Haitin jalkapalloliiton puheenjohtaja käytti seksuaalisesti hyväksi useita naispelaajia

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 507
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Haitin jalkapalloliiton puheenjohtaja käytti seksuaalisesti hyväksi useita naispelaajia

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä »

Käytti seksuaaliseksi hyväksi useita naispelaajia – Haitin jalkapallopomolle yli miljoonan dollarin sakot

Fifa langetti Haitin jalkapallopomolle rangaistuksen.

Kuva
Yves Jean-Bart sai elinikäisen toimitsijakiellon. [AOP]

Haitin jalkapalloliiton puheenjohtaja Yves Jean-Bart on saanut elinikäisen toimitsijakiellon kansainväliseltä jalkapalloliitto Fifalta systemaattisesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Fifa kertoo asiasta verkkosivullaan.

Fifan eettinen komitea tuomitsi Jean-Bartin syylliseksi asemansa väärinkäyttöön sekä seksuaaliseen häirintään ja väärinkäytökseen useita naispelaajia kohtaan, joihin kuului myös alaikäisiä. Tapahtumat ovat jatkuneet vuodesta 2014 tähän vuoteen saakka.

Jean-Bartille langetettiin myös 1,1 miljoonan dollarin, eli noin 927 tuhannen euron sakot. Jean-Bart on kiistänyt syytökset.

– Fifan päätös pelkästään poliittinen liike välttyä kiistanalaiselta ja huonolta mediahuomiolta korkean profiilin skandaalien jälkeen, Jean-Bartin tiedottaja Evan Nierman kommentoi.
Useita uhreja

Brittilehti The Guardian uutisoi huhtikuussa ensimmäisen kerran Jean-Bartista. Lehden mukaan Jean-Bart oli painostanut nuoria naispelaajia harrastamaan kanssaan seksiä. Mikäli pelaaja eivät olleet siihen suostuneet, menettivät he paikkansa maajoukkueesta.

– Kun hän (Jean-Bart) näkee viehättävän tytön, hän lähettää tämän luokse naisen. Nainen kertoo, että tyttö heitetään ulos harjoittelukeskuksesta. Kun tyttö alkaa itkeä, nainen sanoo, että ainoa tapa ratkaista asia on puhua Dadoulle, yksi haastatelluista sanoi Guardianille.

– Siinä vaiheessa tytöllä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sietää seksuaalista hyväksikäyttöä.

Guardianille hyväksikäytöistä kertoivat useat pelaajat. Muun muassa yksi pelaaja joutui tekemään abortin, toinen kertoi, että hänen ystävänsä olisi joutunut jopa raiskausyrityksen kohteeksi.
Kolme työntekijää hyllytetty

CBC:n mukaan tapahtumat tapahtuivat maajoukkueen harjoituskeskuksessa Croix-des-Bouquets`ssa, jota Fifa on rahoittanut.

– Tässä ei ole kyse vain yhdestä pahasta omenasta. Urheilijat ovat todistaneet, että monet turvallisuudesta vastuussa olleet virkamiehet ovat joko osallistuneet seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai tiesivät ja sulkivat silmänsä, ihmisoikeus järjestö Human Rights Watchin globaalien aloitteiden johtaja Minky Worden totesi.

Haitin jalkapalloliitosta hyllytettiin kolme muutakin työntekijää, tekninen johtaja Wilner Etienne, kansallisen keskuksen tyttöjen johtaja Nela Joseph sekä apuvalmentaja Yvette Felix.

Fifan mukaan heidän syytetään olevan joko pääsyyllisiä, avustajia tai yllyttäjiä systemaattisesta hyväksikäytössä.

https://www.iltalehti.fi/jalkapallo/a/1 ... 071291e977