Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3073
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Hermione kirjoitti: To Elo 06, 2020 12:21 pm Nyt kun itseoppinutN mainitsi... niin tämä eräs ylipäänsä on kummallisen paljon äänessä, Vantaan lapsisurmatapaus, Sipoon teloitusmurha ym ym... Arvelen että useimmat tutkinnanjohtajat ennemmin käyttävät aikansa itse työhön kuin mediahuorana esiintymiseen.

Menis salkkareihin mieluummin.
Tampereella vastaava pollari-Jartsa oli paljon enemmän tyrkyllä, jopa lapsuudesta piti tehdä lehtijuttua.
Syykin selvisi, miehellä kun oli pyrkyä politiikkaan. Kunnallisvaaleissa valittiin, eduskuntaan jäi varasijalle.
Olisiko Minkkiselläkin jo mielessä poliitikon ura...
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Nyt meni kylmät väreet... toivottavasti ei.

Salkkaritähtenä aiheuttaisi vähiten vahinkoa.
ItseoppinutN
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: Ma Huhti 22, 2019 5:55 am

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja ItseoppinutN »

Vois alkaa kyseenalaistamaan tän Pollarin motiiveja näille ulos tuloille :roll:

Mua tässä viimeisimmässä julkaisussa jossa Minkkinen oli äänessä, jäi mietityttää, että mitäköhän tää N. I (tekijän nimikirjaimet) meinasi reissulla Iisalmeen...🙄 Toki on vissii ollut aika tavalla sekaisin päästään teon jälkeen ainakin. Ei ehkä oo ollut myöskään ajokunnossa. No. Ehkä jonain päivänä Minkkinen kertoo meille lisää.
Ei ole väliä, onko kissa musta vai valkoinen, kunhan se pyydystää hiiriä.

— Deng Xiaoping
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tässä tapauksessa uhrin sukupuolijärjestö tietyllä tavalla pakotti poliisin tiedottamaan. Lisänä se, että aluksi ei tiedotettu lainkaan unohdukseen vedoten.

Oletan, että poliisi tiedottaa poikkeuksellisista tapauksista enemmän kuin muista ihan kytköspiirien vaatimuksista, kun tällaisesta voisi muuten lähteä vääriä huhuja liikkeelle, kuten maailmalla. Eli "tavalliset" mies vs. mies tai parisuhdetapot muuttuvat helposti transviharikoksiksi.

Otetaanpa uutinen kokonaan talteen. En lainkaan ihmettele, että epäilty toimitettu mt-selvitykseen.
Uusia tietoja nuoren transnaisen surmasta Vantaalla: Teosta epäilty mies pakeni verityön jälkeen tunnekuohussa Iisalmeen, mutta antoi itsensä pian ilmi – oikeus passitti mielentilatutkimukseen

JULKAISTU 04.08.2020 06:24
Vantaalla kesäkuussa tapahtuneesta nuoren transnaisen surmasta epäilty kolmekymppinen mies on passitettu mielentilatutkimukseen. Tutkintavankeuteen mies määrättiin jo aiemmin kesällä. Poliisi raottaa tapauksen yksityiskohtia MTV Uutisille.

Vuonna 1991 syntyneen miehen epäillään surmanneen 1994 syntyneen transnaisen keittiöveitsellä vantaan Hakunilassa kesäkuun 12. päivän illalla. Välikohtaus tapahtui uhrin asunnossa.

Mies otettiin kiinni Iisalmesta aamuyön varhaisina tunteina seuraavan vuorokauden puolella, 13. kesäkuuta. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo, että mies soitti itse aamuyöllä poliisille ja kertoi tapahtuneesta.

– Hän on myöntänyt teon.

Lyhyeksi jääneen, Pohjois-Savoon suuntautuneen ”pakomatkan” taustalla oli Minkkisen mukaan todennäköisesti tunnekuohu.

– Ehkä hän oli ollut hieman epätoivoinen teon jälkeen. Ehkä hän lähti siksi.

Mies määrättiin tutkintavankeuteen taposta todennäköisin syin epäiltynä vain joitain päiviä kiinnioton jälkeen. Mielentilatutkimukseen mies määrättiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä viime viikolla.

Taustalla ehkä "ihmissuhdeasioita"
Minkkisen mukaan poliisilla on jonkinlainen kuva välikohtaukseen johtaneista tapahtumista, vaikka lopullista totuutta kahden henkilön väliseksi jääneestä tilanteesta voi olla jälkikäteen vaikea saada.

– Epäilty on kyllä kertonut meille tekoon johtaneista asioista aika hyvin. Mutta muuta kauttahan me emme voi näistä asioista saadakaan paljoa tietoa, kun toinen paikalla ollut henkilö on kuollut.

Minkkisen mukaan on mahdollista, että väkivaltaisesti päättyneen riidan taustalla oli "ihmissuhdeasioita". Osalliset tunsivat toisensa entuudestaan ja olivat myös tavanneet aiemmin.

– Ehkä ne syyt ovat näihin ihmissuhdeasioihin liittyviä enemmänkin. Asiaan ei liity muita ihmisiä.

Minkkinen ei ota kantaa siihen, miksi kaksikko oli tapahtuma-aikaan kahdestaan uhrin asunnossa Vantaan Hakunilassa.

– Nämä asiat menevät yksityisyydensuojan piiriin.

Ei suunnitelmallisuutta, eikä päihteitä
Tapausta on tutkinut tappona. Minkkisen mukaan poliisi ei ole löytänyt viitteitä siitä, että teosta epäilty mies olisi suunnitellut henkirikosta etukäteen.

Minkkisen mukaan myöskään päihteillä ei ole ollut osuutta tapahtumiin.

Epäillyn tunnustuksen myötä tapauksen tutkinta etenee Minkkisen mukaan suoraviivaisesti. Minkkisen mukaan jutun valmistumisessa saattaa kuitenkin vierähtää tovi.

– Meillä ei ole epäselvyyttä tekijästä. Nyt selvitellään lähinnä tekoa edeltäneitä tapahtumia.

– Tällä hetkellä odottelemme edelleen vielä joitain lausuntoja. Tulee kestämään jonkin aikaa ennen kuin tapaus menee syyttäjälle – siinä voi kestää kauankin, sillä mielentila-arviot valmistuvat todennäköisesti vasta lähempänä loppuvuotta.

Poliisi ei tiedottanut tapauksesta
Vaikka tapahtumat ajoittuvat kesäkuun puoliväliin, julkisuuteen asia nousi vasta noin kuukautta myöhemmin heinäkuussa. Poliisi ei ollut aiemmin tiedottanut henkirikosepäilystä, vaan asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Minkkistä uutisoinnin aikaan sijaistanut rikoskomisario Rauno Jämsä perusteli tiedottamatta jättämistä Ilta-Sanomille sillä, että asian tutkinnasta ennen häntä vastannut tutkinnanjohtaja oli unohtanut asian kiireessä.

Minkkinen täsmentää lausuntoa.

Hänen mukaansa asiasta ei tiedotettu oma-aloitteisesti, sillä epäilty rikos oli tapahtunut neljän seinän sisällä, eikä tapaukseen liittynyt muita henkilöitä. Epäilty tekijäkin otettiin nopeasti kiinni ja mies ilmoitti itse tehneensä teon.

Poliisi ei Minkkisen mukaan siis nähnyt syytä kertoa asiasta julkisuuteen. Minkkinen tähdentää, että päätöksen tiedottamisesta tekee tutkinnanjohtaja tapauskohtaisesti.

– Asiasta olisi kyllä kerrottu, jos se olisi noussut muuta kautta esille, hän sanoo.

Poliisi pysyy linjassaan: Sukupuolet katsotaan viranomaisrekisteristä
Tapaus on herättänyt keskustelua myös siksi, että Ilta-Sanomat uutisoi poliisin antamien tietojen perusteella, että väkivallanteon taustalla olisi ollut kahden miehen välinen riita. Jutussa poliisi siis antoi ymmärtää, että uhri olisi mies.

Myös MTV uutisoi asiasta Ilta-Sanomien julkaiseman jutun pohjalta ja kertoi, että epäillyn henkirikoksen uhri olisi nuori mies.

Muun muassa Transfeminiinit ry otti asiaan nopeasti kantaa sosiaalisessa mediassa ja kertoi, että vaikka uhrilla oli ollut miehen henkilötunnus Suomen translainsäädännön takia, henkilö oli todellisuudessa transnainen. Järjestö kertoi todentaneensa uhrin henkilöllisyyden useista lähteistä.

Transfeminiinit ry ja neljä muuta järjestöä, Trasek ry, Trans ry, Pro-tukipiste rf sekä Regnbågsankan rf, julkaisivatkin myöhemmin yhteisen kannanoton, jossa vaadittiin oikaisua henkirikoksesta tiedottamiseen ja uutisointiin.

Järjestöt vaativat poliisilta korjausta tiedotukseen ja anteeksipyyntöä. Myös sisäministeriöltä ja Poliisihallitukselta vaadittiin konkreettisia toimia "poliisin vähemmistöihin kohdistuvien asenteiden kartoittamiseksi" sekä "vähemmistöjen kohtaamisen ja kunnioittamisen kouluttamista sekä tuleville että jo palveluksessa oleville poliiseille".

– Vantaan henkirikoksen tulee jäädä viimeiseksi, jossa poliisi tietoisesti jättää uhrin sukupuolen huomioimatta ja suhtautuu väheksyvästi vähemmistönaisten kohtaamaan väkivaltaan, kannanotossa sanotaan.

Minkkinen kommentoi asiasta virinnyttä keskustelua toteamalla, että poliisi on tiedottanut tapauksesta ”viranomaisrekistereiden mukaan”. Hänen mukaansa poliisi ei voi ottaa kantaa siihen, oliko kyseessä transnainen, sillä kyse on henkilön yksityiseen elämään liittyvästä asiasta.

– Ei poliisi ota näihin kantaa.

– Viranomaisrekistereiden mukaan mennään ja sieltä tulevat muun muassa osallisten sukupuolet. Emme voi lähteä muullekaan linjalle. Ainoa mahdollinen vaihtoehtoinen linja olisi tiedottamisen supistaminen, eli että puhuttaisiin vain henkilöistä.
Vantaan henkirikoksen tulee jäädä viimeiseksi, jossa poliisi tietoisesti jättää uhrin sukupuolen huomioimatta j
Ei poliisi jättänyt sukupuolta huomioimatta kuten joskus, kun puhuu pelkästään "henkilöstä". Ymmärrän, että on herkkä paikka, mutta kyllä sukupuolille on viranomaistyössä löydettävä joku muu peruste kuin meikit ja vaatteet sekä jonkun oma kokemus ja tunne. Toki voisi tiedottaa henkilöstä, jos on näin paha paikka puhua totta heidän kohdallaan.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
canis lupus
Javier Pena
Viestit: 1889
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Hienoahan olisi ollut, jos poliisi olisi ilmoittanut "miehen tappaneen Hakunilassa henkilön, ja asiakkaan haaroista johtuen ei voi kommentoida asiaa enempää."
Mens malus in corpore sano
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2512
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

canis lupus kirjoitti: Ma Elo 10, 2020 8:50 pm Hienoahan olisi ollut, jos poliisi olisi ilmoittanut "miehen tappaneen Hakunilassa henkilön, ja asiakkaan haaroista johtuen ei voi kommentoida asiaa enempää."
Vielä hienompaa olisi ollut, jos poliisi olisi todennut: Siitä riippuen, mitä uhrin jalkojen välistä roikkui, mies tappoi Hakunilassa miehen.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
-VV-
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: La Helmi 01, 2020 9:09 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja -VV- »

canis lupus kirjoitti: Ma Elo 10, 2020 8:50 pm Hienoahan olisi ollut, jos poliisi olisi ilmoittanut "miehen tappaneen Hakunilassa henkilön, ja asiakkaan haaroista johtuen ei voi kommentoida asiaa enempää."
Kuulostaa hölmöltä mutta saattaapi olla todellisuutta tulevaisuudessa. Eihän näistä Mt-palvelujen ulkopuolelle jääneistä tiedä miten niitä pitäisi kohdella... Kaikkia omalla omintakeisella tavallaan on kokemukseni.
artreini
Sofia Karppi
Viestit: 444
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja artreini »

Laitetaan ketjuun toinen ajankohtaa (kesä 2020) kuuluva samaan ihmisryhmään kuuluva tapaus.

Mamutaustainen nuori uhkaili kauneustubettaja Henny Harjusolaa Kivenlahden ostarilla

viewtopic.php?f=20&t=30237&start=45
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

^ Toinen Ruåtsista, siellä tekijänä lgbtqa: tytär tappoi vanhempansa raakasti (on oikeasti mies)
viewtopic.php?f=3&t=30251
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5042
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Onkohan tämä edennyt jo?
Mero
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Heinä 27, 2020 4:59 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Mero »

Tekijä on mielentilatutkimuksessa viimeisten tietojen mukaan ja oikeus ottaa sen käsittelyyn keväällä.

Nämä on ainoat tiedot mitä asiasta enää on tullut tietoon

varmasti perheelle hienoa odotella vuosi että asia hoidetaan kun samalla lumihiutaleet syyttelee ja twitterissä väitellään sukupuolesta :roll:
nahka
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: Su Tammi 01, 2012 8:17 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja nahka »

Tekijä kirjoittelee ylilaudalle. Tai ainakin hänellä on pääsy tapauksen asiakirjoihin.

https://ylilauta.org/sekalainen/128843153
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1976
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Mitäs siellä luki. Ylilaudalta kadonnut.
ItseoppinutN
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: Ma Huhti 22, 2019 5:55 am

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja ItseoppinutN »

nahka kirjoitti: To Joulu 17, 2020 12:35 am Tekijä kirjoittelee ylilaudalle. Tai ainakin hänellä on pääsy tapauksen asiakirjoihin.

https://ylilauta.org/sekalainen/128843153
Lanka kadonnut. Voitko koittaa muistaa mitä siellä oli? Tästä oudosta tekijästä ei mitään tietoo saa kaivettuun mistään. Sinänsä kiinnostelee.
Ei ole väliä, onko kissa musta vai valkoinen, kunhan se pyydystää hiiriä.

— Deng Xiaoping
Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1452
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Henkirikos Vantaan Hakunilassa 13.6.2020 - transsukupuolinen henkilö uhrina

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Rubiskreebeli kirjoitti: Ma Heinä 20, 2020 12:58 pm
Doctor Lecter kirjoitti: Ma Heinä 20, 2020 12:44 pm No ei ole isoja tuonkaan naisen murheet.
Sanos muuta. Ihminen on tapettu ja tärkeintä on huutaa julkisuudessa että sukupuoli on mielipide.
Tämän paskan veti tuuletteimeen Trans ry:n Panda Eriksson, joka kannattaa väkivaltaista vasemistoa.

Panda Eriksson
Peltosen väkivallalla mässäilevä propaganda on suunnattu äärivasemmiston sisäpiirille. Trans ry:n keulakuvana toimii sen sijaan sketsihahmoksikin epähuomiossa luultu rintansa leikannut ”Panda” Eriksson, jonka on ollut vaikea päättää, ollako ”militantti antifasisti” vai kaikkia ympärillään olevia ihmisiä pelkäävä herkkähipiäinen lesbo.

Eriksson osallistui puhujana 16.8.2020 ”Turku ilman natseja” ‑tapahtumaan yhteistyössä Varisverkoston kanssa. Hänen pitämänsä puhe oli klassikko jo syntyessään ja se muodostaa mielenkiintoisen kontrastin Peltosen rajuun väkivaltauhoon. Eriksson veisteli puheessaan:

”Mun nimi on Panda Eriksson ja mä olen väkisinkin haluamattanikin rasisti, sillä minä olen kasvanut valkoisen meren keskellä, valkoisten ihmisten ympäröimänä pienessä kylässä, jossa n‑sana oli hauska läppä. Rasisteja olette todennäköisesti tekin, jokainen teistä, valkoinen tai ei, koska koko maailma ja sen historia on rakentunut valkoisen ylivallan varaan.”

”Olen kuskina matkalla antirasistiseen mielenosoitukseen Pansioon, auto täynnä kavereita. Poliisi pysäyttää meidät ja kysyy mitä aiomme tehdä – on myönnetty lupa rasisteille pitää mielenosoitus Pansion vastaanottokeskuksen vieressä. Pakolaisia vastaan. Ihmisoikeuksia vastaan. Mitä me vastamielenosoittajat tullaan sinne riehumaan? Päästään paikalle. Astun autosta ja kumarrun, koomisen dramaattisesti, paniikissa, kun ääni kaikuu parkkipaikan halki. Sieg heil. Sieg vitun heil. Turussa, herran saatanan vuonna 2015 – – kohdatessani elämäni ensimmäisen ei-ironisen kainalotuuletuksen livenä meinaan paskoa alleni – – Nää on vittu natseja oikeasti.”

”Olen jo lähdössä miekkarista parin kaverin kanssa. Meitä kuvataan jatkuvasti – kaveri oli sillä jyväskyläläisen natsin mustalla listalla, joka vuosi nettiin aiemmin, joten olemme vetäneet huivit kasvojemme suojaksi. Olemme jo lähellä autoa, kun huomaamme, että parkkiksen puskissa kaljoitteleva jengi nuoria miehiä seuraa meitä. Pulssi nousee. Vatsahapot polttavat kurkunpäätä. Sitä tunnetta ei voi kuvitella päässään, kun tajuaa, että on valinnut väärän reitin – että vastassa on umpikuja ja että sinä olet sen ja viiden juopuneen kainalotuulettajan välissä.”

”Mut siinä kohtaa mä tilttaan, mä tilttaan aivan totaalisesti. Kaverini käskee tiukalla äänellä avata puhelin. Yhden kaverin kimpussa ollaan jo. Ehdin näppäillä 112 ja sanoa ’olen Pansion S‑marketin parkkipaikalla, natsit vetää meitä turpaan’ ennen kuin tajuan, että hengitykseni ei toimi kuten pitäisi. Se videointisuojaksi tarkoitettu huivi on nyt vedetty alas kaulalleni, ja eräs mies repii huivia taaksepäin. Mä sanon, oman muistikuvani mukaan lähinnä rehellisen hämmentyneesti vaikkakin henkeä haukkoen hätänumerohenkilölle, että minua yritetään kuristaa. Hämmentynyt, koska en ymmärrä, että tällaista voi tapahtua oikeasti suojatussa kuplassani. – – Blackouttaan hetkeksi ja kun havahdun, minut on heitetty autoa vasten, tämä mies on päästänyt minusta irti ja ystäväni makaa maassa.”

”Adrenaliinin rauhoittuessa käy ilmi, että ystäväni pelastaessa henkeni natsi mursi häneltä kylkiluita – lääkäri ei osannut sanoa miten monta – – viesti on kaikille tolkun ihmisille, poliitikoille, virkamiehille, median edustajalle ja somessa keskustelijalle: tältä näyttää modernin Suomen moderni uusinatsismi. Mä meinasin menettää henkeni sille.”


https://www.partisaani.com/news/enemies ... lta-panda/
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti
Vastaa Viestiin