Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5142
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Lassie kirjoitti: Ma Maalis 30, 2020 5:16 pmPääministeri Marin ei ole pystynyt nopean/tehokkaan älykkäästi (kuka Suomen politiikassa olisikaan, tästä kirjoitettu aiemmin - ei edes Niinistö, joka hänkin tarvitsee katselemisaikaa mutta vähemmän kuin kokematon Marin ja Co) hyödyntämään saatavilla olevien asiantuntijoiden ja oman arviointinsa tietämystä ennakoivan kokonaistilanteen hahmottamiseksi ja riskikartoitukseksi koronakauden alkuvaiheessa, silloin kun virus oli tulossa rajoille eikä se vielä ollut maan sisällä.
Tuskin siellä vieläkään ollaan varauduttu mihinkään. Jos uhkakuvat ruotsin tilanteen etenemisestä toteutuvat ja tornion kautta pääsee karkuun kunhan on suojaväri ja osaa sanoa asylum, niin se on aika iso uhka, jonka torjumisen ei pitäisi realisoituessaan viedä viikkoa eduskuntaan ja takaisin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2818
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

ARGH :evil: Iltakakka sitten meni ylittämään itsensä:
Tästä mallia koko Suomeen! Näin Etelä-Savo sai korona­epidemian hallintaan
Äkkiä voisi sanoa, että eihän tämä epidemia ole vielä edes alkanut, eikä olisi kyllä Iltalehden vielä aika tuuletella tuollaisia otsikoilla.

Fiksustihan nuo on kyllä tuolla Etelä-Savossa toimineet, ehkäistäkseen leviämistä :
Essote jakoi vahvasti terveysasemat ja sairaalat kahteen osaan, puhtaaseen ja kontaminoituneeseen puoleen, eli koronapuoleen. Terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo, että työntekijät jouduttiin hakemaan ja kouluttamaan nopeasti.

– Käytännössä teimme äkkijarrutuksen. En olisi uskonut, että pystyimme muuttamaan satojen ihmisten työpisteet yhdessä yössä.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10630
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

Meidän pitäisi ottaa mallia ruotsista eikä mistään etelä-savosta, ruotsalaiset ovat kuitenkin aina olleet meitä viisaampia ja kehittyneempiä...
Ruotsi kielsi tiistaina kaikki vierailut vanhainkoteihin. Ruotsin kansanterveysvirasto Folkhälsomyndighetenin johtava epidemiologi Anders Tegnell sanoi tiedotustilaisuudessa olevansa huolissaan siitä, miten tartunnat ovat kasvaneet yli 70-vuotiaiden parissa.
Uusia tietoja on tullut vanhustenkodeissa tapahtuneista tartunnoista, mikä on Tegnellin mukaan "erittäin valitettavaa" ja se tulee nostamaan myös kuolleisuutta Ruotsissa.

Viranomaiset neuvoivat tiedotustilaisuudessa kaikkia, joilla on oireita, pysymään kotona ja välttämään sosiaalisia kontakteja. Yli 70-vuotiaiden osalta ohje on tiukempi ja kaikkien yli 70-vuotiaiden tulisi pysyä kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja.
Kaikkia ruotsalaisia kuitenkin kehotetaan pitämään huolta käsihygieniasta ja pitämään etäisyyttä toisiin kansalaisiin yhteiskunnassa. Lisäksi kehotetaan pidättäytymästä esimerkiksi juhlien järjestämisestä. Lisäksi tarpeetonta matkustamista kehotetaan välttämään.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/yli-50 ... 71aef7aec3

Jaa mutta hetkinen, ihan kuin olisin kuullut vastaavanlaiset ohjeet jossain jo aiemmin, tuohan kuulostaa ihan samalta kuin suomessa kolmisen viikkoa sitten julistettu ohjeistus... :roll:
Avatar
Taakibörsta
Harjunpää
Viestit: 311
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta »

Juuri A-studiossa keskusteltiin että THL:n porukasta Sipilän hallitus oli leikannut 400 työpaikkaaa ja nykyisin siellä työskentelee n. 1000 ihmistä 100 miljoonan euron vuosi budjetilla. Siis mitä tuolla THL:ssä oikein tehdään? Vaikuttaisi että koko laitos olisi poliittisten kavereiden suojatyöpaikka.
Laittakkas googleen huvikseen haku "thl johtorymä" löytyykö sieltä ketään ns. poliittisia pudokkaita :D :D ?
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruumiskontit ilmestyivät jo helsinkiläissairaalan pihalle – sairaalapomo: ”Ennen pitkää koronaepidemia aiheuttaa ylimääräistä kuolleisuutta”
Kuva
Kuva
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006462072.html
wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Traditionaalinen kiinalainen lääketiede tuntee myös ”lääkkeen” nimeltään Ye Ming Sha, kyseessä on lepakonpaska. Annostusmäärät vaihtelevat, mutta tätä iljettävää ”lääkettä” annetaan toisinaan myös lapsille. :x
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Koko kuvio on väärin, se tässä tulee mieleen. Lepakoita ja muita eläimiä mennään sörkkimään, vahingoittamaan, muiden lajien elintilaa ja rauhaa viedään: todellinen virus on ihmislaji. Luulen että monella muullakin kuin Linkolalla jne ollut sellaisia ajatelmia.

Kiinaan on koronakauden seurauksena tullut ja tulossa lakeja, joilla kielletään villieläinten ja lemmikkien syönti. Mutta laiton bisnes ei ole poissuljettua. https://edition.cnn.com/2020/04/02/asia ... index.html

Piristeeksi on uutisissa ollut näkymiä, kun luonnoneläimet ovat tulleet kurkistelemaan entisille asuinalueilleen, nykyisille ihmisten koronan johdosta hiljennyttämille asutusseuduille. Tsernobylin ympäristö osoittautui lopulta kuin paratiisiksi luonnoneläimille. Koronan suhteen kyse väliaikaisvaiheesta.
meitzi kirjoitti: To Huhti 02, 2020 9:39 pm Tuskin siellä vieläkään ollaan varauduttu mihinkään. Jos uhkakuvat ruotsin tilanteen etenemisestä toteutuvat ja tornion kautta pääsee karkuun kunhan on suojaväri ja osaa sanoa asylum, niin se on aika iso uhka, jonka torjumisen ei pitäisi realisoituessaan viedä viikkoa eduskuntaan ja takaisin.
Niinpä, etenkin kun sisäministerinä on Ohisalo, jonka piti koronan julkisessa tiedotustilaisuudessa erikseen vielä sanoa, että rajojen sulku ei koske asylumin sanovia. Se miten näistä päätyy ministereitä, puoluepolitiikkaa jne. Ei hyvää päivää. No ei tässä muusta ole kyse kuin kansakunnan asioista.

-------------------------
Uutisia Filippiineiltä.

Filippiinien presidentti Dutertella on kovat piipussa. Hän uhkaa ongelmanaiheuttajia koronakaudella tappamisella. Poliisivoimat ja armeija saavat luvan tällaiseen.

Köyhät ovat protestoineet hallituksen ruoka-avustuksesta. Väkivallan sijaan presidentti olisi voinut järjestää asiat erilailla.
"It is getting worse. So once again I'm telling you the seriousness of the problem and that you must listen," Mr Duterte said late on Wednesday (April 1). "My orders to the police and military... If there is trouble and there's an occasion that they fight back and your lives are in danger, shoot them dead.

"Is that understood? Dead. Instead of causing trouble, I will bury you," he warned.

His comments came after media reports of a disturbance and several arrests on Wednesday of residents in a poor area of Manila who were protesting about government food aid.

They also follow outrage among the medical community about social stigma and instances of hospital workers suffering physical abuse and discrimination, which Mr Duterte said must be stopped.

The president’s latest comments drew immediate rebuke from rights groups who urged the government to provide much-needed relief supplies instead of issuing threats of violence.
...


https://www.straitstimes.com/asia/se-as ... oronavirus
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Lassie kirjoitti: To Huhti 02, 2020 10:50 pm ..
Kiinaan on nyt tulossa laki, jolla kielletään koirien ja kissojen syöminen. Mutta eivätköhän jatka minkä tahansa lajin paitsi omansa syömisiä.
Eikö tuo syömiskielto nyt alkuun ole pelkkä Shenzhen, tuosta on vielä pitkä marssi että koko Kiina on saavutettu.

Kissa nimetään mirriksi ja koira ketuksi, kielto on ratkaistu.

Yhteiskunnan vihollisia mm. yliopisto-opettajia tuolla syötiin keittokirjan mukaan ainakin vielä 1960- luvulla tiedä vaikka vielä myöhemminkin.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Noita lakeja on tehty niin monia kuin on pandemioita tuollapäin ollut. Eläintorit puretaan rytinällä aluksi ja kuukauden päästä ne toimivat kuin mitään ei olisi tapahtunut. :wink:

Kiinassa tosiaankin tuo perinteinen lääketiede on kovassa huudossa ja noihin lääkityksiin sitten käytetään kyllä mitä mielenkiintoisimpia otuksia.Siitä ei tulla lähiaikoina luopumaan missään nimessä. Se on varma.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

SYLWAR kirjoitti: To Huhti 02, 2020 9:34 pm Jossain mediassa oli myös juttua aimemmin siitä, että yhtä tutkijaa olisi tällänen lepakko päässyt puremaan. Todenperäisyydestä en sitten tiedä mutta kuitenkin. Selävää kuitenkin on se, että näitä on tutkittu jo vuosia ja aika typerän oloista on eri viranomaisten väittämä siitä, että virus ei voisi olla lähtöisin labrasta, tai no ei välttämättä suoraan sieltä, mutta siitä matkalta kuitenkin kun noita on sinne haalittu.
Muurahaiskäpy on kyllä taria, jota en osta ihan äkkiä, sillä jos näin olisi, niin epidemia olisi puhjennut siitä otuksesta kiinalaisten välityksell' jo vuosia sitten, sillä se lepakkojen virus ei ole mikään viime syksyn uusi tulokas.
Tuossa vielä tuo Kiinalaisten tutkijoiden raportti helmikuulta.
https://img-prod.tgcom24.mediaset.it/im ... da0204.pdf

Tämähän on yritetty pimittää ja selittää silkaksi salaliittoteoriaksi mutta nähtävästi tutkijatkin tuota laboratoriota itsekkin epäilivät.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Korjasin aiemmin sitä kohtaa Isovaalea, ehdit harmillisesti lainaamaan aiempaa juttua. Joskus netissä menee näin, siis ei tarkoituksella, vaan netissä menee joskus niin.

-----------------------

Keuhkojen hyvinvointia edistämään kerrotaan Bildin uutisjutussa 5 asiasta: valkosipulin, persiljan, veden, parsan ja tomaattien/omenien hyödyllisyydestä.

Raaka valkosipuli sisältää mm. keuhkoja suojaavaa molekyyliainetta, allisiinia. VAlkosipulin taianomaisuudesta kerrotaan tarkemmin nettiuutisissa. Voin sanoa että raaka valkosipulihaaste on kuin chilihaaste väkevyydeltään, vedet voi tulla silmiin mutta on silti suotuisasti täräyttävää. Jos on sydänvaivoja, voi olla parempi koettaa jotakin muuta terveellistä.

Persiljan mainitaan vaikuttavan nikotiinin haitallisuuteen ja keuhkosyöpään.

Vesi on tärkeää keuhkojen hyvinvoinnillekin. 80%ia keuhkoista on vettä. Kroppaa ei kannata päästä kuivumaan.

Parsa on hyväksi tupakoitsijoille, taikka röökaamisesta keuhkot puhdistumaan haluaville.

Tomaatit ja omenat, samaa vaikutusta kuin parsalla. Tutkijat ovat näin tutkineet John Hopskinsissa.

https://www.fitbook.de/food/lebensmitte ... ein-sollen

Laitoin lyhyesti, nälkä taas päällä.

Urheilusta on nyt sanottu, että rankat treenit voivat olla huonoksi koronakaudella; vastustuskykyä koetellaan silloin liikaa palautumisineen.

Jos menee ulos juoksentelemaan, ei kannata mennä ruuhka-aikaan, jos sellaista nykyään on. Hengittäessä myös ottaa sisään enempi ilmaa ja tuuli kuljettaa ohikulkijoiden hengityksiä, joten jo siltä kantilta ajatellen. Sitten vaan jos on tarve niistää, niin saa miettiä tarkempaan.

Ei paniikille, musiikkilistalta voi laittaa soimaan :https://www.youtube.com/watch?v=RWN1CAD5P_g. Hymyilytti lääh puuh- lenkillä, polarrrr bearr rr ja muu, hyvä biisi ihan sellaisenaan.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja khl »

Iivis kirjoitti: To Huhti 02, 2020 10:28 pm
Ruumiskontit ilmestyivät jo helsinkiläissairaalan pihalle – sairaalapomo: ”Ennen pitkää koronaepidemia aiheuttaa ylimääräistä kuolleisuutta”
Kyllähän noita ruumiita tuuppaa nyt kerääntymään muutenkin tämän Corona takia vaikka kaikki ei coronaan kuole!

Poistettu kuvien turhaa toistoa
-NILS-
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2818
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

damfin kirjoitti: To Huhti 02, 2020 9:57 pm Meidän pitäisi ottaa mallia ruotsista eikä mistään etelä-savosta, ruotsalaiset ovat kuitenkin aina olleet meitä viisaampia ja kehittyneempiä...
Ruotsi kielsi tiistaina kaikki vierailut vanhainkoteihin. Ruotsin kansanterveysvirasto Folkhälsomyndighetenin johtava epidemiologi Anders Tegnell sanoi tiedotustilaisuudessa olevansa huolissaan siitä, miten tartunnat ovat kasvaneet yli 70-vuotiaiden parissa.
Uusia tietoja on tullut vanhustenkodeissa tapahtuneista tartunnoista, mikä on Tegnellin mukaan "erittäin valitettavaa" ja se tulee nostamaan myös kuolleisuutta Ruotsissa.

Viranomaiset neuvoivat tiedotustilaisuudessa kaikkia, joilla on oireita, pysymään kotona ja välttämään sosiaalisia kontakteja. Yli 70-vuotiaiden osalta ohje on tiukempi ja kaikkien yli 70-vuotiaiden tulisi pysyä kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja.
Kaikkia ruotsalaisia kuitenkin kehotetaan pitämään huolta käsihygieniasta ja pitämään etäisyyttä toisiin kansalaisiin yhteiskunnassa. Lisäksi kehotetaan pidättäytymästä esimerkiksi juhlien järjestämisestä. Lisäksi tarpeetonta matkustamista kehotetaan välttämään.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/yli-50 ... 71aef7aec3

Jaa mutta hetkinen, ihan kuin olisin kuullut vastaavanlaiset ohjeet jossain jo aiemmin, tuohan kuulostaa ihan samalta kuin suomessa kolmisen viikkoa sitten julistettu ohjeistus... :roll:
Tuota samaa ohjeistusta on ollut Ruotsissa isossa osaa kuntia jo hyvin pitkään käytössä, sekä myös Folkhälsomyndigheteniltäkin jo tovin aikaa, mutta kun osalla se ei mene jakeluun, ei sitten millään. Kouluja ei ole pakotettu sulkeman, mutta niihinkin on ohjeistus, perusopetuksen on tosin laittanut edelleenkin sitten monet kunnat itse etähommiksi samoin päiväkodit ja eskarit on sulki monissa paikoin. Tukholma tosin tuntuu edelleenkin elävän ihan omaa elämäänsä ainakin pohjoisemmasta ruotsista poiketen...no ilmankos siellä Korona leviää sitä vauhtia.
Tässä näitä osa, vanhempia samaa settiä löytyis jos viitsis kaivella, mut olkoon ja vanhainkodit on meilläpäin osa kunnista laittaneet sulki vierailijoilta jo varmaan yli kuukausi sitten samoin sairaaloissa on ollut täälläpäin jo pitkään se vierailu kielto ja muukin asiaton hyppääminen pannassa:

16 mar 2020
Folkhälsomyndigheten uppmanar personer över 70 år att begränsa sina kontakter med andra människor så långt som möjligt under en tid framöver.

17 mar 2020
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar, högskolor och universitet inför distansundervisning med anledning av det nya coronaviruset.


Kfors.jpg
Kfors.jpg (41.6 KiB) Katsottu 2748 kertaa
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Avatar
acp
Christopher Lorenzo
Viestit: 1511
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja acp »

Filippiinien presidentti antoi määräyksen ampua Covid-19 karanteenia rikkovat, jotka ’aiheuttavat ongelmia’

https://mvlehti.net/2020/04/02/filippii ... -ongelmia/
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Olen aina ihaillut Duterten tapaa tarttua ongelmiin niiden vaatimalla vakavuudella. Asioita ei jätetä puheiden asteelle vaan hoidetaan ongelmat pois päiväjärjestyksestä .

Noiden ruumiskonttien raahaaminen mediaa varten sairaalan pihaan taasen vaikuttaa aika omituiselta ja ulkomailta apinoidulta keksinnöltä. :wink:

Syy Intian alhaisiin tartuntalukuihin selvisi.

https://www.liveleak.com/view?t=kWLZs_1585770133
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vastaa Viestiin