Kannabiksen dekriminalisointi

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5152
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja meitzi »

hutkivajournalisti kirjoitti: Su Syys 20, 2020 3:18 amLääkekannabis on jo laillista Suomessa.
Lääkekannabiksen käyttömahdollisuuksista on apua äärimmäisen pienelle marginaalille, edes jonkinlaisina.

Lajikkeilla on huomattavaa merkitystä. Siinä kun yksi on loistava unettomuuteen, toinen krooniseen kipuun ja kolmas fatiikkiin. Myös sillä on paljon merkitystä, että missä kukinnon vaiheessa sato on korjattu. Ihan jo pelkästään noiden kolmen keskinäinen yhteensovittaminen on mahdotonta yhdellä myytävällä tuotteella. Ei edes kahden. Silti apteekissa on vain kahta lajiketta, ja lääkekäyttäjien kokemusten perusteella ei myyntiin valittu siihenkään tarkoitukseen varsinaisesti ideaalia tuotetta.

Hinta kaikenlisäksi on sillä tasolla, että hyvin hyvin harvalla olisi siihen varaa. Ei ole korvattava lääke, eikä kasvata maksukattoa.

Itse koitan päästä reissuun sallivampaan maahan niin usein kuin mahdolista, mutta nyt tietysti ei ole tullut lähdettyä, koska ei se nyt niiiin tärkeää ole. Unettomuuden kanssa ehti oppia elämään, joten odotellaan kunnes rutto rauhottuu ja menee sitten taas. Halpalentojen ansiosta pidennetty viikonloppu kaverin luona kustantaa vähemmän kuin maksaisi pitkän kaavan mukainen ilta baarissa. Omakustannushinta lämpimissä oloissa kasvattajalle on sen verran mitätöntä, että naureskelevat vain, jos ehdottaa kompensaatiota.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
tattooed fucker
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1436
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker »

Meitzin kanssa samoilla linjoilla.Tuossa käväsin aikoinaan Latviassa.Kyllä siinä vähän ihmetytti, lievästi sanottuna,edessä villihamppua.Niissä oli varsi tuommosta sopivanpaksua :lol:Kysyin sitten paikalliselta poppamieheltä,joutaako nuita ottamaan :D huonoa englantia,menin sitten kyseiseen Hostellin tyyliseen paikkaan.Se olisi kuulemma ollut lähestulkoon pyhänhäväistystä,jos siitä olisin alkanut poimimmaan.Mukava parinviikon hengähdys.Suosittelen.Tuli siellä katteltua muitakiin asioita slaavilaisista kirkoista lähtien.REntouttava pari vikkoinen :D
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5152
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja meitzi »

tattooed fucker kirjoitti: Su Syys 20, 2020 8:31 pm Meitzin kanssa samoilla linjoilla.Tuossa käväsin aikoinaan Latviassa.Kyllä siinä vähän ihmetytti, lievästi sanottuna,edessä villihamppua.Niissä oli varsi tuommosta sopivanpaksua :lol:Kysyin sitten paikalliselta poppamieheltä,joutaako nuita ottamaan :D huonoa englantia,menin sitten kyseiseen Hostellin tyyliseen paikkaan.Se olisi kuulemma ollut lähestulkoon pyhänhäväistystä,jos siitä olisin alkanut poimimmaan.Mukava parinviikon hengähdys.Suosittelen.Tuli siellä katteltua muitakiin asioita slaavilaisista kirkoista lähtien.REntouttava pari vikkoinen :D
Olisihan se ollut melkoinen pyhäinhäväistys, tai ainakin olisi saattanut tuottaa melkoisen pettymyksen latviavalaista kukkaa kohtaan. Se villihamppu on ruderalista, joka ei tuota thc:tä. Toki pelkkä cbd rauhoittaa ja rentouttaa sekin, mutta tod. näk. senkin pitoisuudet olisivat olleet varsin mitättömiä.

Huvittavaa onkin, kun toisaalla ilmaistaan suurta huolta lajikejalostuksen tuomista lisäongelmista, joita ei olisi voitu mukamas joskus kuvitellakaan. Lajikkeiden jalostaminen on kuitenkin hyvin wanhaa perua, ja uudemmat jalostukset liittyvät enää ilmastolliseen kestävyyteen ja kukinnan mahdollisuuteen yöttömässäkin yössä. Eli jo jalostettuihin lajikkeisiin haetaan ominaisuuksia siitä ruderaliksesta, jolloin lopputulos ei siitä ainakaan vahvemmaksi ole muuttumassa.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
El Pajarito
Frank Drebin
Viestit: 387
Liittynyt: Pe Tammi 26, 2018 1:58 pm

Re: Vihreet haluais laillistaa huumeita Suomessa?

Viesti Kirjoittaja El Pajarito »

rahima kirjoitti: Su Syys 20, 2020 11:14 am Tiiän yhden huumeiden käyttäjien hoitopaikan, jossa on vihreä johtaja.Homma on levinnyt käsistä. Aineita jaetaan niin paljon kuin asiakkaat pyytävät. Kaikkea on tarjolla rajattomasti mm metadonia, huumaavia kipulääkkeitä, bentsoja ja ketamiinia. Asiakkaat ovat tosi hävyttömiä, rääkkäävät henkilökuntaa, kun näille huumeiden käyttäjille ei saa laittaa mitään rajoja.Onpa pari asiakasta kuollutkin näihin "hoitoihin".
Mikä on se vihreiden tutkittu tieto, kun siitä ei näy mitään merkkejä käytännön työssä huumeiden käyttäjien parissa?
Siis tämähän ei ole mahdollista Suomessa.

Trolli. Painakaa nimimerkki mieleen.
Avatar
Jarkallas
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: La Elo 29, 2020 1:34 pm
Paikkakunta: Annalan Heilan persesilmä

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja Jarkallas »

Marja kirjoitti: Su Syys 20, 2020 12:26 pm
Vaahtosammutin kirjoitti: La Syys 19, 2020 6:08 pm
El Pajarito kirjoitti: La Syys 19, 2020 5:52 pm Toisin kuin alkoholi, kannabis ei aiheuta fyysistä riippuvuutta.
Älä puhu aiheesta, josta et tiedä mitään.
Itselleni tulee muutaman päivän pössyttelystä motorisia ongelmia, kuten käsien vapina.
Oireet ilmaantuvat noin 3-4 päivää polttelun lopettamisen jälkee, ja ne haittaavat jonkin verran ammattini(tarkka käsityö) harjoittamista.
Meinaatko että savuista johtuu , en kyllä ikinä kuulluut 3-4 päivän jälkeisistä vapinoista ,päinvastoin.
El Pajariton juttuun, fyysisen riippuvuuden muodostuminen riippuu ihmisestä, määristä ja siitä kuinka usein käyttää. Taisit sanoa että polttelet melko harvoin, siitä ei varmaan riippuvuutta synnykään helposti jos ollenkaan. Sitten taas tyypit jotka polttavat päivittäin kehittävät aivan takuulla myös fyysistä riippuvuutta, niinku vaikka rööki. Tääkin on toki yksilöllistä. Mutta kannabista kyllä on ihan mahdollista käyttää niinkin että se ei lähde käsistä ja elämä sujuu, eikä ole siitä riippuvainen. Ainakaan sillä tavalla miten riippuvuus käsitetään huumehommissa. Tunnen muuten tyypin joka oli koukussa Coca-colaan! :lol: Tosi juttu.

En myöskään usko tätä Vaahtosammuttimen juttua ihan suorilta, en toisaalta tyrmääkään. Mitähän siellä ollaan oikeesti polteltu jos on laittomasti ostettu eikä aina oo takeita mitä saa? Esimerkkinä vaan että ainakin Tampereella neekerit suihkutti aikoinaan hiuslakkaa paskaan kukkaan että sais sen kiiltäväks; näytti hartsiselta ja meni paremmin kaupaks. Sellasta myrkkyä jos polttais niin ei ihme jos vintissä tuntuis. En kuitenkaan väitä etteikö tollanenkin olis mahdollista mitä Vaahtosammutin sanoo ihan normaalilla kannabiksella, ihmiset kun tuppaa oleen niin yksilöllisiä, että kai tuollaisetkin oireet voi tulla vaikka en ookaan koskaan kuullutkaan vastaavaa. Ehkä se vaan tarkottaa sitä että sun ei kannata polttaa kannabista jos se ei sovi sulle. Nimim. meitzillä oli tärkee pointti, ja hyvää tietoo asiasta. Kannabislajikkeita tosiaan on satoja erilaisia, joissa on eri pitosuudet vaikuttavia aineita ja ne vaikuttaa myös hyvinkin erilailla.

Onko kukaan ikinä huomannut että joillekin alkoholista tulee käsittämättömiä rähinäkännejä, selvinpäin maailman mukavimpia ihmisiä. Aamulla morkkis ja anteekspyynnöt. Joillain kun vaihtaa sen alkoholin pössyttelyyn niin koko hiton rähinä ongelma poistuu lopullisesti. Kokemusta on tälläsistäkin. Kannabis asiakaan ei oo niin mustavalkosta mitä joillekin tuntuu olevan. Tunnen duunareita jotka on poltellut vuosikausia ja hoitaa edelleen työnsä hyvin. Jotkut on saanut fudut duuneistaan koska polttelu on vienyt mukanaan eikä ne aamuherätykset oo enää onnistunu jossain vaiheessa. Sama homma alkoholin kans, osalla pysyy hanskassa koko elämän ja osalla taas lähtee sivuraiteille. Niin ja muuten mun mielestä on ihan oleellista käyttää alkoholia verrokkina, koska se on ainut laillinen päihde, eikä se sovi kaikille. Tilalla pelkästään laittomia vaihtoehtoja tai selvinpäin olo. Kaikillehan on tiedossa millasia haittoja alkoholista voi seurata. Tappoja, perheväkivaltaa, työpaikan menetys jne jne. Joillekin kannabis voi olla parempi vaihtoehto ryyppäämiselle koska siitä ei tunnetusti lähde samanlainen myllytys käyntiin kun kännissä vaikka sitä vetäis kuinka paljon vaan. Ja edelleen kannabista käytetään joka tapauksessa paljon, ei ketään polttelijaa kiinnosta onko se laillista vai ei koska sitä saa ihan jokanen helposti. Se on rikkaruoho, ei mitään metamfetamiinia. Kannabista ei oo myöskään pakko polttaa mikä on tietenkin epäterveellistä. Sitä voi höyrystää tai syödä, joka on paljon terveellisempää. Melko harmiton "huume" suurimmalle osalle. Ihan niinku se kaljakin. Ja mites meni kieltolaki aikoinaan?

Tosi hyvä että tää ajankohtanen aihe on tapetilla. Ei vaan taida vieläkään olla jääräpäinen kansa valmis, koska pelkäävät että ensimmäinen kannabispiikki tappaa. Kannattaa miettiä sitäkin että koska hamppu on laitonta, mahdollisiin ongelmiin avun hakeminen on isomman kynnyksen takana. Laittomien juttujen tekeminen syrjäyttää, vaikka muuten olis ihan tavallinen tallaaja. Narkkareista puhuminen tässä ketjussa on ihan turhaa. Kannabiksella ei oo mitään tekemistä kovien huumeiden kanssa ja porttiteoriat voi heittää roskakoppaan. Se tässä laittomuudessa toki on että kun haetaan kannabista laittomasti niin sillon on otollinen mahdollisuus tutustua myös muihin huumeisiin koska niitä tuppaa monesti saamaan samoista piireistä. Jos tää homma siirtyis valvottuihin kauppoihin niissä ei tarvis tutustua nistidiilereihinkään.<-karkee esimerkki mutta ne tajuu jotka haluaa tajuta.

Laitan loppuun linkin jonka suosittelen lukemaan, jos kiinostaa ja tuntuu että tää on vieras aihe. Melko kiihkoton tietopaketti:

https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/ ... o/kannabis
-jarkko, white nigger


immigrants are like sperm
millions get in only one works
Avatar
Jarkallas
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: La Elo 29, 2020 1:34 pm
Paikkakunta: Annalan Heilan persesilmä

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja Jarkallas »

^Esimerkiks Pasi Nurmiselle saattais kannabis olla hyvä "drug of choice", kunhan se vähän laillistuis, jos ei pysty selvinpäin oleen.
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 20&t=30506
-jarkko, white nigger


immigrants are like sperm
millions get in only one works
Avatar
occopution
Neuvoja-Jack
Viestit: 529
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:17 pm
Paikkakunta: NaurisMaa

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja occopution »

Täytyy sanoa, että voi helvetin perse!Mutta eipä siinä mitään, jos sitten otettais pois työttömyys- ja Kelakorvaukset noilta polttelijoilta tai korvausten tilalle toimitettaisiin vain pussillinen kannabista, niin ei tarvitsisi enää näille toukohousuille enempää valtion kassasta rahaa suoltaa. Näitä väsyneitä tupsuttelijoita ei monikaan työnantaja kaipaa, joten pitääkö meidän oikein lainaäädännön avulla saada Suomeen lisää kortistoon näitä flegmaattisia ihmisiä. Lisäksi ihmettelen sitä, että tupakkalakia tiukennetaan kokoajan. Siinä ollaan jo lähes vainoharhaisia! Nyt sitten hutisalo puolueineen on esittämässä tämmöistä paskaa! Ei tule tapahtumaan ikipäivänä.
For Ever Young! 17-vuotiaita jo vuodesta 2015!
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

occopution kirjoitti: Su Syys 20, 2020 10:51 pm Täytyy sanoa, että voi helvetin perse!Mutta eipä siinä mitään, jos sitten otettais pois työttömyys- ja Kelakorvaukset noilta polttelijoilta tai korvausten tilalle toimitettaisiin vain pussillinen kannabista, niin ei tarvitsisi enää näille toukohousuille enempää valtion kassasta rahaa suoltaa. Näitä väsyneitä tupsuttelijoita ei monikaan työnantaja kaipaa, joten pitääkö meidän oikein lainaäädännön avulla saada Suomeen lisää kortistoon näitä flegmaattisia ihmisiä. Lisäksi ihmettelen sitä, että tupakkalakia tiukennetaan kokoajan. Siinä ollaan jo lähes vainoharhaisia! Nyt sitten hutisalo puolueineen on esittämässä tämmöistä paskaa! Ei tule tapahtumaan ikipäivänä.
Tämän kaltaiset kommentit vain alleviivaavat ihmisen tietämättömyyttä. Oikeasti varmasti hämmästyisit jos tietäisit kuinka moni "pilvi" päissään töissä painaa päivästä toiseen tänäkin päivänä :wink: Kyseessä on ehkä paras rentouttava tuote maailmassa. Lajikkeilla toki on puolensa. Indica rentouttaa, Sativa saa sinut puheliaaksi.

Kaikin puolin kannatettava ehdotus johon tullaan joka tapauksessa menemään ennemmin taikka myöhemmin. Mieluummin ostasin budini laillistetulta kauppiaalta josta tietäisin saavani tasalaatuista tavaraa ja samalla valtio saisi tuloja. Kotikasvatuksen salliminen olisi tietysti loisto juttu koska kotikasvatus on muutenkin hyvin yleistä. Joskus tuntuu että joka toiseslla on budi komerossa kasvussa :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
Jarkallas
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: La Elo 29, 2020 1:34 pm
Paikkakunta: Annalan Heilan persesilmä

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja Jarkallas »

sikakoira kirjoitti: Ma Syys 21, 2020 1:23 am
occopution kirjoitti: Su Syys 20, 2020 10:51 pm Täytyy sanoa, että voi helvetin perse!Mutta eipä siinä mitään, jos sitten otettais pois työttömyys- ja Kelakorvaukset noilta polttelijoilta tai korvausten tilalle toimitettaisiin vain pussillinen kannabista, niin ei tarvitsisi enää näille toukohousuille enempää valtion kassasta rahaa suoltaa. Näitä väsyneitä tupsuttelijoita ei monikaan työnantaja kaipaa, joten pitääkö meidän oikein lainaäädännön avulla saada Suomeen lisää kortistoon näitä flegmaattisia ihmisiä. Lisäksi ihmettelen sitä, että tupakkalakia tiukennetaan kokoajan. Siinä ollaan jo lähes vainoharhaisia! Nyt sitten hutisalo puolueineen on esittämässä tämmöistä paskaa! Ei tule tapahtumaan ikipäivänä.
Tämän kaltaiset kommentit vain alleviivaavat ihmisen tietämättömyyttä. Oikeasti varmasti hämmästyisit jos tietäisit kuinka moni "pilvi" päissään töissä painaa päivästä toiseen tänäkin päivänä :wink: Kyseessä on ehkä paras rentouttava tuote maailmassa. Lajikkeilla toki on puolensa. Indica rentouttaa, Sativa saa sinut puheliaaksi.

Kaikin puolin kannatettava ehdotus johon tullaan joka tapauksessa menemään ennemmin taikka myöhemmin. Mieluummin ostasin budini laillistetulta kauppiaalta josta tietäisin saavani tasalaatuista tavaraa ja samalla valtio saisi tuloja. Kotikasvatuksen salliminen olisi tietysti loisto juttu koska kotikasvatus on muutenkin hyvin yleistä. Joskus tuntuu että joka toiseslla on budi komerossa kasvussa :lol:
On se kannabispelottelu mennyt yllättävän hyvin perille. :wink: Ja tuo on täysin totta että varmasti monelle tietämättömälle hölmölle tulis shokkina jos tietäisi mitä ihmiset ympärillä työpaikoilla, opiskelupaikoissa ja lähipiirissäkin touhuaa. Kukaan järkevä kannabiksen käyttäjähän ei tietenkään kerro tällaisille idiooteille että käyttää, koska tietää mikä tuomio ja reaktio sieltä typeryyden pohjamudista tulis. Ja kaikki järkevät näkee jo kilometrien päästä näiden asennevammasten läpi ja osaa varoa sanomisiaan väärässä seurassa ja osaa myös käyttää kannabikset salassa. Se että kannabis on laitonta on luonut ison "heidän piirin" kannabiksen käyttäjien keskuuteen. Suurin osa on hys hys omasta käytöstään, eikä kukaan saakaan koskaan siitä tietää. Paitsi ne jotka käyttävät itsekin. Tietenkään nää kaikelle muullekin kuurosokeet putkinäköidiootit ei sitäkään huomaa. :lol:
Itse oon saanut tietää todella paljon asioita koska oon luotettava. Lisäks mulla on todella laaja tuttavapiiri koska en tuomitse ihmisiä putkinäköisesti ja siksi oonkin päässyt tutustuun ihan kaikenlaisiin tyyppeihin ja ilmiöihin myös tuolta lain väärältä puolelta.

Samaa mieltä tästäkin sikakoira; toivottavasti tämä laki vielä muuttuu. Kotikasvatus on todella yleistä. Monella tutulla joista ei päällepäin ikinä moni uskoisi, löytyy 1-3 kasvia jostain vaatekaappi/vaatehuone viritelmästä jossa kasvattelevat huolella, taidolla ja tietämyksellä erittäin hyvää kukkaa omaan ja oman sisäpiirin käyttöön. Eikä näistä oikein voi koskaan jäädä kiinni kun mitään myyntiä ei varsinaisesti ikinä tapahdu. Kukka tulee omaan käyttöön ja sitä voi antaa kavereille ja saada jotain pientä vastineeksi. Yksi tuttu jäi kiinni todella typerästi, alkoi tuhkakuppi käryämään parvekkeella kun oli kauppareissulla ja naapurin hysteerikko soitti 112. Palomiehet sitten murtautu kerrostalokämppään tutkimaan asiaa ja löysi kasvin. Tukarit soittivat poliisille. :lol:

Onhan se nyt aivan täysin naurettavaa, että ihminen ei saa kasvattaa kodissaan edes rikkaruohoa. Vaikea jotenkin uskoa että päättäjät olisi niin helvetin tyhmiä, joku muu syy siellä kieltämisen taustalla on kuin se että halutaan suojella ihmisiä muka vaaralliselta kannabikselta.

Onko tähän viimeseen lauseeseen mitään ajatuksia? Kenen etu se alunperin oli ja millä motiivilla kannabis joskus muistaakseni 60-luvulla kriminalisoitiin?
-jarkko, white nigger


immigrants are like sperm
millions get in only one works
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

No edunsaajia asioiden laittomana pitämiseen on useitakin. Pääsyyllisenä tietysti isofarma jolle aineen laillistaminen tuottaisi tuntuvia tappioita.

Taustalla sitten hyörii porukkaa joka tekee tuntuvia tuloja laittomalla kaupalla jne..

Esimerkkinä lääketeollisuuden osudesta esimerkiksi juurikin tuo "lääke" kannabis jota Suomessakin pitkään tilailtiin Britanniasta asti kukkamuodossa mutta johon lääkefirmat saivat aikaiseksi ison nou noun. Nykyäänhän tuota tarjoillaan synteettisessä muodossa.

Lääkefirmojen osuudesta maailmalla asioihin löytyy useita hyviä huonoja esimerkkejä kuten muistaaakseni oliko Ranskassa muutama vuosi sitten kun koittivat kehittää jotain synteettistä kannabista ja montakohan vapaaehtoista koekaniinia sairastui/kuoli kokeisiin.

Mikä siinä rikkaruohossa on niin hirveää ettei sitä luonnollisessa muodossa saa edes "lääke" käyttöön :wink:

Muutenkin koko "lääke" käyttö on tehty naurettavan vaikeaksi ja kalliiksi.Aine kuitenkin tehoaa lukuisiin vaivoihin täysin turvallisesti.

Mainittakoon sekin että asioiden laittomana pitäminen aiheuttaa aikamoisia riskejä ihan turvallisuuteenkin kun moni "insinööri" virittelee näitä virityksiään mitä ihmeellisimpiin paikkoihin puutteellisilla tieto/taidoilla. :lol:
Viimeksi muokannut sikakoira, Ma Syys 21, 2020 11:55 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
El Pajarito
Frank Drebin
Viestit: 387
Liittynyt: Pe Tammi 26, 2018 1:58 pm

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja El Pajarito »

Jarkallas kirjoitti: Ma Syys 21, 2020 8:43 am
...

Onhan se nyt aivan täysin naurettavaa, että ihminen ei saa kasvattaa kodissaan edes rikkaruohoa. Vaikea jotenkin uskoa että päättäjät olisi niin helvetin tyhmiä, joku muu syy siellä kieltämisen taustalla on kuin se että halutaan suojella ihmisiä muka vaaralliselta kannabikselta.

Onko tähän viimeseen lauseeseen mitään ajatuksia? Kenen etu se alunperin oli ja millä motiivilla kannabis joskus muistaakseni 60-luvulla kriminalisoitiin?
Poliisi haluaa kannabiksen säilyvän nykyisellä tavalla rangaistavana siksi, että nykylainsäädäntö mahdollistaa kotietsinnän kannabiksesta kärähtäneen kotiin. Poliisillahan on ainainen tarve päästä kääntämään ihmisten kämpät nurinkurin niin halutessaan.

Kaikillehan tuota kotietsintää ei suoriteta, mutta jos on aikaa tai henkilö erityisen mielenkiintoinen, niin ei muuta kuin toisen kotiin tonkimaan. Mukana on ihan ihmisen perusluonteeseen kuuluvaa uteliaisuutta, mutta liittyy siihen muutakin. Esim. jos liivijengiläinen jää kiinni pajauttelusta, päästään kodin lisäksi tutkimaan kerhotilat. Se se vasta on jotain! Saattaa löytyä luvattomia pyssyjä tms. Ainahan sitä jotain löytyy.

Toisin sanottuna ei mitään kansanterveydellistä syytä poliisin näkökulmasta. Pajautelleet ovat muutenkin kaikin tavoin helpompia asiakkaita kuin juopuneet.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6458
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

^Sekö onkin käyttäjien syvin huoli, kun poliisi voi ratsata kotietsintänä. No sillä saa ainakin sitten tämän asian kumottua.
FlowerPower30
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 9:27 am

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja FlowerPower30 »

occopution kirjoitti: Su Syys 20, 2020 10:51 pm Täytyy sanoa, että voi helvetin perse!Mutta eipä siinä mitään, jos sitten otettais pois työttömyys- ja Kelakorvaukset noilta polttelijoilta tai korvausten tilalle toimitettaisiin vain pussillinen kannabista, niin ei tarvitsisi enää näille toukohousuille enempää valtion kassasta rahaa suoltaa. Näitä väsyneitä tupsuttelijoita ei monikaan työnantaja kaipaa, joten pitääkö meidän oikein lainaäädännön avulla saada Suomeen lisää kortistoon näitä flegmaattisia ihmisiä. Lisäksi ihmettelen sitä, että tupakkalakia tiukennetaan kokoajan. Siinä ollaan jo lähes vainoharhaisia! Nyt sitten hutisalo puolueineen on esittämässä tämmöistä paskaa! Ei tule tapahtumaan ikipäivänä.
Täytyy myöntää, että tämä kommentti nyt vähän pisti naurattamaan. Itsekin aktiivisena käyttäjänä voin sanoa, että en mä töissä polttele muuta kuin tupakkaa. Kyllä, kukka rentouttaa, mutta töissä täytyy olla sen verran skarppina, ettei se polttelu onnistuisi vaikka laillista olisikin. Ja tämä pätee aika isoon prosenttiin käyttäjistä. Voin vaikka vannoa, että sinunkin lähipiiristä ainakin yksi pössyttelijä löytyy, mutta sinä vaan et ole asiasta tietoinen. Kun ei tuollaisille putkinäköisille salaisuuksia kerrota. :wink:
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5152
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Ghost hunting kirjoitti: Ma Syys 21, 2020 4:16 pm^Sekö onkin käyttäjien syvin huoli, kun poliisi voi ratsata kotietsintänä. No sillä saa ainakin sitten tämän asian kumottua.
Kyllä minua ainakin riepoisi aika tavalla, jos kämppä käytäisiin mylläämässä. Ei lainkaan siksi, ettäkö täältä mitään löytyisi, mutta ei siinä yhteydessä laiteta kamoja siististi takaisin paikalleen. Lisäksi, että olen asunut tässä melkoisen kauan, joten kaikenlaista ryjää ja roinaa on "vähän" kertynyt, joten kutsumattomat vieraat viihtyisivätkin täällä melkoisen tovin.

Sitten taas melko iso osa satunnaispolttelijoistakin, ja kutakuinkin joka ainoa lääkekäyttäjä (ilman reseptiä) kasvattavat itse, joten se kotietsintä tuottaisi jonkinlaisen sakon, ja välineistö sekä kukat lähtee. Lääkekäyttäjälle 10-12 viikon tauko ei ole välttämättä kovin tervetullut. Vähän poliisipiiristä kiinni sitten, että lähteekö kaikki it-välineetkin syyniin, ja jos niin käy, niin sitä ei yhtään tiedä koska niitä saa takaisin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
El Pajarito
Frank Drebin
Viestit: 387
Liittynyt: Pe Tammi 26, 2018 1:58 pm

Re: Kannabiksen dekriminalisointi

Viesti Kirjoittaja El Pajarito »

Ghost hunting kirjoitti: Ma Syys 21, 2020 4:16 pm ^Sekö onkin käyttäjien syvin huoli, kun poliisi voi ratsata kotietsintänä. No sillä saa ainakin sitten tämän asian kumottua.
Kysyttiin kommentteja lauseeseen: "joku muu syy siellä kieltämisen taustalla on kuin se että halutaan suojella ihmisiä muka vaaralliselta kannabikselta."

Esitin yhden syyn, miksi poliisin piirissä halutaan säilyttää laki ennallaan. Tuo kotietsintähän on reaalioptio; mahdollista ja laillista suorittaa, mutta laki tarjoaa myös mahdollisuuden jättää käyttörikos kokonaan tuomitsematta.
Vastaa Viestiin