Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Julperi
Neuvoja-Jack
Viestit: 515
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Julperi »

Ihan vaan tiedoksi sikakoira, kun niin hanakasti postaat noita englanninkielisiä juttuja niin voisit ne myös suomentaa. Kaikillla ei toi vieraskieli taitu.
Itselläni niiden lukemiseen menee jonkin verran aikaa. Myönnän, ei ihan sujuvasti toi lukeminen englanniksi mee. Vaikka puhuessa sillä olen pärjännytkin, ainakin toistaiseksi.
Suomalaisella keskustelupalstalla kuitenkin ollaan.

Ei millään vittuilla vaan ihan hyvällä.
Viimeksi muokannut Julperi, To Huhti 09, 2020 4:41 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Hauska nähdä että videot kuten tämä lähtevät leviämään koska hallinnot eivät asioita julkisuuteen tuo.

https://www.liveleak.com/view?t=uE7hG_1586347142
Michigan Nurse Demonstrates How Easy Coronavirus Cross-Contamination Can Be
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Julperi kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 4:38 pm
Ihan vaan tiedoksi sikakoira, kun niin hanakasti postaat noita englanninkielisiä juttuja niin voisit ne myös suomentaa. Kaikillla ei toi vieraskieli taitu.
Itselläni niiden lukemiseen menee jonkin verran aikaa. Myönnän, ei ihan sujuvasti toi lukeminen englanniksi mee. Vaikka puhuessa sillä olen pärjännytkin, ainakin toistaiseksi.
Suomalaisella keskustelupalstalla kuitenkin ollaan.

Ei millään vittuilla vaan ihan hyvällä.
Pitää varmaan alkaa yrittämään kääntää juonen käänteet pitemmälle mutta valtava homma kun materiaalia on niinkin paljon kuin on. :lol:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4 ... e0780019d4
Analyysi: EU vääntää 500 miljardin koronapakettia – Suomen vastuut kasvavat sadoilla miljoonilla euroilla?
Suomen lähes 20 miljardin euron vastuut uhkaavat kasvaa noin 800 miljoonaa euroa, jos euroryhmä pääsee sopuun noin 500 miljardin euron koronapaketista.

Koronapakettia synnytetään tilanteessa, jossa moni euromaa, kuten Italia, ei ole kunnolla toipunut edes 2010 alkaneesta euroalueen velkakriisistä.

Euromaat eivät päässeet sopuun tiistaina alkaneessa 14 tunnin maratonkokouksessa. Kokous keskeytettiin ja sen on määrä jatkua tänään torstaina kello 18. Suomea kokouksessa edustaa valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk).

3 vaihtoehtoa
Eurooppa-neuvoston jäsenet eli EU-maiden johtajat pyysivät 26. maaliskuuta euroryhmää valmistelemaan konkreettisia ehdotuksia, joissa otetaan huomioon koronaepidemian aiheuttama ennennäkemätön häiriötila. Euroryhmä käsittelee ehdotuksia laajennetussa kokoonpanossa, johon kuuluvat kaikki EU-maat.

Valtiovarainministeriön mukaan esillä on ollut muun muassa seuraavia vaihtoehtoja:

– Euroopan investointipankki on ehdottanut yleiseurooppalaista takuurahastoa tukemaan erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä. VM:n mukaan sen kokoluokka on 200 miljardia euroa.

– Euroopan vakausmekanismi (EVM) on ehdottanut ennakollisen rahoitustuen välinettä (ECCL), jota kaikki euromaat voisivat hakea. Helsingin Sanomien tietojen mukaan sen kokoluokka olisi 240 miljardia euroa.

– Euroopan komissio on ehdottanut väliaikaisen tuen välinettä työttömyysriskien lieventämiseksi (SURE). VM:n mukaan sen kokoluokka on 100 miljardia euroa.

Lisäksi Etelä-Euroopan maat, kuten Italia, ovat vaatineet yhteisvastuullisia koronabondeja, mutta se ehdotus on tyrmätty pohjoisten euromaiden, kuten Saksan, Hollannin ja Suomen toimesta jo kättelyssä.

Kun euroryhmä on valmistellut ehdotuksensa, ne menevät seuraavaksi Eurooppa-neuvoston jäsenten käsiteltäviksi.

SURE, uusi rahoitusväline
Iltalehti kävi läpi ehdotetut toimet.

Eduskuntaan toimitetun VM:n perusmuistion mukaan jäsenvaltiot sitoutuvat SUREssa tukemaan toisiaan unionin kautta tuomalla lisärahoitusta saataville edullisten lainojen muodossa.

Muistion mukaan Suomi suhtautuu uuteen rahoitusvälineeseen avoimesti, mutta ehdotuksessa on kyse melko monimutkaisesta rahoitusjärjestelystä, jonka keskeiset yksityiskohdat eivät vielä ole riittävän selviä esityksen perusteella lopullista kannanmuodostamista varten.

SURE:n avulla unioni voi tarjota jäsenmaille rahoitusta yhteensä enintään 100 miljardia euroa.

Muistion mukaan jäsenmaiden myöntämät takaukset ovat vähintään 25 prosenttia myönnetyistä lainoista niiden bkt (bruttokansantulo)-osuuksien mukaan, eli yhteensä vähintään 25 miljardia euroa.

Suomen osuus EU27:n bkt:sta on 1,71 %, jolloin laskennallinen takausvastuu Suomen osalta olisi vähintään 427,5 miljoonaa euroa.

Ehdotuksen mukaan komissio voisi vaatia ylimääräisiä maksusuorituksia takausvelvollisilta välittömästi yhteenlaskettuun enimmäismäärään saakka, mikäli jokin tai useampi jäsenvaltio ei pystyisi suoriutumaan omasta takausvelvoitteestaan.

EIP:n takuurahasto pk-yrityksille
Euroopan investointipankin (EIP) pääjohtaja esitteli reilu 2 viikkoa sitten 25 miljardin euron yleiseurooppalaisen takuurahaston perustamista ensisijaisesti pk-yritysten tukemiseksi.

Suomen nykyinen osuus EIP:ssa on 1,48 prosenttia. Suomen laskennallinen osuus 25 miljardin euron takuurahastosta olisi näin ollen 370 miljoonaa euroa. VM:n mukaan Suomen takausvastuut nousisivat tällä summalla Suomen liittyessä takuurahastoon.

– Koska takuurahaston tukemat lainat- ja muut rahoitusinstrumentit ovat vallitsevassa markkinatilanteessa lähtökohtaisesti pidettävä korkeariskisinä, on myös todennäköistä, että vastatakauksiin tullaan vetoamaan ja vaatimaan takaajilta suoritusta.

– Suomi on vallitsevassa tilanteessa valmis tutkimaan myönteisessä hengessä eurooppalaisia ratkaisuja, joilla tuettaisiin covid-19 johdosta vaikeuksiin joutuneita yrityksiä turvaamalla niiden rahoituksen saannin EIP:n yhteyteen perustettavan takuurahaston tuella. Tuen antamisen lähtökohtana tulee olla, että tuen saavalla yrityksellä on pidemmän aikavälin kannattavan liiketoiminnan edellytykset, VM:n perusmuistiossa todetaan.

EVM:ssä pelivaraa
Euroopan vakausmekanismi (EVM) perustettiin 2012 pysyväksi euroalueen maille rahoitustukea tarjoavaksi mekanismiksi.

– Mitä tulee tulee EVM:ään, ehdotettu ECCL-väline toteutetaan nykyisen maksetun pääoman perusteella eikä lisää Suomen vastuita, VM:stä kerrottiin Iltalehdelle keskiviikkona.

Ennestään suuret vastuut
Suomen valtiolla on jo ennestään massiiviset, noin 19 miljardin euron eurovastuut. Vastuita on kasaantunut vuodesta 2010, kun euromaat yhdessä ja erikseen sekä EU alkoivat myöntää massiivisia tukipaketteja euromaille, jotka eivät enää pystyneet suoriutumaan velvoitteistaan, kuten valtionvelan hoidosta.

Suurin osa myönnetyistä vastuista on Suomen valtion antamia takauksia ERVV:lle. ERVV (Euroopan rahoitusvakausväline) on 2010 muodostettu 16 euroalueen maan rahasto, joka voi myöntää lainaa ongelmiin ajautuneille maille.

Valtiovarainministeriön (VM) mukaan Suomen takausosuus ERVV:n varainhankinnasta oli 31.12.2018 korkoineen ja ylitakauksineen noin 7 miljardia euroa.

ERVV:stä ei Kreikan toisen ohjelman päätyttyä 30.6.2015 ole voinut enää maksaa rahoitustukea.

Valtion budjetista on maksettu Kreikalle lainaa noin miljardi euroa vuosina 2010–2012. VM:n mukaan Suomen kahdenvälisestä Kreikka-lainasta oli viime joulukuun loppuun mennessä saatu korkotuottoja yhteensä 68,8 miljoonaa euroa ja palkkioita 5,0 miljoonaa.

Todellisuudessa Suomi on kärsinyt lainasta suuret menetykset koska lainan alkuperäistä korkoa on laskettu tuntuvasti ja takaisinmaksuaikaa venytetty.

Kreikan on määrä aloittaa kahdenvälisen lainan lyhennykset kesäkuussa 2020. Viimeinen maksuerä erääntyy vuonna 2041.

Lisäksi Suomen valtio on maksanut 1,44 miljardia euroa vuonna 2012 Euroopan vakausmekanismi EVM:n pääomitusta varten. EVM perustettiin vuonna 2012 pysyväksi euroalueen maille rahoitustukea tarjoavaksi mekanismiksi, ja sen käyttöä harkitaan nyt koronakriisin taltuttamiseksi.

VM:n mukaan EVM:n myöntämä rahoitustuki ei lisää Suomen valtion vastuita, koska EVM toimii omalla pääomalla ja hakee myöntämänsä rahoitustuen vaatimat varat rahoitusmarkkinoilta. Vuoden 2018 lopussa Suomen valtion pääomavastuut EVM:stä olivat VM:n mukaan runsaat 11 miljardia euroa.

Valtiolla massiiviset vastuut
Valtiovarainministeriö julkistaa vuosittain katsauksen valtion taloudellisiin vastuisiin ja riskeihin. Tuorein katsaus on viime syksyltä.

Suomen valtiontakausten ja -takuiden määrä suhteessa bruttokansantuotteeseen on EU-maiden ylivoimaisesti korkein ja se on kasvanut nopeasti viime vuosina. Valtiontakausten määrä oli VM:n mukaan 2017 jo 19,7 prosenttia bruttokansantuotteesta.

– Valtiontakausten ja -takuiden määrä oli vuoden 2018 lopussa 57 miljardia. Vuonna 2010 vastaava luku oli 23 miljardia. Takausvastuiden riskisyyttä lisäävät niiden keskittyminen tietyille toimialoille ja yrityksille, katsauksessa todetaan.

Koronakriisi ravistelee kovalla kädellä kansainvälistä risteilijäbisnestä. Siinä Suomen valtiolla on Finnveran kautta monen miljardin euron vastuut. Finnvera takaa Meyr Werftin telakkaa ja sen varustamoasiakkaita.

– Esimerkiksi ylikapasiteetin syntyminen varustamomarkkinoille tai kysynnän merkittävä aleneminen kyseisellä markkinalla voi johtaa ennakoitua suurempiin vastuiden laukeamisiin, katsauksessa varoitetaan.

Valtionvelka paisuu
Katsauksessa huomautetaan myös siitä, että valtion suorat vastuut ovat kasvaneet huomattavasti kymmenen vuoden aikana. Vuonna 2008 valtiolla oli velkaa 54 miljardia kun vuoden 2019 lopussa sitä oli jo 106,5 miljardia.

Sanna Marinin (sd) hallitus antoi torstaina esityksensä vuoden 2020 toiseksi lisätalousarvioksi. Siinä hallitus arvioi valtion nettolainanotoksi 12,7 miljardia euroa, mutta arviossa ei ole huomioitu toukokuussa annettavaa kolmatta lisätalousarvioesitystä.

Lisätalousarviossa valtionvelan määrän arvioidaan olevan vuoden lopussa noin 119 miljardia euroa, mikä on noin 52 % suhteessa bruttokansantuotteeseen.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Julperi kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 4:38 pm
Ihan vaan tiedoksi sikakoira, kun niin hanakasti postaat noita englanninkielisiä juttuja niin voisit ne myös suomentaa. ...
Imaise jatkossa kaikki ulkomaankieliset joita et bonjaa (понять) GoogleTranslatoriin. Ei tuo täydellinen ole suomenkielen osalta mutta hyvällä mielikuvituksellä pääsee juonenkäänteistä kiinni. Uutisen laatua konekäännös ei paranna

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Luupää kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 8:23 am
Uudenmaan sulku puretaan näillä näkymin 19.4...
Nyt jo, miksi? Jää kaikki kiva näkemättä. Koko show muutaman kymmenen papan ja mummon takia, Heille olisi muutenkin tullut viimeinen iltahuuto pian.

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Perutaanko kesälomat? "Jos rajoitukset saadaan purettua ennen kesää, silloin pitää jälleenrakentaa ja painaa töitä. Lomia ei voida pitää totutusti" Viiden jälkeen ohjelmassa tuli juttua, että ihmisille rupeaa tulemaan postissa kirjeitä, ketkä pääsevät vasta-aine testeihin/rokotuksiin. Aluksi PKS-seudulta. Kuulemma satunnaisotannalla sattumanvaraisesti. Toimittaja tosin pohti, että pitää tasapainoilla kuinka nämä ihmiset valitaan. Onko taudit rokotuksia varten vai rokotukset tauteja? Oo mies äläkä koira.
Viimeksi muokannut Schumi, To Huhti 09, 2020 5:24 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Schumi kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 5:10 pm
Perutaanko kesälomat? "Jos rajoitukset saadaan purettua ennen kesää, silloin pitää jälleenrakentaa ja painaa töitä. Lomia ei voida pitää totutusti"
Just urakointivarmuusmielessä soitin Kaleville Viroon ja Marekille Puolaan ja kysyin onko ''timpurit ja hitsarit' valmiina tulemaan. Pidä vaan lomat.

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professori ja yliopistollisen sairaalan ylilääkäri Petri Lehenkarin mukaan pahimman ennusteen mukaan jopa 70 000 suomalaista voi menehtyä koronavirukseen.
Tällä tahdilla menee hieman vajaa 400 vuotta tähän. N. 100 päivää / 50 kuollutta
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5116
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Schumi kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 4:06 pm
Olisin itse pitänyt kaiken normaalisti käynnissä ja sanonut, että emme voi jokaisen taudin ja viruksen kohdalla tehdä maailmasta vankilaa ja aiheuttaa valtavaa määrää tragedioita. Antanut ihmisten itse päättää miten toimii. Miksi elämme niin, että ennemmin 78 vuotta köyhää elämää vankilassa, aina kaikesta tinkien, kuin 74 vuotta nauttien?
Helpointa olisi ollut täräyttää rajat kiinni kun italiassa alkoi tapahtumaan, karanteenit maahan saapuville, ja tartuntaketju kerrallaan eristykset ihmisille, joiden kanssa on oltu tekemisissä. Ei olisi tarvittu tällaista showta, mutta meillä on ihan väärä hallitus siihen, että rajaan voisi suhtautua rajana, vaan se on vaan sellainen keinotekoinen viritelmä, ja kaikkien pitää saada vapaasti tulla tänne suomineidon kainaloon turvaan....

Se oli kuitenkin ilmiselvää jo siinä kohtaa, että ennemmin tai myöhemmin tää paska on vastassa, ja jos aloittaa heti, niin pääsee kaikkein pienimmällä mahdollisella osumalla ja toimilla.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Isovaalea kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 5:04 pm
Luupää kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 8:23 am
Uudenmaan sulku puretaan näillä näkymin 19.4...
Nyt jo, miksi? Jää kaikki kiva näkemättä. Koko show muutaman kymmenen papan ja mummon takia, Heille olisi muutenkin tullut viimeinen iltahuuto pian.
Ehkä joku vanha kääkkä ostaa sen ylihintaisen asuntosi käytännössä pikkurahalla. Näe hänen keltaisen silmiensä ahnas kiilto. Kuule hänen kaakattava naurunsa...

Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Schumi kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 5:45 pm
Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professori ja yliopistollisen sairaalan ylilääkäri Petri Lehenkarin mukaan pahimman ennusteen mukaan jopa 70 000 suomalaista voi menehtyä koronavirukseen.
Tällä tahdilla menee hieman vajaa 400 vuotta tähän. N. 100 päivää / 50 kuollutta
Et taida olla osake sijoittaja. Onko korkoa korolle ilmiö tuttu?
Sama ilmiö toistuu tartunta määrien kasvaessa.
Ensimmäinen korona kuolema suomessa oli muuten 21.3.

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Juujaa kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 6:10 pm
Schumi kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 5:45 pm
Tällä tahdilla menee hieman vajaa 400 vuotta tähän. N. 100 päivää / 50 kuollutta
Et taida olla osake sijoittaja. Onko korkoa korolle ilmiö tuttu?
Sama ilmiö toistuu tartunta määrien kasvaessa.
Ensimmäinen korona kuolema suomessa oli muuten 21.3.
Ensimmäinen kuolema Suomessa oli tänään. Sitä ennen kuolleita oli uudellamaalla, hämeessä ja savossa.

Olitko sinä se jantteri joka ei osta ryynejä ja jauhoja kun hyllyt on jo tyhjät muista tavaroista?

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

wretch kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 6:00 pm
Isovaalea kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 5:04 pm
Luupää kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 8:23 am
Uudenmaan sulku puretaan näillä näkymin 19.4...
Nyt jo, miksi? Jää kaikki kiva näkemättä. Koko show muutaman kymmenen papan ja mummon takia, Heille olisi muutenkin tullut viimeinen iltahuuto pian.
Ehkä joku vanha kääkkä ostaa sen ylihintaisen asuntosi käytännössä pikkurahalla. Näe hänen keltaisen silmiensä ahnas kiilto. Kuule hänen kaakattava naurunsa...
Kuulostaa ihan mun muijalta. Ei hänen tätä tartte ostaa. Perii tämän kun avioehto purkautuu

Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Isovaalea kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 6:26 pm
Juujaa kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 6:10 pm
Schumi kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 5:45 pm
Tällä tahdilla menee hieman vajaa 400 vuotta tähän. N. 100 päivää / 50 kuollutta
Et taida olla osake sijoittaja. Onko korkoa korolle ilmiö tuttu?
Sama ilmiö toistuu tartunta määrien kasvaessa.
Ensimmäinen korona kuolema suomessa oli muuten 21.3.
Ensimmäinen kuolema Suomessa oli tänään. Sitä ennen kuolleita oli uudellamaalla, hämeessä ja savossa.

Olitko sinä se jantteri joka ei osta ryynejä ja jauhoja kun hyllyt on jo tyhjät muista tavaroista?
En sotket nyt johonkin toiseen. Olitko sinä se jantteri joka halusi lyödä vetoa että Suomen uhriluku pysyy alle 44 🤔

Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Juujaa kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 6:47 pm
Isovaalea kirjoitti:
To Huhti 09, 2020 6:26 pm

Olitko sinä se jantteri joka ei osta ryynejä ja jauhoja kun hyllyt on jo tyhjät muista tavaroista?
En sotket nyt johonkin toiseen. Olitko sinä se jantteri joka halusi lyödä vetoa että Suomen uhriluku pysyy alle 44 🤔
Pahoittelut, se oli Smirre, jonka ei kannata antaa sijoitusneuvoja.

Mul on pitkäveto kaverin kanssa että maan kokonaiskuolleisuus (55 000) muuttuu enintään 1 000 henkeä.

Vastaa Viestiin