Lahti: Poliisille tuomio törkeästä pahoinpitelystä virantoimituksessa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

jepulis82 kirjoitti: To Heinä 09, 2020 8:38 pm Kauhea itku yhden känniääliön takia. Positiivisena puolena nyt säästyy yhdet Kela-rahat, jotka voi sitten siirtää suoraan Kreikasta tulleiden "14-vuotiaiden" taskuihin. :P
Mistään kelarahoista en tiedä,mutta samaa mieltä siitä että melkoinen itku yhdestä kännissä riehuneesta.kyttiä en todella puolustele,mutta on toi jo ammattinakin sellainen että joutuu kuunteleen vittuilua/ottaan osumaa keskimääräisesti enemmän kuin missään muussa ammmatissa,niin tarviihan kytilläkin olla keinot rauhoittaa "asiakas".toi känni sällihän oli sielä laitoksen pihassa rynnännyt suoraan poliisien päälle kun takaovet oli avattu,eli oli aika hankala ja laittoi vastaan kunnolla.olis jättänyt ottamatta pari paukkua vähemmän niin olis osannut käyttäytyä,silloin ei poliisi sedän olis tarvinnut "hapettaa" tolla tavalla."pieniä" ylilyöntejä sattuu joka ammtialueilla.
:mrgreen:
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

RL11/6 kirjoitti: La Elo 22, 2020 9:06 pm Ihme ettei poliiseja hakata ajoittain vapaa-ajallaan. Deaktivointeja välillä, viimeksi Vihdissä, kun Nyfors jakoi kytille hopeasijoja. Siitä keissistä kyttähaalareihin alkoi ilmestymään Suomen lippuja ja ranteisiin suruparacordrannekkeita. UB onnistui melkolailla hyvin vankilaviranomaisten mukiloinneissa. Minun mielestäni on täysin oikeutettua kostaa esim. pahoinpitely. Jos itsr joutuisin poliisin pahoinpitelemäksi kostaisin sen varmasti hakkaamalla kyseisen poliisin tämän kotipihassa sairaalakuntoon. Kotiosoitteet saa kuitenkin vaikka olisivat kuinka salattuja.
Mikähän siinä voisi olla että poliiseja ei hakata niiden vapaa-ajalla?voisko olla,että viimeistään sitten kun tämä hakattu poliisi on seuraavan kerran duunissa,niin voisi olla että sitten sais turpaan huolella tämä joka sen olisi hakannut(eikä takuulla olisi mitkään kamerat päällä,eikä muutenkaan muita todistajia ja jne.ja pataansa saisi varmaankin ihan jossain muualla kun putkassa) ja muutenkin se kyttien "luupin alla" oleminen voisi olla aika raskasta sen jälkeen.
:mrgreen:
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

B€st kirjoitti: Pe Elo 21, 2020 8:30 pm Surkuhupaisaa. 10 ukkoa tarvitaan tappamaan yksi äijä. Aika erikoista, että vartijatkin ovat poliisiasemalla.
Nykyään on kyllä poliisejakin vaikea erottaa, kun pukeutuvat tuollaisiin kurahaalareihin, eikä poliisin virkapukuun kuten oli vielä esim. 80-luvulla. Sen aikaisilla reinikaisilla ei toki ollut motiiveja lähteä ketään murhaamaankaan. Se alalle hakeutuva aines on vähän muuttunut.
Niinhän se opetetaan ja käytäntö siis on,että ylivoimalla pyritään siihen että vastaan tappeleva saadaan varmasti rauhoitettua tehokkaasti/nopeasti.
Mitä meinaat että "Aika erikoista,vartiatkin ovat poliisiasemalla"?no missä niiden pitäisi olla duuniaan tekemässä?onhan leipurikin leipomossa.jos et ole ollut ikinä putkassa tai kopissa,niin sielä putka/koppivahteina on vartioita vähintään yhden "oikean" poliisin kanssa,vartiat eivät siis ole poliiseja.
Toi että noi pukeutuu "kurahaalareihin",niin ne on duunivaattet,joskus joku asiakas saattaa räkiä tai jotain ja vääntötilanteissa ei ole mitään takin helmoja mistä voisi saada kiinni ja jne.
Kuka siis on murhannut ja kenet?
:mrgreen:
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

Mikisu kirjoitti: Pe Elo 21, 2020 5:39 pm Mikä tuo pakunromu on olevinaan, millä mies tuodaan? Eikö päihtyneet yleensä kuskata maijalla? Onko maijoissa kamera?

Jotenkin ei käy järkeen tuo poliisien määräkään. Väkeä on kuin helluntaiopistolla. Yleensä poliisi kuittaa kaiken resurssipulalla. Mitään ei voi tutkia eikä mielellään edes kirjata tutkintailmoitusta, kun pitää niin kiirettä. Torikahvilla ja grillikojulla näkyvät usein kuitenkin olevan. Nyt on sitten yhden äijän takia mobilisoitu koko Päijät-Hämeen poliisivoimat. Tämä on sitä priorisointia kai.
Konstaapeli kun oli ilmoittanut etukäteen asemalle että nyt tuodaan vähän hankalampaa asiakasta pahnoille,niin silloin siihen tilanteeseen otetaan paljon vastaanottajia,näin tapahtuu aina kun ilmoitetaan etukäteen että "nyt ollaan tuomassa vastaan tappelevaa hörhöä"
OT.usein täälä haukutaan rikollisia siitä kuinka ne on helvetin tyhmiä ja jne.ja välillä kehutaan että hienoa kun poliisit on tehnyt asiansa hyvin ja nyt sitten itketään kun yksi vastaan tappeleva hörhö saa kytiltä iskua.tässä jutussa on kuvamateriaalia ilman ääntä,mistä tiedetään että mitä se tyyppi on vaikkapa huutanut/uhkaillut kännipäissään ja sitten tapahtu mitä tapahtu.toki,onhan toi kyttä joka hapetti,niin helvetin erikoinen tapaus noitten kameratolppien härnäämisien kanssa.voisi sanoa että "vähän" hullu ja helvetin lapsellinen :lol:
:mrgreen:
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Sivustamulkoilija kirjoitti: Su Elo 23, 2020 9:26 am
Kuka siis on murhannut ja kenet?
:mrgreen:
Tässähän siis kukaan ei ole murhannut ketään, Mutta uhri oli noiden kolmen sankarin käsittelyn seurauksena jonkin aikaa kliinisesti kuollut. Uhria hoitanut lääkäri on todennut asian sekä myös aiheutetut vammat.

Syytetyt väittävät että uhrin vammat olisivat tulleet jo ennen saapunista putkalle. Mutta jos uhrilla olisi ollut niin vakavat vammat jo ennen putkaan vientiä, hänet olisi viety sairaalaan saamaan hoitoa ensin.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4d47 ... f946736582
Putkassa runnellun lakimies: ”Herää ajatus, että videon salaamisessa on haluttu suojella ihan muita kuin uhria”
Eilen klo 9:47

– Miksi vain yksi poliisi on syytteessä, kun tilanteeseen osallistui useita muita? kysyy Lahden putkassa väkivallan uhriksi joutuneen lakimies Olli Talsi.

Tästä videosta oli kyse.

Lahden poliisin putkatallenteiden panttaaminen on uhrin lakimiehen, varatuomari Olli Talsin mukaan haitannut väkivaltaisen tapahtumasarjan selvittämistä ja valmistautumista oikeusistuntoon.

Talsi kertoo päässeensä uhrin kanssa vain kerran, noin vuosi sitten, katsomaan putkavideon Espoon poliisin tiloissa. Hän kertoo uhrin toistuvasti pyytäneen saada tallenteet, mutta tutkinnanjohtaja ei ole pyyntöihin suostunut.

– Kaikissa muissa pahoinpitelyjutuissa, joissa olen ollut joko asianomistajan tai vastaajan asiamiehenä, videotallenteet on saatu käyttöön, Talsi sanoo Iltalehdelle.

Putkan valvontakamera tallensi koko väkivaltaisen tapahtumasarjan, jossa uhri meni elottomaksi useiden poliisien käsittelyssä.Putkan valvontakamera tallensi koko väkivaltaisen tapahtumasarjan, jossa uhri meni elottomaksi useiden poliisien käsittelyssä.

Kuva

Putkan valvontakamera tallensi koko väkivaltaisen tapahtumasarjan, jossa uhri meni elottomaksi useiden poliisien käsittelyssä.
PUTKATALLENNE

”Meille ei vastattu”

Videoihin perehtyminen rikostutkinnan aikana olisi Talsin mukaan ollut erittäin tärkeää. Niissä näkyy paitsi nyt syytettyinä olleen poliisin ja kahden vartijan tekemiset myös enimmillään viiden muun poliisimiehen toiminta käsistä ja jaloista raudoitettua, vatsallaan makaavaa uhria kohtaan.

Ainakin yksi poliiseista pomppii toistuvasti työjalkineillaan uhrin raudoitettujen jalkojen päällä ja painaa tämän nilkkoja koko painollaan vasten betonilattian ohutta muovipatjaa. Kyseistä poliisia ei kuitenkaan edes kuultu syylliseksi epäiltynä.

– Jos olisi voitu katsoa perehtyä (tallenteeseen) rauhassa, olisi varmasti saatu selville, ketkä muut ovat mahdollisesti syyllistyneet rikokseen ja näin olisi voitu viedä prosessia eteenpäin, Talsi sanoo.

Käsi- ja jalkarautoihin kytkettyä uhria lyötiin ja käsiteltiin putkassa niin kovakouraisesti, että hänen elintoimintansa lakkasivat. Vain nopeasti aloitettu elvytys pelasti uhrin hengen.

Talsi oli jo viime lokakuussa esittänyt asianomistajan lausumassa pyynnön saada yksityiskohtainen selvitys siitä, miksi vain yhtä poliisia epäillään pahoinpitelystä. Asianomistaja oli myös kuulusteluissa ilmoittanut näkemyksensä siitä, keitä asiassa tulisi epäillä rikoksesta.

– Mihinkään esittämiimme kohtiin ei ole saatu (tutkinnanjohdolta) vastausta, Talsi toteaa.

Suojellaanko poliiseja?

Poliisirikoksen tutkinnanjohtaja on vedonnut salaamispäätöksessään muun muassa uhrin yksityisyyden suojelemiseen. Varatuomari Olli Talsin mukaan se, ettei uhrille luovutettu tallennetta, herättää väkisinkin epäilyn siitä, että kyse on tietoisesta salaamisyrityksestä.

– Asianomistaja sanoo, ettei hän tarvitse suojelua eikä hänellä ole mitään salattavaa. Herää ajatus, että tässä halutaan suojella ihan muita henkilöitä.

Tutkinnanjohtajana toiminut erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen sanoo pitävänsä ajatusta muiden poliisien suojelemisesta ”varsin erikoisena ja tarkoitushakuisena”. Hän väistää kysymyksen siitä, miksi videoita ei luovutettu uhrille.

– Kaikilla asianosaisilla on tasapuolisesti ollut mahdollisuus tutustua tallenteeseen, Mäkinen toteaa.

Muitakin vastuuseen?

Erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen sanoo, että asiassa ”on kuultu epäiltynä ne henkilöt, joiden osalta on ollut syytä epäillä rikosta tapahtuneeksi”.

– Jutun syyteharkinnan tehnyt syyttäjä ei ole tehnyt lisätutkintapyyntöä epäiltyjen piirin laajentamiseksi. Jutun siirryttyä syyteharkintaan on ratkaisuvalta hänellä.

Mäkinen huomauttaa, että asianomistajalla on halutessaan itsenäinen syyteoikeus.

Varatuomari Olli Talsin mukaan onkin mahdollista, että uhrin puolelta tultaisiin esittämään vastuuseen myös muita väkivaltatilanteeseen osallistuneita poliiseja.

– Minun on keskusteltava tästä päämieheni kanssa.

RISTO KUNNAS
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2511
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Kalle-Ville kirjoitti: Su Elo 23, 2020 9:57 am
Samoin poliiseihin heidän vapaa-ajalla kohdistettuja rikoksia ei juurikaan uutisoida sen takia, että niistä tietämättömillä ihmisillä säilyisi illuusio siitä, ettei sellaista muka tapahtuisi, vaikka tapahtuukin.
Juuri näin tuossa edellä kirjoitin lainaamassasi viestissä.
Sivustamulkoilija kirjoitti: Su Elo 23, 2020 10:19 am
miksi näitä ei uutisoitaisi?
Jos olisit lukenut viestini kunnolla, olisit havainnut jo vastauksen kysymykseesi.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
Manntag
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ti Heinä 14, 2020 6:58 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Manntag »

Onkohan tehty tutkimusta ja tilastoa, missä kunnossa itsensä tiedottomiksi ryypänneet ja sen jälkeen kaasutetut "asiakkaat" pääsevät poliisin tiloista ulos?

Taitaa olla maan tapa näiden pahoinpitely poliisin toimesta.
Mitähän sanaa mustista käytetään espanjankielisissä maissa?
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2912
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Putkassa runnellun lakimies: ”Herää ajatus, että videon salaamisessa on haluttu suojella ihan muita kuin uhria”

– Miksi vain yksi poliisi on syytteessä, kun tilanteeseen osallistui useita muita? kysyy Lahden putkassa väkivallan uhriksi joutuneen lakimies Olli Talsi.

Lähde: Iltalehti 22.8.2020
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4d47 ... f946736582

Näiden muiden tilanteeseen osallistuneiden poliisien kohdalla on oletettavastikin tehty niin sanottu esiselvitys sen selvittämiseksi, onko heidän kohdallaan aihetta aloittaa esitutkinta.

"Esitutkintalain 3 luvun 3 §:n 2 momentin mukaan esitutkintaviranomaisen on tarvittaessa selvitettävä rikosepäilyyn (tai poliisin voimankäyttöön) liittyvät seikat erityisesti siten, että ketään ei aiheettomasti aseteta rikoksesta epäillyn asemaan ja että asian sitä edellyttäessä voidaan tehdä ratkaisu esitutkinnan toimittamatta jättämisestä." Lähde: Tiivistelmä poliisirikostutkinnan ja poliisin voimankäytön tutkinnan järjestelyistä
https://www.valtakunnansyyttajanvirasto ... lyista.pdf


Olen ymmärtänyt, että esiselvitykset eivät ole julkisia asiakirjoja. Perusteluksi oletan, että jos esiselvityksessä päädytään siihen, ettei asianomaista ole aihetta asettaa rikoksesta epäillyn asemaan, niin asianomaisen suojelemiseksi julkisuudessa turhilta epäilyiltä on esiselvitys salattava. Pitäisikö kuitenkin näissä poliisirikoksiin liittyvissä epäilyissä joskus avata myös näiden esiselvitysten sisältöjä? Lahden putkapahoinpitely-videon perusteella tarkempaan avoimuuteen olisi suurta tarvetta.


Poliisihallitus viestii ainakin julkisesti siihen suuntaan, että "poliisin toimintaa tulee voida arvioida mahdollisimman avoimesti". Lähde: Poliisiblogi 22.8.2020
https://blogi.poliisi.fi/poliisin-toimi ... avoimesti/
"Suomen talous on ollut miinuksella 15 vuotta – mistä julkisen talouden ahdinko oikein johtuu?" Niin justiinsa - mistäköhän. Juujuu ja jepjep... joku veljenpojista tiesi ajoissa mitä tiesi. Mutta kuunteliko kukaan.
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2511
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Tämän poliisirikoksen uhrin näkemys kyseisestä asiasta:

Nyt puhuu Lahden putkaväkivallan uhri: ”Luotto mennyt poliisiin”
Tänään klo 11:02
–En tiedä oikein keneen pitäisi luottaa, kuvailee putkassa väkivallan kohteeksi joutunut nelikymppinen lahtelaismies Iltalehdelle.

Kuva

Valvontakameratallenteella näkyy, kuinka poliisi lyö miestä putkassa.
Iltalehti haastatteli Lahden väitetyn putkapahoinpitelyn uhria.

Ravintolasta putkaan
Mies kertoi jo oikeudessa, ettei hänellä ole kyseiseltä illalta mitään muistikuvia. Hän kertoi oikeudessa olleensa päivällä veljensä ja ex-vaimon veljen kanssa tapahtumassa ja aloittaneensa juomisen jo aamusta. Pohjalla oli myös jo yksi päivä, jonka aikana alkoholia oli käytetty.

Mies erkani jossain vaiheessa iltaa seurueestaan.

Poliisipartio oli samana iltana Lahden keskustassa. Se sai eräästä ravintolasta tehtävän liittyen ”aggressiiviseen” asiakkaaseen. Erään ravintolan järjestyksenvalvoja oli kertonut poliisille asiakkaan vastustelleen. Asiakasta oli oikeudessa kuuleman mukaan kaasutettu ravintolassa. Poliisit veivät kyseisen henkilön putkaan, missä käräjille johtanut tapahtumasarja käynnistyi.

”Loukkaavaa ja käsittämätöntä”
Iltalehti haastatteli uhria. Sekä uhrin oikeusavustaja että uhri ovat tarkastaneet tämän haastattelun.

Miltä koko oikeusprosessi on tuntunut?


–Aika jännät fiilikset. Sekavan tuntuista kaikki. En tiedä oikein keneen pitäisi luottaa.

Miltä on tuntunut, kun sinua on oikeudessa nimitetty ”raivohulluksi” ja ”sekakäyttäjäksi”?

–Ärsyttää suunnattomasti. Mun mielestä joku muu on raivohullu, mies sanoo.

Olet kuitenkin myöntänyt (erillisessä rikostapauksessa) järjestyksenvalvojan vastustamisen, vaikka et muista illalta mitään. Miksi?

–En epäile, etteikö siellä (ravintolassa) ole mennyt niin kuin sanottu siinä syytteessä. Enkä ole putkan tapahtumia, esimerkiksi siellä huutamista, kieltänyt. Ainut asia, mitä me nähdään on tuo video, eikä siinä tule esille tätä (käytöstä).

Olet jo aiemmin todennut, että sinulla on ollut vaikeuksia päästä näkemään toista kertaa koko videota. Miltä tuntui videon näkeminen nyt täällä oikeudessa?

–Ärsyttää koko tilanne. Sellaista helvetin loukkaavaa, älytöntä ja käsittämätöntä. Etenkin kun kyseessä on poliisi.

Totesitkin oikeudessa, että sinulle on mennyt luotto etenkin poliisiin Lahdessa. Entä luotto Suomen poliisiin?

– Joo kyllä, mutta etenkin lahtelaisiin poliiseihin, kun asun itse täällä. Täytyy miettiä kuka tunnistaa. Mulla on myös perhettä täällä. Voisin myös muuttaa täältä mutta lapset käyvät koulua täällä.

–Vähintään toivoisin että nämä poliisit eivät toimisi enää poliisintehtävissä, se on se oleellinen, mies päättää.

Kuva
Tapausta puitiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.
KATARIINA TALEVA
[email protected]

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6656 ... 7d4472aa71
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3250
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Sivustamulkoilija kirjoitti: Su Elo 23, 2020 8:55 am Mistään kelarahoista en tiedä,mutta samaa mieltä siitä että melkoinen itku yhdestä kännissä riehuneesta.kyttiä en todella puolustele,mutta on toi jo ammattinakin sellainen että joutuu kuunteleen vittuilua/ottaan osumaa keskimääräisesti enemmän kuin missään muussa ammmatissa,niin tarviihan kytilläkin olla keinot rauhoittaa "asiakas".toi känni sällihän oli sielä laitoksen pihassa rynnännyt suoraan poliisien päälle kun takaovet oli avattu,eli oli aika hankala ja laittoi vastaan kunnolla.olis jättänyt ottamatta pari paukkua vähemmän niin olis osannut käyttäytyä,silloin ei poliisi sedän olis tarvinnut "hapettaa" tolla tavalla."pieniä" ylilyöntejä sattuu joka ammtialueilla.
:mrgreen:
Oliko tästä jossain videopätkää tai luotettavan silminnäkijän kertomusta vai onkohan vain kyttien keksimä tekosyy porukalla hakkaamiselle?
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
scarface
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: La Syys 13, 2008 7:50 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja scarface »

Kyseessä tämänhetkisten tietojen mukaan valitettava yksittäistapaus . Hermo/arviointi pettänyt hetkellisesti ,mikä on ihan tavallaan ymmärrettävää ,mutta ei hyväksyttävää yleisimmän asiakaskunnan profiilin huomioon ottaen. Riehuvat juopot/nistit varmaan kaikista ärsyttävimpiä mitä näkee kaduilla ihan tavallisena kansalaisenakin
.En sano että uhri tällainen on ,puhun yleisesti vaan . Järkiporukat ei pidä itsestään meteliä tai aiheuta hämminkiä vaikka pyörisivätkin ns. Päihdeporukoissa.
Suurin osa Poliisista rautaisia ammattilaisia joita Ei Pidä leimata tällaisten yksittäisten ylilyöntien takia.
Viimeksi muokannut scarface, Su Elo 23, 2020 12:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sori iso avatar ei löydy pienempää
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Kummisetä kirjoitti: Su Elo 23, 2020 12:17 pm
Sivustamulkoilija kirjoitti: Su Elo 23, 2020 8:55 am Mistään kelarahoista en tiedä,mutta samaa mieltä siitä että melkoinen itku yhdestä kännissä riehuneesta.kyttiä en todella puolustele,mutta on toi jo ammattinakin sellainen että joutuu kuunteleen vittuilua/ottaan osumaa keskimääräisesti enemmän kuin missään muussa ammmatissa,niin tarviihan kytilläkin olla keinot rauhoittaa "asiakas".toi känni sällihän oli sielä laitoksen pihassa rynnännyt suoraan poliisien päälle kun takaovet oli avattu,eli oli aika hankala ja laittoi vastaan kunnolla.olis jättänyt ottamatta pari paukkua vähemmän niin olis osannut käyttäytyä,silloin ei poliisi sedän olis tarvinnut "hapettaa" tolla tavalla."pieniä" ylilyöntejä sattuu joka ammtialueilla.
:mrgreen:
Oliko tästä jossain videopätkää tai luotettavan silminnäkijän kertomusta vai onkohan vain kyttien keksimä tekosyy porukalla hakkaamiselle?
Jossain iltapäivälehtien artikkelissa oli tallenne jossa oli myös kuvaa putkan sisäänajotilasta.

Sisäänajotilassa on valvontakamera joka kuvasi auton sisäänajon ja sen, kun uhri kuljetettiin sisätiloihin. Auto peittää näkyvyyden, mitä tapahtui kun pakun ovet avattiin (kyseessä ei ollut tunnuksellinen maija), sekä sen kun uhri kuljetettiin sisätiloihin. Ollaan siis täysin poliisien sanojen varassa mitä tapahtui kun ovet avattiin, ja ihan perustellusta syystä voidaan poliisien sanomiset myös kyseenalaistaa koska tallenteet eivät vahvista heidän kertomaansa tilannetta, ja koska tapahtumissa on viitteitä siitä että kaikki paikalla olleet ovat mahdollisesti syyllistyneet johonkin rikokseen.

Tuossa auton sisäänajotilassa pitäisi olla toinenkin tallentava kamera kuvaamassa tilaa toisesta suunnasta niin asiakkaiden kuin poliisien oikeusturvan vuoksi.
Puma4493
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: La Elo 08, 2020 8:18 pm

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja Puma4493 »

Uskomaton paskahousu myös tämä joka otettu kiinni. En itse usko, että ollut edes eloton. Elottoman ja tajuttoman erottaminen voi olla erittäin hankalaa, varsinkin maallikoille. Se, että esimerkiksi rannesykettä ei ole tuntunut, ei tarkoita että on ollut eloton.

Toisaalta suurin osa näistä riehuvista nistipelleistä joiden kanssa ollut tekemisissä on aina samanlaisia. Ensin uhotaan ja riehutaan, sitten kun jotain käy niin itketään, paskotaan housuun ja syytellään muita.
xxyy
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: Ma Heinä 20, 2020 10:26 am

Re: Lahti: Poliisi epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä

Viesti Kirjoittaja xxyy »

Psykologiaa
Poliisit kävelee virka-aikana ase lonkalla,se antaa mahdin tunteen omalle minälle tyyliin minä määrään
ja jos asetta ei,pysty käyttään (kentällä ei ole tilanteita,että voin vetää aseen esiin)
niin sitä mahdin tunnetta,joutuu purkaan väkivallalla esim.joku käynny pubissa ja menossa kotiin horjuu
kävellessä,poliisi pysähtyy viereen tyyliin nyt poika mennään känniselliin yöks,uhri ei ymmärrä miksi
koska en ole tehnyt mitään pahaa kenellekkään ja alkaa tietty selittään,tämä johtaa siihen,että poliisi rupee
repiin nyt mennään älä selitä mitään.
Jos uhri avaa suunsa vieläki ja ihmettelee miksi,niin rupee tuleen nyrkkiä poliisilta.
Eli jos ei ole tilannetta,että saa käyttää aseen mahtia,niin se mahti vaihtuu pahoinpitelyyn,pitää antaa
nyrkkiä ja mielellään,sitte 3-4 poliisia yhessä pahoinpitelee tyyliin meille ei vittuilla poju.
Siviilissä yksityiselämässä on kaikki poliisit ihan erilaisia,koska ei ole mahti mukana,ase lonkalla
pistä virkapuku päälle tulee myös mahti minuun,jota käytetään väärin,koska ei pääse käyttään asetta.
Poliisi tarvii asetta hyvin harvoin ja aina ne tulee paikalle liian myöhään tapaus on jo ohi
eli aseet pois poliisin lonkalta ja mahdin tunne poissa,niin vähenee törkeät pahoinpitelyt.
Jos vuodessa tarvii pari tapausta asetta,niin lähettää sinne partion aseilla
Vastaa Viestiin