Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2784
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

On Anoi Kaa kirjoitti:
Ke Maalis 25, 2020 7:45 am
Tuo on totta, uutisista jää lähes aima kertomatta se, että suurin osa maantieteellisesti katsottuna on välttynyt jengeilyilya, eikä karreota sitäkäön, että esim. Malmöä, Stockista ja Goteborgia piinaavat jengit koostuvat lähes täysin mamu-taustaisista 1. sukupolvem jälkeläisistä, ihan kuin Ranskassa, Englannissa, Belgiassa ja,tilanne alkaa,oĺa tämä,jo Saksassakin.

Ongelmanratkaisun 1. askel on sen myöntäminen,. Pohjoisessa asuvat mamut eivät myösjään jengiydy niin helposti, vaikkakin osa heistäkin lähtenee sinne taistelualueille?
Epäilen vahvasti, että nämä ei oikein uskalla alkaa niggaroitumaan pohjoisessa, kas kun täälläpäin landella on kuitenkin miehet vielä miehiä, eikä käsilaukun kanssa kipittäviä räikeästi pukeutuneita undulaatteja ja joka torpassa on metsästysaseita ja tarpeeksi panoksia pistämään ganstailijat mutkittelemaan pitkin peltomaita takavasemmalle.
Ja paikalliset pahat pojat tuskin katselee kovin hyvällä, jos pyrkiivät tontille trokaamaan.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Ruotsin poliisin Rimfrost-jättioperaatio: 200 vangittu, mutta jengiammuskelut vain lisääntyvät

Viesti Kirjoittaja poikani »

Yle kirjoitti:Ruotsin poliisi aloitti syksyllä operaation jengiampumisten estämiseksi – nyt tuloksena huume- ja asetakavarikkoja sekä ampumisten lisääntyminen

Poliisi itse uskoo, että tilanne olisi vieläkin synkempi ilman erikoistoimia.

Väkivaltarikokset 29.4.2020 klo 08.00

Jussi Nurminen


15-vuotiaan Jaffarin teloitusta muistuttanut ampuminen malmöläisessä pizzeriassa viime marraskuussa oli viimeinen pisara. Sen jälkeen Ruotsin poliisi aloitti Rimfrost- eli Kuura-nimellä tunnetun erikoisoperaation järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Voimat on keskitetty etenkin eteläiseen ja keskiseen Ruotsiin. Poliisi on osana puoli vuotta kestävää Rimfrostia tehnyt näyttäviä ratsioita yhdessä muiden viranomaisten, muun muassa tullin ja verottajan, kanssa.

Parhaillaan poliisilla on käynnissä tällainen suuroperaatio Etelä-Ruotsin Växjössä. Viime viikolla laajoista ratsioista raportoitiin Malmössä.

Poliisi tiedotti maanantaina joulukuun 12. ja huhtikuun 24. päivän välisenä aikana tekemänsä työn tuloksista. Se kertoi tehneensä yli 600 kotietsintää, joiden tuloksena on takavarikoitu 545 asetta, satoja kiloja huumausaineita ja yli sata kiloa räjähdysaineita.

Poliisin hallussa on nyt esimerkiksi 149 kiloa amfetamiinia, 13 kiloa ekstaasia ja 3,8 kiloa kokaiinia. Määriä voi verrata siihen, että Suomessa takavarikoitiin koko vuonna 2018 noin 200 kiloa amfetamiinia ja kymmenen kiloa kokaiinia.

Käteistä rahaa poliisi on takavarikoinut 2,3 miljoonaa kruunua eli yli 210 000 euroa. Lisäksi viranomaisten haltuun on päätynyt 15 kalliimman luokan autoa ja 32 ylellistä kelloa. Yksi kelloista on poliisin mukaan noin miljoonan kruunun arvoinen.

Poliisi on ottanut kiinni yli 400 ihmistä, joista puolet on sittemmin vangittu.

Ampumisia alkuvuodesta aiempaa enemmän

Poliisin urakoinnista huolimatta rikollisjengeihin liittyvät ammuskelut ja teloituksia muistuttavat murhat ovat jatkuneet. Ampumistapauksia on itse asiassa ollut Rimfrostin aikana enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan, osoittaa Ruotsin television SVT:n yhteenveto.

Tammikuun ensimmäisen päivän ja huhtikuun 15. päivän välisenä aikana Ruotsissa rekisteröitiin 86 ampumista. Niissä haavoittui 32 ihmistä ja kuoli 15.

Kuolleiden määrä oli sama kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Ampumisten määrä kasvoi viidellä ja haavoittuneiden määrä kahdeksalla tammi–huhtikuuhun 2019 verrattuna.

"Olemme estäneet vakavia väkivaltarikoksia"

Poliisi pitää erikoisoperaatiotaan ampumisten määrän pienestä kasvusta huolimatta onnistuneena.

– Voin varmuudella sanoa, että olemme estäneet vakavia väkivaltarikoksia ja vähentäneet kuolemaan johtavaa väkivaltaa, Rimfrostia johtava Stefan Hector sanoo SVT:lle.

– Jengiväkivallan määrä näyttää vakiintuneen kohonneelle tasolle. Meillä on ollut viime vuosina vuosittain hieman yli 40 ampumalla tai räjäyttämällä aiheutettua kuolemaa, kommentoi tilannetta kriminologi Manne Gerell Malmön yliopistosta Ylelle.

SVT:n uutista poliisin operaatiosta huolimatta lisääntyneistä ampumistapauksista kommentoivassa Twitter-viestissään Gerell kirjoittaa, että parempi otsikko uutiselle olisi, että Rimfrostista huolimatta ampuma-aseväkivalta jatkuu korkealla tasollaan.

– Emme tiedä millainen vaikutus Rimfrostilla on. Valtakunnallisesti ampumiset eivät ole vähentyneet. Sen sijaan Malmössä on tapahtunut selvä vähentyminen, joka saattaa osin johtua Rimfrostista. Samaan aikaan ampumiset ovat sitten lisääntyneet maan muissa osissa, Gerell kommentoi Ylelle Malmöstä.

Jengit murhaavat korona-aikanakin

Korona-aika on näkynyt joidenkin poliisin tietoon tulevien rikostyyppien vähentymisenä. Esimerkiksi väkivaltarikokset, liikennerikokset, petokset ja myymälävarkaudet vähenivät poliisin mukaan maaliskuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Sen sijaan vakavassa järjestäytyneessä rikollisuudessa korona-aika ei ole tuonut taukoa. Huomiota herättäviä murhia tehdään edelleen.

Esimerkiksi maaliskuussa Göteborgissa naamioituneet miehet ampuivat 16-vuotiaan pojan ja Malmössä ammuttiin kaksi parikymppistä miestä.

Huhtikuun puolivälissä tukholmalaiselta hautausmaalta löytyi teloitustyyliin murhattu, sidottu mies. Ruumis löytyi lyhyen matkan päässä maaliskuun lopulla murhatun jengirikollisen haudasta.

Aftonbladet-lehden mukaan viranomaiset epäilevät järjestäytyneen rikollisuuden kostaneen aiemman murhan teloittamalla sen tekijäksi epäillyn miehen hautausmaalla. Kyseisen miehen kahvilassa Tukholman keskustassa sattui aiemmin tänä vuonna räjähdys.

Poliisin mukaan tällä hetkellä rikollispiireissä liittoumat vaihtuvat nopeasti, ja entisistä rikoskumppaneista ja ystävistä voi hetkessä tulla toistensa pahimpia vihollisia.

Omalta osaltaan tilannetta kiristävät koronapandemian vuoksi eri maissa asetetut rajoitukset, jotka hankaloittavat esimerkiksi huumeiden salakuljetusta. Aftonbladetin poliisilähteiden mukaan järjestäytynyt rikollisuus on siirtynyt sen myötä vaikkapa kiristämiseen rahaa saadakseen.
https://yle.fi/uutiset/3-11326081

Huvittava huomio toimittajalta: jengit murhaavat korona-aikanakin. Ennakko-olettamana oli ilmeisesti se, että he pitäisivät nyt etäisyyttä yhteisen edun vuoksi. Muutenkin Jussi "Nussi Jurminen" Jurminen olisi voinut vähän kaivella syitä ja seurauksia.
????? ?? ??????.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Ruotsin poliisin Rimfrost-jättioperaatio: 200 vangittu, mutta jengiammuskelut vain lisääntyvät

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Ruotsin poliisin ollessa kyseessä operaation nimi voisi paremminkin olla Rimjob.

Papa Legba
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1305
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Ruotsin poliisin Rimfrost-jättioperaatio: 200 vangittu, mutta jengiammuskelut vain lisääntyvät

Viesti Kirjoittaja Papa Legba »

Ruotsi luisuu kovaa vauhtia kolmannen maailman islamilaiseksi paskaloukoksi. Melkoista orjakansaa nuo ruotsalaiset, dhimmejä.

sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 650
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/169 ... 9533462b93

Pommiuhka oli perätön mutta kuin ohimennen mainitaan että 18 autoa on poltettu. Voi tuota normaaliuden määrää.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ja taas kerran on mamu onnistunut huijaamaan järjestelmää. Rahoja tuskin saadaan takaisin.
Sosiaaliturvapetoksella 15,6 miljoonaa Ruotsin kruunua – osa rahoista päätyi radikaali-islamistiselle järjestölle

28.5.2020 21:04Petri Saarela

Osa sosiaaliturvapetoksella saaduista rahoista on siirretty Iraniin, osa radikaali-islamistiselle järjestölle.
Örebron käräjäoikeus tuomitsi toukokuun alussa useita henkilöitä sosiaaliturvapetoksista. Yksi tuomituista oli viisissäkymmenissä oleva maahanmuuttajamies, joka sai 6 vuotta vankeutta 102 petoksesta, joiden avulla hän nosti oikeudettomasti 15,6 miljoonaa kruunua sosiaalitukia.

Mies väitti, että hän tarvitsi suuria summia sairaanhoitoon ja että hän oli joutunut käyttämään rullatuolia jo pitkään. Poliisitutkinnassa kuitenkin kävi ilmi, että mies oli hankkinut ja asentanut invarampin rullatuolia varten juuri ennen sosiaaliviranomaisten vierailua hänen kotonaan.

Syyttäjän mukaan rahoista yli 2 miljoonaa kruunua on lähetetty ulkomaille. Rahat on siirretty kuudelle yritykselle ja yhdelle järjestölle. Syyttäjä arvelee, että yritykset ovat olleet olemassa rahojen siirron mahdollistamiseksi, sillä useat näistä yrityksistä on jo lopetettu.

Epäselvää on, mihin tarkoitukseen ulkomaille siirretyt rahat ovat menneet. Sosiaalivakuutusviranomaiselle ilmiannon tehneen henkilön mukaan rahoja olisi käytetty hotellin rakennustöihin Iranissa. Viranomaiset eivät usko lainkaan tuomitun miehen selityksiä, että rahat olisi käytetty sairaiden sukulaisten terveydenhoitoon.

SVT:n Doku-ohjelman selvitys osoittaa, että miehen vaimo on siirtänyt rahoista 30 000 SEK avustusjärjestölle, jolla on islamistisia yhteyksiä. Avustusjärjestö on ollut Ruotsissa radikaali-islamismin keskeinen tekijä.

– Heillä oli useita varainhankintakokouksia ja näissä kokouksissa monet tunnetut henkilöt osallistuivat radikaali-islamistiseen toimintaan, mukaan lukien useat pidätetyistä henkilöistä, Doku-ohjelman vastaava tuottaja Magnus Sandelin kertoo.

Naista ei ole voitu pidättää, sillä hän on jo lähtenyt Ruotsista. Hänestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, ja Iranin viranomaiset ovat vahvistaneet naisen olevan maassa.

Lähde SVT (1, 2, 3).
https://www.kansalainen.fi/sosiaaliturv ... rjestolle/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ruotsin turvallisuuspoliisi varoittaa väkivaltaisten islamistien pitämistä kouluista

28.5.2020 18:23Petri Saarela

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpon mukaan maassa on ainakin 10 koulua, joita pitävät väkivaltaisiin äärijärjestöihin – erityisesti väkivaltaiseen islamiin – kytköksissä olevat henkilöt.
Säpon mukaan Ruotsissa on lukuisia kouluja ja esikouluja operoivia henkilöitä, joilla on yhteyksiä väkivaltaisiin äärijärjestöihin. Tällaisia kouluja on Ruotsissa noin kymmenen, ja näissä kouluissa on kaikkiaan satoja oppilaita. Koulut saavat valtiolta ja kunnilta miljoonia kruunuja toimintaansa varten.

Säpo varoittaa, että toiminnasta saattaa seurata radikalismin ja äärijärjestöjen kasvu Ruotsissa.

– Ääriliikkeet ja muut demokratian vastaiset voimat eivät saisi kyetä harjoittamaan julkisesti rahoitettua koulutoimintaa, joka voi vaikuttaa ääriliikkeisiin liittyvien yhteisöjen säilymiseen tai kasvuun, kertoo Säpon operatiivinen johtaja Johan Olsson.

Olsson painottaa, että ”valtion ei pidä rahoittaa koulutoimintaa, joka heikentää Ruotsia ja demokratiaa tukemalla väkivaltaisia ​​ääriliikkeitä”. Tämän estämiseksi Ruotsissa tarvitaan tehokkaita menetelmiä, jotka antavat viranomaisille mahdollisuuden kieltää avustukset tai keinot periä ne takaisin,

Kun Ruotsin radio haastatteli Olssonia, tämä myönsi, että kyse on pääasiassa islamilaisesta ekstremismistä.

– Näemme tämän laajana ilmiönä ja pitkäaikaisena ongelmana, ja kaikki väkivaltaiset ääriliikkeet voivat hyödyntää tätä mahdollisuutta, ja on tärkeää, että tämä otetaan säännöissä huomioon. Olemme nyt aktiivisesti työskennelleet lähinnä väkivaltaisten islamististen ääriliikkeiden parissa, Olsson sanoi.

Lähde Nyheter Idag.
https://www.kansalainen.fi/ruotsin-turv ... kouluista/


Kannattaa katsoa ruotsalainen Kalifat-sarja Netflixistä. Yksi sarjan henkilöistä operoi juurikin koulumaailmassa käännyttäen koulutyttöjä radikaaleiksi.
https://www.netflix.com/search?q=kalifa ... bp=0&jbr=0

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Nyt on kiinnostavaa kehitystä meneillään :shock:

Ruotsissa on lyhyen ajan sisällä paljastettu useita (muslimi)maahanmuuttajien sosiaaliturvan väärinkäytöksiä: mm. 1, 2, 3 ja 4. Missä vika? Onko rasismi saanut jalansijaa Ruotsissa? Eikö Ruotsilla enää olekaan varaa? Eikö Ruotsissa enää olekaan tilaa?

Screenshot_20200530-122755~2.png
Screenshot_20200530-122755~2.png (52.56 KiB) Katsottu 2455 kertaa
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Tuossa ylempänä linkitin useampaan Ruotsissa esiin tulleista sosiaalitukien väärinkäytöksistä kertoviin uutisiin. Yksi härskeimpiä on Irakin puolustusministerinä toimivan Najah al-Shammarin väärin perustein Ruotsista nostamat sosiaalituet. Toinen korkean tason sosiaalitukihuijari tulee Afganistanista.
https://pt-media.org/2019/12/23/toinenk ... aalitukia/
23.12.2019

Toinenkin ulkomainen politiikko on nostanut Ruotsista sosiaalitukia

Ruotsissa on tullut esille toinenkin kolmannen maan johtavan politiikon sosiaalitukipetos, vaikka henkilö ei ole asunut pitkiin aikoihin Ruotsissa.

Fria Tiderin tekemän paljastuksen mukaan Afganistanin presidentin Ashraf Ghanisin avustaja Razaq Ahmadzai on kirjoilla Ruotsissa ja saa sosiaalitukia ja nostanut pitkään kuolleen äitinsä eläkettä Ruotsissa.

Ahmadzai on asunut pitkään Ruotsissa, mutta muutti joitakin vuosia sitten Afganistaniin ”patrioottisista syistä”. Hän on lanseerannut itseään Afganistanissa eräänlaisena ulkoafgaanina, joka on palannut Afganistaniin. Hän esiintyy henkilönä, joka on tehnyt Ruotsissa merkittävä uran liikemiehenä. Ja Afganistaniin muuton jälkeen päässyt nopeasti korkeaan asemaan.

Samaan aikaan kun Ahmadzai on elänyt luksuselämää Afganistanissa hän on ollut kirjoilla Göteborgissa ja nostanut erilaisia sosiaalitukia sinä aikana. Niin ikään Ahmadzai on nostanut jo vuonna 2017 kuolleen äitinsä Ruotsista saamaa eläkettä. Äiti oli muuttanut jossain vaiheessa myös Afganistaniin, mutta kuollut sittemmin. Kuolemaa ei ole ilmoitettu Ruotsin eläkejärjestelmään.

Niin ikään Fria Tiderin mukaan Ahmadzailla on Ruotsissa tosiasiassa osittain väärä nimi ja väärä syntymäaika.

Asiasta on nyt tehty rikosilmoitus petoksesta.

Mielenkiintoista on se, että Fria Tiderin mukaan esimerkiksi Göteborg Postenilla oli asiasta tietoa jo 2017, mutta jostain syystä sitä ei ole haluttu tuoda julkisuuteen.
On kyllä aivan pakko päivitellä, millainen perkuleen banaanivaltio meillä tuossa länsinaapurissa on. Jos edes kuolemasta ei tieto kulje viranomaisten välillä, niin kysehän on aivan Kreikan kaltaisesta alikehittyneestä muka-länsimaasta, jossa kokonaisen saaren väki nostaa sosiaalitukea sokeuden vuoksi eikä viranomaisille tule mieleenkään, että kyseessä voisi olla huijaus. Jopa taksikuskina työskenteleminen ja sosiaalituen saaminen sokeuden perusteella onnistuu siellä yhdeltä ja samalta henkilöltä samaan aikaan.

Suomessa sosiaalitukipetoksista kärähtäneet maahanmuuttajat ovat olleet monesti somaleita kuten esimerkiksi Abdirahim "Husu" Hussein ja Saido Mohammed. Varmasti Suomessa näitä tapauksia on enemmänkin ja eri maista. Tuli tässä vaan taas kerran mieleen, kun jotkut kutsuu just näitä maita (Irak, Afganistan & Somalia) pers'läpimaiksi tai englanniksi 'bullshit countries' niin samat maat nousevat esiin myös sosiaalitukien huijausjutuissakin. Ja huomioikaa: Nämä neljä edellä mainittua henkilöä ovat kaikki poliitikkoja...!!!! Eiköhän aika moni irakilainen, afganistanilainen ja somali katso näitä poliitikkojaan ylöspäin ajatellen, että jos-toikii-niin-mäkin.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

🇸🇪 Totisesti Ruotsissa on nyt maailmankirjat sekaisin!!! 🇸🇪

Tänään kerrottiin Ylen uutisissa, että Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell vihdoin myöntää Ruotsin valitsemassa korona-strategiassa (tai siis käsien pystyyn nostamisessa ilman strategiaa) olleen epäkohtia. Jokohan Ruotsissa ajatellaan, että pelkkiä kuluja tuottavaa vanhusväestöä on saatu karsittua riittävästi? Vai mistä moinen puheentasolla otettu suunnan muutos mahtaa kertoa?

Toinen ihmetyksen aihe tälle päivälle on, että Ruotsi - joka ei ole koskaan väärässä eikä myöskään ikinä sorru minkäänlaiseen vilunkiin - on alkanut keskustella viimeisimpien PISA-testien huijauksesta. Juuri siitä asiasta kirjoitettiin tässä ketjussa viime syksynä, mutta ne viestit poistettiin ja koko ketju jopa lukittiin määräajaksi. Nyt kuitenkin voi lukea vaikka Expressenistä, että huijaus toteutettiin juuri sillä tavalla kuin täällä epäiltiin. Huijauksen pystyi selvittämään niinkin yksinkertaisella tavalla kuin Ruotsin PISA-tulosraporttia lukemalla ja lukujen vertaamista Ruotsin valtiollisen tilastoviranomaisen (SCB) tilastoihin koskien väestö- ja etenkin maahanmuuttolukuja. Mitään avaruusfysiikan osaamista huijauksen toteaminen ei todellakaan vaatinut.

3.6.2020
https://www.kansalainen.fi/ruotsissa-pa ... tiin-pois/

Ruotsissa paranneltiin Pisa-tutkimuksen tuloksia – ulkomaalaistaustaisia jätettiin pois

Ruotsissa on paranneltu viimeisimmän Pisa-tutkimuksen tuloksia, kirjoittaa Expressen. Keskiarvo on saatu edelliskerrasta nousemaan, kun kokeesta on jätetty pois ulkomailla syntyneitä sekä muitakin heikosti menestyneitä. Kysymyksessä on karkea metodivirhe, sanoo kansantaloustieteen professori Magnus Henrekson.

Tuoreimman tutkimuksen julkistaminen viime joulukuussa otettiin ilonaiheena vastaan osoituksena ruotsalaisen koulun vahvuuksista. Tulosten perusteella oppilaat olivat OECD-keskiarvon yläpuolella sekä matematiikassa, luonnontieteessä ja luetun ymmärtämisessä.

Opetusministeri Anna Ekström sanoi tuolloin, että tulokset ovat parantuneet, vaikka koululaitokseen on tullut ennätyksellisen paljon ulkomailla syntyneitä oppilaita. Samalla on kamppailtu kasvaneiden oppilasmäärien ja opettajapulan kanssa.

Pisa-kokeeseen eivät ole osallistuneet ulkomailla syntyneet. Sääntöjen mukaan kokeesta voivat jäädä pois vain oppilaat, jotka ovat saaneet ruotsin opetusta alle vuoden.

Myös maassa syntyneitä, heikosti ruotsia osaavia oli jätetty sivuun. Kaikkiaan yksitoista prosenttia kokeen kohteena olevista 15-vuotiaista oli rankattu pois.

Metodinen virhe on erittäin vakava, koska tuloksia käytetään mittarina sekä tehtäessä vertailuja muiden maiden kanssa että toisaalta kuvan luomiseen koulun kehityksestä, sanoo professori Henrekson.

Kouluhallinto oli itse joulukuussa epäillyt, että liian moni ulkomailta tullut oli jätetty pois kokeesta. Nyt kouluhallinto pitää kiinni omista laskelmistaan, kun Expressenin julkistamien tietojen mukaan poisjääneitä on huomattavasti enemmän.

Professori Henreksonin johtamassa selvityksessä tietopohjana olivat kouluhallinnon, maahanmuuttoviraston ja Ruotsin tilastokeskuksen SCB:n aineistot.

PISA (Programme for International Students Assessment) on OECD:n jäsenmaiden yhteinen tutkimusohjelma. Tutkimuksessa selvitetään, miten 15-vuotiaat nuoret hallitsevat tulevaisuuden kannalta keskeisiä avaintaitoja ja opiskeluasenteita.
Ja mitenkö nämä asiat liittyvät Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaan, rikollisuuteen tai jengeihin? No, minäpä kerron.

Ensinnäkin Ruotsin viranomaiset, poliitikot, äänestäjät tai kansalaiset eivät tapaa olla väärässä. Luit oikein. Väärässä oleminen ei kuulu ruotsalaiseen kulttuuriin. Kun nyt kuitenkin julkisesti pohditaan, että korona-linjauksissa on saattanut olla epäkohtia, se on Ruotsissa hyvin epätyypillistä. On outoa myöntää virheitä ja vielä oudompaa ruotia niitä julkisuudessa. Yleensä virheet vaietaan, painetaan villaisella ja selitellään epäselviksi eli ns. sumennetaan. On myös tyypillistä syyttää muita tahoja tai abstraktia asiaa kuten säätä. Fiksu minfolainen hoksaa, etteivät ruotsalaiset ole koskaan myöntäneet myöskään maahanmuuttopolitiikassaan olevan mitään mätää. Vieläkö näemme sen päivän, jolloin länsinaapurin maahanmuuttopolitiikkaa aletaan käsitellä julkisesti?

PISA-testin osalta täytyy todeta, että jutussa puhutaan "metodisesta virheestä". Minusta ruotsalaisten "virhe" vaikuttaa pikemminkin aivan tietoiselta testitulosten vääristelyltä, mutta ei nyt juututa siihen. Tällä hetkellä kiinnostavinta on, että PISA-huijauksesta on alettu puhua. Sehän tarkoittaisi, että oppilaiden koulumenestys ei olekaan niin hyvää kuin viime vuonna väitettiin. Ja se aiemmin kerrottua heikompi koulumenestys liittyisi nimenomaan maahanmuuttajien osaamiseen - myös Ruotsissa syntyneiden ja koko elämänsä eläneiden maahanmuuttajaoppilaiden osaamiseen. Vielä viime vuonna asiasta ei saanut puhua. Jostain syystä nyt yhtäkkiä keskustelulle onkin näytetty vihreää valoa.

Ruotsissakin PISA-testitulokset liittyvät keskusteluun maan peruskoulujen ja opetuksen tilasta. Suomessakin tiedetään, että Ruotsin kouluissa on ollut pitkään vaikeita ongelmia: opettajapulaa, työrauhaongelmia, levottomuutta, järjestyshäiriöitä jne. Kuitenkin ruotsalaiset pitävät koululaitosta hyvin merkityksellisenä tahona jengirikollisuuden vastaisessa taistelussa :?
Koulutus ja oppiminen ovat olleet Ruotsissa yksi syksyn puheenaiheista, sillä niin kärkipoliitikot kuin viranomaiset ovat nimenneet hyvän koulutuksen tärkeimmäksi keinoksi ehkäistä rikollisjengeihin ajautumista.

Linkki: https://yle.fi/uutiset/3-11098807
Viime vuonna Ruotsissa iloittiin laajasti parantuneista PISA-tuloksista. Yleinen näkemys vaikutti olevan, että kouluihin tehdyt satsaukset (rahaa pääasiassa, myös opettajan koulutusta ja avustavan henkilökunnan palkkaamista) ovat tuottaneet tulosta. Moni ajatteli, että on vihdoin otettu askel positiiviseen suuntaan jengirikollisuuden vastaisessa taistelussa. Ehkä sen vuoksi PISA-testituloksia ihmetelleet tahot vaiennettiin. Mutta jostain syystä nyt keskustelu PISA-huijauksesta sallitaan. Miksiköhän?

Kyllähän jo viime vuonna myönnettiin, että PISA-testeissä menestytään kaikkein heikoimmin niissä kouluissa, joiden oppilaista suurin osa on maahanmuuttajataustaisia. Tilanne nähtiin suurena huolenaiheena. Myönnetäänköhän kohta ihan suoraan, että kyseisten koulujen tilanne on itseasiassa paljon huonompi kuin vuoden 2019 PISA-testitulokset osoittavat?
– Tämä kehitys on hyvin huolestuttava. Heikkolaatuista opetusta tarjoavilla alueilla asuvat nuoret eivät tule oppimaan perusasioita kunnolla. Heille rikollisuus pysyy houkuttelevana vaihtoehtona, sanoo Ulf Fredriksson.

– Eriytyminen on nimenomaan huono uutinen jengirikollisuuden kannalta, tutkija jatkaa.

Koulujen erojen kasvavat, koska yhteiskunta eriytyy. Fredrikssonin mukaan vapaa kouluvalinta vahvistaa kehitystä.

Linkki: https://yle.fi/uutiset/3-11098807
Ruotsalaisten ei todellakaan kannata ajatella, että koulut auttaisivat paljonkaan jengiongelmiin. Eiköhän vaikuttavammat ratkaisut tule aivan muilta sektoreilta - jos tulevat. Toki kannustan ruotsalaisia kehittämään omaa koululaitostaan, mutta nähdäkseni se on enemmänkin vuosikymmenten pitkäjänteinen jättiurakka kuin lähivuosien pikkuprojekti.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ruotsin poliisin erikoisoperaatio ammuskeluja ja räjäytyksiä vastaan jäi suutariksi – näkyvää tulosta syntyi lähinnä Malmössä

Operaatio Kuura aloitettiin viime vuoden lopussa useiden jengirikosten jälkeen.

Ruotsin poliisin jengirikollisuuden vastainen erikoisoperaatio päättyy. Useiden paljon huomiota saaneiden jengirikosten jälkeen aloitettu erikoisoperaatio Rimfrost (Kuura) pyrki vähentämään ammuskeluja ja räjäytyksiä, mutta valtakunnallisesti niiden määrä ei ole vähentynyt.

Poliisi myönsi torstaina, ettei operaation valtakunnallinen tavoite toteutunut, ja positiivista kehitystä havaittiin vain alueellisesti, ja varsinkin Malmössä.

Poliisin mukaan ampumistapaukset puolittuivat Malmön seudulla kahteen edellisvuoteen verrattuna ja myös räjäytyksiä tapahtui jonkin verran aiempaa vähemmän. Toiseksi onnistumiseksi poliisi laskee tiedotteessaan sen, ettei Uppsalassa ole operaation alettua ollut ammuskeluja.

Poliisi on osana Rimfrostia tehnyt näyttäviä ratsioita yhdessä muiden viranomaisten, muun muassa tullin ja verottajan, kanssa. Voimat on keskitetty etenkin eteläiseen ja keskiseen Ruotsiin.

Yle uutisoi operaatiosta huolimatta lisääntyneistä ammuskeluista ja Malmön muuta maata paremmasta kehityksestä jo huhtikuussa.
– Valtakunnallisesti ampumiset eivät ole vähentyneet. Sen sijaan Malmössä on tapahtunut selvä vähentyminen, joka saattaa osin johtua Rimfrostista. Samaan aikaan ampumiset ovat sitten lisääntyneet maan muissa osissa, kriminologi Manne Gerell Malmön yliopistosta kommentoi Ylelle huhtikuussa.

Poliisi vakuuttaa, että kova paine rikollisia vastaan jatkuu erikoisoperaation loppumisesta huolimatta. Operaation kestoksi ilmoitettiin jo sen alkaessa puoli vuotta.

Rimfrostin aikana otettiin poliisin mukaan kiinni 695 rikoksista epäiltyä ja takavarikoitiin suurehko määrä aseita, räjähdysainetta ja huumeita.
YLE
11.6.2020 klo 17.04
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f47e ... 8b23ab1643
Ruotsalaisnainen valehteli itsensä turvapaikanhakijaksi Suomessa – Migri: valtiolle yli 150 000 euron lasku
Nelikymppinen ruotsalaisnainen pääsi livahtamaan Suomeen suuren pakolaisvyöryn turvin syyskuussa 2015. Irakilaistaustainen nainen ilmoittautui heti maahan tultuaan turvapaikanhakijaksi yhdessä kolmen alaikäisen lapsensa kanssa.

Nainen ja hänen lapsensa sijoitettiin vastaanottokeskukseen. Turvapaikkamenettelyn alussa hänelle maksettiin vastaanottorahaa yhteensä liki 13 000 euroa. Runsaan puolentoista vuoden aikana nainen ja hänen lapsensa ehtivät olla sijoitettuna kolmeen eri vastaanottokeskukseen, mistä aiheutui huomattavan suuri lasku valtiolle.

Kaksi henkilöllisyyttä
Nainen oli turvapaikkahaastattelussa valehdellut tulleensa Suomeen suoraan Irakista ja selittänyt, että hänen miehensä oli kadonnut kaksi kuukautta aiemmin. Nainen ei ollut sanallakaan maininnut, että hän oli asunut Ruotsissa jo vuodesta 1995 lähtien ja saanut maan kansalaisuuden vuonna 2001.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi myös, että nainen esiintyi kahdella eri henkilöllisyydellä. Ruotsin kansalaisuuden mukaan hän oli syntynyt vuonna 1976, toisen mukaan hän olisi syntynyt vuonna 1984. Vaikka nimet olivat erilaiset, kysymys oli kuitenkin samasta henkilöstä.

Kun huijaus paljastui, asiasta käynnistettiin rikostutkinta epäiltynä törkeänä petoksena. Maahanmuuttovirasto Migri laski, että nainen ja hänen lapsensa olivat turvapaikkaprosessin kestäessä ehtineet aiheuttaa valtiolle yhteensä yli 150 000 euron kulut.

Migri laski summan jakamalla koko vastaanottojärjestelmän kulut niiden asukasmäärällä.

”Lähipiiri vainosi”
Rikostutkinta johti syytteeseen ja syyte käräjille. Naista syytettiin törkeästä petoksesta. Syyttäjän mukaan nainen oli käyttänyt hyväkseen Suomeen suuntautunutta suurta pakolaisvyöryä.

Nainen puolestaan väitti, ettei hänen tarkoituksena ollut ollut johtaa ketään harhaan. Hän kertoi tulleensa Suomeen välttääkseen lähipiirinsä häirintää ja vainoa, jonka kohteeksi hän oli joutunut Ruotsissa. Syynä hankaluuksiin oli naisen mukaan se, että hän oli kääntynyt kristinuskoon,

Nainen selitti, että hakiessaan turvapaikkaa hän ei tiennyt, että hän olisi Ruotsin kansalaisena saanut vapaasti tulla Suomeen ja saada vähintään yhtä suuret taloudelliset etuudet kuin mitä hän oli saanut turvapaikanhakijana.

Nainen piti Migrin laskemia asumiskustannuksia kohtuuttomina. Vaikka käräjäoikeus katsoi Migrin laskentatavan oikeaksi, myöskään se ei hyväksynyt määrää sellaisinaan. Käräjäoikeuden mukaan oikeudenmukaiset kulut naisesta ja hänen kolmesta lapsestaan olivat sata euroa vastaanottokeskusvuorokaudelta, yhteensä runsaat 64 000 euroa.

”Tuet vaatimattomia”
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta. Lisäksi se määräsi hänelle 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Nainen määrättiin maksamaan valtiolle vahingonkorvauksina yhteensä noin 77 000 euroa, Summaan sisältyivät naiselle maksetut vastaanottorahat.

Nainen ei kuitenkaan päätökseen tyytynyt, vaan valitti koko tuomiosta hovioikeuteen. Hän vetosi muun muassa siihen, ettei ollut tavoitellut taloudellista hyötyä ja että hän oli elänyt ”vaatimattomien tukiensa varassa toimeentulon alarajoilla”.

Nainen myös selitti, että Suomen valtio joutui joka tapauksessa ylläpitämään ja kustantamaan vastaanottojärjestelmänsä hänestä ja hänen lapsistaan huolimatta.

Hovioikeus lievensi
Hovioikeus asettui pitkälti naisen kannalle. Tosin se käräjäoikeuden tavoin katsoi, että tämä oli Maahanmuuttovirastoa tietoisesti harhaan johtamalla saanut itselleen perusteetonta etua.

Hovin mukaan olosuhteet vastaanottokeskuksessa olivat kuitenkin ”verrattaen vaatimattomat”, joten nainen ei ollut voinut päätellä, että hänen ja hänen lastensa kulut olisivat voineet olla enempää kuin 50 euroa vuorokaudelta eli yhteensä 32 000 euroa.

Hiljattain antamassaan päätöksessä Helsingin hovioikeus arvioi myös itse teon olleen lievempi kuin mihin käräjäoikeus oli päätynyt. Hovi katsoi ”kokonaisarvion” perusteella, että kyseessä oli perusmuotoinen petos, josta seuraukseksi riittää kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeustuomio.

Naisen maksettavaksi tuomitun summan hovi alensi noin 45 000 euroksi.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Doctor Lecter kirjoitti:
To Kesä 11, 2020 5:37 pm
Poliisi on osana Rimfrostia tehnyt näyttäviä ratsioita yhdessä muiden viranomaisten, muun muassa tullin ja verottajan, kanssa. Voimat on keskitetty etenkin eteläiseen ja keskiseen Ruotsiin.
Hyvä taktiikka Ruotsin poliisilla!!!
On fiksua keskittää voimat etenkin eteläiseen ja keskiseen Ruotsiin, koska hmmm... Ei mut hitto! sinnehän Ruotsin asutuskin on keskittynyt. 🤓 💡👍

250px-2017_Sweden_population_density_per_municipality-sv.svg.png
250px-2017_Sweden_population_density_per_municipality-sv.svg.png (54.15 KiB) Katsottu 2046 kertaa
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Tämän päivän Hesarissa on maksaville lukijoille tarjolla 82-vuotiaan yhdysvaltalaisen professorin Jared Diamondin haastattelu. Diamond on kirjoittanut useampia tietokirjoja, joista uusin alkuperäiseltä nimeltään Upheaval julkaistiin viime vuonna. Kirjan suomennos on hiljattain julkaistu nimellä Mullistus. Valtiollisten kriisien käännepisteitä.

Kirjassa professori Diamond nimesi nykyajan suurimmiksi globaaleiksi ongelmiksi ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen ehtymisen, epätasa-arvon globaalissa elintasossa ja ydinaseet. Hesarin haastattelussa hän otti kantaa myös kirjan julkaisemisen jälkeen puhjenneeseen covid-19-pandemiaan kutsuen sitä Suomen talvisotaan verrattavaksi globaaliksi kriisiksi. Diamondin kirja ei keskity ongelmien listaamiseen ja niissä vellomiseen, vaan pääpaino on ratkaisujen löytämisessä. Alla on Diamondin kirjassaan esittelemä lista tekijöistä, joiden avulla niin yksilöt kuin valtiotkin voivat löytää ratkaisuja ongelmiinsa.

Laitan listan tähän ketjuun, koska minusta listalla on useita asioita, joista olisi hyötyä Ruotsin viranomaisille ja kansalaisille. Tokikaan en ole kauhean toiveikas sen suhteen, että länsinaapurissa nyt käärittäisiin hihat, vedettäisiin työrukkaset käsiin ja alettaisiin ratkaista maan ongelmia. Ikuinen optimisti minussa kuitenkin toivoo, että ehkä edes muutama aurinkotuolissaan löhöilevä lagom-ruotsalainen lukee Diamondin kirjan kesän aikana ja jokin lamppu syttyisi heidän päissään. (Muutaman lampun syttyminen ei toki auta kokonaisuuteen, mutta anyway...)

Henkilökohtaisten kriisien ratkaisuun liittyvä tekijät valtioihin sovellettuna:

1 Tiedosta kriisin olemassaolo

2 Hyväksy vastuu: vältä uhriutuminen, itsesääli ja muiden syyttäminen

3 Rajaa ratkaistavat ongelmat ja tee toimintaasi valikoituja muutoksia

4 Ota vastaan apua muilta mahdollisuuksien mukaan

5 Opi muiden ratkaisuista

6 Hyödynnä kansallista identiteettiä

7 Tee rehellinen itsearvio

8 Hyödynnä historiallista kokemusta aikaisemmista kriiseistä

9 Ole kärsivällinen kokeiltaessa ratkaisuja valtiollisiin epäonnistumisiin

10 Hyödynnä valikoivaa joustavuutta

11 Säilytä valtion ydinarvot

12 Tee valintasi geopoliittiset reunaehdot huomioiden

Lähde: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006540433.html
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jo 30 vuotta sitten Ruotsissa kokeiltiin pehmeää terapiaa; lähetetään nuorisorikolliset Rinkebystä Etelämeren saarelle 3 kk:ksi "kuntoutumaan". Sikäli hassua, että hän joka ei tee rikoksia ja elää palkallaan, ei pääse mihinkään ilmaiseksi, kun taas he, jotka perseilevät saavat ilmaisen reissun.

Toki sitä kritisoitiinkin ja yksi osallinen jopa perui reissun, koska hänelle ei ole elämää Tukholman ulkopuolelle ja yksi ei päässyt koska raiskasi, (liian lähellä lähtöpäivää?).

HS 30.5.1989.
HS 30.5.1989.
Rinkebyläisiä_unelmalomalle.jpg (164.24 KiB) Katsottu 1807 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin