Terrori-isku jerusalemilaiseen kouluun- yhdeksän kuollutta

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
lapsus
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: Su Heinä 15, 2007 4:46 pm

Viesti Kirjoittaja lapsus »

Oikeassa olet. Kokisin sen oikeudenmukaisena.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Ammuskelut ja terrori-iskut. Ammuskelusta tulee mieleen että pari luotia, hieman verta, muutama kuollut. Terrori-isku tuo mieleen WTC:n, runsaasti kuolleita, ruumiinpalasia, verta, hysteerisiä ihmisiä ja peloissaan olevat toimittajat.

Wikipediasta (vapaasti) suomennettua:

The Mercaz HaRavin teurastus, tunnetaan myös nimillä Mercz HaRavin ammuskelu ja Mercaz HaRav oppilaitoksen teurastus, oli ammuskelu joka tapahtui 6. maaliskuuta 2008 ja jossa yksi asemies ampui useita oppilaita Mercaz HaRavin oppilaitoksessa, uskonnollisessa koulussa Jerusalemissa, Isrealissa. Kahdeksan oppilasta ja ammuskelija kuolivat, kymmenen muuta haavoittui, viisi heistä vakavasti. Ammuskelu alkoi kello 08.36 ja loppui noin 20 minuuttia myöhemmin.

Ammuskelu

Hyökkääjä, Alaa Abu Dhein, ikä 26, kotoisin Jabel Mukaberista itäisestä Jerusalemista, ja jonka raportoitiin olleen töissä kuskina oppilaitoksella, käveli sisään rakennukseen mukanaan AK-47 useiden lippaiden kerä, ja ampui jopa 500-600 laukausta. Noin 20 minuuttia myöhemmin hänet ammuttiin osa-aikaisen oppilaan, Yitzhak Dadonin ja kapteeni David Shapiran (Israelin puolustusvoimat) toimesta.

Aikajana:

8.36 - Ensimmäinen soitto otetaan vastaan. Soittaja on David Adom, joka on sisällä koulussa ja kertoo tilanteesta.
8.37 - Ensimmäinen ambulanssi lähtee liikkeelle.
8.41 - Ensimmäinen ilmoitus yhdestä haavoittuneesta
8.51 - Ilmoitetaan useista haavoittuneista
8.57 - Ammuskelun ilmoitetaan päättyneen. Useita ambulansseja komennetaan paikalle.

Ammuskelija

Asemies, Alaa Abu Dhein, Jerusalemin asukas, oli perheensä mukaan töissä kuskina, työskennellen seminaarille. Tämä kiellettiin oppilaitoksen puolelta. Abu Dhein's perhe kertoi hänen olleen uskonnollinen muslimi, mutta ei kuuluneen mihinkään ryhmittymään.

Abu Dhein, kuten muutkin arabiasukkaat itä-Jerusalemissa, jotka eivät halunneet olla Israelin asukkaita, kantoivat mukanaan israelilaista henkilökorttia joka takasi hänelle oikeuden liikkua ja matkustaa vapaasti Israelin alueella.

Motiivi

Vaikka Abu Dhein ei ole jättänyt jälkeensä minkäänlaista motiivia, hänen siskonsa Iman Abu Dhaim kertoi lehdistölle että Abu Dhein oli kiinnostunut (transfixed?) verilöylystä Gazassa, missä 126 palestiinalaista, joista ainakin 58 oli siviilejä, kuoli Isrealilaisten toimesta keskiviikosta maanantaihin asti kestäneessä iskussa. (Operaatio Hot Winter.)

Ian Blackin mukaan on todennäköistä, että hyökkäyksen viesti oli että Israel hyökkää vihollisiaan vastaan, niin Gazassa, Libanonissa kuin Syyriassakin ja etteivät ne jäisi vastaamattomiksi.

-----

Pätkäisin jutun tuohon, lisääkin olisi ollut, mutta lähinnä vain puhetta uhreista, siitä miten se on vaikuttanut maailmaan jne jne.

Jos englanti luonnistuu, niin jutun voi lukea loppuun täältä:

***Wikipedia - Mercaz HaRav Massacre***


HUOM! VAROITUS HERKEMMILLE! LINKKI SISÄLTÄÄ VERISEN KUVAN.
Viimeksi muokannut VoDKa, To Maalis 27, 2008 5:46 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

^Kiitos, V, lisätiedoista aiheeseen. Ammuskelu vai isku? Itse käytin terrori-iskua, koska avaukseen postaamassani uutisessakin puhuttiin iskusta... (ammuskelijahan oli arabi ja uhrit juutalaisia)

Voin tietysti vaihtaakin otsikon, mutta eihän tää mikään "normaali" kouluisku ollut, noin niinkuin perusminfolaisen näkökulmasta...

Rutkasti lisätietoja Palestiinan alueen historiasta/alueluovutuksista (kiitos selkeistä kartoista katupojalle) löytyy esim. seuraavasta Hesarin artikkelisarjasta:

http://www.hs.fi/juttusarja/palestiina
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1327
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Niinhän se taitaa mennä jos tekijä on arabi niin silloin on kyseessä terrori isku. Mikäs se sitten on, kun Israelilaiset duunailevat noita iskujansa?
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.
Avatar
Zodiac
Agentti Scully
Viestit: 674
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 7:58 pm

Viesti Kirjoittaja Zodiac »

Israelilaiset eivät tähtää tarkoituksella siviileihin. Muslimeillehan taas jokainen vääruskoinen on vihollinen. Pitää myös muistaa että arabeille jokainen kuollut oma siiviili on propaganda voitto ja niin ollen ilmeisesti melko hyvä asia.

UAV:t ovat siitä hyvä juttu että ne paljastavat hyvin myös valheet. Siinä missä vakoilukoneen äänen kuulee ja aseet ehtii piilottaa on UAV äänetön.

Koulua käytetään suojakilpenä.
http://www.youtube.com/watch?v=elyXQ6g-TJs

Talo toimii suojana raketinheittimelle.
http://www.youtube.com/watch?v=QaO-3hXeIEs
katupoika
Theo Kojak
Viestit: 1170
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika »

Zodiac kirjoitti:Israelilaiset eivät tähtää tarkoituksella siviileihin.
Israelin palestiinalaissiviileihin kohdistama sorto on täysin järjestelmällistä (pakolaisleireihin ohjuksien ampuminen, talojen jyrääminen panssarivaunuin, palestiinalaisten eristäminen ulkomaailmasta valtavin muurein, jne.). Gazan tilanne on tällä hetkellä pahempi kuin koskaan vuoden '67 jälkeen. Suurinpiirtein Nurmijärven kunnan kokoisella alueella asuu 1,5 miljoonaa ihmistä joista:

* 80% on riippuvaisia ruoka-avustuksista
* 70% ihmisistä ansaitsee alle 1,2 dollaria päivässä
* töissä käynti Gazan ulkopuolella on kielletty
* aiemmin sallittiin 250 avustusrekan päivittäiset käynnit, nyt enää 45 rekkaa päivässä, joka on aivan liian vähän
* 95% kaikista rakennusprojekteista, välttämättömistäkin, on jäissä Gazan alueella
* sähkö- ja polttoainepulan vuoksi sairaalat ovat päivittäin 8-12 tuntia ilman sähköä

...tämä kaikki Israelin harjoittaman politiikan vuoksi. Lisäksi Israelissa asuvia yli miljoonaa arabikansalaista kohdellaan täysin toisen kansalaisina eikä heidän mm. sallita äänestää, oikeudet avioliittoon ovat tarkoin rajatut, maaomistus on kielletty, jne.

Israelin armeijan sotilaat ovat myös myöntäneet nimettöminä pysyen, että useita vangittuja palestiinalaisia on teloitettu summittaisesti. Myös vankien kiduttaminen on yleistä.

Lisäksi Yhdysvaltoja ja Israelia lukuunottamatta YK pitää Gazaa, Länsirantaa ja Golanin kukkuloita Israelin miehittäminä maa-alueina - ei osana Israelia. Ja Yhdysvallathan tukee Israelia vuosittan viidellä miljardilla dollarilla... Vertailun vuoksi koko Afrikan manteretta Yhdysvallat tukee alle kolmella miljardilla dollarilla per vuosi.


Täältä hyvin havainnollistavaa tietoa ja tilastoja aiheesta -> http://www.ifamericansknew.org/

YK:n Israeliin kohdistamat päätöslauselmat, jotka Yhdysvallat on kerta toisensa jälkeen kaatanut veto-oikeudellaan -> http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_th ... _Palestine (lukekaapa tosiaan noita päätöslauselmien aiheita, kertoo aika paljon..)

Ja esimerkkejä Israelin käyttämästä retoriikasta koskien palestiinalaisia -> http://www.whatreallyhappened.com/palestinians.html
Vastaa Viestiin