Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Isovaalea. Kattava vastaaminen, hyvin koottua. 🙌 Tilanne on tosiaan niin hallitsemattomissa uomissa, ettei tartunnan saamista voi edes jäljittää helpolla.

No nyt on Katalonia antanut visuja ohjeita talouksiin. Mietin vähän siihen päin aiemmin, mutta ei mennyt ihan tuohon tiukkuuteen asti.

📞 Kännykkää ei ylipäätään kannata ottaa mukaan kauppareissulle, sitä jos joutuu käyttämään ja on kuitenkin koskenut pintoja ja tuotteita jne, niin kotona ei välttämättä tule mieleen puhdistaa puhelimen pintaa ennen sen koskettamisia jne.

Kävi niin, että mulla oli mukana useampi päivä sitten kännykkä marketissa, vastasin siihen siellä ja muutenkin näpytin viestitystä elikkä kännykkä oli käytössä marketissa ja sen jälkeen alkoi käytönpuoleista korvaa vähän särkemään. Sitä jatkui useamman päivän ajan, kunnes tein raa'an valkosipulisyönnin (selitetty aiemmin) ja laitoin (en ole kajahtanut, en en!! 😅 , jossain päin maailmaa tätäkin konstia on tehty hyvin tuloksin) korvaan valkosipulikynnen hautumaan. Lähti päänsärkykin samantein.
🧄✨
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Salomonin Tuoma
Harjunpää
Viestit: 332
Liittynyt: To Elo 09, 2018 9:03 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Salomonin Tuoma »

Se on muuten ihme juttu että tullaan selkään kiinni kassajonossa. Kun se ei mene siitä sen nopeampaa eteenpäin vaikka kuinka koitat työntää niitä omia ostoksia siihen hihnalle ja tunget edessä olevan niskaan...
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 613aa69a89
Saksassa koronavirukseen kuolee huomattavan vähän ihmisiä – taustalla useita syitä
Koronavirus tekee tuhojaan ympäri maailmaa, ja erityisesti Eurooppaa. Pahimmat epidemia-alueet ovat Italia ja Espanja, joissa kuolonuhreja on yhteensä jo lähes 20 000.

Saksassa tilanne on kuitenkin hyvin erilainen, kertoo Business Insider.

Vahvistettuja tartuntoja Saksassa on reilut 50 000, mutta kuolonuhreja on ”vain” noin neljäsataa. Kuolleisuusaste jää Saksassa siis alle prosenttiin tartunnan saaneista, kun Espanjassa se on tällä hetkellä lähes 8 prosenttia ja Italiassa yli 10 prosenttia.

Mitä Saksa siis tekee oikein muihin verrattuna? Business Insiderin mukaan taustalla on useampikin syy.

Runsas testausmäärä
Tärkeimpänä syynä on runsas testaus. Saksassa ihmisiä testataan tartunnan varalta paljon enemmän kuin muualla Euroopassa. Tutkijoiden mukaan hyvin suuri osa tartunnoista jäänee pois tilastoista, koska oireet ovat lieviä eikä sairaalahoitoa vaadita. Mitä laajemmin ihmisiä testataan, sitä enemmän näitä lieviä tapauksia löytyy.

Berliinin yliopistollisen Charité-sairaalan virologian laitoksen päällikkö Christian Drosten arvioi, että Saksassa testataan jopa 120 000 ihmistä viikossa koronavirustartunnan varalta. Lauantaihin mennessä esimerkiksi Isossa-Britanniassa oli testattu reilut 113 000 ihmistä. Italian ja Espanjan testiluvut ovat vielä pienemmät.

Perjantaina Saksasta raportoitiin, että sisäministeriö haluaisi nostaa testien päivittäisen määrän peräti 200 000:een.

Huippuluokan terveydenhuolto
Saksassa myös terveydenhoito on huippuluokkaa. Valtio käyttää Maailmanpankin muutaman vuoden takaisen datan perusteella 4 714 dollaria terveydenhuoltoon per henkilö vuosittain. Enemmän käyttää vain kourallinen maita. Esimerkiksi Suomi hävisi vuoden 2016 tilastossa Saksalle noin kuusisataa dollaria, Italia kaksituhatta.

Myös akuutin sairaalahoidon vuodepaikkoja Saksassa on muihin verrattuna paljon. Sataatuhatta ihmistä kohti Saksassa niitä on 621, kun Italiassa niitä on 275 ja Espanjassa 293.

– Yleisesti ottaen meillä on hyvä tehohoitotilanne Saksassa. Meillä on ensiluokkaiset lääkärit ja laitokset, ja ehkä siinä on osasyy sille, miksi meidän vakavastikin sairaat potilaat selviävät muihin maihin verrattuna, sanoo virologi Martin Stürmer.

Iäkkäät ihmiset ovat välttyneet tartunnalta
Saksassa koronavirustartunnan saaneiden keski-ikä on 46, kun se Italiassa on 63.

Koronavirus on kohtalokkaampi iäkkäille ihmisille, ja heillä esiintyy myös todennäköisemmin muita perussairauksia, jotka lisäävät riskiä entisestään.

Saksassa neljä viidestä tartunnan saaneesta on alle 60-vuotias. Esimerkiksi Espanjassa puolet potilaista on yli 60-vuotiaita.

Tiukka eristys
Kuten muualla, myös Saksassa otettiin käyttöön kovia toimenpiteitä ihmisten liikkumisen rajoittamiseksi.

Noin viikko sitten Saksassa kiellettiin yli kahden ihmisen tapaamiset. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata jopa 25 000 euron sakkorangaistus.

Aikaista sanoa
Saksassa epidemia on hieman varhaisemmassa vaiheessa kuin Espanjassa ja Italiassa.

Tartuntojen ja kuolemien määrä tulee siis Saksassakin vielä nousemaan. Odotusarvo kuitenkin on, että luvut jäävät selkeästi pahimpia lukuja pienemmiksi.

– Todellinen kuolleisuusaste tullee olemaan noin prosentin luokkaa, arvioi Nottinghamin yliopiston tartuntatautiepidemiologian emeritusprofessori Keith Neal.

Spekuloida voi, mutta vielä on aikaista sanoa, miksi Saksan tilanne näyttää näinkin huomattavasti paremmalta muihin verrattuna. Jopa asiantuntijat ovat hieman ymmällään.

– Emme tiedä syytä matalalle kuolleisuusasteelle, tiivistää Marieke Degen Saksan kansallisen tartuntatautien asiantuntijalaitoksesta, Robert Koch -instituutista.
250e/testi selittää haluttomuutta käyttää niitä. WHO kovasti koittaa jostain syystä painostaa valtioita testaamisen lisäämiseen. Kohtahan toisaalta joudutaan sitten hankkimaan ne rokotukset joka ei ihan halvaksi sekään tule.

https://soundcloud.com/keuhkopodcast
KeuhkoPodcast
COVID-19 - SARS-CoV-2 - Monologi
Keuhkopodcast käsittelee keuhkosairauksiin ja keuhkoihin löyhästikin liittyviä aihepiirejä, pääosin eri alan asiantuntijoiden avustuksella.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2842
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Kyllä sen kännykän voi mukaan ottaa, tekee sille "köyhänmiehen" roiskevesisuojan, eli minigrip pussin sisälle. Mulla on kalassa ja erällä käydessä ollut puhelin usein juuri näin siksi, että jos lipsahtaa esim. rantaveteen, niin ehtii tuurilla pelastaa ilman vahinkoa. Tiedän joo, on myös vesitiiviitä ja iskunkestäviä luureja...ei tuu kyl mulle enää, on mitta täynnä niitä leluja. No kuitenkin:

Korona-ajan ostoksilta kotiin tullessa se minigrip pussukka siis vaan luurin päältä roskiin, niin homma hallussa, ei tarvii kiillottaa itse luuria.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Bill Gates, tuo kaiken viruksista ja pandemioista tietävä teknokraatti on ollut kovasti julkisuudessa viime aikoina.

https://www.zerohedge.com/markets/its-s ... e-lockdown
"It's Super Painful" - Bill Gates Urges 10-Week Nationwide Lockdown

Gates on ollut kehittelemässä uutta ihmisten "tatuointi" seuranta tekniikkaa jonka avulla puhelimella voidaan tarkistaa oletko ottanut rokotteesi.
Hyvin mielenkiintoista ja totalitarismiin vihjaavaa. Aletaan pikkuhiljaa pääsemään kunnon isoveli valvoo yhteiskuntaan. :lol:

https://21stcenturywire.com/2019/12/23/ ... cinations/
Bill Gates, MIT Develop New ‘Tattoo ID’ to Check For Vaccinations

https://stm.sciencemag.org/content/11/523/eaay7162
Biocompatible near-infrared quantum dots delivered to the skin by microneedle patches record vaccination
“The invisible “tattoo” accompanying the vaccine is a pattern made up of minuscule quantum dots — tiny semiconducting crystals that reflect light — that glows under infrared light. The pattern — and vaccine — gets delivered into the skin using hi-tech dissolvable microneedles made of a mixture of polymers and sugar.”
Gates on sotkeutunut näihin rokote systeemeihin jo pidemmällä aikavälillä eikä aina niin onnistuneesti.
It should be noted that the Bill and Melinda Gates Foundation have come under heavy criticism for an aggressive HPV vaccination “health project” in India, which according to local reports, has resulted in many young girls falling ill, including some deaths.
In 2009, several schools for tribal children in Khammam district in Telangana — then a part of undivided Andhra Pradesh — became sites for observation studies for a cervical cancer vaccine that was administered to thousands of girls aged between nine and 15. The girls were administered the Human Papilloma Virus (HPV) vaccine in three rounds that year under the supervision of state health department officials. The vaccine used was Gardasil, manufactured by Merck. It was administered to around 16,000 girls in the district, many of whom stayed in state government-run hostels meant for tribal students.

Months later, many girls started falling ill and by 2010 five of them died. Two more deaths were reported from Vadodara, Gujarat, where an estimated 14,000 children studying in schools meant for tribal children were also vaccinated with another brand of HPV vaccine, Cervarix, manufactured by GSK. Earlier in the week, the Associated Press reported that scores of teenaged girls were hospitalised in a small town in northern Colombia with symptoms that parents suspect could be an adverse reaction to Gardasil.
Kukas se olikaan hääräämässä siinä Event 201 Coronaharjoituksessa lokakuussa. 8) Kohta varmaan aletaan rokotteita jakelemaan. Gates ainakin on sijoittanut pandemian varalle jos epäiltyjä aletaan joskus etsimään. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Joka ikinen arkipäivä olen suorittanut tuon kaltaisen puhdistautumisrituaalin, kun olen töistä päässyt kotiin, myös auto on saanut osansa. Hanskat kourassakin voi toimia typerästi kuten räpeltää sitä puhelinta.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2439
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

khl kirjoitti: Su Maalis 29, 2020 11:28 pm
KATALONIAN TERVEYSVIRANOMAISTEN OHJEET
Kun saavut kotiin:
1. Älä koske mihinkään.
2. Jätä kauppakassi, lompakko ja avaimet erilliseen laatikkoon ulko-oven lähettyville. Tarvitset näitä tavaroita seuraavan kerran vasta, kun poistut kotoa.
3. Ota kengät pois [Espanjassa on yleistä käyttää ulkokenkiä sisätiloissa, toim.huom.].
4. Riisu kaikki vaatteet ja laita ne suureen muovipussiin.
5. Laita kännykkä, korut ja muut henkilökohtaiset tavarasi pieneen muovipussiin. Laita vain ne tavarat, joita tarvitset ollessasi kotona.
6. Käy suihkussa.
7. Pese kännykkä ja muut henkilökohtaiset tavarasi vedellä ja saippualla tai desinfiointiaineella. Käytä pesun aikana hanskoja tai pese kätesi vielä huolellisesti lopuksi.

8. Tuuleta asuntosi hyvin.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 613bad8c72
Hmm. Kylläpä riittäisi hommaa. Eiköhän tuohon settiin menisi ainakin puoli tuntia.. Pelkästään piskin lenkitys/kusetuskertoja on ainakin meillä 4-5 päivässä. Jotta tuosta olisi mitään hyötyä, rakille pitäisi olla saippuavesisaavi eteisessä, jossa ensin pyykkäisi sen.
Jos lisäksi on mahdollista, että virus levää ilmanvaihdon kautta, siihen on hankala itse vaikutaa. Naapurin turkkilaisten sukulointi ja muu vierailuralli ei ole vähentynyt oikeastaan ollenkaan.

Mitä järkeä koko matkailussa oikeastaan on? Nähdä maailmaa ja päästä tutustumaan erilaisiin kulttuureihin? Siellä pällistellään ja ihastellaan kaikenlaista eksoottista, ja siksi muuttuu sellaisetkin asiat, joita täällä pitäisi etovina. KIva varmaan tuonkin koiran elävänä häkissä odotella vuoroaan, kun paistettu lajitoveri rötköttää häkin päällä.
Mulla ei ole mitään hinkua tukea lantillakaan eri kulttuurien brutaaleja käytäntöjä ja siten osoittaa että hyväksyisin ne.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/585 ... 8f75452861
Villieläinmarkkinat kukoistavat yhä monin paikoin Aasiassa - ”Tikittäviä aikapommeja”
Eilen klo 22:00
Koronaepidemian uskotaan lähteneen liikkeelle, kun virus hyppäsi villieläimestä ihmiseen.

Kuva

Voisi kuvitella, että koronaviruksen leviäminen villieläinmarkkinoilta Kiinan Wuhanista maailmanlaajuiseksi epidemiaksi olisi hiljentänyt vastaavanlaiset markkinat Aasiassa.

Ei ole.

Kissoja, lepakkoja, käärmeitä ja apinoita teurastetaan edelleen ostajien edessä esimerkiksi Tomohonin markkinoilla Sulawesissa Indonesiassa. Toistaiseksi kauppaa ei ole lopetettu.

Markkinoiden sulkeminenkaan ei välttämättä auttaisi.

– Jos villieläimiä myyvät markkinat pistetään kiinni, kauppa saattaa siirtyä maan alle. Kauppiaat kiertävät ovelta ovelle ja sitä on lähes mahdoton valvoa, kertoo eläinsuojelujärjestö Yakin edustaja Benny Mamoto South China Morning Postille.

Hän peräänkuuluttaa ihmisten valistamista villieläinten syömisen vaaroista. Se voisi tepsiä hänen mukaansa paremmin.

Kuva

”Luontoäidin kosto”

Vahvin näkemys tällä hetkellä on, että koronavirus siirtyi ihmiseen lepakon tartuttamasta muurahaiskävystä, joka myytiin ihmisravinnoksi Wuhanissa.

Kiina on sulkenut mahtikäskyllä kaikki villieläimiä myyvät markkinat. Niitä oli arvioiden mukaan eri puolilla maata noin 20 000.

Aikaisempien virusepidemioiden, kuten Sarsin ja lintuinfluenssan uskotaan myös siirtyneen eläimiltä ihmisiin markkinoilta, joissa myydään villeinä kasvaneita eläimiä syötäväksi.

– Wuhan sai hälytyskellot soimaan, se oli luontoäidin kosto. Jos haluamme estää tulevat epidemiat, kauppa villeillä eläimillä täytyy lopettaa. Kiina on nyt näyttänyt siinä esimerkkiä, mutta villieläinten myyntikiellon täytyy olla pysyvä, sanoo Steve Galster, villieläinkauppaa vastustavan Freeland-järjestön perustaja The Mirrorille.

– HIV, Sars ja lintuinfluenssa ovat kaikki peräisin eläimistä. Villieläimiä myyvät markkinat ovat tikittäviä aikapommeja, sanoo Galster.


Kuva

Tomohonissa käyvät kaupaksi myös liskot ja käärmeet. adobe stock/AOP
Villieläimiä myös lemmikeiksi

Kaikki myytävät villieläimet eivät päädy syöviksi. Villieläimiä myydään laittomasti myös lemmikeiksi. Lemmikkimarkkinoilla eri lajien eläimet ovat lähellä toisiaan.

– Kun eri lajeja pidetään yhdessä ahtaissa ja epähygieenisissä oloissa, virukset voivat siirtyä niiden välillä. Tällaiset lajit eivät koskaan luonnossa joudu toistensa kanssa tekemisiin, kertoo Lontoon eläintieteellisen yhdistyksen professori Andrew Cunningham The Mirrorille.

Cunninghamin mukaan tällaisissa oloissa on olemassa suuri riski, että jollain eläimellä on zoonoottisia viruksia tai bakteereita, eli sellaisia, jotka voivat tarttua eläimestä ihmiseen.

– Kaikkein paras tapa estää tämä on kieltää villieläinten kauppa, syötäväksi tai lemmikeiksi, sanoo Cunningham.
Lepakoilla on pitkä perinne paikallisessa ruokakulttuurissa Indonesian Sulawesissa.Lepakoilla on pitkä perinne paikallisessa ruokakulttuurissa Indonesian Sulawesissa.

Kuva
Lepakoilla on pitkä perinne paikallisessa ruokakulttuurissa Indonesian Sulawesissa. aop
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, Ma Maalis 30, 2020 6:57 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Villeri
Jessica Fletcher
Viestit: 3030
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Ruotsin koronavirustoimet ihmetyttävät jo koko maailmaa Löfveniä ja Sylwaria lukuun ottamatta.
Ruotsin koronavirusstrategia nousi oudoksuviin otsikoihin ympäri maailman: ”Venäläistä rulettia”

Ruotsin valtavirrasta poikkeava reagointi koronavirukseen on noussut viime päivinä puheenaiheeksi medioissa eri puolilla maailmaa.

Länsinaapuri on virallisesti kiistänyt pyrkivänsä laumaimmuniteetin ripeään rakentamiseen, mutta toimet viittaavat vastaavan kaltaiseen taktiikkaan: maan kouluja tai ravintoloita ei ole suljettu, ja julkisiin kokoontumisiinkin saa kerääntyä edelleen korkeintaan 50 ihmistä. Myöskään alueellisiin eristämisiin ei ole Ruotsissa ryhdytty.

Taktiikka edellyttää ainakin vankkaa luottoa maan terveydenhuoltojärjestelmään ja luottamusta kansalaisiin. Ulkomaiden tiedotusvälineissä linjaan suhtaudutaan kuitenkin varsin skeptisesti.

Brittilehti The Guardian on koostanut artikkeliinsa ruotsalaisten itsensä kriittisempiä reaktioita maan koronatoimia kohtaan. Jutun otsikkoon on nostettu lundilaismatemaatikko Marcus Carlssoninkommentti, jonka mukaan linja vastaa ”venäläistä rulettia”.

– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammaslaumaa kohti katastrofia, Carlsson sanoo Guardianin noteeraamalla YouTube-videollaan.

New York Times raportoi puolestaan lauantaina laajassa artikkelissaan ”Ruotsin erottuvan joukosta koronavirustaistelussa Skandinaviassa”. Lehti myös kutsuu Ruotsin lähestymistapaa ”epätavalliseksi” [unorthodox]. Samoin tekee BBC tuoreessa jutussaan.

Kenties pisimmälle kritiikissään menee ranskalaislehti Le Monde, joka kuvailee juttunsa otsikossa Ruotsin toimia ”mitättömiksi” tai ”surkeiksi” [dérisoire]muihin maihin verrattuna. Artikkeli on viime viikolta, mutta Ruotsin linja on pysynyt sen julkaisunkin jälkeen pitkälti muuttumattomana.

– Eikö Ruotsi ota koronakriisiä vakavasti? kysyi puolestaan tanskalainen Politiken niin ikään viime viikolla.

– Meillä Pohjoismaissa on pitkältä ajalta paljon tietoa eristys- ja karanteenitoimien käytöstä tartuntatauteja vastaan. On todella outoa, että ruotsalaiset toimivat tämän tiedon vastaisesti, kummastelee norjalainen infektiolääkäri Bjørg Marit Andersennorjalaisen Aftenpostenin siteeraamassa Aftonbladetin jutussa.

Saksalainen Deutsche Welle kutsuu Ruotsin toimia ”rennoiksi” [relaxed]. Aiheesta kirjoittaa myös muun muassa brittiläinen Financial Times.

Monet Ruotsin linjauksia kummeksuvista medioista tosin huomauttavat, että maiden erilaisten koronastrategioiden todelliset tulokset nähdään vasta pandemian päätyttyä.Tähän mennessä reilun 10 miljoonan asukkaan Ruotsissa on todettu virallisesti 3700 koronavirustartuntaa ja 110 taudista seurannutta kuolintapausta.
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 0a0784842c
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Pääministeri Marin:
”Kriisiaika ei ole hetki kyseenalaistaa toimivaltaisten viranomaisten osaamista”

Arvoisa Pääministeri Marin,
Kyllä demokraattisessa valtiossa pitää pystyä keskustelemaan toimista kriisin aikana ja sen jälkeen. Valitettava tosi asia on ettette ole varautunut epidemian Suomeen tuloon oikeastaan ollenkaan.
Mielestäni on outoa, ettemme saisi huomauttaa teille teidän tekemistämme jopa räikeäksi virheiksi luokiteltaviksi olevista päätöksistä tai toimista.

Osa ihmisistä oli jo kaksi kuukautta sitten karanteenimääräysten kannalla ja jopa ulkomaille menon ja tulon kieltämisen puolella.
Nyt kutsutte näitä henkilöitä jälkiviisaiksi.
Onko tämä mielestänne asiallista keskustelua?

Mielestäni on erittäin outoa, että vielä viime viikolla ulkomailta saapuneet henkilöt jätettiin testaamatta, ihan perus terveystarkistusta kuten kuumeen mittaamista otsalta ei tehty. Eikö Suomella ole otsalta mittaavia kuumemittareita?
Osa heistä lähti omille teilleen julkisilla kulkuneuvoilla pysähtyen matkalla kauppaan tai pullakahveille ABC:lle.

Tälläisiä asioita ei pitäisi enää pystyä tapahtumaan.
kyllä näiden osioiden jälkeen pitää pystyä myös ottamaan kritiikkiä vastaan.
Miksi olemme siirtyneet kotiopetukseen jos kerran muutenkin mennään limpsin lompsin miten sattuu?

Miksi henkilöitä ei laitettu karanteeniin hiihtolomareissujen jälkeen?
Onko syynä karanteeni-korvaus joka on palkanveroinen summa, Kelan maksamana.
Tämähän olisi tietenkin tullut aika kalliiksi kun eliitti ja keskiluokka reissasivat ympäri maailmaa.

Toki jos olisitte antaneet suosituksen tai kiellon ulkomaille menosta, kela ei olisi ollut korvausvelvollinen.
Finnairin lentoja ei haluttu peruuttaa, koska peruutetut lennot olisivat tulleet kalliiksi valtion yhtiö Finnairille.

Teillä oli kaksi kuukautta aikaa hankkia hengityssuojaimia, suojapukuja, testausvälineitä sekä oheistarvikkeita.
Miksi ette hankkineet?

Nyt kun vara-varasto on auki, kuinka paljon olette hankkineet sinne välineitä ym.
Vai onko kaikki edellisen hallituksen hankkimaa?
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Seurasin eilen kauhulla toimintaa Uudenmaan tiesuluilla. Sunnuntai-iltaan mennessä oli lehtitietojen mukaan tarkistettu 13 000 ajoneuvoa. Poliisit ja armeijan porukka parveili ilman suusuojaimia, ja autoilijoita jututettiin ikkuna auki naamatuntumalta. Siitä voi kukin kalkuloida mielessään mitä tapahtuu jos jututtaja sattuu olemaan oireeton tai vähäoireinen kantaja ja tartuttaja. Yhden työvuoron aikana ehtii lingota virusta aika monen autoilijan kasvoille.

Kuinka helvetin vaikeaa tuo voi olla? Eikö sieltä nyt löydy ketään täyspäistä ja asiansa osaavaa henkilöä suunnittelemaan ja koordinoimaan tätä hommaa?

Kerrotaanko kansalle viikon-parin päästä, että ohoh juu siinä pääsi sulkuoperaatiossa tapahtumaan tällainen pieni kämmi, ei suojauduttu eikä huolehdittu turvaväleistä. Varmaan joku tietokatkos tai jotain.

Ja tänä aamuna saa herätä siihen, että poliisi suosittaa kansalle kimppakyytejä. KIMPPAKYYTEJÄ! :shock:

Kuinka vaikeaa se voi olla?

A) Jokaiseen ihmiseen pitää suhtautua kuin viruslinkoon. Tartunta ei näy päälle päin ennen kuin oireet alkavat. Isolla osalla oireet eivät ala koskaan, mutta tauti tarttuu heiltä silti. Ja tauti tarttuu jo ennen kuin oireet alkavat.
B) Suojautukaa ja pitäkää turvaväli. Nykytiedon mukaan edes 1 metri ei riitä.
C) Jos Uusimaa on suljettu, miksi helvetissä sinne virtaa kymmeniä tuhansia ajoneuvoja?
All is pretty.
- Andy Warhol
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10703
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

^ Juuri näin, minuakin aina ärsyttää tuo "jälkiviisastelu ei hyödytä" kun se nimenomaan hyödyttää ja patistaa ottamaan opiksi tehdyistä virheistä, virheitä tehneen tahon pitää kyetä ottamaan vastaan kritiikkiä joka usein on juuri sitä jälkiviisautta.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6472
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Mitäs veikkaatte, kuka on ensimmäinen artisti joka tekee koronaviruksesta biisin? Oma veikkaus on, että olis joku älytön suomräppäri.
Flashhand
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 9:59 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Flashhand »

Gladys kirjoitti: Ma Maalis 30, 2020 8:37 am Kuinka helvetin vaikeaa tuo voi olla? Eikö sieltä nyt löydy ketään täyspäistä ja asiansa osaavaa henkilöä suunnittelemaan ja koordinoimaan tätä hommaa?

Kerrotaanko kansalle viikon-parin päästä, että ohoh juu siinä pääsi sulkuoperaatiossa tapahtumaan tällainen pieni kämmi, ei suojauduttu eikä huolehdittu turvaväleistä. Varmaan joku tietokatkos tai jotain.

Ja tänä aamuna saa herätä siihen, että poliisi suosittaa kansalle kimppakyytejä. KIMPPAKYYTEJÄ! :shock:

Kuinka vaikeaa se voi olla?
Komppaan täysin :D + että IS:n mukaan some-esitys lupaproopuskan esittämisestä IKKUNAN LÄPI on komissaario Huhtelan mukaan hyvä idea... :shock: Nyt on viranomaistoiminnalta pohja lähdössä kokonaan pois... Tämän kriisin jälkeen varmaan itärajan valvontakin suoritetaan passia suljetun ikkunan läpi näyttäen? Vai älypuhelinseurannalla?

Poliisissa on varmasti osaamista, mutta ne osaajat joutuvat olemaan turpa kiinni jossain muualla. Vakiintuneen käytännön mukaan.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2439
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Suojavarustepulaan taitaa osin olla syynä puutteellinen varautuminen.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/49100 ... unnitelmaa
Suojavarusteiden varmuusvarastoissa on ollut puutteita – osa terveydenhuollon yksiköistä ei ole noudattanut kansainvälistä varautumissuunnitelmaa
Marttiina Sairanen
Poikkeusoloissa suojavarusteet hupenevat moninkertaisesti normaalitilannetta nopeammin. Siksi Huoltovarmuuskeskuksen varastot on pitänyt jo avata. Kuvan henkilöt eivät liity tapauksiin.
Poikkeusoloissa suojavarusteet hupenevat moninkertaisesti normaalitilannetta nopeammin. Siksi Huoltovarmuuskeskuksen varastot on pitänyt jo avata. Kuvan henkilöt eivät liity tapauksiin.
Kotimaa Turun Sanomat 6:00 0

Salla Tuomola

Turun Sanomien tietojen mukaan terveydenhuollon kentällä on laiminlyöty suojavarusteiden varmuusvarastointia. Jos kaikki yksiköt olisivat noudattaneet influenssapandemiaa varten laadittua...
Juttu maksumuurin takana.
Tämän päivän paperi-TurunSanomassa manitaan myös, että välineitä on kadonnutkin ilmeisesti ihan merkittäviä määriä. HUS ainakin on tehnyt rikosilmoituksen. Henkilökuntako siis roudannut käsidesiä, maskeja ym ulos sairaaloista omaan käyttöön vai joku ulkopuolinen?
Taitaa ihan jonkinverrankin työntekijät tätä tehdä muillakin aloilla. Puolustusvoimissakin, toimistohommissa jne. Ainakin itse olen kuullut rehvastelua, ettei sitä tai tuota tarvitse koskaan ostaa, kun voi ottaa ne töistä.
Ehkäpä varastoissa kannattaisi olla säännöllinen inventaario, ettei näin hädän hetkellä ole hyllyt tyhjänä.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2439
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Ludmina kirjoitti: Ma Maalis 30, 2020 7:53 am Pääministeri Marin:
”Kriisiaika ei ole hetki kyseenalaistaa toimivaltaisten viranomaisten osaamista”
Kriisiaika nimenomaan edellyttää nopeaa toimintaa ja vaikkapa tumpeloiden vaihtamista lennosta hätätilahallitukseen, joka koostuu kokeneista ja asiantuntevista ihmisistä. Opettelua yrityksen ja erehdyksen kautta voi harjoitella sitten vähemmän hankalina aikoina. Ja ehkä kokonaan toisella pelikentällä. Marinin harjoitteluhallitukselle sanoisin, että palatkaa lähtöruutuun ja käykää ottamassa vauhtia kuntapolitiikan tasolta.
Vastaa Viestiin