Nokia ja Tampereen Tesoma: Useita tahallisia tulipaloja

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Nokia ja Tampereen Tesoma: Useita tahallisia tulipaloja

Viesti Kirjoittaja poikani »

JH65 kirjoitti: Ti Elo 04, 2020 9:02 pm Talon omistaa ja siellä asuu lääkäri Marita Laine-Aro, hoitopöytä lienee lääkärin tutkimuspöytä, ja hän pitää vastaanottoa myös lääkäriasemalla. Olisiko joki hoitoon tyytymätön potilas sytyttänyt palon, outoa että miksi juuri hänen talonsa valittiin kaikista omakotialueen taloista poltettavaksi?
No mites nuo muut tuhopoltot? Hämäystäkö?
????? ?? ??????.
JH65
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: Su Joulu 22, 2019 7:04 pm

Re: Nokia ja Tampereen Tesoma: Useita tahallisia tulipaloja

Viesti Kirjoittaja JH65 »

Joo, ei voi tietää, kunhan spekuloin. Hänellä myös monta isoa koiraa, voihan olla joku eläintenvihaajakin kyseessä, täälläpäin liikkuu myös koiranmyrkyttäjiä jotka viskovat myrkkysyöttejä polkujen varteen.
Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1621
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Nokia ja Tampereen Tesoma: Useita tahallisia tulipaloja

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Jos joku olisi lääkärin toimiin tyytymätön, miksi yrittäisi polttaa kirkonkin? Pappiinkin tyytymätön, taikka diakoniin?

Kirkoissa on yleensä valvontakamerat, joten uskoisin, että tekijästä löytyy kuvaa.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.
Olinko eka
Harjunpää
Viestit: 303
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:24 am

Re: Nokia ja Tampereen Tesoma: Useita tahallisia tulipaloja

Viesti Kirjoittaja Olinko eka »

Tesoman sytyttelijä vangittu. Historiaa löytyy samalta alalta joten mitäpä sitä vaihtamaan jos on harrastus lähellä sydäntä.
Poliisilta nopeaa toimintaa tai tuolla historialla varmaan ensinmäinen epäilty :D
Aamulehti (tilaajille)
https://www.aamulehti.fi/a/84c01ec5-a71 ... 5365412754

Tesoman palosta epäillyllä 36-vuotiaalla miehellä on monta tuomiota tuhotöistä – Joukossa useita kymmeniä sytytettyjä tulipaloja Tampereen seudulla

Kolmekymppinen mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa perjantaina. Hänen epäillään tehneen lukuisia rikoksia Tampereella yhdessä yössä. 2000-luvulla hänen on todettu sytyttäneen kymmeniä tulipaloja Tampereen seudulla.

Tesoman tulipalojen sytyttämisestä epäilty mies määrättiin perjantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa vangittavaksi epäiltynä todennäköisin syin. Vangittu on vuonna 1984 syntynyt mies.

Miestä epäillään lukuisista rikoksista. Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan miestä vaadittiin vangittavaksi epäiltynä törkeästä tuhotyöstä, kahdesta tuhotyön yrityksestä sekä kolmesta vahingonteosta.

Rikokset, joista miestä epäillään, tapahtuivat Tampereella perjantain 31. heinäkuuta ja lauantain 1. elokuuta välisenä yönä.

Kiinni maanantaina
Epäilty otettiin kiinni maanantaina 10. elokuuta. Tutkinnanjohtaja Jari Luoto ei kommentoi tekojen mahdollisia motiiveja tai sitä, onko poliisilla tapaukseen liittyen useampia epäiltyjä.

– Tutkinta on kesken. En voi näitä julkisesti lähteä puhumaan. Sanotaan, että totta kai, kun epäilty on vangittukin, niin kyllähän tämä esitutkinta on edennyt ja poliisilla on tietty käsitys tapahtumien kulusta, Luoto kertoi perjantaina pian vangitsemisen jälkeen.

2000-luvulla useita kymmeniä tulipaloja
Tekijä on vastannut 2000-luvun alussa lukuisiin syytteisiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Miehen on katsottu syyllistyneen Pirkanmaan käräjäoikeudessa yhteensä 45 rikokseen, joista suurin osa liittyy tulipalojen sytyttelyyn.

Toista kokonaisuutta käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa vuonna 2003 ja toista kokonaisuutta vuonna 2006.

Tekijän vakavimmat Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsitellyt tapaukset ovat tuhotöitä vuodelta 2005.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen tuhotyöhön toukokuussa 2005, kun hän sytytti tulipalon Tampereen keskustassa Hallituskadulla sijaitsevan kerrostalon kellarikerroksessa. Tekijä oli sytyttänyt tuleen varastossa ollutta irtaimistoa, joka syttyi palamaan muodostaen runsaasti savua asuintalon porraskäytävään.

Heinäkuussa 2005 henkilö sytytti Tampereen Rongankadulla kerrostalon rappukäytävässä ollutta irtaimistoa palamaan, mistä tuli runsaasti savunmuodostusta käytävään. Teon todettiin täyttävän tuhotyön kriteerit.

Käräjäoikeuden mukaan kyseiset tuhotyöt olivat omiaan aiheuttamaan yleistä hengen ja terveyden vaaraa.

Lukuisia pieniä paloja
Lisäksi tekijän todettiin sytyttäneen vuonna 2005 useita roskakatoksia tuleen eri puolella Tamperetta. Ainakin yhdessä tapauksista tuli levisi roskakatoksen vieressä olleisiin autoihin.

Vuonna 2006 tekijä todettiin syylliseksi vuoden 2005 tuhotöihin ja lukuisiin muihin rikoksiin. Hänet kuitenkin jätettiin tuomitsematta rangaistukseen, sillä hänet todettiin syyntakeettomaksi tekojen tapahtuessa.

Aiemmin, vuonna 2003 mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 9 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lukuisista vahingonteoista, varkaudesta ja hautarauhan rikkomisesta. Tuolloin tekijän todettiin olleen alentuneesti syyntakeinen.

Rikokset oli tehty syksyllä 2002. Henkilön todettiin syyllistyneen yli 30 vahingontekoon kyseisenä aikana.

Vahingontekoihin sisältyi useita tahallaan sytytettyjä maastopaloja Tampereella Kaupin ja Niihaman alueella. Esimerkiksi 10. syyskuuta vuonna 2002 tekijä sytytti maastopalon Niihaman ja Nurmen välisellä alueella. Metsää paloi 3 000 neliömetriä.

Oikeus katsoi lisäksi miehen sytyttäneen muun muassa lukuisia roska-astioita palamaan Tampereella ja Nokialla.

Tekijä on toiminut välillä yksin ja välillä toisten henkilöiden kanssa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17110
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Nokia ja Tampereen Tesoma: Useita tahallisia tulipaloja

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Oletus on, että tuhopolttaja on jo rangaistuksensa saanut, vaan millaisen? Viimeksi samainen hlö todettiin hulluksi ja jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Jos hän sai hoitoa - tietenkin sai hoitoa, sillä elämmehän hyvinvointiyhteiskunnassa - niin se on jäänyt jotenkin kesken, sillä viehtymystänsä liekkehin se ei sammuttanut:
Epäiltyjen tuhopolttojen sarja ratkeamassa Pirkanmaalla: Saman miehen epäillään sytyttäneen koulun, kirkon ja lukuisia muita paikkoja

Pirkanmaalla tutkittiin kesällä lukuisia tuhopolttoja. Toinen palojen sarja johdatti poliisit epäillyn jäljille.

Harvinainen tuhopolttojen sarja on selviämässä Pirkanmaalla. Teoista epäillään samaa miestä.

Nyt epäiltynä oleva mies on tuomittu myös aiemmin lukuisista vahingonteoista Pirkanmaalla. Vuonna 2002 Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen 35 teosta, joista pääosa oli sytyttämällä aiheutettuja vahingontekoja. Epäilty on tuomittu myöhemmin myös syyntakeettomana vastaavista vahingonteoista.

Ensin kesäkuun alussa syttyi entinen autokorjaamo Nokialla. Rakennus oli alkujaan toiminut Nokia Oy:n saunarakennuksena. Pelastuslaitos sammutti korjaamorakennuksen, mutta ulkorakennus tuhoutui täysin.

Pelastuslaitoksen ollessa tulipalopaikalla sammutustöissä tuli tietoon, että noin 700 metrin päässä palaa Lauttalan vanha puinen koulu. Palon sammuttaminen oli vaikeaa ja jatkui tuntien ajan.

Vain kymmenen päivän päästä tulipalot jatkuivat Nokialla. 13. kesäkuuta yöllä Nesteen huoltoasemaa vastapäätä tallin seinää oli sytytetty useammasta kohdasta.

Samanaikaisesti tämän palon kanssa paloi postilaatikkorivistö ja pressu. Tämäkään ei riittänyt. Kesäkuussa kertaalleen jo sammutettu entinen autokorjaamo paloi nyt kokonaan. Illalla syttyi palo vuorostaan työväenopistolla.

Omakotitalo paloi täysin
Sitten poliisi alkoi tutkia Tampereella Tesomalla elokuun alussa sattuneita paloja. Alueella sijaitseva omakotitalo tuhoutui palossa täysin. Palossa tuhoutui myös talon vieressä ollut autokatos ja siellä ollut matkailuauto.

Omakotitalon lisäksi samalla Ristimäenkadulla paloi myös varastorakennus ja postilaatikko.

Tampereen Tesomalla omakotitalo ja matkailuauto tuhoutuivat. Marko Melto / Yle
Tampereen Tesomalla omakotitalo ja matkailuauto tuhoutuivat. Marko Melto / Yle
Tesoma_talo_paloi.jpg (109.28 KiB) Katsottu 1178 kertaa
Myös kirkko yritettiin sytyttää
Viikonlopun aikana poliisi sai tietoa myös muista tuhotyön yrityksistä Tesomalla. Jälkien perusteella Tesoman kirkko yritettiin sytyttää, ja kohteena oli ollut myös kirkon läheisyydessä ollut auto.

Tesoman palo johdatti poliisit epäillyn tuhopolttajan jäljille. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Luoto sanoo, että tutkinnassa oli apua esimerkiksi Tesoman alueen valvontakamerakuvista.

Epäilty on osaltaan selvittänyt tapahtumia. Rikoskomisario ei voi ottaa kantaa epäillyn syihin teoille.

Pirkanmaan käräjäoikeus jatkoi tiistaina epäillyn vangitsemista. Häntä epäillään noin kymmenesta teosta, joukossa on lukuisia vahingontekoja ja törkeitä vahingontekoja sekä törkeä tuhotyö ja tuhotyön yritys.
YLE
30.9.2020 Päivitetty 30.9.2020 08:45

Sekaannuksen välttämiseksi todettakoot, että Pirkanmaan käräjäoikeudessa on annosteltu tuomio tuhopoltosta joulukuussa 2020, mutta kyseessä oli Tuomiokirkonkadun varrella sijaitsevan kerrostalon tuhopoltto maaliskuussa 2018.
- Siitä teosta lähti lusimaan 29-vuotias Teemu Matias Silander.

Vaan mites Nokia-Tesoma -alueella vaikuttanut?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Nokia ja Tampereen Tesoma: Useita tahallisia tulipaloja

Viesti Kirjoittaja poikani »

Poliisi kirjoitti:Tulipalojen sarja Nokialla

26.4.2021 11.00
UUTINEN

Nokialla syttyi sunnuntaipäivän 25.4.2021 aikana kolme tulipaloa, joita on syytä epäillä tahallaan sytytetyiksi. Henkilövahingoilta vältyttiin ja aineelliset vahingot jäivät suhteellisen pieniksi.

Poliisi ja pelastuslaitos saivat tehtävän ensimmäiselle palopaikalle 25.4.2021 klo 14 aikoihin Lintuniemenkadulle. Nokian tehdaskiinteistön kuorimon käytöstä poistetun kuljettimen lattia oli sytytetty tuleen. Pelastuslaitos oli sammuttanut alkavan palon. Asiaa tutkitaan vahingontekona.

Seuraavasta palosta ilmoitettiin 25.4.2021 klo 20.10. Pelastuslaitos ja poliisi hälytettiin Ruskeepäänkadulle, missä käytöstä poistetun päiväkodin ilmastointikanavista ilmoitettiin tulevan savua. Savunmuodostus oli runsasta, mutta liekkejä ei näkynyt. Paikkatutkinnan perusteella voitiin tapahtumapaikalle todeta, että rakennukseen oli tunkeuduttu sisään ovi rikkomalla. Palopesäkkeitä oli rakennuksen sisällä useammassa paikassa. Asiaa tutkitaan tuhotyön yrityksenä.

Kolmannen kerran pelastuslaitos ja poliisi hälytettiin Harjuniityn koululle 25.4.2021 klo 20.15. Koulun pihapiirissä olevat kaksi konttia paloivat ilmiliekeillä. Konttien välissä oleva katos roskakoreineen tuhoutuivat palossa ja kontit kärsivät vaurioita. Asiaa tutkintaa vahingontekona.

Poliisi ei osaa ottaa tässä vaiheessa kantaa liittyvätkö palot kesällä 2020 tapahtuneiden tulipalojen sarjaan.

Tapahtumille ei ole silminnäkijöitä ja poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan havainnoistaan Nokian poliisiasemalle p. 0295 445 888 tai sähköpostiin [email protected].
https://poliisi.fi/-/tulipalojen-sarja-nokialla
????? ?? ??????.
Vastaa Viestiin