Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
joriots
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Su Syys 27, 2020 11:58 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja joriots »

Lasse Hoikka - Kuukkelilampi 🎶

Siitä kylmät väreet Antin tarinaan.
Piiparinen
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Marras 03, 2015 2:04 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Piiparinen »

Tästä olen lukenut yhtä sun toista netistä katsonut kaiken materiaalin mitä nähtävillä on ollut ja olen aivan varma että tämä juttu ei tule selviämään niin pitkään aikaan kun paikallinen poliisi tätä tutkii..veri kun on vettä sakeampaa ei tarvitse hirveesti nettiä kaivella kun siihen syykin selviää miksi tämä tutkimus ei tule edistymään tosin näistä netin jutuista mitkä koskee tätä juttua on osa poistunut kummasti..minäkin tästä joskus johonkin iltalehden juttuun facebookissa kommentoin ja 2 kertaa tuli erittäin kärkäs käsky poistaa viesti taisin raapasta liian syvälle..täällä palstallakin nuo jutut taitaa olla jo esillä tai ainakin ovat olleet..krp pitäisi tutkia tätä juttua vaikka tosin ltodisteet ovat jo varmaan pääseet katoamaan..jos tämä juttu selviäis totuuden mukaisesti saattas muutama muukin saada pallonjalkaan kuin vain tekijä tai tekijät
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Piiparinen kirjoitti: Su Loka 18, 2020 2:26 am minäkin tästä joskus johonkin iltalehden juttuun facebookissa kommentoin ja 2 kertaa tuli erittäin kärkäs käsky poistaa viesti taisin raapasta liian syvälle..
ammattiamatööri kirjoitti: To Loka 01, 2020 4:32 pm
vivy kirjoitti: To Loka 01, 2020 4:26 pm :evil:
Masadeus kirjoitti: To Loka 01, 2020 3:22 pm Viimeksi 2 tuntia sitten laitettu kommentti "poista.." Antin siskon fb-kuvaan jossa Antti on. Käsittämätöntä miten monella tuntuu olevan totuus tiedossa mutta kukaan ei puhu :shock: Ja se että Ivalon poliisit nostaa vain kädet pystyyn on myös aivan järkyttävää :?
No tuskin tuo kommentin laittanut pikkupoika asiasta mitään tietää. :lol: Taitaa olla viettänyt vähän liikaa aikaa Ylilaudalla.
Joo antti on ylilaudan varmaan tunnetuimpia meemejä ja ketjuja pomppaa esiin viikottain. Näiden "jonnejen" hauskanpitoon kuuluu aina nämä "poistha" kommentit eli sinänsä en kovin vakavasti ottaisi näitä kommentteja
Eiköhän tuolla ole facebookissakin jonneilla miljoonat trollitilit niin hauska leikkiä agnellin porukkaa. Ei noita kannata ottaa vakavasti joku pentu pelleillyt taas. :)
Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Pakko kompata edellistä, vaikka hieman ehkä offtopiciksi meneekin.
Varsinkin Anttia koskevissa jutuissa, mutta myös muissa kadonneita käsittelevissä jutuissa on ainakin ylilaudalla 50% kommenteista "poistha/ poistha jolphi/ jättäkää karigasniemi rauhaan/ Jätä Anthin asia rauhaan/ joko tunturineekereitä kuumottaa/ jne".
Ja yliksellä myös monien muiden kadonneiden ketjuihin tulee Antin kuva ja "Missä Antti/ Antti löytyy vielä/ Kuumottaako/ Poistha/ jne"
Voi olla että nuo "poistha"'-jutut leviää ylilaudalta myös muille keskustelupalstoille ja muualle nettiin, varsinkin kadonneita käsitteleviin ketjuihin.
Tietyllä tapaa hyvä, Antti ei näitten trollien takia/ansiosta pääse unohtumaan, mutta toisaalta moni jonne ei ehkä ole edes kuullut/lukenut Antista, toistaa vain tuota meemiä ihan vaan huvikseen.

Tosin en tiedä mitä huvittavaa siinä on, jos joku ottaa jonkun trollin "uhkauksen" tosissaan.

Tässä kun kuitenkin on kyse ihan oikeasta ihmisestä, jonka läheiset on jo ihan liian pitkään eläneet epätietoisuudessa, mitä tapahtui ja ennenkaikkea missä Antti on.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2883
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Löysin Youtubesta lyhyen pätkän Kadonneet Suomi jaksosta: https://www.youtube.com/watch?v=tcqViqP5QzM

Tämä Antin katoaminen järkyttää mua yhä enemmän ja enemmän. Omaisten tuska on niin silminnähtävää. Miten joku(jotkut) voi olla niin hirviöitä etteivät tunnusta mitä Antille on käynyt. :( Hirveää on sekin että Antti näiden kaikkien saamiemme tietojen mukaan on melko varmuudella surmattu. Se on varmasti omaisille ihan hirveä tuska, mutta uskoisin että he ovat siihen jo vuosien ajan ehtineet "asennoitua". Tärkeintä heille olisi varmasti tietää missä Antin ruumis on. Raukkamaista toimintaa surmaajalta/surmaajilta.
Poliisin toiminta on myös todella v-mäistä ja tuomittavaa.

Onneksi tämä Antin tapaus pidetään jatkuvasti pinnalla. Eihän anneta tämänkään keskustelun hiljentyä. Antin tapaus ansaitsee tulla tietoon ja omaiset ansaitsevat rauhan.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5040
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Olisi hyvä jos tämä siirrettäisiin KRP:n murhatutkinnaksi jo nyt eikä vasta sitten kun 20 vuotta rupeaa tulemaan täyteen katoamisesta. On ilmiselvää, että paikallinen poliisi on jollain tavalla sotkeutunut katoamiseen, vähintään tekijöiden suojelijana. Sen verran tehokkaasti on mm. todisteita "hukattu". Tämän tyyppinen tapaus on omiaan heikentämään poliisin luotettavuutta ja uskottavuutta.

Ei kyllä toivoisi kenellekään Hanhivaaran omaisten tuskaa, ettei edes saa tietoa mitä läheiselle on tapahtunut, tai missä maalliset jäännökset sijaitsevat. Jos katoamiseen on sotkeutunut useita ihmisiä, niin miten näiden omatunto kestää elää asian kanssa? Tai niiden, jotka tietävät asiasta enemmän, kuin mitä ovat tähän mennessä myöntäneet?
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1968
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Tuo on totta että miksi odottaa että 20v teosta tulee täyteen kun asia on päivänselvä että kyseessä ei ole peruskatoaminen. Haisee että poliisitkin suojelee lappalaisia "muka"poliiseja.
Alibina
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Heinä 08, 2015 2:39 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Alibina »

Osaako kukaan saamea? Muutaman sanan sain käännettyä, mutta aika epäselvää tekstiä. Poimittu yhdestä aiheen keskusteluketjusta. Ei varmaan mitään merkittävää, mutta herätti mielenkiinnon.

* Anonyymi15.05.2020 01:28



Vuosttas maid háliidan dadjat lea
*
* Manin vašuhat mu rása ja borgárvuođa? Maid vilges olbmot leat dahkan ahte don oaččut vašuhit? Lean dolkan. Dánáigge jurddašan ahte measta buohkat lea mu sivva juos vilges olmmoš dahket juoidá bahá. Jurddašan nu goas vilges olbmot leat bahá olbmoid. In šat máhte nuppástuhttit mu jurdagiid. Háliidan jápmit. Háliidan riegádit indiánan dehe sápmin. In duohttáge háliit leat vilgeš, suopmelaš. Háliidan leat buorre. Dál in leat. Danin in návddaš.
*
* Parempi vaihtoehto. Yrität olla sinä.


Anonyymi
20.08.2020 16:25

Don hálat vilges olbmuigon, na manne nu? Maibban dieinna oaivvildat? Manin sivahallet?
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Dpalysta katsoin juuri jakson jossa siskokin kertoo tapahtuneesta. Voi vaan todeta että vituttaa itseäni ja huolella Ivalon poliisin toiminta ja ilmiselvästi tietävät asiasta ja haluavat piilotella totuutta. Sen tajuaa tyhmempikin jos on seurannut tapausta ja tutustunut näihin jaksoihin ja ylipäänsä. Pistää oikein huolella vihaksi tuollainen epäoikeudenmukaisuus! Voi vaan miettiä miltä omaisista tuntuu kun kerran itsestänikin tuntuu näin vitun turhauttavalta. Joku teistä tekijöistä tätäkin keskustelua aivan saletisti lukee. Niin olkaa miehiä ja rukoilkaa vaikka ja tulkaa uskoon että Jumala armahtaisi teidät ja päästäisi teidät synneistänne ja tunnustakaa. Antin omaisten vuoksi.
pienikin hetki on arvokas
ammattiamatööri
Jack Bauer
Viestit: 902
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

tyyppi85 kirjoitti: Pe Loka 23, 2020 2:45 am Joku teistä tekijöistä tätäkin keskustelua aivan saletisti lukee. Niin olkaa miehiä ja rukoilkaa vaikka ja tulkaa uskoon että Jumala armahtaisi teidät ja päästäisi teidät synneistänne ja tunnustakaa. Antin omaisten vuoksi.
Ei ole auttanut tähän päivään mennessä. Ihme että pokka on näinkin hyvin pitänyt tähän päivään saakka. Ja antin kohtalosta tietää huomattavasti paljon enemmän ihmisiä kuin pelkkä tekijä / tekijät. Mutta toisaalta mikäs siinä kun on paikallisen poliisin suojeluksessa niin voi nukkua yönsä rauhassa. No poropitäjissä on omat lakinsa mutta en koskaan uskonut, että Suomen poliisi on osa tätä korpilakia.

Lähinnä tuntuu, että KRP tässä kohta tekee itsestään täyden vitsin. On se ihme juttu jos tuossa talossa ei olla tietoisia Hanhivaarasta ja kaikista niistä epäselvyyksistä mitä katoamiseen voidaan liittää. Ei siltikään tikkua ristiin asian hoitamiseksi kun se puhelinsoitto riittäisi vallan mainiosti missä joku KRP-pamppu ilmoittaa, että teidän duuni oli tässä me jatketaan tätä tutkintaa. Tai näin nyt luulisin tutkintavastuun siirron hoituvan ei siinä kohtaa paljoa paikallispoliisin sana enää paina.
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1100
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Tietääkö koirasusityttö tekijät? Eikö hänkään meinaa ikinä puhua...
kid

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja kid »

ammattiamatööri kirjoitti: Pe Loka 23, 2020 2:55 am Ei siltikään tikkua ristiin asian hoitamiseksi kun se puhelinsoitto riittäisi vallan mainiosti missä joku KRP-pamppu ilmoittaa, että teidän duuni oli tässä me jatketaan tätä tutkintaa. Tai näin nyt luulisin tutkintavastuun siirron hoituvan ei siinä kohtaa paljoa paikallispoliisin sana enää paina.
Paikallispoliisin pitää tehdä virka-apupyyntö tai siirtopyyntö, miksi sitä nyt kutsutaankaan, KRP:lle. Ei siis toisin päin. Jos ei ole epäilyä rikoksesta (niinkuin paikallispoliisi tässä tapauksessa sanoo), niin ei ole myöskään KRP:lle tehtävää pyyntöä. Mitä luultavimmin siellä on joku pieni lakipykälä tai muu vastaava typeryys jonka takia tätä siirtoa ei ole voitu tehdä. Esim. puuttuu joku todiste minkä vuoksi voisi todennäköisin syin epäillä rikosta. Meillehän tämä on selvä homma, mutta poliisi ei voi ihan mielivaltaisesti päättää että tämä nyt on rikos, vaan on pakko olla todisteita (fyysisiä, ei vain aihetodisteita).
delirium12
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 6:33 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja delirium12 »

kid kirjoitti: Pe Loka 23, 2020 5:26 am
ammattiamatööri kirjoitti: Pe Loka 23, 2020 2:55 am Ei siltikään tikkua ristiin asian hoitamiseksi kun se puhelinsoitto riittäisi vallan mainiosti missä joku KRP-pamppu ilmoittaa, että teidän duuni oli tässä me jatketaan tätä tutkintaa. Tai näin nyt luulisin tutkintavastuun siirron hoituvan ei siinä kohtaa paljoa paikallispoliisin sana enää paina.
Paikallispoliisin pitää tehdä virka-apupyyntö tai siirtopyyntö, miksi sitä nyt kutsutaankaan, KRP:lle. Ei siis toisin päin. Jos ei ole epäilyä rikoksesta (niinkuin paikallispoliisi tässä tapauksessa sanoo), niin ei ole myöskään KRP:lle tehtävää pyyntöä. Mitä luultavimmin siellä on joku pieni lakipykälä tai muu vastaava typeryys jonka takia tätä siirtoa ei ole voitu tehdä. Esim. puuttuu joku todiste minkä vuoksi voisi todennäköisin syin epäillä rikosta. Meillehän tämä on selvä homma, mutta poliisi ei voi ihan mielivaltaisesti päättää että tämä nyt on rikos, vaan on pakko olla todisteita (fyysisiä, ei vain aihetodisteita).
No ei ne ainakaan ole poliisit yrittäneet niitä todisteita saada kerättyä. Kinttaalla vaan viitattu kaikille epäyhtäläisyyksille eikä ole vaivauduttu raapasemaan pintaa syvemmältä.
Se on helppo olla tuolla poliisina kun tietää, että joka kuukausi tili tulee teki niin tai näin ja sen päälle ok eläke.

Poliisin ammattikin on varmaan ns. kutsumus ammatti mutta nykyisin sinne haetaan varmaan vaan sen vuoksi että kun töitä saa niin voi olla 100% varma, että eläkkeeseen asti saa olla töissä.
On olemassa valmiiksi pureksittua tietoa lukeneita ihmisiä paljon mutta liian vähän järjellä ajattelevia. :roll:
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1968
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Eikö noille Lapin pellepoliiseille voi lyödä jo virkarikossyytteen 😲
tutkijax
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: To Heinä 14, 2016 1:47 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja tutkijax »

Jaguaari kirjoitti: Pe Loka 23, 2020 9:03 am Eikö noille Lapin pellepoliiseille voi lyödä jo virkarikossyytteen 😲
Eiköhän juurikin sen virkarikossyytteen pelko ole yksi syy jonka takia he eivät halua jutun koskaan selviävän.
Vastaa Viestiin