Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

poikani kirjoitti:
La Syys 26, 2020 6:45 pm
ammattiamatööri kirjoitti:
La Syys 26, 2020 3:13 pm
Mutta edelleen kovin vaikeaa nähdä, että joku henkilökunnasta olisi näin järjettömän teon taustalla. Tässä on jo pakko olla psykoosit tulilla ja yleensä henkilökuntaa nyt valvotaan. Päihteillä on pakko olla osuutta asiaan ja mikäli joku henkilökuntaan kuuluva on ollut asialla niin motiivi on mikä? Kyllähän laivoilla toki aina on henksubileitä ollut ja omat "baarit" joihin olen itsekin päässyt tutustumaan aikoinaan mutta kaippa laivayhtiöt nyt sen verran edes työntekijöidensä perään katselee, että ei kukaan siellä täysin flippaa koska pitää sitä nyt sentään rivit suorassa pitää.
Monet (useimmat?) sarjamurhaajatkin ovat käyneet töissä herättämättä mitään epäilyksiä. Eivät he kulje 24/7 kirves kädessä, suu vaahdossa.
Sarjamurhiin liittyy usein joku motivaatio. Joku viha jotain kohtaan tai sitten jotain muuta katkeruutta. Mikä se motiivi ikinä onkaan niin jotenkin on saatu kuiteskin kytkettyä asiat. Se, että kyseessä olisi laivoilla kiertänyt sarjamurhaaja niin motiivin hakeminen on hemmettin hankalaa. Ainoa mitä keksin on joku sairas halu tappaa ihmisiä laivoilla. Mutta siis edelleen kovin kuulostaa oudolta noinkin paljon vaivautua itse rikosten eteen. Voisin hyvin kuvitella esimerkiksi jonkun sarjamurhaajan sairaan logiikan, että heitetään ihmisiä laidan yli ja se tuo jotain tyydytystä mutta kun ei. Näissä tapauksissa on pitkälti kyse pelkistä väkivallanteoista. Toki osa laivoilta on vuosien varrella vain kadonnut ja kaiken järjen mukaan merestähän nuo löytyy mutta kun tekotapa ei sovi yhteen.

Miksei tämä kyseinen murhaaja viskonut uhrejaan mereen? Miksi jätti hommat puolitiehen ja toinen selvisi elossa? Kylmäverinen tappaja pitää kyllä huolen, että henki ei enää teon jälkeen pihise. Nyt selvisi molemmat joista toinen kuoli vasta matkalla sairaalaan. Aika amatööritouhulta kuulostaa ja samalla kuulostaa siltä, että kyse oli puhtaasti spontaanista teosta jota ei etukäteen juurikaan oltu edes mietitty. Ihmisestä voi varsinkin kunnon jurrissa tulla kunnon kilipää eikä se vaadi edes paljoa. Pienikin sytyke toisilla ihmisluonteilla riittää tekemään karmivia asioita. Yleensä taru näissäkin on totuutta ihmeellisempää.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja poikani »

Pointtini oli se, ettei raa'ankaan teon tekijästä välttämättä näy mitenkään päälle päin, että hei, tuossa menee murhaaja. En näe mitään syytä miksei tekijä voisi olla laivan henkilökuntaa. En siis väitä, että on, tai että se olisi edes todennäköisin vaihtoehto, vaan että ei se ole mitenkään mahdotonta.
????? ?? ??????.

ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

poikani kirjoitti:
La Syys 26, 2020 11:07 pm
Pointtini oli se, ettei raa'ankaan teon tekijästä välttämättä näy mitenkään päälle päin, että hei, tuossa menee murhaaja. En näe mitään syytä miksei tekijä voisi olla laivan henkilökuntaa. En siis väitä, että on, tai että se olisi edes todennäköisin vaihtoehto, vaan että ei se ole mitenkään mahdotonta.
Juu ei se mahdotonta ole. Täysin mahdollista mutta alkaa vain kertoimet käymään aika vähiin. Poliisi on jo ilmoittanut, että tekijä täysin ulkopuolinen -> sopii toki tekoon jos ollut henkilökuntaa. Mutta samalla tekijästä on ilmoitettu, että edes kansallisuutta ei kerrota -> tökkii ainakin omaan päähäni. Tokihan tuolloin laivat oli kaiketi ainakin osa liputettu myös muiden maiden kartalle ja henkilökunta ei ollut ainakaan täysin suomalaista. Joten sinänsä edelleen istuu kuvioon. Mutta kun ei tekijällä ole oikein mitään motiivia tehdä näinkin sairasta tekoa ilman, että on vaan mennyt sumussa ja mitä kaikkea muuta nyt olikaan taustalla. Se romuttaa omassa päässäni sen spekulaation henkilökunnan osallisuudesta.

Voi siis toki olla mahdollisuus, että joku kilipää on henkilökunnasta lähtenyt viskomaan kunnolla pataan näitä saksalaisia. En mä sitä. Vaan meinaan vain sitä, että saa olla melkoiset höyryt päällä kun ei vaan tunnu sitä motiivia löytyvän yhtikäs mistään ja vaikea hakea syyllistä henkilökunnan joukosta edelleenkään. Toivottavasti juttu menee syyttäjältä oikeuteen ja joku kaunis päivä tää mysteeri ainakin siltä osin ratkeaa, että saadaan ne paperit.

metsätonttu

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja metsätonttu »

ammattiamatööri kirjoitti:
La Syys 26, 2020 11:53 pm
Mutta samalla tekijästä on ilmoitettu, että edes kansallisuutta ei kerrota -> tökkii ainakin omaan päähäni.
Itse olen pääsääntöisesti ajatellut, että tekijä voisi olla suomalainen. Niistä tiedoista joita on annettu ei voi kuitenkaan päätellä tekijää tai tekijän kansallisuutta ja vain hyvin pieni joukko on suljettu pois tekijänä. Laivalla varmaan valtaosa on ollut suomalaisia tai ruotsalaisia, joten jos tekijä olisi jommasta kummasta näistä ryhmästä kansalaisuuden kertominen ei vielä kaventaisi joukkoa, niin paljon, että siitä voisi päätellä paljoakaan. Jos tekijä on kuitenkin jotain muuta kansallisuutta, niin silloin kansallisuuden kertominen voi rajata joukon hyvin pieneksi. Tässä mielessä jos kansallisuus salataan, se nostaa hieman sen todennäköisyyttä, että se voisi olla sellainen kansallisuus, joita laivalla on ollut suhteellisen pieni joukko. Toki tämä olisi hivenen tökerö kommunikaatiostrategia pitkässä juoksussa, jos kerrottaisiin aina, että tekijä on suomalainen tai ruotsalainen ja muussa tapauksessa ei kerrottaisi mitään, niin senkin perusteella voitaisiin vetää johtopäätöksiä.

Postimies
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2018 10:41 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Postimies »

Vielä pohdintaa tuosta ristiriitaisesti uutisoidusta tekopaikasta:

Iltalehti 2.6.2019 kertoo seuraavaa:
Partiolainen löysi veriset uhrit
Ensimmäisen kerran uhrit näki nuori tanskalainen partiopoika, joka oli aamuvarhaisella noussut laivan seitsemännen kerran helikopterikannelle. Näky oli järkyttävä. Penkkien luona makasi kaksi nuorta kauttaaltaan veressä.
Onkohan kyseessä kirjoitusvirhe ja kerran pitäisi olla kansi. Kuka pitäisi kirjaa kannellenousukerroistaan?
(Toisaalta kerran voisi viitata myös kerrokseen, toimittajalta hassu ilmaisumuoto vain. Rakentamisessa puhutaan esimerkiksi tasakerrasta.)
Kansi nmo 7 täsmäisi oivallisesti.
Ja nimenomaan mainitaan penkkien alla ja helikopterikannella. Olen todistanut jo kauan sitten tässä ketjussa aiemmin, ettei helikopterikannella ole penkkejä. Tämän voi todeta myös pari sivua sitten postaamasta grafiikastani. Eli tässä kohden täytyy olla toimittajilla tulkintavirhettä tekopaikan penkkien sijainnista laivalla.

Mutta.

PPK92 kirjasta:
Kolme tanskalaisnuorta päätyi päämääröttömän harhailun jälkeen helikopterikannelle n. 3.45. Kannella ei ensisilmäykseltä näkynyt muita, mutta sitten eräs partiolainen havaitsi ilmanvaihtolaitteen luona kaksi ihmishahmoa.
Kuitenkin taas Seurasta 32/1987 saimme tällaisen kuvauksen:
Thomas Nielsen oli matkalla Sauvoon partioleirille ystäviensä kanssa.
Thomas oli käynyt laivan kannella jo klo 24 maissa haukkaamassa raitista ilmaa ja katselemassa kaunista saaristoa. Hän näki jo silloin saksalaisnuoret helikopterikannella makuupusseissaan nukkumassa, mutta kaikki oli vielä hyvin.
Klo 3 aikaan yöllä hän päätti lähteä uudelle kävelylle.
-Kävelin helikopterikannella ja yhtäkkiä näin kolme muuta poikaa makuupussien äärellä. Samalla huomasin, että jotain oli vinossa. Kun menin lähemmäksi, huomasin, että verta oli joka puolella ja makuupusseissa maanneet nuoret olivat yltäpäältä veressä. Poika yritti nousta ylös, silloin hän oli makuupussin ulkopuolella, mutta hän ei pystynyt nousemaan. Tyttö oli vielä puolittain makuupussin sisällä ja yritti sanoa jotain. Heidän vierellään oli tyhjiä sekä täysiä olutpulloja.

Pojat päättivät heti lähteä hakemaan apua laivan sisältä. Thomas sanoi, että jonkun oli jäätävä nuorten luo. Hän palasi helikopterikannelle. Thomas on oppinut partiossa ensiaputaitoa, mutta nyt ei ollut mitään tehtävissä.
Kun Thomas palasi takaisin, poika oli istumassa ja tyttö yritti nousta ylös. Tämän jälkeen kesti vielä noin 10 minuuttia ennen kuin laivan henkilökunta tuli paikalle. Thomas ehti jo lähteä katsomaan, mihin pojat joutuivat, kun eräs miehistöön kuuluva jäsen tuli paikalle.
Ja Ylekin viittaa jutussaan 11.9.20 partiolaisten tarinaan pleksien takana ja ilmanvaihtolaitteen alla.
Schmid oli jo nukkumassa, kun Schelkle ja Taxis hakivat häneltä makuupussit ja suuntasivat yhdeksännen kannen takaosaan helikopteritasanteelle. Kello oli arviolta yksi yöllä.
Pariskunnan nukkumasoppi sijaitsi pleksiseinien suojaamassa nurkassa taivasalla. Kohdassa oli hämärää, sillä aluetta valaiseva lamppu oli rikki.

Paikkaan kulki kaksi reittiä: Toinen nousi portaita suoraan laivan vasemmanpuoleiselta ulkokannelta. Toinen reitti kulki samanlaisia portaita oikeanpuoleiselta ulkokannelta ja helikopterikentän poikki.

Osa teini-ikäisistä partiolaisista oli vaellellut ympäri laivaa koko yön, ja se oli aiheuttanut joissakin kanssamatkustajissa paheksuntaa. Noin kello 3.45 kolme partiolaista päätyi helikopterikannelle.

Tanskalainen kolmikko oli jo aiemmin illalla oleskellut samassa paikassa. Nyt siellä ei näkynyt ketään. Pian yksi partiolaisista alkoi kuitenkin erottaa hämärässä liikettä.

Ilmastointiaukkojen alla näkyi kaksi ihmishahmoa
Miten partiopoika on voinut havaita henkilöt makuupusseissa n. Klo 00, jos makuupussit haettiin sisältä vasta lähempänä klo 01.
Miksi partiolaisten tarinat ovat joka artikkelissa erilaiset?

On kiistatonta, että penkkirivistön luona kannella 7 on suunnattomasti verijälkiä, joten on syytä pitää tätä tekopaikkana. Myös Tuon yhden partiolaiskertomuksen mukaan oltiin penkkien luona, niiden alla.
Mutta kun tuo helikopterikannen ja ilmanvaihtoventtiilin sekä pleksien läheisyys mainitaan useassa lähteessä. Joten ovatko partiolaiset (tai joku muu) syystä tai toisesta kuskanneet uhrit tuonne pleksilasien ja ilmanvaihtoventtiilin alle? Tai ovatko uhrit hakeutuneet sinne itse. Jokin tässä partiolaistarinassa nyt herättää epäilyksen. Miten lehdet ovat saaneet niin erilaisia versioita partiolaisten havainnoista?

Myös uhreja helikopterilla hakemaan saapunut pintapelastaja oli tehnyt havainnon helikopterikannella (uskoisin hänen tietävän luotettavasti mikä on helikopterikansi) eristetystä rikospaikasta.

YLE 11.9.20
Kun kopterin renkaat koskettivat kantta, Maskulin nousi kyydistä. Hän tajusi heti, että tällä kertaa kyse oli jostakin poikkeuksellisesta. Laivan henkilökunta kantoi paareilla kahta veristä ihmistä. Jonkinlainen eristysnauha heilui kopterikannella villisti roottorin ilmavirrassa.
Kansi oli yltä päältä veressä
Aivan kuin tekopaikkoja/löytöpaikkoja olisi todellakin kaksi? On tämä kummallista.

metsätonttu

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja metsätonttu »

Lehtijuttuissa voi yksityiskohtia olla hyvinkin väärin. Toimittajilla voi olla lähteinä toisen tai kolmannen käden tietoa ja toimittajat voi tehdä omia johtopäätöksiä tai lähteet on voineet tehdä omia johtopäätöksiä. Poliisi ei näissä anna tarkkoja kuvauksia tutkinnallisista syistä. Aiempaa väärää tietoa voidaan julkaista myöhemmin uudestaan ja se jää elämään. Kellonajoissa voi olla tunnin eroja pelkästään senkin takia, että jollain on kello ollut Ruotsin ajassa ja toisella jo Suomen ajassa, kun ollaan kuitenkin Ruotsista Suomeen matkalla.

Basilika
Poliisikoira Rex
Viestit: 250
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 7:52 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Basilika »

Masteri kirjoitti:
Pe Syys 25, 2020 4:20 pm
Lähden siis ajatuksesta! josta luin joskus, että sukunimi olisi kokonaisuudessaan Thurn und Taxis. Onko Saksassa muuten edes mitään perus-Taxiseja?
Kyllä, Taxis on ihan tavallinen ja jopa melko yleinen sukunimi Saksassa. Esimerkiksi My Heritage -sivustolle on rekisteröitynyt miltei 50 000 Taxis -sukunimeä käyttävää saksalaista, ja toki ihan jokainen Taxis tuskin My Heriatagea käyttää.

Ja se ajatus hienosta aatelissuvusta on huhu tämän ketjun alkupuolelta. Jos haluaa siihen kelkkaan lähteä, niin Saksasta löytyy kyllä myös von Taxis -suku, jolla ei tosin ole silläkään mitään tekemistä Thurn und Taxiksien kanssa.

Vekku11
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Mun ajatus edelleen on, että tämän kaksikon kansallisuudella oli merkitys teon motiiville, koska ei sitä tunnu muualtakaan löytyvän. Jonkinnäköäinen viha saksalaisia kohtaan?
toki yx vaihtoehto on myös, että nyppi nähdä kuhertelva pariskunta mutta niitä nyt kuitenkin tuli ja meni laivoilla yllin kyllin.
mahdollisesti joku henkilökuntaan kuuluva, jonka kanssa pariskunta tai jompikumpi reisun aikana jutteli.

ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Vekku11 kirjoitti:
Su Syys 27, 2020 5:19 pm
Mun ajatus edelleen on, että tämän kaksikon kansallisuudella oli merkitys teon motiiville, koska ei sitä tunnu muualtakaan löytyvän. Jonkinnäköäinen viha saksalaisia kohtaan?
toki yx vaihtoehto on myös, että nyppi nähdä kuhertelva pariskunta mutta niitä nyt kuitenkin tuli ja meni laivoilla yllin kyllin.
mahdollisesti joku henkilökuntaan kuuluva, jonka kanssa pariskunta tai jompikumpi reisun aikana jutteli.
Mä taas epäilen, että sitä motiivia ei löydy yhtään mistään eli siis tekijä ei muista yhtään mitään. Ja nyt pyöritellään papereita ja pohdiskellaan riittääkö murhasyytteen nostamiseen koko homma. Kumpaakaan uhria ei tapettu paikan päällä ja ei siellä millään veitsellä pistelty menemään joten riittääkö murhanäytöksi se, että toinen uhri kuoli vasta helikopterissa matkalla sairaalaan? Homma olisi ihan selkeää oikeuskamaa jos tää tappaja olisi pistänyt kaverit kylmäksi paikan päällä tuossa skenaariossa totta kai syyttäjä lähtisi ajamaan murhaa mutta saas nähdä mitä tapahtuu.

Voihan tästä tietysti saada vielä tosielämän salkkarit ja se joku sekopäinen motiivi löytyykin. Mutta epäilty tekijä on poliisin ilmoituksen perusteella kiistänyt kaiken joten tuskinpa on kuulusteluissakaan juuri mitään puhunut. Ehkä yksi kiehtovimmista mysteereistä tässä on myös se, että koska tekijä on jäänyt haaviin? Onko samaa tekijää jo epäilty 80-luvulla ja nyt vain lisänäytöt kasassa vai onko löydetty joku uusi kaveri jota ei vuosikymmeniin ole osattu epäillä yhtään mistään. Se nyt lienee selkeä homma, että tekijä löytyy siitä sakista joka astui kuvausten jälkeen maihin turun satamassa.

napalanko
Rico Tubbs
Viestit: 1281
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja napalanko »

Sally oli rakennettu Saksassa, eikä olleet saksalaiset välttämättä mitenkään suosittuja turisteina 80 luvulla ollenkaan...
Neuvostoliitto 💯 1922-2022

Vekku11
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Motiivi ei tietysti välttä'mättä koskaan tule julkisuuteen, riippuu siitäkin miten tämä kuvio etenee..mut kyllä sillä mielellä olen, että jos tuo pariskunta olis ollut suomalainen, tanskalainen, hollantilainen tai mikä vaan muttei saksalainen niin tätä ei olis käynyt. tai tapahtunut sitten tuonnempana kun sopiva tilaisuus ja saksalaiset olis ollut hollilla.

Vekku11
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Jos tämä Fennian surman tehnyt tyyppi on ollut tuolla laivalla niin kylä sitä helposti ajattelee että olis tehnyt tämänkin..Mutta mulle tulee kyllä mielikuva, ettei kyseessä ole henkisesti niin luja tyyppi että olis sen pitänyt sisällään.
Varsinkin kun romahti ilmeisen pahasti sen Fennian jälkeen.

ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Vekku11 kirjoitti:
Su Syys 27, 2020 9:52 pm
Motiivi ei tietysti välttä'mättä koskaan tule julkisuuteen, riippuu siitäkin miten tämä kuvio etenee..mut kyllä sillä mielellä olen, että jos tuo pariskunta olis ollut suomalainen, tanskalainen, hollantilainen tai mikä vaan muttei saksalainen niin tätä ei olis käynyt. tai tapahtunut sitten tuonnempana kun sopiva tilaisuus ja saksalaiset olis ollut hollilla.
Teoriassa mahdollisuus hakea tuota yhteyttä ulkomaalaisuuteen ja esim. saksalaisuuteen. Täällä on spekuloitu Fenniakaverilla mutta ihmettelen kyllä miten on mahdollista tehdä samoja tekoja vuodesta toiseen kun tämänkin foorumin arkistoista löytyy tietoa, että kaveri romahti täysin fenniatapon jälkeen. Miten on pää kestänyt ensimmäisen moukaroinnin ja pystynyt melkein 10 vuotta olemaan kovanaama ja vielä toistamaan tekonsa mutta samalla koko mieli on romahtanut seuraavan tapon yhteydessä. Ja tekotapa vieläpä: Silloin fennian aikana asiat hoituivat kylmän viileästi ja vedettiin puukolla ja aseella kaveri kylmäksi. Tässä 1987-keississä ei ole mitään samanlaisia viitteitä. No sekopäitä on maailma toki täynnä mutta ei nyt oikein täsmää 1+1 ainakaan omaan kalkulaattoriin tämä teoria, että olisi ollut sama kaveri molemmissa tapauksissa asialla.

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10813
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Voikohan astalona olla toiminut pullo? Tuota verta kun on tullut niin paljon, muttei kuitenkaan ilmeisesti pahoja sisäisiä vaurioita, koska pystyynkin vielä yritettiin ja päästiin. Voiko kuolema johtua verenhukasta paremminkin kuin mistään murtumista ja murskavammoista?
Retkeilijöiden vieressä oli täysiä ja tyhjiä pulloja, joten paikalla oli juotu.


Ja nyttemmin löydetty vieras dna pullosta ja tunnistettu se?
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi

metsätonttu

Re: Henkirikos ja henkirikoksen yritys ruotsinlaivalla v. 1987

Viesti Kirjoittaja metsätonttu »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Su Syys 27, 2020 11:32 pm
Voikohan astalona olla toiminut pullo? Tuota verta kun on tullut niin paljon, muttei kuitenkaan ilmeisesti pahoja sisäisiä vaurioita, koska pystyynkin vielä yritettiin ja päästiin. Voiko kuolema johtua verenhukasta paremminkin kuin mistään murtumista ja murskavammoista?
Retkeilijöiden vieressä oli täysiä ja tyhjiä pulloja, joten paikalla oli juotu.


Ja nyttemmin löydetty vieras dna pullosta ja tunnistettu se?
Sairastuvalla sairaanhoitaja yritti tyrehdyttää verenvuotoa pyyhkeillä mutta ymmärsi heti, että uhreilla oli vakavia kallonsisäisiä vammoja.
Tuon mukaan olisi tullut vakavia kallonsisäisiä vammoja. Jostain muistan lukeneeni, että ambulanssikopterin ensihoitaja olisi sanonut, että Schalkella olisi ollut vakavia vammoja takaraivossa. Häntä yritettiin elvyttääkin kopterissa, mutta sairaalassa todettiin kuolleeksi. Toki pullo voi olla yksi vaihtoehto astaloksi, mutta aika monta muutakin vaihtoehtoa on olemassa.

Vastaa Viestiin