Jämsä: PS:n vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - hovioikeudesta 6 vuotta, KKO vapautti

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6598
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Kiistän kaiken.... Joku varmaan voi referoida KSML:n haastattelua maksumuurin takaa tänne, jos siellä jotain erityistä on.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0b45 ... 0a38213352

KSML: Pekka Katajan murhan yrityksestä vangittu kiisti kaiken heinäkuussa: ”Turha tätä on spekuloida”

19.9.2020 klo 9:56

Torssonen kiisti heinäkuisessa haastattelussa kaikki vihjailut siihen, että hän liittyisi jotenkin Pekka Katajan murhan yritykseen.


Keskisuomalainen on julkaissut heinäkuussa tehdyn haastattelun Jyväskylän kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen kanssa.

Haastatteluhetkellä ei vielä tiedetty poliisin epäilevän Torssosta perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä. Keskisuomalaisella oli kuitenkin jo tiedossa toinen epäilty, Tero Ala-Tuuhonen, jonka tiedettiin kuuluvan Torssosen lähipiiriin.

Kun Keskisuomalaisen toimittaja kysyi Torssoselta vihjailuista liittyen Katajan murhan yrityksen epäiltyihin ja näiden kytköksistä Torssoseen, hän kiisti kaiken.

– --Ensin Kataja taisi puhua maahanmuuttopolitiikasta suuttuneista arabeista, ja sitten käsitys meni äärilaidasta toiseen. Turha tätä on spekuloida, mutta melko erikoiselta kuulostaa, Torssonen vastasi Keskisuomalaiselle heinäkuussa 1,5 viikkoa väkivallanteon jälkeen.

Kun toimittaja totesi, että hänelle on puhuttu Torssosen kavereista ja torssoslaisista, Teemu Torssonen kiisti kaiken.

– Onpa erikoista.--- On ollut kiertelevää ja kaartelevaa huhupuhetta. Eikä kukaan ole myöskään esittänyt perusteita, sillä ei ole olemassa mitään todisteita äärioikeistokytköksilleni tai demokratiaan sopimattomille poliittisille tavoitteilleni. Tällaista on vain käytetty lyömäaseena minua vastaan.

Teemu Torssonen kuitenkin myöntää, että hänellä ja perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vanhoilla pomoilla on huonot välit.

Toimittaja kysyy vielä Torssosen suhdetta Tero Ala-Tuuhoseen.

– Tero on käynyt joskus kuntavaalien aikaan vaaliteltoilla morjestamassa. En tiedä, miten sitä muuten voisi kuvailla.

Hän on yllättynyt, että Ala-Tuuhosta edes epäiltäisiin Pekka Katajan murhan yrityksestä.

– En ole kuullut tuollaisesta edes huhuina. Onko tämä nyt ihan faktaa? Yllättyisin melko paljon, jos Tero jotenkin liittyisi tapaukseen.

Toimittaja kysyy, miltä kuulostaisi jos Ala-Tuuhonen olisi tekijä ja motiivi liittyisi Torssosen kohteluun puolueessa.

– Se on niin epätodennäköistä ,että turha sitä on spekuloida.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

^ Alla Keskisuomalaisen juttu copypastena:

” Heinäkuun lopussa kaupunginvaltuutettu ei ollut kuullut edes huhuja Pekka Katajaan kohdistuneesta väkivallasta.

Keskisuomalainen haastatteli kaupunginvaltuutettu Teemu Torssosta heinäkuun lopussa. Tuolloin ei vielä tiedetty, että myöhemmin poliisi epäilisi häntä perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä.

Haastatteluhetkellä Keskisuomalaisella oli tiedossa, että Kataja oli tunnistanut äärioikeistolaisen vaikuttajan Tero Ala-Tuuhosen mieheksi, joka soitti hänen ovikelloaan. Lisäksi tiedettiin, että Ala-Tuuhonen kuuluu Torssosen lähipiiriin.

Seuraava on tiivistetty noin tunnin kestäneestä Torssosen haastattelusta. Haastattelu tehtiin tiistaina 28.7.2020 eli puolitoista viikkoa väkivallanteon jälkeen.

Olen lopettanut huhupuheilta puolustautumisen.

Teemu Torssonen
Millainen on tilanteesi politiikassa tällä hetkellä?

– Harkitsen, lopetanko kokonaan vai jatkanko jossain toisessa puolueessa.

Eli et ole vielä päättänyt, lähdetkö ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa?

– En ole päättänyt. Olen hakenut työtä ja opiskelupaikkaa toiselta paikkakunnalta. Voi olla, etten ole vaalien aikaan täällä.

Tämä on kiinnostavaa. Millainen kuvio sinulla on menossa?

– En halua puhua siitä vielä tarkemmin. Kerron sitten, jos saan sen opiskelupaikan.

On esitetty vihjailuja, että Katajaan kohdistuneen väkivallan tekijä voisi olla sinun viiteryhmästäsi. Miltä se kuulostaa?

– Hankala sanoa, kun en ole itse seurannut lehtijuttuja ja muita. Ensin Kataja taisi puhua maahanmuuttopolitiikasta suuttuneista arabeista, ja sitten käsitys meni äärilaidasta toiseen. Turha tätä on spekuloida, mutta melko erikoiselta kuulostaa.

Yllättyisin, jos Tero jotenkin liittyisi tapaukseen.

Minulle on mainittu myös sinun nimesi ja puhuttu Torssosen kavereista tai torssoslaisista.

– Onpa erikoista. Erikoisen kuuloista. Kun sanot, että "olet kuullut", viimeisen parin vuoden ajan kaava on ollut koko ajan sama. Epämääräistä vihjailua ja huhupuhetta. Ikinä kukaan ei ole sanonut suoraan tai esittänyt perusteita. On ollut kiertelevää ja kaartelevaa huhupuhetta. Eikä kukaan myöskään esitä perusteita, sillä ei ole olemassa mitään todisteita äärioikeistokytköksilleni tai demokratiaan sopimattomille poliittisille tavoitteilleni. Tällaista on vain käytetty lyömäaseena minua vastaan.

Reportaasi Vasaramiehet soittivat Pekka Katajan ovikelloa ja tekivät rikoksen, jollaista Suomessa ei ollut nähty sataan vuoteen

Minulla ei ole tästä mitään faktaa. Nämä ovat huhupuheita, kuten sanoit.

– Jossain vaiheessa olen lopettanut huhupuheilta puolustautumisen. Siinä ei ole mitään järkeä eikä tolkkua. Jos perussuomalaisilla olisi todisteita äärioikeistoväitteilleen, totta kai he rummuttaisivat niitä ihan huolella.

Haastattelun yhteydessä Teemu Torssonen tutustui Pekka Katajaa käsitelleeseen Keskisuomalaisen mielipidekirjoitukseen. HANNA MARJANEN
Se kuitenkin pitää paikkansa, että sinulla ja perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vanhoilla pomoilla on huonot välit?

– Kyllä. Ongelmani alkoivat siitä, kun olin ilmoittautunut syksyllä 2016 perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan. Ihmiset olivat hyvin närkästyneitä, kun joku kehtasi haastaa Timo Soinin. Soinin asema oli erittäin vahva ikäluokaltaan vanhempien maaseutupopulistien keskuudessa.

Siitäkö juontaa jonkinlainen katkeruus sinua kohtaan?

– Siitä se on lähtenyt. Jossain vaiheessa minä jouduin ulkopuolelle, en ollut enää me-porukkaa. Tätä sitten käytettiin eduskuntavaaliehdokkuuteni torppaamiseen.

Olen kuullut väitteitä, joiden mukaan olisit käyttäytynyt kokouksissa uhkaavasti sen jälkeen, kun sinut pudotettiin eduskuntavaaliehdokkaiden listalta. Sinua on kuulemma pelätty, eikä kokousten pitämisestä ole tullut mitään. Mikä on näkemyksesi tällaisista asioista?

– Ei, ei, ei. Tuohon huhupuheeseen olen joutunut aiemminkin vastaamaan. Joku on väittänyt, että olisin ollut nyrkit pystyssä valtuustoryhmän kokouksessa. Sellaista ei ole ikinä tapahtunut.

Tämä on siis ihan tuulesta temmattu juttu?

– Yhdessä kokouksessa oli kovaäänistä keskustelua. Kysyin Tapani Mäeltä (Keski-Suomen piirin entinen puheenjohtaja), miksi hän on lähtenyt kampittamaan minua. Hän löi nyrkin pöytään ja huusi, että "sinulla ei ole täällä mitään valtaa". Tästä kokouksesta on kai repäisty puheet uhkaavuudesta. Sellaisiakin väitteitä on ollut, että olisin vaaliteltalla lyönyt naista, ampunut laittomilla aseilla ja vienyt huumepussin postilaatikkoon. Että sellaisia väitteitä.

Eikö sinulla kuitenkin ole tuomio ampuma-aserikoksesta?

– Minulla oli emännän luona Hankasalmella reserviläiskivääri ja metsästysaseita kaapissa tyhjässä rivitaloasunnossa. Siitä tuli parinsadan euron sakot. Se väännettiin muotoon, että olen ampunut laittomilla aseilla. Kunpa vain saisin tietää, kuka näitä perättömiä juttuja levittää.

Miltä sinusta tuntuu, kun minäkin tulen kyselemään tällaisia?

– Kyllähän se on rasittavaa ja vie energiaa. Tosi tympeää näitä on oikaista.

Millainen on suhteesi Tero Ala-Tuuhonen -nimiseen henkilöön?

– Tero on käynyt joskus kuntavaalien aikaan vaaliteltoilla morjestamassa. En tiedä, miten sitä muuten voisi kuvailla.

Kysyn, koska minulla on käsitys, että poliisi saattaa epäillä Ala-Tuuhosta Katajaan kohdistuneesta väkivallanteosta.

– Ai jaa?

Tämä ilmeisesti tulee sinulle yllätyksenä.

– En ole kuullut tuollaisesta edes huhuina. Onko tämä nyt ihan faktaa? Yllättyisin melko paljon, jos Tero jotenkin liittyisi tapaukseen.

Jos kävisi ilmi, että Ala-Tuuhonen on tekijä ja motiivi liittyisi sinun kohteluusi perussuomalaisissa, miltä se kuulostaisi?

– Se on niin epätodennäköistä, että turha sitä on spekuloida.

Onko poliisi soitellut sinulle?

– Eivät ole kyselleet mitään.”
..saapa nähä..

Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6598
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Tuo torssoslaiset oli sanana kiinnostava, piti hakea. Kukahan alkujaan keksinyt termin?

PÄÄKIRJOITUS & MIELIPIDE 12.11.2019 2:02

Henkilöittäminen on ovela ja suosittu sumutuskeino

Pääkirjoitus ”Perussuomalaiset putsasivat pesänsä Jyväskylässä” (KSML 31.10.) sisälsi niin lennokkaita ja henkilöön meneviä väitteitä, että niihin on pakko vastata.

Yksi perusteettomista väitteistä oli, että minulla olisi poliittisia tavoitteita, jotka eivät sovi demokraattiseen yhteiskuntaan. Mihin tämä väite perustuu?

Johonkin kirjoitukseeni kotisivuillani, Uusi Suomi -blogissani vai valtuustoaloitteeseen, esitykseen kaupunginhallituksessa tai maakuntavaltuustossa? Minun videooniko Youtube -kanavallani Teemu-TV:ssä tai johonkin puheeseeni kaupunginvaltuustostossa tai vaaliteltalla?

Kuka tällaisia väittää, osoittakoon ”fasistiset” viitauksensa todeksi. Näen ne mielelläni, sillä olen ollut mm. suoran demokratian kannattaja jo hyvän tovin.

Jonkun siniuuvatin mielestä kansallismielisyys tai väkevä maahanmuuttopolitiikan järkevöittäminen voi olla fasismia. Kuitenkaan pääkirjoituksessa ei pitäisi kritiikittömästi julkaista mielipiteitä sellaisilta henkilöiltä, joiden motiivina on raivata poliittisia vastustajiaan pois keinoja kaihtamatta.

Pääkirjoitus viittasi myös joidenkin esittämiin väitteisiin linkeistäni ”kyseenalaisiin äärioikeistojärjestöihin”. Näillä viitattaneen siihen, että olen ilmaissut laillisesti toimivien katupartioiden olevan hyvä juttu.

Katupartiothan ovat aktiivisten kansalaisten ryhmiä, jotka liikkuvat ulkona ilmoittaen järjestyshäiriöistä poliisille. Todella fasistista siis. Minua on kyllä harjattu näistä ”äärioikeistokytköksistä” ja myös kehotettu jättämään tuollaiset jutut ainakin vaalien alla.

En ryhdy tavallisia huolestuneita ja aktivoituneita suomalaisia leimaamaan ”fasistisiksi äärioikeistolaisiksi” vain siksi, että joku piirin valtapallilla istuva tai taustalla naruja vetelevä despootti ei tiedä mistä puhuu. Toimin myöskin niin, että vaalien alla esittämäni jutut ja tekoni ovat samoja kuin vaalien jälkeen.

PÄÄKIRJOITUSmainitsi ”torssoslaiset”. Asiaa on yritetty henkilöittää minuun ja sillä kuitata syvään juurtuneet ongelmalliset ja tuhoisat soinilaisen toimintakulttuurin tavat tehdä politiikkaa.

Henkilöittäminen on ovela ja usein käytetty sumutuskeino. Oikeudenmukaisuutta ja suoraselkäistä perussuomalaista toimintaa kannattavia henkilöitä on pääkirjoituksen muotoilua mukaillen ”siivottu pois puolueesta” samalla noidan luudan huiskaisulla jolla Jyväskylän PS on erotettu piiristä.

Jos siirrytään mielikuvituksesta ja sumutuksista todellisuutteen, pääkirjoituksessa mainittu uusi paikalliyhdistyskyhäelmä on syntynyt siksi, että ps-piirin paha veli -verkoston piti päästä eroon niistä Jyväskylän PS:n jäsenistä, jotka eivät hyväksyneet piirin sisäpiiriläisten kieroa ja perussuomalaisuuden vastaista toimintaa.

KOSKA PIIRIN sisäpiiriläisillä ei ollut mitään perusteita näiden “torssos­laisten äärioikeistolaisten” erottamiseksi puolueesta, ainoa keino näiden henkilöiden raivaamiseksi pois häiritsemästä suhmurointia oli erottaa tökerösti kokoon parsituilla tekosyillä koko Jyväskylän perussuomalaiset ry piiristä ja perustaa piirin sisäpiiriläisille uskollinen ja vallan väärinkäytölle alistuva uusi yhdistys “Jyvässeudun ps”.

Piirin paha veli -verkostolle uskolliset ja tottelevaiseksi pelotellut uuden yhdistyksen pikkujehut on ohjeistettu olemaan valitsematta yhdistyksen jäseniksi niitä “epämieluisia perussuomalaisia”, jotka ovat uskaltaneet rohkeasti vaatia jo pidemmän aikaa parempaa ja puolueen arvojen mukaista toimintakulttuuria ja politiikan tekemistä Keski-Suomessa.

Näillä juonilla Keski-Suomen piirin sisäpiiri onnistui luomaan itselleen Jyväskylään sätkynukkehallinnon. Käynee kuitenkin niin, että marionetit nukkemestareineen sotkeutuvat ylimielisyydessään omiin naruihinsa, sillä eivät ihmiset tyhmiä ole.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Kyrsi
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: To Elo 13, 2020 8:36 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Kyrsi »

Karl-Erik Törppö kirjoitti:
La Syys 19, 2020 5:48 am
Suomen ja kansainvälisestikin valtahegemonia menee niin, että kansallismielisyys on pahinta myrkkyä ja tälläisten valtaannousu halutaan estää keinoja kaihtamatta.

Poliisi on puhdistettu "vääriä" ajatuksia omaavista, samoin poliittinen kenttä. Persujen puhdistus on aktiivisesti käynnissä. Tässä on myös isot rahat kysymyksessä. Kansa on pitkälti aivopesty, kuten tältäkin palstalta vähän voi lukea. Tarvitaan korkeaa ymmärrystä nähdä asiat oikein propagandan läpi. Kaikki kansallismieliset liikkeet pyritään jo alkumetreillä pistämään poikki. Tässäkään ei rahaa säästetä. Esim. Marco de Wittillä on lähtenyt jo pari perustettua puoluetta alta. En ihmettelisi, vaikka Marcollekkin joku maksaisi touhusta, niin varmistutaan, että mitään "vaarallista" ei pääse syntymään.

Ylläolevan valossa voisi olla mahdollista, että Kataja on aikanaan palkattu tälläiseen puhdistustyöhön eli hänelle on maksettu selvää rahaa, jotta "väärät" henkilöt siivotaan listoilta. Nyt ei siten ole mahdotonta että sama taho olisi maksanut tälläisesta "tunnistuksesta". Jos juopolle tarjotaan esim. 10000€, niin saa aikaan minkä tunnistuksen hyvänsä, voisi pienempikin summa riittää.

Ylläoleva on tietysti vahvaa spekulaatiota, mutta faktojen valossa tälläistä voi olettaa tapahtuvan kulisseissa. Puolueeton oikeudenkäynti tälläisessä ympäristössä ei välttämättä toteudu, jos on vahva poliittinen motiivi saada tietty taho syylliseksi, millä on myös vaikutusta valtakunnallisiin vaaleihin.
Niin. Jos ny joku vaivautuu katsomaan listoja miltä puolueilta on poliiseja ehdolla niin ei siellä vassarit listoilla komeile.

Kansallismielisyys=Putinismi joka on myyty Suomen elämänkoululaisille ja muulle syrjäytyneille tai alkoholisoituneelle kansanosalle sinivalkoisena ajatuksena. Suomen kansallismielisiä johdetaan Ruotsista ja heitä taas Venäjältä Kremlin lähipiiristä.

Ryssiä siis koko sakki.

JanitaSlim
Adrian Monk
Viestit: 2952
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

tosiReiska kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 11:06 pm
JanitaSlim kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 10:59 pm
Äärioikeistolaiset ovat tunnistaneet myös naapurit ja he ovat jääneet myös kameroihin lähistöllä, sekä heistä on mahdollisesti myös syyllisyyttä puoltavat puhelintallenteet. Ei poliisi heitä Katajan näkemyksen perusteella pidättänyt :D
Eihän kyse ollutkaan siitä ovatko syyllisiä, tai siitä mitä todisteita on olemassa, vaan tästä:
Katajahan on jo tunnistanut toisen tekijöistä
Kysehän oli siitä, että tänne on pesiytynyt joku äärioikeistolaisklikki valkopesemään ja kertomaan, että poliisilla on väärät henkilöt pidätettyinä :lol: Ja tämä klikki katoaa kuin tuhka tuuleen siinä vaiheessa, kun tuomiot on leimattu myös virallisesti papereihin vuoden sisällä.

JanitaSlim
Adrian Monk
Viestit: 2952
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Karl-Erik Törppö kirjoitti:
La Syys 19, 2020 5:48 am
Suomen ja kansainvälisestikin valtahegemonia menee niin, että kansallismielisyys on pahinta myrkkyä ja tälläisten valtaannousu halutaan estää keinoja kaihtamatta.

Poliisi on puhdistettu "vääriä" ajatuksia omaavista, samoin poliittinen kenttä. Persujen puhdistus on aktiivisesti käynnissä. Tässä on myös isot rahat kysymyksessä. Kansa on pitkälti aivopesty, kuten tältäkin palstalta vähän voi lukea. Tarvitaan korkeaa ymmärrystä nähdä asiat oikein propagandan läpi. Kaikki kansallismieliset liikkeet pyritään jo alkumetreillä pistämään poikki. Tässäkään ei rahaa säästetä. Esim. Marco de Wittillä on lähtenyt jo pari perustettua puoluetta alta. En ihmettelisi, vaikka Marcollekkin joku maksaisi touhusta, niin varmistutaan, että mitään "vaarallista" ei pääse syntymään.

Ylläolevan valossa voisi olla mahdollista, että Kataja on aikanaan palkattu tälläiseen puhdistustyöhön eli hänelle on maksettu selvää rahaa, jotta "väärät" henkilöt siivotaan listoilta. Nyt ei siten ole mahdotonta että sama taho olisi maksanut tälläisesta "tunnistuksesta". Jos juopolle tarjotaan esim. 10000€, niin saa aikaan minkä tunnistuksen hyvänsä, voisi pienempikin summa riittää.

Ylläoleva on tietysti vahvaa spekulaatiota, mutta faktojen valossa tälläistä voi olettaa tapahtuvan kulisseissa. Puolueeton oikeudenkäynti tälläisessä ympäristössä ei välttämättä toteudu, jos on vahva poliittinen motiivi saada tietty taho syylliseksi, millä on myös vaikutusta valtakunnallisiin vaaleihin.
Kannattaa ihmeessä olla poliisin tutkintaan yhteydessä, kun sinulla näyttää olevan täysin päinvastaista tietoa mitä poliiseilla, valvontakameroilla, Katajalla ja silminnäkijöillä asian tiimoilta :lol:

JanitaSlim
Adrian Monk
Viestit: 2952
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Jagge kirjoitti:
La Syys 19, 2020 6:05 am
JanitaSlim kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 9:23 pm


Katajahan on jo tunnistanut toisen tekijöistä joka on vangittuna. Se ei toki äärioikeistolaisille, tai heidän kannattajilleen riitä todisteeksi syyllisyydestä :D
On sinulla melkoisen vankasti jalat ilmassa. Ihminen on syytön kunnes lainvoimainen tuomio oikeudesta tulee. Eikä vielä ole edes varmaa eteneekö asia oikeuteen nyt vangittuina olevien henkilöiden osalta. Kannattaisi hieman perehtyä oikeuskäytäntöön ja esittää sitten vasta typeriä mielipiteitä.

Vai onko tuo jotain viher-vasemmistolaista oikeuskäytäntöä? Kaikki jotka eivät ole meidän kanssa samaa mieltä ovat natseja?
Ihminen on tosiaan syytön niin kauan kunnes poliisilla on tarpeeksi aineistoa ja todisteita pidättää syyllinen. Suomessa ei kevein perustein ihmisiä vangita. Toki äärioikeistolla on kova hätä nyt valkopestä vaikuttajiaan, jotka sortuivat murhan yritykseen poliittista väkivaltaa suorittaessaan.

Avatar
Louvren kummitus
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ke Heinä 15, 2015 9:25 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Louvren kummitus »

JanitaSlim kirjoitti:
La Syys 19, 2020 5:30 pm
tosiReiska kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 11:06 pm
JanitaSlim kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 10:59 pm
Äärioikeistolaiset ovat tunnistaneet myös naapurit ja he ovat jääneet myös kameroihin lähistöllä, sekä heistä on mahdollisesti myös syyllisyyttä puoltavat puhelintallenteet. Ei poliisi heitä Katajan näkemyksen perusteella pidättänyt :D
Eihän kyse ollutkaan siitä ovatko syyllisiä, tai siitä mitä todisteita on olemassa, vaan tästä:
Katajahan on jo tunnistanut toisen tekijöistä
Kysehän oli siitä, että tänne on pesiytynyt joku äärioikeistolaisklikki valkopesemään ja kertomaan, että poliisilla on väärät henkilöt pidätettyinä :lol: Ja tämä klikki katoaa kuin tuhka tuuleen siinä vaiheessa, kun tuomiot on leimattu myös virallisesti papereihin vuoden sisällä.
Jossakin on nyt valkopesuaine hyvässä tarjouksessa ja se näkyy.

Hauskoja jotenkin nämä persujen jäsentenväliset torspoilut sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja päätorspo on jättänyt opiskeluhakemuksen toiselle paikkakunnalle eikä ole kunnallisvaaleissa mukana jos haku onnistuu. Eiköhän Kuopion lääninvankila hyväksy tuon hakemuksen ja elämämkolun jatkokurssi kutsuu.

Olikohan ne Katajan matkarahat menossa sille thaikulle jonka viisumiasiat tuntuivat olleen työn alla jokin aika sitten? Niin että rajat kiinni, eiku?

Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5039
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

JanitaSlim kirjoitti:
La Syys 19, 2020 5:37 pm
Jagge kirjoitti:
La Syys 19, 2020 6:05 am
JanitaSlim kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 9:23 pm


Katajahan on jo tunnistanut toisen tekijöistä joka on vangittuna. Se ei toki äärioikeistolaisille, tai heidän kannattajilleen riitä todisteeksi syyllisyydestä :D
On sinulla melkoisen vankasti jalat ilmassa. Ihminen on syytön kunnes lainvoimainen tuomio oikeudesta tulee. Eikä vielä ole edes varmaa eteneekö asia oikeuteen nyt vangittuina olevien henkilöiden osalta. Kannattaisi hieman perehtyä oikeuskäytäntöön ja esittää sitten vasta typeriä mielipiteitä.

Vai onko tuo jotain viher-vasemmistolaista oikeuskäytäntöä? Kaikki jotka eivät ole meidän kanssa samaa mieltä ovat natseja?
Ihminen on tosiaan syytön niin kauan kunnes poliisilla on tarpeeksi aineistoa ja todisteita pidättää syyllinen. Suomessa ei kevein perustein ihmisiä vangita. Toki äärioikeistolla on kova hätä nyt valkopestä vaikuttajiaan, jotka sortuivat murhan yritykseen poliittista väkivaltaa suorittaessaan.
Tiedoksi nyt vaan että poliisi tutkii, syyttäjä syyttää tuomari tuomitsee.

Syyttömiä vangitaan jatkuvasti ja Valtionkonttori korvaa miljoonia vuosittain vapautensa syyttömänä menettäneille.

JanitaSlim
Adrian Monk
Viestit: 2952
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Louvren kummitus kirjoitti:
La Syys 19, 2020 6:11 pm
Jossakin on nyt valkopesuaine hyvässä tarjouksessa ja se näkyy.

Hauskoja jotenkin nämä persujen jäsentenväliset torspoilut sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja päätorspo on jättänyt opiskeluhakemuksen toiselle paikkakunnalle eikä ole kunnallisvaaleissa mukana jos haku onnistuu. Eiköhän Kuopion lääninvankila hyväksy tuon hakemuksen ja elämämkolun jatkokurssi kutsuu.

Olikohan ne Katajan matkarahat menossa sille thaikulle jonka viisumiasiat tuntuivat olleen työn alla jokin aika sitten? Niin että rajat kiinni, eiku?
Tokmannista tuli vasta tarjouslehti, se voi olla syynä tosiaan.

Nämäkin kaksi vangittua ovat esiintyneet kuvissa Halla-ahon vierellä, että olisiko ideointi lähtenyt sitten kuinka ylhäältä asti poliittiseen väkivaltaan. Haastattelussa sittemmin vangittu Torspohan ei tiennyt asiasta muka mitään ja oli hakenut omasta mielestään töihin ja opiskelemaan eri paikkakunnalle, mutta ei käynyt oikein selville, että oliko työttömällä pummilla mitään mahdollisuuksia saavuttaa kumpaakaan. Tyhjänpäiväinen filosofian opiskelija, avioero käynyt liian koville ja päässä naksunut. Vaikka filosofian 15v opiskelujen pitäisi kyllä antaa työkaluja erosta selviämiseen :shock:

Sinikka
Olivia Benson
Viestit: 726
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 12:23 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Sinikka »

Teemu Torssosta kiinnostaa eläinten hyvinvointitiede. Ehkä kalojen tainnuttamiseen tarkoitettua kalanuijaa käytettiin ihmiseen. En usko, että kyseessä olisi ollut nyrkkirauta; siitä jää toisenlaiset jäljet. Herranjestas sellainen on olemassa, siis kalanuija eli kalapappi.

Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Todellakin perustorspoilua! Ei tarvitse Lecterinkään poistaa varmistinta. Perusturvallista eikä henkikään lähtenyt.

Jotkut korostavat kuinka tekijöillä tai ainakin toisella on jopa lapsia - eihän voi olla syyllinen. Vois pikkuhiljaa herätä tähän päivään. Torspo on eronnut ja lapset äidillään. Kuka lienee isä? Ja oliko väkivaltainen jo parisuhteessa? Ei väitteitä vaan kysymyksiä..
..saapa nähä..

Avatar
Toripolliisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1439
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Alla lisää Torssosen taustoista copypastena Keskisuomalaisen sivuilta:

” Teemu Torssosen nousukiito pysähtyi toistuviin selkkauksiin – uraan mahtuu niin voittoja, tappioita kuin poliisiasioitakin

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen on noussut viikossa koko valtakunnan tietoisuuteen. Torssonen on toinen miehistä, joita epäillään perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Katajan murhan yrityksestä.

Ura on kuitenkin ollut värikäs jo ennen viimeisintä käännettä.

Torssosen näkyvän poliittisen uran voi katsoa alkaneen syksyllä 2016. Sen jälkeisiin vuosiin mahtuu poliittisia voittoja mutta myös tappioita, eripuraa ja jopa poliisiasioiksi kärjistyneitä konflikteja.

POHJOIS-SAVOSTA kotoisin oleva Torssonen aloitti poliittisen uransa Keski-Suomessa Muutos 2011 -puolueessa. Kun sen toiminta hiipui, Torssonen siirtyi perussuomalaisten nuorisojärjestöön.

– Huomasin, että järjestö ajoi samanlaisia asioita kuin Muutos. Kansallisaatetta, suoraa demokratiaa ja sananvapautta. Noin vuoden nuorisojärjestössä olon jälkeen liityin perussuomalaisiin, Torssonen kertasi vuonna 2016 Keskisuomalaisen haastattelussa.

Haastattelu tehtiin, kun Torssonen oli ilmoittanut haastavansa Timo Soinin ja asettuvansa ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tästä kiinnostuivat valtakunnallisetkin mediat. Ilmoitusta epäiltiin yleisesti julkisuustempuksi, koska Torssonen oli vain tuntematon persunuori Keski-Suomesta. Hän tietenkin kiisti tulkinnan.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Torssonen vetäytyi puheenjohtajakisasta, kun Jussi Halla-aho oli ilmoittautunut ehdolle. Halla-aholaisiin itsensä asemoinut Torssonen katsoi järkevämmäksi tukea Halla-ahoa kuin pyrkiä itse johtoon.

VUONNA 2017 Torssosen poliittinen ura oli nousussa. Vaikka kuntavaalit menivät perussuomalaisilta huonosti, Torssonen nousi kirkkaasti Jyväskylän valtuustoon. Äänimäärä oli ensikertalaiselle hyvä. Menestys palkittiin paikoilla kaupunginhallituksessa ja maakuntavaltuustossa.

Kesällä Torssonen löysi jälleen itsensä voittajien puolelta, kun perussuomalaiset siirtyi Jyväskylän puoluekokouksessa halla-aholaisten haltuun. Alkoi näyttää siltä, että Torssosella saattaisi olla mahdollisuuksia jopa kansanedustajaksi.

Tuoreena valtuutettuna Torssonen profiloitui erityisesti kolmessa asiassa: maahanmuuton kritisoimisessa, eläinsuojelussa ja kaupungin mittavien investointien vastustamisessa.

Maahanmuuttoteemaa Torssonen piti valtuuston lisäksi esillä myös omilla viestintäkanavillaan. Vaajakosken uimahallin naisten vuoroa islamisaatioksi epäilleen kirjoituksen huomasivat myös äärikansallismieliset. He kiinnostuivat asiasta ja saapuivat paikalle. Tilanteen selvittämisessä tarvittiin poliisia.

Eläinsuojelun eteen Torssonen pyrki toimimaan sekä valtuustossa että sen ulkopuolella. Hän esitti eläinten hyvinvointia koskevan maininnan lisäämistä kaupunkistrategiaan ja eläinsuojelun huomioimista ystävyyskaupunkitoiminnassa. Kalastustapahtumissa Torssonen herätti huomioita vahtimalla kalojen kohtelua perustamansa kansallismielisen eläin- ja luonnonsuojelujärjestö Kelsun nimissä.

VUONNA 2018 Torssosen vastakkainasettelu Keski-Suomen piirin keskeisten toimijoiden kanssa alkoi kärjistyä, ja poliittinen nousu kääntyi alamäeksi.

Keväällä Torssonen oli määrä nimittää puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi ensimmäisten joukossa, mutta asia päätyi monen yllätykseksi äänestykseen piirikokouksessa, ja ehdokkuus hylättiin. Julkisuuteen asia nousi syksyllä, kun vaalipäällikkö Kataja torppasi piirikokouksen päätökseen vetoamalla Torssosen uuden yrityksen päästä ehdolle.

Torssonen ei sulattanut tätä vaan alkoi julkisuudessa kritisoida kovin sanoin Keski-Suomen piirin toimintakulttuuria. Hänellä oli kiistassa myös tukijoita, näkyvimpänä niistä perussuomalaisten Jyväskylän paikallisyhdistys. Apuun kutsuttiin puolueen johto, mutta päätös ehdokkuudesta ei muuttunut.

KONFLIKTIN PITKITTYMINEN muutti Torssosen poliittisen alamäen syöksykierteeksi. Alkuvuodesta 2019 hän pyrki perussuomalaisten puoluesihteeriksi mutta tuli erotetuksi puolueesta jo ennen puoluekokousta. Päätöstä seurasi kesäkuussa erottaminen myös valtuustoryhmästä.

Muutamaa kuukautta myöhemmin lähtöpassit puolueesta sai Jyväskylän paikallisyhdistys, joka oli pysynyt Torssosen tukena.

Vastoinkäymisiä oli myös politiikan ulkopuolisessa vaikuttamisessa. Keväällä Kelsun aktiivien valvontakäynti Säynätsalon Eläkkeensaajien pilkkikilpailuissa päättyi poliisien kutsumiseen paikalle. Syksyllä Torssonen jätti myös Kelsun puheenjohtajuuden, kun koki maineensa käyneen yhdistykselle painolastiksi.

KULUVAN VUODEN aikana Torssonen on ollut yhä useammin otsikoissa muun kuin politiikan vuoksi.

Toukokuussa hänen autonsa joutui ilkivallan kohteeksi tavalla, joka viittaa poliittiseen motiiviin. Kalojen suojeluun liittynyt selkkaus Vaajakoskella puolestaan johti rikosilmoitukseen pahoinpitelystä.

Heinäkuun 2. päivänä Torssonen havaitsi töhrijöitä itse teossa ja suoritti kansalaispidätyksen. Harvinainen kansalaisaktivismi nousi myös mediajulkisuuteen.

Heinäkuun 17. päivänä Pekka Kataja pahoinpideltiin Jämsänkoskella. Torssonen on nyt vangittuna teosta, ja häntä epäillään murhan yrityksestä todennäköisin syin.

Poliittinen syöksykierre on jatkunut. Ja vienyt Torssosen harvinaisen syvälle.

Teemu Torssonen

Opiskellut filosofiaa ja johtamista

IKÄ: 39

KOTIPAIKKA: Syntynyt Siilinjärvellä. Asunut myös Kuopiossa, Iisalmessa, Joutsenossa ja vuodesta 2006 asti Jyväskylässä.

KOULUTUS: Sähköasentajan ammattitutkinto. Ylioppilas. Opiskellut filosofiaa Jyväskylän yliopistossa ja johtamista Jyväskylän yliopiston Kauppakorkeakoulussa.

TYÖURA: Työskennellyt mm. kaapeliasentajana, nuoriso-ohjaajana sekä kalastuksenvalvojana.

POLIITTINEN TOIMINTA: Muutos 2011:n piirihallituksen jäsen 2011–12. Perussuomalaisten nuorten Keski-Suomen piirissä toiminnanjohtajana 2015–16 ja puheenjohtaja 2016–17. Vuosien 2015–19 välillä jäsen Jyväskylän perussuomalaisten hallituksessa ja Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin hallituksessa. Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen 2017–, Keski-Suomen maakuntavaltuutettu 2017–.

JÄRJESTÖTOIMINTA: Kansallismielisen eläin- ja luonnonsuojelujärjestö Kelsun puheenjohtaja 2017–19.

Lähteet: Keskisuomalaisen arkisto, Teemu Torssosen kotisivut.”
..saapa nähä..

Kyrsi
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: To Elo 13, 2020 8:36 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Kyrsi »

TYÖURA: Työskennellyt mm. kaapeliasentajana, nuoriso-ohjaajana sekä kalastuksenvalvojana.
No. Ihan näyttövä cv.

Jotenkin tuli mieleen että onko esim.sreroideilla mahdollisesti tekemistä äkkipikaisuuden kanssa?

Selkeesti kaverilla on ollut halu treenata, ja taas kansallisen kalaturvallisuuden takaaminen vaatii habaa. Jos taas pitkäjänteisyys ei kuulu ominaisuusluetteloon, niin äkkiäkös sitä johonkin oikopolkuun kompastuu...

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Jämsä: Perussuomalaisten vaalipäällikkö Pekka Kataja pahoinpideltiin - tutkitaan murhan yrityksenä

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Hermione kirjoitti:
Pe Syys 18, 2020 9:52 am
Jos nyt verrataan hypoteettisesti näitä kahta tapausta, eli henkilö murhaa entisen esimiehensä ja henkilö pahoinpitelee törkeästi iäkkään miehen joka myöhemmin ottaa jopa ihan julkisesti krediittiä pahoinpitelystä epäillyn miehen erottamisesta puolueesta, niin näillä on yksi merkittävä ero. Mikko eli yksin, ei lapsia, hieno ja hyväpalkkainen ura oli takanapäin. Teemulla puolestaan on omia lapsia ja jo tämän vuoksi hänellä oli aivan liian paljon menetettävää ilman mitään merkittävää hyötyä siitä, että käy kaverin kanssa pahoinpitelemässä iäkkään miehen.
Jotakuinkin OT tässä, mutta Mikko olisi työllistynyt uudelleen oitis, jos vain olisi kelpuuttanut edes vähän vähemmän hienot hommat kuin sen josta lähti (lähti siis itse, ei saanut potkuja). Olisihan niistä voinut aloittaa, ja jatkaa hänen kyvyillään vielä vaikka mihin. "Ura takanapäin" oli omassa päässä vain. Teemu taas jos halusi kansanedustajaksi, kuten varmaan edelleen olisi halunnut, oli paljon suuremmissa vaikeuksissa. Jos ei edes persuihin kelpaa radikaaliuttaan, niin minne sitten? Lapsi ja vaimo, joo - joillekin tärkeää. Ei kaikille. Ihan hyvin voi käväistä kostamassa sille, joka kaiken pilasi. Eihän pahoinpitelysta edes kummempaa rangaistusta saa. Törkeästäkin voi hyvin selvitä ehdollisella.

Mitä väliä Katajan iällä asiassa on? Eihän hän edes niin iäkäs ole, alta kuusikymppinen. Työikäinen mies.

Mutta joo, en ole itse ollenkaan niin vakuuttunut, että Torssonen olisi ollut toinen tekijä. Ei mahdotonta, mutta ei varmaakaan.

Vastaa Viestiin