Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Don MC kirjoitti: To Syys 24, 2020 7:38 am Vielä kuuden aikaan tänään aamulla seisoi Långnäsin edustalla hinaajien ympäröimänä. Vasta aivan hiljattain lähtenyt liikkeelle kohti Naantalia ja puksuttelee hinaajien avustamana n. kolmen solmun nopeudella sinnepäin. Hetki siinä saattaa mennä.
Laituripaikka piti yöllä luovuttaa toiselle alukselle mutta ovat siis jääneet ilmeisesti yöksi ja pimeän ajaksi sitten sinne merelle kellumaan ja jatkaneet valoisaan aikaan. Ja voihan se olla että hinaaja- ja laivahenkilöstönkin pitää välillä pitää lakisääteisiä taukoja ja nukkua jne?
Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 967
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

CharlesBronson kirjoitti: Ke Syys 23, 2020 9:37 pm
Sivustamulkoilija kirjoitti: Ma Syys 21, 2020 8:39 am
CharlesBronson kirjoitti: Su Syys 20, 2020 9:03 pm
Väitätkö, että Amorellalle on päässyt vettä, vaikka käsittääkseni siellä ei ole kuin muutama reikä pohjassa??
Niin mihinkähän se vesi menee jos sielä "ei ole kuin muutama reikä pohjassa?"no vois äkkiä kuvitella että se vesi änkee laivaan sisälle vaikkakin kyse on laivasta joka on tehty jää reiteille eli siihen on tehty kaksois pohja.silti vesi kulkeutuu sinne laivan sisälle johonkin osioon mistä sitä vettä sitten pumpataan pois.ja onhan sielä laipiot jotka estää veden kulkeutumisen koko laivaan jos joihinkin osiin vettä pääsiskin.ja eikös laivaan tullut jokin kallistuma?
:mrgreen:
Aha :D :D
Sellainen laivateknikko siellä.
Niin,tälläinen "teknikko" täällä.sen verran "teknikko",ja asian voi myös lukea mediasta, että tiedän Amorellaan päässen vettä sinne missä sitä ei kuulu olla.kun taas sielä päässä "laivateknikko" ihmettelee ja kyselee toisilta että "väitätkö että Amorellaan on päässyt vettä?" :lol: :lol: :lol: :lol:
Aika erikoinen kysymys verrattuna siihen,että mediassa on kerrottu ,"reikiä on laivan pohjassa ja vettä on pumpattu laivasta pois" .Amorella laivassa on ns.kaksoispohja,joka on vaatimuksena näillä risteilylaivoilla jotka itämerellä seilaa talvellakin jäiden seassa.onko reikä/reijät kokonaan kasoispohjasta läpi mennyt,en tiedä,mutta ekasta pinnasta kuitenkin on läpi menty koska vettä on laivaan päässyt. kyse ei varmasti ole tarjoamastasi "putket menny rikki" meiningistä pelkästään.koska on selkeästi sanottu että "reikiä on ja vettä pumpattu pois".ihan takuulla on myös putkistojen osaltakin vaurioita,mutta reikä on reikä,siis laivan pohjassa.en tietystikään väitä että sielä olisi reikä josta vettä olisi puskenut johkin 7ska kannelle.jollain tapaa johonkin kohtaan laivaa vettä on pohjakosketuksesta aiheutuneista reijistä päässyt.jos sielä ei olisi mistään kohtaa pohjasta "menty läpi",laivayhtiö olisi asiasta jo kertonut.sukeltajat kävi kuitenkin suht äkkiä kirjoittamassa vaurioita.
:mrgreen:
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Laitan nämä vain tänne siksi että pohjasin kirjoitukseni luettuun. Oheisessa artikkelissa Joakim Håkansin (Alfonshåkansilta, hinausfirmasta) kommentti sukeltajista ja heidän työstään:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006646137.html

Sitten tälläinen kommentti eilisessä HS:ssä liittyen Amorellaan ja Långnäsin satamaan:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006645158.html

Mutta Amorella siis odotti aamuun ja lähti sitten vasta ajamaan hinauksessa kohti Naantalia.
Avatar
Taakibörsta
Harjunpää
Viestit: 311
Liittynyt: To Touko 11, 2017 3:21 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja Taakibörsta »

Viking Amorellaan jääneille rekoille lätkäistiin ”pelastusmaksu” – Postmees: jopa 45 000 euroa rahdista

Tänään klo 11:23

Maksu ei koske henkilöautoja.

Alfons Håkans -pelastusyhtiö vaatii takausta Viking Amorellan autokannella karilleajon aikana olleilta kuorma-autoilta ja niiden lasteilta. Maksu ei koske henkilöautoja.

Kuorma-autot ja lasti on purettu eilen Långnäsiin, mutta niitä ei saa käyttöönsä välittömästi. Rekkoja Amorellalla oli Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström mukaan 49.

– Kuljettaja saa ottaa yksikön haltuunsa vasta kun kuljetusyhtiö on maksanut takauksen yksikön pelastustyöstä aiheutuneiden kustannusten peittämiseksi, Iltalehden näkemässä tiedotteessa kuljettajille kerrotaan.

Virolainen Postmees-päivälehti kertoo, että yksi kuorma-auton omistaja sai 9 000 euron laskun kuorma-autosta ja 45 000 euroa rahdista.

Postimees kertoo nähneensä kopion pelastusmaksun vaatimuksesta. Lehden mukaan myös yrityksen vakuutuksesta riippuu se, korvaako vakuutus pelastusmaksun kokonaan vai vain osittain.

Alfons Håkans -yhtiön toimitusjohtaja Joakim Håkans kertoo Iltalehdelle, että pelastusmaksussa on kyseessä merenkulun havereissa normaali käytäntö. Postmees-lehden tietoja laskun summista Håkans ei kommentoi. Hän sanoo, ettei ole tietoinen niistä.

Håkans selvittää Iltalehdelle pelastuspalkkion ajatusta.

–Merilain mukaan laiva ja lasti maksavat pelastusyhtiölle oman osuutensa pelastuspalkkiosta. Haemme tällä hetkellä lastilta tai lastin vakuutusyhtiöltä maksusitoumusta siihen, että pelastuspalkkioon osallistutaan. Sen jälkeen he saavat kuorma-autonsa ja lastinsa takaisin. Myös Viking Linen vakuutusyhtiö on antanut takauksen, että maksavat osuutensa pelastuspalkkiosta.

Håkans sanoo, että prosenttimäärä on jokaiselle rahtiosapuolelle sama. Mutta maksun määrä riippuu siitä, minkä arvoisesta lastista on kyse. Tämä summa määritellään vasta jälkikäteen.

– Operaatio ei ole aluksen kohdalta vielä ohi ennen kuin alus on turvallisesti Naantalin korjaustelakalla. Vasta Amorellan korjauskulujen jälkeen voidaan määritellä pelastuspalkkioiden suuruus.

Prosenttimäärä on jokaiselle vakuutusyhtiölle sama, mutta jokainen vastaa omalla osuudellaan eri arvoisiin lasteihin liittyen.

Postmees kertoo myös, että Ahvenanmaalla asuvat ovat saaneet jo laivasta omat matkatavaransa takaisin. Muille tiedotetaan erikseen, kuinka saavat omansa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/49eb ... 9b6e7e6077

Melkoiset rahat saa hinaus firma tekemästään työstä. Ei huono ollenkaan tuo merilaki :D
loikkari

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja loikkari »

Viikkari hoitaa homman. mtvuutiset.fi / Laivayhtiö ottaa vastuun Viking Amorellaan jumiin jääneiden rekkojen vakuuksista
Laivayhtiö ottaa vastuun Viking Amorellaan jumiin jääneiden rekkojen vakuuksista – vaatii kuljettajille välitöntä pääsyä ajoneuvoihinsa

Viking Line on tehnyt päätöksen ottaa vastuun vakuuksista, joita pelastusyhtiö Alfons Håkans vaati kuljetusyrityksiltä, joiden ajoneuvot olivat jumissa karille ajaneessa Viking Amorellassa.

Viking Line myös kertoo edellyttävänsä, että Alfons Håkans välittömästi antaa kuljettajille pääsyn ajoneuvoihinsa Långnäsin satamassa.

Yhtiö kertoi aiemmin tänään, että kuljettajat saavat ajoneuvonsa haltuun vasta kuljetusyhtiön maksettua tuhansien eurojen vakuusmaksun pelastustyöstä aiheutuneiden kustannusten kattamiseksi.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3249
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

loikkari kirjoitti: To Syys 24, 2020 4:30 pm Viikkari hoitaa homman. mtvuutiset.fi / Laivayhtiö ottaa vastuun Viking Amorellaan jumiin jääneiden rekkojen vakuuksista
Laivayhtiö ottaa vastuun Viking Amorellaan jumiin jääneiden rekkojen vakuuksista – vaatii kuljettajille välitöntä pääsyä ajoneuvoihinsa
Hoitaa koska haluavat tästä eteenpäinkin kuljettaa rekkoja.
Ja varmasti lakituvassakin olisi VL määrätty maksamaan.
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
THS
Hetty Wainthropp
Viestit: 464
Liittynyt: To Helmi 04, 2016 12:29 am

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja THS »

loikkari kirjoitti: To Syys 24, 2020 4:30 pm Viikkari hoitaa homman. mtvuutiset.fi / Laivayhtiö ottaa vastuun Viking Amorellaan jumiin jääneiden rekkojen vakuuksista
Laivayhtiö ottaa vastuun Viking Amorellaan jumiin jääneiden rekkojen vakuuksista – vaatii kuljettajille välitöntä pääsyä ajoneuvoihinsa
Viikkari ottaa vastuun ainoastaan vakuudesta, jotta rekat pääsevät liikkeelle. Pelastusmaksuista Viikkari ottaa vakuutukselleen puolet. Loput jää rekkojen/lastin omistajille. Arviolta kokonaiskulut pelastamisesta ovat 200 000 euroa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vik ... #gs.h0dsy9

Viking Line kertoo, miksi yhtiö otti vastuun pelastusyhtiön vakuuksista kuljetusyhtiöille – toimitusjohtaja: "Päätimme, että tämä on paras ratkaisu"

Viking Line kertoi tänään ottavansa vastuun vakuuksista, joita pelastusyhtiö Alfons Håkans vaati kuljetusyrityksiltä, joiden ajoneuvot olivat jumissa karille ajaneessa Viking Amorellassa.

Viking Linen toimitusjohtajan Jan Hansesin mukaan kyseessä on osuus pelastuspalkkiosta, jota ei ole vielä tarkkaan määritelty.

Hanses ei kommentoinut, millaisista summista on kyse. Kauppalehdelle hän kuitenkin antoi arvionsa.

Arvioin, että koko lastin pelastuksen hinta tulee olemaan noin 200 000 euroa, ja siitä Viking Line ottaa omalle vakuutukselleen noin puolet, hän sanoo lehdelle.

Viking Line ei ole vielä saanut vastausta Alfons Håkans -yhtiöltä.

– Uskon, että on vaikeaa kieltäytyä, jos me otamme siitä vastuun, Hanses kommentoi MTV:lle.

Ratkaisuun päädyttiin kokonaisuuden arvioinnin jälkeen.

– Teimme arvion siitä, että paljonko tämä voisi maksaa ja arvioimme sitä, miten tämä julkisuudessa uutisoitiin. Päätimme, että tämä on paras ratkaisu.

Hanses kertoo myös, että on oikein, että lastin omistajat ottavat osaa pelastuspalkkioon.

– Pelastuspalkkio tästä kokonaisuudesta on tietty määrä, kysymys on siitä, miten se palkkio jaetaan, Korostan, että tässä ei ole mitään ongelmaa, Hanses täsmentää.

Edit: alleviivaukset minun, jolla selvennän keskeisiä osia selkeästi nähtäväksi.
:D
loikkari

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja loikkari »

THS kirjoitti: To Syys 24, 2020 5:21 pm

Viikkari ottaa vastuun ainoastaan vakuudesta, jotta rekat pääsevät liikkeelle. Pelastusmaksuista Viikkari ottaa vakuutukselleen puolet. Loput jää rekkojen/lastin omistajille. Arviolta kokonaiskulut pelastamisesta ovat 200 000 euroa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vik ... htioille-t
Eiköhän nuo maksut kuitenkin loppupäässä mene vakuutuksien piikkiin. Paitsi "pimeillä firmoilla" jotka ei vakuutuksista perusta. Toivottavasti sellaisten autot jää kaniin ikiajoiksi, jos sellaisia siellä Amorellan kannella on ollut.
Paikalla
napalanko
Rico Tubbs
Viestit: 1296
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja napalanko »

Niistä 49 rekasta taisi suomikilpisiä olla 10...ja niistä varmaan 2 suomalaiskuljettajat...tähän on menty.
Ite lopetin noi hommat 2000 kun ensimmäinen virolaiskuljettaja tuli "taloon"...
Neuvostoliitto 💯 1922-2022
Don MC

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja Don MC »

Sivuhuomautuksena: Joskus klo 21 jälkeen Amorella saapui korjaustelakan edustalle Naantaliin ja nyt se onkin jo telakka-altaassa.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2468
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Mitähän tuollainen luonnonmateriaali voisi olla? Onko sinne valunut jostakin joku kivenlohkare vai onko peruskallio voinut jotenkin haljeta vai onko sinne kasaantunut jotakin tms.?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006650648.html
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11387
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kivenlohkareiden lisäksi tulee mieleen, olisiko uppotukki voinut jotenkin sotkea potkurin toimintaa ja muuttaa laivan kurssia. Aika erikoista, mutta laivan henkilökunnalle on varmasti helpotus, jos karilleajoon löytyy selitys laivan ulkopuolelta ja vieläpä luonnonmateriaalista.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Venäläiset sen teki :lol:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db28 ... ca2076d18c
Ålandstidningen: Merivoimien sukeltajat löysivät Amorellan väylältä sinne kuulumatonta ainesta - puolustusvoimat mukana tutkinnassa
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Postman
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:28 pm

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja Postman »

Väkisinkin tulee mieleen taannoiset airiston helmi tapahtumat. Oiskohan jotain yhteyttä löytyneeseen "luonnonmateriaaliin"?
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Viking Amorella ajoi karille - matkustajat evakuoitiin

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Aivan taatusti on.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vastaa Viestiin