Lappeenranta 2018: Mies hakkasi vaimonsa julmasti - oikeus tuomitsi kuolemantuottamuksesta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Lappeenranta 2018: Mies hakkasi vaimonsa julmasti - oikeus tuomitsi kuolemantuottamuksesta

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Etelä-Karjalan käräjäoikeus käsittelee kuolemaan johtanutta perheväkivaltatapausta.

Syyttäjä vaatii Lappeenrannassa asuneelle miehelle vähintään kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistusta törkeästä, kuolemaan johtaneesta lähisuhdeväkivallasta.

Haastehakemuksen mukaan syytetty hakkasi oman vaimonsa hengenvaaralliseen tilaan maaliskuussa 2018 Lappeenrannassa. Tapahtumapaikka oli pariskunnan koti. Miestä syytetään törkeästä pahoinpitelystä ja tätä tekoa seuranneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Syyttäjän mukaan mies kaatoi vaimonsa lattialle ja otti tätä hiuksista kiinni. Syytetty takoi uhrin päätä voimallisesti lattiaan, kun tämä oli puolustuskyvyttömässä tilassa.

Nainen sai vakavia päävammoja. Hän taisteli hengestään sairaalassa noin kaksi päivää, kunnes menehtyi.

Kiistää syytteen

Syyttäjän nimeämien todisteiden perusteella vastaaja kertoi pahoinpitelystä itse hätäkeskukselle. Poliisi teki tapahtumista rekonstruktion. Yksi todistusteemoista on syytetyn aiempi väkivaltaisuus.

Syyttäjän mukaan pahoinpitely oli erityisen raakaa ja julmaa. Syytetty ei väitetysti piitannut uhrin hengestä ja terveydestä, jolloin hän olisi syyllistynyt vielä törkeään kuolemantuottamukseen.

Pahoinpitelijä on esitutkinnassa myöntänyt hakanneensa vaimonsa päätä lattiaan joitakin kertoja. Mies kuitenkin kiistää törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen.

Vastaaja otettiin kiinni kaksi päivää uhrin kuoleman jälkeen. Hän oli vajaan kuukauden tutkintavankina, mutta vapautui vielä samana keväänä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/109c ... e15ca701bf

16.09.2020 klo 0:06

Aiheesta oli kaksi ketjua. Ne yhdistetty. Otsikko päivitetty.
-NILS-
Gentle
Theo Kojak
Viestit: 1152
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Lappeenranta 2018: Mies hakkasi vaimonsa julmasti - oikeus tuomitsi kuolemantuottamuksesta

Viesti Kirjoittaja Gentle »

Ja tälle paskiaiselle haetaan 3,5 vuoden tuomiota. Tämä yhteiskunta vittuilee uhreille vielä näiden kuoltuakin. Ei kyllä missään määrin kohtuullista aiheutettuun tekoon.
Uteliastutkija
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ma Elo 17, 2020 10:40 pm

Re: Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Viesti Kirjoittaja Uteliastutkija »

On se kumma kun tapetaan ilman apuvälineitä niin kyseessä on pelkkä kuolemantuottamus. Ihan naurettava tuollainen 3,5 vuoden tuomio. Jos saa edes sitä.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Viesti Kirjoittaja poikani »

Syyttäjän linja olisi ymmärrettävämpi, jos olisi ollut kyse yhdestä iskusta ja nainen olisi kaatuessaan lyönyt päänsä, mutta että jo aiemmin väkivaltaisuutensa osoittanut "mies" hakkaa vaimonsa päätä lattiaan käytännössä kuolemaan asti... se on syyttäjältä jo aika paksua. Mitä vitun slaaveja siellä Etelä-Karjalassa oikein asuu?
????? ?? ??????.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17099
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tässä tapauksessa on ainakin kolme omituisuutta; Kuolemaan johtanut toiminta on suoritettu maaliskuussa 2018, mediassa tapauksesta ei oltu hiiskuttu yhtikäs mitään - ensimmäinen taisi olla esaimaa.fi, jonka sivuilla kerrottiin 11.9.2020 klo 10:29, että näin on käynyt ja oikeuteen mennään. Miksi ei kerrottu heti, tai vaikka viikkoa kahta myöhemmin?
- Toinen kummallisuus on se, että oikeuteen mennään kaksi ja puoli vuotta teon jälkeen! Mikä viivytti? Korona? Ei käy, sillä rajoitukset alkoivat kaksi vuotta tapahtuneen jälkeen. Syy oikeudenjaon viivästymiseen?
-Kolmas outous on syyttäjän vaatimus; kolme ja puoli vuotta vankeutta. No, esitutkinnassa on toki jotain sellaista mitä emme (vielä) tiedä ja onkin ehkä niin, että jokin tai jotkut seikat eivät puolla tapposyytettä. Mutta tässä nähdään (taas) se, että kun sillai sopivasti hakkaa, ettei uhri heti kuole, niin selviää vähemmällä.

Vielä vähemmällä pääsisi kun hävittäisi uhrin, niin ettei sitä ikunas löytyisi ja sanoisi, että "kerran löin, se kaatusis ja löi päänsä". "Iski paniikki ja skippasin hänet - johon kerran tulisesti rakastuin - niikus roskalaatikkoon".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
slk
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: La Loka 27, 2012 4:30 pm

Re: Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Viesti Kirjoittaja slk »

Uteliastutkija kirjoitti: Ke Syys 16, 2020 8:48 am On se kumma kun tapetaan ilman apuvälineitä niin kyseessä on pelkkä kuolemantuottamus. Ihan naurettava tuollainen 3,5 vuoden tuomio. Jos saa edes sitä.
Lue juttu uudestaan, törkeä kuolemantuottamus.
"Kaikki on mulkkuja kunnes toisin todistetaan". Frank Zappa
putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4716
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Viesti Kirjoittaja putsari »

Nämä on näitä Suomen oikeuslaitoksen kukkasia. Hakataan päätä lattiaan, niin, että lopulta henki pakenee. Ei tappo, vaan törkeä kuolemantuottamus. Hakataan vasaralla päähän, niin törkeä pahoinpitely, koska vasara ei ole määritelty suomalaisessa oikeuskäytännössä hengelle vaaralliseksi aseeksi.
Karvasvarvas kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 28, 2022 8:43 am Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2501
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Uteliastutkija kirjoitti: Ke Syys 16, 2020 8:48 am On se kumma kun tapetaan ilman apuvälineitä niin kyseessä on pelkkä kuolemantuottamus. Ihan naurettava tuollainen 3,5 vuoden tuomio. Jos saa edes sitä.
Paljon on kiinni syyttäjästä, ei se aina mene noin. Näissä alla olevissa Murha.infosta löytyvissä jutuissa tuli ilman aseita suoritetuista pahoinpitelyistä v. 2001 avovaimon osalta tuomio törkeästä pahoinpitelystä ym. 6 vuotta vankeutta ja v. 2006 kaverin osalta murhasta elinkautinen tuomio samalle henkilölle:

"Mies murhasi kaverinsa Lahdessa 2006 ja surmasi avovaimonsa Helsingissä 2001

Lahdessa tuttavansa surmannut vuonna 1968 syntynyt iittiläinen Juha Pekka Ukkonen tuli vierailulle tuttavansa luo Lahteen tämän omakotitaloon elokuussa 2006. Seuraavana päivänä lahtelaismies löydettiin surmattuna asunnostaan. Syylliseksi epäilty otettiin kiinni tapahtumapaikalta surmaa seuraavana päivänä.

Oikeuden mukaan tekotapa osoitti sitkeää surmaamispyrkimystä ja erityistä raakuutta.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrin äidille ja kolmelle lapselle korvauksia henkisistä kärsimyksistä sekä terapia- ja hautajaiskuluja.

Ukkonen tuomittiin Lahden käräjäoikeudessa tuomittiin perjantaina 4.5.2007 elinkautiseen vankeuteen. Hänet katsottiin syypääksi tuttavansa murhaan. Mielentilatutkimuksen mukaan Ukkonen oli täysin syyntakeinen."


https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=2695
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17099
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Lappeenranta 2018: Mies pahoinpiteli vaimonsa kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Unhoon jäänyt ja kohtalaisen niukasti uutisoitu tapaus tuli enemmän julkisuuteen syyskuussa 2020:
Syyttäjä vaatii vaimonsa hengiltä pahoinpidelleelle lappeenrantalaismiehelle kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistusta
Mies myönsi esitutkinnassa pahoinpidelleensä vaimoaan ja mahdollisesti aiheuttaneensa tämän kuoleman.
esaimaa.fi
11.9.2020 10:29

Oikeuden päätös on surkuhupaisa:
Aviomies takoi vaimonsa päätä lattiaan ja aiheutti kuoleman – selitti ”voimankäytöksi”, alle 2 vuotta vankeutta

*Perheväkivaltatapaus ei täyttänyt törkeäasteisen pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen kriteerejä, arvioi käräjäoikeus.
*Vaimonsa kuoleman aiheuttanut mies on tuomittu vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeuteen Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.
*Syyttäjä olisi vaatinut kovempaa rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.
*Miehellä on lähisuhdeväkivaltataustaa.


Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomionsa vakavassa perheväkivaltajutussa, jossa aviomies pahoinpiteli vaimonsa ja aiheutti tämän kuoleman. Oikeus katsoi, että kyse oli perusmuotoisesta pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta ja tuomitsi 63-vuotiaan miehen vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Syyttäjän mukaan kyse oli törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Tapahtumat sattuivat maaliskuussa 2018 Lappeenrannassa. Tuomittu myönsi itsekin, että oli takonut vaimonsa päätä lattiaan. Mies soitti itse hätäkeskukseen, kun huomasi vaimonsa loukkaantuneen. Uhri taisteli hengestään sairaalassa vielä kaksi vuorokautta.

Uhri oli kertonut läheisilleen useampaan otteeseen miehensä väkivaltaisuudesta. Omaiset olivat panneet merkille, että nainen soitteli erikoisiin kellonaikoihin. Syy oli se, että tällöin aviomies oli nukkumassa. Osapuolet olivat olleet joitakin vuosia naimisissa, ja läheiset olivat enenevissä määrin huolissaan naisen voinnista. Viimeisiä päiviä kohti soitot lisääntyivät, ja uhri kertoi miehen hakkaavan häntä.

Tuomittu puhui ”voimankäytöstä”
Vaimonsa kuoleman aiheuttanut tuomittu kiisti törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen. Hän vetosi hermostumiseen ja esitti vastasyytöksiä vaimonsa väkivaltaisuudesta ja solvauksista. Pahoinpitely alkoi tuomitun mukaan siitä, kun mies kaatoi naisen selälleen maahan ja löi päätä kolme-neljä kertaa lattiaan. Oman näkemyksensä mukaan ei lyönyt kovaa, koska ei halunnut satuttaa vaimoaan. ”Voimankäyttö” pysyi hallinnassa, tuomittu sanoi. Tämän jälkeen osapuolet nousivat miehen mukaan ylös, halasivat ja sopivat.

Seuraavana aamuna herätessään tuomittu huomasi, että nainen ei herää unestaan. Mies soitti hätäkeskukseen, ja paikalle tullut ensihoitoyksikkö totesi, että uhrilla on aivovamman oireita. Nainen toimitettiin sairaalaan, jossa hän menehtyi.

Mies sanoi oikeudessa katuvansa tapahtumia ja pyysi anteeksi omaisilta.

Käräjäoikeus pohti asiassa vastaanotettua näyttöä ja arvioi, että törkeän pahoinpitelyn ja törkeän kuolemantuottamuksen tunnusmerkistö ei täyttynyt. Miehen mukaan nainen oli pari päivää aikaisemmin kaatunut itse ja lyönyt päänsä, mikä oli saattanut aiheuttaa osan päävammoista. Oikeuslääkäri piti oman työnsä perusteella mahdollisena, että näin oli käynyt.

Hakannut kumppaninsa aiemminkin
Oikeus piti pahoinpitelyn tekotapaa raakana, muttei uhrin näkökulmasta julmana. Maassa makaaminen ei yksinään riittänyt siihen, että nainen olisi voitu todeta puolustuskyvyttömäksi tilanteessa. Tuomittu ei oikeuden mukaan voinut tietää, kärsikö nainen aiemmasta kaatumisesta tulleista vammoista, koska hän ei oireillut.
– Vaikka tuomittu oli hakannut uhrin päätä tarkoituksella lattiaan, käräjäoikeus katsoo esitetyn näytön perusteella, että teko ei ole ilmentänyt pyrkimystä uhrin vakavaan vahingoittamiseen. Tuomitun ei ole väitetty tarkoittaneen, että teosta aiheutuisi vakavia vammoja, oikeus perustelee.

Koska pahoinpitelyä ei katsottu kokonaisuutena arvostellen törkeäksi, myös törkeä kuolemantuottamus jäi todistamatta. Oikeuden mukaan pahoinpitely osoitti sinänsä törkeää huolimattomuutta, mutta mahdolliset aiemmat päävammat ja niiden huomiotta jääminen katsottiin tuomitun eduksi.

Oikeuden mukaan rangaistusta ei voinut määrätä ehdollisena vankeutena, vaan mies tuli tuomita vankilaan. Kyse oli lähisuhdeväkivallasta, ja miehellä oli taustallaan yksi vanha tuomio kumppaninsa pahoinpitelystä. Moitittavuutta puolestaan vähensi muun muassa se, että pariskunnalla oli käräjäoikeuden mukaan yleisesti tapana selvitellä välejään väkivaltaisesti.

Tuomittu määrättiin maksamaan neljälle omaiselle yhteensä 20 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Iltalehti
1.10.2020 9:57
Uhri taisteli hengestään sairaalassa vielä kaksi vuorokautta.
Kun sillai sopivasti hakkaa, ettei uhri heti kuole, pääsee vähemmällä. MOT!

1 vuosi 8 kuukautta kuolemaan johtaneesta väkivallasta!

Vertaaminen esim. Vantaan Jumbossa tehtyyn kultamurtoon, jossa tekijät jäivät lähes kiinni ja saalis saatiin kokonaisuudessaan takaisin: Tuomio 3 vuotta vankeutta!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
JammuSetä

Re: Lappeenranta 2018: Mies pahoinpiteli vaimonsa kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Aina sanotaan että jossain kehitysmaassa ihmisen henki on arvoton.
Oikeuden tuomioita seuratessa voisin väittää että Suomessa se vasta halpa onkin. Ylinopeudestakin saa kovemmat tuomiot.
Siima
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Helmi 10, 2015 9:52 pm

Re: Lappeenranta 2018: Mies pahoinpiteli vaimonsa kuoliaaksi

Viesti Kirjoittaja Siima »

Tässä maassa on kyllä jotain pahasti vialla..
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3073
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Syyte: Aviomies riisti vaimonsa hengen julmalla tekotavalla – uhri taisteli hengestään kaksi päivää

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Kukahan lie tämä sankari, ministerin poika Alibin mukaan.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
Habahouhou
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2018 2:08 pm

Re: Lappeenranta 2018: Mies hakkasi vaimonsa julmasti - oikeus tuomitsi kuolemantuottamuksesta

Viesti Kirjoittaja Habahouhou »

Niksi-pirkka: jos jonkun haluaa tappaa niin kannattaa tappaa siten että uhri ei kuole heti vaan myöhemmin. Itse ei kannata olla paikalla silloin. Niin saa pienemmän tuomion.

Suomen laki on perseestä👿
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6673
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Lappeenranta 2018: Mies hakkasi vaimonsa julmasti - oikeus tuomitsi kuolemantuottamuksesta

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

On laki perseestä. Suomessa yleensä vain natseille ja poliiseille annetaan näin olemattomia tuomioita.

https://twitter.com/161Dimi/status/1311580623623028736
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Gentle
Theo Kojak
Viestit: 1152
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: Lappeenranta 2018: Mies hakkasi vaimonsa julmasti - oikeus tuomitsi kuolemantuottamuksesta

Viesti Kirjoittaja Gentle »

Mitähän uhrin omaiset ajattelee näistä tuomioista. Voi tulla mieleen ettei läheinen saanut oikeutta. Eihän uhria henkiin saa vaikka tuomio olisi minkälainen, mutta pitäis tässä yhteiskunnassa joku arvostus uhria kohtaa edes olla. Tässä tapauksessa sitä ei ole likimainkaan.
Vastaa Viestiin