Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10528
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

Kun tätä koronaa nyt siihen espanjantautiin verrataan, niin siihen liittyen löysin mielenkiintoisen kuvan sen taudin ajoilta, pistää ihmettelemään että mikä niissä suojaimissa nykypäivänä on niin hankalaa kun asia jo sata vuotta sitten osattiin...
Wear a mask or go to jail 1918
Wear a mask or go to jail 1918
1-33.jpg (176.66 KiB) Katsottu 2478 kertaa
Sitä vaan jaksetaan toitottaa että ei nuo naaman suojaimet aerosolisoitunutta virusta pysäytä, mutta unohdetaan kertoa että ne oikein käytettyinä pienentävät kuitenkin viruksen leviämisen riskiä huomattavasti.

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3092
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Schumi kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 6:45 pm
Ja kuin pisteenä iin päälle itse naureskelet.
Tottakai naurattaa tämä hölmöily.

Paskapaperia hamstrataan, vaikka perseet on kautta aikojen pyyhitty sammaleeseen.
Osinkojen menetykset kauhistuttavat raavasta miestä, vaikka peruna se on mikä hengissä pitää.

Uskomatonta paskaa koko öyhötys.
it's my car !

Gladys
David Starsky
Viestit: 4507
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Kasvomaskeista ja hengityssuojaimista käyty julkinen keskustelu on ollut täysin absurdia: "Ei missään nimessa kannata käyttää, käsipesu riittää. Kasvosuojista ei ole mitään hyötyä. Niiden käyttäminen on vaikeaa, turhaa ja jopa vaarallista. Viruspartikkelit menevät läpi että läpsähtää, ja kaiken lisäksi kontaminoituneilla käsillä siinä sitten kosketellaan sitä maskia jne". (ikään kuin niillä samoilla kontaminoituneilla käsillä maskittomien kasvojen kosketteleminen olisi jotenkin parempi ja turvallisempi juttu.)

Aasian maissa maskien rooli on tunnettu pitkään, länsimaat alkavat vasta herätä todellisuuteen:

- Terveydenhuollossa pääsääntöisesti käytettävien kirurgisten maskien tehtävä on suojata muita ihmisiä maskia pitävän ihmisen ympärillä. Ne estävät maskin kantajan omien näkyvien ja näkymättömien pärskeiden ja pisaroiden leviämistä ympäristöön. ERITTÄIN TÄRKEÄÄ!
- Sama koskee kotikutoisia esimerkiksi kankaasta, huiveista, T-paidoista jne. askarreltuja maskeja. Ne eivät välttämättä suojaa maskin kantajaa minimaalisen pieniltä viruspartikkeleilta, mutta ne estävät maskin kantajan omien eritteiden leviämistä ympäristöön, ja siten vähentävät pinnoille ja kanssakulkijoiden limakalvoille joutuvien tartuttavien virusten määrää. ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, etenkin kun suuri osa koronavirustartunnan saaneista henkilöistä ei edes tiedä saaneensa saatika levittävänsä tartuntaa. Koronavirus leviää tehokkaasti oireettomilta kantajilta, sekä niiltä joilla oireet ilmaantuvat ehkä vasta seuraavina päivinä.
- FFP2 ja FFP3 filttereillä varustetut hengityssuojaimet (N95) suojaavat tehokkaasti käyttäjäänsä.

Vinkkiviitonen:
KÄYTÄ MASKIA JA SUOJAA KAVERI OMILTA PÄRSKEILTÄSI! Mitä useampi meistä toimii näin, sitä vähempi on pärskeiden/eritteiden määrä, ja sitä useampi meistä on suojassa tartunnalta.

Onneksi kulttuuri on muuttumassa, ja valveutuneet kansalaiset ovat ymmärtäneet yskän (pun intended). Terveysviranomaiset tulevat hieman jälkijunassa, mutta tulevat kuitenkin, ja hyvä niin. Tähän taisteluun tarvitaan nyt kaikki mahdolliset paukut!

Mitäs luulette kuinka kauan menee siihen kunnes meille kansalaisille kerrotaan, että mikäänhän ei periaatteessa estä suojaamasta kasvoja huivilla tms. esimerkiksi kaupassa käydessä. Että mikäkö etteikö. Että eihän sitä koskaan ole kiellettykään, hyvänen aika sentään. On vain odotettu että saadaan asiaan liittyvää tutkimustietoa maailmalta tms. (Tutuksi käynyttä selittelyn makua sekä käsien pesemistä (pun intended) taas, mutta ei haittaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Näitä toimenpiteitä tarvitaan NYT!)

Siitä terveysviranomaisillemme kiitos, että ovat viimein keksineet kuinka aggressiivinen testaaminen, tartuntaketjujen löytäminen ja tautia kantavien eristäminen ovat tarvittavia ratkaisuja tässä kriisitilanteessa.
All is pretty.
- Andy Warhol

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3092
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Gladys kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:04 pm
- FFP2 ja FFP3 filttereillä varustetut hengityssuojaimet (N95) suojaavat tehokkaasti käyttäjäänsä.
Mitä vittua nyt taas?

FFP2=N95
FFP3=N100
it's my car !

wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Nynnyjä rosvoja.
Rosvoamisesta syytetty Turkki myönsi vientiluvan Espanjan tilaamille hengityskoneille – ulkoministerin äänensävy vaihtui

Turkki on myöntänyt vientiluvan Espanjaan matkalla oleville 150 hengityskoneelle, jotka ovat jääneet päiväkausiksi jumiin Ankaraan.

Espanjan ulkoministeri Arancha González Laya julkaisi lauantai-iltana Twitterissä viestin, jossa hän kiitti Turkkia ja maan ulkoministeriä Mevlut Cavusoglua vientiluvan myöntämisestä Espanjan tilaamille hengityskoneille.

– Arvostamme ystävämme ja liittolaisemme elettä, González kirjoitti.

Vielä lauantaiaamuna espanjalaislehti El Mundo oli kertonut Turkin pysäyttäneen Ankarassa lentorahdin, joka sisälsi 150 Espanjan Kiinasta tilaamaa hengityskonetta. Laitteet oli tarkoitettu koronavirusepidemian vuoksi hätään joutuneille Navarran ja Kastilia-La Manchan itsehallintoalueille, mutta lehden mukaan näytti siltä, että ne eivät koskaan saapuisi määränpäähänsä.
Asialla spekuloitiin useissa espanjalaisissa tiedostusvälineissä. Myös ulkoministeri González itse sanoi perjantaina lehdistötilaisuudessa, että Turkki on todennäköisesti ottanut laitteet omaan käyttöönsä.

– Turkki on viime päivinä asettanut terveydenhuollon tarvikkeita sisältäville lentorahdeille rajoituksia, joiden motiivina on maan oman sairaanhoidon materiaalin varustaminen, González sanoi.


Hänen kerrottiin keskustelleen asiasta asiasta turkkilaisten kanssa useaan otteeseen yhdessä terveysministeri Salvador Illan kanssa, mutta tuloksetta. González sanoi katsovansa, että koneet oli jo menetetty, eikä asialle voitaisi enää tehdä mitään.

Hengityskoneet jäivät jumiin Ankaraan, koska Turkin hallinnon näkökulmasta ne kuuluvat maassa koronaviruksen vuoksi voimassa olevan, lääkintätarvikkeita koskevan vientikiellon piiriin. Tämä taas johtuu siitä, että Kiinasta tilatut hengityskoneiden komponentit koottiin yhteen vasta Turkissa espanjalaisen yhtiön toimeksiannosta.
Uutinen herätti maailmalla pöyristystä, ja Turkki sai asiasta osakseen kovaa kritiikkiä.

Sunnuntaina El País kertoi, että turkkilaisten ”U-käännöstä” olivat edeltäneet ”diplomaattiset manööverit” Espanjan puolelta.
Turkin valtion uutistoimisto Anadolu kertoi Espanjan ulkoministerin kiitoksista niin ikään lauantaina. Anadolu korosti uutisessaan, kuinka González oli sanonut paikalliselle Cuatro-tv-kanavalle kiistävänsä ”voimakkaasti” kaikki Turkkiin kohdistuneet ”epäreilut ja paikkaansa pitämättömät” syytökset.

– Olisi hyvä tietää, että tällaiset lehdistön, poliittisten puolueiden ja yleisön taholta tulevat lausunnot vahingoittavat kahdenvälisiä suhteitamme Turkkiin, González sanoi Anadolun mukaan.

Turkin ulkoministeri vastasi Gonzálezin twiittiin omasta puolestaan.
– Seisomme aina ystävällisen Espanjan rinnalla. Pääsemme näistä vaikeista ajoista yhdessä, Cavusoglu twiittasi.
Anna Nuutinen
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006465133.html

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Gladys kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:04 pm
Kasvomaskeista ja hengityssuojaimista käyty julkinen keskustelu on ollut täysin absurdia: "Ei missään nimessa kannata käyttää, käsipesu riittää. Kasvosuojista ei ole mitään hyötyä. Niiden käyttäminen on vaikeaa, turhaa ja jopa vaarallista....
Kaikissa foorumeissa muristaan miksi muualla ei noudateta pykäliä ja asiat tehdään hieman vasemmalla kädellä. Ja matkoilla ihaillaan matkakohteen löysempää menoa

Klikkiuutisissakin oli vielä viimevuonna...oletko aina tehnyt väärin...juu aina 365/24/7

Sellaiset virkamiehet kuin kansa. Rätti vaan kasvoille jos kokee tuon auttavan.

Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2766
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Gladys kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:04 pm


Mitäs luulette kuinka kauan menee siihen kunnes meille kansalaisille kerrotaan, että mikäänhän ei periaatteessa estä suojaamasta kasvoja huivilla tms. esimerkiksi kaupassa käydessä.
Oisko viikko pari lisää, niin muuttuu ääni kellossa. Terve järkihän sen jo joo tosiaan sanoo, että se huivikin on parempi kuin ei mitään. Nämä mussuttaa tuolla uutiset pullolaan menemään, että itsetehdyistä hengityssuojista on muka haittaa....kaikki mikä estää sen pisaran lentämisen suoraan käkättimestä sisään on plussaa... Kangasta ne muinon käytti monissa aioisa lärvin suojaamiseen silloin kun ei ollut vielä olemassa näitä kertakäyttöisiä suojia.
Ja se perustelu, että se virus sitten tartuu käsiin siitä suojasta, no ilman sitä ei ole sitäkään huolta, jos ei mutoinkaan osaa pestä käsiään ja sitä huiviaan tai hengityssuojaansa. Välistä meinaa oikein naurattaa nämä mediassa olevat "hyvät neuvot" kaikessa typeryydessään.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Isovaalea kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:23 pm
Rätti vaan kasvoille jos kokee tuon auttavan.
Eilisen kauppareissun havainnon perusteella mukaan yllättävän moni kokee näin.

Gladys
David Starsky
Viestit: 4507
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys »

CharlesBronson kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:09 pm
Gladys kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:04 pm
- FFP2 ja FFP3 filttereillä varustetut hengityssuojaimet (N95) suojaavat tehokkaasti käyttäjäänsä.
Mitä vittua nyt taas?
FFP2=N95
FFP3=N100
Kerrohan samalla muille lukijoille onko kommentillasi käytännön merkitystä?
Täällä koronaviruspotilaiden hoidossa tulisi lähtökohtaisesti suojata hoitohenkilökuntaa FFP3- filtterisillä hengityssuojaimilla (respirator), monissa muissa maissa esim. USA puhutaan N95 hengityssuojaimista (respirator). Käytännössä ei eroa, etenkään koska suuri osa painaa töitä kirurgisilla maskeilla (joita joutuvat uusiokäyttämään) tai jopa ilman suojaimia.
All is pretty.
- Andy Warhol

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Pari päivää sitten tvssä uutisissa joku asiantuntija vai lääkäri sanoi hyvin kuinka toi maskien pitäminen suojelee meitä toinen toisiaan. Toi maskin pitäminen on vaan sinänsä kömpelöä, että ymmärrän kyllä sen, että sitä on mahdoton kuvitella, että jengi pitäisi sitä laajasti ulkona, kaupungilla, ratikoissa ja kaupoissa liikkuessaan
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5108
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Schumi kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 6:09 pm
Mistä näitä sikiää. Ei mitään kritiikkiä, vastavoimaa, oppisitiota, muuta mahdollisuutta, eri teorioita eikä oikeastaan mitään haluta käsitellä
Ei mitään kritiikkiä?? Vaikka ei itkekään taivaaseen asti pelkotiloissaan, niin kyllä nyt sentään melkolailla kritiikkiä. Myös erilaisten asioiden käsittelyä ja sensellaista. Hysteria ei ole kritiikin muoto.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3092
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Gladys kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:41 pm
CharlesBronson kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:09 pm
Gladys kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:04 pm
- FFP2 ja FFP3 filttereillä varustetut hengityssuojaimet (N95) suojaavat tehokkaasti käyttäjäänsä.
Mitä vittua nyt taas?
FFP2=N95
FFP3=N100
Kerrohan samalla muille lukijoille onko kommentillasi käytännön merkitystä?
Täällä koronaviruspotilaiden hoidossa tulisi lähtökohtaisesti suojata hoitohenkilökuntaa FFP3- filtterisillä hengityssuojaimilla (respirator), monissa muissa maissa esim. USA puhutaan N95 hengityssuojaimista (respirator). Käytännössä ei eroa, etenkään koska suuri osa painaa töitä kirurgisilla maskeilla (joita joutuvat uusiokäyttämään) tai jopa ilman suojaimia.
Käytännön ero tulee suodatuskyvystä.
Ei niitä suodattimia turhaan jaotella erilaisiin FFP-luokkiin, eikä erilaisiin N-luokkiin.

FFP2 ei ole N100
Eikä N95 ole FFP3

Yksinkertaisemmin en osaa asiaa selittää.
it's my car !

Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6402
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Ei muuta kuin Heavy metal -sauna lämpiämmän suomalaiset, virukset kuulemma tykkää kyttyrää korkeista läpötiloista. Jos ei viina, terva ja sauna auta...

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10528
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

CharlesBronson kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:09 pm
Gladys kirjoitti:
Su Huhti 05, 2020 7:04 pm
- FFP2 ja FFP3 filttereillä varustetut hengityssuojaimet (N95) suojaavat tehokkaasti käyttäjäänsä.
Mitä vittua nyt taas?

FFP2=N95
FFP3=N100
Esimerkiksi sitä vittua että kun N95 on riittävä luokitus suojaamaan viruksilta, niin silloin FFP2 ja FFP3 suojaimet antavat riittävän suojan luokituksensa perusteella.
Ja siis luokituksensa perusteella, siihen en ota kantaa antavatko ne 100% suojan kun siihen vaikuttaa moni muukin asia kuin pelkästään suodattimen materiaali.

Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Nyt on päättäjillä erinomainen tilaisuus näyttää välittämisensä Suomesta.Kuten nähty on,poikkeustilanteessa voi laatia erilaisia sääntöjä ja kieltoja.
Maanviljelijöitä.....tai siis mansikanviljelijöitä uhkaa työvoimapula koronan vuoksi.Ei tarvitse mistään kaukaa tuoda porukkaa hommiin.Niin vaikeaa se mansikan istutus,hoito ja poiminta ei ole,että tarvitsee pitkän kokemuksen ja perehdyttämisen.Muutama osaava traktoria ym koneita käyttämään.Loput voikin sitten olla mamuja.Eli heille maksettavat rahat maksettaisi vastikkeellisina.Majoitushan useimmalle mansikanpoimijalle järjestetään tilalta.Siinäkin tulisi säästöä mamukustannuksissa.
Eli yhteiskuntatalkoisiin mukaan 9 euroo per päivä (sekö se korvaus on työttömille postikorttien askartelusta ym työpajoilla?)
Tottahan tämä on mahdollista oltava poikkeuslailla.
Vai onko työ liian vaativaa heille?
Hyväkuntoisia nuoria miehiä tullut laumoina.Kyllä sellaisten selän pitää kestää kyykkimistä ym.Ja somalinuoretkin oppivat työntekoon.Eikä tulleet naisetkaan pitkästy kotona.
Kyllä suomenkieltä voi opetella työtä tehdessäkin lisää.2 ryhmää vaikkapa 4-5 päivän vuorolla.Vapaapäivät voi käyttää asioiden hoitoon ja kieliopintoihin ym omaan elämään.
Vai eikö työ maita?

Vastaa Viestiin