Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

JammuSetä

Re: Iran: Teinityttö postasi zombie-kuvia Instagramiin - 10 vuoden vankeus 'nuorison turmelemisesta'

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Iltalehdessä oli tosiaan kuva. Sitä katsomalla kyllä on aika oikeutettu tuomio.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Iran: Teinityttö postasi zombie-kuvia Instagramiin - 10 vuoden vankeus 'nuorison turmelemisesta'

Viesti Kirjoittaja poikani »

JammuSetä kirjoitti: Ti Joulu 15, 2020 3:51 pm Iltalehdessä oli tosiaan kuva. Sitä katsomalla kyllä on aika oikeutettu tuomio.
Löysitkin juuri henkisen kotisi. Vaikkakin Iranista lounaaseen löytyisi vieläkin turmeltumattomampia paikkoja.
????? ?? ??????.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6711
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Iran: Teinityttö postasi zombie-kuvia Instagramiin - 10 vuoden vankeus 'nuorison turmelemisesta'

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Saksalainen äärivasemmistolainen terroristiryhmä RAF linkittyyy myös Iranin lähihistoriaan. Perustajäsenet radikalisoituivat osin Iranin shaahiparin Euroopan vierailuun jälkeen 1970-luvun alussa. 1979 saatiin sitten Ayatollah Khomeini ja islamilainen tasavalta, jossa sisäpoiiittinen uskonnollinen terrori kukoistaa. Tämä Instagram -tyttöhän sai lievennystä tuomioonsa, koska häntä pidettiin jotenkin mielenvikaisena. Syyntakeettomuutta tuskin Iranissa selvitetään samalla tapaa, kuin Suomessa. Kuolemantuomioitakin on varmasti Iranissa vastaavista 'rikoksista' jaettu.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
tasaraha
Remington Steele
Viestit: 243
Liittynyt: Ti Loka 06, 2020 7:22 pm

Kenraalin mukaan 26 miljoonaa espanjalaista pitäisi telottaa

Viesti Kirjoittaja tasaraha »

Francon henki elää Espanjassa

Lainaus ja käännös Aftobladetin sivulta:
”26 miljoonaa espanjalaista on teloitettava ", sanoo eläkkeellä olevaa espanjalainen kenraali Rafael Beca. Becan mukaan puolet väestöstä on "hijos de puta", huorapenikoita, jotka tukevat sosiaalikommunistista hallitusta.

Yli 400 vanhempaa vanhempaa espanjalaista upseeria, mukaan lukien noin viisikymmentä kenraalia, amiraalia ja Irakin sotaveteraania, ovat samaa mieltä Becan kanssa. On vallankaappauksen aika.

Edellä mainitut herrat ovat lähettäneet kuningas Felipelle pari kirjettä missä kehotetaan ottamaan maa takaisin muukalaisilta ja muslimeilta.
Loput jutusta: https://www.aftonbladet.se/kultur/a/KyL ... sk-politik
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6711
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

SVT: Vuoden valmentajaksi valittu nainen kritisoi koronarokotetta ja vähättelee holokaustia - Kruunupyy tyrmistyi

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://yle.fi/uutiset/3-11702639


Rajuista mielipiteistään tunnetun valmentajan kannanotot olivat kunnalle liikaa – Kruunupyyssä joudutaan miettimään, saako vuoden valmentaja pitää palkintonsa

Kunta tiesi palkintoa jakaessaan Linda Karlströmin rokotekriittisyydestä, mutta juutalaisvastaisuus tuli yllätyksenä.


Palkinnot
17.12.2020 15:43


Iina Kluukeri


Pohjalainen Kruunupyyn kunta irtisanoutuu vuoden valmentajaksi valitsemansa Linda Karlströmin juutalaisvastaisista mielipiteistä.

Karlströmin palkinnut Kruunupyyn sivistyslautakunta tiesi naisen rokotekriittisyydestä, mutta juutalaisvastaiset mielipiteet tulivat lautakunnalle yllätyksenä. Häntä oli suositeltu kunnianosoituksen saajaksi.

Kunta lähetti tiedotteen asiasta torstaina medialle.

https://www.kronoby.fi/fi/uutiset/lehdi ... 7-12-2020/

– Lautakunta oli tietoinen Karlströmin osallistumisesta rokotevastaisuuteen, mutta ehdottomasti ei hänen kiistanalaisista, epäilyttävistä ja antisemitistisistä mielipiteistä, jotka ovat ilmenneet nyt Ruotsin TV:n paljastuksesta, tiedotteessa sanotaan.

Kruunupyyn sivistyslautakunta päättää myöhemmin, saako Karlström pitää vuoden valmentajan tittelinsä.

– Valintatilanteessa meillä ei ollut tietoa Karlströmin mielipiteistä. Minä, sivistyslautakunta ja kunta irtisanoudumme näistä mielipiteistä. Olemme myös kehottaneet urheiluseura IK Kronania vahvasti harkitsemaan, voiko hän jatkaa seuran valmentajana, kertoo vs. kunnanjohtaja Ulf Stenman.

Karlström valmentaa telinevoimistelijoita kruunupyyläisessä urheiluseura IK Kronanissa.

Yle ei tavoittanut Linda Karlströmiä kommentoimaan tapausta.


Rokotekriitikko esillä Ruotsin televisiossa

Linda Karlströmin haastattelu Ruotsin televisiossa on herättänyt kohua.

Karlström sanoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n eilen julkaisemassa tv-dokumentissa(siirryt toiseen palveluun), että juutalaisten kansanmurha tapahtui paljon pienemmässä mittakaavassa kuin historiassa on kerrottu. SVT:n kaksi toimittajaa soluttautui mukaan rokotevastaiseen liikkeeseen ja Karlströmin lähipiiriin puolentoista vuoden ajaksi. Osa dokumentin materiaalista on kuvattu salaa.

Ruotsalainen Aftonbladet uutisoi dokumentista otsikolla,(siirryt toiseen palveluun) jossa annetaan ymmärtää, että Karlström kieltää juutalaisten kansanmurhan.

Kruunupyyläinen Karlström on tullut tunnetuksi rokotevastaisuudestaan.

===

Yllättäen saman niminen nainen on pyörittänyt rokotevastaista vaken.se nettiisivua jo 2015, eli olisiko tuo suomeksi 'Herää Ruotsi!'.

faktoider.blogspot.com/2015/09/varningslista.html
https://www.vaken.se/
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: SVT: Vuoden valmentajaksi valittu nainen kritisoi koronarokotetta ja vähättelee holokaustia - Kruunupyy tyrmistyi

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Onko vain tiettyjen historiallisten tapahtumien vähättely tai kieltäminen jotenkin negatiivinen asia? Entä eikö jonkin tapahtuman kehuminen tai positiivinen esittäminen ole pahempi kuin sen kieltäminen?
Tähän aikaan vuodesta voidaan pohtia oliko Jeesus historiallinen henkilö vai ei, onko jompikumpi pohdinta väärässä tai pitäisikö sellaisen esittäminen kieltää?
Avatar
Heisenberg420
Neuvoja-Jack
Viestit: 518
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

Yritys toi pitsalaatikoita ja kebabrasioita Turkista ja myi ne pitserioille ympäri Suomea – Lähes 100 000 euron verot jäivät maksamatta

Hovioikeus tuomitsi yrittäjän yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja määräaikaiseen liiketoimintakieltoon.

KERAVALLA toiminyt yhtiö myi ravintoloille Suomessa pääasiassa käteisellä pakkausmateriaaleja, mutta ei tilittänyt myyntiä kirjanpitoon. Yhtiön omistaja tuomittiin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja määräaikaiseen liiketoimintakieltoon.

YHTIÖ MYI ravintoloille pitsalaatikoita, kebabrasioita, folioita ja pusseja sekä säilykechiliä. Yhtiö oli ostanut myymänsä tuotteet pääasiassa Turkista. Myynnit tapahtuivat vuosina 2012 ja 2013 päättyneinä tilikausina.

Syytteen mukaan yritys jätti kirjaamatta myyntituloa ja vältti näin verot. Yhtiön kirjanpitoon jäi kirjaamatta myyntituloja 31. joulukuuta 2012 päättyneellä tilikaudella ainakin 100 000 euroa. Menettelyllä aiheutettiin tuloveron määrääminen 24 500 euroa liian alhaiseksi.

31. joulukuuta 2013 päättyneellä tilikaudella yrityksellä jäi kirjaamatta myyntituloja yhtiön kirjanpitoon ainakin 100 000 euroa. Menettelyllä aiheutettiin luottotappioiden vähentämisen jälkeen tuloveron määrääminen 21 437,50 euroa liian alhaiseksi.

Yhtiö ilmoitti myös vuosina 2012 ja 2013 arvonlisäveron kausiveroilmoituksissa väärää tietoa jättämällä ilmoittamatta kirjanpidosta puuttuneen myynnin. Näin myyntien osalta myynnistä suoritettava verojen määrä ilmoitettiin yhteensä 44 000 euroa liian alhaiseksi, jolla aiheutettiin veron määrääminen tämä määrä liian alhaiseksi.

Yhteensä yrittäjä vältti menettelyllä veroja 89 937,50 euroa.

VEROTARKASTUSKERTOMUKSEN mukaan yhtiön myyntituloista yli puolet vuosina 2012 ja 2013 päättyneillä tilikausilla muodostui käteismyynneistä. Yrittäjän kahden pankin tiliotteilta havaittiin vuosina 2012 ja 2013 useina kuukausina käteispanoja, yhteensä noin 35 00 euroa vuodessa. Kirjanpidosta puuttuviksi arvioitujen myyntitulojen katsottiin jääneen yrittäjän haltuun.

Yrittäjä kertoi saaneensa isältään Turkista rahaa käteisenä vaimonsa ja tytärtensä kuljettamana vuosina 2011–2013, koska hänellä oli ollut yritystoiminnassa vaikeaa aikaa. Yhteensä yrittäjän kertoi saaneensa Turkista noin 45 000–55 000 euroa.

Verotarkastuskertomus totesi olevan mahdollista, että yrittäjä on saanut rahaa myös isältään. Kertomus kuitenkin huomautti, ettei verohallinnon kirjaamattomien myyntitulojen laskelmat kuitenkaan ole miltään osin perustuneet siihen, paljonko yrittäjällä on ollut käytettävissä käteistä rahaa ja mistä hän on käteiset rahat saanut. Siksi käräjäoikeus katsoi, että asiassa ei ole olennaista se, mistä yrittäjä on käteiset rahansa saanut.

ITÄ-UUDENMAAN käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1967 syntyneen miehen törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Yrittäjä määrättiin myös liiketoimintakieltoon, joka alkoi 23. toukokuuta 2019 ja päättyy 23. toukokuuta 2022. Yrittäjä velvoitettiin myös korvaamaan valtiolle todistelukustannukset 56,84 euroa.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus piti 18. joulukuuta antamallaan ratkaisulla käräjäoikeuden tuomion voimassa.

https://www.hs.fi/kaupunki/kerava/art-2 ... 91249.html
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

^
Heh, "yritystoiminnassa vaikeaa aikaa" ja on varmaan muitakin selityksiä kuultu miksi verot jäivät maksamatta*. Kait on kuitenkin selvitetty, että onko ne rahat todella isältä, koska lättymafian rahavirrat ovat yleensä jostain muualta kuin iskältä, oletan. Vai onko tämä vain taputeltu oikeudessa, että "ei kuulu meille ja emme ilmoita myöskään poliisille"?

Jos parturiyrittäjä Maire menee tallettamaan rahaa pientä summaa niin jo pankissa haukkana kysellään rahanpesulain velvoittamana, että mistä olet Maire rahasi saanut ja mikäli selitys haiskahtaa, asia menee tutkintaan. Eikä muuten todellakaan menisi ihan heti läpi ilman verottajan kiinnostumista se, jos Maire kertoisi saaneensa kymmeniä tuhansia iskältä, kun onhan siinä jo lahjaverovelvoite tai miten nyt lättyynlaittajat haluaisivatkaan asian verottajalle esittää? Toki voihan sitä toivoa, että myös rahojen alkuperä selvitellään ja se, miten niistä on maksettu verot?

Samojen tyyppien seuraava firma varmaan tuo laatikoiden sisällä myös lätyt ja saisivat myös myytyä nämä.
*) Joku sanoikin tuoreen raiskausjutun (taisi olla tummanaamainen mies Ali) kohdalla, että ihan ylivetoja lukea nuo tuhannen ja yhden yön selitykset, kun alle 80 ÄO valjastetaan selittämään, miksi ei ollut rikos. Yksi mahtavista oli se, kun naista oli lyöty oliko selkään vai kaulaan tietysti sillä hedelmäveitsellä ja selitys oli, että nainen oli kaatunut kotona. Veitsenisku ei todella edes ollut ainoa vamma, mikä naiselle oli tullut.

New Yorkin osavaltio, USA
Kaikille tulee varmaan joskus olo, että tulipa sitä oltua tyhmä milloin mistäkin syystä, mutta oletan, että kaikki tämän lukijat voivat olla rauhassa siitä, että tätä tyhmyyttä ei tule talven aikana tekemään, ainakin haluan uskoa meistä näin!

Amerikan itäosia on ravistellut viime päivinä lumimyrsky ja lunta on tullut paikoin useita kymmeniä senttejä tai kuten tässä, melkein metri. New Yorkin osavaltion pohjoisosissa kävi kuitenkin niin, että ukko onnistui jemmaamaan itsensä yli 10 tunniksi autoonsa niin, että lopulta autoa ei juuri edes erottanut ja pakkanen pani ukon ihan sairaalaan asti. Syypäänä tähän oli lehtijutun mukaan:
A) Lumiaura, joka kolasi auton lumen saartamaksi.
B) Hihna, minkä ukko oli saanut kaasuteltua kaiken huipuksi poikki ja kylmähän siinä silloin tulee! Tosin en oikein usko, että kovin moni meistä olisi tuohon asti edes päässyt, vaan oltaisiin möngitty jostain kohtaa ulos sieltä autosta. En jaksa edes alkaa luettelemaan mahdollisia ongelmia mitä odottaa, jos kuvittelee kaasuttelevansa autonsa lämpimänä moottori täysin lumen ympäröimäna tuntikausien ajan.

Talo tässä olisi ollut aivan vieressä ja voisi olettaa, että myös matkapuhelinverkko olisi ollut löydettävissä, mutta ehkä miehellä ei ollut mukana puhelinta, koska kukapa sitä sellaista ottaisi mukaan, jos olisi ennustettu rajuinta lumimyrskyä vuosikausiin ja olisi lähdetty aivan ypöyksin autolla jonnekin suharoimaan kesärenkain tietysti, kuten tuolla tapana on. Pari kuvaa, linkistä pari lisää (ja nämä tarkempina):
Sinne oli ääliö jemmannut itsensä ja lähimpään taloonkin oli noin ylivoimainen matka.jpg
Sinne oli ääliö jemmannut itsensä ja lähimpään taloonkin oli noin ylivoimainen matka.jpg (73.44 KiB) Katsottu 1099 kertaa
Ääliö joutui sairaalaankin palellutettuaan itseään autossa, koska kuulemma oli kuulemma hihnakin mennyt autosta, vieressä miehen lopulta pelastanut sheriffi.jpg
Ääliö joutui sairaalaankin palellutettuaan itseään autossa, koska kuulemma oli kuulemma hihnakin mennyt autosta, vieressä miehen lopulta pelastanut sheriffi.jpg (34.62 KiB) Katsottu 1099 kertaa
https://nypost.com/2020/12/17/upstate-n ... uries-him/

Tämä ei tainnut olla ihan niitä loogisimpia ja parhaiten varautuneita "preppereita" eli survivalisteja, vaikka tästä täysin ilman omaa apuaan selvisikin. Hiljaiseksi vetää kyllä tällainen!
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6711
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Italiassa pidätettiin 19 nigerialaisen ja italialaisen romanssihuijaririnki - yksi uhreista menetti 1,3 miljoonaa euroa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Joku voi liittää myös tuon kuvakaappauksen myöhempiin viesteihin. Olisi kiva saada romanssikoplan jäsenten kuvat tänne myös myöhemmin.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007693087.html

Poliisin suuroperaatio paljasti Italian ”Casanova-ringin” – yksi uhreista menetti 1,3 miljoonaa euroa

Lentäjiksi, merikapteeneiksi ja sotilaiksi verkossa tekeytyneet huijarit lypsivät uhreiltaan rahaa lupailemalla rakkautta ja avioliittoa – myös Suomesta.



Kuvakaappaus Italian poliisin julkaisemalta videolta, jolla yksi epäillyistä yritti nostaa huijattuja rahoja pankista.­Kuva: Italian poliisi

Kimmo Norokorpi
19.12.2020 6:22

Italian poliisin kolme vuotta kestänyt ”Operaatio Casanova” on paljastanut 22 maahan ulottuvan romanssihuijauksia tehtailleen rikollisringin, kertoo muun muassa BBC.

Lentäjäksi, merikapteeneiksi, sotilaiksi ja Interpolin poliiseiksi verkossa tekeytyneet huijarit lypsivät romanssinnälkäisiltä uhreiltaan rahaa lupailemalla rakkautta ja avioliittoa. Yhdeltä uhrilta ryhmä hivutti useamman vuoden aikana peräti 1,3 miljoonaa euroa. Joidenkin menetykset jäivät muutamiin tuhansiin euroihin, mutta osa ajautui huijareiden painostuksessa velkoihin tai menettämään asuntonsa.

Uhrinsa luottamuksen voitettuaan ”Casanovat” selittivät äkillistä rahantarvetta esimerkiksi lapsen sairastumisella. Tekijät eivät tavanneet uhrejaan koskaan kasvokkain, koska esteenä oli muka kovasti liikkuva työ kaukomailla.

Operaatiossa poliisi selvitti yhteensä 30 000 rahansiirtoa eri puolilla maailmaa. Rahaa liikkui huijareiden tileille useista Euroopan maista, Yhdysvalloista ja Kiinasta – sekä Suomesta. Italian poliisin mukaan myös Suomen viranomaiset ovat olleet mukana tutkinnassa.

Italian poliisi on pidättänyt tutkinnan yhteydessä yhteensä 19 nigerialaista ja italialaista epäiltyä. Rikoksilla hankittuja varoja on saatu takavarikoitua peräti 1,4 miljoonaa euroa.

===

Alla Italian poliisin linkki jossa videokuvamateriaalia 'interpol-sotilas-merikapteenista' matkalla pankkiautomaatille ja pois.

http://www.gdf.gov.it/stampa/ultime-not ... tiche#null
Viimeksi muokannut Tarkastaja Levisi, La Joulu 19, 2020 11:12 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1504
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Lehtien lööpit, jotka eivät ansaitse omaa ketjua (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Tämmöiset neropatit löytäneet toisensa...
"Muija lääkikseen keinolla millä hyvänsä" – eli tarina siitä, miten yliopiston pääsykokeessa huijattiin

“#muijalääkikseen #keinollamillähyvänsä”, luki innostuneessa whatsapp-viestissä. Kyse oli miehen ja naisen röyhkeästä suunnitelmasta hankkia naiselle opiskelupaikka Helsingin yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta koepaperia väärentämällä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 9. joulukuuta kaksikon törkeästä väärennyksestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Julkisen sanan neuvoston nimensuojaohjeen mukaisesti MTV Uutiset ei julkaise heidän nimiään, joten käytetään tässä heistä nimiä Maija ja Risto.

He olivat kiistäneet syytteet ja kertoivat vain leikitelleensä ajatuksella pääsykokeen väärentämisestä. Käräjäoikeus totesi toisin.

Tapahtumasarja alkoi Whatsapp-viesteillä päivää paria ennen 16. toukokuuta 2018 pidettyjä lääketieteellisen pääsykokeita. Tekoaikaan 18-vuotias Maija viesti miesystävälleen, 27-vuotiaalle Ristolle, ettei tulisi pääsemään läpi, koska hän ei ollut lukenut tarpeeksi.

Lääketieteellisen opiskelupaikkaa ei ollut tullut Virostakaan. Nuori nainen ei ollut uskaltanut kertoa tästä kotona.

Risto yritti viesteissä tsempata Maijaa, mutta nuori nainen ei luottanut osaamiseensa.

Ainoa ratkaisu olisi Maijan mielestä ollut se, että vartijana työskennellyt Risto onnistuisi hankkimaan vastaukset etukäteen jostain ”supersalaisesta kätköstä”.

Lääketieteellisen valintakokeet pidettiin ja myöhemmin selvisi, että Maija sai niissä 31 pistettä 243:sta mahdollisesta.

Yliopisto julkaisi oikeat vastaukset netissä pian kokeen jälkeen. Kuvassa ote yhden tehtävän kysymyksistä ja vastauksista. Läpäiseminen vaatii vahvaa osaamista fysiikassa, kemiassa ja biologiassa.

Hyvin harva hakijoista pääsee opiskelemaan lääkäriksi.

Vaikka tulokset julkaistaisiin vasta kesäkuun lopussa, Maija tiesi heti ettei hän läpäissyt pääsykoetta.

Pariskunnan suunnitelma alkoi muodostua. Ehkä koevastauksia voisi parantaa jälkikäteen.

Viesteissä Maija oli masentunut siitä, että lääkikseen pääsy vaatisi monivuotiset, kalliit valmennuskurssit ennen kuin sisäänpääsy onnistuisi.

Vakoilua

Parin päivän päästä yliopistolla oli vuorossa farmasian valintakokeet. Maija ja Risto olivat valmiina yliopistolla tarkkailemassa. Maija pääsi vastausten perään ja otti kuviakin siitä mihin ne vietiin Unioninkatu 40:ssa eli metsätalossa. Virastovahtimestarit vievät ne C-portaaseen.

Jutun kuvat ja viestikaappaukset ovat poliisin esitutkinnasta.

Kuva

Maija näki Varsapuiston puoleisen ensimmäisen kerroksen ikkunasta, kuinka lääkiksen koevastaukset sisältävät laatikot olivat huoneessa hyllyjen päällä.

21. toukokuuta Maija lähetti yliopiston julkaisemat oikeat vastaukset kuvina Ristolle. Toisessa viestissä oli myös Maijan koepaperin numero ja henkilötunnus sekä tekstin: “Muija lääkikseen keinolla millä hyvänsä”.

Risto kävi iltapäivällä tarkkailemassa onnistuisiko vastausten täydentäminen helposti. Ei onnistunut.

Kuva

Kulkutunnisteen hankkiminen

Nyt oli selvää, että vartija Riston piti päästä tiloihin silloin kun siellä ei olisi muita. Risto oli töissä Avarn Securityssä, joka huolehti myös yliopiston vartioinnista.

Yliopistolle Ristolla ei ollut tuolloin työvuoroja, vaan hän työskenteli pääasiassa yhdessä pääkaupungin sairaaloista. Yliopiston avain piti siis varastaa töistä. Risto oli kyllä tehnyt vuoroja yliopistolla aiemmin, joten hän tunsi tilat ja käytännöt.

24. toukokuuta Maija painosti Ristoa: ”Milloin saat sen avaimen?”

”Ehkä huomenna”, Risto vastasi, mutta siinä meni vielä viikon verran.

Risto meni Pitäjänmäessä sijaitsevalle työpaikalleen vapaapäivänään perjantaina 1. kesäkuuta puolenpäivän aikaan. Myöhemmin tarkastetut kulkutunnisteet todistivat Riston käyneen avainhuoneessa, josta oli kadonnut yliopiston tiloihin sopiva kulkutunniste.

Raportit kertoivat, että tunnistetta oli käytetty yliopistolla 1. kesäkuuta useita kertoja kello 13-19.30 välillä. Epäilemättä Risto oli käynyt kokeilemassa tunnisteen toimivuutta. Oliko hän yrittänyt käydä korjaamassa koetta jo tuolloin? Sitä ei tiedetä.

Avarnissa oli huomattu yliopiston kulkutunnisteen katoaminen jo samana päivänä, mutta yhtiössä tapahtui virhe. Tunnistetta ei kuoletettu heti, vaikka se oli normaali käytäntö. Kuoletus tapahtui vasta elokuussa, kun poliisi otti yhteyttä.

Uusi yritys

Perjantaina 8. kesäkuuta oli seuraavan yrityksen vuoro. Maija viestitti päivällä: ”Muista kopioida sanasta sanaan”. Hän oli kirjottanut vastaukset tyhjään koepaperiin ja lähettänyt sen Ristolle.

Risto odotti Metsätalon vieressä ja lähetti Maijalle alla olevan kuvan iltaseitsemän jälkeen. Vielä oli joku töissä.

Yritys meni pieleen. Risto vastasi myöhään illalla: ”Kävin just äsken kävelees läpi tiloista, niin siellä on vielä kaks työntekijää töissä”.

Riston varastamaa kulkutunnistetta oli käytetty Metsätalossa muutamia kertoja 19.13-20.25.

Tuolloin Maijalle ja Ristolle ilmeisesti selvisi, että alkuperäiset vastaukset oli jo skannattu. Tapana on, että pääsykoevastaukset skannataan pian niiden jättämisen jälkeen ja ne lähetetään arvostelijoille sähköisinä.

Mutta opiskelupaikan saattoi vielä hankkia valittamalla arvostelusta.

Onnistuminen

Maanantaina 11. kesäkuuta keli oli Helsingissä lämmin, noin 25 astetta ja puolipilvistä. Uutisissa kohistiin Trumpin ja Pohjois-Korean johtaja Kimin tulevasta tapaamisesta.

Risto tekisi illalla uuden yrityksen.

Vartija odotti Metsätalon luona parkkeeratussa autossaan. Maija oli ulkomailla, mutta viestit kulkivat.

Kuva

Viimeinen työntekijä lähti kello 20 aikaan. Kulkutunnisteen tietojen mukaan lätkällä oli menty sisään 20.08. Risto pääsi C-portaan ensimmäisen kerroksen huoneeseen, jossa Maija oli kertonut vastauslaatikoiden olevan.

Nyt hän pääsi korjaamaan vastaukset.

Risto muutti Maijan vastauksia kaikissa yhdeksässätoista tehtävässä. Moneen Maija ei ollut vastannut lainkaan ja joihinkin hän jatkoi Maijan kirjoittaman tekstin perään. Risto kumitti monivalintatehtävien vääriä rasteja ja muutti vastaukset oikeiksi. Jotkut kohdat jäivät tyhjiksi, jottei pisteitä olisi liikaa.

Kuva

Työ kesti yli tunnin. Kulkutunnisteen tiedon mukaan Risto poistui Metsätalosta kello 21.32. Myöhemmin krp:n käsialatutkimus varmisti vastausten kirjoittajaksi Riston. Hänen puhelimensakin paikantui läheiseen tukiasemaan.

Tiistaina 12.6 Risto lähetti Maijalle kuvat korjaamastaan valintakokeesta. Maija kysyi, montako pistettä hänellä nyt oli.

Risto vastasi, että noin 210.

Oikaisupyyntö

Valintakokeen arvostelusta oli mahdollisuus valittaa ja Maija 3. heinäkuuta teki yliopiston järjestämässä näytössä oikaisupyynnön.

Kuva

Hän valitti siitä, että hänen tarkastajia varten skannatussa vastauksessaan oli joku virhe, koska se ei täsmännyt alkuperäiseen. Skannatussa vastauspaperissa oli kokonaisia tyhjiä tehtäviä, joihin hän väitti vastanneensa alkuperäisessä kokeessa.

Maijan mielestä hänelle kuului opintopaikka.

Yliopisto ryhtyi selvittämään asiaa. Alkuperäinen vastaus ja skannattu vastaus olivat selkeän erilaiset.

Tarkastajat huomasivat eroavaisuuksia kaikissa kokeen 19 tehtävässä. Tarkastajia epäilytti se, että joissain kirjallisissa vastauksissa käsiala muuttui kesken vastauksen.

Kuva

Mikään skannausvirhe ei voinut selittää monivalintatehtävien rastien muutosta.

Tarkastajien arvio oli se, että alkuperäistä koetta oli muutettu. Epäilyttävää oli myös pisteiden moninkertaistuminen.

Poliisi löysi näyttöä

Yliopisto teki rikosilmoituksen ja poliisi ryhtyi tutkimaan tapausta. Epäillyt otettiin kiinni, mutta he kiistivät. Raskauttavinta näyttöä oli tuomittujen puhelimista löytynyt viestittely, kulkutunnisteiden tiedot ja puhelinpaikannukset.

Maija tuomittiin törkeästä väärennyksestä kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Risto sai tuomion myös törkeästä väärennyksestä, mutta myös kulkutunnisteen varastamisesta. Rangaistus oli 6 kk 10 pv ehdollista vankeutta.

Heidän on maksettava korvausta yliopistolle valintakoevastausten ylimääräisestä uudelleen tarkastuksesta kaksituhatta euroa sekä 600 euroa yliopiston hakijapalvelun työntekijöille pidetystä työterveyspsykologin ryhmätyöohjauksesta.

Tapahtuma ja heihin kohdistunut tarkkailu oli järkyttänyt.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mui ... #gs.nz0v6l
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6711
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Kittilä: Lapin keisarinnan mailla Könkäällä 2018 sattunut golfkärry-juoppojen törmäily syyteharkintaan

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000007697135.html


Päivikki Palosaaren mailla sattunut golfautojen törmäily syyteharkintaan – esitutkinta vei 1,5 vuotta

Poliisi on tutkinut tapausta törkeänä rattijuopumuksena, rattijuopumuksena ja liikennerikkomuksena.




Mirja Rintala 21.12.2020 16:44

Kittilän poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koskee Kittilän Könkäällä kesäkuussa 2019 sattunutta golfkärryjen törmäilyä. Asia on siirtynyt Pohjois-Suomen syyttäjälaitokselle syyteharkintaan.

Golfkärryt törmäsivät 29. kesäkuuta 2019 yrittäjäneuvos Päivikki Palosaaren mailla. Törmäyksessä loukkaantui yksi henkilö, joka kuljetettiin hoidettavaksi Lapin keskussairaalaan.

Lapin poliisilaitos on tutkinut tapahtunutta törkeänä rattijuopumuksena, rattijuopumuksena ja liikennerikkomuksena.

Palosaari kiisti IS:lle olleensa osallisena turmassa. Hänen mukaansa onnettomuus sattui hänen maillaan ja golfautot ovat hänen.

– Minua ei tutkita, en ole ollut mukana ajamassa golfautoilla. Omistan autot ja tästä syystä olen tutkinnassa mukana, hän kommentoi asiaa lyhyesti IS:lle syyskuussa 2019.

Turman esitutkinta on kestänyt 1,5 vuotta. Rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Kittilän poliisiasemalta sanoo, että tutkintaa on hidastanut se, että turman osalliset asuvat eri puolilla Suomea. Heidän kuulusteluihinsa on tarvittu virka-apua muilta poliisilaitoksilta.



https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006226014.html

Poliisi tutkii Päivikki Palosaaren tiluksilla sattunutta golfautojen törmäystä – ”Minua ei tutkita, mutta autot ovat minun”

Golfautojen törmäyksessä loukkaantui yksi henkilö, joka toimitettiin jatkohoitoon Lapin keskussairaalaan.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6711
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

F2:sta ajanut venäläismiljardöörin poika Nikita Mazepin kouri venezuelalaismallin tissejä automatkalla - ura katkolla

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.is.fi/formula1/art-2000007697407.html

F1:n kourijakuski saamassa pikaiset lähtö­passit? Kohuttu tulokas teki paha­enteisen muutoksen some­tililleen

Nikita Mazepinin orastava F1-ura saattaa tyssähtää jo ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.


Olli Kivioja
21.12.2020 19:45

Formulakuski Nikita Mazepin, 21, on ajautunut pahoihin vaikeuksiin jo ennen kuin hänen orastava F1-uransa on ehtinyt kunnolla alkaa.

Joulukuun alussa Haasin kilpakuljettajaksi vahvistetun Mazepinin Instagram-tilille ilmestyi vajaa pari viikkoa sitten video, jossa hän kourii malli Andrea D’lValin rintoja automatkan aikana. Video aiheutti nopeasti suuren kohun.

Sosiaalisessa mediassa monet F1-fanit vaativat Mazepinille pikaisia potkuja, ja aihetunniste We Say No to Mazepin eli Kiellämme Mazepinin levisi nopeasti laajalle. Kritiikki nuorukaista kohtaan yltyi uudelleen, kun hän poisti kaiken Twitter-tilinsä sisällön – mukaan lukien kohun jälkeen kirjoittamansa anteeksipyynnön.

Haas tuomitsi kohun puhjettua julkilausumassaan tulevan kuskinsa ”inhottavan” käytöksen ja lupasi käynnistää asiasta sisäisen tutkimuksen.

Epäilykset nuorukaisen tulevaisuudesta saivat maanantaina uutta tulta alleen, kun muun muassa Daily Mail raportoi 21-vuotiaan kuskin vaihtaneen Instagram-tilinsä kuvauksen. Aiemmin kuvauksessa luki ”F1-kuljettaja”, nyt epämääräisemmin ”Kilpa-ajaja”.

Daily Mail huomioi myös, että viime kauden lopussa Romain Grosjeania tuurannut brassikuski Pietro Fittipaldi tituleeraa oman tilinsä kuvauksessa itseään Haasin F1-kuljettajaksi.

Muun muassa ESPN:lle työskennelleen toimittaja Marco Rossin mukaan Haasin pilttuussa on alettu toden teolla harkitsemaan korvaajia Mazepinille.

– Etenkin tallin korkein johto on yhä huolestuneempi Mazepinin videon vaikutuksista Haasin brändin maineeseen ja moniin sponsorisuhteisiin. Vaihtoehtoja ollaan alettu ”harkitsemaan vakavasti”, Rossi kirjoitti Twitter-tilillään.

Mazepin sijoittui vasta päättyneellä kaudella Formula 2:n MM-sarjassa viidenneksi.



https://www.is.fi/formula1/art-2000007671453.html


Miljardöörin pojan härski käytös pöyristyttää – lähenteli naista kesken ajomatkan, someen ilmestyi video tempauksesta

Nikita Mazepin ei malttanut pitää näppejään erossa matkaseuralaisestaan.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: F2:sta ajanut venäläismiljardöörin poika Nikita Mazepin kouri venezuelalaismallin tissejä automatkalla - ura katkoll

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Vähintäänkin pitää ura katkaista. Malli ei tietenkään autossa ollut rahan perässä tietäen kupletin juonen.
hutkivajournalisti
Adrian Monk
Viestit: 2941
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: F2:sta ajanut venäläismiljardöörin poika Nikita Mazepin kouri venezuelalaismallin tissejä automatkalla - ura katkoll

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti »

Aloittaja nappasi vain omaan öyhötysagendaansa sopivat kohdat jutusta. Haisee annamannalle.
D’LVAL ILMOITTAUTUI keskiviikkona kohuvideon lataajaksi Mazepinin Instagram-tilille.

Katumustaan vannonut nainen julisti, että sekä videon tapahtumat että sen julkaiseminen Instagramissa olivat pelkkä vitsi.


Hän kirjoitti omalla tilillään myös olevansa pitkäaikainen ystävä Mazepinin kanssa sekä kehui nuorta venäläistä ihmisenä.
Olen kivenkova rasisti, sadisti ja fasisti. Siitä minä nautin. Sääli on sairautta.
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: F2:sta ajanut venäläismiljardöörin poika Nikita Mazepin kouri venezuelalaismallin tissejä automatkalla - ura katkoll

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

hutkivajournalisti kirjoitti: Ti Joulu 22, 2020 2:40 am Aloittaja nappasi vain omaan öyhötysagendaansa sopivat kohdat jutusta. Haisee annamannalle.
D’LVAL ILMOITTAUTUI keskiviikkona kohuvideon lataajaksi Mazepinin Instagram-tilille.

Katumustaan vannonut nainen julisti, että sekä videon tapahtumat että sen julkaiseminen Instagramissa olivat pelkkä vitsi.


Hän kirjoitti omalla tilillään myös olevansa pitkäaikainen ystävä Mazepinin kanssa sekä kehui nuorta venäläistä ihmisenä.
Rahallahan nämä sovitellaan kulissien takana, sai siis haluamansa korvauksen jo.. nyt alkaa damagecontrol.
Vastaa Viestiin