Sotilas pysäytti joukkoampujan autollaan Yhdysvaltain Keskilännessä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Sotilas pysäytti joukkoampujan autollaan Yhdysvaltain Keskilännessä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Mies ajeli sillalla, kun edessä olevan auton kuljettaja avasi yllättäen tulen – ripeä toiminta pelasti todennäköisesti lukemattomia henkiä

Kuva
Missouri-joen ylittävä Centennial-silta yhdistää toisiinsa Kansasin ja Missourin osavaltiot.
Kuva: Shelly Yang / Zuma / MVPhotos

Julkaistu: 15:14

Kahden ihmisen loukkaantumiseen johtanut välikohtaus sattui keskiviikkona Yhdysvalloissa Missourin ja Kansasin osavaltioita yhdistävällä sillalla.

Yhdysvalloissa ylistetään sankarina 34-vuotiasta sotilasta, joka pelasti keskiviikkona ripeällä toiminnallaan mahdollisesti suuren joukon ihmishenkiä. Muun muassa NBC News kertoo sotilaan pysäyttäneen joukkoampujan Kansasin ja Missourin osavaltioita yhdistävällä Centennial-sillalla.

Sotilaan nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hänen tiedetään palvelevan sillan läheisyydessä sijaitsevassa Fort Leavenworthin sotilastukikohdassa. Välikohtauksen tapahtuessa keskiviikkona aamupäivällä hän autoili sillalla.

Tilanne käynnistyi, kun sotilaan edellä ajaneesta autosta noussut mies avasi tulen muita autoja kohti. Ampuminen kuitenkin keskeytyi, kun sotilas päätti puuttua peliin ajamalla autollaan päin epäiltyä.

– Erittäin todennäköistä on, että hän pelasti lukemattomia ihmishenkiä menemällä väliin, Leavenworthin poliisipäällikkö Pat Kitchens sanoi.

USA Todayn mukaan sillalla oli ampumisen aikaan käynnissä tietöitä, joiden vuoksi liikenteen kulkeminen oli sallittu vain yhteen suuntaan kerrallaan.

Epäillyn motiivi toistaiseksi epäselvä

Virkavallan tullessa paikalle törmäyksessä loukkaantunut epäilty oli saatu hallintaan auton alle. Poliisit luulivat ensin tulleensa selvittämään tieraivoon liittyvää välikohtausta.

– Kävikin ilmi, että kyseessä oli useilla aseilla varustautunut aktiivinen ampuja, joka tulitti sillalla autoja, Kitchens kertoi toimittajille.

Kitchensin mukaan epäillyllä oli hallussaan ainakin puoliautomaattinen kivääri ja käsiase.

Vaikka useampi auto sai osumia luodeista, 37-vuotiaan epäillyn lisäksi tilanteessa loukkaantui ainoastaan toinen paikalla ollut sotilas, joka sai ampumahaavan. Poliisi ei usko hänen valikoituneen kohteeksi tarkoituksella.

Kummankin loukkaantuneen kerrottiin olevan sairaalassa vakavassa, mutta vakaassa tilassa. Epäillyn motiivista ei toistaiseksi ole tietoa, mutta poliisi kertoi tutkivansa tämän asunnon ja ajoneuvot.

Anna Nuutinen
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006522109.html
????? ?? ??????.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Sotilas pysäytti joukkoampujan autollaan Yhdysvaltain Keskilännessä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Olisi voinut tulla tukala paikka monella tuolla sillalla ja tiellä ilman tuota huipputyyppiä. Rohkea ja epäitsekäs teko, toivottavasti army muistaa kaveria lomilla tai muulla! Ihan mahtavaa myös se, että sai kolattua joukkomurhaaja-wannabeen kriittiseen tilaan, vaikka harmikseni ensihoito ja sairaalalääkärit olivatkin lopulta liian motivoituneita makuuni ja saivat vakaaseen tilaan.
Virkavallan tullessa paikalle törmäyksessä loukkaantunut epäilty oli saatu hallintaan auton alle.
Luin tapauksesta muualtakin ja ei selvinnyt täysin, että kolasiko sotilas paskan yli ja otti autolla tämän hallintaotteeseen vai vaatiko ihan autosta poistumista?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Sotilas pysäytti joukkoampujan autollaan Yhdysvaltain Keskilännessä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Yritin etsiä netistä kuvaa ammuskelijasta auton alla mutta tapahtumapaikkana tuo silta on ollut siitä huono, ettei ilmeisesti kukaan ole ottanut kuvia tai videota nettiä varten. Kaikki sivulliset on vain istuneet kiltisti autoissaan. Ampuja ryhtyi kyllä ryttyilemään väärälle autoilijalle.

Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Sotilas pysäytti joukkoampujan autollaan Yhdysvaltain Keskilännessä

Viesti Kirjoittaja Fire »

CNN:n mukaan sankarisotilas on ylikersantti David Royer:
Kuva
Master Sgt. David Royer said he "took the only action possible that I felt I could take."
https://edition.cnn.com/2020/05/28/us/f ... index.html

Ampujasta ja tuntomerkeistään ei kummallisesti ole kuitenkaan mitään tietoa. Voisiko Minnesotan mellakat jotka ovat levinneet muihinkin kaupunkeihin olla mahdollinen motiivi.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Sotilas pysäytti joukkoampujan autollaan Yhdysvaltain Keskilännessä

Viesti Kirjoittaja poikani »

Valitsikohan ammuskelija rikospaikan tarkoituksella kahden osavaltion rajalta? Osavaltioiden rajat ylittävä rikollisuus mennee liittovaltion tuomioistuimeen, samoin tosin terrorismirikos. En ole näistä asioista kuitenkaan täysin varma.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin