiset noudattaa kehoituksia ja ohjeita kuin määräyksiä.
Meilläpäin, eli Västerrnorlannissa nämä on ottaneet asian vakavasti, täällä on suljettu hiukan kaikenlaista kouluista aina eri peruttuihin tapahtumiin asti, Päivi Räsänen olisi täällä hyvin iloinen, tai sitten ei, sillä kirkonmenotkin on aika vähissä :lol:
Melodifestivalen oli muuten sitten jo 7. maaliskuuta 2020, moni asia on muuttunut sen jälkeen, kuten tartuntojen määrä ja ohjeistus.
Tuo "Ruotsinsuomalainen Tiina kertoi menevänsä perheineen katsomaan Tukholman uutta "kultaista siltaa" on kyllä mun suosikki, sillä olen huomannut, että täällä nimenomaan monet finnet tuntuu ottavan Koronan vähemmän vakavasti, tosin hiljalleen on alkanut mennä se tilanteen vakavuus perille...
Ja tuo Järva ja Rinkebyn huudit, mitäpä muuta niiltä savimajan luupäiltä voi odottaa, just eilen naureskelin yhden Kurdin sarkastista avautumista Facebookissa:
The deadly virus that has begun to spread in China, drags the world to fear and panic. But it is comfortable for me. Scientists of Islamic countries are working hard (mulla, sheikhs, imams) they will take fatwa and destroy the corona!... They will always find the cure and give the world the good news.By the way, where are they? Hmmmmm!...
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4536
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Toisaalta eilen torstaina 26.3.2020 Iltalehti uutisoi Ruotsin kuulumisia näin:
Ruotsissa peruskoulut toimivat yhä normaalisti, eikä kukaan ihmettele ravintolaan juhlimaan kokoontuvaa työporukkaa. Pääsiäiseksi länsinaapurit ovat varanneet laskettelulomia oman maan kohteisiinsa, vaikka sekä Suomessa että Norjassa rinteet ovat pääosin kiinni.

– On ehdottoman tärkeää, että yhteiskunta jatkaa toimintaansa, Ruotsin johtava epidemiologi Anders Tegnell korosti vielä viime viikolla.


Lähde: https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 34385cbc12
Ruotsissa hoetaan, että koulujen sulkeminen olisi katastrofi, koska silloin mm. hoitoalan työntekijät eivät pääsisi töihin. Miksi he ja monien muidenkin alojen työntekijät Suomessa pääsevät töihin? Suomessa kouluissa järjestetään kouluilla lähiopetusta 1.-3. -luokkien oppilaille sekä erityisoppilaille, mutta vanhempia on ohjeistettu käyttämään tätä mahdollisuutta vain tosi tarpeeseen. Kaikki vanhemmat oppilaat opiskelevat kotona.

Ja miksi muuten työporukoiden on pakko järjestää juhlia normaaliin tapaan. Eikö sellaisia juhlia voisi lykätä? Lukemani ja kuulemani mukaan myös lasten ja nuorten harrastukset pyörivät entiseen tapaan.
YLE vieraili 20.3.2020 lasten futistreeneissä Tukholmassa:

Lasten urheiluharrastuksia halutaan jatkaa. Bagarmossen kaupunginosassa pelattiin perjantai-iltana jalkapalloa.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11269301
SYLWAR myönnä nyt edes, että Ruotsin valitsema linja on perin erikoinen muihin maihin verrattuna. Ehkä myös ymmärrät, miten oudolta se meistä Suomessa asuvista tuntuu.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Dante69
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2018 12:00 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Dante69 »

Suomessa siis 5 kuollutta. Mutta miten se lasketaan? Lähinnä kun 2 kuollutta, se Hartwall ja toinen samana päivänä kuollut tuotiin rahan voimalla Espanjasta Suomeen ambulanssi lentokoneella. Köyhiä ei tuota. Nyt nuo on sitten Suomen tilastoissa. Jos olisivat köyhiä, niin olisivat menehtyneet Espanjaan, ja Suomessa yhä 3 kuollutta....
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

ilmarinen kirjoitti: Pe Maalis 27, 2020 2:40 am Ei ole Mikkelissä kuolemantapauksia.

Tarkistakaa faktat, kun levitätte huhuja.

Koko Etelä-Savossa sairastuneiden määrä voidaan laskea kahden käden sormilla. Osa on jo parantunut.

Siis: ei turhaa paniikin lietsomista. Kyllä tämä hoituu. Luottakaa viranomaisten tietoon, ei someen.
Viranomaisten tieto on aika hidasta. 14.3 viimeiseksi päivitetty se parantuneet osasto. Tartunnat päivitetty kuitenkin 26.3. Miksiköhän ei kerrota parantuneiden määrää 26.3? Nimittäin useita satoja potilaita ei ole kuollut. Tai sitten Suomen hallitus on peitellyt aika rajusti tilanteen vakavuutta.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4536
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Smirre kirjoitti: Pe Maalis 27, 2020 12:15 am Kiireettömän hoidon aikoja ryhdyttiin perumaan jokin aika sitten.Paljonko se on vienyt resusseja hoitotyöstä?
Ajanvarausmuutoksiin liittyvän kontaktinoton potilaisiin (soitto, tekstiviesti, kirje) hoitaa usein sihteeri. Joissain yksiköissä se voi olla myös erityistyöntekijän (sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, puheterapeutti, psykologi, fysioterapeutti yms.) työtä.

Tällaisessa tapauksessa voi olla, että potilaille lähtee vain yksinkertainen viesti tyyliin "vastaanottoaikanne/operaationne on peruttu pandemian vuoksi ja lähetämme teille myöhemmin tiedon uudesta ajasta". Nimittäin kun poikkeustilanteen kestosta ja laajuudesta ei ole vielä tietoa, on monissa yksiköissä turha siirtää vastaanottoaikoja esim. kuukaudella eteenpäin.

En olisi huolissani ajanperuutuksiin/muutoksiin kuluvasta työajasta. Se kuuluu työrutiineihin terveydenhuollossa. Nyt pandemian aikana potilaat osaavat peruutusviestiä myös odottaa, joten tuskin monikaan lähtee soittelemaan takaisin päin ja ihmettelemään asiaa. Moni potilas lienee vaan onnellinen, ettei tarvitse lähteä karanteenikodista paikkaan, jossa on mahdollisesti tarttumisvaara. Jos siis on kyse kiireettömistä hoidoista.

Se kysymys sitten taas, että tuleeko tyhjäkäyntiä, niin sekin on ihan tavallista ajankäytön suunnittelua ja kuuluu hoitoalan arkeen. On siellä paljon muutakin tekemistä kuin vain välitön potilastyö. Monissa paikoissa on joka tapauksessa jouduttu kertaamaan monia asioita (hygienia, suojautuminen, potilaiden eristäminen) ja muuttamaan työkäytäntöjä, työvuoroja, työtiimejä, rutiineita, kulkureittejä, tiloja, siivouksen tehostamista yms. Muutokset vaativat aina myös työntekijöiden informoimista ja ehkä uusiin tehtäviin perehdytyksiä tai pikakoulutuksia. Kyllähän siitäkin jo mediassa mainittiin, että uusia hoitajia on jo koulutettu mm. tehohoitoon.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2439
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

No, ammattitaidotonta ja liian kokematonta porukkaa.
Ainakin Oliver muistaakseni täällä kritisoi hallituksen toimia. Itse olen ihmetellyt sooloilua tiedottamisessa, kun milloin kukakin näistä somesukupolven lapsukaisista kiirehtii muille yllätyksenä antamaan jonkun lausunnon julkisuuten, että varmasti ehtii olla eka ja nuoleskella omia äänestäjiä. Henkistä keskeneräisyyttä osoittaa tuo kilahtelu ja loukkaantumiset. Vakava kriisi pitäisi pystyä hoitamaan, mutta näillä on käynnissä kulisseissa kissatappelu. Naisvaltaiset työpaikat on välillä täysiä helvettejä ja oletan, että nykyinen narsistinen "minä minä minä nyt esille ekana"-ajatusmaailma pahentaa ristiriitoja. Ja vaikkei oma tietotaito riitä, (eikä voikaan riittää, kun ammattitaito kehittyy kokemuksen kautta), on valtava arvovaltatappio, jos joutuisi kuuntelemaan jotakuta, jolla olisi hommasta parempi kokonaiskuva. Tytöt mököttävät suu mutrussa, jos setämiehet neuvovat. Unohtuu tässäkin se, että apu, tieto ja neuvot olisivat vastaanotettuna hyvää pääomaa omallekin uralle jatkossa. Tämä asenne johtaa siihen ammattitaitoon ja käytökseen mikä A-M. Henrikssonilla on.

Tuo jutussa mainittu STM-THL hyrrä on hupaisa, jos tosiaan kumpikin on toisensa asiantuntija. Tyhmyys ja tietämättömyys kiertää näiden välillä loputtomiin. Ikiliikkuja on siis nyt keksitty.



https://www.is.fi/politiikka/art-2000006453588.html

Kaikki ei oikeasti mennyt niin kuin julkisuuteen on annettu ymmärtää – IS paljastaa, miksi koronakriisi pääsi yllättämään Suomen

Kuvituskuva
Kuva
Kuva: Lehtikuva
Julkaistu: 6:02, Päivitetty 7:03


Hallituksessa ja virkakoneistossa on kulissien takana ristivetoa, ”kilahduksia” ja tiuskintaa. Uusia uhkakuviakin on jo nousemassa.

Tulin Espanjan Aurinkorannikolta Torremolinoksesta viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä noin klo 24 KLM:n lennolla, muistaakseni lento oli KL 1171.

Vielä Amsterdamissa piti pitää vähintään 1,5 metrin välimatka lähimpään kanssamatkustajaan, mutta Suomessa kaikki muuttui.

(Kursivoitu teksti on lukijan kertomus, joka julkaistaan kertojan luvalla.)

Viranomaiset, erityisesti Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja ministeriöt, kuten sosiaali- ja terveysministeriö (STM), ovat ilmoittaneet varautuneensa koronaan tammikuusta alkaen, kun tilanne Kiinassa alkoi pahentua.

Nyt alkaa paljastua, että varautuminen on jäänyt lähinnä seuraamiseksi.

Pitkään koko asiaa vähäteltiin. THL vertasi koronaa kausiflunssaan.

Uudenmaan eristäminen muusta Suomesta kertoo viimeistään, millaisen katastrofin keskellä elämme.

Ilta-Sanomat keskusteli asiasta useiden lähteiden kanssa. Keskustelut osoittavat, että viranomaiset ja hallitus ovat lähinnä THL:n johdolla eläneet ”ruususen unta” varautumisen suhteen, kuten yksi valtioneuvoston edustaja tiivistää.

IS:n käyttämät lähteet eivät esiinny artikkelissa omilla nimillään tilanteen herkkyyden takia.


Kuva
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (vas.), perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja pääministeri Sanna Marin hallituksen tiedotustilaisuudessa keskiviikkona 25. maaliskuuta.

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva


THL on tullut koko ajan todella pahasti jälkijunassa, mikä on vienyt siltä pahasti uskottavuutta, kuuluu yleinen arvio.

Nyt on käynyt ilmi, etteivät THL ja hallitus osanneet varautua siihen, että jopa noin 200 000 ulkomailta palannutta suomalaista tekee pahan tilanteen entistä pahemmaksi.


Antti Rinnettä ei ole todellakaan ikävä, mutta Rinteen valtiosihteeriä Raimo Luomaa alkaa olla.

Kolme tärkeää kysymystä

Miksi ulkomailta palaavien suureen joukkoon ei ollut mitenkään varauduttu?

Miksi suojavarusteista on annettu julkisuuteen kahta viestiä? Esimerkiksi hengityssuojien luvattiin ensin riittävän, eikä niistä ole edes hyötyä. Ne loppuivat silti jo alkuun, koska varastot sairaaloissa olivat liian pienet. Nyt kysytään, riittävätkö edes huoltovarmuuskeskuksen varastot. Viranomaiset antavat ymmärtää, että hengityssuojia voi tilata ulkomailta, vaikka globaali kysyntäpiikki kasvaa koko ajan. Vielä maanantaina huoltovarmuuskeskuksella piti olla miljoonia hengityssuojia. Nyt niitä yritetään tilata kuitenkin lisää.

Miksi lentoaseman vastaanotto on ollut sekavuuden tilassa pitkään, viime keskiviikkoon saakka? Lentoaseman osalta vastuuta on palloteltu taholta toiselle. Se, että viranomaiset eivät osanneet varautua suureen paluumäärään, kertoo valmistautumisen heikosta tasosta.

Valmiuslakeihin päädyttiin, kun presidentti Sauli Niinistö patistelullaan sai vauhtia aikaan.

Niinistön ”isällinen” näkyvyys on herättänyt ministereissä myös ärtymystä.


Kuva
– Onneksi sentään pääministeri on järjissään, Sanna Marinia kehutaan.

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva


IS:n tietojen mukaan hallitukselle ja pääministeri Sanna Marinille (sd) oli suositeltu jo pari viikkoa, että hallituksen tulee muodostaa koronakriisiä vastaan virkamiehistä ja politiikoista erikoisryhmä, joka hoitaisi tilannetta. Valtionhallinnon kulisseissa uskotaan, että se olisi todennäköisesti estänyt koronakriisin hoidossa esiintynyttä hallinnollista sekavuutta.

– Nyt on syntynyt vaikutelma, että tätä ei johda kukaan, sanotaan IS:lle.

– Näyttää, että THL on määritellyt myös operatiiviset toimet koronan ympärille, sama lähde ihmettelee.


Kun Anna-Maja Henrikssonille todettiin, ettei häntä tarvita tiedotustilaisuudessa, Henriksson ”sai kilarit”.

Hänen mukaansa Ruotsissa koronavalmistelu on hoidettu vielä huonommin, mutta se ei lohduta, sillä Suomessa varautuminen ei ole ollut juurikaan parempaa.

Viime päivinä eniten ihmetystä on herättänyt se, että Helsinki-Vantaan lentoasemalta on puuttunut ohjeistus kotimaahan palaavia varten. Mahdollisia taudinkantajia ei ole opastettu lainkaan, vaan heidät on pakattu täpötäysiin lentokenttäbusseihin ja kotimatkalle virusta levittämään.

Ensiksi piti koneesta poistua odottavaan bussiin takakautta, sitten mielestäni ainoa bussi ahdettiin täyteen matkalaisia. Sitten seurasi passintarkistus, jossa oltiin yhtenä kasana, ja viimeksi noudettiin vielä laukut (tilapäistiloista). Kantoiko Finavia vastuuta matkalaisistaan ja näyttikö Suomi hyvää esimerkkiä? Kuka tai mikä taho vastasi matkustajien kuljetuksesta?

Finavia on sysännyt vastuuta THL:lle: ohjeistusta ei ole ollut. Keskiviikon A-Studiossa THL:n johtaja Mika Salminen puolestaan sysäsi vastuuta takaisin Finavialle.

– Tässä on ollut monta päivää ja viikkoja hoitaa asia kuntoon. Lentoasemalla olisi pitänyt olla, ja pitäisi olla viranomaisia, jotka komentaisivat palaajat suoraan kotiin ja karanteeniin, IS:lle todetaan valtioneuvostolähteistä.

– Timo Harakan (sd) johtaman liikenne- ja viestintäministeriön olisi pitänyt gonahtaa tässä jo aika päiviä sitten.

Harakan osalta ihmetellään myös sitä, että juuri hän toivotti ulkosuomalaiset kotiin.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) meni sanomaan samaa turvapaikan hakijoiden osalta.

Kummankaan ulostulosta ei ollut sovittu hallituksessa, vaan ne tulivat muille yllätyksenä.


Onneksi sentään pääministeri on järjissään.

Varsinaista operatiivista toimintaa johdetaan valtioneuvoston kanslian tilannehuoneesta, jota vetää pääministerin valtiosihteeri Mikko Koskinen (sd).

Aiemmin Koskinen on työskennellyt Sdp:n poliittisen valmistelun päällikön tehtävässä, SAK:n koulutuspäällikkönä sekä ministerin erityisavustajana. Hän oli Marinin valtiosihteeri myös liikenne- ja viestintäministeriössä.

– Pääministerin kabinetti on kokematon, ja se on luonut omat ongelmansa, sanoo ministeri.

– Kokemattomuus näkyy. Valmius on rakentunut hitaasti valtioneuvoston kansliassa, sanoo erityisavustaja.

– Ei Koskista voi yksin syyttää, muistuttaa kolmas ja mainitsee myös valtioneuvoston turvallisuusjohtajan, eversti Ahti Kurvisen nimen.

Ulkoministeriön kokenut virkamies kehuu pääministeri Marinin otetta varsinkin julkisuuteen, mutta hänkin ihmettelee hitautta, joka valtioneuvoston kansliaa on vaivannut.

– Antti Rinnettä (sd) ei ole todellakaan ikävä, mutta Rinteen valtiosihteeriä Raimo Luomaa (sd) alkaa olla.

Raimo Luoma toimi pääministerin valtiosihteerinä Rinteen hallituksen aikana.

Hänellä on pitkä virkamiestausta työ- ja elinkeinoministeriössä. Ennen Rinteen valtiosihteeriaikaa Luoma oli huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja.

Siis saman viraston, jonka ovet avattiin nyt historiallisesti ja josta toimitetaan suojausvälineitä mm. sairaaloille.

– Luoma olisi tiennyt heti, mitä tulee tehdä, virkamies arvioi.

Samaan arvioon yhtyvät myös muut IS:n haastattelemat virkamiehet.

Valtiovarainministeriössä vedettiin nopeasti johtopäätökset ja pyydettiin, että kansliapäällikkö Martti Hetemäki jatkaa kriisitilanteen takia ainakin kesään saakka, vaikka hänen piti alun perin jättää tehtävänsä jo tammikuussa.

Valmistautumisen heikko taso koskee koko hallitusta, mutta erityisesti sosiaali- ja terveysministeriötä (STM).


Kuva
Krista Kiuru ei saa kriisin hoidosta kiitosta. – Kyllä Kiuru saa asian kuin asian sekaisin, hallituksen sisältä sanotaan.

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva


– Tämä projekti on ollut totaalisen STM-vetoinen. Se on ollut virhe. Linjajohtaminen ei ole toiminut, valtioneuvoston jäsen sanoo ja suuntaa moitteet ministerikollegalleen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd).

– Sähellystä ja säheltämistä on ollut, sanoo toinen lähde, viitaten niin ikään Kiuruun.

Lopulta päästiin junaan, jossa matka sujui onneksi rauhallisesti. Espanjassa ulos pääsi vain kauppaan, roskista viemään ja jos olisi ollut koira, sitä ulos kävelyttämään tai esim. tarvittaessa sairaalaan. Mutta kauppaankin sai mennä vain yksi kerrallaan ja apteekissakin oli viivat lattiassa, miten lähelle sai mennä edellä olevaa sekä palvelutiski nauhalla rajattu.

Suurin ongelma on ollut se, että THL toimii Stm:n varassa, ja STM toimii THL:n suositusten varassa.

Sulkeutunut ympyrä on pyörittänyt itseään.


Tiuskimista on ollut. Sen ymmärtääkin, kaikilla on pinna tiukalla.

THL:stä on tullut välillisesti operatiivinen johtaja, kiitos STM:n, IS:lle arvioidaan. Sama tilanne on myös Ruotsissa THL:ää vastaavan terveysviranomaisen suhteen.

Maanantaina Stm:n ylijohtaja Päivi Sillanaukee kertoi A-Studiossa, että huoltovarmuusvarastot avataan:

– Tämä päivä on historiallinen päivä. Tämä määräys on annettu, ja sosiaali- ja terveysministeriön määräys tarvitaan siihen, että nämä huoltovarmuusvarastot aukeavat. Nyt rekat lähtevät liikkeelle, Sillanaukee sanoi.
Miksi myöhästyttiin?

– Sosiaali- ja terveysministeriö ei antanut määräystä huoltovarmuuskeskuksen varastojen avaamisesta, koska se luotti THL:n ennustuksiin. STM ei ollut itse aktiivinen, eikä tehnyt mitään huoltovarmuuskeskuksen avaamisen suhteen, vaikka tarve oli nähtävissä ja siitä myös puhuttiin, valtioneuvoston jäsen arvioi.

IS:lle ihmetellään myös THL:n ja STM:n puheita siitä, että uusien hengityskoneiden valmistaminen veisi vuoden.

Samaan aikaan Ruotsissa toimii yritys, jolla on lisenssi valmistaa hengityskoneita. Tuotanto voisi alkaa 6–7 viikossa. Parhaillaan selvitetään Ruotsin kanssa, olisiko mahdollista tehdä yhteinen konsortio, jotta tuotanto saataisiin nopeasti käyntiin.

Kun tilanne on kriisiytynyt, hallituksen sisällä on kinasteltu myös siitä, kuka ministereistä saa pitää tiedotustilaisuuksia, kuka ei. Se on aiheuttanut noloja tilanteita myös julkisuuteen.


Kuva
Kun Anna-Maja Henrikssonille ilmoitettiin, ettei häntä tarvita tiedotustilaisuudessa, Henriksson ”sai kilarit”, IS:lle kerrotaan.

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva


Uuttamaata koskevista rajoituksista keskiviikkona kertoi julkisuuteen ministerijoukko, joka toisti samaa sanomaa toinen toisensa perään. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ei toistanut samaa, mutta hän kertoi vain puolustusvoimia koskevista kysymyksistä.

Merkille pantiin tosin myös se, ettei oikeusvaltioperiaatteita korostaneen vasemmistoliiton edustajista yksikään tullut juuri keskiviikon tilaisuuteen puolustamaan hallituksen päätöstä ja linjaa.

Joku saattaa vetää siitäkin johtopäätöksiä hallituksen yhtenäisyydestä.

Viime viikon torstaina tiedotuslinjasta syntyi ministerien kesken suukopua, kun oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille (r) todettiin Kesärannassa illalla, ettei häntä tarvita perjantain tiedotustilaisuudessa.

Henriksson ”sai kilarit”, joten koko puoluejohtoa edustava ministeriviisikko oli mukana perjantaina tiedotustilaisuudessa.

Henrikssonin osalta kerta ei ollut ainoa.

– Eihän tämä ole mikään vaali- tai puheenjohtajakampanja, vaan historiallinen kriisi ja katastrofi, yksi erityisavustaja puuskahtaa.

– Henriksson lukee jotakin työmarkkinapaperia varttitunnin monotonisesti, Rkp voisi pitää omat infonsa, kansanedustaja ihmettelee.

– Tiuskimista on ollut. Sen ymmärtääkin, kaikilla on pinna tiukalla.

– Kyllä Kiuru saa asian kuin asian sekaisin, hallituksen sisältä kerrotaan.

– Onneksi sentään pääministeri on järjissään, Marinia kehutaan.

Maanantaina aamupäivällä tiedotustilaisuuden järjestivät puolestaan kuntaministeri Sirpa Paatero (sd), opetusministeri Andersson ja oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen.


Kuva
Maanantaina aamupäivällä tiedotustilaisuudessa esiintyivät kuntaministeri Sirpa Paatero ja opetusministeri Li Andersson. IS:n tietojen mukaan ministereille yritettiin kertoa etukäteen, että tilaisuus pitäisi perua. Neuvoa ei kuunneltu.

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva


Ministereillä ei ollut mitään uutta kerrottavaa.

Tilaisuus oli myös hallituksen muiden jäsenten mielestä kiusallinen. IS:n tietojen mukaan ministereille yritettiin kertoa etukäteen, että tiedotustilaisuus pitäisi perua. Taivuttelu ei onnistunut.

Tiistaina Sanna Marin ja työministeri Tuula Haatainen (sd) pitivät ad hoc -tiedotustilaisuuden ravintoloiden sulkemisesta Säätytalon ulkorappusilla, mikä toimi.

Myös ulkoministeriö on toiminut kriisiolosuhteissa. Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) näkymättömyyttä moni on ihmetellyt, eilen ministeri Haavisto kuitenkin astui julkisuuteen kertomaan suomalaisten tilanteesta ulkomailla.

Lue lisää: Haavisto antoi ohjeet ulkomailta Suomeen palaaville

Mielenkiintoista onkin, että ulkoministeriössä koronan ympärille rakennettua tilanneorganisaatioita johtaa nyt Pasi Tuominen, jonka Haavisto yritti savustaa konsulipäällikön paikalta.

– Mutta meillä tämä homma toimii. Tätä on harjoiteltu, ulkoministeriöstä kerrotaan.

Ulkoministeriö on kovassa paineessa, sillä samalla kun se seuraa suomalaisia ulkomailla, sen on seurattava myös oman henkilökunnan terveyttä eri asemamaissa.

Kun IS keskusteli useiden lähteiden kanssa, kävi ilmi, että valtion johdossa riittää nyt myös liki painajaismaisia näkyjä, joita nimellä ei uskalleta julkisuuteen edes esittää.

Esiin nousivat seuraavat kaksi uhkakuvaa:

1. Ruotsissa asuvat ulkosuomalaiset.

2. Venäjällä asuvat siirtotyöläiset.

Esimerkiksi Ruotsissa asuu ”pilvin pimein” kaksoiskansalaisia. Mitä jos he tulevat Suomeen? Esimerkiksi autolla Tornion kautta, mihin heillä on täysi oikeus?

Suomessa ei taatusti odota nyt sellainen paratiisi, josta on jäänyt mukavat lapsuus- ja kesälomamuistot. Jos tai kun kriisi pahenee, hoitopaikat loppuvat käsiin ihan paikallistenkin asukkaiden takia.

Myös Venäjän tilanne huolestuttaa.

Venäjä vartioi tiukasti Suomen rajaa. Mutta jos tai kun tilanne myös Venäjällä pahenee, Suomessa pelätään, että viranomaiset joutuvat keskittymään maan sisäiseen tilanteeseen, ja rajavalvonta voi herpaantua.

Kukaan ei tiedä, paljonko esimerkiksi Pietarin alueella on muualta Venäjälle tulleita siirtotyöläisiä. Heitä on joka tapauksessa paljon.

Mitä jos he vyöryvät kohti Suomea? Vastaavaa kauhunäkyä on jouduttu miettimään viimeksi, kun Neuvostoliitto hajosi 1991.



Artikkeliin on haastateltu useita poliitikkoja, avustajia ja virkamiehiä.
Timo Haapala
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, Pe Maalis 27, 2020 9:09 am. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Onko jotain mitä pankki ei omista Eurooppalaisista kansallisvaltioista tämän "rahoituksen" eli korollisen lainan jälkeen..
Euroopan keskuspankki ilmoittaa aloittavansa mittavan hätärahoitusohjelman koronaviruspandemian takia.

Euroopan keskuspankin rahapolitiikasta päättävä neuvosto ilmoitti varhain torstaina Suomen aikaa 750 miljardin euron hätärahoituksesta, jolla pyritään pienentämään pandemian vuoksi euroalueelle kohdistuvia taloudellisia vahinkoja.

EKP ostaa ilmoitetulla summalla niin valtioiden kuin yritysten arvopapereita. Samalla se varautuu tarvittaessa laajentamaan osto-ohjelmaansa. EKP:n mukaan ohjelma kestää ainakin vuoden loppuun asti.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Uudenmaan eristäminen muusta Suomesta kertoo viimeistään, millaisen katastrofin keskellä elämme
Uudenmaan eristäminen korkeintaan kertoo siitä että hallitus haluaa korjailla julkisuuskuvaansa koska lukujen perusteella asia ei ole perusteltavissa. Totaalista ylireagoimista jossa mennään täysin metsään ja aiheutetaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä valtiolle.Isompien ohjeiden mukaan tässä toki tietysti perässä hiihdetään ja yritetään näyttää päteviltä.

Jaksaa aina vaan naurattaa nämä ennakoimme jo tammikuussa kommentit ja tämänpäivän yllättyneisyys muutamasta tartunnasta. Median ote hysterian lietsojana on myöskin huomion arvoinen ja joku voisi jo pikkuhiljaa alkaa tarkastelemaan asiaa muutenkin kuin propagandan suunnalta.

Joseph Goebbels olisi ylpeä median suorituksesta
Kuva

Muutamia vanhoja viisauksia
Propaganda works best when those who are being manipulated
are confident they are acting on their own free will.
A lie told once remains a lie but a lie told a thousand times becomes the truth
This is the secret of propaganda: Those who are to be persuaded by it should be completely immersed in the ideas of the propaganda, without ever noticing that they are being immersed in it.
Think of the press as a great keyboard on which the government can play
The essence of propaganda consists in winning people over to an idea so sincerely, so vitally, that in the end they succumb to it utterly and can never escape from it.
If you tell a lie, tell a big one
The masses need something that will give them a thrill of horror
Every age that has historical status is governed by aristocracies.Aristocracy with the meaning - the best are ruling.Peoples do never govern themselves. That lunacy was concocted by liberalism. Behind its people's sovereignty the slyest cheaters are hiding, who don't want to be recognized.
Viimeksi muokannut sikakoira, Pe Maalis 27, 2020 9:51 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Kyllä tällä hetkellä talous ja terveystilanteessa on kaikki niin sanotusti pelissä.

En usko itse mihinkään spekulaatioihin, että tauti olisi karannut laboratoriosta.
Näistä terveydelle olevista suurista uhista on mielestäni puhuttu jo pitkään.
On aivan sanomattakin selvää, että väestöä on maapallolla aivan liikaa.

Jos leikitään että asuisimme tasa-arvoisessa yhteiskunnassa, siis ihan maailmanlaajuisesti.
Meillä ei riittäisi puhdasta vettä ja ruokaa kaikille.
Mutta maailma ei ole tasa-arvoinen, koska ilman rahaa et saa yhtään mitään. Ja vaikka ei olisi ”raha-valuuttaa” aina joku tekisi vaihtokaupan johonkin.

Jos mietimme ihan teknologiaa, miten paljon se on kehittynyt näinä muutamina kymmeninä vuosina.
Meillä on kaikkea viihdykettä ym.
Terveyden huolto on mennyt valtavia harppauksia eteenpäin. On lääkettä syöpään ym.

Hygienian ymmärrys ja huoltojärjestelmä on mieletön.
Meille tulee puhdas vesi hanasta, vessanpöntöstä ja likaiset menee omaa putkeaan pitkin pois.

Kyllä tätä väestön kasvua hillitsevää ja harventavaa tautia on valitettavasti odotettu ja pelätty.
Kukaan ei vaan halua olla se henkilö jonka tauti korjaa pois. Ja tästä tulee tämä massaefekti, ettei kukaan halua että oma lähimmäinen menehtyy tautiin. Siksi tämä ”pakkorajaaminen, ilman taloudellisten vahinkojen” miettimistä saa vielä kansan olemaan rajoituksien kannalla.

Kaikki me tiedetään, että maapallolla on liikaa ihmisiä mutta kukaan ei Kuolemaa omalle kotiovelle.

Itse en usko THL oikeastaan missään. Kaikki rokotuspolitiikka, älä syö voita käytä margariinia
Hokemukset ovat mielestäni naurettavia.
Tuohon rokotuspolitiikkaa vielä että meillä on perusrokotukset mutten ota mitään influenssa ym.

Tästä viestistä tulisi pitkä kuin nälkävuosi jos kirjoittaisin kaiken tähän yhteen viestiin.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tuohon rokotuspolitiikkaa vielä että meillä on perusrokotukset mutten ota mitään influenssa ym.
Jos lähdetään Tanskan linjalle mitä emme vielä tiedä niin sinulta ei asiaa kysellä kun rokotukset tulevat ajankohtaiseksi. Tanska jo tuon päätöksen pakollisista rokotuksista teki kuten muutama muukin valtio. Rokotteen jakajalla sitävastoin ei ole vastuuta ainakin mikäli se on USA.

Kutsuhuutoja globaalin hallinnon puolesta aletaan jo näkemään mikä olikin yksi lokakuun pandemiaharjoituksen tavoitteista.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/ ... t-covid-19
Former UK Prime Minister Calls For Global Government To Fight COVID-19

Kuva
Brown wants international organizations like the WHO and the UN to be given executive powers that would supersede national sovereignty as part of a new system overseen by world leaders and health experts.
Toisaalla sitten kerätään nimiä WHO:n johtajan erottamiseksi jostain syystä :lol:

https://www.reuters.com/article/us-chin ... SKBN1ZX1H3
WHO chief says widespread travel bans not needed to beat China virus

https://thinkpol.ca/2020/03/22/nearly-h ... -response/
Nearly half a million sign petition calling for WHO head’s resignation for kowtowing to China and bungling COVID-19 response
Viimeksi muokannut sikakoira, Pe Maalis 27, 2020 10:40 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11398
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kaiken pahan takana on THL... Miten ne "asiantuntijat" nukkuvat yönsä, kun tilanne on viruksen vähättelyn takia nyt pitkään katastrofin partaalla keikkumista.

Pätkä Uudenmaan tilanteesta kertovasta uutisesta:
Pienessä ja rikkaassa Kauniaisissa on suhteessa jopa enemmän tartuntoja kuin Helsingissä – Kaupunginjohtaja selittää alppiturismilla

Suomen koronavirustartunnat keskittyvät Uudellamaalle.

Julkaistu: 26.3. 14:09

KORONAVIRUSEPIDEMIA on Uudellamaalla selvästi muuta maata vakavammassa tilanteessa. Uudenmaan sisällä on puolestaan joukko kuntia, joissa todennettuja tartuntoja on ilmennyt verrattain paljon.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) nosti asian esiin hallituksen tiedotustilaisuudessa keskiviikkoiltana.

”Erityisesti meillä on korkeampaa ilmaantuvuutta koronaviruksessa nimenomaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan, Sipoon, Inkoon, Raaseporin, Siuntion ja Lohjan alueella”, Kiuru kertoi.

KAUNIAISTEN kaupunginjohtaja Christoffer Masar vahvistaa, että kaupungissa on väkilukuun nähden ja muuhun maahan verrattuna runsaasti vahvistettuja koronatartuntoja. Torstaihin mennessä kokonaislukema oli 10.

”On meillä suhteessa – jos katsotaan koko maan väestön osalta, paljon tapauksia on – huomattavasti enemmän”, Masar sanoo.

Pienessä Kauniaisissa on noin kymmenentuhatta asukasta. Kaupunki on perinteisesti kuulunut Suomen rikkaimpiin. Kauniaisissa oli Suomen suurimmat mediaanitulot myös vuonna 2018. Vuoden 2019 tilastot eivät ole vielä valmistuneet.

KAUNIAISTEN tartunnat ovat Masarin mukaan ulkomaanmatkoilta tuotuja.

”Ei ole varmaankaan kovin yllättävää, että kauniaislaiset ovat matkustelleet Italiaan, alppialueille ja muualle, kun on ollut hiihtolomat.”

Kauniaisten tartuntapiikki ilmeni Masarin mukaan nimenomaan lomien jälkeen. Esimerkiksi Tirolin alue Itävallassa oli keskeisiä tartuntapesäkkeitä, kun koronavirus oli vasta leviämässä ympäri Eurooppaa.
- - -
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006453417.html
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Muuten maat, joissa pistetään maiden talous aivan kuralle laittamalla kaikki kiinni ovat kaikki €uroon kuuluvia? Sattumaako? Ruotsi taas ei lähtenyt samalle polulle, mutta ei kuulu rahaliittoonkaan? Sehän kaikilla melkein tiedossa jo onkin, että ohjeistukset tulevat EU:lta, mutta oliko tämäkin asia niin, ettei mikään maa itsenäisesti saanut sitten päättää toimista?

Jostain syystä Ruotsissa ei paskanneta housuun? Miksiköhän? Tietävätkö ruotsalaiset jotain mitä me muut emme? Ruotsin kauttahan kulkee mm. Suomenkin vakoiluliikenne.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Niin, sehän on varma, että kun rokote saadaan markkinoille se laitetaan kaikille, halusi tai ei.

Mutta se on mielestäni ”jännää” että 3.maaliskuuta
Hong Kong-tutkijat sanovat kopioineensa viruksen geenin. He sanovat että virus on 89% SARS-CoV-1 kanssa mikä jylläsi 2004. Siihenhän ei edelleenkään ole saatu tehtyä rokotusta kuten ei MERS-CoV.
Jos tuo on viruksen identtisyys luku on totta, se on mielestäni hieman jopa pelottavaa.

Toiset kutsuu tätä jälkiviisaudeksi, mutta en vain voi olla käsittämättä THL kun ollaan kuin silmät ummessa.
Kaikki ulkomaan matkustajat olisi pitänyt määrätä karanteeniin heti ensimmäisen Suomessa todetun tartunnan jälkeen. Mutta raha. Muistatteko kun Iltalehti oikein provosoi ”karanteenipäivärä on palkkaperusteista” oikein tekemällä tehtiin siitä sellainen ”suomalainen perikateus” asia, että eliitti matkustaa ja saa vielä kotiin palkatkin päälle.
Hiihtoloma lentoja ei haluttu peruuttaa ettei Finnairille koidu tappoita.

Mutta nuista rokotteista vielä, esimerkiksi rokotteen haittavaikutuksia THL ei suostu kirjaamaan.
Luulen että virukseen on jo kuollut ihmisiä enemmänkin Suomessa, mutta niitä ei ole kirjattu virukseksi, vaan esimerkiksi sydänkohtaus, keuhkokuume, Tulehdusarvot -> bakteerien aiheuttamat jälkitaudit nostaa

Ja edelleen ihmettelen THL toimintaa, ovatko he oikeasti niin pihalla vai mikä juttu tämä on?
Ja miksi heille ei anneta kenkää?
Tästä heidän virheestä tulee yhteiskunnalle niin kallis, että en vaan ymmärrä.
Avatar
Taakibörsta
Harjunpää
Viestit: 311
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta »

Marokonsoturi kirjoitti: Pe Maalis 27, 2020 10:22 am Jostain syystä Ruotsissa ei paskanneta housuun? Miksiköhän? Tietävätkö ruotsalaiset jotain mitä me muut emme? Ruotsin kauttahan kulkee mm. Suomenkin vakoiluliikenne.

Ruotsin suhtautuminen tilanteeseen poikkeaa kaikista muista valtioista, sen toimivuudesta ei varmaan kukaan osaa sanoa mitään pitemmällä tähtäimellä. Parin kolmen kuukauden kulutta saadaan jotain osviittaa sen toimivuudesta käytännössä.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10711
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

ilmarinen kirjoitti: Pe Maalis 27, 2020 2:40 am Ei ole Mikkelissä kuolemantapauksia.

Tarkistakaa faktat, kun levitätte huhuja.

Koko Etelä-Savossa sairastuneiden määrä voidaan laskea kahden käden sormilla. Osa on jo parantunut.

Siis: ei turhaa paniikin lietsomista. Kyllä tämä hoituu. Luottakaa viranomaisten tietoon, ei someen.
Niin siis tuo Mikkelin kuolemantapaus on toistaiseksi vielä huhu, ehkä se on lähtenyt siitä tiedosta että tehohoidossa on yksi potilas.
Mitä taas tulee ihan viralliseen tietoon Etelä-Savon sairastuneiden määrästä, niin tartunnat/asukasluku tilastossa Etelä-Savo on toisena, tartuntoja kaikkiaan 13 jo muutaman päivän vanhan tiedon perusteella.
ttr_tilannekuvakartta_ilmaantuvuus-26.3.jpg
ttr_tilannekuvakartta_ilmaantuvuus-26.3.jpg (64.24 KiB) Katsottu 2978 kertaa
Tuosta kuvasta on hyvin nähtävissä kuinka tartunnat on levinneet nelostietä mukaillen, eli sen tien ympäristöön jota pitkin etelä-suomesta yleensä pohjoiseen kuljetaan, ja lisäksi sitten 5-tien suuntaan koukkaus tuonne etelä-savoon joka on yksi tiheimpiä kesämökki-alueita.
Eli vaikka se nyt monia uusimaalaisia harmittaakin, niin kyllä tuo karttakin tukee hyvin vahvasti päätöstä uudenmaan saartamisesta, kartasta voi myöskin hyvin päätellä kumpaan suuntaan tartunnat ovat levinneet, uudeltamaalta pohjoiseen/maakuntiin vaiko maakunnista uudellemaalle.
Vastaa Viestiin