Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
MehtäUkko
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 3:04 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja MehtäUkko »

jukuripää kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 8:10 am
Marakatti22 kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 6:13 am Mutta mitä porukkaa siellä Kaustisen sossussa on töissä, kun tämmönen emäntä saa pitää lapsensa? Ja missä se lapsi on aina sillon ku tämä roikkuu pökkyröitten mukana tai ajaa päissään? Ja missä se on sillon ku tätä pökkyräporukkaa hengaa sen lapsen kodissa? Ei oo kyllä ensimmäinen kerta, ku sivustaseuranneena ihmettelen Kaustisen sossun toimintaa, mutta tämä on kyllä jo kaiken huippu! Tarkoitus ei ole kyseenalaistaa kenenkään ammattitaitoa, mutta teempä sen kuitenkin. Onko siellä ees koulutusta niillä ihmisillä?!
Jos J.H.:n kämpässä on katoamisiltana biletetty, ja Jami olisi surmattu jo siellä, ja tuon emännän lapsi olisi ollut läsnä, niin luulisi lapsen alkavan oireilla jo jollakin tavalla.
Taitaa kaustisen sossu olla Kokkolaa. En oo varma. Lapset heti pois kaikilta tällaisilta.
Jos ajatellaan missä ympäristössä joutuu lapset olemaan niin kyllä on saatanan valoisa tulevaisuus.
Lapsuudessani muutama kaveri kasvoi vastaavissa olosuhteissa,missä vanhemmat hakivat kaljat ja tupakit jo 12-13 vuoden ikäisenä.
Toinen luokkakavereista kuoli alle 30 vuotiaan huumeiden yliannostukseen ja toisesta tuli ihan kunnon kansalainenkin. Siihen varmaan oli syynä että hänen yksinhuoltaja äitinsä kuoli viinaan ja hänen isovanhemmat kasvatti aikuisikään asti.
Marakatti22
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ma Heinä 13, 2020 4:00 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Marakatti22 »

Jos J.H.:n kämpässä on katoamisiltana biletetty, ja Jami olisi surmattu jo siellä, ja tuon emännän lapsi olisi ollut läsnä, niin luulisi lapsen alkavan oireilla jo jollakin tavalla.
Kyllä! Ja jos tuommosta elämää on tuossa kyseisessä huushollissa vietetty jo pidemmän aikaa, niin en kyllä käsitä miten siellä lapsi saa asua. Kuitenkin kuvioissa ilmeisesti on alkoholin lisäksi pyörinyt huumeita. Tottakai se on äärimmäinen keino alkaa erottamaan lasta äidistään, mutta jos tämä lapsi ei äidin arvoasteikolla paina sen vertaa, että äiti vaivautuisi huolehtimaan lapsen turvallisesta kasvuympäristöstä, niin silloin on lapselle parempi kasvaa vanhemmasta erillään. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta käsittääkseni tämä nuorempi velikin punkkasi samaisissa nurkissa ja eikös hän ainakin käyttänyt IV-huumeita?
MehtäUkko
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 3:04 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja MehtäUkko »

JussiWares kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 8:37 am
Eilisaamu kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 7:45 am Kyllähän muu porukka on voinut poliisille kertoa mitä asiasta tietää, vaikka ei niitä täällä minfossa ole kertomassa. Luulisi että kuulusteluja pidetty. Jospa viranomaiset kieltäneet kertomasta yksityiskohdista somessa, medialle ym. Toki muullakin porukalla kavereita, sisaruksia, puolisoja, jotka sitten saattavat tänne jotain kirjoitella.
Jo alussa täällä kirjoitettiin että nämä eivät pelkän kaljan voimalla kulje, että huumeita mukana myös. Niin enpä jaksa uskoa että Jamin hengen riistämiseen on mitään muuta kuin väkivaltaa käytetty.(joku mainitsi pillereistä). Asunnolta käsketty kyytiin, muilutettu hengiltä, sitten vasta mietitty mihin piilotetaan ja sitten piilotettu. Keksitty tai löydetty paikka johon pääsee autolla viereen. Muitakin apuvälineitä kuin harja on voinut ollut myös mukana, joku matto tai muovi minkä päällä vetää elotonta, saanut tungettua piiloon mukana. Köyttä, lapio, eihän ne tarvi kuvassa näkyä.
Kuulin reilu viikko sitten viimeksi, että olis henkilö haettu kuulusteluun.
Olisko kumminkin paremmin pyydetty kuulusteluun näitä kavereita vai mitä nyt lienevätkään.
Pari päivää kuulusteluista tuli tämä svartsjökeissi, joka ei kumminkaan johtanut mihinkään.
Ei varmaan paljon kerrota, jos poliisi haluaa kuulla asioista. Siellä K-Pohjanmaalla voi alkaa tulla kohta kuumottavat paikat,
jos asioista ei aleta puhumaan niitten oikeilla nimillä ja tiedetään ketä henkilöitä poliisit kuulustelevat.
Tuleeko painetta kenties toisestakin suunnasta.

Toisaalta täällä liikkuvat vinkit on lukijan vastuulla, pitääkö faktana tai fiktiona.
Koko ajan surullisemmaksi tapaus näyttää muuttuvan
Svartsjönkeissi tuntuu muutenkin ihan utopialta. Taloja sekä silmäpareja aivan liian lähellä. Vaikka tien puolella ja etelä rannalla ei asutusta ole mutta järvi 200-300m leveä. Vesi kantaa tyynellä ääntä niin etten usko tuohon lainkaan. Pitävät Kokkolan poliisia pilkkanaan.
Ehkä itsevarmuus kasvaa jos on jo yhdestä hukkumiskeissistä selvitty.
NeverGiveUp
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 12:15 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja NeverGiveUp »

MehtäUkko kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 8:49 am Ehkä itsevarmuus kasvaa jos on jo yhdestä hukkumiskeissistä selvitty.
Saa nähdä, avaako poliisi tämän hukkumistapauksen kansion jossain kohtaa uudestaan :?:
JussiWares
Poliisikoira Rex
Viestit: 287
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:18 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja JussiWares »

kyykkypakkaaja9 kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 8:31 am
Eilisaamu kirjoitti: Ma Heinä 27, 2020 8:34 pm Tuo harja ei kyllä oikein itellä tulisi ensimmäisenä mieleen jos kaivoon piilottaa. Miten sitä tarvitsisi/käyttäisi? Siksi en enää usko kaivo teoriaan. Harjaksissa oleva haituva on aika selkeästi joku kasvi joka jäänyt siihen kiinni.
Ihmettelin mistä horsmasta täällä keskusteltiin, tarkoitettiinko siis mustassa paidassa olevia kuvioita, eikö se ole vain joku kuva paidassa,printti.

Jos tuo ylli puhuu totta tuosta puhelimen auki olosta, ja että klo 04 tulleet takaisin, niin viittaa ehkä siihen mitä joku täällä kirjoittikin, että tämä ylli tietää että puhelin ollut kiinni kolmeen saakka,eli yrittänyt tavoittaa jannuja siihen asti, tai tietää että puhelin oli jossain tuon aikaa. Saanut puhelimella kiinni kolmen aikaan, tai ollut paikalla kun noutaneet puhelimen. Ja ollut paikalla kun neljän aikaan tulleet takaisin. Tiesi että eivät haise savulle. Mutta mikä syy , että miksi kertoilee että puhelin jätetty johonkin? Miten tuon kuvion pähkäilee järkevästi jos näin olisi, kun kuva kuitenkin on olemassa? Ja jos taas ei ole totta, mikä syy että keksii tällaisen.
Nimimerkki voi hyvinkin tietää enemmän kuin kertoo, ja vaihtoehtojahan on kaksi. Joko kertoilee ja tiputtelee faktoja mitä haluaa tulevan tietoon, tai sitten yrittää harhauttaa kun tietää että viranomaiset lukee näitä myös.
Horsma ei vielä kukkinut saati siementänyt vielä kesäkuun puolivälissä, joten tupasvilla voisi ehkä olla todennäköisempi haituva. 🤔
Tuo ylimääräinen kiehkura harjassa muistuttaa tosi paljon kotkansiiven versoa.
Aika myös sopisi, sillä noihin aikoihin versot kasvoivat.
Nyt kotkansiivet ovat jo korkeita kotkansiipeä muistuttavia vehkoja.
Tämä kasvi on arvostettu kasvi ja jollain lailla suojeltukin.
Siten sitä ei pitäisi ihan joka paikassa luonnossa kasvaa.
Miksi se olis harjassa, niin en ole keksinyt hyvää selitystä.

Nämä pilviveikot pitävät joskus hamppuviljelyä tuolla luonnon keskellä, lehtometsissä, pakettipelloilla.
Olisko kellään huhuja, että tällaista olisi pidetty. Onko tuollaiselle harjalle siellä käyttöä?
NeverGiveUp
Nikke Knakkertton
Viestit: 183
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 12:15 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja NeverGiveUp »

Holomes kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 7:04 am Kannattais varmaan se Pauanteen romahtaneessa saunarakennuksessa oleva veden täyttämä monttu ja muut sopivat paikat tarkastaa, ellei poliisi ole jo niitä tsekannut, niin epätodennäköistä kun se onkin, että sinne olisivat kätkeneet, sieltä kun taatusti tulee ennen pitkää löytymään, kunnostustalkoot kun käsittääkseni tulossa.
Totta, jos ei oo käyty vielä👍 Ja kannattaa muuten käydä youtubessa kattomassa videoita pauanteen alueesta niin näkee paremmin, minkälainen se on...aika mielenkiintoisen näköinen paikka kyllä :idea:
blueberry
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 118
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 8:59 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja blueberry »

NeverGiveUp kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 8:55 am Saa nähdä, avaako poliisi tämän hukkumistapauksen kansion jossain kohtaa uudestaan :?:
Saa nähdä 🤔 Mutta miten esim menee jos ruumiinavauksessa vaikka löytyy vettä keuhkoissa, niin eihän sitä tiedä kukaan muu ku paikallaolijat oliko hukkuminen tapaturma vai surma🤔 Ja jos nämä pitää suunsa kiinni ja ovat sopineet mitä kerrotaan poliisille, niin mahoton selvittää. 🤔
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

MehtäUkko kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 7:52 am Miten poliisilla on oikeus kieltää jotain puhumasta kuulustelun sisällöstä?
En kyllä tiedä onko sellaiseen oikeutta, oli ehdotus. Tietääkö joku?

Luulen myös että olot alkaa olemaan tukalat nyt monella taholla. Tästä tietää varmaan jo niin iso määrä ihmisiä mitä käynyt, ja jos yksi tietää yhtä ja toinen toista, niin kolmas kun kuulee ja yhdistää palaset.
Jos pyörittelen ajatuksena tuota spekulaatiota että muilutettu ensin muualla. Aikajanaa tarkastellessa... Jos asunnolta lähdetty klo 21.30-22 aikoihin. Ei varmaan ihan hirmu kauas ajettu tekemään väkivalta. Max puolen tunnin päähän. Tekoon mennyt aikaa, mitä arvioisi, puolesta tunnista tuntiin. Kello olisi 23.30-00.00. Piilopaikan miettimiseen ei kauaa aikaa ole vietetty, koska hätä. Ehkä vartti. Eli joskus puolen yön aikaan lähdetty kuskaamaan piilopaikkaan. Suurin työ on ollut piilottaminen, joten siihen aikaa jos laskisi 1,5h-2h. Eli aamuneljään jolloin parivaljakon kerrottu palanneen reissulta, jää pari tuntia matkoihin. Tästä voi vähentää vielä "palautumisen" teosta, jutustelut, hengähdystauon, suunnitelman jatkoon ym. Mahdollisesti ajattelisin että muilutus paikalta lyhyempi ajomatka piilopaikkaan, kuin piilopaikasta kotiin, niin laskisin että kotoa ei piilopaikkaan ole matkaa kuin puolesta tunnista max kolmeen varttia. Mihin tekijät ajaisivat aivoituksillaan tuossa ajassa? Joku yksinkertainen rauhallinen paikka metsätietä pitkin, jossa on vetistä.

Huom, tämä oli täysin spekulaatiota. En tiedä mitä tapahtunut, enkä usko että just näin tapahtunut, vaihtoehtoja paljon, ja täällä hyvin kyllä esitetty monia eri spekulaatioita tapahtuman kulusta.
JussiWares
Poliisikoira Rex
Viestit: 287
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:18 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja JussiWares »

Eilisaamu kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 9:20 am
MehtäUkko kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 7:52 am Miten poliisilla on oikeus kieltää jotain puhumasta kuulustelun sisällöstä?
En kyllä tiedä onko sellaiseen oikeutta, oli ehdotus. Tietääkö joku?

Luulen myös että olot alkaa olemaan tukalat nyt monella taholla. Tästä tietää varmaan jo niin iso määrä ihmisiä mitä käynyt, ja jos yksi tietää yhtä ja toinen toista, niin kolmas kun kuulee ja yhdistää palaset.
Jos pyörittelen ajatuksena tuota spekulaatiota että muilutettu ensin muualla. Aikajanaa tarkastellessa... Jos asunnolta lähdetty klo 21.30-22 aikoihin. Ei varmaan ihan hirmu kauas ajettu tekemään väkivalta. Max puolen tunnin päähän. Tekoon mennyt aikaa, mitä arvioisi, puolesta tunnista tuntiin. Kello olisi 23.30-00.00. Piilopaikan miettimiseen ei kauaa aikaa ole vietetty, koska hätä. Ehkä vartti. Eli joskus puolen yön aikaan lähdetty kuskaamaan piilopaikkaan. Suurin työ on ollut piilottaminen, joten siihen aikaa jos laskisi 1,5h-2h. Eli aamuneljään jolloin parivaljakon kerrottu palanneen reissulta, jää pari tuntia matkoihin. Tästä voi vähentää vielä "palautumisen" teosta, jutustelut, hengähdystauon, suunnitelman jatkoon ym. Mahdollisesti ajattelisin että muilutus paikalta lyhyempi ajomatka piilopaikkaan, kuin piilopaikasta kotiin, niin laskisin että kotoa ei piilopaikkaan ole matkaa kuin puolesta tunnista max kolmeen varttia. Mihin tekijät ajaisivat aivoituksillaan tuossa ajassa? Joku yksinkertainen rauhallinen paikka metsätietä pitkin, jossa on vetistä.

Huom, tämä oli täysin spekulaatiota. En tiedä mitä tapahtunut, enkä usko että just näin tapahtunut, vaihtoehtoja paljon, ja täällä hyvin kyllä esitetty monia eri spekulaatioita tapahtuman kulusta.
Vähän samansuuntaiseen aikajanaan olen päätynyt. Paljon oli aikaa, mutta ainahan asiat ei mene, niin kuin on ajateltu.
Vielä kun löytyisi jostakin kohtaa aikajanasta fakta tieto tai todiste missäpäin on liikuttu.
Voi olla, että onkin. Tänne asti tieto ei vielä ole kiirinyt
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Holomes kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 5:43 am Tuossa ruotsinkielisessä lehtijutussahan poliisi kertoi että "– De sista säkra iakttagelserna av Klemola är från lägenheten. Senare iakttagelser har gjorts enbart av de misstänkta, säger kriminalkommissarie Ove Storvall som leder utredningen." eli että viimeiset varmat havainnot Klemolasta ovat tuosta asunnosta (missä riidelty ja muita paikalla), ja myöhemmät havainnot ovat vain kahdelta epäillyltä. Tämä viittaisi siihen, että ehkä Jami olisi houkuteltu/pakotettu jollain verukkeella veljesten mukaan, kenties kuskiksi ja joutunut sitten reissulla surmatuksi.


Ja onko muuten varmaa tietoa, että V:n kännykkä olisi paikantunut Räyrinkiin, vai onko tämä pelkkää huhua/päätelmää poliisien aktiivisuudesta sillä suunnalla?
Näin minä uskon tapahtuneen, siis että Jami houkuteltu mukaan.
Siksi muut ei välttämättä tiedä oikeaa paikkaa.

Niin, mites tarkkaan tuolla seudulla puhelin paikantuu?
Holomes
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ke Heinä 15, 2020 11:29 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Holomes »

Täällä kannattaa toki pitää mielessä, ettei levitetä väärää kuvaa tapaukseen liittyvistä pelkkien huhujen tai oletusten perusteella, jos ei ole täysin varmaa faktaa osallisuudestaan ja esim. mainitun lapsen olosuhteista.

Voihan toki olla mahdollista, että kaikki tapaukseen liittyvät ovat tietonsa poliisille kertoneet, ja tilanne on nyt vain se, että syytetyt eivät ole suostuneet kertomaan ruumiin kätköpaikkaa. Vähän sellainen fiilis tästä kuitenkin tulee, ettei näin ole, ja tietoa on pimitetty poliisilta.
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

tokkaukko kirjoitti: Ma Heinä 27, 2020 10:34 pm

juu sitä voi miettiä jos on taajaman ulkopuolella tai paljon vesistöä lähellä niin puhelin on noin 5 km säteellä.Ja tuolla sivulla kerrotaan myös miten paikannus saadaan "pois päältä"

,"Käytännössä paikannustarkkuus on kaupunkialueilla noin 50–400 metriä, esikaupunkialueilla noin 100–1000 metriä ja taajamien ulkopuolella sekä isoilla vesistöalueilla noin 1–5 kilometriä (harvaan asutuilla alueilla ja merialueilla mahdollisesti jopa kymmeniäkin kilometrejä).

https://www.112.fi/hatatilanne/matkapuhelinpaikannus
Vaikka olisi puhelin ollut mukana, niin kovin tarkkaa sijaintia ei saada, saati sitten, jos puhelin jätetty joksikin aikaa johonkin jemmaan tai se on sammutettu jossain vaiheessa.
MehtäUkko
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 3:04 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja MehtäUkko »

Holomes kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 9:47 am Täällä kannattaa toki pitää mielessä, ettei levitetä väärää kuvaa tapaukseen liittyvistä pelkkien huhujen tai oletusten perusteella, jos ei ole täysin varmaa faktaa osallisuudestaan ja esim. mainitun lapsen olosuhteista.

Voihan toki olla mahdollista, että kaikki tapaukseen liittyvät ovat tietonsa poliisille kertoneet, ja tilanne on nyt vain se, että syytetyt eivät ole suostuneet kertomaan ruumiin kätköpaikkaa. Vähän sellainen fiilis tästä kuitenkin tulee, ettei näin ole, ja tietoa on pimitetty poliisilta.
En kertonut väärää tietoa. Kerroin omista ystävistä ja toinen kommentoija ihmetteli miksi sossut eivät mitään tee.
Jos noista kirjoituksista nousee mekkala niin on sananvapaus aikalailla menetetty😊 Kyllä täällä on niin outojakin kirjoituksia ollut että en ainakaan yksin istu syytetyn paikalla. Meidät pitää kuskata sinne bussilla jos ei mahduta niin sitten junalla. Ja oikeussaliin saa varata kirkon penkit😀
Viimeksi muokannut MehtäUkko, Ti Heinä 28, 2020 9:59 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maskotti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2020 7:28 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Maskotti »

Minun tietojeni mukaan mainitun hukkumisen uhri on tuhkattu, joten mahdollinen ruumiinavaus on mahdotonta.
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Maskotti kirjoitti: Ti Heinä 28, 2020 9:59 am Minun tietojeni mukaan mainitun hukkumisen uhri on tuhkattu, joten mahdollinen ruumiinavaus on mahdotonta.
Se lienee tehty jo.
Käsittääkseni ruumiinavaus tehdään aina, ellei ole ihan selvä syy, että pitkäaikaiseen sairauteen tai vanhuuteen kuollut.
Faktaksi en tätä uskalla väittää, mutta näin muistelen.
Vastaa Viestiin