Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
aku88
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Su Helmi 02, 2020 5:21 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja aku88 »

Jossain kuvassa oli hieno maastoauto parkissa ilmeisesti asunnon edessä/lähellä, nurmialueella? Mikä lie?

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Hieno maastoauto on se poliisin uusi panssarimersu, kuten on jo kerrottu. Maastossa sillä ei vaan tee mitään, koska liikaa massaa.

Noista tiedotteiden tai sen paremmin lehtijuttujen sanamuodoista ym. ei tässä vaiheessa voi päätellä mitään tuntematta itse kirjoittajaa. Poliisitiedotuksiin ei ole mitään yleistä standardia ja niiden laatijat vaihtelevat suuresti. Yleensä hyvin velttoa ja löperöä, välillä tiukkaa ja samalla hyvin tarkoituksenomaista, kummatkaan eivät yleensä paljasta salassapidettävästä kuitenkaan edes tahattomasti.

Tässä on selvää:
A: ettei räjähdys ollut iso, vaan mitätön (mikäli räjähdys on jo tapahtunut kuvien ottohetkellä, missä vati-ryhmäkin näkyy.
B: ettei poliisit olleet minkään pienehkönkään räjähdyksen painevaikutuksen alueella, eivät siis saaneet paineaallosta vammoja, eivätkä edes meluvammaa pikku kukkakaalikorviinsa (ei päästetä tunneissa pois, vaan annetaan korkeapainehappihoitoa kauan).

Epäilen, että "sairaalahoito" oli tässä tapauksessa rutiinitarkastus ja JOS on loukattu, niin säikähdetty ja kolhittu itseä. Tapahtuu ammattilaisillekin täysin yllättäen tulevassa paukussa, se on voinut olla vaikka laukaus pimeässä, millä kämppäolio päästi itsensä ja muut pahasta.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Olikohan kyseessä perinteinen itsemurhaaja,muistuu mieleen tapaus Nöykkiöstä jossa isäntä uhkasi räjäyttää itsensä ja eroamassa olevan vaimonsa lapsineen. Lopulta räjäytti vain itsensä. :roll:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0013 ... 6602e673bf
Espoolaisessa asunnossa räjähti: yksi henkilö kuollut, kaksi poliisia sairaalahoitoon – tältä paikalla näytti
Espoon Mäkkylässä tapahtui maanantai-iltana räjähdys, jossa kuoli yksi henkilö ja kaksi poliisia sai vammoja. Loukkaantumisista tiedottaneen Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan molempien poliisien vammat vaativat sairaalahoitoa, mutta heillä ei ole hengenvaaraa.

Räjähdys tapahtui noin kello 20.30 maanantaina.

Hieman ennen kolmea tiistaiaamuna poliisi tiedotti löytäneensä asunnosta yhden henkilön kuolleena.

Poliisi aloitti räjähdyksen jälkeen ison operaation ja eristi kerrostalon ja sen lähialueet. Myöhemmin talon asukkaita evakuoitiin asunnoista kadulla odottavaan bussiin. Evakuoitavassa kerrostalossa on noin parikymmentä asuntoa. Viimeisimmässä poliisin tiedotteessa kerrotaan, että talon asukkaat evakuoitiin hotellimajoitukseen.

Vielä myöhään yöllä poliisi rajasi aluetta tiukasti, kertoi Iltalehden paikalla oleva toimittaja.

– Tällä hetkellä eristysalueelta on saapunut noin kymmenen henkeä kohti kadun varressa odottavaa, tyhjäkäynnillä käyvää bussia. Liikenne Mäkkylän puistotiellä, piiritetyn talon vieressä on edelleen suljettu, kertoi paikan päällä oleva Iltalehden toimittaja yhden jälkeen yöllä.

Aamu valjetessa tilanne rauhoittui Mäkkylässä. Paikan päällä ei ollut enää poliiseja ja viereisellä rakennustyömaalla päivä käynnistyi rutiininomaisesti.

Silminnäkijöiden mukaan poliisioperaatio on hyvin mittava ja paikan päällä on eristetty iso alue.

– Havahduin ensin pillien ääniin ja kun menin katsomaan, niitä alkoi tulla aivan loputtomasti. Poliisiautoja todella monta, ambulanssi, paloautojakin, kertoo kadun toisella puolella asuva nainen.

Toisen silminnäkijän mukaan piiritetyn talon pihalla oli koko illan ajan pientä liikehdintää ja poliisit kulkivat pihalla taskulamppujen kanssa edestakaisin.

Iltalehden toimittaja kuuli, miten poliisi joutui rikkomaan kerrostalon ikkunoita useaan otteeseen piirityksen aikana. Rikkomisen jälkeen talon kellarikerroksiin syttyi valoja.

Vielä puoli kahden aikaan yöllä piiritys jatkui ja poliisi myös esti edelleen liikenteen pääsyn talon vieressä kulkevalle Mäkkylän puistotielle. Bussi johon asukkaita oli ohjattu seisoi edelleen kadun varressa.

”Voi olla lisää”
Poliisin mukaan tapauksessa ei ole viitteitä terrorismiin. Länsi-Uudenmaan poliisin yleisjohtaja Petteri Ovaska kommentoi Iltalehdelle, ettei kyseessä ole myöskään tämän hetken tiedon mukaan järjestäytynyt rikollisuus. Hän ei ottanut kantaa siihen, missä räjähteet sijaitsevat tai millaisista räjähteistä on kyse.

– Kaikkia yksityiskohtia ei tarkenneta tässä vaiheessa. Jos poliisin tehtävän yhteydessä räjähtää, poliisi joutuu olettamaan, että räjähteitä voi olla lisääkin. Talon evakuointi ja asunnon tarkastaminen voi kestää vielä useita tunteja, Ovaska kommentoi maanantai-iltana.

Ovaska ei ota kantaa poliisin taktisiin menetelmiin, esimerkiksi siihen, miksi poliisit ovat rikkoneet ikkunoita. Hän jättää lisäksi vastaamatta siihen, onko tehtävään liittyen otettu ketään kiinni tai etsitäänkö jota kuta.

Rikosnimikkeistä ei tässä vaiheessa ole tietoa. Tapauksen tutkinnanjohto siirtyy Keskusrikospoliisiin, koska tehtävällä loukkaantui poliiseja.

Savua ilmassa
Iltalehti sai jo yhdeksän aikaan illalla paikan päältä kuvia ja videota, joissa raskaasti varustetut poliisit piirittävät kerrostaloa.

Silminnäkijöiden mukaan poliisit olisivat menneet sisälle taloon. Paikalla olleet olivat haistaneet savua ja katu oli suljettu.

Poliisi ohjeisti kadun varteen kerääntyneitä ihmisiä loitommaksi paikalta ja pyysi, että ulkopuoliset pysyisivät poissa tapahtumapaikalta.

Viimeksi muokannut sikakoira, Ti Touko 26, 2020 8:58 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
Petu
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:46 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja Petu »

On Anoi Kaa kirjoitti:
Ti Touko 26, 2020 8:50 am
Hieno maastoauto on se poliisin uusi panssarimersu, kuten on jo kerrottu. Maastossa sillä ei vaan tee mitään, koska liikaa massaa.
Veikkaan kyllä, että kirjoittajan tarkoittama hieno maastoauto ja poliisin panzerwagen ovat kaksi eri asiaa. Mutta mitä ihmettä tuon auton katolla on?

Kuva

e18
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:54 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja e18 »

Googleen poliisin land cruiser niin tulee tarkempia kuvia autosta. Joku spesiaalikärryhän tuo on.

Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Petu kirjoitti:
Ti Touko 26, 2020 8:56 am
Mutta mitä ihmettä tuon auton katolla on?
teleskooppitikkaat tai joukkosäteilyttimen laukaisualusta.
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !

lokoisa
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Touko 20, 2020 9:54 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - poliisi piirittää kerrostaloa

Viesti Kirjoittaja lokoisa »

lokoisa kirjoitti:
Ma Touko 25, 2020 10:35 pm
Max Hupli wanna BI leikkinyt sähkönalleilla kun nallekarkit loppunut kesken? :roll:
Täähän osui ja upposi, tosin vain kohteeseen itseensä. Toisin kuin patriootti M. Hupli räjäytti miesystävänsä sekä koko kerrostalon lunastukseen.

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Oheisessa artikkelissa Ilta-Lehden kuvia tapahtumapaikalta. Tuossahan oli mainittu että poliisi joutui rikkomaan myös muiden asuntojen ikkunoita. Ohessa on kuva rikkoutuneesta lasista jossakin asunnossa. Tuskin tuo asunto on se missä räjähti koska jos katsoo asuntoon sisään niin sisustus ei näytä miltään "labrakämpältä" tai ainakaan sellaiselta perus "ainekämpältä" vaan huonekaluina on paljon puuta jne. Mutta tuo voi olla jonkun toisen asukkaan asunto sitten eikä se asunto missä räjähti? (Tämä vaan karkeaa yleistystä siitä millaiselta labra-ainekämpässä voisi näyttää)

Ja kyllä se panssarimersukin oli paikalla; viitaten tuohon yläpuolella olevaan keskusteluun. Näkyy kuvissa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0013 ... 6602e673bf

fpann
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2019 3:18 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja fpann »

Tuskin tämä menehtynyt henkilö on kuollut räjähdykseen. Jos räjähteessä olisi ollut edes vähän tehoa, kaikki ikkunat olisi hajonnut ja asunnosta olisi lähtenyt ikkuna- ja ovikarmit lentoon. Jos näin ei ole käynyt tuskin siihen räjähdykseen on kuollut, ellei nyt ole sitten puraissut sytytysnallin.

jasso
Neuvoja-Jack
Viestit: 542
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2020 7:29 am

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja jasso »

"Poliisin mukaan tapauksessa ei ole viitteitä terrorismiin."

Hyvä, että poliisi kertoo tuon heti ettei vaan me "rasistit" luultaisi, että tässä olisi ollut joku hädässä oleva lapsukainen kyseessä suunnittelemassa jotain isompaa. Kaikkea sitä tälläisen valkoisen, heteron, pekonia syövän suomalaisen miehen "rasistiseen" mieleen tuleekin.

Avatar
Petu
Frank Drebin
Viestit: 398
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:46 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja Petu »

PiikkiSika kirjoitti:
Ti Touko 26, 2020 9:21 am
Petu kirjoitti:
Ti Touko 26, 2020 8:56 am
Mutta mitä ihmettä tuon auton katolla on?
teleskooppitikkaat tai joukkosäteilyttimen laukaisualusta.
Olit oikeassa, tikkaathan ne. Aika kätevä kokonaisuus kieltämättä.

Kuva

kipi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 8:34 am

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja kipi »

26.05.2020 klo 10.04
Keskusrikospoliisi
Keskusrikospoliisi tutkii Espoon Mäkkylässä 25.5. tapahtunutta räjähdystä kahtena murhan yrityksenä. Lisäksi asiassa tehdään kuolemansyyn selvittäminen.

Kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä loukkaantui 25.5. noin kello 20.45 aikaan, kun he olivat menossa tehtävälle Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon. Partion avatessa asunnon oven oviaukossa laukesi räjähde.

Poliisit loukkaantuivat tilanteessa. Molemmat kävivät vammojensa takia sairaalassa, mutta he eivät joutuneet jäämään sairaalahoitoon.

– Räjähdystä seurasi useamman tunnin kestänyt operaatio, kun poliisi selvitti asunnon turvallisuutta. Tässä yhteydessä tehtiin myös päätös asuintalon evakuoimisesta. Poliisioperaation aikana asunnosta löytyi kuolleena vuonna 1979 syntynyt mies, jota epäillään poliisimiehiin kohdistuneista murhan yrityksistä, sanoo rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Varsinainen poliisioperaatio paikalla päättyi aamuyöllä 26.5, ja talon asukkaiden on mahdollista palata koteihinsa. Tapahtumapaikalla tehdään kuitenkin esitutkintaan liittyviä puhutuksia ja teknistä tutkintaa.

– Teknisessä tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, millaisia räjähteitä asunnon oven tuntumaan oli sijoitettu. Epäilyn mukaan räjähteet oli asetettu ovelle vahingoittamistarkoituksessa, mutta tutkinta on niin alkuvaiheessa, ettei esimerkiksi motiivia tekoon voida arvioida. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään viitteitä siitä, että asia kytkeytyisi esimerkiksi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin, Töyräs sanoo.

Tutkinnassa on tehty ja tehdään yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.
https://www.poliisi.fi/keskusrikospolii ... sena_90447

Puhelinkortti
Jack Bauer
Viestit: 954
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Ettei vaan olis Mehmed asialla, kun niin kärkkäästi tuota terroristiyhteyttä kiistetään. Tämä toki vain valistunut arvaukseni.

Avatar
neko
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ti Elo 24, 2010 1:13 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja neko »

Pahoittelut hieman OT:sta/vanhan kertaamisesta, mutta silloin kun noita panssarimersuja hankittiin, yleisessä jaossa olleessa PDF:ssä, lipsahti asiakirjan tiedoissa title: -kenttään moinen. Ihan tavallinen partiointi mielessä tupsahti moinen auto paikalle.
Kuva
Tätähän seliteltiin, että vanhan pohjan pohjalta tehtiin ja unohtui vanha tieto. Ihan mahdollista toki, mutta jotenkin piru mielessä sanoo että äläpä usko. :twisted:
Life is a bitch, and, of course, you have to pay for her.

aumari
Vic Mackey
Viestit: 1977
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Räjähdys Espoon Mäkkylässä - kaksi poliisia loukkaantunut

Viesti Kirjoittaja aumari »

Luultavasti tuolla terrorismiyhteyden kieltämisellä vain halutaan katkaista siivet huhuilta, ennen kuin ne lähtee leviämään.

Vastaa Viestiin