Huoltovarmuuskeskus, Tiina Jylhä ja Onni Sarmaste

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11398
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Se ei niinkään hämmästytä, että haaskalinnut on heti hereillä, kun valtiolle on elintärkeää saada Kiinassa halvalla tuotettavia terveydenhoitovälineitä ja niistä kisataan niin kovaa kansainvälisesti, että hinnat moninkertaistuvat, mutta miksi Haavisto esti ilmaisten hengityssuojainten toimituksen? Erä olisi ollut kuitenkin niin pieni, että tuskin se olisi suututtanut kiinalaisia. Tai mitä väliä kiinalaisten herkillä tunteilla edes on enää tämän koronakriisin keskellä. Haaviston pallin olisi aika heilua.
JammuSetä

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

MohammedMohammed kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 6:25 am
Kardemumma kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 2:31 am Tiinassa ja Tapessa on sekin jännää, että molemmat on ajanut piriratin ja käyttäneet kokaiinia. Molemmat myös tuntee Sofia Belorfin. Tapen rötöarekisteri on pidempi kuin Tiinan kaikkineen ryöstöineen, talousrikoksineen ja rattijuoppouksineen, muttei Tiinallakaan ihan mitätön tuo rekisteri ole. Asuntokin, jossa Virossa asuvat vuokralla, kuuluu tunnetulle rikolliselle.
Ja Onni Sarmaste on Ahteiden lähipiiriä. Ja nuorempi Ahde kuuluisa kokaiinivideostaan.. on se Suomi vaan pieni maa ja pienet piirit.

Mitenköhän tämä HVK:n tilauksista päättänyt taho kytkeytyy tuohon piiriin?
Onko kuitenki kyse kokaiinikastin salakuljetuksesta suojavälineitten kontissa?
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Suomessa on pienet piirit. Eikä kontti hommaskeli mikään mahdottomuus olis.
Uoti on hyvä valinta tämän juttuun, Uotilla kun on liikemies ajoistaan hyvää kokemusta sopankeitosta.
wretch
Javier Pena
Viestit: 1734
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja wretch »

Saa nähdä tajuaako erota
Kommentti: Ministerin tulisi jo harkita eroa – perusteellisesti sössitystä maskikaupasta olisi jonkun syytä ottaa täysi vastuu

Maskikupru täyttää ministerieron kriteerit, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

Suomessa ehdittiin jo kehua, että hyvä kun on Huoltovarmuuskeskus (HVK). Sieltä saadaan tavaraa kun on hätä, suojaimia, apuvälineitä ja lääkkeitä koronakriisin hoitoon.

Sitten tuli Finnairin Airbus Kiinasta.

Ja kaikki muuttui.

HVK:n tai sairaanhoitopiirien varmuusvarastoilla ei näin hurjassa ja poikkeuksellisessa pandemiassa pitkälle pötkitä. Suojaimet loppuivat kesken, ja niitä pitää saada lisää, muuten riskit kasvavat sairaaloissa ja vanhustenhoidossa. Sosiaali- ja terveysministeriö tilaa, ja HVK lähtee ostoksille – karmein tuloksin.

Tiistaina Kiinasta tuli Suomeen kaksi miljoonaa kirurgista kasvosuojainta ja yli 200 000 hengityssuojainta. Keskiviikkona hallitus kertoi, että Kiinasta tulleet varusteet eivät sovellukaan sairaalakäyttöön. Tavaraa siis tuli Kiinasta, mutta ei sitä mitä tilattiin. Veronmaksajille lysti voi maksaa jopa 10 miljoonaa euroa. Pieni lohtu on se, että suojaimet soveltuvat käytettäviksi vanhusten kotihoidossa.

Summa on käsittämätön. Kirjainlyhenne, HVK, kuvaa itse asiassa hyvin keskuksen toimintaa maskihankinnassa: Heitä Verorahat Kaivoon.

Suomen Kuvalehti kertoi jo keskiviikkoiltana tietoja HVK:n liikekumppaneista, jotka hoitivat tilauksen Kiina-yhteyksillään. He ovat kauneusalan yrittäjä Tiina Jylhä ja monissa liemissä keitetty liikemies Onni Sarmaste, joilla on vielä keskenään kärhämää rahoista. Toimitusjohtaja Tomi Lounema joutui myöntämään torstai-illan tiedotustilaisuudessa, että sopimukset on tehty molempien kanssa laitoksen ohjeiden vastaisesti: taustat jäivät tarkastamatta. Riitti, että heillä oli yhteyksiä Kiinaan. Oli kiire, oiottiin mutkia. Rahojen pysäyttäminen sulkutilille ja tavaran tarkastaminen eivät kuuluneet toimintatapoihin tässä kaupassa, vaikka valtion hankinnoissa edellytetään aina erityistä huolellisuutta – myös poikkeusoloissa. Sarmaste on jo saanut rahansa, Jylhäkin puolet. Toimitusjohtajan kannattaa iltarukouksessaan pyytää, että ensi viikolla tulevat neljä lentokonelastia suojaimia ovat kunnossa.

Muuten kiirastuli jatkuu.

Toimitusjohtaja Lounema vastasi tiedotustilaisuudessa kysymyksiin asiallisesti, mutta kaikkea hän ei voinut sanoa, koska selvitykset ovat kesken. HVK yrittää ilmeisesti purkaa kauppoja ja saada osan veronmaksajien rahoista takaisin. Hän kuitenkin myönsi reilusti virheensä, pahoitteli asiaa ja korosti, että suojaimien maailmanmarkkina on nyt villi länsi, jossa pieni toimija on suurten armoilla – ja rahaa palaa.

Siltä homma todellakin näyttää.

Villiltä länneltä.

Voi ihmetellä, miksi vasta silloin. Olisiko pyykki syytä pestä heti, vaikkapa jo tänään pitkänäperjantaina, uudentestamentillisen kärsimysviikon hengessä. Kaikki dokumentit ovat olemassa ja julkisia. Vähän jäi tiedotustilaisuudessa epäselväksi, lukiko tilausvahvistuksessa tarkasti, että HVK on ostamassa suojaimia, jotka täyttävät sairaaloiden teho-osastojen vaatimukset vai tilattiinko vain jotain kasvomaskeja. Tähänkin saataneen selvyys.

Tiedotustilaisuuden jälkeen jäi muutenkin paljon avoimia kysymyksiä, joihin löytyy vastaus toivottavasti pian.

Yksi asia on kuitenkin varmaa.

Vaikean ja yhteiskuntaa laajasti lamauttavan koronakriisin hoito ei olisi tätä skandaalia tarvinnut. Jonkun pitää kantaa tästä vastuu ja isosti. Toimitusjohtaja on tietysti kohteena ensimmäisenä, ja Lounema kertoikin kantavansa vastuunsa. Veronmaksajille aiheutettu kupru on sen verran mittava, että HVK:n hallitus ja vastuuministeri eli työministeri Tuula Haatainen (sd) eivät voi katsoa asiaa mykkinä sivusta.

Selvityksiä pyytäneen Haataisen edellytyksiä jatkaa ministerinä tulee harkita, ja tietysti, jos hän ymmärtäisi tehdä harkinnan ihan itse, aina parempi.

Suomen poliittinen historia tuntee ministerieroja mitä erilaisimmista syistä.

HVK:n moka täyttää kyllä ministerieron kriteerit.

Sataprosenttisesti.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006470941.html
B€st
Olivia Benson
Viestit: 721
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2020 9:58 am

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja B€st »

wretch kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:17 pm Saa nähdä tajuaako erota
Haatainen halusi presidenttiehdokkaana tuoda feministisen ulkopolitiikan Suomeen, niin on pakko kysyä, onko tämä sitä? Onpa onni, ettei hän pärjännyt presidentin, eikä pormestarin vaaleissa.
MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Yle: Lääkealan yritys olisi auttanut ilmaiseksi hengityssuojainten hankkimisessa – Huoltovarmuuskeskus kieltäytyi

Tänään klo 9:54

Maskigate paisuu.
Näin Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja kommentoi hankintoja.

Suomen hengityssuojainkaupoista on kehittynyt erikoinen vyyhti, johon liittyvät niin julkkisyrittäjä Tiina Jylhä kuin pikavippifirmoista tunnettu ja pahasti maksuhäiriöinen liikemies Onni Sarmaste. Molemmille on jo maksettu yhteensä 10 miljoonaa euroa. Voit lukea tapauksen käänteistä täältä ja täältä.

Yle uutisoi nyt, että ahvenanmaalainen lääkealan yritys Optinova oli tarjonnut Huoltovarmuuskeskukselle mahdollisuutta ostaa korkealaatuisia kasvosuojaimia Kiinasta. Optinova valmistaa lääkelaitteiden osia.

Ylen mukaan Optinova tarjosi apuaan, jotta Suomen valtio voisi hankkia satoja tuhansia sairaalatason kasvosuojaimia sekä muita tarvittavia laitteita.

Huoltovarmuuskeskus on toistaiseksi kieltäytynyt Optinovan avusta, vaikka se on tarjonnut apua ilmaiseksi.

– Meillä on 20 vuoden kokemus Kiinan markkinoilta, käytössämme on paikallisia laadunvalvojia ja olimme valmiit auttamaan ilmaiseksi, eli emme halunneet tehdä voittoa tällä, Optinovan toimitusjohtaja Anders Wiklund sanoo Ylelle.
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 04b9ea2aca

Järjestelmällisesti kierretty asiantunteva auttaja ja heidän tarjouksensa. Otettu tilalle Jylhää ja Onnia..? On todella todella kummallista, jos tästä 10 miljoonan jakamisesta kavereille ei joudu vankilaan istumaan. Törkeä petos.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja teppo »

B€st kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:28 pm
wretch kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:17 pm Saa nähdä tajuaako erota
... feministisen ulkopolitiikan Suomeen, niin on pakko kysyä, onko tämä sitä?..
Ei. Kaupanteko suomalaisen yrittäjän kanssa ei ole ulkopolitiikkaa.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja poikani »

teppo kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:36 pm
B€st kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:28 pm
wretch kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:17 pm Saa nähdä tajuaako erota
... feministisen ulkopolitiikan Suomeen, niin on pakko kysyä, onko tämä sitä?..
Ei. Kaupanteko suomalaisen yrittäjän kanssa ei ole ulkopolitiikkaa.
Kyllä tässä koko sotkussa on paljon ulkopoliittisia ulottuvuuksia, eritoten Kiinan suuntaan.
????? ?? ??????.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja teppo »

poikani kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 1:00 pm
teppo kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:36 pm
B€st kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 12:28 pm
... feministisen ulkopolitiikan Suomeen, niin on pakko kysyä, onko tämä sitä?..
Ei. Kaupanteko suomalaisen yrittäjän kanssa ei ole ulkopolitiikkaa.
Kyllä tässä koko sotkussa on paljon ulkopoliittisia ulottuvuuksia, eritoten Kiinan suuntaan.
Se, että yhtäkkiä ei "osata" hankinnan tavanomaisia alkeellisiakaan perusteita, on kuitenkin ihan kotoperäistä.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Pääministeri Sanna Marin IS:lle: Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää luottamustani
Toimitusjohtaja uhrataan, ettei tule ministerieroa.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Schumi kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 1:07 pm
Pääministeri Sanna Marin IS:lle: Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää luottamustani
Toimitusjohtaja uhrataan, ettei tule ministerieroa.
Eli valtion virassa voi kavaltaa 10 miljoonaa verovaroja ja seuraamus on epäluottamus ja erottaminen ainoastaan? Mistä tuollaisen viran saa myös itselleen?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg
The Uolevi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: La Marras 23, 2013 10:01 am
Paikkakunta: Los Jakomäglös

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja The Uolevi »

Oikean juristin Jylhä on itselleen valinnut!

Kari Uoti on ollut itsekin tiilenpäitä lukemassa talousrikoksistaan. Siis alan mies, joka tuntee käytännöt. Edusti sittemmin mm. WinCapita huijari Kailajärveä. Uoti ei tuhlannut kiven sisässä viettämäänsä aikaa painojen kolisteluun tai muuhun turhaan, vaan luki itsensä juristiksi, peräti tohtoriksi saakka.

Asiakkaana Jylhä on täydellinen. Rikosten lista on pitkä ja näyttää pitenevän näiden bisneksien osalta mm. väärennössyytteellä. Se tietää kassakoneen kilinää Uotin toimistolla ja rahaahan Uoti on aina rakastanut.

Jylhällä ja ja Tapella lienee sukanvarressaan sen verran salakuljetuksella ja talousrikoksilla ansaittua massia, ettei Uotin laskujen maksaminen pariskuntaa hetkauta. Häkkiä ex huorapalvelun ylläpitäjä ei voi enää välttää.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

MohammedMohammed kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 1:11 pm
Schumi kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 1:07 pm
Pääministeri Sanna Marin IS:lle: Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää luottamustani
Toimitusjohtaja uhrataan, ettei tule ministerieroa.
Eli valtion virassa voi kavaltaa 10 miljoonaa verovaroja ja seuraamus on epäluottamus ja erottaminen ainoastaan? Mistä tuollaisen viran saa myös itselleen?
www.valtiolle.fi
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja teppo »

Schumi kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 1:07 pm
Pääministeri Sanna Marin IS:lle: Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää luottamustani
Toimitusjohtaja uhrataan, ettei tule ministerieroa.
En tällaisessa tapauksessa kuvailisi uhraamiseksi. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin uhrattavan tulisi olla jotenkin puhdas ja viaton.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huoltovarmuuskeskuksen maskit ja Tiina Jylhä

Viesti Kirjoittaja Schumi »

teppo kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 1:25 pm
Schumi kirjoitti: Pe Huhti 10, 2020 1:07 pm
Pääministeri Sanna Marin IS:lle: Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää luottamustani
Toimitusjohtaja uhrataan, ettei tule ministerieroa.
En tällaisessa tapauksessa kuvailisi uhraamiseksi. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin uhrattavan tulisi olla jotenkin puhdas ja viaton.
No, käytin nyt tälläistä sanavalintaa, kyllä asiaa seuraavat ymmärtävät.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
Vastaa Viestiin