Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Marissa kirjoitti: Ti Elo 25, 2020 11:03 am Käsittääkseni todistajaksi kelpaa jokin muukin kuin oma vanhempi, jos olet alle 18, mutta yli 15... Alle 15 vuotiasta voidaan kuulustella ilman todistajaa vain jos tutkinnallisista syistä se täytyy tehdä viipymättä, esim. joku murhasi jonkun ja lähti juoksemaan karkuun, tämä alle 15v näki koko homman... Mutta silloinkin ilmoitus on tehtävä viipymättä, että häntä kuulustellaan.... Oisko näin? :?
Juu näin minäkin tuon ymmärsin.

Mutta siis tuo että jos on alle 15v niin "varataan vanhemmalle mahdollisuus olla läsnä" tjsp.
Mutta tässä ei nyt kuitenkaan tainnut alle 15 vuotiaita olla mukana, joten ei liene merkityksellistä.
Ja onhan tuokin käytäntö voinut muuttua sen jälkeen kun Antti katosi. Aikaa kulunut sen verran jo.

Ja liekkö muutenkaan Lapissa, tai ainakaan Mäkelälle, ihan justiinsa tuo pykälien noudattaminen.
Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Still love »

Saisko joku ystävällisesti laitettua tänne Lapin kansa -lehdessä 15.8.-20 olleen koosteen Antin katoamiseen liittyen :?: :arrow: :)

^ Edelliseen viestiin kommenttia, että kyllähän Lapin poliisi on surullisen kuuluisa mm. Sodankylän 2000-luvun alun kolmen poliisin viraltapanon (rikoksien vuoksi) yms.taholta jo ollut ennen tätä katoamista jossa "ei epäillä todellakaan rikosta, Antti irrotti rekisterikilvet eestä ja takaa vauhdikkaalla ajotyylillä ennenku tosiaan kädet taskussa käveli kaikessa rauhassa metsään."
sivuhahmo
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2020 11:58 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja sivuhahmo »

Still love kirjoitti: Pe Elo 28, 2020 1:22 am Saisko joku ystävällisesti laitettua tänne Lapin kansa -lehdessä 15.8.-20 olleen koosteen Antin katoamiseen liittyen :?: :arrow: :)
Sivu 151. :)
Still love
Roger Murtaugh
Viestit: 883
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Still love »

sivuhahmo kirjoitti: Pe Elo 28, 2020 12:48 pm
Still love kirjoitti: Pe Elo 28, 2020 1:22 am Saisko joku ystävällisesti laitettua tänne Lapin kansa -lehdessä 15.8.-20 olleen koosteen Antin katoamiseen liittyen :?: :arrow: :)
Sivu 151. :)
Meinasin juttua kokonaisuudessaan, mikä Lapin kansa lehdessä ollut. Sarjakuvaa, piirroksia jne. Antin katoamiseen liittyen ollut mukana. Ylilaudalla nähnyt yhdessä Antin katoamiseen liittyvässä langassa niitä, ne olisi hyvä saada tännekin.
Von_retee
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: To Loka 24, 2019 2:21 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Von_retee »

Oli jokseenkin mielenkiintoista huomata aiemmin illalla että vaikka itse olen asiaa tutkinut ainakin 10v. ja yrittänyt kaivaa kaiken mahdollisen saatavilla olevan tiedon tästä jutusta niin yhtäkkiä ihan sivulauseena keskustellessani ystävän kanssa, saan kuulla Antin katoamisen ja sitä hieman edeltävien aikojen tapahtumia ja nimiä jotka tästä tietää enemmän kuin me täällä. Nimiä josta ainakin välillisesti asiaan liittyy mutta mitä täälläkään ei ole näkynyt (olen tämän ketjun kahlannut vuosien saatossa alusta loppuun 4kertaa).

Laitan huomenna dazulle vähän informaatiota kun tuntuu jokseenkin perillä olevan.

Kaikkinensa toivon että tämä asia ratkeaa jo pelkästään omaisten vuoksi.
Lapissa kaikki, hukkuu nopeasti.. :roll:
sebvet
Sabrina Duncan
Viestit: 355
Liittynyt: Ma Marras 25, 2013 6:08 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja sebvet »

kid kirjoitti: Su Elo 23, 2020 11:00 pm
Still love kirjoitti: Su Elo 23, 2020 6:12 pm Eli:
-Antin asunnon osoite?
-Oula Palton asunnon osoite?
-S.Saijetsin silloisen asunnon osoite?
-Luulöytöpaikka soramontulta, löytyi palaneita nappeja yms.lisäksi: osoite? Koordinaatit? Muistelen, että parisen km Antin auton löytöpaikalta tuonne soramontulle matkaa?
-Osoite/koordinaatit mistä Antin auto löydettiin?
-Nukkumajoki tuoreempi luulöytöpaikka, onko tarkempaa tietoa?
Antti asui Sairaalantiellä Ivalossa (löytyy Mapsista jos laitat Sairaalantie Inari). Siinä ei montaa taloa ole, eli joku noista kerrostaloasunnoista se varmaan on ollut.
O.P. asui Poromiehentiellä Karigasniemellä (Mapsissa Poromiehentie, Utsjoki). Siinäkään ei paljon kämppiä ole, ainakaan jotka luokiteltaisiin "asunnoiksi" eikä taloiksi.
En tiedä kuka tämä S.S. on, en osaa sanoa asuinpaikasta.

Soramontun koordinaatteja en osaa antaa, mutta rallia on ajettu tuolla Angeli-Karigasniemi välisellä tieosuudella. Mökki jossa on vietetty aikaa (ainakin niin väitetään) on ollut Angelista vähän etelään. Angelista vähän etelään on myös soramonttu, ja sitten siinä Angelintiellä vähän Jokirannasta etelään on toinen. Mutta jos Antti olisi oikeasti Ivaloon ollut menossa Angelista, niin hän olisi mennyt tuota Ivalontietä kotia kohti eli kumpi tahansa monttu se on niin ihan selvää on se, että sen paikka ei käy järkeen tämän "Jaakon" antaman kommentin mukaan siitä, että Antti on lähtenyt klo 9 aikaan kotia kohti kun ei ole jaksanut enää odottaa Jaakkoa saapuvaksi.

Auto löytyi aivan Angelin kylän kupeesta, vanteille ajettuna, rekisterikilpi irronneena. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f07f ... 22e42dc4e9

Mielestäni se Ylen Kadonneet-jakso vastaa ehkä paremmin näihin kyssäreihin, ainakin suurpiirteisesti. Tämä Suoli24:n ketju vuodelta 2008 ehkä myös? Siinä puhutaan luulöydöstä "joesta", eikä siinä nyt montaa jokea Angelissa mene. https://keskustelu.suomi24.fi/t/6164044 ... hanhivaara

Tuosta Suoli24:stä muuten löytyi kiintoista kommentti:

Ensimmäinen nimimerkki:
30.08.2008 05:22
sanoi ohjelmas kirjoitti:
ett oli kuullut ett antti ois lupautunut rahapulas joppaamaan rajan yli ´´jotain mut oli sitt tullu katumaapäälle...
--miks oisivat sen jaakon kans lähteneet yht äkkiä karigasniemeen ajaan jonne on ivalosta hirvee matka ja seoon norjan rajapaikka..
- se yks poika siel mukana on ollut pikkukriminaali eli ei mikään kiltti poika..

oli kAI NYT KOLMASKIN LUU LÖYTYNYT..ANTIL OLI ASIAT KUULEMA HYVIN TYÖTKIN OIS JUST ALKANEET
MIKÄ SE JAAKKO ON MIEHIÄÄN?????????????


Toinen nimimerkki:

ett olis rahpulas lähteny mukaa johonki juttuu,mut sitte tullu katuma päälle. tunnen antin ja tiiän ett se olis kyl saattanukkin eka lupautua hädissää mutt ei ikinä olis uskaltannu lähteä tollaseen juttuu mukaa..
nii tosiaa tää "jaako" oikea nimi jani tietää ja hän vois kyl mennä poliisille.on kuulemma sellanen vähän outo tai *vähä* järkine tyyppi..:s


Mulla on käynyt sellainenkin mielessä, että JOS Antti on ollut huumejutuissa mukana esim. tämän "Jaakon" ja muiden kanssa, niin silloinhan voi hyvinkin olla niin, että on tämän mafian puolesta tapettu. Jaakko on joutunut esim. olemaan paikalla todistajana pelotteena, että näin käy sullekin jos jänistät. En siis väitä sitä, että "Jaakko" ei olisi jotenkin syyllinen, mutta jos on tehnyt huumekuljetuksia niin silloin siellä ylempänä on aina joku jolle ei ryttyillä. Ei tämä mikään kahden pojan operaatio ole ollut. Etenkin jos Antti on käräyttänyt muita noista mökkimurroista, niin siellä on jollain huumepomolla voinut käpy palaa kun Antti on sitten kieltäytynytkin keikasta. Mielestäni on hyvin mahdollista että tämä on miksi kaverit eivät puhu. Oma henki on pelissä. Sen lisäksi tietenkin että osa heistä (ainakin tuon ketjun mukaan) on vieroitushoidossa... Eli tuskin kiinnostaa muu kuin kama ja sen käyttö.
Se talo on purettu jotain vuosia sitten missä antti asu
Mammila
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Su Kesä 23, 2019 3:47 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Mammila »

Onkos tästä antin keissistä lisätietoa? Lehdissä ei ole ilmeisesti tullut lisätietoa niistä dna testeistä jonne vasta lähetettiin tavaraa?
Karhumaa
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Syys 06, 2020 11:17 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Karhumaa »

Piti nyt rekisteröityäkin, sivusta seurannut palstaa jonkin aikaa. Pari vuotta sitten, ennenkuin edes Antin tapaukseen olin kiinnittänyt huomiota, niin kuoppilasjärven kämpän vieraskirjassa oli joku kirjoitus missä oli jotain tarinaa tapauksesta. Nimiäkin siinä taisi olla, piru kun en muista enää mitä siinä luki mutta isolla oli teksti alussa "Näin kävi antille" (tjsp), ja sitten jotain jänkään polkemisesta joka nyt voipi tällä perällä tarkottaa mitä tahansa periaatteessa. Sama kämppäkirja oli sielä nyt kun kävin uudestaan pari vkoa sitten, mutta tuo sivu oli revitty pois.

Lukasin nyt myös ketjun läpi ja oma mielipide, kun näitä Pohjosen piripäiden touhuja katsellut niin henki on halvalla lähtenyt Antilla, tod näk samantyylinen juttu kun Rovaniemellä Ari Poikelan tapaus. Ja nyt tuo Klemolan homma etelämpänä.
Karhumaa
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Su Syys 06, 2020 11:17 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Karhumaa »

Ja raato on helppo sulan maan aikaan käydä mönkijällä ja/tai venneellä nakkaamassa kauemmas kairaan. Saatettu viiä 20-30km päähän suht helposti, poropojilla on vehkeet millä kulkea.

Tietty ite pistäisin vannesahalla silpuksi ja nakkaisin samaan kuoppaan ko porot, kun on se aika vuodesta kerran ollut. Liekö peräti suunniteltua, paha sanoa. Mutta KRP, se on se avainsana tässä kohtaa.
kid

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja kid »

No, jos siellä on vieraskirjaan joku käynyt avautumassa, niin sehän tarkoittaa vain sitä että JOKU tästä porukasta tuntee huonoa omatuntoa ja haluaa homman tulevan esille. Eiköhän poliisin ja muiden painostus saisi sanaisen arkkunsa aukeamaan, ainakin näin toivon...

Jos siellä joku lukee joka tietää mitä on tapahtunut ja on etsiskellyt merkkiä että pitäisköhän mennä poliisille, niin se merkki ois nyt niinkun tässä.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4667
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja dazu »

Kiitoksia yksityisviesteistä niitä lähettäneille. Olen tällä hetkellä kyvytön vastaamaan yksityisviesteihin, koska kansiot ovat täynnä. Pystyn tällä hetkellä vastaanottamaan enää yhden viestin. Pyrin jossain vaiheessa siivoamaan kansiot ja ottamaan asioita talteen, niin pääsen taas mukaan yksityisviestittelyyn.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Carolinea
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Huhti 27, 2020 9:59 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Carolinea »

Oon seurannu tätä juttua jo vuosia, parit vihjeetkin poliisille antanut. Oon saanu myös uhkailuja kyseiseen keissiin (mahdollisesti) liittyviltä henkilöiltä, mutta tästäkin on jo aikaa. Tää on mun mielestä jo niin läpinäkyvä juttu, enää vaan on kysymys missä ruumis on. Ja tietysti tekijöiden vastuuseen saaminen.
Elfina
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 1:27 pm
Paikkakunta: Planet Earth

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Elfina »

No niin. Piti rekisteröityä.

Muistan nopsaan uutisista kuulleeni tästä tapauksesta aikanaan, mutta en ollut tähän perehtynyt sen enempää ennen kuin kuuntelin Maanantaimysteeri podcastiä, jossa tätä asiaa käsiteltiin. Sen jälkeen katsoin tuon surullisen kuuluisan Kadonneet -jakson ja olin niin pihalla siitä mitä siellä "metsässä" nyt tapahtui, että päädyin lukemaan kaikki 155 sivua täältä. Ja aivan selvä henkirikoshan tämä nyt on.

Pari selvennystä aiemmilla sivuilla mietittyihin juttuihin mitä nyt itellä enää tähän tapaukseen on lisättävää:

1). Teletiedoista: Jos operaattorilla on syytä epäillä, että littymän käyttäjä on kadonnut, kuollut, tai että puhelin/sim kortti on varastettu, ei se saa luovuttaa teletietoja kellekään. Edes liittymän omistajalle. Toisen nimissä olevan liittymän tietoja ne ei luovuta koskaan.
Mikäli poliisi epäilee henkilön joutuneen rikoksen uhriksi, voivat he pyytää teletietoja rikostutkinnan kautta.
Ymmärtääkseni prepaid liittymistä ei voida myöskään koskaan toimittaa teletietoja.

Esim. täältä löytyy lisää:
Sähköisen viestinnän palveluista https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/201 ... p447300080

2). Se vähän mitän oikeusalaa ymmärrän, tiedän että poliisi ei voi tuulesta temmata päätöstä alkaa tutkia tapausta rikoksena, tietyt kohdat täytyy täyttyä jotta se voidaan käynnistää. Jos heillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi näyttöä tätä epäillä, voi poliisi olla todella voimaton tilanteessa. He eivät myöskään saa lain mukaan kommentoida keskeneräistä tutkintaa. Siksi ovat varmasti kovin vaitonaisia/outoja/asiaa kierteleviä yksityiskohdista.

Tästäpä lisää jos haluaa lukea:
Poliisilaki https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110872

3). Poliisin toimesta noin muuten - en kamalan herkästi lähtisi siitä lähtökohdasta että poliisi tietoisesti peittelee tai suojelee jotakuta. Jos tämän Mäkelän lähisukulainen on ollut mukana jutussa, on hän jäävä tutkimaan tapausta. Se olisi kyllä huomattu eikä hän olisi saanut tapauksessa olla mukana. Viimeistään kun asiasta olisi ekan kerran valitettu, tai se on tullut muutoin esimiehen/esimiehien tietoisuuteen.
Mutta.. onhan se toki mahdollista. Kyllä näitäkin mätiä poliiseja ihan varmasti Suomestakin löytyy.

Itse kuvittelen, että kyseessä voi hyvinkin olla tuo että siellä ei vain jotkut lakikohdat täyty ja siksi poliisi ei ole oikein voinut kuin pyöritellä peukaloitaan + se että tutkinnan alkuvaihe on munattu niin pahasti, että niitä vihjeitä ei vain ole osattu etsiä ja kaivaa, tai edes kyseenalaistettu enemmän tai vähemmän tuttujen junnujen sanoja.
Kuinka monta henkirikosta on Pohjois-Suomessa tai Lapissa ollut vaikka 10v aikana? Varmasti tieto-taito näillä poliiseilla jotain aivan muuta kuin ns. ruuhkasuomessa. Samaahan näkee esim. Jenkeissä pienillä rauhallisilla paikkakunnilla, poliisit aivan pihalla miten toimia ja itse pahimmillaan tuhonneet todisteita jne.
Mansikka1001
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Ma Helmi 26, 2018 6:54 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Mansikka1001 »

Elfina kirjoitti: Ma Syys 14, 2020 3:24 pm No niin. Piti rekisteröityä.

Muistan nopsaan uutisista kuulleeni tästä tapauksesta aikanaan, mutta en ollut tähän perehtynyt sen enempää ennen kuin kuuntelin Maanantaimysteeri podcastiä, jossa tätä asiaa käsiteltiin. Sen jälkeen katsoin tuon surullisen kuuluisan Kadonneet -jakson ja olin niin pihalla siitä mitä siellä "metsässä" nyt tapahtui, että päädyin lukemaan kaikki 155 sivua täältä. Ja aivan selvä henkirikoshan tämä nyt on.

Pari selvennystä aiemmilla sivuilla mietittyihin juttuihin mitä nyt itellä enää tähän tapaukseen on lisättävää:

1). Teletiedoista: Jos operaattorilla on syytä epäillä, että littymän käyttäjä on kadonnut, kuollut, tai että puhelin/sim kortti on varastettu, ei se saa luovuttaa teletietoja kellekään. Edes liittymän omistajalle. Toisen nimissä olevan liittymän tietoja ne ei luovuta koskaan.
Mikäli poliisi epäilee henkilön joutuneen rikoksen uhriksi, voivat he pyytää teletietoja rikostutkinnan kautta.
Ymmärtääkseni prepaid liittymistä ei voida myöskään koskaan toimittaa teletietoja.

Esim. täältä löytyy lisää:
Sähköisen viestinnän palveluista https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/201 ... p447300080

2). Se vähän mitän oikeusalaa ymmärrän, tiedän että poliisi ei voi tuulesta temmata päätöstä alkaa tutkia tapausta rikoksena, tietyt kohdat täytyy täyttyä jotta se voidaan käynnistää. Jos heillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi näyttöä tätä epäillä, voi poliisi olla todella voimaton tilanteessa. He eivät myöskään saa lain mukaan kommentoida keskeneräistä tutkintaa. Siksi ovat varmasti kovin vaitonaisia/outoja/asiaa kierteleviä yksityiskohdista.

Tästäpä lisää jos haluaa lukea:
Poliisilaki https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110872

3). Poliisin toimesta noin muuten - en kamalan herkästi lähtisi siitä lähtökohdasta että poliisi tietoisesti peittelee tai suojelee jotakuta. Jos tämän Mäkelän lähisukulainen on ollut mukana jutussa, on hän jäävä tutkimaan tapausta. Se olisi kyllä huomattu eikä hän olisi saanut tapauksessa olla mukana. Viimeistään kun asiasta olisi ekan kerran valitettu, tai se on tullut muutoin esimiehen/esimiehien tietoisuuteen.
Mutta.. onhan se toki mahdollista. Kyllä näitäkin mätiä poliiseja ihan varmasti Suomestakin löytyy.

Itse kuvittelen, että kyseessä voi hyvinkin olla tuo että siellä ei vain jotkut lakikohdat täyty ja siksi poliisi ei ole oikein voinut kuin pyöritellä peukaloitaan + se että tutkinnan alkuvaihe on munattu niin pahasti, että niitä vihjeitä ei vain ole osattu etsiä ja kaivaa, tai edes kyseenalaistettu enemmän tai vähemmän tuttujen junnujen sanoja.
Kuinka monta henkirikosta on Pohjois-Suomessa tai Lapissa ollut vaikka 10v aikana? Varmasti tieto-taito näillä poliiseilla jotain aivan muuta kuin ns. ruuhkasuomessa. Samaahan näkee esim. Jenkeissä pienillä rauhallisilla paikkakunnilla, poliisit aivan pihalla miten toimia ja itse pahimmillaan tuhonneet todisteita jne.
Lapin poliisi olisi voinut pyytää KRP:tä tutkimaan tapausta, jos heillä itsellään ei resurssit riitä.
Tässä on vaan yksinkertasesti ryssitty tutkinta alusta asti ja huolella, ei tyhmyyttä/tietämättömyyttä vaan täysin päinvastoin.

Miten muuten selittää sen, että Mäkelä valehdellut Antin äidille Janin iän, ettei häntä sen vuoksi saa jututtaa?
Tai niinkun dokumentissa sivuutti täysin silminnäkijän havainnon korvakorumiehestä; "Niin, en tiedä mistä hän on sellaista saanut päähänsä, että olisi ollut korvakoru..." ?
Tai miksei Antin naapurin havaintoa noteerattu, kun hän sanoi, ettei Antti ollut kaksin Janin kanssa asunnolla ja että Antin asunnolla kävi nuori nainen omilla avaimilla katoamisen jälkeen?

Lisäksi, kenelläkään ei ole 100% varmuutta, että metsään olisi kävellyt Antti, vain kaksi miestä on nähnyt "miehen kävelevän metsään, joka todennäköisesti oli Antti, koska kuka muukaan se olisi voinut olla?". (Taisipa vielä kaiken kukkuraksi tämän Hiace-miehen isukki olla toinen näistä kahdesta miehestä.. :lol:) Vaatetuskaan ei Anttiin sopinut ja muistelen jostain lukeneeni, että kolmas silminnäkijä on sanonut, ettei mies Antilta näyttänyt (mutta yllätys, häntäkään ei ole noteerattu tutkinnassa).

Siinä nyt muutama epäkohta, mitä äkkiseltään tuli mieleen. Noita ei mun mielestä voi laittaa mitenkään tietämättömyyden tai lakipykälien piikkiin.
Elfina
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 1:27 pm
Paikkakunta: Planet Earth

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Elfina »

Mansikka1001 kirjoitti: Ti Syys 15, 2020 11:02 pm
Elfina kirjoitti: Ma Syys 14, 2020 3:24 pm No niin. Piti rekisteröityä.

Muistan nopsaan uutisista kuulleeni tästä tapauksesta aikanaan, mutta en ollut tähän perehtynyt sen enempää ennen kuin kuuntelin Maanantaimysteeri podcastiä, jossa tätä asiaa käsiteltiin. Sen jälkeen katsoin tuon surullisen kuuluisan Kadonneet -jakson ja olin niin pihalla siitä mitä siellä "metsässä" nyt tapahtui, että päädyin lukemaan kaikki 155 sivua täältä. Ja aivan selvä henkirikoshan tämä nyt on.

Pari selvennystä aiemmilla sivuilla mietittyihin juttuihin mitä nyt itellä enää tähän tapaukseen on lisättävää:

1). Teletiedoista: Jos operaattorilla on syytä epäillä, että littymän käyttäjä on kadonnut, kuollut, tai että puhelin/sim kortti on varastettu, ei se saa luovuttaa teletietoja kellekään. Edes liittymän omistajalle. Toisen nimissä olevan liittymän tietoja ne ei luovuta koskaan.
Mikäli poliisi epäilee henkilön joutuneen rikoksen uhriksi, voivat he pyytää teletietoja rikostutkinnan kautta.
Ymmärtääkseni prepaid liittymistä ei voida myöskään koskaan toimittaa teletietoja.

Esim. täältä löytyy lisää:
Sähköisen viestinnän palveluista https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/201 ... p447300080

2). Se vähän mitän oikeusalaa ymmärrän, tiedän että poliisi ei voi tuulesta temmata päätöstä alkaa tutkia tapausta rikoksena, tietyt kohdat täytyy täyttyä jotta se voidaan käynnistää. Jos heillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi näyttöä tätä epäillä, voi poliisi olla todella voimaton tilanteessa. He eivät myöskään saa lain mukaan kommentoida keskeneräistä tutkintaa. Siksi ovat varmasti kovin vaitonaisia/outoja/asiaa kierteleviä yksityiskohdista.

Tästäpä lisää jos haluaa lukea:
Poliisilaki https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110872

3). Poliisin toimesta noin muuten - en kamalan herkästi lähtisi siitä lähtökohdasta että poliisi tietoisesti peittelee tai suojelee jotakuta. Jos tämän Mäkelän lähisukulainen on ollut mukana jutussa, on hän jäävä tutkimaan tapausta. Se olisi kyllä huomattu eikä hän olisi saanut tapauksessa olla mukana. Viimeistään kun asiasta olisi ekan kerran valitettu, tai se on tullut muutoin esimiehen/esimiehien tietoisuuteen.
Mutta.. onhan se toki mahdollista. Kyllä näitäkin mätiä poliiseja ihan varmasti Suomestakin löytyy.

Itse kuvittelen, että kyseessä voi hyvinkin olla tuo että siellä ei vain jotkut lakikohdat täyty ja siksi poliisi ei ole oikein voinut kuin pyöritellä peukaloitaan + se että tutkinnan alkuvaihe on munattu niin pahasti, että niitä vihjeitä ei vain ole osattu etsiä ja kaivaa, tai edes kyseenalaistettu enemmän tai vähemmän tuttujen junnujen sanoja.
Kuinka monta henkirikosta on Pohjois-Suomessa tai Lapissa ollut vaikka 10v aikana? Varmasti tieto-taito näillä poliiseilla jotain aivan muuta kuin ns. ruuhkasuomessa. Samaahan näkee esim. Jenkeissä pienillä rauhallisilla paikkakunnilla, poliisit aivan pihalla miten toimia ja itse pahimmillaan tuhonneet todisteita jne.
Lapin poliisi olisi voinut pyytää KRP:tä tutkimaan tapausta, jos heillä itsellään ei resurssit riitä.
Tässä on vaan yksinkertasesti ryssitty tutkinta alusta asti ja huolella, ei tyhmyyttä/tietämättömyyttä vaan täysin päinvastoin.

Miten muuten selittää sen, että Mäkelä valehdellut Antin äidille Janin iän, ettei häntä sen vuoksi saa jututtaa?
Tai niinkun dokumentissa sivuutti täysin silminnäkijän havainnon korvakorumiehestä; "Niin, en tiedä mistä hän on sellaista saanut päähänsä, että olisi ollut korvakoru..." ?
Tai miksei Antin naapurin havaintoa noteerattu, kun hän sanoi, ettei Antti ollut kaksin Janin kanssa asunnolla ja että Antin asunnolla kävi nuori nainen omilla avaimilla katoamisen jälkeen?

Lisäksi, kenelläkään ei ole 100% varmuutta, että metsään olisi kävellyt Antti, vain kaksi miestä on nähnyt "miehen kävelevän metsään, joka todennäköisesti oli Antti, koska kuka muukaan se olisi voinut olla?". (Taisipa vielä kaiken kukkuraksi tämän Hiace-miehen isukki olla toinen näistä kahdesta miehestä.. :lol:) Vaatetuskaan ei Anttiin sopinut ja muistelen jostain lukeneeni, että kolmas silminnäkijä on sanonut, ettei mies Antilta näyttänyt (mutta yllätys, häntäkään ei ole noteerattu tutkinnassa).

Siinä nyt muutama epäkohta, mitä äkkiseltään tuli mieleen. Noita ei mun mielestä voi laittaa mitenkään tietämättömyyden tai lakipykälien piikkiin.
Olisi voineet pyytää kyllä, syystä tai toisesta eivät pyytäneet. Mikäli kadonnutta voidaan pyytää KRP tutkimaan avuksi.
Omasta mielestäni he ajattelivat tyyliin jotain, että: "täällä mitään rikoksia ole tapahtunut kymmeneen vuoteen, niin ei ole tapahtunut nytkään. Junnu löytyy ylihuomenna jonkun kaverinsa luota ja nukkunut vaan krapulaansa pois". Siksi asiaa ei ole otettu alusta asti vakavissaan ja kuten jo aiemmin kirjoitin, alettu tutkimaan oikeaoppisesti. Myöhemmin sitten kun on ehkä huomattu jo todisteiden kertyvän, on koitettu pyörtää sanojaan ja pysytty alkuperäisessä tarinassa. Tätä juurikin tapahtuu tuolla Jenkkilässä esim. todella paljon.

Tuo miksi Mäkelä sanonut kyseessä olevan alaikäinen, voi hyvinkin olla että hän on viitannut O:hon (oliko se O.R.?), hänhän on ollut alaikäinen ja mahdollisesti jopa autossa kyydissä. Antin äiti on voinut tarkoittaa J:tä, mutta jostain syystä keskustelun aikana poliisi ymmärtänyt että tarkoittaa O:ta. Eihän tätä voi tietää kun emme koko keskustelua ole itse olleet kuulemassa. Ja pitää aina muistaa että polisiilla voi olla asiasta tietoa mitä me emme tiedä. Ja varmasti onkin. Siksi pitäisi jättää aina pieni varaus kaikkiin kuultuihin juttuihin, eikä pitää niitä täydellisinä faktoina tai absoluuttisina totuuksina.

Tämä korvakoruhavainnon kommentti oli poliisilta naurettava. On totta, että ihmiset muistaa mitä sattuu, mutta minusta juurikin tollanen pieni yksityiskohta on se mitä voi jäädä mieleen. Jos oletetaan että istuja on ollut ns. perinteinen suomalaisen näköinen, voi tätä olla vaikea kuvailla muutoin kuin "tumman vaaleat hiukset, sini-harmaat tms silmät.. en osaa sanoa. Mutta korvis hänellä oli!" -tyyliin. Itse uskon tähän täysin, että korvis hänellä tosiaan on ollut. Eikä Antti ole kyydissä ole ollut.

Antin naapurista. Tästäkin liikkuu kahta eri versiota ymmärtääkseni. Sanotaan että naapuri oli nainen, ja myöhemmin hänen miehensä (talkkari?) näki jotain myös? Ja oliko se niin että he kertoivat näkemästään vasta pitkän ajan päästä tapahtuneesta? Sitten muistan lukeneeni jostain että tämä talkkari näki pyörällä tulevan miehen Antin kämpälle, ei naisen. Ota näistä siis selvää. Mm näille pitäisi saada varmuus jostain milloin tuo havainto on kerrottu poliisille. Eihän poliisi ole sitä voinut tutkia tapahtumien aikana jos tieto tullut heille vuosien päästä. Näitä on jälkikäteen vaan helppo spekuloida, jos ymmärrät mitä haen takaa.

En todella siis usko, että Antti on autossa mukana enää ollut ja tällehän se tietojeni mukaan vaikuttaa että niin ei usko kukaan näistä silminnäköjöistäkään. Poliisi vaan pyyhkii nämä tiedot maton alle tyhmyyttään. Uskomatonta.
Mutta kyllä, monen asian poliisin toimesta voi selittää sillä että jokin lakipykälä rikostutkinnan käynnistämiseen ei ole ensimmäisinä päivinä heidän mielestään täyttynyt ja siksi sitä ei ole niin lähdetty heti tutkimaan. Myöhemmin sitten vain peitelty omia jälkiään kun tuli "ehkä" töpättyä. Mistä pitää toki omaisten valittaa, ja ovatkin valittaneet koska pahasti ovat tutkinnan mokanneet ja siitä saavatkin saada seurauksia.
Vastaa Viestiin