Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Aslak
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2020 12:40 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Aslak »

Eiköhän tämä ole taputeltu homma. Katos mettää ja sillä sipuli.
tikape
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 24, 2016 3:10 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tikape »

Seudulle pitäisi saada poliisi näiden herrojen lemmikkikoirien tilalle.. wufwuf
DrumDrum
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Ti Elo 04, 2020 7:54 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja DrumDrum »

Näinhän se on varmasti on, jos ei mitään uutta niin sitten ei enää mitään uutta. Todella harmi. Tässä keississä on niin paljon ihmeellistä suhmurointia, että on jäänyt pahasti vaivaamaan.
Toisaalta, eihän McCannin tapauksenkaan odotettu enää etenevän.
Poliisi suoritti viime viikolla tarkistuksia ja puhutuksia vuonna 2006 kadonneen Antti Hanhivaara tapauksessa – tuloksetta
Tarkastukset ja puhutukset suoritettiin Inarin Angelissa, Hanhivaaran katoamispaikkakunnalla.

Kadonneet henkilöt24.6.2020 klo 15.40
Antti Hanhivaara
Ivalolainen Antti Hanhivaara katosi Inarin Angelissa melkein 14 vuotta sitten.Elina Tuiskala

Ivalolainen Antti Hanhivaara katosi jäljettömiin lokakuussa 2006 Inarin Angelissa. Viimeinen havainto Hanhivaarasta on 14.10.2006 klo 8.00, jolloin hänen nähtiin kävelevän Angelin kylältä lounaaseen päin.

Hanhivaaraa on etsitty useaan otteeseen tuloksetta. Viimeksi asiaa on selvitelty viime viikolla, Lapin poliisilaitokselta kerrotaan.

– Poliisin pyrkimyksenä on löytää kadonneet henkilöt ja aina välillä myös vanhoihin katoamisiin liittyen tehdään tarkistuksia ja etsintöjä, kertoo rikoskomisario Mikko Halme.

Lapin poliisilaitoksen mukaan Angelissa on viime viikolla käyty suorittamassa Hanhivaaran katoamiseen liittyen muutamia puhutuksia eli poliisin suorittamia epävirallisia keskusteluja sekä tarkastuksia.

– Varsinaisesti mitään uutta asiaan liittyen ei poliisille ole tullut, mutta muutamia asioita käytiin selvittämässä poliisin toimesta, kertoo Halme.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että toimenpiteitä oltaisiin jatkamassa kesän aikana.
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Mitenkäs ne keväällä löydetyt luut? Ei tainnut olla ihmisen kun mitään ei oo niistä kuulunut. Vai eikö niitä ole vielä saatu tutkittua?
Mutta siltähän tuo vaikuttaa (tuon lehtijutunkin mukaan) että poliisi tutki jotain ja puhutti ihmisiä, eikä mitään sen ihmeempää löytynyt tai ilmennyt.
Tipuliini
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2015 7:21 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Tipuliini »

Vai "katosivatko" luut matkalla tutkintaan? Olisi vähintäänkin suotavaa että poliisi selvittäisi niitä ristiriitaisuuksia mitä on tullut esille tälläkin foorumilla. Tämä tapaus ei unohdu. Toivottavasti kaivelee myös niiden mieltä, jotka asiasta tietävät tarkemmin.
tutkijax
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: To Heinä 14, 2016 1:47 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tutkijax »

Oi oi Antin juttu taitaa olla sittenkin mukana uudessa sarjassa! 👍
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Tipuliini kirjoitti: Ke Elo 12, 2020 9:35 pm Vai "katosivatko" luut matkalla tutkintaan? Olisi vähintäänkin suotavaa että poliisi selvittäisi niitä ristiriitaisuuksia mitä on tullut esille tälläkin foorumilla. Tämä tapaus ei unohdu. Toivottavasti kaivelee myös niiden mieltä, jotka asiasta tietävät tarkemmin.
Tässä jutussa kyllä kaikki mahdolliset asiat katoaa tai "ei katsottu aiheelliseksi tutkia" :?
Avatar
Kananugetti
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ti Helmi 11, 2020 11:32 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Kananugetti »

tutkijax kirjoitti: To Elo 13, 2020 9:47 pm Oi oi Antin juttu taitaa olla sittenkin mukana uudessa sarjassa! 👍
Tätä itse kanssa veikannut mitä sarjasta lukenut ja mainoksia nähnyt. Hienoa että tapaus pääsee taas uuteen ohjelmaan ja ihmisten tietoisuuteen. Ja jos saisi uusia näkökulmia jaksosta. Kaksi ensimmäistä jakso vaikuttivat hyviltä ja ainakin itselleni toi hieman uutta tietoa. Toinen tapauksista olikin hieman jäänyt jo unholaan mutta siitäkin lueskellut joskus.
kid

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja kid »

Siis mikä sarja kyseessä?
delirium12
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 6:33 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja delirium12 »

https://www.lapinkansa.fi/antti-taisi-j ... -a/2783099

Juttua Lapin Kansassa mutta on maksumuurin takana.
On olemassa valmiiksi pureksittua tietoa lukeneita ihmisiä paljon mutta liian vähän järjellä ajattelevia. :roll:
Avatar
Kananugetti
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ti Helmi 11, 2020 11:32 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Kananugetti »

kid kirjoitti: La Elo 15, 2020 1:15 am Siis mikä sarja kyseessä?
Kadonneet suomi. Alkoi torstaina 3.8 dplay+ suoratoistopalvelussa. Ensimmäinen jakso esitettiin myös televisiossa jollain kanavalla mutta muut jaksot katsottavissa vain dplay+ palvelussa joka maksaa jotain 6-10e/kk sarjaan tulee 10 jaksoa ja uusi jakso ilmestyy aina torstaisin.
kid

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja kid »

Voiskohan joku postata tuon Lapin Kansan jutun tänne, jos jollain on tunnarit?

Dplay tuskin edes toimii täällä puolen maailmaa, mutta hyvä tietää. Olisi mielenkiintoista katsoa!
sivuhahmo
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 11:58 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja sivuhahmo »

"Antti taisi jäädä met­sään" – Erä­op­paak­si opis­kel­lut Antti Han­hi­vaa­ra hävisi il­lan­vie­ton jälkeen erä­maa­han lähes 14 vuotta sitten
Suomessa katoaa vuosittain jopa tuhansia ihmisiä. Suurin osa heistä löytyy nopeasti. Pidempiaikaisesti kadoksiin jää vuositasolla noin 20 henkilöä. Ivalolainen vuonna 2006 kadonnut Antti Hanhivaara on yksi heistä.

Lokakuinen perjantai-ilta vuonna 2006. 21-vuotias Antti Hanhivaara vietti iltaa kotonaan Ivalon Sairaalantiellä.

Hanhivaara oli palannut peruskoulun jälkeen lapsuudenseudulleen Ivaloon opiskelemaan eräoppaaksi. Muu perhe asui Laitilassa Varsinais-Suomessa.

Julkisuuteen on kerrottu, että asunnolla olisi nimenomaan ollut ainoastaan Hanhivaara ja hänen kaverinsa. Naapurissa asuva nainen kertoi kuitenkin havainneensa asunnolla äänekkään usean henkilön seurueen.
Toyota Carinalla Karigasniemelle

Ivalosta matka kulki myöhemmin illalla noin 140 kilometrin päähän Karigasniemelle Hanhivaaran vuosimallin 1982 Toyota Carinalla.
Perjantain ja lauantain välisenä yönä porukka suuntasi Karigasniemeltä mökille Angeliin lähelle Norjan rajaa. Perillä he olivat kahdeksan aikaan aamulla.

Kavereiden kertomusten mukaan Hanhivaara olisi lähtenyt autollaan pois mökiltä lauantaina aamupäivällä 14. lokakuuta. Toyota Carina löytyi romuttuneena läheiseltä metsäautotieltä. Auton renkaista kaksi oli hajalla.

Carinan kuski kaahasi

Hanhivaaran autosta on lauantaiaamulta useita silminnäkijähavaintoja. Kolme henkilöä kertoi nähneensä Toyota Carinan ajavan heitä vastaan ennen Angelia. Hetki tämän jälkeen sama auto olisi ohittanut heidät kovaa vauhtia.

Alla olevasta mediagalleriasta voit lukea sarjakuvaa Hanhivaaran katoamisesta. Gallerian yläreunasta pieniä kuvia klikkaamalla voit siirtyä ruudusta seuraavaan.

Porukka jatkoi matkaa muutaman kilometrin ja näki auton pysähtyneenä tien reunaan. Yksi porukkaan kuuluvista kävi nuhtelemassa auton kuljettajaa kaahaavasta ajotavasta, mutta ei osannut myöhemmin kertoa, oliko kuskina itse Hanhivaara.

Korvakorullisen henkilöllisyys ei tiedossa

Kello kymmenen aikaan angelilainen poromies havaitsi Toyota Carinan ja pysäytti sen. Auto oli pitänyt kovaa meteliä. Poromiehen mukaan kuskina oli Hanhivaaran ivalolaiskaveri ja apukuskin paikalla istui mies, jolla oli korvassaan korvakoru. Hanhivaaralla korvakoruja ei ollut.

Sama poromies näki kaverin vielä uudelleen muutaman kilometrin päässä siitä paikasta, jossa hän aiemmin pysäytti auton. Kaveri liikkui tällä kertaa jalkaisin.

Poromies jatkoi autollaan matkaa ja havaitsi Toyota Carinan romuttuneena pienen matkan päässä.

Hanhivaaran kaveri kertoi, että olisi poistunut Hanhivaaran ajaman auton kyydistä ja jatkanut matkaansa kävellen. Kotimatkallaan hän kertoi nähneensä romuttuneen auton tien sivussa. Takaisin Ivaloon hän oli sanojensa mukaan päässyt toisella kyydillä.

Mies käveli erämaahan päin

Yhdentoista aikaan aamupäivällä hakkuutöissä olevat henkilöt näkivät miehen, joka käveli Angelin kylältä lounaaseen päin kohti metsää. Kädet taskuissa kulkeva mies ei ollut heille entuudestaan tuttu, mutta he kuvailivat henkilöä hoikaksi ja nuoreksi.

Poliisin mukaan mies voisi olla Antti Hanhivaara.

Hanhivaaran kerrottiin olevan pitkä ja hoikka. Hänellä oli ruskeat lyhyet hiukset ja ruskeat silmät. Tummansinisessä takissa oli valkoiset hihat.

Poliisi ja vapaaehtoiset suorittivat alueella etsintöjä heti katoamisen jälkeen.
"Antti taisi jäädä metsään"

Seuraavan viikon keskiviikkona kaveri kävi kertomassa poliisille, että "Antti taisi jäädä metsään". Saman viikon torstaina Hanhivaaran täti ilmoitti hänet kadonneeksi.

Hanhivaaran kaveri oli käynyt katoamisen jälkeisenä sunnuntaina auton luona. Autosta ei löytynyt Hanhivaaran henkilökohtaista omaisuutta, kuten puhelinta.

Vuonna 2017 Hanhivaaran läheiset järjestivät jälleen etsintöjä Karigasniemellä. MTV Uutiset kertoi, että tuolloin etsijäkoiran ohjaajan puhelimeen olisi tullut tekstiviesti tuntemattomasta numerosta.

Tekstiviestissä luki uhkaavasti "Jätä Karigasniemi rauhaan". Koiraohjaajan mökistä vietiin myös poliisista tehtyjä kanteluita koskevia papereita.

Hanhivaaran omaiset uskovat, että pohjoisessa joku tietää katoamisesta enemmänkin, mutta ei kerro tietojaan poliisille.
Puhutuksia ja etsintöjä vielä kesällä 2020

Katoamisen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Halme kertoo, että poliisi järjesti tapaukseen liittyen puhutuksia viimeksi kesäkuussa 2020.

– Puhutuksia on järjestetty, kun kertyneitä vihjeitä tarkistetaan.

Puhutukset ovat Halmen mukaan painottuneet "tapahtumapaikoille". Hän kertoo, että myös maastoetsintöjä on tehty tämän vuoden puolella.

– Pientä haravointia on tehty erämaassa. Etsinnät painottuvat katoamisalueelle.

Poliisi ei epäile, eikä ole missään vaiheessa epäillyt Hanhivaaran katoamiseen liittyvän rikosta. Hanhivaaraa etsitään kadonneena henkilönä.

Antti Hanhivaara julistettiin kuolleeksi Lapin käräjäoikeudessa maaliskuussa vuonna 2018.

- Emilia Laatikainen, Lapin kansa 15.8.2020


tutkijax
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: To Heinä 14, 2016 1:47 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tutkijax »

Same old SHIT.
tutkijax
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: To Heinä 14, 2016 1:47 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tutkijax »

luu.jpg
luu.jpg (121.33 KiB) Katsottu 3268 kertaa
Mitä mieltä tyypit on, voisiko tämä olla ihmisen reisiluu?
Vastaa Viestiin