Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Insomnia
Harjunpää
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2019 4:28 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Insomnia »

Neo7 kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 11:00 pm
Insomnia kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 10:19 pm
Neo7 kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 9:33 pm Ei kannata valmiiksi muokattua kuvaa mennä muokkaamaan ja säätämään vielä lisää, kyllähän siinä näkyvät asiat vääristyy vaan entistä enemmän, ja asiat voi näyttää eriltä mitä ovatkaan. Eli samaa mieltä siitä, että kädessä näkyy kämmenen luonnolliset urat ja kun kämmen on vähän koukistuneena, se tekee likaiset urat korostuneen näköiseksi kun varjokin niihin tulee. Alkuperäisen, tai sen parhaimman laatuisen kuvan laatukaan ei ole mitään huippua, etukamera huonontaa laatua ja valotuskin on päin persettä. Toki voidaan taas lähteä pohtimaan tuotakin jo kauan sitten pohdittua asiaa taas vaikka kuinka. Onhan siinä nähty jo kuolleen käsikin ja jäljet grillivartaasta. Ei oo tarkoitus estää keskustelua, mutta kyllä tuota asiaa on käyty läpi jo kauan sitten.
No en kyllä tehnyt kuvalle mitään rajuja toimenpiteitä...lisäsin terävyyttä ja vaalensin tummia kohtia. Että ei nuo nyt vielä tee ”kuusesta koivua” ym. vääristelyä. Alivalottunutta kohtaa kun pystyy vaalentamaan itse kohteen muuksi muuttumatta, mutta ylivalottunut on tekemätön paikka, kun kuva ei siinäkohti käytännössä sisällä mitään.
Juu, en tarkoittanut ehkä sua, vaan sitä joka oli ne ensimmäiset muokkaukset tehnyt, ellet se sitten ollut sinä. Oli kyllä vähän enemmän säädelty. Jos kevyellä muokkaamisella haluaa jotakin yrittää kuvasta saada esiin, sanoisin, että ainakin käyttäisi siihen alkuperäisintä mahdollista kuvaa. Silloin tietää mitä ja miten paljon on kuvaa muokattu siitä lähtötilanteesta. Jos taas sinä olit se, joka ensimmäisenä teki ne suuremmat muokkaukset, niin meillä on kyllä sitten erilaiset käsitykset kevyestä kuvamuokkauksesta. Mut juu, kuulostaa siltä, että käsittelit kuvaa, joka oli jo läpikäynyt kuva käsittelyä vähän enemmän kuin kevyesti.
Okei, joo multa on sitten mennyt ohi joku rajummin muokattu kuva (ei ole minun tekosia) ja ainut kuva mitä minä tein, oli se tarkennus ”yläkädestä” ja se oli 2-sivun kuvasta, kun katsoin pitkään että kouran pohjassa näyttäisi olevan kaksi outoa haavaa ja tosiaan terävöitin/vaalensin tummia kohtia. Tämä kuva näkyy sivulla 271 jonka liitin tuohon tämänpäiväiseen viestiin mahdollisella verkkoaidalla telomiseen
Insomnia
Harjunpää
Viestit: 347
Liittynyt: Ti Joulu 03, 2019 4:28 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Insomnia »

Joku ihan muu kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 11:07 pm
Porfiry kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 10:43 pm [

Tuli tästä mieleen, kun yksi ilta katselin sivusilmällä muuta puuhastellessa noita pökkyröiden videolähetyksiä. Taisi olla se pätkä, missä ajelivat autolla Halsuan suunnalla. Jossain vaiheessa nuorempi veljeksistä innostui puhumaan jostain sotahommista, vaikutti innokkaalta ja näytti siltä, että nyt lähtee selitysmania päälle. Mutta tässä kohtaa vanhempi veli aurinkolasit päässään lopetti jutun melko kovalla auktoriteetillä lyhyeen, tyyliin "nyt ei puhuta tuommosia" viitaten varmaan kännistriimin kontekstiin. Jäi vain mieleen. Voisi päätellä, että olisi ollut toistuva puheenaihe hänellä tuollaiset sota- ja väkivaltafantasiat?
Niin, sotajuttuja voi seurata vaikka inhoaisi väkivaltaa, mutta jos toinen oikein tiukasti vieläpä keskeytti puheen, niin kyllähän se sinne väkivallan puolelle ois voinu kääntyä pian.
Ei se ollut vanhempi veli joka keskeytti puheen...Aurinkolaseissa! Vaan joku näiden kaveri, eikä vanhempi veli ollut tuossa videossa ollenkaan muuten kuin ”zättäili” live-videoon, johon nuorempi veli kommentoi jotain tyyliin ”sori en pääse nyt tupaa maalaamaan...”
Lagertha
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2016 1:04 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Lagertha »

Minen nyt ihan ymmärrä, siis aivan tavallisena taatelintallaajana, MIKSI on niin vaikeaa tai kenties tavanomaista ymmärtää kyseessä olevan luultavasti ”vain” melko perinteinen päihteissä tehty henkirikos?
En siis aivan maallikkona ja kaukaa Pohjanmaalta olevana usko asiaan liittyvän erityisemmin ketään muuta kuin todennäköisin syin pidätetyt veljekset. En usko avustajiin, kolmansiin tai useampiin tekijöihin, en peräkärryihin, mopedeihin tai vetokoukkuihin, palkkamurhaan tai huumevelkoihin jne.
Jami on tapettu riidan tuoksinnassa, kuljetettu autolla (luultavasti Jamin omalla, jota toinen veljeksistä ajoi ja toinen peesasi Carinalla) yön suojassa jonnekin syrjään ja dumpattu sinne. Harjakuvalla on jokin funktio, ehkä voitonriemua ja ylivaltaa kuvastaen. Motiivi; ei sitten yhtään mikään - kunhan tuli pökkyröissä tehtyä.
Rikoksena täysin turha ja luultavasti tylsän mielikuvitukseton (anteeksi inhottavalta kuulostava kuvakieleni).
Myös minä toivon kovasti uhrin löytyvän - yhtään en osaa ajatella, mistä hänet löytäisi, mutta veljekset taatusti uhrin hävittämisen ja sen lopputuloksen muistavat!
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Noniinsiinäkävi kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 11:14 pm
Joku ihan muu kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 10:21 pm
hamuelos kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 9:32 pm

Hyvä, että joku keksi sanan kun itsellä löi tyhjää. Mutta jos on halu tappaa niin mahdollisesti otettu selvää miten muut on ruumiita hävitellyt
Tuli mieleen, tuleehan noita TrueCrime ohjelmia jo ihan televisiosta melkein yötä päivää, ja netistä lisää jos loppuu töllössä kesken. Jos on joku maksullinen kanavapaketti ja sieltä vielä valinnut kanavat X,XjaX niin
Niitä rikos ohjelmia tulee ihan oikeasti ja kirjaimellisesti yötä päivää, 24/7. Tositarinoihin perustuvia. Tositarinoita.

Ihan varmasti piripäissään voi tulla vaikka minkälaisia ajatuksia mieleen, en ihmettelis yhtään, jos aina kun A-linja jatkuu pari päivää, niin silloin alkaa semmoisessa tilanteessa puhua tappamisesta. En ihmettelisi hetkeäkään. Tai hämmästyisi.
Jos selvin päin tai vaikka kännissä tämmöisiä pohtii, niin jo hieman hämmästyn.

Ei liene ollut kyse vain spekulaatiosta voisiko tappaa ihmisen tms, vaan puhunut useaan kertaan aiheesta. Ja Olisi voineet jutella kun toinen työkseen nahottaa eläimiä, että mites ihminen. Lähtiskö nahka vai saisitko ees hengiltä? Mutta tällaisesta ei siis kyse

Olen luullut että T on näistä se, joka on näistä se väkivaltaisempi mutta ei se niin taida ollakaan.
Eikös V ollut nahottanut kettuja? On varmasti sellaista hommaa että saattaa tulla uniin. Ja jos työkseen tosiaan tehnyt sitä, niin ihmisen satuttaminen on pikku juttu.
En halua mitenkään väheksyä sinun ajatuksesi mutta kettujen nahoitus työtä tehdään niin paljon Pohjanmaalla että ei se välttämättä kyllä ole sellainen toiminta joka tulee uniin. Ei se kyllä myöskään tee ihmisestä murhaajaa, meidän esi isät tappoivat lähes kaiken minkä söivät mutta eivät kuitenkaan ystäviä tai naapureita eikä varsinkaan omaa perhettä. Joten pidän kyllä tätä skenaariota hiukan kaukaa haettua.
Jos ihminen tappaa hirven tai sorsan tai jäniksen tai vaikka ahvenen, ja syö sen, mikäs siinä, kaikki kunnossa! Pyydystäähän kissakin hiiriä, mutta lähinnä nälkäänsä. Ja kettu pyydystää.. jne jne .Kaupasta ihmiset voi ostaa lihaa valmiina paketissa, ettei jokaisen tarvitse erikseen metsästää lihojaan, ja ei jokaisen tarvitse pitää paria kanaa ja lehmää parvekkeella.


Pari sivua sitten joku kirjoitti että V sentään ollut joskus nahottamassa, että kaikista siihenkään ei ole kun ne nappisilmät on nii lutuset/katsoo tms nii ne ei muka voi nahottaa. Rivien välistä en tiedä luinko oikein= senkin laiskurit, ikivanha selitys, joka kuultu jo ennenku olit syntynyt vai oliko ihan vaan se ettei ihan jokainen siihen pysty. No ei taatusti pysty.
On oltava todella kova pää että tuohon pystyy.
Mä näkisin kyllä tämän näin, että jos pystyy aamusta iltaan riipimään nahkan irti eläimestä, niin ei pitäisi olla pienintäkään ongelmaa satuttaa ihmistä. Siis en tarkoita että automaattisesti satuttaa tai tappaa ihmisiä, mutta jossakin tilanteessa siihen pystyy. esim teurastamoissa joku Lihanleikkaaja voi jo ajatella että tää on tämän muotoinen pala, mutta entäs se kaveri joka näkee ne eläimet vielä eläimen näköisenä. Kuten tässä tuo nahotus. Vittu jos siihen pystyy, ei ihmisen silpominen vaikka sataan osaan ole enää mitään, tai mikään ongelma. Mutta nää nyt ei tainnu kuitenkaan kun piilottaa ruumiin!!
Minua ei saisi moisen pajan ovesta edes sisään, on niin kammottava ajatus. En tajua miten tuohon löytyy työntekijöitä, tai sitten pohjanmaalla porukka on jotenkin kovapäistä, että pystyy tuota tekemään, mutta ei mielenterveys horju vapaa-ajalla.
Niin kyllähän tuota metsästystä harrastaa meidänkin perheestä ja suvusta niin moni, että se on ihan itsestäänselvyys. Ja kyllä nuo metsältä saadut eläimet tänä päivänäkin nyljetään ja paloitellaan, ehkä jotkut jopa kynitään, mutta eipä siinä nyt ole mitään erikoista. Miksi olisi? Mistäs se liha tulee jos ei eläimestä?
Piti hetki miettiä miksi nuo esi-isät tähän vedettiin, niin itsestään selvää on että kaikki metsästää!

Mutta siis asiaan, mikä lie edes ollut asiana.
Niin oisko tää kaksikko katsellut jotain rikos ohjelmia telkkarista ja niitten pohjalta, vai kävikö vaan älytön mäihä piilottamisen kanssa.
Porfiry
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: To Elo 13, 2020 11:18 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Porfiry »

Insomnia kirjoitti: Ke Elo 26, 2020 12:10 am Ei se ollut vanhempi veli joka keskeytti puheen...Aurinkolaseissa! Vaan joku näiden kaveri, eikä vanhempi veli ollut tuossa videossa ollenkaan muuten kuin ”zättäili” live-videoon, johon nuorempi veli kommentoi jotain tyyliin ”sori en pääse nyt tupaa maalaamaan...”
Okei, mietinkin, että onpas naama muuttunut edellisestä videosta mutta oletin jotenkin veljeksi :lol:
VeliVeikkonen
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 2:35 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja VeliVeikkonen »

Tässä olisi viimein dronemateriaalia Pirkkutaiselta, kuvattu viime lauantaina 22.8. Pahoittelut jo alkuun hieman kiireisestä lentelystä materiaalin loppupuolella, akku kului arvioitua nopeammin tuulisella kelillä ja jouduin tiivistämään operaatiota. Spoilaan sen verran että minun silmääni ei potentiaalista kätköpaikkaa lukuun ottamatta osunut mitään epäilyttävää, muuten video olisi päätynyt vain poliisille. Ajattelin kuitenkin että täältä löytyy silmäpareja jotka saattavat huomata joitain mitä minä missasin.

Video on kahdessa osassa YouTuben vahvistamattomien tilien rajoitteiden vuoksi. Ekan pätkän alkupuolella keskityin Räyringintien ja Alaspääntien risteyksessä olevaan "levikkeeseen" ja heti sen vieressä olevaan syvännäköiseen ojaan. Myös levikkeen ja Räyringintien välissä näkyy olevan vettä. Oja näyttää minun silmääni houkuttelevalta kätköpaikalta jos on kova kiire, siihen on erittäin helppo pääsy ja liikenne ojan vieressä lienee viereisen pellon peltotöitä lukuun ottamatta olematonta. Levikkeeltä löytyy kiviä painoksi. Puiden ansioista näkyvyys paikalle on kolmesta suunnasta lähes olematon, tosin Alaspään suunnasta tullessa paikka näkyy tielle jo suht kaukaa. Ojasta ja levikkeestä laitoin vinkin myös poliisille.

Ojan dokumentoinnin jälkeen lentelin Pirkkutaisen yllä. En huomannut edelleenkään mitään epäilyttävää, vesirajaan ei mene isompia raahausjälkiä, vai pieniä eläinten(?) tekemiä polkuja. Toki en osaa sanoa miten paljon maasto ehtii parantua reilussa kahdessa kuukaudessa. Keskityin kuvaamaan metsän puoleista reunaa, en usko että Räyringintien puolelta kukaa lähtisi raahaamaan ruumista piiloon. Näiltä videoilta näkyy myös hyvin turvelautat jotka aiheuttavat järven muodon muuttumisen jota aikaisemmin ketjussa pohdittiin.

Minulla on tulossa vielä videot Haapajärveltä ja Porasenjokivarresta, en saa kaikkea ladattua vielä tänään, pahoittelut viiveestä.

Video 1:
https://youtu.be/eeBOHb2eEBQ

Video 2:
https://youtu.be/bRdCxTiI434
Avatar
Agentti22
Lauri Hanhivaara
Viestit: 129
Liittynyt: Su Heinä 19, 2020 10:38 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Agentti22 »

VeliVeikkonen kirjoitti: Ke Elo 26, 2020 1:38 am Video 1:
https://youtu.be/eeBOHb2eEBQ

Video 2:
https://youtu.be/bRdCxTiI434
Hyvää työtä. Kiitos videoista ja vaivannäöstä! On kiva kun pääsee täältä monen sadan kilometrinkin päästä vähän katselemaan paikkoja, muualtakin kuin mapsista. :D auttaa hahmottamaan.

Täytyy yöunien jälkeen katsella vielä uudelleen paremmin.
”Tavallinen suomalainen mökki, ulkona kusiaisia ja sisällä paskiaisia.” - Trampas, Poliisin Poika.
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Porfiry kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 10:43 pm
Joku ihan muu kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 10:21 pm Ihan varmasti piripäissään voi tulla vaikka minkälaisia ajatuksia mieleen, en ihmettelis yhtään, jos aina kun A-linja jatkuu pari päivää, niin silloin alkaa semmoisessa tilanteessa puhua tappamisesta. En ihmettelisi hetkeäkään. Tai hämmästyisi.
Jos selvin päin tai vaikka kännissä tämmöisiä pohtii, niin jo hieman hämmästyn.

Ei liene ollut kyse vain spekulaatiosta voisiko tappaa ihmisen tms, vaan puhunut useaan kertaan aiheesta. Ja Olisi voineet jutella kun toinen työkseen nahottaa eläimiä, että mites ihminen. Lähtiskö nahka vai saisitko ees hengiltä? Mutta tällaisesta ei siis kyse
Tuli tästä mieleen, kun yksi ilta katselin sivusilmällä muuta puuhastellessa noita pökkyröiden videolähetyksiä. Taisi olla se pätkä, missä ajelivat autolla Halsuan suunnalla. Jossain vaiheessa nuorempi veljeksistä innostui puhumaan jostain sotahommista, vaikutti innokkaalta ja näytti siltä, että nyt lähtee selitysmania päälle. Mutta tässä kohtaa vanhempi veli aurinkolasit päässään lopetti jutun melko kovalla auktoriteetillä lyhyeen, tyyliin "nyt ei puhuta tuommosia" viitaten varmaan kännistriimin kontekstiin. Jäi vain mieleen. Voisi päätellä, että olisi ollut toistuva puheenaihe hänellä tuollaiset sota- ja väkivaltafantasiat?
Toi varmaan menee noin.
Siis että isoveli on se jonka sanaa kuunnellaan ja joka käskee, ja nuorempi kuuntelee ja myös luottaa veljen sanomaan.

Eli nyt kun ne on kopissa, V ei (itsensä lisäksi tietty) viitsi vasikoida pikkuveljeään, joka luottaa häneen ja V on nuoremman vähän niinku "viimeinen toivo" tässä keississä..
Nuorempi taas ei viitsi avata suutaan, koska hänhän on aina luvannut olla aina veljensä puolella, eli T ei kerro asiasta, koska ei vasikoi veljeään johon luottaa kun peruskallioon ja ellei V kerro ensin.

Joku kirjoitti tänne että videolla T sanonut olevansa aina V n puolella. Voi olla, itse en tiedä.

En tiedä osuiko miten lepikkoon, jonkun kuvan ja pienen videon pätkän (En oo ees kaikkia katsonu) perusteella ei kovin syvällistä tietoa saa :mrgreen:
Ääliö
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 12:36 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Ääliö »

Ääliö kirjoitti: La Heinä 18, 2020 8:28 pm Spekuloidaan nyt vielä tuota MIKÄ IHME SE TUOLLA paitajannun kainalossa PILKISTÄÄ (jos se ei ole auton ovi, minun mielestäni se todellakaan ei ole):

1. Aikaisemmin ketjussa esittämäni, maatilalta lainatun haalistuneen, kärryn ETULAITA ja kärryssä on lastina jotain sattumalta valkoista/vaaleata, maatilalla kärryssä ollutta tavaraa "raatokuljetuksen lisäksi" tai valkoista muovia/aumamuovia tapahtumaan/asiaan liittyen, niin että siihen on kääritty "raato"/tms. asiaan liittyvät "jäänteet" joko poltettuna tai ei. (Paitajannu seisoo kärryn aisalla ja trakori on kuvaajan edessä joka ei tietenkään näy. Paidaton jannu istuu auton konepellillä tai takaluukun pellillä ja nojaa kärryn laitaan.)

2. Kärryn TAKALAITA sisäpuolelta, niin että paidallinen jannu on kärryn sisällä polvillaan ja paidaton jannu istuu auton konepellillä tai takaluukun pellillä ja nojaa kärryn laitaan TAI SEISOO KÄRRYNLAITAAN NOJATEN!. HUOM. ELI YHDISTELMÄ SOPISI OLEMAAN AUTON VIERESSÄ ILMAN "OJAANAJAMISTA" JA TRAKTORI OSITTAIN ASFALTTITIELLÄ....JO VALMIINA LÄHTÖVALMIINA....HUOM. KESÄYÖ JA KELLONAIKA SEKÄ HIDAS TIE KETÄÄN EI TULE ASFALTTITIELLÄ!!!

3. Kärryn TAKALAITA ulkopuolelta niin, että traktori jää kuvaajan taakse piiloon, ehkäpä epätodennäköistä mutta esitän kuitenkin. (Tai onko traktoria tässä tilanteessa paikan päällä lainkaan?).

4. Kärryn jompi kumpi sivulaita joko ulko- tai sisäpuolelta, edellä esittämin kuvaajajannun sijoituksin kärryn suhteen. Tällöin Traktori olisi kuvaajan vasemmalla puolella, mutta vaatii tietenkin jonkinlaisen levennyksen/kääntöpaikan tuossa paikassa, että yhdistelmät traktori+kärry+ auto tuossa asennossa tuohon sopii. Tällöin tulee taas yksi tilanne huomioitavaksi onko paikka joku kääntöpaikka, hiekkakenttä/soranottoalue tai jopa peltoalue joka tas voisi selittää tuon tuuli-tai takalsin alueen heijastuksen tuosta vaaleasta alueesta jannujen etupuolella.

5. Onko se se jonkun ketjussa mainitsema haalistunut vanha öljytynnyri, kannella varustettuna. Miksi tynnyri olisi matkassa mukana: A.) sillä on TUOTU JOTAIN loppusijoituspaikkaan (raato? polttojätteet?) (henkilöautoon tynnyri ei mahdu, henkilöauton peräkärryyn kyllä, mutta poikien autossa ei ollut peräkoukkua, poikien tai jonkun se on sinne jollain keinolla pitänyt tuoda, traktorin etukuormaajalla? jollakin muulla autolla jossa peräkoukku ja kärry?, pakettiautolla? ym. vastaavalla. B.) tynnyrissä POLTETTU kuvanottopaikalla jotain, onko tynnyri jonkun muun ja tuossa, ja jannut sattumalta kuvaavat vain paikanpäällä "urotekoaan", C.) tyhjiä vanhoja öljytynnyreitä on maaseudulla pilvin pimein ja varsinkin näin kesäaikoina esim. metallikeräyspisteillä missä maamiesseurat ja muut kyläjärjestöt ja koulut keräävät metallia romunkeräyksenä kesäisin kassavarantoa kasvattaakseen. Sellaiseenhan pisteeseen on hyvä ko. "työnsä tehnyt" tynnyri sitten myös heivata kun käyttötarve on tyydytetty.

6. Onko tuo sittenkin jonkun ketjussa mainitsema puinen postilaatikkoteline jossa näkyy kaksi valkoista räystäslautaa ja niitten yläpuolella esim. tummaa huopakattoa pikkuisen.

7. Onko poikien Carina todellisuudessa tuossa kuinka päin? Täyttä varmuuttahan siitä ei ole eli mikä on tuo punainen osuus joka näkyy auton pilariosan vasemmalla puolella. Auto niin, että: A.) Auton takaperä jannuihin päin. Ovi niin, että joko etu- tai takaovi on niin oven sisäosaa näkyy katsojaan päin. Ovi vain sen verran raollaan että oven muuta sisäosaa ei näy. B.) Auton konepelti poikiin päin. Silloin se olisi joko auton etu- tai takaovi täysin tai jonkin verran auki niin että oven ulkopuolen puna näkyy. (onko kenelläkään tietoa kuinka "kirjavan punainen tuo auto oli tuolta puolen mitä poliisien kuvissa ei näy?) Tällöin voisi olla niin että tuosta punaisen osuuden päältä voisi hiukan näkyä peilin mustaa, mutta jokseenkin korkealle peilin lähtö menee mielestäni, mutta kuvakulma voi vääristää. C.) AUTO EI MAHDOLLISESTI EDES OLE KYSEINEN CARINA tai Carina lainkaan, vaan sattumalta punainen auto TAI eri Carina punaisilla peileillä varustettuna eli tällöin auton keula on poikiin päin.

8. Ja siitähän voidaan sitten spekuloida se jos tietäisi mikä tuo paidallisen jannun kainalossa oleva asia on se, että minkälainen tuo kuvauspaikan alue on missä tuo kuvatilanne on otettu ja miettiä voiko siihen edellä mainitsemani traatorisysteemit ja -yhdistelmät mitenkin lailla ja mitenkin päin sopia. Ja onko auton ovi täysin auki vai raollaan, niin siitä voisi päätellä onko auto kuinka päin todellisuudessa tässä (jolla sinälläänn ei ole valtavaa merkitystä muuta kun sen takia mikä tuo" kainaloasia" on ja mahtuuko ovet kuinka paljon aukeamaan) ja mahtuuko kuinka auto ja kärry olemaan rinnatusten eli kuvanottopaikka ei ole ihan mikään kinttupolku, mutta sen alkupää tietenkin voi olla. Ja loppuhomma on hoidettu miten on hoidettu. Kantaen tai etukuormaajalla tai tynnyriä pyörittämällä. Eipä näitätiedä ennenkö puhuvat ohi suunsa.

HUOMIOITAVA ON ETTÄ TUO KUVAUSPAIKKAHAN VOI OLLA IHAN RANDOM PAIKKA MISSÄ KUVA ON OTETTU EIKÄ KERRO RUUMIIN LOPPUSIJOITUSPAIKASTA MITÄÄN.

Tällaista spekulaatiota vielä tästä on tullut mieleen kun pyörittää noita kuvia.
KIRJOITAN NYT KUN TAAS SE KÄRRY+TRAKTORI ON TULLUT MUKAAN JA MIKSI SE EI SIIHEN SOPISI :roll: .....ELI LAINAILEN OMIA KOMMENTTEJANI (....KOLMANNEN KERRAN VISSIIN TÄSSÄ SAMASTA ASIASTA TÄSSÄ KETJUSSA :roll: )..... JA HUOM!!!! EN TIENNYT SILLOIN VIELÄ TUOTA MAHDOLLISTA KUVANOTTOPAIKKAA....JA SIITÄKIN OLEN KYSYMYSTÄ LAITTANUT KETJUUN TIETÄVILLE, ETTÄ ONKO SE 100% VARMISTETTU KUVANOTTOPAIKKA....MUTTA VITTUILUKSIHAN SE MENI SEKIN SILLOIN TÄÄLTÄ JOLTAIN NIINKUN VIIMEAIKOINA ON MENNYTKIN :cry: :cry: , ETTÄ PAPILTAKO VAI PRESIDENTILTÄ SE PITÄISI VARMISTAA TMS. OTTAA PÄÄHÄN TUOMMOINEN. ELI KUINKA JA MIKÄÄNHÄN EI OLE MITÄÄN VARMISTETTU JOS SE EI OLE TOTTA JA SITÄ VARMASTI TIEDETÄ :roll:

MUTTA LUKEKAA AJATUKSELLA NUO KÄRRYKOMMENTIT, NIIN VOIN VAIKKA PIIRRELLÄ JOTKAKIN VAIHTOEHTOJA JOS TARVE VAATII TUOHON RISTEYKSEEN SOVITELTAVAKSI JA SAADAAN SE KUVAN OIKEA "KUVAKULMA" SUHT OIKEAKSI JOS JOKU KÄY DEMONSTROIMASSA TILANNETTA? JA KÄRRY EI OLISI TÄYSILLÄ LAIDOILLA VARUSTETTU VAAN NS. PUOLILLA LAIDOILLA KASATTU ELI VOISI AIVAN HYVIN SOPIA TILANTEESEEN EIKÄ IRROTETTU TOIMENPITEN AIKANA MISSÄÄN VAIHEESSA.

JOTAKIN TOKI MUUTTAISIN JA LISÄISIN SILLOISIIN KOMMENTTEIHINI, LUETTUANI KETJUA, MUTTA MENNÄÄN NÄILLÄ NYT TÄSSÄ TAASEN.

PITÄÄKÖ OIKEEN LAITTAA ITTEKKIN, ETTÄ TAAS MENNÄÄN :oops: :lol: Mutta kuva on kuva ja jotenkin se tähän liittyy......kait?

JA EDELLEEN KOROSTAN ETTEI ME KUKAAN TIETTY TÄTÄ PAIKKAA SILLOIN VIELÄ VARMUUDELLA JOTA VARMUUDEKSI EI OLLA TODISTETTU!!! LISÄSIN HIUKAN TEKSTIÄ AIKAISEMPAAN KETJUUNI 2. KOHTAAN KOROSTETUSTI. MUTTA TOIVOTAAN ETTÄ EI HETI TAAS TYRMÄTÄ.

LISÄISIN KUITENKIN VIELÄ SEN, ETTÄ MIKSI POJAT SAIVAT NS. VAPAASTI HUUSHOLLATA TILALLA JUHANNUKSEN TIETÄMIIN JOS ISÄNTÄVÄKI EI SUVAINNUT POIKIA YLEENSÄ KOVIN SUOPEASTI TILALLA NÄKYVÄKSI (KETJUN MUKAAN) JA ETTÄ OLI HEINÄAIKAAN KUTSUTTU TÖIHIN TMS. KOSKA OMIA POIKIA OLIVAT KUMMINKIN JA TÄLLÖIN VAPAAT KÄDET JUHANNUSTA VIETTÄÄ KOTITILALLA. JOSPA SE ISÄ SAI SILLOIN ENNEN KO. KARMAISEVAA TAPAHTUMAA KETJUSSA KETJUSSA MAINITUN SYDÄNKOHTAUKSEN. TÄLLÖIN OLISI OLLUT SUHT VAPAAT KÄDET KÄRRYKUVATA JUHANNUSTA JA "KÄYTELLÄ KONEITA JA SYÖTTÄÄ LEMMUJA JA VIETTÄÄ KIVAA JUHANNUSTA TILALLA".....pikku perheenä.

Seuraavalla kerralla nimimerkki ääliö ei enää huuda.
-NILS-
Viimeksi muokannut Ääliö, Ke Elo 26, 2020 3:39 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Okei, hyvä on..
A)miksi nostaa ruumis peräkärryyn ja vetää sitä kärryä perässään? sen yhdistelmän kanssa ei kovin kummoiseen ryteikköön mennä, joten mitä hyötyä oli ottaa traktori
B)Jokainen traktorilla ajanut tietää, että noin kevyt ~100kg "kuorma" menee vaikka kauhassa, Eikä ruumista tarvitse nostaa :idea:
C)Minkä takia tuoda paikalle edes traktori, saati peräkärry? Miksi poliisi ei siitä kysele havaintoja? Miksi ei ole näköhavaintoja?
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Lagertha kirjoitti: Ke Elo 26, 2020 12:23 am Minen nyt ihan ymmärrä, siis aivan tavallisena taatelintallaajana, MIKSI on niin vaikeaa tai kenties tavanomaista ymmärtää kyseessä olevan luultavasti ”vain” melko perinteinen päihteissä tehty henkirikos?
En siis aivan maallikkona ja kaukaa Pohjanmaalta olevana usko asiaan liittyvän erityisemmin ketään muuta kuin todennäköisin syin pidätetyt veljekset. En usko avustajiin, kolmansiin tai useampiin tekijöihin, en peräkärryihin, mopedeihin tai vetokoukkuihin, palkkamurhaan tai huumevelkoihin jne.
Jami on tapettu riidan tuoksinnassa, kuljetettu autolla (luultavasti Jamin omalla, jota toinen veljeksistä ajoi ja toinen peesasi Carinalla) yön suojassa jonnekin syrjään ja dumpattu sinne. Harjakuvalla on jokin funktio, ehkä voitonriemua ja ylivaltaa kuvastaen. Motiivi; ei sitten yhtään mikään - kunhan tuli pökkyröissä tehtyä.
Rikoksena täysin turha ja luultavasti tylsän mielikuvitukseton (anteeksi inhottavalta kuulostava kuvakieleni).
Myös minä toivon kovasti uhrin löytyvän - yhtään en osaa ajatella, mistä hänet löytäisi, mutta veljekset taatusti uhrin hävittämisen ja sen lopputuloksen muistavat!
Olen 100% samaa mieltä.

Kuva on vaan räpsästy ilman sen kummempaa syytä.
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Agentti22 kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 11:11 pm Onkos tuolla missään varteenotettavilla alueilla sorakuoppia/-monttuja (mahd. jotain sellasia autioituneita)? Kuinkahan helppo sinne olis jemmata/haudata..

Mietin tuota paskaa T:n iholla, eihän sen oo tarvinnu missään ”uida” rintaa myöden, jos on vaikka maannut mahallaan tai muulla tavoin nuohonnut jotain paskaa vasten? En tiiä kyllä missä ja miten, mutta kunhan spekuloin.

Tuntuu, että toistan hirveesti itteeni, mutta edelleen semmonen fiilis ettei ruumista oo autosta vaan ensimmäiseen ojaan potkastu ja sillä selvä. Kyllä luulis, että sen verran on mietitty että olis oikeesti piilossa ja sellasessa paikassa, että on varaa pitää turpa kiinni koska luotetaan oman piilon varmuuteen. Aiemmin jo mainitsin, että jos ruumis olisi jossain sellaisessa paikassa mistä sen voisi kuka tahansa sienestäjä bongata milloin vaan, niin eikö silloin kannattaisi vaan puhua. Mutta jos tiedetään, ettei sitä tuosta vaan löydetä (ts. varmassa oikeasti PIILOSSA) niin voi huoletta olla hiljaa. Ihmettelen kyllä, ettei koppihoito tuota tulosta.

Todennäkösenä pidän kyllä sitä, että painojen kanssa upotettu johonkin. Hankalampi homma löytää.
Nyt on pakko kysyä.
Miksi poikien siis kannattaisi puhua jos "kuka tahansa sienestäjä voi sen bongata milloin vaan"

Ja miksi olla hiljaa jos ruumis on varmasti PIILOSSA.

jos joku löytää ruumiin, sitten löytää, mutta ihan yhtä tyhmää tai järkevää on molemmissa tapauksissa puhua. Tuomio voidaan antaa ilman ruumistakin, jos muuta näyttöä on riittävästi.

Suomessa ei tarvitse puhua itseään vastaan, siis mikä olisi itselle haitallista eikä myöskään tarvitse auttaa selvittämään tekemäänsä rikosta.
MehtäUkko
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 3:04 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja MehtäUkko »

Agentti22 kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 10:21 pm
Toimintaterapia kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 10:18 pm Itse asiassa mietin jo aiemmin että miten täyspitkä harjanvarsi olisi Carinaan sopinut. Tässä selviää sekin että alimittaisena (=katkenneena) on sopinut.
Lyhennetty. Muokkasin aiempaakin viestiäni, jota lainasit.
Tuota oon kans miettinyt, että miten se harja on autossa ollut, mutta jos katkennut niin se selittäisi asian.
Ihan voitte kokeilla. Lätkämaila on pidempi eikä niitäkään osina kuskata hallille.
Miten pitkiä harjoja teillä on? Tässä puuilosta normaalin harjanvarren mitat
Harjanvarsi 24mm 140cm
Vaikka takapenkille heittää. Miten saatte kukaan kaupasta harjaa ostettua jos autolla liikkeellä? Osina? Katolla?
Ihan oikeesti nyt...
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Googlettelin ihan huvikseen noita harjanvarsia. Yleisin lienee 140 cm koska sitä tarjotaan jokaisesta eri kaupasta ensimmäisenä.
Mutta sitten iski katastrofi, yleisin on tuo 140 cm, mutta niitä pirulaisia löytyy 150cm ja jopa 180 cm mittaisena.

Mutta en minä ole ikinä kai nähnyt harjaa; jossa varsi 180cm.
Lienee yleisin tuo 140cm, ja tuota 150cm voi olla myös.
Eikä harjankuljetus ratkaisut muutu mihinkään. Harja takapenkille ja menoksi.
MehtäUkko
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ke Heinä 22, 2020 3:04 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Kadonnut 16.6.2020 - Henkirikosepäily

Viesti Kirjoittaja MehtäUkko »

Tuollanen perusharja mihin kaupungin työntekijät nojaa on toi 140cm.siis normi katuharja varsi
Vastaa Viestiin