Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - ei rikosta

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Sammalkauppaa
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Heinä 27, 2020 10:17 pm

Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - ei rikosta

Viesti Kirjoittaja Sammalkauppaa »

Tornion kauppakeskuksen edestä olevasta 'kuopasta' löytyi 20.8. keskipäivällä ruumis. Oletettiin hukkuneen, mutta nyt on käynnistynyt murhatutkinta. Tiedän uhrin ja jollain tavalla myös tapahtuman olosuhteet. Mies oli ryyppyreissulla ystävän kanssa. Liittyivät toisen porukan seuraan kauppakeskuksen pihalla. Uhrin kaveri lähti kesken illan kotiin ja aamulla uhri ei ollut palannut kotiin Haaparannan keskustaan. Häntä ehdittiin pari tuntia etsiä, kunnes ohikulkija havaitsi ruumiin tuossa kuopassa. Kuulema on juurikin tämä henkilö, mutta virallista tietoa ei vielä ole. En tiedä miksi murhatutkinta on aloitettu.. luultavasti ulkoisia väkivallan merkkejä, koska muuten olisi helppo ajatella kännisen miehen hukkuneen.

Otsikko päivitetty
-NILS-
25hu25h25u
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Kesä 05, 2020 1:29 pm

Re: Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja 25hu25h25u »

Ruotsin poliisi tutkii.
https://hbwebben.se/rubriceras-som-misstankt-mord/

Länsirajalta löytyi vesikuopasta miehen ruumis – Ruotsin poliisi tutkii murhaa

Kuollut on ruotsalainen, noin 60-vuotias mies.

VILKKAAN rajanylityspaikan tuntumasta, aivan Suomen länsirajan vierestä löytyi keskiviikkona miehen ruumis. Ruotsin poliisi tutkii asiaa nyt murhana.

Asiaa tutkitaan henkirikoksena, koska kuolinsyy on vielä epäselvä.

60-vuotiaan miehen ruumis löytyi vedestä Victoriantorin lähettyviltä. Maasto on Tornion ja Haaparannan yhteistä raja-aluetta, jonne piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan rakentaa Barents Center. Nyt sen paikalla on vedellä täyttynyt monttu.

Ruumiin löysi yksityishenkilö Ruotsin puolelta. Ruotsin poliisi jatkaa tänään löytöpaikalla teknistä tutkintaa. Ruumiille tehdään ruumiinavaus kuolinsyyn selvittämiseksi, tiedotti poliisi tänään.

Miehen ruumis löytyi keskiviikkona puolenpäivän aikaan. Hänet on tunnistettu ja asiasta on ilmoitettu omaisille. Poliisin mukaan hän on ruotsalainen.

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006607999.html

Kuolinsyy epäselvä ja tutkitaan jo murhana. :lol: Uhri oli Roland Kauma niminen heppu.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6676
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Tornion kauppakeskuksen edestä löydettiin hukkunut - Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Juttelin taannoin yhden psykiatriselle puolella toimivan päihteisiin erikoistuneen lääkärikaverin kanssa. Hän totesi, että huumepiireissä on tapana näillä pohjoisillakin leveysasteilla (hieman Tornion alapuolella ollaan) järjestää murhia, jotka näyttävät itsemurhilta. Harvoin on läheisiä tai vaikkapa viranomaisia, jotka jäisivät kaipaamaan. Poliisilla ei ole resursseja, mutta ei myöskään kiinnostusta, asioita tutkia.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Tornion kauppakeskuksen edestä löydettiin hukkunut - Murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tarkastaja Levisi kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 11:48 am Juttelin taannoin yhden psykiatriselle puolella toimivan päihteisiin erikoistuneen lääkärikaverin kanssa. Hän totesi, että huumepiireissä on tapana näillä pohjoisillakin leveysasteilla (hieman Tornion alapuolella ollaan) järjestää murhia, jotka näyttävät itsemurhilta. Harvoin on läheisiä tai vaikkapa viranomaisia, jotka jäisivät kaipaamaan. Poliisilla ei ole resursseja, mutta ei myöskään kiinnostusta, asioita tutkia.
Suomi (ja varmaan Pohjois-Ruotsikin) on edelleen miehille varsin turvallinen paikka asua, kunhan valikoi seuransa hyvin. Tai on yksin. Ryypätäkin voi muissa kuin Lasol- ja sekakäyttöpiireissä.
????? ?? ??????.
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1407
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Sangen arvovaltaiselta taholta on kuultu että Ruotsi on maailman turvallisin maa. Ettekö muista?
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
loikkari

Re: Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja loikkari »

Paikkakuntalaiset: Oliko tämä sama kaveri joka piti maali-, tapetti-, ja kaakelikauppaa aikoinaan siinä Nordean talossa. Oliko tila peräti entinen urheilukauppa vielä aikaisemmin? Köpmansgatanilla rannanpäädyssä? R.I.P
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4531
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Sverdlov kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 2:55 pm Sangen arvovaltaiselta taholta on kuultu että Ruotsi on maailman turvallisin maa. Ettekö muista?
Ilman muuta muistetaan! Viime perjantaina tosin Haningessa Tukholman seudulla ammuskeltiin päiväkodin nurkilla niin pahanpäiväisesti, että lastenkaitsijat ohjasivat laumansa sisätiloihin etuajassa. Eilen maanantaina puolestaan Lidingössä - Tukholman seudulla sekin paikka - ammuttiin keskellä päivää mies autoon keskellä kaupunkia. Poliisin pyynnöstä lähiseutujen koulujen oppilaita pidettiin kouluissa tavallista pidempään, eikä heitä päästetty kotimatkalleen normaaliin aikaan. Olisi Ruotsista muitakin uunituoreita rikosuutisia kerrottavaksi, mutta kiinnostuneet voivat etsiä niitä itsekin. Ruotsista on todellakin tullut joku ihmeen Villi-Länsi, vaikka maa onkin Alexander Stubbin mielestä maailman turvallisin lintukoto.

Ruotsin turvallisuudesta yleensä sitä varten jo aikoja sitten avatussa ketjussa. Tämä ketju otsikon aiheelle
-NILS-
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
RL11/6
Axel Foley
Viestit: 2165
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - murhatutkinta

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Tornio on rikollistoiminnassa tunnettu huumausaineiden ja nuuskan rajanylityspaikkana. Yksi tuttu kertoi jokin aika sitten Torniossa ja Haaparannassa olevan myöskin varsin väkevä päihdekulttuuri. En tarkoita piri- ja subunarkkien temmellustä kohti metsähautaa tai yliannostusta, vaan väkijuomatehdasta. Ihan tisletuotteitakin saatavilla, vaikka tuotanto keskittyykin pääasiassa panimotuotteisiin.
Docroc
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Tammi 19, 2018 6:48 pm

Re: Ruotsi: Haaparannassa ruumislöytö vesimontusta - ei rikosta

Viesti Kirjoittaja Docroc »

https://www.lapinkansa.fi/haaparannan-h ... ta/2823159

Maksumuurin takana, mutta otsikossa lienee oleellinen "Haa­pa­ran­nan huk­ku­mi­ses­sa ei epäillä rikosta"
Vastaa Viestiin