Elokapina-liikkeen mielenosoitukset Helsingissä ja muualla Suomessa

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

meitzi kirjoitti: To Loka 08, 2020 6:34 pm Kun noin 50 harmitonta hippiä sai 24 poliisin yksikköä (24 ajoneuvoa, 48 poliisia ja koirat päälle) panikoimaan ja turauttamaan hätäpaskat, sekä toimimaan paniikkiratkaisuin, niin täytyy olla todella hyvillään että poliisin kyvyttömyys kävi ilmi tuollaisessa mitättömässä rauhanomaisessa tapahtumassa, eikä todellisessa uhkatilanteessa, jossa olisi ollut vastassa vaikkapa noin 50 vähemmän harmitonta ihmistä, joilla olisi voinut olla vieläpä pahat mielessään...
Samaa ajattelin luettuani poliisin resurssien riittämättömyydestä. Nyt on hyvä kun nuo rajalliset mahdollisuudet hoitaa rauhanomaisia hipstereitä räppäreitä ovat tiedossa. 50 voi jakaa vaikka kymmenellä, niin se määrä vaarallisia miehiä riittäisi lamauttamaan koko poliisitoimen.

Paras ratkaisu tuohon miekkariin olisi ollut huomiotta jättäminen, sitähän he olivat hakemassa - tosin, jos heitä ei olisi huomattu, niin olisivat menneet sellaiseen paikkaan tai tehneet sellaista, että olisi ollut pakko reagoida. Voi voi kun ihmiset osaisivat elää sovussa, niin ei tarvitsisi kaasua käyttää. Nyt huomioarvo oli taattu, joten seuraavaa poliisitoiminnan lamauttavaa istuskelua odotellessa.
- Oikealla asialla elokapina kuitenkin on. Heidän tapansa toimia ei ole sopivaa.

Jollain tapaa tuli mieleen Mikkeli vuonna 1986 ja Koijärvi 1979; päällystö antaa ohjeita jostain kaukaa ja lopulta käskyn antajaa ei löydy, ei sitten millään. Lopputulemasta väännetään vuosikausia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Keskitien Kulkija

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Keskitien Kulkija »

meitzi kirjoitti: To Loka 08, 2020 8:53 pm
ammattiamatööri kirjoitti: To Loka 08, 2020 8:13 pm
YJT kirjoitti: To Loka 08, 2020 7:51 pm Realistinen toimintamalli, kun nytkin tutkitaan että oliko liian rajut otteet...
Sanoin vaan sen miten itse kokisin oikean toiminnan poliisilta oikeusvaltiossa.
Mä nyt tarkistan tässä, että olen vielä kärryillä, ei sen kummempaa.

Ymmärsinkö oikein, että käsityksessäsi oikeusvaltiosta, sellaiseen kuuluu osana poliisin suorittama rankaisu tehtäviensä ohella?
Et taida olla kärryillä, etkä selvästi myöskään ymmärtänyt. Poliisi on toiminut ohjeistuksensa ja ennen kaikkea lain mukaisesti. Mistä tuohon keksit rankaisua? Vaikka se tuntuu joillekin liian isolta asialta käsittää, niin poliisillakin on oikeuksia:

Poliisilaki 872/2011

9 §
Väkijoukon hajottaminen
Poliisimiehellä on oikeus määrätä väkijoukko hajaantumaan tai siirtymään, jos kokoontuminen vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai on esteenä liikenteelle. Sama oikeus poliisimiehellä on, jos väkijoukossa olevat uhkaustensa tai muun käyttäytymisensä perusteella todennäköisesti syyllistyisivät henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen. Jollei hajaantumis- tai siirtymismääräystä noudateta, poliisimiehellä on oikeus hajottaa väkijoukko voimakeinoin sekä ottaa niskoitteleva henkilö kiinni. Poliisin tulee mahdollisuuksien mukaan rajata toimenpiteensä koskemaan niitä henkilöitä, joiden menettelystä väkijoukon hajottamisen tai siirtämisen tarve aiheutuu.

17 §
Voimakeinojen käyttö
Poliisimiehellä on virkatehtävää suorittaessaan oikeus vastarinnan murtamiseksi, henkilön paikalta poistamiseksi, kiinniottamisen toimittamiseksi, vapautensa menettäneen pakenemisen estämiseksi, esteen poistamiseksi taikka välittömästi uhkaavan rikoksen tai muun vaarallisen teon tai tapahtuman estämiseksi käyttää sellaisia tarpeellisia voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina. Voimakeinojen puolustettavuutta arvioitaessa on otettava huomioon tehtävän tärkeys ja kiireellisyys, vastarinnan vaarallisuus, käytettävissä olevat voimavarat sekä muut tilanteen kokonaisarvosteluun vaikuttavat seikat. ----

Jos virkavalta on neljä tuntia tuota aivotonta perseilyä yrittänyt sovulla saada loppumaan sitoen resursseja, joita olisi tarvittu muuallakin, niin kaasutus ei todellakaan olllut liioiteltua, saati sitten "rankaisua". Ja vaikka homma olisi hoidettu nopeammalla aikataululla, ei se asiaa olisi muuksi muuttanut.
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

meitzi kirjoitti: To Loka 08, 2020 8:53 pm Ymmärsinkö oikein, että käsityksessäsi oikeusvaltiosta, sellaiseen kuuluu osana poliisin suorittama rankaisu tehtäviensä ohella?
Rankaisu poliisin toimesta? Siis mitä ja häh? Tuossahan koitettiin tuntikaupalla ensin neuvotella ja lopulta otettiin useiden ukaasien jälkeen voimakeinot käyttöön. Kaikki päätösvalta säilyi loppuun saakka takkutukilla. Jos käskyjä ei noudateta niin sitten poliisi toimii. Ei sitä vaan voi niinkään olettaa, että olemattomilla resursseilla kerrasta toiseen on 50 maijaa paikalla kantelemassa näitä hippejä maijan perälle.

Ja joo mielestäni on ihan hyvä, että poliisi kohtelee näitä lainrikkojia jo alkuun kovin ottein varsinkin kun tekevät sen aivan tietoisesti ja se tässä onkin taustapointtina. Ei yhteiskuntarauhaan kuulu tälläinen pelleily ja annetaan vähän signaalia viranomaisen toimesta. Vertaa vaikka jenkkeihin missä poliisit on jo nyt kusessa koska nämä samaa agendaa edustavat pellet oikeasti ovat saaneet koko maan melkein matalaksi omilla BLM-höyryillään ja poliisilta viety valta useassa osavaltiossa pitää lakia ja järjestystä yllä koska käyttävät aivan samaa taktiikkaa. Tämä sama taktiikka on nyt vaan kopioitu Suomeen ja se perseily pitää lopettaa heti alkuunsa.
Daddy Slam
Agentti Scully
Viestit: 669
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

Niin, piti vielä sanoa, että tämä tempaus mikä järjestettiin on päivänselvä psyopsi, molemmat osapuolet näyttelivät oman osuutensa mallikkaasti. Vaikutuksen kohdeyleisössä näete, kun katsotte peiliin. Ei muuta tällä erää. Jatkakaa :shock:
holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7435
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

ammattiamatööri kirjoitti: To Loka 08, 2020 9:53 pm Vertaa vaikka jenkkeihin missä poliisit on jo nyt kusessa koska nämä samaa agendaa edustavat pellet oikeasti ovat saaneet koko maan melkein matalaksi omilla BLM-höyryillään ja poliisilta viety valta useassa osavaltiossa pitää lakia ja järjestystä yllä koska käyttävät aivan samaa taktiikkaa. Tämä sama taktiikka on nyt vaan kopioitu Suomeen ja se perseily pitää lopettaa heti alkuunsa.
Mitä tulee poliisin uskottavuuteen maailmalla, niin Usassa on ollut viime aikoina massiivinen kampanja tuhota poliisin uskottavuus ja toiminta kokonaan. Demokraatit ja demokraattien hallinnassa oleva valtamedia ovat yhdessä käyneet armotta poliisin kimppuun ja seuraukset näkyvät poliisin lakkauttamisessa ja toiminnan tuhoamisessa.

Ruotsissa poliisin uskottavuus on ollut kovalla koetuksella, kun dialogipoliisit eivät pysty hoitamaan tilanteita ja maahanmuuttajataustaiset rikollisjärjestöt ovat soluttautuneet poliisiin.

Suomessa poliisin tilanne on ollut vuosikymmeniä erinomainen eli kansalaisten luotto on ollut kova poliisiin. Suurimpana uhkana viime aikoina Suomessa on ollut poliisin politisoituminen eli poliisi on avoimesti alkanut ottaa kantaa poliittisesti asioihin, hyvänä esimerkkinä Helsingin poliisijohtaja Jari Taposen toiminta tai Helsingin poliisin osallistuminen mukaan BLM-miekkarointiin
, jolloin on voinut tulla käsitys että poliisi ei suhtaudu vakavasti kaikkiin ongelmiin.

Pitää huomioida miten USAn ja Ruotsin ongelmat liittyvät paljolti tuohon miten pahasti yhteiskunta on politisoitunut ja poliisilta on yksinkertaisesti riisuttu pois toimintatavat, joilla puuttua ongelmiin. Hyökkäys ideologian nimissä poliisia vastaan on ollut niin pitkäkestoinen ja raju, että tavallinen kansalainen siinä on eniten hätää kärsimässä.

Sekin puoli tässä on, että kerran kun on poliittisen ideologian, valtamedian ja poliittisten päättäjien kautta otettu valta ja uskottavuus poliisilta, niin ei ole mitään keinoa palauttaa sitä.
Habahouhou
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2018 2:08 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Habahouhou »

meitzi kirjoitti: To Loka 08, 2020 8:03 pm
YJT kirjoitti: To Loka 08, 2020 7:45 pmEihän siinä ole kahta sanaa, etteikö nuo olisi saatu pois kadulta. Ongelma tulee siitä että nytkin alkoi hirveä poru ja vaaditaan kaikenlaisia selvityksiä.
Poruahan ei tullut kiinniotoista, vaan siitä kaasusta. Jostain (minulle aika ilmeisestä) syystä ihmiset eivät tykkää ajatuksesta, että poliisi vähän rankaisee tehtävänsä ohella.
Jos poliisit leikkii "poistukaa, emme poistu, poistukaa, emme poistu" leikkiä 4 tuntia niin ilmeisesti ituhipit olis pitänyt ajaa pois höyhenellä kutittelemalla.
Sen kaverin joka oli liimannut kätensä kiinni niin olis voinut jättää siihen.

Minun mielestä jos ei 10min neuvottelun jälkeen hipit ei lähde vittuun niin roskat lähtee vesitykillä hyvin nopeasti.
Hyvää asiaa ajavat mutta menetelmä on väärä! Suomi ei kuitenkaan ole läheskään pahin saastuttaja. Voisivat mennä esim. venäjälle ja jenkkeihin pitämään mieleosoituksiaan!
Paikalla
Joosua
Adrian Monk
Viestit: 2962
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Habahouhou kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 9:13 am Hyvää asiaa ajavat mutta menetelmä on väärä! Suomi ei kuitenkaan ole läheskään pahin saastuttaja. Voisivat mennä esim. venäjälle ja jenkkeihin pitämään mieleosoituksiaan!
Olisivat edes menneet Venäjän suurlähetystön portin eteen, tai USA:n suurlähetystön. Helppoa kun molemmat löytyy Stadista ja ratikalla olisi päässyt lähelle ihan ekologisesti. Olisi mennyt paljon oikeampaan osoitteeseen rutinat.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6700
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Eikös Elokapinan tarkoitus ole juuri tuhota tai edes haavoittaa demokraattista yhteiskuntajärjestelmää. Sitä kautta järjestö on hyvä erinäisten diktatuurien (Venäjä, Kiina) erinomainen työkalu. Venäjän ja Kiinan ainoissa oikeissa valtamedioissa tuskin keskusteltaisiin mielenosoituksista samalla tavalla avoimesti, kuin Suomesssa, joka on demoratia. Iltalehden Kreeta Karvala toteaa avaa Elokapinan /ER:n luonnetta mainiosti tässä Ylen Jälkiviisaat -keskusteluohjelmassa kun toteaa, että Elokapinan toiminta perustuu provokaatioon, johon poliisi nyt sitten valitettavasti lähti mukaan mielenosoittajia kaasuttamalla.

https://areena.yle.fi/1-50649578

Täällä haaveillaan vesitykkien tai katujyrän käytöstä mielensoittajia hiljentämiseksi. Kun kommunistidiktatuurikiima on osalla keskustelijoista näin kova, kannattaa katsella vaikka videolta, kuinka maailman demokraattisimman maan eli Kiinan vallan alla työskentelevät Hong Kongin poliisivoimat kiusaavat demokratiaa kannattavia mielenosoittaja vesitykeillä.

https://www.youtube.com/watch?v=mLMSrlDuvBU

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hon ... #gs.i8yiuk
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

holmesin haamu kirjoitti: To Loka 08, 2020 4:52 pm
Amnesty on erikoistunut poliittisiin vankeihin, mutta oli täysin hiljaa Ilja Janitskinin tapauksesta. Iljan kohdalla koko ajojahti oli täysin poliittisista syistä tehty. Mutta mikä pahinta, niin jopa syöpälääkkeet evättiin poliisin lääkärin toimesta Suomessa. Ainoana valtamedian Seiska uutisoi tuosta, muut mediat ja Amnesty vaikenivat.

Amnesty ei ole ottanut myöskään mitään kantaa aiempiin kansallismielisten mielenosoituksiin, joissa on käytetty kovia otteita poliisin toimesta ja järjetöntä poliisitoiminnan ylimitoitusta.

Julkisuudessa on puhuttu myös EIT:n päätöksistä. EIT otti kantaa laajasti myös irakilaisen valekuolemaan, vaikka tapausta ei tutkittu millään tavalla EIT:n toimesta.

Monet järjestöt ovat ikävän poliittisia ja toiminta on sen mukaista. Riippuu ainoastaan henkilön poliittisesta taustasta, että mihin tapaukseen otetaan kantaa, millä tavalla ja mihin ei.
Amnesty puolustaa vain oikeanlaisia poliittisia näkemyksiä omaavia sekä oikealla tavalla erilaisia ihmisiä. Vääränlaissia näkemyksiä edustavat (tai sellaisiksi epäillyt) ovat ansainneet kohtelunsa?

Koska Amnesty ei ole tasapuolinen, on sen uskottavuus ja painoarvo nolla.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

holmesin haamu kirjoitti: To Loka 08, 2020 11:14 pm Suomessa poliisin tilanne on ollut vuosikymmeniä erinomainen eli kansalaisten luotto on ollut kova poliisiin.
Vaikkei Suomessa olisi yhtään poliisia olisi enemmistöllä kansasta luotto kova.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5168
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Habahouhou kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 9:13 amJos poliisit leikkii "poistukaa, emme poistu, poistukaa, emme poistu" leikkiä 4 tuntia niin ilmeisesti ituhipit olis pitänyt ajaa pois höyhenellä kutittelemalla.
Jos poliisi leikkii neljä tuntia leikkejä, niin se on jo sinänsä melkoinen farssi, mutta virheen korjaaminen toisella virheellä ei ole sen sopivampaa. Kantaa ne olisi pitänyt jo neljä tuntia aikaisemmin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

meitzi kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 1:06 pm
Habahouhou kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 9:13 amJos poliisit leikkii "poistukaa, emme poistu, poistukaa, emme poistu" leikkiä 4 tuntia niin ilmeisesti ituhipit olis pitänyt ajaa pois höyhenellä kutittelemalla.
Jos poliisi leikkii neljä tuntia leikkejä, niin se on jo sinänsä melkoinen farssi, mutta virheen korjaaminen toisella virheellä ei ole sen sopivampaa. Kantaa ne olisi pitänyt jo neljä tuntia aikaisemmin.
Totta.

Nuo tallenteissa esiintyvät kaasuttelevat partiopoliisit ovat syyllistyneet ainoastaan noudattamaan annettuja käskyjä. Tilannejohto on tössinyt tapahtuneen olla reagoimatta heti asiaankuuluvalla vakavuudella vilkasliikenteisen kadun tukkimiseen.

Ainakin odotan sitä, jos tapahtuman kulusta löytyy laillisuusvalvojan toimesta moitittavaa, että moitteet tai mahdolliset syyttämiset kohdistuu nimenomaan siihen portaaseen, joka oli tilannejohdossa tuolloin.
JammuSetä

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

meitzi kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 1:06 pm
Habahouhou kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 9:13 amJos poliisit leikkii "poistukaa, emme poistu, poistukaa, emme poistu" leikkiä 4 tuntia niin ilmeisesti ituhipit olis pitänyt ajaa pois höyhenellä kutittelemalla.
Jos poliisi leikkii neljä tuntia leikkejä, niin se on jo sinänsä melkoinen farssi, mutta virheen korjaaminen toisella virheellä ei ole sen sopivampaa. Kantaa ne olisi pitänyt jo neljä tuntia aikaisemmin.
No kertokaapas mitä poliisin olisi pitänyt tehdä?
YJT
Remington Steele
Viestit: 205
Liittynyt: Ma Elo 17, 2020 11:35 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja YJT »

Hermione kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 4:21 pmTilannejohto on tössinyt tapahtuneen olla reagoimatta heti asiaankuuluvalla vakavuudella vilkasliikenteisen kadun tukkimiseen.
Käsittääkseni vilkasliikenteisen kadun sulkemiseen reagoitiin heti asiaankuuluvalla vakavuudella. Unioninkatu - joka oli aluksi poikki, - ei ole vilkasliikenteinen, varsinkaan kun ei ole turistiliikennettä Senaatintorille.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5168
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Elokapina: Poliisi sumutti kadulla istuvia mielenosoittajia Helsingissä

Viesti Kirjoittaja meitzi »

JammuSetä kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 4:34 pm
meitzi kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 1:06 pm
Habahouhou kirjoitti: Pe Loka 09, 2020 9:13 amJos poliisit leikkii "poistukaa, emme poistu, poistukaa, emme poistu" leikkiä 4 tuntia niin ilmeisesti ituhipit olis pitänyt ajaa pois höyhenellä kutittelemalla.
Jos poliisi leikkii neljä tuntia leikkejä, niin se on jo sinänsä melkoinen farssi, mutta virheen korjaaminen toisella virheellä ei ole sen sopivampaa. Kantaa ne olisi pitänyt jo neljä tuntia aikaisemmin.
No kertokaapas mitä poliisin olisi pitänyt tehdä?
Kantaa _pois_ alunperinkin, kolhimatta ensin rangaistusluontoisesti. Ei siis ohjata pois tieltä käskyttämällä ja maanittelemalla sekä jaarittelemalla. Siellä oli tarpeeksi ajoneuvoja, johon nostaa hipit. Alle 50 hanttiin laittamatonta harmitonta riukukeppiä on nostettu aika äkkiä, vaikka urakkaan olisi osallstunut vain neljännes porukasta. 12 käsiparia olisi roudannut niitä asfaltista autoon kuus kerrallaan. Siinä menee helposti vartissa kaikki, jotka eivät ole keksineet liimata itseään johonkin kiinni. Liimanneisiin olisi mennyt puoli tuntia, ja liikenne auki alle tunnissa ilman kosto- tai rangaistustoimenpiteitä "opastavassa" hengessä.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Vastaa Viestiin